Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak ochránit proti korozi???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 9
lazzzik je teď offline  lazzzik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 16:38   Citovat  

co je lepčí dát na podběhy jako základ,primer nebo penetrator?obojí je od alkytonu
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 18:58   Citovat  

alien44 napsal:
Hele, radši poslouchej Kefu, který prodává značkové věci. Asi netušíš, že dnešní oleje jsou spojitelné s vodu a krásně se dostanou i na kov, co? To, co děláš ty je zbytečně složité s nákladné. Litr toho vosku stojí od 150kč/l.

No hele, to nevím Úsměv ..ale mám to osvědčený, je jasný, že se to takhle dělalo kdysi, takže jeto takový buranský, ale když se pak sem tam podívám pod tapec u rúznejch aut, kde je vlastně ten vosk, co tam z výroby měl bejt tak je buď už skoro pryč nebo je popraskanej a sloupanej...a to není ani u moc starejch aut..navíc, ikdyž vyteče tak to pořád zůstává mastný..jinak nákladný to není vůbec Úsměv Mogul je na to úplně super a stojí pár kaček Úsměv
Jistě že je asi lepší používat něco spešl, ale mě se prostě osvědčilo toto a tak jsem se tu s vámi podělil, nic víc, nic míň. přátele
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 21:22   Citovat  

lazzzik napsal:
co je lepčí dát na podběhy jako základ,primer nebo penetrator?obojí je od alkytonu

V jakém stavu jsou ty podběhy? Je na nich plastizol nebo jenom holý plech (zkorodovaný nebo nějak ošetřený)?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.10.2011 , 21:33   Citovat  

[quote="Petr 78"]V jakém stavu jsou ty podběhy? Je na nich plastizol nebo jenom holý plech (zkorodovaný nebo nějak ošetřený)
Podběhy mám už od minule natřené tlumex,ten budu odstranovat barvožroutem,pod ním je normální vrstva od výroby.Lemy mám cca 2 roky navařené nové.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 14:05   Citovat  

poradí nikdo prosím?:o)
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 15:41   Citovat  

lazzzik napsal:
poradí nikdo prosím?:o)

jestli to bude hodně rezavé tak penetrátor, pokud ne tak primer
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.10.2011 , 18:32   Citovat  

Přesně tak. Záleží, jak to pod tím Tlumexem bude vypadat.
Pokud pod ním bude neporušená vrstva plastizolu nebo jiného originálního nátěru, tak je zbytečné tam dávat primer nebo pentrátor.
Stačí to trošku "poškrábat" drátěným kartáčem, pořádně odmastit a rovnou natřít Alkytonem.
   Návrat  
Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 9:50   Citovat  

zdravim

budu si davat u aerodecku strikat spodek plus podbehy a servis si za to rekl 800 kc to je slusna cena ne ?
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 10:46   Citovat  

Potřeboval bych radu, chci se o víkend vrhnout na spodek, mam tam nakou izolaci ale u výfuku na hraně se loupe, tak bych potřeboval vědět co na to mám dát??to že to mam odrbat bud dratakem nebo flexou s dratakem je mi jasny a odmastit. diky za rady
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 11:34   Citovat  

Vokys: 800,- je krásná cena, ale ohlídej si kvalitu provedení. Cena není všechno a nic se nevyrovná tomu, když si to uděláš poctivě sám.

sablos: já s úspěchem veškerá poškození na podvozku opravuju Alkytonem. Drží i na rezavém podkladu (není nutná tak pracná příprava povrchu) a je dostatečně pružný, takže nepraská a neloupe se.
Hezky to odrbej dráťákem, odmasti a dej několik vrstev Alkytonu a věř, že jsi to nemohl udělat lépe.
   Návrat  
Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 14:51   Citovat  

tak ja bych si to udelal i sam ale nemam kde si zvednout auto abych se pod nej dostal
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 14:55   Citovat  

Petr 78 napsal:
Vokys: 800,- je krásná cena, ale ohlídej si kvalitu provedení. Cena není všechno a nic se nevyrovná tomu, když si to uděláš poctivě sám.

sablos: já s úspěchem veškerá poškození na podvozku opravuju Alkytonem. Drží i na rezavém podkladu (není nutná tak pracná příprava povrchu) a je dostatečně pružný, takže nepraská a neloupe se.
Hezky to odrbej dráťákem, odmasti a dej několik vrstev Alkytonu a věř, že jsi to nemohl udělat lépe.
nevyznám se v barvách atd tudiž potřebuju poradit něco na bázi gumoasfaltu, aby tomu nevadily moc kamínky apod(aby to do jara nešlo do kytek a neodprejsklo se to)
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 19:36   Citovat  

sablos napsal:
nevyznám se v barvách atd tudiž potřebuju poradit něco na bázi gumoasfaltu, aby tomu nevadily moc kamínky apod(aby to do jara nešlo do kytek a neodprejsklo se to)

Nedávno jsem se bavil s chlapíkem, co to řeší u nákladních aut. Jezdí rusko a podobné státy a dělají to taky alkytonem. 2x natírají Primer, 2x stříkají vzduchem vrch. Auta jezdí v soli a najezdí x tisíc km, dělají to každé dva roky. Předtím to dělali gumošem, bitumenem atd a neosvědčilo se. Bitumen sice fungoval ale nemůžou si dovolit zalepit hadičky. Řešili jsme něco podobného, co vydrží dýl ale nic jednosložkového. Doporučil jsem mu tohle : tudy odkaz . Ale kvůli manipulaci zůstal u toho alkytonu.

Edit, tak sorry, ten odkaz nejede. Dole ve vyhledávači se musí zadat 45880
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 22:16   Citovat  

alien44 napsal:
Nedávno jsem se bavil s chlapíkem, co to řeší u nákladních aut. Jezdí rusko a podobné státy a dělají to taky alkytonem. 2x natírají Primer, 2x stříkají vzduchem vrch. Auta jezdí v soli a najezdí x tisíc km, dělají to každé dva roky. Předtím to dělali gumošem, bitumenem atd a neosvědčilo se. Bitumen sice fungoval ale nemůžou si dovolit zalepit hadičky. Řešili jsme něco podobného, co vydrží dýl ale nic jednosložkového. Doporučil jsem mu tohle : tudy odkaz . Ale kvůli manipulaci zůstal u toho alkytonu.

Edit, tak sorry, ten odkaz nejede. Dole ve vyhledávači se musí zadat 45880
a ještě něco krom alkytonu??
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 22:56   Citovat  

Nevím, možná se zeptám blbě. i když alkyton drží na rezavém podkladu a ten podklad to udrží. alkyton to krásně zakryje zvenku. ale nepojede rez směrem do vnitř a za nějakou dobu na vás nevykoukne v podlaze??? nebo na druhé straně čehokoli?
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 23:06   Citovat  

kefa napsal:
Nevím, možná se zeptám blbě. i když alkyton drží na rezavém podkladu a ten podklad to udrží. alkyton to krásně zakryje zvenku. ale nepojede rez směrem do vnitř a za nějakou dobu na vás nevykoukne v podlaze??? nebo na druhé straně čehokoli?
pokud to neni nejaky prohnily tak si myslim ze jak zabranis pristupu vzduchu a vody k te rzi tim naterem tak ze ji zastavis ne?Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 23:35   Citovat  

kefa napsal:

Rez pro svůj růst potřebuje "potravu" v podobě vzduchu (kyslíku), proto se tomu říká oxidace.
No a pokud povrchovou rez zatřeš barvou, tak zamezíš přístupu vzduchu a rez chcípne hlady Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 12:06   Citovat  

sablos napsal:
a ještě něco krom alkytonu??

Hostagrund S2160
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 12:08   Citovat  

Petr 78 napsal:
Rez pro svůj růst potřebuje "potravu" v podobě vzduchu (kyslíku), proto se tomu říká oxidace.
No a pokud povrchovou rez zatřeš barvou, tak zamezíš přístupu vzduchu a rez chcípne hlady Velmi šťastný

Přesně a vlhkost jí taky nevadí, jako každé houbě Úsměv Nejproblematičtější jsou hrany, tam vždycky zůstane nejméně barvy.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 12:18   Citovat  

Jo pravda, hrany jsou problematické místo. Však je v bezpečnostním/technickém listu k Alkytonu psáno, že na hrany se mají nanést minimálně dvě vrstvy.
   Návrat  
Mischell83 je teď offline  Mischell83
PříspěvekZaslal: 24.10.2011 , 12:00   Citovat  

alien44 napsal:
což je to samé jako ty suroviny skoro to samé a pořád se to akorát kopíruje. Když předcházet korozi, tak natírat, když už tam je, tak je stejně pozdě.

Aliene nemáš pravdu v tom, že se něco kopíruje a podle mě ani tucha o jaké suroviny jde.Rodexol je výrobek, co do výroby a vývoje zcela náš. To jen aby bylo jasno a neřadil nás někdo do podružné výroby nátěrových hmot.
HOSTAGRUND® BLOKÁTOR RZI - nám není moc znám, ale když jsi jen pročtu základní informace....nemůžeš to srovnávat,HOSTAGRUND® BLOKÁTOR RZI je cenově níže oproti Rodexolu, jenže počítej ředidlo, pokud budeš něco napouštět a jak uvádí tak následné vrsvy 1-2 x barva základní S 2003 FORMEX + 1-2 x email U 2029 .Navíc, očem už nikdo neinformuje, je že musíš zpracovat celé balení na jedno použití, po otevření obalu může dojít k reakci tekuté barvy se vzdušnou vlhkostí a tím k znehodnocení celého obsahu.
Rodexol je vodovka a slouží zároveň jako základní barva.
Závěrem jen: nechci aby to vyznělo jako vychloubačná reklama, jen nám není lhostejné pokud někdo "z fleku" odsoudí něco očem si není ani schopen přečíst technické listy.
Zde již máme něco málo kladných referencí tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2011 , 21:34   Citovat  

Mischell83 napsal:
Aliene nemáš pravdu v tom, že se něco kopíruje a podle mě ani tucha o jaké suroviny jde.Rodexol je výrobek, co do výroby a vývoje zcela náš. To jen aby bylo jasno a neřadil nás někdo do podružné výroby nátěrových hmot.
HOSTAGRUND® BLOKÁTOR RZI - nám není moc znám, ale když jsi jen pročtu základní informace....nemůžeš to srovnávat,HOSTAGRUND® BLOKÁTOR RZI je cenově níže oproti Rodexolu, jenže počítej ředidlo, pokud budeš něco napouštět a jak uvádí tak následné vrsvy 1-2 x barva základní S 2003 FORMEX + 1-2 x email U 2029 .Navíc, očem už nikdo neinformuje, je že musíš zpracovat celé balení na jedno použití, po otevření obalu může dojít k reakci tekuté barvy se vzdušnou vlhkostí a tím k znehodnocení celého obsahu.
Rodexol je vodovka a slouží zároveň jako základní barva.
Závěrem jen: nechci aby to vyznělo jako vychloubačná reklama, jen nám není lhostejné pokud někdo "z fleku" odsoudí něco očem si není ani schopen přečíst technické listy.
Zde již máme něco málo kladných referencí tudy odkaz

Neber to tak osobně, bylo to myšleno obecně, nikoliv proti tobě. Tech. list jsem nečetl, bohužel je spousta věcí, které nevím a nestíhám sledovat. Tím, že to máte z vlastního tech. zázemí je jen dobře a že investujete do rozvoje, máte co nabídnout trhu. To, že jsem myslel ''skoro to samé'' jsem myslel, jako že ten účinek může být podobný a výsledek taky. K té doporučené spotřebě máš pravdu, sám to mám sice dva měsíce po aplikaci pořád funkčí ale nějaký důvod to mít bude. Nic neodsuzuju ani nehaním, věřím, že to funguje ale pokud to nemám vyzkoušené vlastní rukou, tak nevěřím ničemu. Ono se toho hodně napovídá, za což jsou obchodní zástupci placeni Úsměv. Ten Váš výrobek mi připomíná něco, co se používalo pod Antirezin a Immestol. Nevím, jak to mají teď na trhu...
S tím kopírování si stojím za svým, neslyšel jsem jen jednou, co se za kolik do jiné společnosti prodalo (tím opět nemyslím Vás osobně).
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 27.10.2011 , 7:54  Naposledy upravil Mischell83 dne 27.10.2011 , 19:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

alien44 napsal:
Neber to tak osobně, bylo to myšleno obecně, nikoliv proti tobě. Tech. list jsem nečetl, bohužel je spousta věcí, které nevím a nestíhám sledovat. Tím, že to máte z vlastního tech. zázemí je jen dobře a že investujete do rozvoje, máte co nabídnout trhu. To, že jsem myslel ''skoro to samé'' jsem myslel, jako že ten účinek může být podobný a výsledek taky. K té doporučené spotřebě máš pravdu, sám to mám sice dva měsíce po aplikaci pořád funkčí ale nějaký důvod to mít bude. Nic neodsuzuju ani nehaním, věřím, že to funguje ale pokud to nemám vyzkoušené vlastní rukou, tak nevěřím ničemu. Ono se toho hodně napovídá, za což jsou obchodní zástupci placeni Úsměv. Ten Váš výrobek mi připomíná něco, co se používalo pod Antirezin a Immestol. Nevím, jak to mají teď na trhu...
S tím kopírování si stojím za svým, neslyšel jsem jen jednou, co se za kolik do jiné společnosti prodalo (tím opět nemyslím Vás osobně).

V poho Aliene. Neměl by někdo zájem o 0,5l Rodexolu jako zkušební vzorek zdarma, jestli tedy ještě máme, protože jsme na odzkoušení rozdávali na mercedes foru, který by odzkoušel na nějakém zkorodovaném povrchu a popravdě zde umístil malou recenzi třeba i s fotkou o působení, aplikaci atd?
O výrobku si můžeš přečíst tudy odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.10.2011 , 18:23   Citovat  

K takovému testu bych se rád ochotně propůjčil a podrobně ho zdokumentoval. Já jako úhyl na korozi, bych byl ve svém živlu Úsměv
Pokud Rodexol opravdu funguje, dokáže vyřešit problém zvaný koroze a přesvědčí mě o tom, tak ho budu rád doporučovat kdekoliv kde padne slovo "koroze".
Vždyť není lepší reklama než spokojený zákazník. Mrk
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.10.2011 , 18:36   Citovat  

a co na hliník?

podařilo se mi sundat z převodovky několikaleté nánosy špíny, mastnoty a všemožného hnusu. Ale nějak netuším čím jí natřít Cooo???

to samé mě pak čeká s motorovým blokem
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 27.10.2011 , 19:10   Citovat  

Petr 78 napsal:
K takovému testu bych se rád ochotně propůjčil a podrobně ho zdokumentoval. Já jako úhyl na korozi, bych byl ve svém živlu Úsměv
Pokud Rodexol opravdu funguje, dokáže vyřešit problém zvaný koroze a přesvědčí mě o tom, tak ho budu rád doporučovat kdekoliv kde padne slovo "koroze".
Vždyť není lepší reklama než spokojený zákazník. Mrk

Určitě není problém, email jsem ti již zaslal na tvou emailovou schránku.
Díky a budem čekat
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.10.2011 , 20:12   Citovat  

Adresa odeslána. Taky se budu těšit na testování. Patlání a boj s korozí je můj velký koníček. Úsměv

Lukas28: taky jsem nedávno řešil podobný problém. Přední strana motorového bloku a převodovky byla značně zoxidovaná od zimního provozu v soli. U starších Hond mi stačilo tuto "špínu" odrbat nerezovou drátěnkou na nádobí a hliník byl zase jako nový. Pak už jsem jenom celý povrch namastil silikonovým olejem a mohl se kochat zářícím motorem.
U anglána VTI bohužel zůstaly po drhnutí drátěnkou černé fleky, které nešly vyčistit.
Tak jsem celý povrch pořádně odmastil a nanesl velmi tenkou vrstvu stříbrného Alkytonu. Na blok jsem ho nanesl metodou "tupování" a barva se tak neslila a zůstala matná.
Vím, že to není úplně ideální postup, že jsem měl použít základ na barevné kovy, ale neměl jsem ho doma a nemohl jsem auto odstavit na delší dobu.
Prostě jsem to risknul a vsadil na kvality Alkytonu. On má totiž velmi dobrou přilnavost i na problematické povrchy díky tomu, že i po zaschnutí zůstává pružný. Černým matným Alkytonem jsem opravoval oloupaný nátěr na víku ventilů. Taky jsem nepoužil žádný základ, jenom jsem povrch dobře odmastil a i po skoro roce každodenního ježdění barva stále drží.
To samé si slibuju i od stříbrného nátěru na bloku motoru.
Uvidíme, jak to bude vypadat po zimě. Doufám, že budu moci znovu pochválit Alkyton za jeho kvalitu.
   Návrat  
Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2011 , 20:49   Citovat  

nevadilo by kdybych podběhy vytřel hamerritem ? je to to samý jako alkyton ne ? to mi hlava nebere
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.10.2011 , 20:53   Citovat  

To víš, že nevadilo. Ale musíš dát více vrstev, aby se to hned neomlátilo od kamínků.
Hammerite není úplně to samé jako Alkyton. Alkyton déle schne, ale lépe kryje a po zaschnutí zůstává víc pružný.
   Návrat  
Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2011 , 20:55   Citovat  

Petr 78 napsal:
To víš, že nevadilo. Ale musíš dát více vrstev, aby se to hned neomlátilo od kamínků.
Hammerite není úplně to samé jako Alkyton. Alkyton déle schne, ale lépe kryje a po zaschnutí zůstává víc pružný.
aha takže stačí víc vrstev jo ? já jenom chci ještě říct že auto nebude jezdit ani v zimě ani v dešti , jenom za hezkýho počasí to by stačit teda mohlo ? Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak ochránit proti korozi???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina