Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nemožnost odvzdušnění brzd II
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 11
eko je teď offline  eko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2011 , 20:09   Citovat  

no mne aspon kebyze to trosku brzdi ,ale ono uplne vobec nic , ide len zadny okruh predok vobec uvidime zajtra ...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 8:02   Citovat  

Petr 78 napsal:
No jak tohle dopadne.....
S napětím tuhle "kauzu" sleduju.
Taky mám po repasi brzd ne úplně tvrdý pedál a nechci se zbytečně pouštět do repase hlavního brzdového válce.
Ještě počkám až si pořádně nové brzdy sednou, protože mi přijde že se to časem a s přibývajícími kilometry zlepšuje.

S přibývajícími kilometry si na to akorát zvykáš Úsměv)
Já už ani nazaflokuju kola..tzn že mi skoro ani nesepne ABS Bueee Problém bude určitě s těma zadníma.Nebo se naštvu a vyměním HBV ale bojím se,že to bude stále to samé.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 8:06   Citovat  

a nesllo by sehnat treba mechanismus rucky pod kotouc aby nebyl ve trmenu? treba z legenda neb zj inych?aby byly pakny pod kotoucem an ejka to prekopat cely

eko je teď offline  eko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 12:00   Citovat  

takze ani po vymene strmenov za druhe stale nic , no ja uz uplne neviem co stym je Smutný , hlavny brzdovy valec je ako podeleny ??? idu z neho dve trubky su rozlisene pre predny okruh brzd a zadny ?? vie to niekto ??? ci to len spolocne ide do toho rozdelovaca brzdnej sily ?? dik

Usmass je teď offline  Usmass
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2011 , 17:27   Citovat  

Mourl napsal:
S přibývajícími kilometry si na to akorát zvykáš Úsměv)
Já už ani nazaflokuju kola..tzn že mi skoro ani nesepne ABS Bueee Problém bude určitě s těma zadníma.Nebo se naštvu a vyměním HBV ale bojím se,že to bude stále to samé.

Mám ten samý problém respektive, včera se objevil.
Po repasi zadniho levého brzdice, se mi při brždění propadává pedál.
Sice je pěkné, že to necháš tak, mě zatím asi nic jiného nezbyte taky, ale co STK???

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2011 , 21:26   Citovat  

STK jsem prošel i tak v únoru.Bez motoru to asi brzdí dobře pořádnej výtlem já už tomu fakt nerozumím.

eko je teď offline  eko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2011 , 22:41   Citovat  

chalani naozaj nemate uz ziadny napad ako tie moje brzdy spojazdnit ?? Smutný ja uz neviem co stym a auto potrebujem stoji skoro 2 mesiace ... ty co maju anglany a robili repas brzdicov vsetko vam funguje??? diky

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2011 , 9:48   Citovat  

eko napsal:
chalani naozaj nemate uz ziadny napad ako tie moje brzdy spojazdnit ?? Smutný ja uz neviem co stym a auto potrebujem stoji skoro 2 mesiace ... ty co maju anglany a robili repas brzdicov vsetko vam funguje??? diky
my repasovali s kamosem zadni brzdy a funguje to no problem odvzdusneno cely auto za chvilku fakt max 30 minut, menili sme komplet brzdovku s tim ze starou sme vyslapali pryc, takze tam byl ovzduchu az az Úsměv a jede Úsměv

eko je teď offline  eko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2011 , 17:56   Citovat  

no ja ked odpojim v predu z toho rozdelovaca brzdnej sily myslim tu kocku v motorovom priestore predne brzdy a skusam odvzdusnit len zadne tak tie idu hned ,ale predok mi nejde vobec ani samostatne ked je pripojeny ani ked vsetko naraz odvzdusnujem Smutný neviem uz co stym ...

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2011 , 20:33   Citovat  

eko napsal:

