Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 31 z 97
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 18:33   Citovat  

ja chtel kdysi kupovat novou vanu od ....hmm, to kdybych si vspomel od koho to bylo:D myslim ze blox, ale asi kecam. Jednak mela vetsi objem, jednak byla z hliniku a jednak mela prepazky. Úsměv Nakonec sem v ramci uspor tuto variantu zavrhnul Velmi šťastný U takoveho street auta si myslim ze to neni nutne. Staci mit olej porad na maxu a da se klidne spat Úsměv
Kazdopadne kdyby se mi do ruky dostala vana s prepazkama co prodava infinity, taky bych si asi jednu vyrobil Mrk Akorat on ma ty prepazky jen do B-series vany Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2011 , 19:01   Citovat  

FastCivic napsal:
ja chtel kdysi kupovat novou vanu od ....hmm, to kdybych si vspomel od koho to bylo:D myslim ze blox, ale asi kecam. Jednak mela vetsi objem, jednak byla z hliniku a jednak mela prepazky. Úsměv Nakonec sem v ramci uspor tuto variantu zavrhnul Velmi šťastný U takoveho street auta si myslim ze to neni nutne. Staci mit olej porad na maxu a da se klidne spat Úsměv
Kazdopadne kdyby se mi do ruky dostala vana s prepazkama co prodava infinity, taky bych si asi jednu vyrobil Mrk Akorat on ma ty prepazky jen do B-series vany Smutný

az zacnes s vyrobou tak bych od tebe taky jednu odkoupil Velmi šťastný
   Návrat  
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 7:32   Citovat  

Fastcivic: jak říkáš, na street to není zas až taková nutnost, takže přepážky do vany budu asi řešit až v budoucnu, protože teď tu mám hromadu dalších věcí, který je potřeba udělat, jen abych mohl s autem vůbec vyjet. Navíc mám doma ještě dvě další vany, takže pak není problém upravit druhou a přehodit jí.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 18:02  Naposledy upravil LJay dne 19.7.2011 , 22:55, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Písty už jsou taky doma a docela mile mě překvapila kvalita jejich zpracování a zabalení. Už aby to bylo celý pohromadě a běhalo to jak má Úsměv

písty 03.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
písty 03.jpg, 156.69 kB

písty 04.jpg

písty 04.jpg, 116.87 kB

písty 05.jpg

písty 05.jpg, 133.09 kB

písty 06.jpg

písty 06.jpg, 126.78 kB
   Návrat  
ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 18:14   Citovat  

LJay napsal:
Písty už jsou taky doma a docela mile mě překvapila kvalita jejich zpracování a zabalení. Už aby to bylo celý pohromadě a běhalo to jak má Úsměv

pěknéé, četl jsem tvoje téma, ale nějak jsem nezahlédl, kolik máš v plánu tlačit? Úsměv A jakou budeš mít kompresy s těmahle pístama? Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 18:26   Citovat  

Na mým motoru a s 0,30 cometicem bez snižování hlavy, bych měl mít kompresi kolem 10,2:1 (maximálně 10,5:1) standartní aktuátor wastegatu je nastavený na 0,7bar. Já si ho upravil, abych mohl štelovat jeho předpětí, takže se začne na nějakých 0,4baru a uvidí se kam až to půjde, když se to bude ladit. Odhadem bych se možná mohl dostat na nějakých 220koní s celkem zajímavou křivkou výkonu právě díky přeplňovaní do vyšší komprese.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 18:26   Citovat  

hlavne si dej pozor na spravnou vuli pistnich krouzku
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 18:32   Citovat  

tudy odkaz
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 18:33   Citovat  

FastCivic: Jj vím že na kovaný písty se musí dělat malinko větší výbrus než na litý, protože kovaný se víc roztahujou, ale zatím, sem nenašel o kolik se to musí vzít víc. Výbrus a rovnání hlavy a bloku bych si chtěl nechat dělat u Kasla v Řevnicích, tak ten určitě bude vědět správný rozměry.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 18:39   Citovat  

Fastcivic: díky za odkaz, to se hodí. Nějak mi nedošlo, že kroužky nebudou sedět přesně jak by měli a myslel sem že myslíš vůli pístu vůči válci.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 19:09   Citovat  

LJay napsal:
Fastcivic: díky za odkaz, to se hodí. Nějak mi nedošlo, že kroužky nebudou sedět přesně jak by měli a myslel sem že myslíš vůli pístu vůči válci.
tve krouzky nejspis budou sedet, tak jak tam pise idaho, jen ja musim mit vzdycky neco extra, ale jistota je jistota. Pak poreferuj
ja se to tehdy dozvedel tak nejak nahodou ze bych to mel zkontrolovat. Jinak bych to byl byval poskladal tak jak sem to dostal a asi by mi ukapla nejedna slza kdyby se po par minutach provozu motor zastavil... Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 20:01   Citovat  

Každopádně díky moc za upozornění. Když člověk nemá praxi se skládáním motorů a dělá to poprvé v životě, tak může snadno něco opomenout a pak to může mít docela fatální následky.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 20:15   Citovat  

LJay napsal:
Každopádně díky moc za upozornění. Když člověk nemá praxi se skládáním motorů a dělá to poprvé v životě, tak může snadno něco opomenout a pak to může mít docela fatální následky.
no neni zac Mrk uz at ti to slape Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 20:33   Citovat  

Ty jo ani nevíš jak bych byl rád kdyby to už foukalo, ale je na to strašně málo času a taky nemůžu najednou vyhodit tolik prachů, takže musím jít pěkně postupně a proto se to tak táhne.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.7.2011 , 20:08   Citovat  

Dneska sem očistil a odmastil klikovku a klec. Vytáhnul dva zalomený šrouby z bloku a částečně ho vyčistil, ale došel mi odmašťovač, tak sem to nemohl dodělat.

klika 01.jpg

klika 01.jpg, 151.24 kB
   Návrat  
ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2011 , 22:22   Citovat  

LJay napsal:
Dneska sem očistil a odmastil klikovku a klec. Vytáhnul dva zalomený šrouby z bloku a částečně ho vyčistil, ale došel mi odmašťovač, tak sem to nemohl dodělat.

pěkná práce Úsměv sám jsem na výsledek velice zvědavý, mám v plánu něco podobného, jen té komprese se malinko obávám, já půjdu cestou 9:1 Úsměv Ale držím palce, jen tak dál je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.7.2011 , 23:13   Citovat  

ChuCky: díky, já bych se tý komprese až tolik nebál. Statická komprese není zas až tak důležitá. Při přeplňování je hlavní dynamická a celkem dost lidí co sem viděl se teď pouští spíš cestou malýho turba a vyšší komprese. Ostatně stejný přístup mají i automobilky při výrobě nových motorů, protože díky vyšší kompresi má motor o dost lepší průběh a je celkově použitelnější pro běžný provoz.
S nižší kompresí sice můžeš přeplňovat větším tlakem a dostaneš se tak i k vyšším výkonům, ale lineárnost motoru vezme za svý a motor bude mít na spodku dost znatelnej turbo lag.
   Návrat  
Koudy je teď offline  Koudy
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 10:09   Citovat  

Když sem kupoval CP písty, tak měly nákres, jak udělat správný vůle. Když tak se ti zeptám motoráře, kterej mi motor stavěl, jak velký vůle oproti standardním dělal.

Kompresní poměr máš ideální, volil sem stejnej. Nepřemýšlel si o vstřikování vody a nebo změně paliva za ethanol?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 11:52   Citovat  

Teď sem koukal do návodu k těm pístům a snad všechno co člověk potřebuje vědět je tam pěkně popsaný. Pro vrtání 75,5mm uvádí výrobce vzdálenost mezi pístem a válec v rozmezí 0,0020 až 0,0025 palce.

Přemýšlel sem nad ethanolem, ale tady u nás není žádná benzínka co by ho měla a v Liberci vím snad o jediný a ta není zrovna moc dobrá. Takže zatím asi zůstanu u 100 okatanový carery od OMW.

Prosím tě od jaký firmy si použil těsnění pod hlavu. Já mám koupenej Cometic, ale slyšel sem na něj spoustu rozporuplnejch názorů, tak nevim jakej si z toho udělat závěr.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 11:56   Citovat  

LJay napsal:
Teď sem koukal do návodu k těm pístům a snad všechno co člověk potřebuje vědět je tam pěkně popsaný. Pro vrtání 75,5mm uvádí výrobce vzdálenost mezi pístem a válec v rozmezí 0,0020 až 0,0025 palce.

Přemýšlel sem nad ethanolem, ale tady u nás není žádná benzínka co by ho měla a v Liberci vím snad o jediný a ta není zrovna moc dobrá. Takže zatím asi zůstanu u 100 okatanový carery od OMW.

Prosím tě od jaký firmy si použil těsnění pod hlavu. Já mám koupenej Cometic, ale slyšel sem na něj spoustu rozporuplnejch názorů, tak nevim jakej si z toho udělat závěr.

na spatne (malo) utazenym cometicu sem najel 15tis km. Povolilo to az v zime kdy nesneslo tak velky teplotni vykyv. Ted tam mam zas cometic utazenej na vetsi moment. Zatim drzi, ale uvidime v zime Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 12:01   Citovat  

bude se ti hodit tesneni pod sani? prislo mi omylem spatne nabalene na D DOHC na misto SOHC. Je mi na prt, dovezl bych ti ho na honday.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 12:15   Citovat  

S jakou hrubostí máš rovnanou hlavu a blok? 50 RA jako doporučuje cometic, nebo jinou? Používal si permatex, nebo si to těsnění dával na sucho? Hlavu si dotahoval podle hondího manuálu, nebo podle ARPů?

Těsnění pod sání zatím nevím. Možná tam dám hondatu co mám na současným motoru. Jen musím zjistit, jestli snese i přeplňování, aby to tam časem nezačalo foukat.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 12:39   Citovat  

LJay napsal:
S jakou hrubostí máš rovnanou hlavu a blok? 50 RA jako doporučuje cometic, nebo jinou? Používal si permatex, nebo si to těsnění dával na sucho? Hlavu si dotahoval podle hondího manuálu, nebo podle ARPů?

Těsnění pod sání zatím nevím. Možná tam dám hondatu co mám na současným motoru. Jen musím zjistit, jestli snese i přeplňování, aby to tam časem nezačalo foukat.
nevim s jakou hrubosti, o to sem se nikdy nezajimal. Nikdy sem u obrabeni hlavy ani bloku nebyl. Ale standart
zadny permatex, vsechno na sucho
hlavu sem prvne dotahnul podle hondiho manualu a to bylo prave malo. Ted je dotahnuta podle ARPu

hondatu sem mel taky, roztavila se mi, vyklouzla z pod sani a zaclo to prisavat
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 12:42   Citovat  

Těsnění pod hlavou mám zakázkový jednovrstvý, síla 1,2 mm, podmáznutý permatexem.
U nás taky žádná pumpa neni, ale šíří se rychle. Můj sen je naladit na N95 plus vstřikování vody.
Ale pokud to předělám na ethanol tak voda nebude potřeba.
Každopádně vstřik vody je úžasná věc, jediný proti je 10kg navíc.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 13:11   Citovat  

FastCivic: to že se ti roztavila ta hondata sem kdysi četl tady na foru. Docela sem právě koukal, protože moje funguje v pohodě. Jen pro info, kolik by si za to těsnění chtěl a jaká je to značka?

Koudy: to jednovrstvý těsnění máš vypalovaný z mědi? Libor mi říkal o jednom člověku co to dělá na zakázku. Já tam zkusím dát cometic, když už sem ho koupil a kdyby to fouklo, tak zkusím to měděný.
Jj vstřikování vody je fajn věc. Jen je právě mínus v tý přidaný váze a taky v tom, že musíš hlídat navíc stav ještě jedný kapaliny a v zimě do toho musíš něco přimíchávat, aby ti ta voda nezamrzla. Podle mě je tohle dobrej systém na závodní auta, kde díky tomu může hodně zvýšit kompresi, bez toho aby to detonovalo, ale u streetovýho auta, kter se používá i pro obyč ježdění to má hodně omezení.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 13:29   Citovat  

znacku nevim, matroš klingerit, cena dvě kofoly Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 13:49   Citovat  

Jj měděný vyšlo na 2k, ale to proto, že se jich bralo vícero.
Cometic je asi od kusu. Někomu funguje za jedna i v těžkých podmínkách a jinýmu nevydrží nic. Jde taky o počet plechů.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 21:05   Citovat  

Fastcivic: tak tomu říkám lidová cena Úsměv ještě rozmyslím a když tak se ozvu.

Koudy: mně příjde, že problémy s cometicem jsou způsobený tím, že lidi použijou velkou hrubost při rovnání bloku a hlavy a nebo ho přetáhnou, když dotahujou hlavu a on pak přestane těsnit.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 21:29   Citovat  

Tak když se dává kov tak to musí být jak zrcadlo a určo ho pro jistotu podmáznout.
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 23:47   Citovat  

LJay napsal:
FastCivic: Jj vím že na kovaný písty se musí dělat malinko větší výbrus než na litý, protože kovaný se víc roztahujou, ale zatím, sem nenašel o kolik se to musí vzít víc. Výbrus a rovnání hlavy a bloku bych si chtěl nechat dělat u Kasla v Řevnicích, tak ten určitě bude vědět správný rozměry.
kasl má nabito, čekal jsem půl roku na výbrus bloku.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina