Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
p4g intake swap (head swap)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2008 , 16:24  Naposledy upravil krtekm dne 11.6.2008 , 12:57, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ahoj. uz nejakou dobu si pohravam s myslenkou prehodit cely vzduchovy svody s telem a klapkou z h23 do f20. napred jsem sbiral info jestli to vubec jde, jestli to sedne atd. vyslo z toho ze by to slo bez vetsich problemu. diry na srouby a kanaly jsou stejny. dokonce tesneni je urceny na oba dva modely stejny takze uz jen to neco naznacuje. zajimal by me vas nazor. nekdo rekne ze nic moc to neprinese. druhy mi rekne ze je to celkem levny zvyseni vykonu lepe receno dynamiky a treti dokonce ze s tim ma osobni skusenost a ze to funguje.

rozdili jsou v tom, ze h23 inatke ma promennou delku sacich kanalu. tady je asi nejvetsi problem jak to ovladat. ciste teoreticky by to podle me slo tak, vzhledem k tomu ze je to ovladani podtlakove a elektronicky asi jen hlidany, ovladat to podtalkouvou jednotkou co otvira klapku umistenou jeste pred airboxem. ta se otvira na cca 4k. nebo by to taky slo zrusit a nechat to porad otevreny. to je taky reseni. prijde mi to ale skoda. dalsi rozdil je v celkovym objemu tech kanalu a tela. klapka by mela byt sand o 7 mm vesti. coz by moho zlepsit dynamiku a ochotu tocit motor.

dokonce po par SZ z jednim sloveskym bratrem posedlim Honda jsem se dozvedel, ze existuje moznost prehodit i komplet palivovou listu se vstrikama a se spojenou vymenou jednotky z h23 mela preludka pres 150 koni (zmereno) coz je sympaticka hodnota oproti seriovym 133. doplnim ze bylo prehozeny i vyfukovy potruby se svodama. jeho znami to prej meli na svych h23 a kdyz je zadreli vymenili jen motor s tim ze jednotku, inatake svody a vyfuk nechali z h23. tady vubec netusim, co by to mohlo udelat za neplechu takze kdyby mi to nekdo osvetlil bych bych mu vdecen. ja bych se drzel asi jen tech sacich svodu ale kdyby to fungovalo tak zase proc ne.

takze co si o tom myslite. piste cokoli vas napadne ale posim jen k tematu. dale pokud by se nedko nasel kdo by mel h23 vzduchovy svody za peknou cenu at se mi ozve. dekuju.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2008 , 17:00   Citovat  

a neni lepší si dát rovnou celou hlavu z H23A2 na F20A4? to by bylo lepší ne? Měl bys pak legální F20A4 + DOHC hlava + sání + vstřiky...
Slyšel jsem že to jde ale nikdo mi zatím nebyl schopen změřit rozteč hlavových šroubů takže je to info bez záruky, jinak H23 hlavu i s tím sáním mám...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2008 , 17:22   Citovat  

diky prelude ze si ozval pac si ten zkusenejsi je to dobrý o dohc palici sem premyslel. musim rict ze by to mohl byt mazec. ale vzhledem k tomu ze preludku budu mit tak rok max dva a pak presedlam bud na vti anglicaka nebo acco kvuli pripadnym sprckum tak bych se nechtel poustet to takovych skopicin. mohlo by to pak uskodit i pripadnymu prodeji. jeste to ale promyslim a skusim zjistit co by bylo jine. rozhody by meli sedet z h23. pozitivum by bylo ze kdyz by hlava byla sundana tak by se pekne vycistila, lizla dalo by se novy tesneni, gufera atd atd....

kolik by sis predstavoval za tu palicku se sanim?

EDIT: jinak. mohl bys mi prosim objasnit v cem presne spociva pozitivum DOHC nad SOHC.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2008 , 17:36   Citovat  

DOHC má jasnou výhodu v ladění kdy můžeš posouvat například stavitelnými rozvodovými koly okamžik otevření nebo zavření ventilů. Dále je například DOHC hlava lepší v umístění zapalovací svíčky která může být přímo v nejvýhodnějším místě spalovacího prostoru a to uprostřed. U SOHC motoru umístění svíčky vadí právě vačková hřídel. Dále třeba na H23 hlavu se dají sehnat lepší vačky a je celkově vhodnější k úpravám. atd...

SZ

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2008 , 17:39   Citovat  

kua to stou svickou me nenapadlo. a pritom je to dost logicky. koukal jsem na tesneni a od pohledu coz znamena hodne zhruba by srouby sedet mohly. mam ale obavy, ze kanaly pro vodu by nemuseli sedet. pokud se to ale presne nezmeri primo na hlave neni asi moc o cem mluvit.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2008 , 17:42   Citovat  

no hlavní je aby byla stejná rozteč šroubů, voda se dá upravit a všechno ostatní taky. Máš nějaké těsnění pod hlavu? aspoň staré? já mám pro H23 můžem to porovnat...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2008 , 17:46   Citovat  

bohuzel nee.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2008 , 17:51   Citovat  

tak já se zkusím tady v okolí někoho poptat jestli nemá těsnění nebo hlavu na které bych to mohl porovnat ale nemám teď moc času tak uvidíme....

Andzin-san je teď offline  Andzin-san
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2008 , 19:40   Citovat  

to je velmi zajimava a podnetna diskuse panove!

urcite mne budou zajimat vase postrehy.. jednoho casu sem premyslel o vymene celeho motoru z F20 na H22..jenze to je dost penez pokud clovek nehodla mit to auto 5 let a vys..

Tahle ta zamena..kolik tak prijde hlava+sani+vstriky a ty blbosti vsehoho okolo?

kruci kdybych ja mel aspon garaz.. takhle muzu jen shanet servis a to vam povim..v Brne sehnat nekoho kdo se mi to v tom bude chtit trpelive vrtat..

kazdy tvrdi ze nema cas, kazdej radej jen meni dily a ani kdyz clovek nabizi penize tak se jim do realne prace nechce Bueee

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2008 , 20:51   Citovat  

moc to podle me neprida. spis diky tomu objemejsimu sani pujde lip za plynem. dal jak rikal preludez. je to spis o tom, ze ziskas potencial na dalsi upravy. muzes ladit vacky (ruzne je natacat) a hlavne dat uplne jine od kvalitni firmy a ne nejaky prebrouseny. umisteni svicky nebude mit podle me zase nejaky markantni vliv. svody tam pasnou taky ale ty se daji koupit nove z nerezu bez problemu.

me by spis zajimala ta zamena jednotky z h23. to me moc hlava nebere. myslite ze by smes byla stale idealni? vzdyt podle mapy tam musi zakonite vstriknout vic paliva protoze je to pocitany na obsah 2,3. a obsah je jen 2,0 tudis si valec nenasaje tolik, jako u te 2,3ky. smes bude bohata a nedelalo by to dobrotu. nebo?

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2008 , 21:30   Citovat  

krtekm napsal:
moc to podle me neprida. spis diky tomu objemejsimu sani pujde lip za plynem. dal jak rikal preludez. je to spis o tom, ze ziskas potencial na dalsi upravy. muzes ladit vacky (ruzne je natacat) a hlavne dat uplne jine od kvalitni firmy a ne nejaky prebrouseny. umisteni svicky nebude mit podle me zase nejaky markantni vliv. svody tam pasnou taky ale ty se daji koupit nove z nerezu bez problemu.

me by spis zajimala ta zamena jednotky z h23. to me moc hlava nebere. myslite ze by smes byla stale idealni? vzdyt podle mapy tam musi zakonite vstriknout vic paliva protoze je to pocitany na obsah 2,3. a obsah je jen 2,0 tudis si valec nenasaje tolik, jako u te 2,3ky. smes bude bohata a nedelalo by to dobrotu. nebo?

neni to tak, uz to tu bylo parkrat psane ve spojeni se swapem sani + ECU z 1,6 na 1,5 motor. Honda nemeri nasavany vzduch vahou vzduchu, ale meri podtlak v sani MAP senzorem. Podle toho vyhodnocuje kolik ma vstirknout paliva. No a u dvoulitru bude ten podtlak mensi nez u dva-trojky takze tam toho paliva tolik nevstrikne. A i kdyby jo, tak je tam jeste lambda, ktery by pripadnou bohatost zaznamenala a upravila Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.3.2008 , 22:24   Citovat  

Chapu. Ale ve vysokých tockach kdyz uz lambda nepracuje se davkovani ridi podle presne stanovenych map v ecu ne? Nebo se pletu?

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 10:45   Citovat  

Andzin-san napsal:
to je velmi zajimava a podnetna diskuse panove!

urcite mne budou zajimat vase postrehy.. jednoho casu sem premyslel o vymene celeho motoru z F20 na H22..jenze to je dost penez pokud clovek nehodla mit to auto 5 let a vys..

Tahle ta zamena..kolik tak prijde hlava+sani+vstriky a ty blbosti vsehoho okolo?

kruci kdybych ja mel aspon garaz.. takhle muzu jen shanet servis a to vam povim..v Brne sehnat nekoho kdo se mi to v tom bude chtit trpelive vrtat..

kazdy tvrdi ze nema cas, kazdej radej jen meni dily a ani kdyz clovek nabizi penize tak se jim do realne prace nechce Bueee

problém výměny celého motoru je ten že to nikdy nebude legální. Když vyměníš hlavu, blok i s číslem bude souhlasit a nikdo kdo se v tom hodně nevyzná a neví že tam má být SOHC si DOHC hlavy ani nevšimne...
Co jsem slyšel když Alien sháněl samotnou hlavu tak za ní na vrakáči chtěli 15 000 KO já bych chtěl celý komplet (hlava + sání + vstřiky + ...) prodat za 10 000, všechno co mi zbylo z mojí přestavby, rozprodávat po kouskách se mi to nechce, schovám to pro někoho kdo chce udělat komplet swap hlavy.
Třeba by se v tom povrtal monty, zeptej se ho Cool monty má preludky rád Mrk

krtekm napsal:

Umístění svíčky v hlavě je velká alchymie a má na proces hoření ve válci zásadní vliv. OK
A H23 jednotka by nefungovala. Potřeboval bys nějakou jednotku u které by se doladila aspoň bohatost paliva.

FastCivic napsal:
neni to tak, uz to tu bylo parkrat psane ve spojeni se swapem sani + ECU z 1,6 na 1,5 motor. Honda nemeri nasavany vzduch vahou vzduchu, ale meri podtlak v sani MAP senzorem. Podle toho vyhodnocuje kolik ma vstirknout paliva. No a u dvoulitru bude ten podtlak mensi nez u dva-trojky takze tam toho paliva tolik nevstrikne. A i kdyby jo, tak je tam jeste lambda, ktery by pripadnou bohatost zaznamenala a upravila Úsměv

ano sice měří množství vzduchu a reguluje to podle Lambdy ale asi jen do půlky plynu, pak už jede jen podle tabulek a žádné korekce podle čidel neprobíhají takže by to jelo dost špatně Úsměv

krtekm napsal:
Chapu. Ale ve vysokých tockach kdyz uz lambda nepracuje se davkovani ridi podle presne stanovenych map v ecu ne? Nebo se pletu?

nepleteš OK

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 11:05   Citovat  

no povrtat , já si nejsem jistej jestli opravdu na f20a4 jde H22(3) palice , to chce mít oboje těsnění pod palici (klidně jetý) a položit je na sebe , pak by se dalo říct. no bohatost by se asi dala poladit na tlaku paliva , ale sichr je upravit ecu,takže přestavět na jinou editovatelnou a předělat mapy(taky už umím , ale nemám v tom zkušenost ,asi bych se s tím plácal dlouho, lepší na to zlomit darka ).mimochodem časově jsem na tom taky blbě -garáž +minorkovo cero mě stojí veškerej čas.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 11:07   Citovat  

ale jinak by mě to lákalo Velmi šťastný Se stydím

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 11:39   Citovat  

Taky bych mohl nabidnout prestavbovy kit - sani, hlava, jednotka z F22A (DOHC)

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 11:53   Citovat  

ninja napsal:

ninjo a nemáš těsnění z F20A4? odkaz

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 12:00   Citovat  

PreludeZ napsal:
ninjo a nemáš těsnění z F20A4? odkaz

kdyz si na to vzpomenu o vikendu tak bych asi mel mit. Nic neslibuju.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 12:38   Citovat  

ninja napsal:
kdyz si na to vzpomenu o vikendu tak bych asi mel mit. Nic neslibuju.

jasně je to dobrý když si já na to vzpomenu tak ti kdyžtak o víkendu zavolám a připomenu se Cool

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 14:49   Citovat  

jak mi rikal preludez. ta hlava by sla upravit co se tyce chaldiciho systemu. nejdulezitejsi jsou ty srouby. nebyl bych si ale uz tak jistej tesnim. respektive ktery pouzit kdyz by tam byli jen dorbny odlisnosti. tesneni se ale da nechat vyrobit taky ne?

EDIT: no a kdyz uz jsme u toho. kdyz uz h23 hlavu tak proc ne rovnou hlavu h22 v-tec? to pak uz zalezelo o kolik by to bylo drazsi a jestli by se to vyplatilo.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 15:03   Citovat  

no hlavně za kolik ji seženeš , h22 moc volnejch není a další věc jak se ta klika atd bude tvářit na to zvětšení zátěže, otáček ,přece jen vtec už má cenu točit kapku výš a to si nejsem jistej jestli ustojí .
jinak upravoval by se asi blok takže by se doháněli tvary H 23 těsnění podle mě , je to kov , tak bude i dostačujícně dimenzovaný.

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 16:22   Citovat  

Šmarjá,zase ti dva HaHaaa

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 17:35   Citovat  

je to dobrý opravdu zajimave!
mit garaz a nekoho kdo by se mi v tom rypal (preci jen spis rozumim pocitacum) tak do toho jdu..

zajimava vec takova DOHC hlava do me berusky Úsměv

a za 10k + treba 5k za praci... je rozumne a jdu do toho.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 18:08   Citovat  

myslim ze preludez ti to velice rad proda ale byt tebou bych chvilku pockal na to jak se porovna to tesneni. nikam se nezen Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 18:13   Citovat  

jaja, jasne :hehe:

jak rikam, stejne bych musel sehnat nekoho s garazi a nejakym knowhow kdo by se mi do toho pustil za uplatu Úsměv

sam bych se do toho nehnal ze bych si to pak montoval v loznici na kolene Je to tam.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 18:47   Citovat  

Andzin-san napsal:
v loznici na kolene Je to tam.

krásná představa. myslím že by to neměl být problém pro kohokoliv kdo má nějakou slušně vybavenou dílnu s momenťákem. za weekend by to mohl udělat člověk co má trošku zkušeností s autama. rozhodne bych tu hlavu sgeneralkoval kdyz uz bude tak pekne venku. pekne tesneni novy a vubec to tak nejak ocistit a pripadne odkarbonovat. Jinak musíš udělat rozvody tentokrát už ale na 2,3 a ne na f20ku. no a omrknout řizení otvíráni proměnne délky. byla by to skoda, aby to nefungovalo.

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2008 , 22:59   Citovat  

ninja napsal:

to mi hlava nebere a nejakou h22 na prodej nemas to mi hlava nebere

Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Frik je teď offline  Frik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2008 , 20:12   Citovat  

UP

pls zkousel uz nekdo teda porovnat ty tesneni z F20A4 na H22 nebo H23 ?

Co sem hledal na netu tak z H23 by mela sedet hlava i saci potrubi

swap 1

Dalsi linky:

swap 2
swap 3
swap 4

Frik je teď offline  Frik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2008 , 9:27   Citovat  

typek pise
"the h23 header and the h23 intake manifold definately fits a f20a4 engine everything is just plug+play Úsměv"

Jak to je s ECU na BB3 F20A4 a H23 pro preludy 92-96? Kdyz jen mechanicky prehodim saci potrubi a hlavu tak ECU si bude porad myselt ze tam je porad SOHC hlava... takze jeste swap ecu?
Preci jen H23 ma ponekud odlsinou elektriku(4ws a dalsi veci navic) nez F20A4, takze prehozeni ECU by asi tak jednoduche nebylo.. nebo by stacilo jen prehrat mapu do stavajici ECU v F20A4?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2008 , 10:48   Citovat  

a nemysli tim slovickem "header" nahodou svody?

Obsah fóra Honda-club.cz   
p4g intake swap (head swap)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina