Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Preludáři spojme se :)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 157, 158, 159 ... 270, 271, 272  Další 
Zaslat odpověď

Strana 158 z 272
L-E-J-Č-I je teď offline  L-E-J-Č-I
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 11:13   Citovat  

Dnes se už nic nestane i u Disela pokud nemá mechanické čermadlo.Například PD u TDI.Má el. čerpadlo v nádrži a pokud ti dojde nafta nic se neděje.Čerpadlo si ji pak natáhne a udělá si tak potřebnej tlak.Jinak u toho benzina se nic nestane.Jediné co, tak pokud to stojí dlouho bez benzínu se suchou nádrží(myslím tim hodně dlouho) tak to nedělá dobře plováku a čermadlu.navíc se můžou zalepit vstřiky.Ale s těma vstřikama taky neni problem pokud jsou zalepené.Stačí je trochu poklepat a tradá VTEC
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Vinc 1 je teď offline  Vinc 1
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 20:19   Citovat  

Hojte všici - potřeboval bych radu, zda je možné to, co se mi stalo?

Jedu si tak preludkou na dovolenou - svižnější jízdou VTEC ( zase ne jak prase ) a najednou koukám že mi líta otáčkoměr jak blázen, potom se mi vypne 4ws. Říkám si, tak bude asi něco špatně, najednou mi začíná zhášet podsvícení budíků. Vypnu světla a ještě jedu asi 20 km - marně si myslim, že dojedu k benzině. Hle, kde se vzala, tu se vzala červená na křižovatce, motor zhasnul a už jsem se "skoro" ženou tlačil. Kounu pod haupnu a vidím, že je konektor na baterce myslim že - od takovýho popílku. Vydal jsem se proto k nejbližší benzině 2 km a koupil novou baterku. ( vcelku sem si máknnul ). Nandal a v pohodě dojel k nejbližšímu servisu asi 5 km - zde mi proměřili kolik dává alternátor proudu ( měřili to na baterce a já jsem jim zapomněl říct, že je úplně nová ) a dávalo to 11,2 po rozsvícení světel 10,8. Řekli mi, že je altík v wc a poslali mě do jiného servisu, ale tam jsem nejel a dalších 200,- Km najel na novou baterku. Teď jsem se vrátil od mého autoelektrikáře a ten mi sdělil, že je vše úplně ok - z čehož mám radost.

Otázka zní, jestli původní baterka se kterou nebyl nikdy problém múže zničeho nic takhle kleknout z hodiny na hodinu.

Jo kontrolka dobíjení nesvítila a nesvítí.

Konec referátu Velmi šťastný
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 21:58   Citovat  

Vinc 1 napsal:
Hojte všici - potřeboval bych radu, zda je možné to, co se mi stalo?

Jedu si tak preludkou na dovolenou - svižnější jízdou VTEC ( zase ne jak prase ) a najednou koukám že mi líta otáčkoměr jak blázen, potom se mi vypne 4ws. Říkám si, tak bude asi něco špatně, najednou mi začíná zhášet podsvícení budíků. Vypnu světla a ještě jedu asi 20 km - marně si myslim, že dojedu k benzině. Hle, kde se vzala, tu se vzala červená na křižovatce, motor zhasnul a už jsem se "skoro" ženou tlačil. Kounu pod haupnu a vidím, že je konektor na baterce myslim že - od takovýho popílku. Vydal jsem se proto k nejbližší benzině 2 km a koupil novou baterku. ( vcelku sem si máknnul ). Nandal a v pohodě dojel k nejbližšímu servisu asi 5 km - zde mi proměřili kolik dává alternátor proudu ( měřili to na baterce a já jsem jim zapomněl říct, že je úplně nová ) a dávalo to 11,2 po rozsvícení světel 10,8. Řekli mi, že je altík v wc a poslali mě do jiného servisu, ale tam jsem nejel a dalších 200,- Km najel na novou baterku. Teď jsem se vrátil od mého autoelektrikáře a ten mi sdělil, že je vše úplně ok - z čehož mám radost.

Otázka zní, jestli původní baterka se kterou nebyl nikdy problém múže zničeho nic takhle kleknout z hodiny na hodinu.

Jo kontrolka dobíjení nesvítila a nesvítí.

Konec referátu Velmi šťastný

ahoj,
podle me jsi mohl mit akorat volny kontakt na baterce a proto ti to blblo. Kdyz jsi pak koupil novou baterku, nebyla nabita a za tech 5 km to nestihla. Pak po tech 200km se dobila a ted se tvari normalne.
Ta kontrolka dobijeni nesviti ani pred nastartovanim motoru? To by pak byla spatna zarovka v kontrolce...
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 23:31   Citovat  

A nenabudila by ti pořádně alternátor a tím pádem ani pořádně nenabíjel baterku. je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 7:11   Citovat  

Před nastartováním motoru samozřejmně svítí OK

Kontakty na baterce jsem měl utaženy dost, to bych předem vyloučil. Viděl bych to tak, že tam vrátim starou baterku, zkusim na ni něco najet a budu ji pravidelně proměřovat a uvidíme - novou projistotu v kufru.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 7:20   Citovat  

Vinc 1 napsal:
Před nastartováním motoru samozřejmně svítí OK

Kontakty na baterce jsem měl utaženy dost, to bych předem vyloučil. Viděl bych to tak, že tam vrátim starou baterku, zkusim na ni něco najet a budu ji pravidelně proměřovat a uvidíme - novou projistotu v kufru.

jeste zkontroluj jestli nejsou ty kontakty vytahany. Pak je muzes mit utahnuty ale porad maji vuli.

Pokud ale jsou v poradku a kontrolka ti taky funguje tak ti asi opravdu odchazi alternator. Me se neco podobneho stalo na Streamu kde se mi utrhnul uhlik a pak to v malych otackach trochu dobijelo takze kontrolka po nastartovani zhasla ale ve vyssich uz to bylo malo, takze se stava z baterky pomalu ztracela, pak jedu, najednou mi spadli budiky a kontrolka dobijeni svitila tak slabe ze nebyla videt...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 11:58   Citovat  

No vytahaný konektory asi budou, protože na nové baterce tak dobře nědrží. Uhlíky jsem nedávno dával nové, ale je fakt, že když jedu kosu, tak to stejně občas problikne. Jak zjistim, že altík odchází? Autoelektrikář povídal něco o napíchnutí na osciloskop (to sme zatim nestihli)- ale nevim k čemu to slouží a jestli se tim něco zjistí?
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 13:32   Citovat  

Vinc 1 napsal:
No vytahaný konektory asi budou, protože na nové baterce tak dobře nědrží. Uhlíky jsem nedávno dával nové, ale je fakt, že když jedu kosu, tak to stejně občas problikne. Jak zjistim, že altík odchází? Autoelektrikář povídal něco o napíchnutí na osciloskop (to sme zatim nestihli)- ale nevim k čemu to slouží a jestli se tim něco zjistí?

hlavni je mit poradne pridelanou baterku, na to se zamer jako prvni.
osciloskop nevim, alternator musi davat i na volnobeh 13.8-14.2 V takze ti staci obyc voltmetr, to je zaklad, pak jeste muzes zmerit proud ale na to potrebujes merak ktery umi aspon 90 Amper coz neni uplne bezny vybaveni. Pokud nedava dostatecny napeti, tak to byvaji bud uhliky nebo regulator v alternatoru. Kdyz jsi menil ty uhliky tak jsi ten alternator kontroloval? Nemel znecisteny, opotrebeny, poskrabany nebo opaleny komutator?
   Návrat  
plisa je teď offline  plisa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 14:31   Citovat  

nedokázal by mi tu někdo poradit, jestli je u P4G se systémem 4WS možný, že se při výměně zadních pneumatik a nového vyvážení kol rozhodí geometrie auta??? zdá se mi, že po přezutí na nové gumy je auto ve vyšších rychlostech (+/- 100km/h a více) neklidný a jakoby "plave". zkoušel jsem proměřit tlaky v pneu a na tom zadku byl asi 3 atm. takže sem to stáhnul na 2,6 (jako jsem měl předtím) a ikdyž se to zlepšilo, tak je to pořád znát... jde mi o to, jestli má cenu dávat v hondě 800kč za geometrii, nebo to jsou vyhozený peníze, protože při výměně pneu a vyvážení kol se geometrie změnit prostě nijak nemůže...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 17:24   Citovat  

JJ - koupim nový konektory a dám to do cajku. Když jsem měnil uhlíky, tak se zdálo vše ok - samozřejmně, že za 145.000 km tam drobné drážky od uhlíků byly, ale snad nic hroznýho. Jo když se altík měřil s plně nabitou baterkou, tak dával 13,92 V, tak snad OK.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 9:23   Citovat  

plisa napsal:
nedokázal by mi tu někdo poradit, jestli je u P4G se systémem 4WS možný, že se při výměně zadních pneumatik a nového vyvážení kol rozhodí geometrie auta??? zdá se mi, že po přezutí na nové gumy je auto ve vyšších rychlostech (+/- 100km/h a více) neklidný a jakoby "plave". zkoušel jsem proměřit tlaky v pneu a na tom zadku byl asi 3 atm. takže sem to stáhnul na 2,6 (jako jsem měl předtím) a ikdyž se to zlepšilo, tak je to pořád znát... jde mi o to, jestli má cenu dávat v hondě 800kč za geometrii, nebo to jsou vyhozený peníze, protože při výměně pneu a vyvážení kol se geometrie změnit prostě nijak nemůže...

Podle toho co jsi tam dal za pneu.Ja se nechal z jara osalit kumhem exta a az je dojezdim tak je milerad vyhodim a soupnu bravurisi.Auto se mi zacalo vlnit jak uzovka a to mam profil 45.Kachna je ma taky a to same. Bueee
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 9:32   Citovat  

Prelude napsal:
Podle toho co jsi tam dal za pneu.Ja se nechal z jara osalit kumhem exta a az je dojezdim tak je milerad vyhodim a soupnu bravurisi.Auto se mi zacalo vlnit jak uzovka a to mam profil 45.Kachna je ma taky a to same. Bueee

dával jsem tam bridgestone potenza 225/40 R18, mám je už rok na předku a spokojenost, takže sem je teď dal i na zadek, protože ikdyž jsou jedny z nejdražších, tak ve všemožných testech i diskuzích vycházejí vždy jako jedny z nejlepších a řídim se heslem, že na gumách se prostě nešetří Úsměv předtím tam byli pirreli zero s ještě celkem slušným vzorkem ale stářím 7 let a to už sem na autě fakt mít nechtěl Ble a nemůže být něco "povolenýho" na 4WS, že by se ty kola mírně hýbali do stran ikdyž jedu rovně? ale to by asi zase hlásilo 4WS nějakou chybu, kdyby nefungovalo správně, nebo ne?
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 9:52   Citovat  

taky si myslim ze to bude tema pneu, kazda pneu ma jinou konstrukci a jinak tuhou bocnici, ja mam na aute pirreli pzero nero a je to ok.
Jinak s takhle sirokyma a nizkyma kolama na to budou mit vliv i jen mirne vyjete koleje na silnici. Kdyz jsem jeste daval 235/40/17 tak jsem na silnici kde byly vyjete koleje porad lital ze strany na stranu jak hadr na holi...
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 9:53   Citovat  

A proto mám 205/40/R17 a nikde neplavu, na Civicovi je v pytli na podvozku všechno možný, pneu Ecsta 195/50/R15 a plavu jak na moři Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Administrátor
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 9:55   Citovat  

DanTe napsal:
A proto mám 205/40/R17 a nikde neplavu, na Civicovi je v pytli na podvozku všechno možný, pneu Ecsta 195/50/R15 a plavu jak na moři Velmi šťastný

ja mam ted ty pirrelky 215/45/17 a je to upne v pohode je to dobrý
   Návrat  
Repi je teď offline  Repi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 9:57   Citovat  

já mám na preludě 215/40/17 a přijde mě to moc, radši bych 16" kola, 17ky mě přijdou velký a o vyjetých kolejích ani nemluvím to tahá za volant jak mravenec
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 10:36   Citovat  

DanTe napsal:

Tak to já taky 205/40/17 Kumho Ecsta a plavu jak titanic !!!!
na vode super, nehučí , to je všechno fajn...ale tady ty gumy byl proste ulet, už sem se jednou nanich málem viděl v příkopě....takže ted si asi do mě rejpnete ale kdyby linglongy nehučely jako kráva tak si je koupím znovu !!

Kumho Ecsta KO
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 10:41   Citovat  

kachnacrx napsal:
Tak to já taky 205/40/17 Kumho Ecsta a plavu jak titanic !!!!
na vode super, nehučí , to je všechno fajn...ale tady ty gumy byl proste ulet, už sem se jednou nanich málem viděl v příkopě....takže ted si asi do mě rejpnete ale kdyby linglongy nehučely jako kráva tak si je koupím znovu !!

Kumho Ecsta KO

Zřejmě to bude tím rozměrem, v tom rozměru co mám na civica jsou parádní, Lulin je dokonce jezdil na tom VTIčku co včera prodal a nikdy si nestěžoval Úsměv Na Civicovi mi to dělá podvozek kterej je těsně před smrtí Velmi šťastný jelikož na starym civicovi to takhle neplavalo Úsměv a podvozek sem přehodil i kola a oproti starýmu to je peklo to snad ne

Jinak na ludě mám 205/40/R17 Dunlop SportMaxx a fakt paráda, jen kdyby ty kola tak nekopaly do volantu Velmi šťastný Musím si je nechat v zimě srovnat Hihi
   Návrat  
hokky je teď offline  hokky
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 11:06   Citovat  

Panove ja mam na Prelude 195/45 R16 Pirelli P-zero Nero a sou pekne na mravenec v ostrejsich zatackach mi ujizdi cely auto bokem. Cekal sem od nich teda vic.
   Návrat  
L-E-J-Č-I je teď offline  L-E-J-Č-I
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 11:07   Citovat  

jo to ja mam na prelude 16 a s vlastnostma jsem zpokojen.Jen bych potreboval jine pneu.Mam tam 225/55 R16 a potreboval bych tak 195/50 nebo 45 ale to uz se bojim aby to nebyl kostitras Velmi šťastný To se pak uz v Usti nikoho za zadkem nechytim. Velmi šťastný
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 11:16   Citovat  

L-E-J-Č-I napsal:
jo to ja mam na prelude 16 a s vlastnostma jsem zpokojen.Jen bych potreboval jine pneu.Mam tam 225/55 R16 a potreboval bych tak 195/50 nebo 45 ale to uz se bojim aby to nebyl kostitras Velmi šťastný To se pak uz v Usti nikoho za zadkem nechytim. Velmi šťastný

195 nedavej, to Ti kazdej v zatackach natrhne pozadi .. 215 ideal ... a vubec, koukej makat, treba stihneme i HD letiste Lucy
   Návrat  
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 11:50   Citovat  

Ja na Prelude mam Dunlop Sport Maxx 215/40/17" pravda ano je to tvrdsi a TEIN je taky tvrdej ale je to stejne super svezeni. Sedi to pekne jak za sucha i mokra ale musim je foukat na 2,4baru kdyz dam 1,9-2,0 baru tak je snazsi je prorazit na dirach jako se mi jednou uz povedlo na predku udelat boulicku Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 12:08   Citovat  

Majlou napsal:
Ja na Prelude mam Dunlop Sport Maxx 215/40/17" pravda ano je to tvrdsi a TEIN je taky tvrdej ale je to stejne super svezeni. Sedi to pekne jak za sucha i mokra ale musim je foukat na 2,4baru kdyz dam 1,9-2,0 baru tak je snazsi je prorazit na dirach jako se mi jednou uz povedlo na predku udelat boulicku Se stydím

Mám 2,5 nafoukáno a ty samý gumy jen 205 a maxx spokojenost Úsměv Btw. Jak skládáš draku? Úsměv
   Návrat  
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 12:12   Citovat  

no asi stihnu to pucovani na Shellce Mrk a pak HD ale blatniky nebudou v laku to se asi nestihne Smutný
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 12:14   Citovat  

já si dal na preludu hankooky v12 evo 195/50/15 a nevim no... asi by to chtělo 205ky...ale na normální ježdění to asi stačí
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 12:14   Citovat  

Majlou napsal:
no asi stihnu to pucovani na Shellce Mrk a pak HD ale blatniky nebudou v laku to se asi nestihne Smutný

Tak hlavně že už to pojede a bude vypadat jako auto, na lak to nejezdí je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 12:56   Citovat  

vim že ta šířka pneu 225 není dobrá, když jsou vyjeté koleje, ale na to už jsem zvyklej... a že by 7 let starý pirelky byly lepší než fungl nový bridgestony se mi moc věřit nechce Ble ale zpět k hlavní otázce...může se tedy stát, že výměna zadních gum rozhodí geometrii? přijde mi to jako nepravděpodobný, ale zase je tam to slavné 4WS a u toho nevim co čekat...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 13:17   Citovat  

plisa napsal:
vim že ta šířka pneu 225 není dobrá, když jsou vyjeté koleje, ale na to už jsem zvyklej... a že by 7 let starý pirelky byly lepší než fungl nový bridgestony se mi moc věřit nechce Ble ale zpět k hlavní otázce...může se tedy stát, že výměna zadních gum rozhodí geometrii? přijde mi to jako nepravděpodobný, ale zase je tam to slavné 4WS a u toho nevim co čekat...

Jestli máš možnost si od někoho půjčit jiné kola nejlíp ve stejném rozměru tak je přehoď a uvidíš. :gut:Pokud to začlo po přezutí tak gumy.
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 13:19   Citovat  

DanTe napsal:
Mám 2,5 nafoukáno a ty samý gumy jen 205 a maxx spokojenost Úsměv Btw. Jak skládáš draku? Úsměv

No preludák to foukl na 2,5 ...hrozný , pak řikal na 2,8 o něco lepší.
ja je flakl na 2,8 rovnou ...spokojen i tak nejsem - jak sem psal níž.
Guma má max 3,4 ale nevim jestli je mám zkusit jeste přifouknout ale myslim že to už asi moc nepomůže...spíš naopak.
nevim jestli tím že je víc nahustim tak ta guma se zpevní jakoby ... Cooo??? Cooo??? Cooo??? asi ne že ?
Nicméně triagle (chiny) se foukal na 3,2 předek a 3 zadek a unesly to , ale ty gumy jsou tak tvrdé že se dřív osekají neý sjedou Úsměv
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2011 , 15:15   Citovat  

Ja foukam Yokohamy A006T za studena na 1.8 a Kumho KU 36 na 2.3.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Preludáři spojme se :)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 157, 158, 159 ... 270, 271, 272  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina