Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pri 3500 ot. prestava davat palivo a straci vykon...
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
bigcatno4 je teď offline  bigcatno4
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 11:45   Citovat  

Dobry den panove
potrebuju nutne radu ohledne sveho auta, civic hatch.93 motor D15B2 upravenej na 4bod vstrik, puvodni hlava, prime sani a podobne veci ktere si myslim ze nemaji vlyv na muj problem. Dal jsem si udela ze 2 bodoveho vstriku 4 bod a od tej doby se to pose.....re pravidelne jednou do mesice. Nejdriv mi neslo startovat protoze mi odesel rozdelovac, nastala vymena, mimochodem uz je tam 3 kus Tak to koukám! pak mesic pohoda a zas mi to prestalo jezdit normalne ale jenom na 3 valce Bueee takze opet servis, ted mi to jede ale kdyz jedu nad 3500 otacok tak mi to prestane davat palivo, tak mi to aspom prijde podle straty vykonu, pripada mi to ako ked dostanu otacky do omezovace, chvili dava palivo pak zase prestane a nemuzu se dostat pres 3500 ot. nedela to ale porad, spis mi to pripada ze se tam neco prepne a je citit ako auto celkove i pri nizzsich otackach strati vykon. Pak to zase jde chvili v poradku. Dvakrat se mi ozvala i ECU a hlasila mi problem se spalovanim a otackomerom ale nevim co presne by to mohlo byt. Zitra jedu opet do servisu kde mi rekli ze je to nejspis problem v kabelech kdyz mi delali tie vstriky tak mi menili i ECU z OBD 0 na OBD 1 a predelavali i kabelaz. Uz jsem z toho docela spatnej protoze pokazde tam udelaji neco a chvili to slape a pak zase problem a samozrejme stale platim a platim... a mimochodem chodim prej k nejlepsimu hondari v Praze... Skuste poradit diky... wc
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 13:09   Citovat  

tu kabeláž si pinoval či dal origo OBD1??

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 13:58   Citovat  

Myslim ze to chalani jenom predelavali a ne origo kabelama, vidim tam ted nove kabely co tam nebyli a zda se mi ze sou nejak podivne tahane... Ale nejsem prej prvni komu to delal ale jenom mne to nejakym zazrakem blbne...
naštvanej

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 13:59   Citovat  

co vše si měnil?? maš tam 4 drát lambdu?

0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 14:12   Citovat  

Podle info ze jsem u neceho byl je vymeneny akurat 4 dob. i se sanim, lambda je nova 4 drotova, zmena ridici jednotky ako som psal z 0 na 1 aby to prej spolupracovalo, novy svicky... Ale nejde mi do hlavy ze mi tam neustale blbne podle mechanika elektronika... Naposledy mi vynechaval myslim 3. nebo 2. pist a nechaval jsem to u nej a udelal mi to s tim ze byl problem v elektronice ale nic vic mi nerekl... Ani nevim co menil...

0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 14:17   Citovat  

A co se tej kabelaze tyce tak jestli se dobre pametam tak akurat resili nejaku koncovku inac by mala byt kabelaz puvodni...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 15:10   Citovat  

pak je jedině možný že jsou v háji kabely ke svíčkam, nebo špatný vstřiky anebo zlobí pumpa.

0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 15:58   Citovat  

Nevim nejsem absolutne zadnej automechanik tak skusim reagovat svym rozumem, predpokladam ze kdyz mi tie vstriky delal tak je skontroloval a nevim jestli odchazeji na chvili pak zase jedou normal a opet dokola, o kabeloch si myslim to same ze kdyby byli spatne tak nejdou vubec a nebo pri nejakych otresech ktere to urcite nedelaji, a pumpa taky neni tak ze bud slape a nebo ne??? Nechci tady urcite nejak shazovat tvoje dedukce ale jenom se ptam... Mne tvrdi mechanik ze je to spatnym ulozenim kabelu u spolujezdce a ze se to tam nejak pokur...lo ale ja vazne nevim ze by si to delalo co se mu chce i kdyz s nekym jedu ci nikoli...Pochopil byc to kdyby tam v tom momentu nekto slapnul a tim se nejak poskodil kontakt ale nepredpokladam to...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 17:04   Citovat  

bigcatno4 napsal:
Nevim nejsem absolutne zadnej automechanik tak skusim reagovat svym rozumem, predpokladam ze kdyz mi tie vstriky delal tak je skontroloval a nevim jestli odchazeji na chvili pak zase jedou normal a opet dokola, o kabeloch si myslim to same ze kdyby byli spatne tak nejdou vubec a nebo pri nejakych otresech ktere to urcite nedelaji, a pumpa taky neni tak ze bud slape a nebo ne??? Nechci tady urcite nejak shazovat tvoje dedukce ale jenom se ptam... Mne tvrdi mechanik ze je to spatnym ulozenim kabelu u spolujezdce a ze se to tam nejak pokur...lo ale ja vazne nevim ze by si to delalo co se mu chce i kdyz s nekym jedu ci nikoli...Pochopil byc to kdyby tam v tom momentu nekto slapnul a tim se nejak poskodil kontakt ale nepredpokladam to...
nevim jaký kontakt má na mysli ale jen sem dedukoval neřikam že to musí bejt ono, ono když to předtim to nedělalo tak chybu hledej ve 4 bodu třeba to budou čidla jako EGR MAP senzor apod, ted už zaleži na tom jak kdo tu práci odvedl, sám jsem měl d15b2 udělal jsem swap a auto jezdí jedna báseň dal sem Vtec a auto jezdí opět bez chyby, takže závadu hledej v montáži, měl sis sehnat origo kabeláž z coupe c5g nebo ESI d16z6. přátele

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 17:06   Citovat  

Kdo tu přestavbu dělal?
Jaká tam byla ecu původně, ta OBD0? Jaká tam je teď, ta OBDI? Jaký je tam rozdělovač, ten se měnil taky? A jaký tam byl teda s tou ecu OBD0?
Když to nejede, rozsvěcí se kontrolka motoru?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 17:35   Citovat  

Minor napsal:
Kdo tu přestavbu dělal?
Jaká tam byla ecu původně, ta OBD0? Jaká tam je teď, ta OBDI? Jaký je tam rozdělovač, ten se měnil taky? A jaký tam byl teda s tou ecu OBD0?
Když to nejede, rozsvěcí se kontrolka motoru?
no původně je P04 a v d15b7 je P06, a když píše že ji měnil tak asi ji tam dali, s P04 by asi 4 bod nerozjel ne?

0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 17:37   Citovat  

Tu prestavbu delali chlapci u Motor art v Praze a a abych odpovedel dale tak puvodne sem tam mal obdé a ted je tam dana obd 1, co se tyce rozdelovace tak sem rozhodne nezistoval co mi tam chalani davaji, ja nejsem mechanik a sveruju sve auto halanum s tim ze delaji hodne aut i na zavody a podobne, Ja vubec nehodlam tady hanit jejich praci, s Petrem se znam uz pres 5 let ale snazim se mozna zjistit jestli tady nemal nekto po tomto predelani podobnej problem aby s´vedel poradit protoze mi prijde ze uz i mechanik zacina nejak tapat v blodnych vodach, jsem tam s problemem s elektronikou uz potreti a to neni taky dobry.. Nerikam ze chci za kazdou cenu usetrit kacku ale taky penize nekradu takze se snazim zjistit pricinu pokym ma to stihne zruinovat Bueee

0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 17:42   Citovat  

Jo a este k tomu rozdelovaci, predpokladam ze je tam porad ten co patri na muj model D15B2 protoze mne menili jenom vstriky a nic ineho tak nemyslim ze by se mal menit i rozdelovac...

0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 17:42   Citovat  

Jo a este k tomu rozdelovaci, predpokladam ze je tam porad ten co patri na muj model D15B2 protoze mne menili jenom vstriky a nic ineho tak nemyslim ze by se mal menit i rozdelovac...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 17:47   Citovat  

bigcatno4 napsal:
tak se pak nediv člověče, rozdělovač se musí měnit taky pač ovláda jen 2 vstřiky a 4 už nedá. jestli je teda problem tady tak jsme hotový.al myslim že s rozdělovačem z d15b2 by to ani nemělo naskočit.

0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 17:51   Citovat  

No ja budu predpokladat ze je to mechanik docela zdatnej a takyto zakladni udaj by mal ovladat co se tyce vymeny rozdelovace ale pro istotu tam ztra stejne jedu tak to zistim ale taky si myslim ze by to kdyz tak delalo neplechu hned od zacatku a ne po skoro 4 mesicich provozu... nesouhlas

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 18:11   Citovat  

Těžko říci, co tam máš.
Původní rozdělovač z D15B2 na 4bod použít nejde. Museli použít nějaký na 4bod a k němu patřičnou ecu. Pokud pak přešli na jinou ecu - OBD1, museli dát i odpovídající rozdělovač.

0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 18:19   Citovat  

Taky si myslim ze to maji zmaknute v tomto ohledu, mne se hlavne zda ze keby to bolo toto tak to dela asi stale ale ono to dela jenom nekdy... Najel jsem na tom uz asi 120 km a za ten cas se mi rozsvitila ecu jenom dvakrat. Kdyz jedu a davam si na to pozor tak citim s nohou na plynu ako to samovolne reaguje a akoby se to prepinalo, proto sem si myslel jestli to nemuze byt nejaka mechanicka soucastka... Tohle mi rovnou vyvratil ze ne ale sam asi nevi co to ve skutecnosti je...
Proste obcas seslapnu plym a do 3500 otacek to jede v pohode ale na tech 3500 se to zastavi a nejde dal, kdyz pak preradim na vyssi stupen tak zase muzu jet do 3500 a zase se opakuje to same ale zase nekdy to jede normal az do 7000...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 19:01   Citovat  

bigcatno4 napsal:
Taky si myslim ze to maji zmaknute v tomto ohledu, mne se hlavne zda ze keby to bolo toto tak to dela asi stale ale ono to dela jenom nekdy... Najel jsem na tom uz asi 120 km a za ten cas se mi rozsvitila ecu jenom dvakrat. Kdyz jedu a davam si na to pozor tak citim s nohou na plynu ako to samovolne reaguje a akoby se to prepinalo, proto sem si myslel jestli to nemuze byt nejaka mechanicka soucastka... Tohle mi rovnou vyvratil ze ne ale sam asi nevi co to ve skutecnosti je...
Proste obcas seslapnu plym a do 3500 otacek to jede v pohode ale na tech 3500 se to zastavi a nejde dal, kdyz pak preradim na vyssi stupen tak zase muzu jet do 3500 a zase se opakuje to same ale zase nekdy to jede normal az do 7000...
no kámoš mšl podobný problem na d15b2ce, auto jelo jen do 3500rpm když dával benzin první vstřik ten druhý nejel ale stačilo zahýbat s kabelem a auto normálně vytočil na 7200 a byl to přerušenej drát ke vstřiku, tak nevim. zkus se podívat na rozdělovač co máš zatyp a ECU a dej vědět.snad se nak doberem kloudnýho výsledku.

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 19:24   Citovat  

Střílím od boku to mi hlava nebere ale co vzduchový a palivový filtr?

0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 19:30   Citovat  

Vzduchovy urcite ne je tam asi dva mesice mozno ani to a hlavne je delanej na 250 konovej motor takze tohle by mal udychat je to dobrý palivovy asi 4 mesice ale dik za zapojeni, vic hlav vic kapusty Ble

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 19:41   Citovat  

No, tak by to možná mohlo být v kabeláži, přece jen se předělávala a jsou tam nové spoje. Motor se hýbe a kontakt tam může někdy být a jindy ne.

Pipos je teď offline  Pipos
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 23:58   Citovat  

Čaute...jsem autoelektrikář a nějakou tu přestavbu na 4-bod jsem už dělal.Stímhle jsem se setkal několikrát.Pořádně si skontrolujte piny v řídící jednotce,co se týče vodivosti a kontaktu.Taky vyndejte rozdělovač a vyčistěte ho.Jakmile ti to nejde přes 3500rpm je řídící jednotka v nouzovém režimu.nejčastěji to dělá crank sensor.Mechanická závada to může být leda v rozdělovači.Taky pokud jste použily nízkoodporové vstřikovače skontroluj jestli jsou všechny odpory v pořádku(jestliže jste odpory dodělávaly)nehledej závady v žádným podfoukávaním nebo nedostačujcím palivem.Čerpadlo utlačí obvykle 4x víc než je potřeba.Leda by bylo hodně špatný.Jděte po elektrice.Určitě tam nesmí být rozdělovač s D15B2 toby ani nešlo takže ti tam musely dát jiný.Ale každý rozdělovač má jinak piny v ŘJ než ostatní a musí být rozdělovač k příslušny ŘJ jinak se to taky musí přepinovat.Proměřte dráty jestli jsou v pořádku.Vstřikovače budou nejspíš v pořádku protožety ovykle odejdou a už nejdou Velmi šťastný .Map senzor je určitě vpořádku jestliže ti to drží volnoběh bez problému.Jinak nevím proč jste dávaly jinou lambdu.Nikdy jsem ji při přestavbě neměnil a vše funguje bez problému.Obvykle jsem bral věci s D16A6.Tak hodně zdaru... Honda

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 5:02   Citovat  

chce to číst ,4 drát lambdu dát musi , má obd1 ecu která ji spíná a kontroluje tzn jednodrát by vyhazoval chybu.
jinak se přikláním ke kontrole ,případně zkulturnění kabeláže.

0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 8:31   Citovat  

Moc diky panove za postrehy, dnes jdu do servisu, necham uplne prekontrolovat kabelaz a zitra vam dam vedet jestli to pomohlo... Honda

0
PříspěvekZaslal: 8.6.2011 , 8:54   Citovat  

Omlouvám se Se stydím ...Úsměv..přehlídl jsem že dával OBD1...vtom případě lambdu taky no..přinejhorším to udělat znovu..ale nato se přijde..jak dojedeš ze servisu dej vědět.. Honda

0
PříspěvekZaslal: 10.6.2011 , 8:11   Citovat  

Takze v servisu mi to zustane este pres vykend ale prvni spravy, spatny snimac prvniho ventilu a stara elektrika. Takze doufam ze v pondeli kdyz tam prijdu nebudou chlapci sedivy a auto pojede je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 14.6.2011 , 12:20   Citovat  

Panove takze problem vyresen a auticko opet spokojene prede, samozrejme jenom diky chlapcum z Motorartu a hlavne dekuji Dymimu kterej se s tim vyhral... Problem se nakonec ukazal u puvodni kabelaze ktera asi se nikdy nedovim proc proste prestala spolupracovat s tou novou. Takze se udelali upravy v starej kabelazi a opet je vse ako ma byt... Je to tam. Honda meetallll Honda

0
PříspěvekZaslal: 30.6.2011 , 8:14   Citovat  

Gratulace OK .....tak ať to frčí... Honda

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pri 3500 ot. prestava davat palivo a straci vykon...
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina