Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
žabříček spolehlivosti
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
yarina je teď offline  yarina
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 12:19   Citovat  

Čtete někdo Autocar? Docela mi v posledním čísle zaujal ten jejich žebříček spolehlivosti jednotlivých značek a modelů. V každé kategorii byla vybrána "Top 10". V kategorii rodinných vozů byl Accord na třetí (r.v. 02-0Cool a páté (99-03) pozici, mezi SUV kralovalo HR-V (98-06) následované CR-Včkem (02-06). V nižší střední třídě se na třetí pozici usídlil C8G následovaný čtvrtým C7G. Jazzík (01-0Cool ve své kategorii malých vozů obsadil pátou příčku. Sečteno a podtrženo, Honda vyšla jako nejspolehlivější značka. Na dalších místech až do sedmičky figurovaly další japonské značky (Toyota, Suzuki, Lexus, Mitsubishi, Mazda, Subaru) plus desátý Nissan. Spíš mi překvapilo 20. místo VW, jednadvacítka pro BMW, 24ka pro Audi a 27. pozice pro Mercedes-Benz. Kde je ta pověstná německá preciznost? Úsměv Pro úplnost bych doplnil, že V žebíčku bylo obsaženo 35 značek a na poslední pozici se umístil Land Rover. H+
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 12:25   Citovat  

Zrejme to byl nejaky test, ktery nedelali nemci HaHaaa
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 12:31   Citovat  

Alespoň scan by si sem mohl hodit Mrk
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 12:44   Citovat  

A mě zase překvapilo že Honda je před Toyotou Mrk
   Návrat  
sylvik je teď offline  sylvik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 14:55   Citovat  

infinity napsal:
Zrejme to byl nejaky test, ktery nedelali nemci HaHaaa

OK HaHaaa HaHaaa
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 14:59   Citovat  

Kazdy "test" je ve vysledku jen kopie nazoru toho kdo jej dela.. :o) A kdo da na tyto testy, je ignorant Úsměv))
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 15:17   Citovat  

gizmi : trosku mimo misu moje odpoved ale .... ze skoly a z nekolika predmetu ktery se touhle problematikou zabejvaj (napr jakost, spolehlivost a obnova stroju ) ... muzu tvrdit ze automobilky maj dost presne testy k tomu aby vedeli po kolika km, ci po jakem casovem intervalu dana soucastka odejde... statisticky je to hodne presne tudiz si myslim , ze se da urcit kolik ktere auto vydrzi .... hranice spolehlivosti bude mit kazdy vyrobce u kazdeho modelu malicko jinou .... tudiz se to urcit asi da....

zalezi na mnozstvi vstupu N od jednotlivych modelu a na mnozstvi mereni ...

nerikam ze tenhle test ma spravne,nespravne.. ci jine vysledky .. jen chci rict, ze to kravina bejt nemusi

samozrejme v dnesni dobe uz temer vsude probiha nejaky lobbing pro nejakou znacku atp takze vysledky asi nebudou mit zadnou extra vahu ale... prihlizet k nim se da
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 15:25   Citovat  

Newer: ukaz mi automobilku, ktera tyhle data uvolni Velmi šťastnýVelmi šťastný A jak jsi sam rekl - v dnesnim uplacenem svete jsou tyhle statistiky naprosto knicemu :o) To same jak scitani lidi, kdyz vetsina Afriky sectena neni a je to jen odhad Úsměv
   Návrat  
Fatal je teď offline  Fatal
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 15:30   Citovat  

Spíš by mě zajímalo jak dopadla Octavia. 1,9TDi předchozí generace bylo spolehlivé až na půdu.
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 15:36   Citovat  

Fatal napsal:
Spíš by mě zajímalo jak dopadla Octavia. 1,9TDi předchozí generace bylo spolehlivé až na půdu.
To znamena ze bylo nebo nebylo spolehlive?
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 15:38   Citovat  

gizmi napsal:
Newer: ukaz mi automobilku, ktera tyhle data uvolni Velmi šťastnýVelmi šťastný A jak jsi sam rekl - v dnesnim uplacenem svete jsou tyhle statistiky naprosto knicemu :o) To same jak scitani lidi, kdyz vetsina Afriky sectena neni a je to jen odhad Úsměv

nerikam ze to nejaka automobilka uvolni, napsal jsem ze vysledek testu srovnani automobilek bude zavyslej na N vstupech a mnozstvi mereni .....
trosku s nadsazkou .. nekonecno mereni s nekonecnym poctem vozidel ti da naprosto presny vysledek Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 15:38   Citovat  

Tenhle test je výcuc informací od britské společnosti Warranty Direct, která zajišťuje garanční opravy snad, monitorovali vždy minimálně 50 vozů značky a přidělovali jim nějaký jejich index spolehlivosti, do kterého byly zahrnuty údaje jako počet poruch, náklady na opravu a čas opravy. Scan dělat nebudu, je to 7 stránek a scanner co tu mám se mnou často odmítá spolupracovat. Je to ale doela zajímavé počtení, takže doporučuju obětovat 50Kč a listopadové číslo Autocaru koupit Mrk
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 15:41   Citovat  

Newer napsal:
gizmi : trosku mimo misu moje odpoved ale .... ze skoly a z nekolika predmetu ktery se touhle problematikou zabejvaj (napr jakost, spolehlivost a obnova stroju ) ... muzu tvrdit ze automobilky maj dost presne testy k tomu aby vedeli po kolika km, ci po jakem casovem intervalu dana soucastka odejde... statisticky je to hodne presne tudiz si myslim , ze se da urcit kolik ktere auto vydrzi .... hranice spolehlivosti bude mit kazdy vyrobce u kazdeho modelu malicko jinou .... tudiz se to urcit asi da....

zalezi na mnozstvi vstupu N od jednotlivych modelu a na mnozstvi mereni ...

nerikam ze tenhle test ma spravne,nespravne.. ci jine vysledky .. jen chci rict, ze to kravina bejt nemusi

samozrejme v dnesni dobe uz temer vsude probiha nejaky lobbing pro nejakou znacku atp takze vysledky asi nebudou mit zadnou extra vahu ale... prihlizet k nim se da

Mluvit o metodě SPC z prvovýroby v porovnání s tímhle není zrovna přesný. Protože automobilka přesně ví, co testuje. Respektive její dodavatelé. Kdežto tohle je už ,,ojeté,, auto a to si za ta léta prošlo každé jiným uživatelem, takže tahle metoda se použít nedá.
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 15:43   Citovat  

crxmann napsal:
Mluvit o metodě SPC z prvovýroby v porovnání s tímhle není zrovna přesný. Protože automobilka přesně ví, co testuje. Respektive její dodavatelé. Kdežto tohle je už ,,ojeté,, auto a to si za ta léta prošlo každé jiným uživatelem, takže tahle metoda se použít nedá.

Je fakt ze moje teorie vychazi z naprosto idelanich podminek ...
praxe bude jina ..... jen jsem chtel naznacit, ze by se to dalo zjistit :o)

bez ohledu na financni stranku veci ....
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 15:51   Citovat  

gizmi napsal:
Kazdy "test" je ve vysledku jen kopie nazoru toho kdo jej dela.. :o) A kdo da na tyto testy, je ignorant Úsměv))

Je vidět že netušíš jak se takové hodnocení dělá a asi si v životě ani nic netestoval. Vyloučíme-li lobbing ze strany importérů, či přímo automobilek, je spousta institucí, které se nebojí a data, která nasbírala jsou velmi věrohodná. Základem je určení hodnotící škály, rozdělení do poruch závažných, méně závaných apod. Čím detailnější, tím lepší. Třeba německý ADAC je má velmi propracované. A hádej jaké automobilky vyhrávají v kategoriích do 3let stáří a do 5let stáří.....německé to až na světlé vyjímky nejsou. Takže s těma slovama bych byl opatrnější.
Žádná metoda není spolehlivá, u všech je nějaká nejistota měření. To by všechno musel dělat jeden člověk. Ale pro orientaci to postačuje dokonale. A pokud si k tomu vemu do ruky inzertní noviny a mrknu se do nich a vidím, že 10let staré golfy mají poloviční cenu než 10let staré Hondy, určitě to není tím, že jich tady jezdí málo, nebo naopak hodně, ale tím jak se v nich odráží náklady na celkovou režii. A pokud zůstaneme u Hondy, klasickým příkladem je 7g a 8g CTR. Proč asi 8g CTR zaznamenává větší propad ceny než 7g?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 15:52   Citovat  

crxmann napsal:

Je pravda, že je to test ojetých vozů a záleží dost na každém majiteli, jak se svým autem zachází, ale na druhou stranu netestovali vozy starší osmi let. Teoreticky to tedy může být objektivní, ikdyž jen z určité části, protože auto se dá i bez bouračky odrovnat za chvíli, ale to je jasné.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 15:53   Citovat  

Newer napsal:
Je fakt ze moje teorie vychazi z naprosto idelanich podminek ...
praxe bude jina ..... jen jsem chtel naznacit, ze by se to dalo zjistit :o)

bez ohledu na financni stranku veci ....

Idealisto Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 16:10   Citovat  

Ještě uvedu příklad toho co se považuje za chyby závažné a méně závažné.

Do závažných poruch se například nepočítají zadřené, nebo jinak poškozené motory. Protože na to má obrovský vliv uživatel! Co když někdo prorazil vanu a motor zadřel kvůi tomu apod. Evidentní je to v tomhle testu u HR-V, kde jak všichni víme, ten motor potřeboval opravdu opečovávat. A mrtvých HR-V díky motoru je moooooc.
Ale velká váha se přikládá nejrůznějším poruchám elektroinstalace, klimatizace, brzdového systému, systému ABS apod.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 17:33   Citovat  

Dost souhlasim s Gizmim ze je test dost casto (ne-li vzdycky) hodne subjektivni. Kdo ho dela, jake jsou pozadavky? Vstupnich parametru muze byt milion a podle toho muzou a casto jsou vysledky ruznych testu i uplne protichudne. Je zahrnuty vyber vsech vozu nebo jenom nekterych, je to anketa o spokojenosti ridicu se svymi vozy nebo opravdovy sofistikovany vyzkum, je to statistika vyjezdu "zlutych andelu" jako u Adac (tezko nekdo vola asistenci ke stare plecce nebo mikroautu), jde o statistiku znackovych servisu bez zahrnuti vsech Jardu a Honzu co spravuji auta celym okresum u sebe doma v garazi atd. atd. .
Bral bych to jako zajimavou informaci ktera zvlast tady na foru potesi srdce kazdeho Hondomila Velmi šťastný , ale vic vahy bych tomu neprikladal.
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 17:35   Citovat  

Tak jsem obesel tri trafiky a nikde nic.
Nechcete to nekdo scannout? Lucy
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 17:43   Citovat  

crxmann: vidis, vlastne jsi si odpovedel SAM pořádnej výtlem Uz jen tva odpoved je odrazem toho co gizmi vlastni a jezdi v tom..a presne tak se to deje v praxi s hodnocenima Mrk A pritom ja rozhodne nepropaguji VW (kdo me zna, tak moc dobre vi ze je to naopak) a v posledni dobe tihnu spis k Frantikum, lehce Japonci a ve finale asi nejvice k Subaru.. Ale to mas fuk - o techto tabulkach si myslim zkratka sve je to dobrý A asi te prekvapim, ale jsem rad jake jsou tedkom vysledky - Honde fandim!!! Jen tedy na 8gcko v prednich pozicich mam svuj nazor a absolutne me to nesedi.. Navic porovnavat dle typu auta je taky nefair kdyz jeden dela auto za 200t, druhej za 350t a treti za 500t..je jasne ze ten co prodava za pul mega by na tom mel byt lepe s kvalitou.. ale budiz.. Mrk

PS: opet ti muj nick zatemnil hlavu - nemuzu si pomoct Tak to valím bulvy (mysleno tak, ze napsat to nekdo jiny(trebas Bully), nebude tam narazka na Nemce, na to ze o tom vi kulove, atd.. proste nechapu)
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 18:36   Citovat  

gizmi napsal:
crxmann: vidis, vlastne jsi si odpovedel SAM pořádnej výtlem Uz jen tva odpoved je odrazem toho co gizmi vlastni a jezdi v tom..a presne tak se to deje v praxi s hodnocenima Mrk A pritom ja rozhodne nepropaguji VW (kdo me zna, tak moc dobre vi ze je to naopak) a v posledni dobe tihnu spis k Frantikum, lehce Japonci a ve finale asi nejvice k Subaru.. Ale to mas fuk - o techto tabulkach si myslim zkratka sve je to dobrý A asi te prekvapim, ale jsem rad jake jsou tedkom vysledky - Honde fandim!!! Jen tedy na 8gcko v prednich pozicich mam svuj nazor a absolutne me to nesedi.. Navic porovnavat dle typu auta je taky nefair kdyz jeden dela auto za 200t, druhej za 350t a treti za 500t..je jasne ze ten co prodava za pul mega by na tom mel byt lepe s kvalitou.. ale budiz.. Mrk

PS: opet ti muj nick zatemnil hlavu - nemuzu si pomoct Tak to valím bulvy (mysleno tak, ze napsat to nekdo jiny(trebas Bully), nebude tam narazka na Nemce, na to ze o tom vi kulove, atd.. proste nechapu)

v zasade s tebou souhlasim jen si ti dovolim oponovat takhle : drazsi auto melo bejt kvalitnejsi, proc ?? ja bejt vyrobce tak naopak drazsi auto udelam mene kvalitni aby se s nim casto jezdilo do servisu a ja si vydelal prachy na drahejch dilech , na levnejch preci jen nebudu mit takovou marzi ....

nehlede na to ze levne auto si koupi daleko vetsi cast populace nez drahe -> z cehoz vypliva ze prave levna auta delaji dobre jmeno automobilce

podle pruzkumu spokojeny zakaznik infromuje v okoli 3 pratele o tom ze je spokojeny, nespokojeni jich infromuje 8-10 .. to je jeden z duvodu proc kdyz zavolas na mobil. oper. s tim ze chces odstoupit .... ti nabidnou nejaky vyhodnejsi tarif , protoze podle dalsich studii je patrne ze udrzet stavajiciho zakaznika je cca 8x levnejsi nez ziskat noveho
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 18:42   Citovat  

A nechtel jsem se tu do nikoho navazet jen ... jsem chtel podotknout, ze ne vsechny testy, ohledne spolehlivosti musi byt zakonite spatne .... : - )
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 19:16   Citovat  

gizmi napsal:

nepřekvapuje mne že nechápeš a že si myslíš že jsem si odpověděl, protože kde nic není ani smrt nebere. Tvůj názor že auto za 5ookilo je zákonitě kvalitnější je fakt už jen k úsměvu. To je tak, když někdo dělá neco, čemu ani zbla nerozumí. JJ s francouzema to nejdál dotáhneš pořádnej výtlem neuč orla létat OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 19:25   Citovat  

Newer napsal:
A nechtel jsem se tu do nikoho navazet jen ... jsem chtel podotknout, ze ne vsechny testy, ohledne spolehlivosti musi byt zakonite spatne .... : - )

Chtěl jsem říct to samé. Akorát gizmi to opět nepochopil.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 19:31   Citovat  

gizmi napsal:
Ale to mas fuk - o techto tabulkach si myslim zkratka sve je to dobrý

Myslet si můžeš co chceš. Bohužel na to máš občanku. Ale v tomhle akorát překrucuješ co si napsal. Napsal jsi co si myslíš o těch, kteří se do nich podívají při koupi auta. Ale nepřekvapuje mne to...naopak.

Kazdy "test" je ve vysledku jen kopie nazoru toho kdo jej dela.. :o) A kdo da na tyto testy, je ignorant

Nemáš tucha jak se to dělá a děláš ze sebe ignoranta ty.

Dál se zdržuju komentáře...baví mě laické vaření z vody. Bohužel v mém kšeftu se říká stop this bullshit, speak with data kouř
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 19:45   Citovat  

přátele

_DSC2241.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
_DSC2241.JPG, 168.59 kB
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 22:05   Citovat  

něco podobnýho dělal Německej Autotip

001.jpg

001.jpg, 988.67 kB

002.jpg

002.jpg, 1021.56 kB

003.jpg

003.jpg, 1 MB

004.jpg

004.jpg, 1.04 MB

005.jpg

005.jpg, 1.07 MB

006.jpg

006.jpg, 1.02 MB

007.jpg

007.jpg, 1013.04 kB

008.jpg

008.jpg, 1020.82 kB

009.jpg

009.jpg, 1.13 MB

010.jpg

010.jpg, 1 MB

011.jpg

011.jpg, 1.08 MB

012.jpg

012.jpg, 1.02 MB

013.jpg

013.jpg, 1004.57 kB
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.11.2011 , 23:10   Citovat  

dnes jsem mel na zvedaku Kia Rio, 7 let stare...bylo to snad vice prohnile a kvetouci nez 19 let stary civic Velmi šťastný
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.12.2011 , 17:41   Citovat  

tak dneska jsem měl tu čest ject v Skovým Mercedesu 2003 rok - na pohled pěkný auto , po odstrojení nárazníků to byla pěkná hnilička KO kdybych to neviděl tak tomu nevěřím ,20 starý Sko nebude takhle schnilý. nárazníky byl v cajku ale nosníky ko a to chlápek říkal že má ještě Vito a to je to samý.oboje kupoval jako funglovku .... tak a ted si jděte koupit nový auto Smutný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
žabříček spolehlivosti
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina