Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaké pneu na Acc 7G R17 orig ráfky?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
jazzzman je teď offline  jazzzman
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2011 , 9:50   Citovat  

jarka napsal:
Ještě bych na tvým místě vzal v úvahu to, že reálná šířka se u pneu stejnýho rozměru může opravdu hodně lišit a jedna 225/45 může být o dost užší než jiná. Já sem na to narazil při výběru gum 215/40/17: mezi nejužší a nejširší gumou byl v reálné šířce rozdíl až 2cm!!! Konkrétně to byl Falken FK-452 (běhoun 183mm) a ContiSport3 (běhoun 203mm) - vše dle údajů výrobce. Bohužel né každý výrobce tyhle parametry uvádí. Možná by tedy šlo vybrat nějakou "užší" 225/45 bez toho aby se výrazně zhoršila dynamika.

Tohle je dost zajímavý postřeh. Musel jsi to měřit, nebo se někde dá najít tabulka?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jarka je teď offline  jarka
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2011 , 13:24   Citovat  

Co jsem našel tak Falken, Yokohama, Toyo a Kumho tyto info uvádí přímo na svých oficiálních webech, ostatní pneu co přicházely v úvahu jsem pak objevil po netu (hlavně na: odkaz). Nakonec jsem po Falkenech FK-452 (běhoun 183mm) koupil Yokohamy S.Drive (běhoun 196mm), tohle je jejich porovnání (obě jsou 215/40 a obutý jsou na 7,5" disku).

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
jazzzman je teď offline  jazzzman
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2011 , 14:26   Citovat  

Díky všem za odpovědi a rady!
Finální verdikt je takový: pokud byste měl někdo na prodej zachovalé R16, tak sem s nimi, popřípadě je možná výměna za mé originální R17:)

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2011 , 14:29   Citovat  

jazzzman napsal:
Přátelé Hondaři!
Obracím se na vás s prosbou o pomoc: na mém accu 7G 2,0 iVTEC potřebuju nové letní gumy. Teď tam jsou disky 15, v nadšení jsem ale koupil originál Honda ráfky R17, jmenovitě tyto odkaz .

Teď ale přemýšlím, jaký rozměr pneumatik na to vlastně patří? V TP je rozměr 225/45, ale přijde mi, že s tím pak dvoulitr vůbec nepojede: Nestačily by nějaké o šířce 215, nebo dokonce 205? Nebo rozdíl v dynamice je k poznání jen v souvislosti s průměrem ráfku?
Díky všem za pomoc amatérovi, pámbů vám to oplať na dětech. Třeba... Úsměv

Ahoj, dal bych tam 205ky, mám 18" 235mm vpředu i vzadu a motor 2.4 a už je to dost znát na spotřebě a výkonu..sice to krásně sedí ale i tak bych bějt tebou i vzhledem k motoru dal 205 a nebál bych se... Jinak mám Dunlop SP Sport a nemůžu si stěžovat Úsměv ..jinak jsou dobrý třeba TOYO Proxxes T1R, GY Eagle F1 pokud ještě seženeš (myslím že se už nedělají) ..jinak pokud nemáš sportovní ambice tak jdi po ceně a vše kromě číny a Taiwanu je bez problému..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2011 , 14:31   Citovat  

jazzzman napsal:
Díky všem za odpovědi a rady!
Finální verdikt je takový: pokud byste měl někdo na prodej zachovalé R16, tak sem s nimi, popřípadě je možná výměna za mé originální R17:)

16ky tam nedávej, bude to hnusný ...to auto má velký proporce, i ty 18ky vypadaj malý Úsměv ...pokud Ti jde o jízdní komfort tak 17ky jsou o poznání lepší než 18ky Úsměv ..takže pohoda.

Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2011 , 17:27   Citovat  

nesouhlasím, už rok jezdím na 16", auto nevypadá jak na kolečkách z popelnice, je to v pohodě. Dokonce mi laikové říkají, jak mám velký kola Velmi šťastný navíc výhody 16" proti 17" tady jsou několikrát opsaný, bohužel se unáhlil s nákupem.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2011 , 19:53   Citovat  

mel bych malej dotaz ,mam seriovy 17/7 alu ,normalne tam maji byt 205/45 sehnal jsem 215/40 ZR 17 83V Pneumant PN 950 TRITEC jsou trochu nizssi akorat jse bojim ze budou uzsi a zancka neznama ,ale za tu cenu Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2011 , 1:37   Citovat  

tsmart napsal:
nesouhlasím, už rok jezdím na 16", auto nevypadá jak na kolečkách z popelnice, je to v pohodě. Dokonce mi laikové říkají, jak mám velký kola Velmi šťastný navíc výhody 16" proti 17" tady jsou několikrát opsaný, bohužel se unáhlil s nákupem.

..to je určitě možné..já jen říkám svou zkušenost a můj pocit..mám 16" + 17" + 18" a samozřejmě že 16ky jsou nejvíc ok ale přece jen to musí trochu vypadat Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaké pneu na Acc 7G R17 orig ráfky?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina