Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Převodový olej do B18C4
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 9:35   Citovat  

Petr 78 napsal:
Rozhodně tam nelej nic jiného než origo MTF a zkontroluj si stav spojky. To že neprokluzuje neznamená, že správně vypíná. Kolik má vůbec ta spojka najeto?

To nevím bohužel, bylo to servisováno na Slovensku a tam nemají propojenou databázi...ale kdyby byla v háji spojka tak jdou blbě všechny kvalty ne?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 9:44   Citovat  

Robik napsal:
To nevím bohužel, bylo to servisováno na Slovensku a tam nemají propojenou databázi...ale kdyby byla v háji spojka tak jdou blbě všechny kvalty ne?

Ne nezbytně... Největší problém jsem měl s vyřazením jedničky a trojky, dvojka a čtyřka šla celkem v pohodě...

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 17:40   Citovat  

řešili jsme to tu tuším s Minorem a dalšími před nekolika lety ( myslím že ješte staré forum ) a převodovky do kterých se dávalo MTF nebo 10W40 ( kterou H schvaluje na nouzové dojetí ) se bez problému "vyrovnaly" s přechodem na MTF. Avsak převodovky do kterých byl litý "obyčejný" převodák ( 75W80 nebo 90 ) při nalití HMTF se po pár stovkách kilometru začaly chovat nevyzpytatelně a v nekolik případech se začali projevovat problémy se synchrony. ja jsem tenkrát experimentoval a riskoval ( a odepsal tři ) vlastní převodovky ( 2xCA5 a 1xCD7 acco ) a skutečne mi to tak vyslo, mel jsem vozy kde dle servisní knížky bylo do převodovky lito MTF i 75W80 a výsledek byl takový že pokud se používal 10W40 ( a zkrátil se interval výmeny olej v převodovkce na polovinu ) nenastali žádné problémy, avsak po nalití MTF tam kde v minulosti bylo opakovane použito std převodových oleju byly problémy Smutný

proste pokdu bylo auto servisováno jak melo být ( HMTF )nebyl žádný problém, pokud ale do převodovky nejaké prasce nalilo "převodák" nastaly problémy ve chvíli kdy se tam dalo HMTF.

Z toho duvodu jsem Robikovi doporučil přechod na 10W40 ( protože v převodovce dle zápachu nebyl motorový ani HMTF olej, ale podle mne práve převodák a servisní historie nebyla známa do takových detailu abychom vedeli co bylo použito.
Robik není první, za poslední dva mesíce jsme řešili jeste dvě H kde si zákazník přivezl MTF a po poměrne krátké dobe s evrátil s problémy s řazením a na zkousku ( abychom vedeli zda to zpusobuje použití HMTF ) jsme dali 10W40 a opet po pár kilometrech problémy zmizeli, nebo se zredukovali na mnohem menší míru.

( robik ma nejnovešjí auto na které jsem to doproučoval aplikovat, pravda je že ty dve předchozí byly rokem výroby pod 98 )

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 18:20   Citovat  

Proč původní majitel lil do převodovky nesprávný,tedy převodový olej? V dnešní době internetu,kdy si každý může zdarma zjistit,jaký olej použít to nechápu...

mecar je teď offline  mecar
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 20:02   Citovat  

dnes stím byl u mě dal sem 10w40 ze začátku dobrý pak se to zhorsovalo, podle me má načatej přitlačák aspon to tak na me působí dole je pedal gomovej a tvrdej... Smutný takže nejspís blbá shoda náhod že zrovna se projevila spatna funkce spojky po vymene oleje Úsměv

tatohp je teď offline  tatohp
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 20:16   Citovat  

Pánové,svojho času som z neznalosti tak isto nalial do prevodovky S4C klasický prevoďák,v podstate som fungoval celý rok bez nejakých problémov,až začala škrtať trojka o nejakých pár stovák kilometrov už aj štvorka a päťka,pričom trojka nešla vôbec zaradiť.V duchu som už prevodovku odpísal,zhodou okolnosti mechanik znalý problematiky poradil najprv vymeniť olej za MTF,po cca necelej tisícke km prevodovka začala fungovať správne a radí v pohode už ďalšie tri roky,olej mením každý rok v jari bez ohľadu na ubehnuté kilometre,pre istotu. je to dobrý

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 20:21   Citovat  

hmm taky jsem pocitil zmenu k horsimu na legendovi kdys sem tam dal mtf...a 10W40 uz moc nepomaha Úsměv byl v motoru štítek, ze je tam nality nejaky prevodovy olej asi pul roku, tak sem to hned vypustil a nalil mtf, ale po mesici ci dvou mi zacali rachtat loziska kdys sem nemel vyslaplou spojku v prevodovce a skrtat zlehka hlavne za studena... Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 22:33   Citovat  

Fish napsal:
Proč původní majitel lil do převodovky nesprávný,tedy převodový olej? V dnešní době internetu,kdy si každý může zdarma zjistit,jaký olej použít to nechápu...

Původní majitel je roční 42, takže ten to podle mě dal do servisu a nestaral se co mu tam dělali.
V každém případě spojka objednána a zítra auto vezu k Bordelovi, auto musí být tento týden už ready..jak nepomůže ani výměna spojky tak si to asi půjdu hodit..protože od koupi mám najeto cca 2000 km a to auto po koupi řadilo jako nové.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 22:37   Citovat  

tatohp napsal:
Pánové,svojho času som z neznalosti tak isto nalial do prevodovky S4C klasický prevoďák,v podstate som fungoval celý rok bez nejakých problémov,až začala škrtať trojka o nejakých pár stovák kilometrov už aj štvorka a päťka,pričom trojka nešla vôbec zaradiť.V duchu som už prevodovku odpísal,zhodou okolnosti mechanik znalý problematiky poradil najprv vymeniť olej za MTF,po cca necelej tisícke km prevodovka začala fungovať správne a radí v pohode už ďalšie tri roky,olej mením každý rok v jari bez ohľadu na ubehnuté kilometre,pre istotu. je to dobrý

U mě to je to samé...trojka už jde fakt hoodně špatně a raději jezdím 1,2 a 4. 5ka už začíná jít taky blbě.

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2011 , 23:16   Citovat  

No neverim,ze to dela spojka.Mam stejny auto a spojku jsem mel v haji (pred vymenou) a presto prevodovka radila bez problemu vsechny rychlosti i v 8tis. otackach. Akorad pri rozjizdeni a razeni pri nulove rychlosti na jednicku a zpatecku byl občas problem.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 6:57   Citovat  

je velký rozdíl mezi ojetou, klouzající spojkou nebo špatně vystavující

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 10:12   Citovat  

Rom. napsal:
je velký rozdíl mezi ojetou, klouzající spojkou nebo špatně vystavující

Nj ale zase nerozumím tomu když špatně vystavuje tak proč třeba jen u 3ky a sem tam u 5ky a ne u všech rychlostí.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Převodový olej do B18C4
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina