Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Toyota Corolla 1.8 VVTL-i 141kW
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 11:23   Citovat  

No jak to tady tak čtu, tak tohle auto bych vážně nechtěl. Z toho co se tady píše, tak jízda s tím nebude taková zábava jako v Hondě a ty závady/bolesti nejsou žádný prkotiny. Jako třeba praskající šrouby uložení vačky bych čekal třeba u Fiata nebo Opela, ale u Toyoty???? to mi hlava nebere
Tady se ukazuje, že už ani Toyota není co bývala a poslední kvalitní auta přestali dělat po roce 2000.
Navíc tahle Corolla opravdu není žádný krasavec. Ale to už je věcí vkusu, ikdyž tento vzhled má bohužel i funkční mínusy (výška, váha, aerodinamický odpor,...)

Tohle podle mně není konkurent ani alternativa třeba pro Civica TypeR.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 11:37   Citovat  

Petr 78 napsal:
No jak to tady tak čtu, tak tohle auto bych vážně nechtěl. Z toho co se tady píše, tak jízda s tím nebude taková zábava jako v Hondě a ty závady/bolesti nejsou žádný prkotiny. Jako třeba praskající šrouby uložení vačky bych čekal třeba u Fiata nebo Opela, ale u Toyoty???? to mi hlava nebere
Tady se ukazuje, že už ani Toyota není co bývala a poslední kvalitní auta přestali dělat po roce 2000.
Navíc tahle Corolla opravdu není žádný krasavec. Ale to už je věcí vkusu, ikdyž tento vzhled má bohužel i funkční mínusy (výška, váha, aerodinamický odpor,...)

Já nechci nijak Toyotu obhajovat..mám rád vesměs všechny Japonce ale dělání GO u VTiček, ATR atd mi taky nepřijde jako normální..to samé že spotřeba oleje litr na 1000km je v normě mi taky nepříjde moc dobré, mě to TSko nežralo ani deci..což na vyskootáčkový motor je myslím dobré..ale jinak tvůj názor chápu, vzhledem k tomu že tady víceméně až na světlé vyjímky každý tohle auto jen pomlouvá přestože se v něm ani nesvezli Úsměv

Co se týče spolehlivosti tak myslím že Toyota je pořád top nebo ne?
tudy odkaz

I když je pravda že nejkvalitnější Toyoty se dělali tak 1995-2000..to je fakt.
   Návrat  
KingsKiller je teď offline  KingsKiller
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 11:50   Citovat  

kamarad ji mel 1,8 ts 141kw,,,, Byl s ní max spokojeny moje vyvrakovane esi to celkem zpraskalo ale ten vahovy rozdil byl opravdu znat zlehka poladene vti by si s TSkem asi uz poradilo šuk VTEC Jinak koupil to pri 70 000 najel dalsich 60 000 bez jedineho problemu. da se jet i za 7/8litru ale to opravdu noha nedovoli kouř Pokud nekdo hleda neco komfortnejsiho nez type r a nechce prijit o ten pocit tocit 8000!! Je tohle asi jedina mozna rozumná volba....olej mu neubyval sroub co drzi vacku koupil neaky hodne drahy ale taky nesmrtelny a mel klid!!! je to dobrý
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 13:12   Citovat  

Robik napsal:
Já nechci nijak Toyotu obhajovat..mám rád vesměs všechny Japonce ale dělání GO u VTiček, ATR atd mi taky nepřijde jako normální..to samé že spotřeba oleje litr na 1000km je v normě mi taky nepříjde moc dobré, mě to TSko nežralo ani deci..což na vyskootáčkový motor je myslím dobré..ale jinak tvůj názor chápu, vzhledem k tomu že tady víceméně až na světlé vyjímky každý tohle auto jen pomlouvá přestože se v něm ani nesvezli Úsměv
Co se týče spolehlivosti tak myslím že Toyota je pořád top nebo ne?
tudy odkaz

I když je pravda že nejkvalitnější Toyoty se dělali tak 1995-2000..to je fakt.

Zdarec,
tak přesně, takže se držte tématu a neofftopicujte přátele Je to tam.

Ne Vážně, kdo to auto neviděl na vlastní oči, nechť raději mlčí. Ono u těch HOND jsou ty závady také docela závažné, viz spotřeba oleje,tudíž netěsné kroužky po "pár tisících", brzdy nic moc, světla, vydřené vačky, ocházející zapalovací moduly v rozdělovačích, vyhnilé prahy a lemy (také není levná záležitost).

Takže tak, chce to být trochu realista a nalít si čistého vína.

CHCE TO, JAK PSAL IDAHO, PEČOVAT!!!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 14:32   Citovat  

Hezky napsáno M@jku ... AMEN Velmi šťastný
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 19:12   Citovat  

trosku mi to auto nesedi i cena je podezrela ,a pristup prodavajiciho,mam znej pocit ze se jedna o bazar nebo o kseftare... a proc by chtel menit ,takhle zachovalou toyotu 2005 za 2003 CTRko na protiucet ... Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2011 , 19:30   Citovat  

skyline napsal:
3MPS je ale nekonecna nuda. Rychly plastak s brutalnim torque steerem, neposednym (protoze mekkym a houpajicim se) podvozkem, proste spis rychle jakozeGT nez sportak.

Acura je zase uplne neco jineho, krasne auto, rychle, pohodlne, ale sportovni uz vubec ne. Integra 2.4 je co?

BTW abych byl taky trochu "in-topic", ta odkazovana TTE vypada moc pekne, ale bohuzel vek je na tom znat mnohem vic, nez na 7G CTR. Vnitrek to ma proste strasnej, ale kompresor by me zajimal hodne, zvlast jestli v ramci zmeny elektroniky poresili charakter motoru (vykon v serii jak ITR, ale pulka koni udajne chcipla cestou z Japonska a ani nebylo tak zabavne ji vytacet - bohuzel, sam jsem tu cest nemel).

Edit: opravena citace.

acura ... ja si myslim ze 270koni a 0-100 pod 6 sec. je dost a itergru 2.4 jsem myslel frankenstaina co se tady prodava za 300tis.
   Návrat  
sonni_BS je teď offline  sonni_BS
PříspěvekZaslal: 26.8.2011 , 7:24   Citovat  

Ahojte,pozervam si obcas toto forum a som rad ze osm tu nasiel tuto temu, dnes by osm sa chcel rozhodnut pre tento kusok: tudy odkaz
Precital som si to podstatnejsie v tejto teme a ze su problemy s tymi skrutkami rozvodom regulatorom ale ze je to inak aj podarene auto a je to len zanedbany servis, paci ss mi jeho nenapadnost a civilnost.
Pisete, ze si pyta starostlivost ako motorsportovy motor uz?
Ak mozte zhodnotte mi to este raz Úsměv
a ina otazocka, neviete ci to papa len 98 oktan?
dakujem je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.8.2011 , 8:57   Citovat  

Robik: sam pises o mrtvem miste, navic snad chapes nadsazku, ne? Rozhodne si nemyslim, ze to jede jako auto s polovicnim vykonem, jen proste pri srovnani Celica GT-S a ITR z toho vysla Toyota dost blbe prave kvuli motoru. Pritom parametrove jsou v podstate identicke.

DOHCVTEC: pokud to vidis takhle, kup si treba X5 V8 nebo 750i, to ma taky kilo za 6. Ale sportovni to jaksi moc neni, coz byla moje pointa ve srovnani s ostatnimi zminovanymi auty.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.8.2011 , 18:16   Citovat  

skyline napsal:
Robik: sam pises o mrtvem miste, navic snad chapes nadsazku, ne? Rozhodne si nemyslim, ze to jede jako auto s polovicnim vykonem, jen proste pri srovnani Celica GT-S a ITR z toho vysla Toyota dost blbe prave kvuli motoru. Pritom parametrove jsou v podstate identicke.

DOHCVTEC: pokud to vidis takhle, kup si treba X5 V8 nebo 750i, to ma taky kilo za 6. Ale sportovni to jaksi moc neni, coz byla moje pointa ve srovnani s ostatnimi zminovanymi auty.

Když už tak srovnávej třeba s Celicou GT-four..když chceš opravdu špičku od Toyoty (o Supře nemluvím) Velmi šťastný...jinak ITR je už skoro "okruhový speciál" a Hondě se ITR opravdu povedlo, o tom žádná....ITR by si myslím mohlo konkurovat s tímhle motorem jen Lotus Exige..nadsázku bych bral pokud by si v autě seděl a jel..a né šířit blepty co jedna paní povídala.
   Návrat  
martas05 je teď offline  martas05
PříspěvekZaslal: 27.8.2011 , 11:18   Citovat  

Robik napsal:
Mimo město pohodička pod 7l..já jednou zajel Praha - Karviná za 6,4 .-)

Cau Robiku - ale zase to musela byt teda "jizda" Úsměv

Jinak jakozto majitel Robikova exTS - prinasim nasledujici poznatky:

- super motor, ktery tahne od 2000 a je plne dostacujici na sviznou jizdu. Pro to, abych nekoho predjel nebo razantneji zrychlil se nemusi nutne podrazovat abych se dostal do "VTECu". Nad 6200 je to samozrejme ale jina pisnicka.
- nezere to olej, vodu, nic.
- hodne slusne dilenske zpracovani - vsechno mekcene plasty, po 183 000 km nic zasadne nevrze, je to takovy robustnejsi Golf vevnitr
- co se tyce sedacek - nejsou to Recara, ale pokud s tim cloveke nejede amaterskou rally, tak jsou super - bocni vedeni tam nejake je a zada z nich neboli. Pro svizne presuny i na vetsi dalky s ti, ze se sem tam necha clovek "unest" jsou absolutne dostacujici
- s tim souvisi i pocit za volantem - vim ze je to subjektivni, ale alespon ja tam proste zapadnu a citim se v tom fakt dobre - jakobych s tim autem dycky srostl Úsměv
- vybava je taky super - predevsim teda auto klima a ESP
- co se spotreby tyce - ja jezdim za 8.5 - 9. Zalezi jak kdy a kde. Ale zase musim rict ze jezdim celkem svizne. Pro predstavu Ceed 1.4 mi jezdil za 9, takze asi tak. Dalnice pri 160 to papa kolem 9 coz je hodne v pohode. A jak pise Robik - dalky se kolem tech 7 daji jet, ale zabava to neni. Na druhou stranu se nad 10 clovek dostane snad jen na okruhu nebo nejakym totalnim prasenim.

Jinymi slovy - pokud se to auto kupuje s tim, ze 60% a vice cestovani budu v modu "zavodnik", tak je urcite lepsi TypeR nebo jiny cisty hothatch. Pokud ale chci auto vyuzivat jako normalni dopravni prostredek (jako ja) s tim, ze kdyz je potreba nebo chut si zazit ten pocit 8200 rpm, tak je Toyota asi lepsi volba.

Pokud by nekdo o tom aute uvazoval a chtel si o tom pokecat f2f ci se pripadne mrknout/svezt, tak po vzajmne dohode by to asi nemusel byt problem v zavislosti na casovych moznostech samozrejme. Kdyztak SZ. (Praha a někdy Opava)

Martin
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.8.2011 , 11:41   Citovat  

Dany motor s lehkou modifikaci ECU je i v mnou vysnenem Lotusu. Udajne vydrzi peklo na okruzich a proto ho tam stale Lotusari davaji.
Nacez se bezpecne "kompresuje" z vyroby az do 260 PS VTEC
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.8.2011 , 12:12  Naposledy upravil DOHCVTEC dne 27.8.2011 , 16:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ReNo napsal:
Dany motor s lehkou modifikaci ECU je i v mnou vysnenem Lotusu. Udajne vydrzi peklo na okruzich a proto ho tam stale Lotusari davaji.
Nacez se bezpecne "kompresuje" z vyroby az do 260 PS VTEC

nepochopim proc tu silnejsi verzi nedavali do celici ,ta ma idealni vahu a tuhost ,o ni jsem taky premejslel a hodne nez jsem koupil CTRko ,skoda ze se delaly jen asi do 2005 , interier taky nebyl nejako povedenej a ceny tech lepsich kousku Bueee to je kousek odkaz
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.8.2011 , 13:05   Citovat  

Petr 78 napsal:

ale ony nepraskají šrouby uložení vačky, chce to lépe číst co se píše a třeba se i kouknout na nákres systému vvtli aby clověk pochopil, že to co tam odchází není žádný problém ( ani není třeba kupovat zbytečne drahé šrouby ), stačí si to občas zkontrolovat, případne rovnou nahradit novými šrouby, revidovanými a pevnějšími, potom je problém eliminován.Pokud nekdo zanedbává známy roblém je to už jeho problém že finální oprava stojí až stokrát více. Osobne vidím problém s temi šroubky jako mnohem menší slabinu než věčne cvakající tlumítka, špatný materiál a celková konstrukce bloku zpusobující zvýsenou ovalitu bloku atd.. což jsou běžné problémy hond, které jdou také bezproblému odstranit natrvalo, ale odstranit ty problémy je mnohem nákladnejší než vymenit dva šrouby po 40kč a tesnení pod víkem za 400-700kč.

To že se to auto nekomu nelíbí je jiná věc, mě osobne se ta 5D verze vubec nelíbí ( pokud chcete porovnávat s CTR ukažte mi 5D ctr ) ale ta 3D už má své kouzlo ( a i uplne jiné jízdní vlatsnosti ) ale to je každého vec, každému "chutná" neco jiného. Není to sporták, i když takovou udržbu ten motor skoro vyžaduje ( udržbu bych přirovnával spíše k udržbe ITR /CTR než "běžného" cívy či starších VTi ).

Osobne si myslím že TSko nabízí slušné vyžití ale stále je to "jen" kompromis mezi sportem a malým rodinným vozem.

je třeba si uvedomit že je to spíše rodinné vozítko,
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Toyota Corolla 1.8 VVTL-i 141kW
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina