Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotím, fotíš, fotíme…
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 97, 98, 99  Další 
Zaslat odpověď

Strana 56 z 99
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 13:13   Citovat  

osiris napsal:
fotit nas bavi oba, zrdcadlovku uz sem v ruce mel dostkrat, akorat nerozumim tomu nastaveni moc, to je potreba se nekde doucit, vzdycky jsem ji dostal nastavenou na to, co jsem jel fotit Úsměv je mi jasny ze jednim fotakem nemuzu chtit vsechny tyhle "smery" na profi a nejlepsi urovni ale aby to melo slusny vysledky a byl tak nejak "univerzalni" je snad realny Úsměv nemate teda nejaky konkretnik typy z ceho vybirat? to levnejsi prislusenstvi je urcite vyhodou, jen aby to zas nebylo na ukor kvality Úsměv

já teď koupil Nikon D3100 se seťákem 18-55 a k tomu Tamrona 70-300. kolegové profíci řeknou že je to cajk, ale za ty prachy a na moje použití a rozpočet dostačující Úsměv

odkaz

odkaz

povedlo se mi to pořídit bez daně, tak že cena celkem šla
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 13:21   Citovat  

no zatim uz jste 3 pro nikon D3100 na tom czc je popis kterej me presvedcil urcite vic nez na megapixelu Úsměv

co treba canon eos 550D ? parametrama i cenou se zda podobnej Úsměv tudy odkaz
   Návrat  
Corgan je teď offline  Corgan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 14:33   Citovat  

ta D3100 a 550D bude kvalitou asi nastejno. buhuzel u objektivu to tak nebude. ta 18-105 od nikonu je kvalitou daleko za 18-55.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 14:40   Citovat  

Corgan napsal:
ta D3100 a 550D bude kvalitou asi nastejno. buhuzel u objektivu to tak nebude. ta 18-105 od nikonu je kvalitou daleko za 18-55.

co sem koukal tak u obou je v zakladu 18-55 a nekde je 18-55 VR.. to VR znamena co za vychytavku? Úsměv

koukal jsem ted na nejaky srovnani a ten nikon ma novejsi procesor atd. canon uz je o neco starsi a vsechno je srovnatelny a je to spis otazka vkusu... a nikon je o 5000 levnejsi Se stydím
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 14:43   Citovat  

osiris napsal:
co sem koukal tak u obou je v zakladu 18-55 a nekde je 18-55 VR.. to VR znamena co za vychytavku? Úsměv
VR znamena to ze ma objektiv redukci vibraci. proste muzes fotit delsim casem a zamezi to rozmazani fotky. ale nesmsi to mit zapnute pri foceni pohybu. odkaz tady mas s tou 18-105

Edit: VR= Stabilizátor

Použití optického stabilizátoru u objektivů je dnes čím dál tím častější. Velmi zjednodušeně řečeno, jedná se o skupinu čoček, která je schopna díky pohybu do stran směřovat paprsky procházející objektivem do jednoho, stále stejného místa na snímači nebo na filmu. Tím je do určité míry zamezeno nechtěnému rozmazání snímku vlivem chvění objektivu.
Objektivy se stabilizátorem jsou většinou opticky složitější a tedy i těžší, než podobné modely bez stabilizátoru. Na druhou stranu ale umožňují fotografování statických záběrů bez stativu za použití delších expozičních časů. Označení objektivů se stabilizátorem bývá například IS, VR a nebo OS.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 15:55   Citovat  

tak mam asi vybrano Velmi šťastný Kitty s Mastrem88 maji nikon D3100 a ten mi krasne padnul do ruky a hezky se mi s nim fotilo atd. Úsměv
+ muzu mit cenu bez DPH, dame to na rodinnou firmu ( Ankor film )

d3100 +18-55 VR jsem nasel i za 11 555 ( 9 629Kč ) tudy odkaz
+ by to chtelo nejakej ten druhej vetsi objektiv, nejspis asi 70-300 ? jakou znacku ? Úsměv cca 3000 ?
+16gb SDHC class10 min. 10mb/s zapis by mohlo dostacovat ? 551 ( 459Kč ) tudy odkaz
+ druha baterka 499 ( 415 kc tudy odkaz
+ brasna cca 1000

diky tomu dph mi to krasne vychazi na tech 15 000 jak jsme chteli kouř

jakej teda ten druhej objektiv ? Úsměv
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 17:36   Citovat  

osiris napsal:
tak mam asi vybrano Velmi šťastný Kitty s Mastrem88 maji nikon D3100 a ten mi krasne padnul do ruky a hezky se mi s nim fotilo atd. Úsměv
+ muzu mit cenu bez DPH, dame to na rodinnou firmu ( Ankor film )

d3100 +18-55 VR jsem nasel i za 11 555 ( 9 629Kč ) tudy odkaz
+ by to chtelo nejakej ten druhej vetsi objektiv, nejspis asi 70-300 ? jakou znacku ? Úsměv cca 3000 ?
+16gb SDHC class10 min. 10mb/s zapis by mohlo dostacovat ? 551 ( 459Kč ) tudy odkaz
+ druha baterka 499 ( 415 kc tudy odkaz
+ brasna cca 1000

diky tomu dph mi to krasne vychazi na tech 15 000 jak jsme chteli kouř

jakej teda ten druhej objektiv ? Úsměv

D3100 je urcite rozumna volba, pokud sis ho vyzkousel v ruce a sedl ti. Osobne bych ti taky radil pro zacatek v setu uz zmineny levny a dobry 18-105 VR misto 2 jinych mnohem min kvalitnich objektivu. S timhle rozsahem si vystacis na drtivou vetsinu beznych situaci kdy budes chtit fotit. Teprve az se naucis pristroj trochu ovladat a prijdes na to v cem by ses chtel vubec trosku specializovat, az pak si kup radsi neco mnohem kvalitnejsiho. Je to lepsi nez si na zacatku poridit hned vsechno s mizernou kvalitou, utratis furu penez za neco ceho se budes chtit brzy zbavit a stejne se ti to nepodari, setaky a levna skla prodava kazdy a nikdo je nekupuje.
Proste muj tip pro Nikon je 18-105 VR a po case nejake pevne sklicko typu 35mm f/1.8 nebo 50mm f/1.8 -vynikajici a hodne levna skla, co chtit vic Mrk Ty 3000 je lepsi dat prave za ne nebo na benzin nez kupovat nejaky opravdu shit teleobjektiv.
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2011 , 19:56   Citovat  

Pár fotek z dovolený právě focený Nikonem D3100. jsem začátečník se zrcadlem a občas jsem to měl jen na automat.
Je to takový turistická zrcadlovka, ale fotí to fakt skvěle. je to dobrý Přesně takovej foťáček jsem si představoval.
Jinak na fotce je hora Kitzsteinhorn, doporučuju si udělat výlet do 3209m kam jezdí luxusní lanovka.
Na fotce v noci září nahoře právě lanovka co je na vrcholu. OK

_DSC0718.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
_DSC0718.JPG, 410.18 kB

_DSC0771.JPG

_DSC0771.JPG, 720.14 kB

_DSC0796.JPG

_DSC0796.JPG, 882.6 kB

_DSC0858.JPG

_DSC0858.JPG, 1.14 MB
   Návrat  
qasper je teď offline  qasper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 12:46   Citovat  

Prosím o radu ... dostalo se mi smitko ( vypadalo to jako kousek bavlněného vlákna ) do hledáčku ( focus screen ) po vyndání a odstranění smítka jsem začal vidět víc menších smítek kterých jsem si do té doby nevšímal Tak to valím bulvy . Chtěl bych se zeptat jak nejlépe se dá toto místo vyčistit a jestli máte zkušenosti s konkrétní čistící sadou. Další problém je nepořádek (zvláštní že je to celkem symetrický) na snímači ... nevšiml jsem si toho pokud jsem nevyfotil zeď. Udělal sem ilustrační fotku jak to vypadá.

jeste dopnim informace je to nikon d40 a zajima me jestli pouzit balonek na ofouknuti tak jak je v navodu a nebo pouzit stetecek tak jak v navodu rikaji at se nepouziva Velmi šťastný treba tady tudy odkaz

popripade ví někdo jak to cisti v autorizovaném servisu ?

DSC_6122.JPG

DSC_6122.JPG, 349.71 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 14:31   Citovat  

qasper napsal:
Prosím o radu ... dostalo se mi smitko ( vypadalo to jako kousek bavlněného vlákna ) do hledáčku ( focus screen ) po vyndání a odstranění smítka jsem začal vidět víc menších smítek kterých jsem si do té doby nevšímal Tak to valím bulvy . Chtěl bych se zeptat jak nejlépe se dá toto místo vyčistit a jestli máte zkušenosti s konkrétní čistící sadou. Další problém je nepořádek (zvláštní že je to celkem symetrický) na snímači ... nevšiml jsem si toho pokud jsem nevyfotil zeď. Udělal sem ilustrační fotku jak to vypadá.

jeste dopnim informace je to nikon d40 a zajima me jestli pouzit balonek na ofouknuti tak jak je v navodu a nebo pouzit stetecek tak jak v navodu rikaji at se nepouziva Velmi šťastný treba tady tudy odkaz

popripade ví někdo jak to cisti v autorizovaném servisu ?

Pokud je smeti vylozene v hledacku tak to musis nechat rozdelat nekde v servisu, ale mozna jde jenom o zrcatko ktere si muzes vycistit i sam, stejne jako snimac. Prvni pomoc i pro snimac je urcite ofouknuti balonkem, nejjednodussi a nejmin riskantni, i kdyz nemusi pomoct dostatecne. Nekdo to mydli i tim steteckem nasucho, existuji i sady na mokre cisteni. Sam co neofouknu tak to nechavam na servis.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 14:55   Citovat  

Bully napsal:
Pokud je smeti vylozene v hledacku tak to musis nechat rozdelat nekde v servisu, ale mozna jde jenom o zrcatko ktere si muzes vycistit i sam, stejne jako snimac. Prvni pomoc i pro snimac je urcite ofouknuti balonkem, nejjednodussi a nejmin riskantni, i kdyz nemusi pomoct dostatecne. Nekdo to mydli i tim steteckem nasucho, existuji i sady na mokre cisteni. Sam co neofouknu tak to nechavam na servis.

díky Mrk profoukam balonkem dukladneji co pujde a az budu mit chvili dam to do servisu ... bude to rozumnejsi nez tam smrdlat stetcem nebo hadrikama
   Návrat  
PK81 je teď offline  PK81
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 17:13   Citovat  

Tak tu také nasdílím nějaké své úlovky z posledních dní...

vodotrysky.jpg

vodotrysky.jpg, 280.29 kB

IMG_7600.jpg

IMG_7600.jpg, 1.92 MB

IMG_7609.jpg

IMG_7609.jpg, 2.05 MB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 17:51   Citovat  

PK81: to asi nebude focene u nas co? jinak nadhera OK
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 18:01   Citovat  

Corgan napsal:

Proč by to nebylo u nás? Úsměv První nevím,další kousek od Karlštejna...
   Návrat  
PK81 je teď offline  PK81
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 20:37   Citovat  

Corgan napsal:

Pravdu pravdu má ten Hellborn Úsměv přátele

První fotka - ty vodotrysky » u TOPHOTELU na Jižním Městě v Praze
Druhá a třetí - je lom VELKÁ AMERIKA - kousek od Karlštejna
(jsou to HDR fotografie)
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.7.2011 , 22:16   Citovat  

PK81 napsal:
Pravdu pravdu má ten Hellborn Úsměv přátele

První fotka - ty vodotrysky » u TOPHOTELU na Jižním Městě v Praze
Druhá a třetí - je lom VELKÁ AMERIKA - kousek od Karlštejna
(jsou to HDR fotografie)

Brr, uz i krajinu prznit HDR a udelat z toho takovou omalovanku Ble

Jinak dneska jsem si udelal vylet a zajel do lucemburskeho mestecka Clervaux na vystavu tudy World Press Photo 2011 , parada.. Od 16.9. do 9.10. ji budete mit i v prazskem Karolinu, bezte se urcite podivat!
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2011 , 13:43   Citovat  

je to dobrý ta vystava vypada ze stoji za navstevu ... co mi prijde jako skvelej napad jsou ty stare fotky drzene v ruce OK naproti tomu fotky ktere pusobi tak, ze fotograf by byl platnejsi kdyby v nekterych situacich pomohl svyma rukama zachranovat, ale zase fotka ma prinos pro ostatni ze pusobi na emoce Úsměv nektere fotky jsou pro me rozporuplne jestli v tu chvili pomoct a nebo radsi udelat fotky aby to videli ostatni s davkou umeni k tomu.

super fotky na tom webu a hodne inspirace Úsměv

Jsem rad, ze toto vlakno existuje, myslim, ze patri velke diky castym prispevatelum Úsměv
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2011 , 17:23   Citovat  

[quote="osiris"
...
jakej teda ten druhej objektiv ? Úsměv[/quote]

Nikkor 70-300 VR, za ty penize foti perfektne. Rozhodne a 100% to chce pri tomto rozsahu stabilizaci (a tedy nez neco za 3000, tak bych radsi jeste setril). Otazkou jen zustava - co s tim chces fotit? Je to dost dlouhy, ja ho pouzivam pouze na auta na okruhu a na zvirata. Na normalni vylety i na dovolenou zustava doma. Je to ale i tim, ze mam standardne dost dlouhy univerzal nikkor 18-200 VR a ten se s 70-300 hodne prekryva.

Naopak bych doporucil zvazit koupi sirokace, napr. Sigma 10-20. Zabavne sklo a na dovolene ho vyuziju vyrazne casteji, nez "telatko" (prave 10-20 a 18-200 jezdi vsude se mnou). Pokud fotis portrety, tak doslova za par slupek je vyborna 50/1.8 od nikonu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2011 , 17:32   Citovat  

Jinak abych jen nekecal, tak kdyz je ta doba dovolenych, jednu inspiracni:

07_Lower_Antelope_Canyon.jpg

07_Lower_Antelope_Canyon.jpg, 70.36 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2011 , 17:42   Citovat  

Jeste osiris - tohle je na 10 mm:

DSC_2455.JPG

DSC_2455.JPG, 101.3 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2011 , 22:27   Citovat  

ja fotim auta, a co se mi zrovna libi a to je bud malej detail nebo pulka mesta Velmi šťastný jinak fotime psa/psy a i krajinu, oslavy... proste vsechno. ja mit cim tak fotim vsechno ale mam akorat tak mobil a kdyz nekam jedem tak si muzem pujcit doma kompakt Velmi šťastný je to tezky Úsměv vzdycky kdyz sem nekde s nekym fotil tak mel malej a velkej, proto usuzuju ze to bude ok, pak na dalsi ruzny <>vinky by se doporidil dalsi Úsměv no zatim to vypada ze to koupime s tim 18-55 a pak si k vanocum poridime ten velkej Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 9:22   Citovat  

osiris: co maji ostatni bych se neohlizel, dulezite je, co vyuzijes. Mit pro zacatek 18-55 je v pohode, podle toho, co ti bude chybet se pak zaridis dal. Jinak ta 70-300 foti napr. takto:

speedster.JPG

speedster.JPG, 128.75 kB
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 9:42   Citovat  

Tamron 70-300 cena někde kolem 3500, čili asi nejlevnější v tomhle rozsahu, co jsem viděl

berte v potaz, že jsem naprostej amatér a byl to jen pokus, jakej je max zoom. ta vila je vzdušnou čarou 2km od místa, kde jsem to bez jakýhokoliv nastavení a jen z ruky bez stativu fotil

čili osobně mi to jako dokumentační fotky z vejletů a podobně stačí. neni to na žádný rádoby profi focení, ale na vyzkoušení, co a jak a jestli vůbec potřebuju objektiv s takovym rozsahem

New_Snímek 025.jpg

New_Snímek 025.jpg, 800.73 kB

New_Snímek 030.jpg

New_Snímek 030.jpg, 713.19 kB

New_Snímek 034.jpg

New_Snímek 034.jpg, 846.66 kB

New_Snímek 038.jpg

New_Snímek 038.jpg, 517.43 kB

New_Snímek 050.jpg

New_Snímek 050.jpg, 789.64 kB

New_Snímek 054.jpg

New_Snímek 054.jpg, 447.25 kB

New_Snímek 058.jpg

New_Snímek 058.jpg, 306.47 kB

New_Snímek 059.jpg

New_Snímek 059.jpg, 297.53 kB

New_Snímek 054.jpg

New_Snímek 054.jpg, 447.25 kB
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 11:45   Citovat  

Osiris: Já mám Nikona D60 + 18-55 + 55-200 a fotky jsi tu někde mohl vědět, nebo na facebooku. Kupoval jsem ho rok a půl starej, protože je to moje první zrcadlo a tak jsem volil něco staršího na zaučení + to vyšlo celkem levně kouř
   Návrat  
maxxi je teď offline  maxxi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 19:20   Citovat  

Přidávám fotku mého hafana Úsměv

IMG_8939.JPG

IMG_8939.JPG, 209.85 kB
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 21:50   Citovat  

jen pozor na to, kde nakupuješ, není cena jako cena 18-105 u škody vs 18-105 u oehling to mi hlava nebere
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 10:05   Citovat  

Občas sem nějací fotografové nakouknou, tak se chci zeptat, zda-li by někdo z Canonistů neměl zájem o pevnou 50/1.8. Budu se jí zbavovat, jelikož mám něco světelnějšího, ale každopádně je to výborné sklo a řekl bych, že poměr výkon/cena absolutně nepřekonatelné (nejpíš ve spektru i všech značek).
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 10:32   Citovat  

neyo napsal:
Občas sem nějací fotografové nakouknou, tak se chci zeptat, zda-li by někdo z Canonistů neměl zájem o pevnou 50/1.8. Budu se jí zbavovat, jelikož mám něco světelnějšího, ale každopádně je to výborné sklo a řekl bych, že poměr výkon/cena absolutně nepřekonatelné (nejpíš ve spektru i všech značek).

Kolik za něj a kdy by jsi se ho chtěl zbavit? Úsměv
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 10:45   Citovat  

nečekal jsem, že bude takovej zájem Úsměv pokud by zájemci (po SZ) selhali, tak sem dám další info.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.7.2011 , 22:55   Citovat  

Vcera vecer jsme byli na Svetovem setkani horkovzdusnych balonu Lorraine 2011, tak sem po nejake dobe zase neco postnu. Nas Matysek z toho byl na vetvi kolik jich bylo a ze v tom litaji lidi Velmi šťastný

_DSC1198.JPG

_DSC1198.JPG, 248.83 kB

_DSC1186.JPG

_DSC1186.JPG, 266.68 kB

_DSC1222.JPG

_DSC1222.JPG, 341.71 kB

_DSC1249.JPG

_DSC1249.JPG, 266.54 kB