Já dělal repas loni jak předních tak asi po měsíci i zadní. Když jsem udělal přední tak nebyl žádný problém. Šlápnul na pedál a málem jsem si rozbil hubu o volant. A pak přišly na řadu ty zadní. Sice ten repas nebyl komplet jen jsem vyměnil prachovku a gumku kolem pístku, ale byl potom problém s ovzdušněním. Pedál byzl po ovzdušnění měký a šel až na podlahu i když už nebyl v brzdovce žádný vzduch tedy aspoň nebyly viditelné žádné bublinky a stejně to brzdilo na prd. Po poradě tady na foru mi byo řečeno že to musím dělat do kříže. Ha ha ha taky prd. Prolil jsem systémem 2 litry a pořád šel pedál až na podlahu, ale když jsem brzdil a našlapal tak to brzdilo. Tak jsem s tím vždycky týden pojezdil a ovzdušnil. A teď to brzdí jako čuně když jsem si nechal všechny kotouče stáhnout na soustruhu + nové desky. Pak jsme se tady na foru ještě dobrali k tomu že vlastně ty zadní třmeny jsou takové záludné a špatně se ovzdušňují a trošku déle jim trvá než se z nich ten vzduch dostane (ale možná je to blbost). Jako opravdu nevím a netuším co s tím můžeš mít. Pokud jsi jenom udělal repas a vyměnil hadičky tak by neměl být problém ,ale jak se zdá tak asi máš někde opravdu velký problém

PS: a nemáš tam někde na předku problém s trubkami nebo jestli ti nepropouští někde přes závity (ve spojích)

eko je teď offline  eko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2011 , 6:47   Citovat  

predne trubky som vymenil uz za nove , cize tam uz by nemal byt kde problem ,ale vcera som este raz rozobral strmene a sa mi zdalo ze brzdovka bola aj na prachovke vo vnutri a to by asi nemalo byt kedze je tam este tesnenie na tom piestiku asi skusim dalsiu sadu objednat

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2011 , 16:24   Citovat  

Ta brzdovka byla pod prachovkou brzdového pístku? Bylo jí tam hodně?
Tobě ale brzdová kapalina nemizela ne?

GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2011 , 19:15   Citovat  

mám C4G G4G a zavzdušňuje se mi zadní pravý třmen. Po čase když odvzdušním třmeny, vždy na zadním pravým vypustím bublinky. Ve předku mám nové pístky a těsnění a v zadku mám jen nový těsnění. Brudovka mi neuniká.. jen se mi zavzdušňuje třmen, jak je to možný?

eko je teď offline  eko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2011 , 21:46   Citovat  

takze dnes po dlhooooom case zmena , pozical som si dalsie predne strmene a podarilo sa mi to odvzdusnit , sice to nieje ako bolo a pedal sa prepadne ,ale pribrzdi a na druhe naslapnutie uz brzdi celkom dobre Úsměv , inak nebolo tam vela tej brzdovky ,ale predsa to asi robilo zlobu kedze teraz to ide musim to vyriesit ... objednam prezmenu sadu od AUTOFREN a nie od FRENKIT uvidim ci sa daco zmeni ked tam nahodim moje strmene

majkl_l je teď offline  majkl_l
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 17:49   Citovat  

tak já jsem měl trabl s brzdama - CRXo mi stálo od cca září do asi května na špalkách, sundaný třmeny a když jsem to v tom květnu (nebo kdy to bylo) začal nandavat, tak prostě brzdy měkký a po čase to vůbec nebrzdilo... vyměnil jsem hlavní brzdovej válec a vše OK, takže pokud někdo víte co s tím brzdovym válcem, tak info sem Mrk

jinak válec je po výměně gumiček repas sadou a chování furt stejný...

brzdit mám čím, takže jde jen o to, že bych ho případně ten válec opravil a poslal dál nebo jestli ho chce někdo na hraní kouř

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 18:08   Citovat  

Kucí, repasní sady jsou vždy na prd a jenom na chvilku KO Brzdový válec je stejně už nepatrně vydřený od poškozených gumiček a nové gumičky se brzy, nebo hned opět zničí. Vždy se vyplatí investovat do nového brzdového válce. Třeba na CRX ED (stejný jako c4g) něco málo přes 1000,- CIFAM například.

I lidem v servisu doporučuji pouze výměnu dílu za díl, mluvím z praxe a zkušeností. Repasní sady jsou pouze dočasné řešení. To samé platí i o brzdových třmenech!

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 18:23   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Kucí, repasní sady jsou vždy na prd a jenom na chvilku KO Brzdový válec je stejně už nepatrně vydřený od poškozených gumiček a nové gumičky se brzy, nebo hned opět zničí. Vždy se vyplatí investovat do nového brzdového válce. Třeba na CRX ED (stejný jako c4g) něco málo přes 1000,- CIFAM například.

I lidem v servisu doporučuji pouze výměnu dílu za díl, mluvím z praxe a zkušeností. Repasní sady jsou pouze dočasné řešení. To samé platí i o brzdových třmenech!
a co se da znicit na trmenu? kdys pistek jezdi v gumicce a kdys zrezne tak odre gumku a tece to priklad,,tak vymenis pistek a gumicky a mas to zase nove..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 18:33   Citovat  

co by tam zrezlo?
a i kdyby zrezlo a zničilo to gumičku, tak to furt bude zrezlý a pak ti to nepomůže, ale já to rozebral, pročistil ten vnitřek, celý bez viditelnýho poškození a i tak to nefungovalo... proházel jsem z jezdícího shuttla do céra, z nejezdícího shuttla do jezdícího shuttla (škatulata škatulata hejbejte se) a mám zase dvě funkční auta, ale teda dalo mi to pár nervíků...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 18:38  Naposledy upravil Jofrey dne 17.7.2011 , 18:43, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Brnďa napsal:
a co se da znicit na trmenu? kdys pistek jezdi v gumicce a kdys zrezne tak odre gumku a tece to priklad,,tak vymenis pistek a gumicky a mas to zase nove..

Protože i třmen vyrezne, nejenom pístek a zničí se jeho hladká plocha, která ti zničí, potrhá i nové gumičky, protože pístek se znovu poškrabe. A když třmen vyrousíš do hladka, zničíš jeho ovalitu, těsnost a kapalina bude prolínat mezi gumičkou a stěnou. Při hodně prudkém brždění je vyvíjený tlak ve třmenu na pístek klidně i 150 bar! A při tomto tlaku si kapalina najde vždycky cestu ven..

Když koupíš třmen repasovaný, to je něco jiného, protože jeho pístek má zvětšený průměr o vybroušenou tloušťku ve třmenu. Zkus si někdy vzít pístek z původního třmenu a z repasovaného. Změř si jejich průměr a zjištíš rozdíl i několik setin milimetru což je při tlaku 150 bar, ale i klidně méně, nebo více docela mazec.

Ono se to zdá jako nesmysl, ale v praxi to tak opravdu funguje a zákazníci to též nechtějí pochopit, do doby, než jim auto po pár dnech opět přestává brzdit, nebo jim teče pod manžetkama kapalina.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 18:42   Citovat  

no já jsem po opískování nechal blbec ty třmeny trochu zreznout a musel jsem ten vnitřek trochu vybrousit, tak snad nenastane problém...

jinak sorry OT, ale Jofrey, vezmeš mi prosím ty silenty na HD jestli pojedeš nebo to pořešíme poštou?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 18:43   Citovat  

majkl_l napsal:
no já jsem po opískování nechal blbec ty třmeny trochu zreznout a musel jsem ten vnitřek trochu vybrousit, tak snad nenastane problém...

jinak sorry OT, ale Jofrey, vezmeš mi prosím ty silenty na HD jestli pojedeš nebo to pořešíme poštou?

Vezmu Ti je. Už krásně zrajou OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 18:44   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Protože i třmen vyrezne, nejenom pístek a zničí se jeho hladká plocha, která ti zničí, potrhá i nové gumičky, protože pístek se znovu poškrabe. A když třmen vyrousíš do hladka, zničíš jeho ovalitu, těsnost a kapalina bude prolínat mezi gumičkou a stěnou. Při hodně prudkém brždění je vyvíjený tlak ve třmenu na pístek klidně i 150 bar! A při tomto tlaku si kapalina najde vždycky cestu ven..

Když koupíš třmen repasovaný, to je něco jiného, protože jeho pístek má zvětšený průměr o vybroušenou tloušťku ve třmenu. Zkus si někdy vzít pístek z původního třmenu a z repasovaného. Změř si jejich průměr a zjištíš rozdíl i několik setin milimetru což je při tlaku 150 bar, ale i klidně méně, nebo více docela mazec.

Ono se to zdá jako nesmysl, ale v praxi to tak opravdu funguje a zákazníci to též nechtějí pochopit, do doby, než jim auto po pár dnech opět přestává brzdit, nebo jim teče pod manžetkama kapalina.
tak pokud ti vyrezne trmen tak ok, ale to uz by musel ten pistek v nem zarust hodne..to je pak lepsi vyhodit, ale pokud ti to netece, ani nic a jen repasnes tak je to jen plus ne? das novy gumicky ktery budou jeste pruzny a nebude problem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 18:47   Citovat  

Brnďa napsal:
tak pokud ti vyrezne trmen tak ok, ale to uz by musel ten pistek v nem zarust hodne..to je pak lepsi vyhodit, ale pokud ti to netece, ani nic a jen repasnes tak je to jen plus ne? das novy gumicky ktery budou jeste pruzny a nebude problem

Ale nezapomeň, že ti rezne i ta drážka ve které je gumička a tu drážku nikdy nevybrousíš tak, aby ti gumička těsnila. Kapaline teče ven i tímto místem KO

Berte to jen jako zkušenost z praxe a radu, ne jako hotovou věc, že to tak je vždy na 100%, ano? Nejsem nejchytřejší, ale vycházím jenom z osobních a každodenních zkušeností.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 18:51   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Ale nezapomeň, že ti rezne i ta drážka ve které je gumička a tu drážku nikdy nevybrousíš tak, aby ti gumička těsnila. Kapaline teče ven i tímto místem KO

Berte to jen jako zkušenost z praxe a radu, ne jako hotovou věc, že to tak je vždy na 100%, ano? Nejsem nejchytřejší, ale vycházím jenom z osobních a každodenních zkušeností.
no me ta drazka treba vubec nerezne, me rezne as ta drazka co drzi prachovku Úsměv pod prachovkou je cisto Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 18:56   Citovat  

Brnďa napsal:
no me ta drazka treba vubec nerezne, me rezne as ta drazka co drzi prachovku Úsměv pod prachovkou je cisto Úsměv

Tak máš štěstí a je to více, než OK OK
Je škoda, že brzdové kapaliny prodávané u nás mají vysokou korozní schopnost a hygroskopičnost.
Třeba v US prodávaná DOT5 (Harley Davidson) je čistě na bázi minerálních olejů a má dokonalou antikorozní ochranu.
Neplést s u nás prodávanou DOT5.1, to je něco úplně jiného.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 19:04   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Tak máš štěstí a je to více, než OK OK
Je škoda, že brzdové kapaliny prodávané u nás mají vysokou korozní schopnost a hygroskopičnost.
Třeba v US prodávaná DOT5 (Harley Davidson) je čistě na bázi minerálních olejů a má dokonalou antikorozní ochranu.
Neplést s u nás prodávanou DOT5.1, to je něco úplně jiného.
jko chapu ze kdys to vyrezne i uvnitr tak je to naprd, to nechat opiskovat nebo prevrtat a vetsi pistek Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 19:17   Citovat  

otýzkou je, jestli by šla použít ta pětka a pokud, tak jestli se dá dohnat a pak za kolik...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 18:02   Citovat  

majkl_l napsal:
otýzkou je, jestli by šla použít ta pětka a pokud, tak jestli se dá dohnat a pak za kolik...

Sehnat se dá, ale její použitelnost v našich brzdových soustavách není vůbec vhodná kvůli materiálu ze kterého jsou vyrobené gumičky v brzdové soustavě, DOT5 jim hodně moc škodí, protože je na základu minerálních olejů, třeba jako speciál francouzské kapaliny.

Jak už jsem psal někde níže, DOT5 je patent fy Harley Davidson a brzdová soustava obsahuje těsnící gumky z jiného materiálu. A někde v motoshopu je určitě sehnatelná.

DOT5.1 se klasicky používá v systémech vybavených ESP a další moderní technikou, kde jsou v modulech použity extrémně tenké vlásenky, kterými DOT4 už neproteče, a nebo hodně špatně, protože má daleko vyšší viskozitu, než DOT5.1. Myšleno tak, že s DOT5.1 je účinnost systémů daleko rychlejší a účinnější a spolehlivější.

Ale mám výbornou zkušenost s kapalinou Brembo Racing DOT4, bod varu 316°C

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 18:11   Citovat  

já se s autem na okruhy nechystám, takže mi jde o spolehlivost a pak o bezúdržbovost, kterou jestli jsem správně pochopil, tak stejně nedosáhnu a jednou za čas bych měl stejně celou soustavu propláchnout a dát novou brzdovku... takže já asi zůstávám u DOT3 kouř

Ondrán je teď offline  Ondrán
0
PříspěvekZaslal: 28.7.2011 , 22:42   Citovat  

ahoj chlapy mam problem na mem civicu sem vymenil desky a tejden sem jezdil ae nak se mi to nezdalo tak sem je chtel vymennit a kamaradovy sjela noha z brzdy nez sem to dotahnul takze se mi tam dostal vzduch a tet nwm co s tim protoze naslani nepomaha nejde ani vzduz ani kapalina a proste mi kapalina ani neubyva z nadobky kdyz naslapavama pedal de furt zlehka az na podlahu prosim o radu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nemožnost odvzdušnění brzd II
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina