Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
C7G Sport - Opravy a Postrehy
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 15
bobbyBS je teď offline  bobbyBS
PříspěvekZaslal: 20.9.2011 , 22:25   Citovat  

sám som zvedavý ako to vyriešim cože cože ? kazdopadne vdaka za tipy, zajtra to skusim navrhnut uz v servise po ich navrhu vymenit to, to, to a este toto Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
James je teď offline  James
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.9.2011 , 19:22   Citovat  

Nipper napsal:
To už rovnou může dát užší pevnostní šroub, nebude ho to stát tolik a sežene ho v každém želeřáství. Hne s tím kam chce a dotáhne na krev.

Jinak to většinou byvá hnuté po nehodě nebo najetí do něčeho, kam by se schoval trpaslík.

Toto su dost fuserske riesenia... Pevnostne sroby na sa podvozok nedavaju len tak zo srandy.

Urcite by som riesil tie excentricke sroby.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 21.9.2011 , 20:14   Citovat  

Kolko mozu pomoct tie excentricke skrutky, vraj tam mam az necele -1,5° ;tensie skrutky nepomozu, bud sa deformoval tlmic, alebo otoc, alebo aj aj po°dákom naraze. ceny som zatial pozrel len original Honda parts cca 140 a 220 € plus bude treba lozisko lebo sa rozsype pri demontazi. je to na zvazenie zmatenej
   Návrat  
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2011 , 21:10   Citovat  

James napsal:
Toto su dost fuserske riesenia... Pevnostne sroby na sa podvozok nedavaju len tak zo srandy.

Urcite by som riesil tie excentricke sroby.

Ten excentrický šroub na fotce je stejně jenom užší pevnostní šroub s výstupkem, tak by na tom byl stejně blbě a ještě navíc v místě toho výstupku je oslabená pevnost. Na tom spoji jsou dva šrouby nad sebou, tak by jeden užší pevnostní šroub, kterej je stavěnej na vělké zatížení celou konstrukci neoslabil natolik, aby to ruplo. V tomhle případě mu to stejně nepomůže. Hne s tím maximálně tak o půl stupně a on potřebuje aspoň jeden stupeň, aby byl někde uprostřed tolerance.
Mám to samé a prostě vrchní díru na tlumiči lehce probrousím do strany, použiju hrubé podložky na vysokopevnostní spoje a kašlu na to.
   Návrat  
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2011 , 17:09   Citovat  

sorry za offtopic ale možná že se to sem i hodí Úsměv potřeboval bych poradit co na zimu? Koupit litáky nejlíp v černý barvě (bojím se ,že se od soli zničí) Nebo na to wc a tech par mesicu jezdit na plecu Úsměv
Dilema to mi hlava nebere
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2011 , 17:57   Citovat  

Proč by se měla litá kola zničit od soli? Já mám jednu sadu na léto, druhou na zimu.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2011 , 18:32   Citovat  

Stepa napsal:
Proč by se měla litá kola zničit od soli? Já mám jednu sadu na léto, druhou na zimu.

Nezničí se jenom od soli, ale otřískaj to kamínky z posypu. Když se zničí lak, tak materiál, z kterého jsou levnější alu kola začne vlivem soli oxidovat a pomalu se rozpadat. Kvalitnější kola vydrží o něco dýl, ale po pár letech bez údržby taky vypadaj tragicky.

Jestli chceš něco na zimu, tak tomu dej aspoň druhej lak ať to něco vydrží. Prodávaj se taky alu se silnějším bezbarvým lakem už z výroby a u nich se většinou uvádí vhodnost i pro zimní použití. Já mám na zimu originál vícepaprskové kola, aby se mi dostávalo co nejmíň bordelu k brzdám.

Jestli se zítra dostanu do garáže, tak ti vyfotím, jak vypadaj moje alu po třech zimách.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2011 , 18:39   Citovat  

Nipper napsal:
Nezničí se jenom od soli, ale otřískaj to kamínky z posypu. Když se zničí lak, tak materiál, z kterého jsou levnější alu kola začne vlivem soli oxidovat a pomalu se rozpadat. Kvalitnější kola vydrží o něco dýl, ale po pár letech bez údržby taky vypadaj tragicky.

Jestli chceš něco na zimu, tak tomu dej aspoň druhej lak ať to něco vydrží. Prodávaj se taky alu se silnějším bezbarvým lakem už z výroby a u nich se většinou uvádí vhodnost i pro zimní použití. Já mám na zimu originál vícepaprskové kola, aby se mi dostávalo co nejmíň bordelu k brzdám.

Jestli se zítra dostanu do garáže, tak ti vyfotím, jak vypadaj moje alu po třech zimách.

No práve presne o cem mluvis je to ceho se bojím mam už nějaký vybraný v černé barvě ale ty kamínky,sůl,mráz... nevim nevim asi to preziju tech 5 mesicu bez elektronu
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2011 , 18:51   Citovat  

Mráz vadit nebude, ale na ty kamínky a sůl jedině další vrstvu bezbarvého laku. Udělaj ti to v každé lakovně. Černé budou celou zimu vypadat jak poblitý, kvůli soli, která se tam bude držet. V zimě jsem jezdil na plecháčích naposled před pěti lety na C5G, kterej už stejně po pár srnkách vypadal jako vrak.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2011 , 18:56   Citovat  

Nipper napsal:
Mráz vadit nebude, ale na ty kamínky a sůl jedině další vrstvu bezbarvého laku. Udělaj ti to v každé lakovně. Černé budou celou zimu vypadat jak poblitý, kvůli soli, která se tam bude držet. V zimě jsem jezdil na plecháčích naposled před pěti lety na C5G, kterej už stejně po pár srnkách vypadal jako vrak.

Taky jsem měl před timhle 5G a v zime driftoval na plechu Úsměv a jiny kola než černy nechcu stříbrny se mě nelíbí a s bílejma to moc řve na té černe barvě auta.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2011 , 19:09   Citovat  

Tak ty kamínky asi ano, ale myslím si, že to tak hrozné nebude...jde o to, co s tím autem děláš, jestli jezdíš normálně a neprasíš, ty kamínky tak hrozné nebudou.

Právě že stříbrný jsou na zimu nejlepší...nejsou tak vidět rýpance, břečka a ta sůl. Černý budeš mít věčně zadělaný. Já mám stříbrný, jsou už trochu oddělaný(tak už jsem je koupil), ale na zimu jsou akorát.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2011 , 19:54   Citovat  

Není to tak hrozné, někdy to ani nejde poznat, dokud nevezmeš po pár zimách o obrubník. U levnějšího materiálu oxiduje tenká vrstva povrchu kol, která pak ztrácí pevnost a při mechanickém namáhání se drolí. Vypadá to pak jako když necháš manželku parkovat. Velmi šťastný Dnes už ale většina výrobců kol používá materiály dobře odolávající posypové chemii a zesílenou vrstvu laku, tak lze bez problémů alu provozovat i přes zimu a po čtyřech letech pořád vypadají jako nové. Nesmí si koupit nějaké china kola, které začnou ucházet po první prosolené zimě, protože se vyžere lak pod gumou. Ten druhej lak je jistota, když nevíš jakou maj kola odolnost proti chemii.
   Návrat  
mezmerize je teď offline  mezmerize
PříspěvekZaslal: 22.9.2011 , 21:19   Citovat  

Taky jsem uvažoval o tom jestli na zimu koupit plecháče a dát zrenovovat alu kola protože jsou úplně dodrbané, nebo je tahat na zimu a na jaře koupit nějaké odlehčené elektrony. Docela dilema, co by kdo doporučoval? Úsměv
Btw abych se vetřel do tématu, když někde říznu ve větší rychlosti zatáčku tak se mi rozsvítí kontrolka brzdy, brzdové kapaliny mám dost a subjektivně brzdy brzdí pořád dobře, nevěděl by někdo co to může být?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.9.2011 , 22:44   Citovat  

Neviem preco riesite nejake opotrebenie, chces slusne kola aj v zime tak si ich kup a neries blbosti, vsetko sa nici...

Ja mam na zimu jednu sadu 16" a som spokojny, na zimace vyzeraju celkom slusne a nejake dobky od kamienkov alebo co este kto nevymysli vobec neriesim...

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2011 , 23:31   Citovat  

Nippere...to s tím obrubníkem už nění běžné opotřebení a nepomůže Ti proti tomu ani svěcená voda Úsměv

Mezmerize, co jsem měl kola k autu, tak to byly poškrábaný elektrony...ty jsem nechal na zimu a na sezónu jsem koupil nové.

Jak píše James...když chceš litá kola na zimu, tak si je dej.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2011 , 0:24   Citovat  

Musím souhlasit, když chceš alu na zimu, tak tě nikdo neodradí. Vím že se mi časem zničej, ale na to kašlu, páč stejně auto vyměním dřív, než je stačím odrbat. Hlavně nechci vypadat jako když jedu s rohlíkama a kola dělaj auto. Velmi šťastný

Já mám na letošní zimu připravené tyto s Dunlopama WS 3D. Myslím, že na zimu ideální. Úsměv

Picture012.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Picture012.jpg, 56.99 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.9.2011 , 8:48   Citovat  

Nipper napsal:
Musím souhlasit, když chceš alu na zimu, tak tě nikdo neodradí. Vím že se mi časem zničej, ale na to kašlu, páč stejně auto vyměním dřív, než je stačím odrbat. Hlavně nechci vypadat jako když jedu s rohlíkama a kola dělaj auto. Velmi šťastný

Já mám na letošní zimu připravené tyto s Dunlopama WS 3D. Myslím, že na zimu ideální. Úsměv

taky disk by osm jeden potreboval, na zimu zrejme zozeniem 195/60 r15 6J x 15 ET45 a alu Honda si dam opravit ,vyvarit a nastriekat, skoda ze tu nemam fotku, ak to bol obrubnik tak velky to snad ne
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 14:26   Citovat  

podiskutujme o tlmicoch:
Kayaba excel-G katalogove cislo: 331008 / 331009
Monroe Original katalogove cislo: 16471 / 16472

podiskutujme o rozvodoch: remen Gates
kladka INA
vodna pumpa AIRTEX
skusenosti? doporucenia? OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 14:41   Citovat  

Zalezi od cloveka, servisny manual vodnu pumpu v 120k km pri vymene rozvodov kaze len kontrolovat a menit v pripade, ze stara je zla.

Ja mam akurat 170k km a v 120k som pumpu nemenil.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 15:04   Citovat  

Tak jo asi je koupím na zimu ale zase budu řešit strašný dilema jaký Velmi šťastný
vím že chci černý nebo nějaký tmavý, našel jsem tady tyhle zatím

DW659CP-8694.jpg

DW659CP-8694.jpg, 9.72 kB

ZZ568HS-8496.jpg

ZZ568HS-8496.jpg, 8.67 kB

neuveden-10296-Alu-kola-D568-RB.jpg

neuveden-10296-Alu-kola-D568-RB.jpg, 58.81 kB
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 16:46   Citovat  

Jirka.H napsal:
Tak jo asi je koupím na zimu ale zase budu řešit strašný dilema jaký Velmi šťastný
vím že chci černý nebo nějaký tmavý, našel jsem tady tyhle zatím

Na zimu bych si dal jedine klasicky stribrna kola, mam to tak na obou autech. Neni na nich ta sul skoro vubec videt, na tmavych nebo dokonce cernych to je des KO Obecne se taky doporucuji "plnejsi" disky, kvuli te spouste sterku co lita na brzdy a i kvuli pevnosti, kdyz clovek v tech kaluzich a brecce nevidi do ktere diry vlitne.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 18:18   Citovat  

James napsal:
Zalezi od cloveka, servisny manual vodnu pumpu v 120k km pri vymene rozvodov kaze len kontrolovat a menit v pripade, ze stara je zla.

Ja mam akurat 170k km a v 120k som pumpu nemenil.

Tacho mi ukazuje 90000km, ale ci tomu verit- neverit vies ako, nad tou pumpou teda pouvazujem, to by sa mohlo dorobit dodatocne ak by bolo treba OK
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 18:19   Citovat  

a niekto skusenosti s tymi tlmicmi? remenom? kladkou? ...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 19:48   Citovat  

Bully napsal:
Na zimu bych si dal jedine klasicky stribrna kola, mam to tak na obou autech. Neni na nich ta sul skoro vubec videt, na tmavych nebo dokonce cernych to je des KO Obecne se taky doporucuji "plnejsi" disky, kvuli te spouste sterku co lita na brzdy a i kvuli pevnosti, kdyz clovek v tech kaluzich a brecce nevidi do ktere diry vlitne.

to je pravda tohle jsou důvody proč jsem chtel plech , stříbrna kola se mě nelíbí ale zase lepši jak plech a tatík mě řekl že jsem vul jestly dam na cívu plecháče .... to mi hlava nebere
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.10.2011 , 13:58   Citovat  

Nemate niekto skusenost, alebo tip na to co moze sposobovat bzucanie( rezonancie s relativne rychlou frekvenciou v nizsich otackach) z oblatsi v kruzku(alebo nieco okolo)? ked zatlacim na plast niekde nad drziakom tak to niekedy prestane, tipoval som to na ten drziak a pozeral to aj odspodu(od pedálov), ale robilo to aj pri vysunutom aj zasunutom aj ked som ho drzal.

121020111293.jpg

121020111293.jpg, 189.33 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.10.2011 , 18:21   Citovat  

Taky mě to občas dělá
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.10.2011 , 20:53   Citovat  

Jseš si jistý, že to není někde z útrob? Mrkni na ty vodící lišty držáku na hrnek, nebo tam okolo...něco tam může klepat. Když výdechy zavřeš, tak to dělá taky? Při směrování též?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.10.2011 , 21:06   Citovat  

nevím odkud to přímo jde ale kdyz zatlačím na ofuk tak to přestane
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.10.2011 , 21:07   Citovat  

Tak zkus prověřit, co jsem Ti napsal a třeba na to přijdeš...tohle je vždycky napikaču, hledat takovýhle kraviny Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.10.2011 , 21:16   Citovat  

To máš pravdu. Ja to zatím nezkoumal všiml jsem si toho až se začlo ochlazovat.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
C7G Sport - Opravy a Postrehy
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina