Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
C7G 1.6
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4
bobbyBS je teď offline  bobbyBS
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2011 , 11:47   Citovat  

18 je moc a ani nie zrovna podla predpisov(to je tak akurat na lowriding okolo svojho bloku na novopolozenom asfalte), len neviem preco ma CTR seriovo 205/45 a Sport 215/45 ako R17 alternatívu.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
walkingwad je teď offline  walkingwad
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2011 , 12:08   Citovat  

bobbyBS napsal:
18 je moc a ani nie zrovna podla predpisov(to je tak akurat na lowriding okolo svojho bloku na novopolozenom asfalte), len neviem preco ma CTR seriovo 205/45 a Sport 215/45 ako R17 alternatívu.

Asi se u poface zbláznili, předface má maximálně 205/50 R16..

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2011 , 14:13   Citovat  

bobbyBS napsal:

Dival jsem se na ruzne konfiguratory kol a plastu a pro EP3 i EP2 je prave dost siroky rozptyl kombinace kol a rozmeru plastu, teda co se aspon tyka schvaleni TUV, legalnost v CR je jina vec. On ten 1 cm sirky nebo profil 205/50x16 vs. 205/55x16 vlastne ani neni az takovy rozdil co se tyka zmeny obvodu plaste. Pro jizdni vlastnosti to samozrejme rozdil delat bude a u EP2 o dost vic.
U CTR 7G je prave docela prusvih ze ma v papirech povoleny vzdycky jenom jeden jediny rozmer a to tech 205/45x17, zadnou jeho alternativu.

0
PříspěvekZaslal: 3.9.2011 , 14:26   Citovat  

Bully napsal:
Dival jsem se na ruzne konfiguratory kol a plastu a pro EP3 i EP2 je prave dost siroky rozptyl kombinace kol a rozmeru plastu, teda co se aspon tyka schvaleni TUV, legalnost v CR je jina vec. On ten 1 cm sirky nebo profil 205/50x16 vs. 205/55x16 vlastne ani neni az takovy rozdil co se tyka zmeny obvodu plaste. Pro jizdni vlastnosti to samozrejme rozdil delat bude a u EP2 o dost vic.
U CTR 7G je prave docela prusvih ze ma v papirech povoleny vzdycky jenom jeden jediny rozmer a to tech 205/45x17, zadnou jeho alternativu.

Ked aj ja zateoretizujem tak v beznej premavke sa okrem toho, ze to bude tvrdsie a cely podvozok bude viac namahany nezmeni nic, bude to len o pocite, ten 1cm treba ratat x4, ale je to zrejme len druha strana mince napr. k naporovemu saniu ci ladenemu vyfukovemu systemu, pocit lepsi no zazraky sa nestanu. takze 17 a hmotnost a valivý odpor v beznej premavke vzhladom na dynamiku auta netreba riesit. dolezite je z toho hadam len to, ze 18 nemaju prakticke vyuzitie na aute tejto kategorie, neviem ci sa vobec daju nejake legalne na auto zapisat.

Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2011 , 20:25   Citovat  

Mám dotaz Úsměv našel jsem na internetu profil prvního majitele mího civicu píše že výkon motoru je 100kW Velmi šťastný je to možný za předpokladu chiptuningu a věcí co mi tam nechal ? to mi hlava nebere moc se mě to nezdá

Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2011 , 20:44   Citovat  

Jirka.H napsal:
Mám dotaz Úsměv našel jsem na internetu profil prvního majitele mího civicu píše že výkon motoru je 100kW Velmi šťastný je to možný za předpokladu chiptuningu a věcí co mi tam nechal ? to mi hlava nebere moc se mě to nezdá

Co jsem si sám našel na internetu,tak z D16V1 se dá "běžně" vymáčknout kolem 130 koní.
Ale někde,někdo,něco četl že jde i cca 150-160 koní.

Větší úpravy se u D16V1 vždy zastaví na ECU, která "nejde upravovat" jako u starších Honda a musí se kupovat spešl.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2011 , 20:57   Citovat  

Badunclesam napsal:
Co jsem si sám našel na internetu,tak z D16V1 se dá "běžně" vymáčknout kolem 130 koní.

Větší úpravy se u D16V1 vždy zastaví na ECU, která "nejde upravovat" jako u starších Honda a musí se kupovat spešl.

tak to čumim Úsměv ale stejne je to málo když se totak vezme Úsměv

Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2011 , 21:01   Citovat  

Badunclesam napsal:

tak ecu p28 nebo p30 a jede se dal Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2011 , 21:07   Citovat  

Bazzi napsal:
tak ecu p28 nebo p30 a jede se dal Velmi šťastný

auto jsem nekupoval na okruh Velmi šťastný jen mě zajímalo jestly je to možný, mit na tomto motoru 100 kW
Díky

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 1:16   Citovat  

Jirka.H napsal:
auto jsem nekupoval na okruh Velmi šťastný jen mě zajímalo jestly je to možný, mit na tomto motoru 100 kW
Díky

Myslíš, že je reálné zvýšit výkon u atmosférické 1,6 o cca 20kW? Nezdá se ti to poněkud utopie? Mě jo, teda pokud by si nepřekopal celý motor, tak to možné není. Možná by se z toho dalo bez větších zásahů dostat něco kolem 90kW, ale víc asi ne. Motor by to nevydržel nebo by udělal po pár tisících km papa .

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 8:58   Citovat  

Nipper napsal:
Myslíš, že je reálné zvýšit výkon u atmosférické 1,6 o cca 20kW? Nezdá se ti to poněkud utopie? Mě jo, teda pokud by si nepřekopal celý motor, tak to možné není. Možná by se z toho dalo bez větších zásahů dostat něco kolem 90kW, ale víc asi ne. Motor by to nevydržel nebo by udělal po pár tisících km papa .

Já nevím ptal jsem se Úsměv protože jsem viděl že to měl napsáno na jeho bývalím profilu a chip u d16v1 uděla 10% navrch to už je 89.1 kW , taky to Sáni si myslím že neco přidá , nechci se hádat jen jsem se ptal jestly je to možný.

0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 9:38   Citovat  

Jirka.H napsal:
Já nevím ptal jsem se Úsměv protože jsem viděl že to měl napsáno na jeho bývalím profilu a chip u d16v1 uděla 10% navrch to už je 89.1 kW , taky to Sáni si myslím že neco přidá , nechci se hádat jen jsem se ptal jestly je to možný.

na 1.6 16V (nie honda) mam overene +15 - 20PS na naporovom sani a vyfukovým systéme s kvalitne osadenou termopaskou, rozdiel citit, zasah do motora ziaden, s ostrími vačkami to slo o dalsich 5 / 8 PS hore. tych 10 PS je realnych bez toho aby si sa mal bat o motor. vsetko naviac je bonus. zalezi na stave motora

0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 10:39   Citovat  

tudy odkaz

mezmerize je teď offline  mezmerize
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 10:47   Citovat  

S tím náporovým sáním, tenhle týden jsem ho tam akorát na C7G vyměnil místo seriového, ale asi druhý den jsem začal slyšet dost výrazné vibrace když tomu naložim na 2ku pořádně, předtím mi to den předtím nedělalo při stejných podmínkách, jediný rozdíl je že jsem tam přidal jiné svorky na hadici odfuku, protože ty co byly k sání tam nešly navlíknout.
Nevěděl by někdo co s tím? Nebo je to jenom tím prostě že náporové sání nemá rezonátor jako seriové?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 11:57   Citovat  

mezmerize napsal:
S tím náporovým sáním, tenhle týden jsem ho tam akorát na C7G vyměnil místo seriového, ale asi druhý den jsem začal slyšet dost výrazné vibrace když tomu naložim na 2ku pořádně, předtím mi to den předtím nedělalo při stejných podmínkách, jediný rozdíl je že jsem tam přidal jiné svorky na hadici odfuku, protože ty co byly k sání tam nešly navlíknout.
Nevěděl by někdo co s tím? Nebo je to jenom tím prostě že náporové sání nemá rezonátor jako seriové?

neklepe ti sáni nekdě o kastli nebo o plasty pod čelním sklem ?je to tam dost na chlup

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 11:58   Citovat  

bobbyBS napsal:
na 1.6 16V (nie honda) mam overene +15 - 20PS na naporovom sani a vyfukovým systéme s kvalitne osadenou termopaskou, rozdiel citit, zasah do motora ziaden, s ostrími vačkami to slo o dalsich 5 / 8 PS hore. tych 10 PS je realnych bez toho aby si sa mal bat o motor. vsetko naviac je bonus. zalezi na stave motora

tu termopasku musím taky ještě nejak pořešit , celá trubka sání je teplá Smutný KO

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 12:31   Citovat  

Nipper napsal:

...jestli ma rozum tak se na to vy.. anebo si koupi neco silnejsiho v serii ,koupit si economa a pak spekulovat o pridani vykonu o 50% bez zasahu do motoru a jeho zivotnosti je totalni nesmysl Ble

0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 12:44   Citovat  

Jirka.H napsal:
tu termopasku musím taky ještě nejak pořešit , celá trubka sání je teplá Smutný KO

Tak primarny ucel termopasky je iny ako izolacia okolia od tepla, ale pomaha znacne aj k tomu. Neviem ako ti vyzerá sanie, ale existuju podobne izolacne "obleky" aj na sacie potrubia. Na velke zvysovanie sa vykasli, ale nepocuvaj CTRkarov(chap jazdcov HaHaaa ) zato, ze chces len zlepsit pocit z jazdy sanim a vyfukom.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 13:06   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
...jestli ma rozum tak se na to vy.. anebo si koupi neco silnejsiho v serii ,koupit si economa a pak spekulovat o pridani vykonu o 50% bez zasahu do motoru a jeho zivotnosti je totalni nesmysl Ble

já nic zvyšovat nechci Úsměv nevím jak jste k tomu došli a nechci si ani kupovat jinačí auto jen jsem se ptal ejstly je možne abych měl 100kW misto 81 jak je psáno o nic víc mě nešlo kdybch chtěl závodit tak si koupím CTR Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 13:12   Citovat  

bobbyBS napsal:
Tak primarny ucel termopasky je iny ako izolacia okolia od tepla, ale pomaha znacne aj k tomu. Neviem ako ti vyzerá sanie, ale existuju podobne izolacne "obleky" aj na sacie potrubia. Na velke zvysovanie sa vykasli, ale nepocuvaj CTRkarov(chap jazdcov HaHaaa ) zato, ze chces len zlepsit pocit z jazdy sanim a vyfukom.

sání mám tohle tudy odkaz takže na to existuje nejakej navlek co izoluje ? Úsměv myslel jsem že termopáska by stačila

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 13:17   Citovat  

Jirka.H napsal:
já nic zvyšovat nechci Úsměv nevím jak jste k tomu došli a nechci si ani kupovat jinačí auto jen jsem se ptal ejstly je možne abych měl 100kW misto 81 jak je psáno o nic víc mě nešlo kdybch chtěl závodit tak si koupím CTR Velmi šťastný

Myslím že to je klasika. Někdo koupí lepší filtr a už píše 100Kw. Osobně si myslím že je to nesmysl.. sání přidá tak jednoho poníka a výfuk (catback) tak dva.. bez (velké) úpravy motoru nereálné načarovat 20kW naštvanej

0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 13:22   Citovat  

Jirka.H napsal:
sání mám tohle tudy odkaz takže na to existuje nejakej navlek co izoluje ? Úsměv myslel jsem že termopáska by stačila

Ano existuju, nie su to primo na dany typ sania, ale existuju take navleky ci uz tvarovane, alebo napr 1x1 m a nastrihas do tvaru a obmotas, no v rukach som to nedrzal, videl som to len na nete. Ja osobne som si vytvaral izlacnu stenu medzi motorom a sanim z plechu a nalepil som na nu z oboch stran AL slnecnu clonu nastrihanu a pomohlo perfektne. keby ti ide len cisto o funkcnost tak pomaha aj alobal Velmi šťastný no nie je to zrovna esteticke a nevydrzi to dlho. HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 13:23   Citovat  

walkingwad napsal:
Myslím že to je klasika. Někdo koupí lepší filtr a už píše 100Kw. Osobně si myslím že je to nesmysl.. sání přidá tak jednoho poníka a výfuk (catback) tak dva.. bez (velké) úpravy motoru nereálné načarovat 20kW naštvanej

Achjo Úsměv já neřikal že prida sání 19 kW Úsměv to přída podle výrobce necelích 5 koní kdoví jestli Úsměv) a taky jsem říkal že by to mohlo být čiplí Úsměv jak jsem psal narazil jsem na jeho starý profil náhodou už na to asi nenarazim a tam měl 100 kw - Otazka byla: je to možné ? Děkuji kupovat nový auto, měnit motor, řidíci jednotku, ani upravovat nic nechci. jen jsem se tal jestly je to možný Mrk Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 13:26   Citovat  

bobbyBS napsal:
Ano existuju, nie su to primo na dany typ sania, ale existuju take navleky ci uz tvarovane, alebo napr 1x1 m a nastrihas do tvaru a obmotas, no v rukach som to nedrzal, videl som to len na nete. Ja osobne som si vytvaral izlacnu stenu medzi motorom a sanim z plechu a nalepil som na nu z oboch stran AL slnecnu clonu nastrihanu a pomohlo perfektne. keby ti ide len cisto o funkcnost tak pomaha aj alobal Velmi šťastný no nie je to zrovna esteticke a nevydrzi to dlho. HaHaaa

tak to se podívam po tom návleku Úsměv já osobne bych nechal seriový sání ale co mě tam nechal to tam mám a ta trubka je vážne tepla dost...

0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 13:29   Citovat  

walkingwad napsal:

mozno u tohoto motoru to tak je, ked som bol v kuloaroch 106 GTI (1,6 16V) tak naporove sanie a ladeny vyfukovy system dostal na brzdach toto auto zo 118PS seria na 128- 132 PS. Vo vsetkom s vami suhlasim, ze 20kw je uz moc, ale preco take drobne upravy nie? naco hned predaj a kup CTR... uzitocna hmotnost CTR je uboha vsetko ma pre aj proti, napr aj spotreba i ked CTR ju ma velmi dobru vzhladom k vykonu.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 13:30   Citovat  

Velmi šťastný ja nechci CTR Úsměv ani žádný upravy já to takhle koupil

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 13:37   Citovat  

bobbyBS napsal:
mozno u tohoto motoru to tak je, ked som bol v kuloaroch 106 GTI (1,6 16V) tak naporove sanie a ladeny vyfukovy system dostal na brzdach toto auto zo 118PS seria na 128- 132 PS. Vo vsetkom s vami suhlasim, ze 20kw je uz moc, ale preco take drobne upravy nie? naco hned predaj a kup CTR... uzitocna hmotnost CTR je uboha vsetko ma pre aj proti, napr aj spotreba i ked CTR ju ma velmi dobru vzhladom k vykonu.

Sání ti spíš nezvýší výkon (pokud ano - tak minimálně) ale posune výkonovou křivku. Výfuk musí být od svodů až po koncovej díl aby to mělo smysl (včetně jiného katu počítám). A pak se o pár koních můžeme bavit, ale to je úprava za hoodně peněz Úsměv Takže ano, výkon jde posunou trochu nahoru ale bude to stát velkej ranec..

Btw: Třeba u CTR je úprava boxu s filtrem, náporový sání a sportovní filtr a přidá to prý +5hp.. myslím že je to alemotor od motoru.. ale ve finále 20KW na D16V1 fakt NE..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 13:42   Citovat  

walkingwad napsal:
Sání ti spíš nezvýší výkon (pokud ano - tak minimálně) ale posune výkonovou křivku. Výfuk musí být od svodů až po koncovej díl aby to mělo smysl (včetně jiného katu počítám). A pak se o pár koních můžeme bavit, ale to je úprava za hoodně peněz Úsměv Takže ano, výkon jde posunou trochu nahoru ale bude to stát velkej ranec..

Btw: Třeba u CTR je úprava boxu s filtrem, náporový sání a sportovní filtr a přidá to prý +5hp.. myslím že je to alemotor od motoru.. ale ve finále 20KW na D16V1 fakt NE..

tak on ten výfuk je víceméne od svodu až po koncák kromě katu jinej

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 13:53   Citovat  

bobbyBS napsal:

U toho 106GTI museli navíc upravit ECU, jinak by to z toho nedostali. Víš vůbec na jakém principu fungují atmosférické motory? Náporové sání atmosféře pomůže jedině ve velmi vysokých otáčkách, kdy už klasické sání brzdí odpor sací soustavy. Samotné sání by ti u atmosféry přidalo nic nebo jednoho, možná i dva poníky. Drahé a velmi kvalitní výfukové systémy laděné přímo na motor ti přidaj podle výrobců 6%, ale nesmíš tomu věřit. Přidaj ti možná polovinu.

C7G s komplet sáním a výfukem za desítky tisíc jsem viděl, ale nebyl poznat žádný nárůst výkonu, jen lepší reakce na plynový pedál.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2011 , 13:55   Citovat  

Chce to experta co nás tady všecky setře Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
C7G 1.6