Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 33 z 158
schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 16:39   Citovat  

optimas napsal:
V práci budem kupovat nové užitkové auto a vypadá to na Fiat Doblo Velmi šťastný a měli jsme i prozkoumat alternativu CNG. Po větším prostudování co je všechno potřeba a jaká je to investice bych si to do auta nikdy nedal. Co jsme se dočetli tak přestavba vyjde na 74.000kč a nádrž o velikosti 1060mm x 300 mm tedy válec jak u LPG do ,které se podle udajů vejde jen +- 14,50 lirů a dále bylo psáno pokud chcete najet 400 km musí být tyhle nádrže 3 Tak to koukám! to přece nemyslí vážně tohle to. A výměna nádrží je po 15 letech povinná a vychází až na 50.000kč to snad ne

Do CNG bych v životě nešel.Ve firmě máme všechny auta na CNG a vím o čem to je.První věc-menší užitná hmotnost,máme velkou dodávku a můžem v ní vozit leda polistirén Velmi šťastný
Dále menší dojezd a když jsme počítali kolik se ušetří,tak skoro nic.A to máme origo CNG z výroby.Někde jsem četl,že pokud se CNG dá do staršího auta,tak to se moc nedoporučuje,auto nemá výkon a hodně to většinou cuká.Když už na CNG,tak přímo auto přestavěné z výroby a když už jezdit na plyn tak jedině LPG.tam je návratnost daleko rychlejší,asi Koruna na km.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Schluke je teď offline  Schluke
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 16:50   Citovat  

tukkan napsal:
Ešte jedna otázka. Aký pocitujete rozdiel v tahu motora na LPG oproti benzínu? Na mojej F18B2 je výrazný pokles tahu nad 4500ot, takže pri predbiehani musím prepnut benzín a ide sa. Celkom mi to aj vadí. Neviem či je to dané vlastnosťami plynu alebo to stačí lepšie naladiť prípadne vymeniť lpg vstrekovače. Uz som aj premýšľal nad meraním výkonu a krútiaceho m. na valcoch aby som videl rozdiel.

Já s tím tedy problém vůbec nemám. Můžu prohlásit, že rozdíl mezi jízdou na plyn a benzín necítím.

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 16:52   Citovat  

Jenom Vám se napíšu všechny informace co se týče LPG. Jak plno lidí ví, rozhodl ,jsem se taky pro LPG do Acca 2.4 pořád jsem nevěděl kde a dle posbíraných informací a zkušeností uživatelů jsem se rozhodl pro Neptun Harfa v Praze. Podotýkám, že instalace proběhne v nejbližší době jelikož zatím šetřím Velmi šťastný

Psal jsem si s jejich přijímacím technikem a dozvěděl jsem se, že používají systémy BRC a AC Stag.

Co se týče poklesu výkonu uvedl, že při provozu na LPG dochází k mírnému úbytku výkonu - obecně se udává cca 10%. Je to dáno fyzikálně-chemickými vlastnostmi paliva (stejně tak i mírný nárůst spotřeby o cca 1-2 litry), Dále uvedl, že systém BRC je lepší v tom, že při větší zátěži (i vysokých otáčkách) systém BRC dokáže přivstřikovat benzín, což znamená, že to že auto je na vršku "mrtvé" tak tato funkce to zlepší tudíž u tohoto sytému se dá říct, že není poznatelný rozdíl. Dále tím, že se systém přivstřiku benzínu použije je i lepší z důvodu jakési "ochrany ventilů". Což znamená, že u některých motoru se dává přimazávaní ventilů z důvodu jejich poškození a logické je že u benzínu se nepoužívá a systém BRC toto lehce minimalizuje (ale ne že nahradí přimazávání)
Dle zjištění Hondy Ústí, mi řekli, že Honda jako výrobce nedoporučuje LPG, kdy dodal, že to je jasný, protože ty motory jako každé jiné nejsou stavěny na LPG, ale bežně se dotoho motují a dále uvedl, že ano pokud ho chci není problém ale vždy přimazávání....

Jinak se zde řešilo že BRC se nedají repasovat vstřiky, což mělo za výsledek toho, že se lidi bojí koupě drahých vstřiků, což je mýtus a toto odpověděl pan Vodička: Cena BRC vstřikovačů u nás je cca 2,500,- a já mám systém BRC jež ve druhém voze, zatím jsem na ně najel přes 60.000 km, ale vím o zákaznících, kteří mají přes 100.000 km a vstřiky BRC drží. Naopak vstřikovače Valtec 30 systémů Stag doporučujeme repasovat po 30.000 km, cena repase pro 4válec je cca 2,000 - Kč.

toto jsem sem napsal pro informaci. Já osobně si nechávám do vozidla dát systém BRC + přimazávání ventilů

Jinak jsem jel Praha a zpět s octavií 1.8T 4x4 se systémem BRC a musím říct, že jízda na LPG či Benzín jsem vůbec nepoznal, ano třeba turbo funguje jinak, ale opravdu jsem byl mile překvapen přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 16:53   Citovat  

Schluke napsal:
Já s tím tedy problém vůbec nemám. Můžu prohlásit, že rozdíl mezi jízdou na plyn a benzín necítím.
já jsem už to tady psal,záleží,jak je lpg seřízené.Já měl problémy první rok,pak jsem to dal na seřízení jiné firmě a už pul druhého roku žádné rozsvěcování kontrolky a problémů s výkonem

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 17:40  Naposledy upravil hopit dne 5.11.2011 , 17:46, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Dutch napsal:
Jenom Vám se napíšu všechny informace co se týče LPG. Jak plno lidí ví, rozhodl ,jsem se taky pro LPG do Acca 2.4 pořád jsem nevěděl kde a dle posbíraných informací a zkušeností uživatelů jsem se rozhodl pro Neptun Harfa v Praze. Podotýkám, že instalace proběhne v nejbližší době jelikož zatím šetřím Velmi šťastný

Psal jsem si s jejich přijímacím technikem a dozvěděl jsem se, že používají systémy BRC a AC Stag.

Co se týče poklesu výkonu uvedl, že při provozu na LPG dochází k mírnému úbytku výkonu - obecně se udává cca 10%. Je to dáno fyzikálně-chemickými vlastnostmi paliva (stejně tak i mírný nárůst spotřeby o cca 1-2 litry), Dále uvedl, že systém BRC je lepší v tom, že při větší zátěži (i vysokých otáčkách) systém BRC dokáže přivstřikovat benzín, což znamená, že to že auto je na vršku "mrtvé" tak tato funkce to zlepší tudíž u tohoto sytému se dá říct, že není poznatelný rozdíl. Dále tím, že se systém přivstřiku benzínu použije je i lepší z důvodu jakési "ochrany ventilů". Což znamená, že u některých motoru se dává přimazávaní ventilů z důvodu jejich poškození a logické je že u benzínu se nepoužívá a systém BRC toto lehce minimalizuje (ale ne že nahradí přimazávání)
Dle zjištění Hondy Ústí, mi řekli, že Honda jako výrobce nedoporučuje LPG, kdy dodal, že to je jasný, protože ty motory jako každé jiné nejsou stavěny na LPG, ale bežně se dotoho motují a dále uvedl, že ano pokud ho chci není problém ale vždy přimazávání....

Jinak se zde řešilo že BRC se nedají repasovat vstřiky, což mělo za výsledek toho, že se lidi bojí koupě drahých vstřiků, což je mýtus a toto odpověděl pan Vodička: Cena BRC vstřikovačů u nás je cca 2,500,- a já mám systém BRC jež ve druhém voze, zatím jsem na ně najel přes 60.000 km, ale vím o zákaznících, kteří mají přes 100.000 km a vstřiky BRC drží. Naopak vstřikovače Valtec 30 systémů Stag doporučujeme repasovat po 30.000 km, cena repase pro 4válec je cca 2,000 - Kč.

toto jsem sem napsal pro informaci. Já osobně si nechávám do vozidla dát systém BRC + přimazávání ventilů

Jinak jsem jel Praha a zpět s octavií 1.8T 4x4 se systémem BRC a musím říct, že jízda na LPG či Benzín jsem vůbec nepoznal, ano třeba turbo funguje jinak, ale opravdu jsem byl mile překvapen přátele

Přivstřikování benzínu je podle mého názoru pro staré motory s nepřímým vstřikováním zbytečnost. Pokud je auto ve vysokých otáčkách na LPG mrtvé , je to pouze špatným nastavením. Co se týče BRC vstřikovačů cena je opravdu 2500,- ale za 1ks Velmi šťastný Repase Valteku se pohybuje kolem 200Kč/kus Nápad je tu! Se systémem BRC sequent jsem měl několik problémů a nikdo nebyl schopen ho dokonale vyladit KO

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 17:43   Citovat  

schweiger napsal:
já jsem už to tady psal,záleží,jak je lpg seřízené.Já měl problémy první rok,pak jsem to dal na seřízení jiné firmě a už pul druhého roku žádné rozsvěcování kontrolky a problémů s výkonem

Já to mám taky seřízené od HL Propanu a od 4500 to tak netáhne jako benzín, ale zase do 4500 je to lepší na LPG jak na benzín Velmi šťastný

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 18:08   Citovat  

hopit napsal:
Přivstřikování benzínu je podle mého názoru pro staré motory s nepřímým vstřikováním zbytečnost. Pokud je auto ve vysokých otáčkách na LPG mrtvé , je to pouze špatným nastavením. Co se týče BRC vstřikovačů cena je opravdu 2500,- ale za 1ks Velmi šťastný Repase Valteku se pohybuje kolem 200Kč/kus Nápad je tu! Se systémem BRC sequent jsem měl několik problémů a nikdo nebyl schopen ho dokonale vyladit KO
dobře to máš pravdu tohle mám pouze prvotní info co jsem zjistil detaily budu řešit osobně a ústně Velmi šťastný alespoň díky za info položím mu osobně tuto otázku.

Ale jinak máš pravdu o straších motorech že tam je to asi k prdu, ale myslím si, že pro motor s přímým vstřikováním to je lepší. Co jsem pročítal různá diskuzní fóra a zkušenosti mnoha lidí co mají BRC si toto nemůžou vynachválit ale pravdu máš v tom, že se to musí pořádně vyladit, což dle doporučení není problém u LPG Harfa (doufám zmatenej )

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 19:04   Citovat  

hopit napsal:

myslím,že to je vše věc názorů.Tak jak někdo chválí zn.JVC a druhý říká,že JVC je šunt a nedá dopustit na sony.Tak někdo chválí BRC a někdo s tímhle má jen problémy.
Jinak repase vstřikovačů českého systému Magic 3 cca60kč/ks Velmi šťastný Mám ho 2 a půl roku,najeto kolem 40 tis. a bez poruch a ztrát výkonu!!!

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 19:28   Citovat  

Dutch napsal:
dobře to máš pravdu tohle mám pouze prvotní info co jsem zjistil detaily budu řešit osobně a ústně Velmi šťastný alespoň díky za info položím mu osobně tuto otázku.

Ale jinak máš pravdu o straších motorech že tam je to asi k prdu, ale myslím si, že pro motor s přímým vstřikováním to je lepší. Co jsem pročítal různá diskuzní fóra a zkušenosti mnoha lidí co mají BRC si toto nemůžou vynachválit ale pravdu máš v tom, že se to musí pořádně vyladit, což dle doporučení není problém u LPG Harfa (doufám zmatenej )

U přímého vstřikování se přivstřik benzínu používá na chlazení vstřikovačů. Při ladění LPG doporučuji naložit technika a řídit osobně , protože nikdo jiný než majitel auta nepozná jak jelo před montáží . U mého Cr-v se musela křivka LPG mapy trochu upravit , protože při předpisovém nastavení motor od 4500ot. dál netáhl tak dobře jako na benzín. Po doladění už nepoznám rozdíl mezi LPG a benzínem je to dobrý

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 19:29   Citovat  

Nevim jak ostatni vyrobci, ale u stagu se me libi ze maji na webu volne ke stazeni software a manualy + kabel se da koupit za par stovek, takze si clovek muze sam doma zkontrolovat jestli vsechno funguje jak ma, doladit mapy v pripade potreby nebo treba nastavit vsechno odznova pokud dojde k nejake vyraznejsi zmene v motoru a nemusi s autem nikam jezdit... ale kazdy system ma asi svoje vyhody.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 21:21   Citovat  

hopit napsal:
U přímého vstřikování se přivstřik benzínu používá na chlazení vstřikovačů. Při ladění LPG doporučuji naložit technika a řídit osobně , protože nikdo jiný než majitel auta nepozná jak jelo před montáží . U mého Cr-v se musela křivka LPG mapy trochu upravit , protože při předpisovém nastavení motor od 4500ot. dál netáhl tak dobře jako na benzín. Po doladění už nepoznám rozdíl mezi LPG a benzínem je to dobrý

Já měl něco podobného, kolem 5000 ot. propad a pak to zpátky jelo. Tak se udělala korekce a táhne plynule. Na druhou stranu jsem v té době neměl dotažené problémy s rozdělovačem, předstihem, volnoběhem (už to dělalo před montáží) atd. Taky tam jsou korekce i na volnoběh. Takže až bude čas, zajedu na jejich smazání a uvidím. Jen aby mi nerozhasili aktuální spotřebu 7L/100km Je to tam.

dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2011 , 21:35   Citovat  

do mesic zacnem montovat HHO a ja osobne skusim kombinace LPG a HHO Úsměv pokud se dostanu na 5L/100km LPG zacnu delat jako taxik Úsměv

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2011 , 12:29   Citovat  

dimitar napsal:
do mesic zacnem montovat HHO a ja osobne skusim kombinace LPG a HHO Úsměv pokud se dostanu na 5L/100km LPG zacnu delat jako taxik Úsměv

jestli to dobre chapu ,lze mit LPG a Infoboard dohromady ??? Se stydím

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2011 , 12:43   Citovat  

HHO je vodik Úsměv

tudy odkaz
tady je info a stranku zatim nemam hotovu a pozad testujem ...

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2011 , 15:41   Citovat  

dimitar napsal:
HHO je vodik Úsměv

tudy odkaz

15% je pro mne malo Úsměv ja bych bral tech 50% co mi da LPG ,mne spis zajimalo jesli budes mit kam pripojit infoboard kdyz tam budu mit LPG Úsměv nebo obracene ...jinak doufam ze se ti povede IB nastavit na K20A Bueee

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2011 , 17:42   Citovat  

dimitar napsal:
HHO je vodik Úsměv

tudy odkaz

a nebude v motoru moc teplo ? Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2011 , 17:56   Citovat  

to mnozstvi plyno je minimalni nemusi mlit vliv na teplotu

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2011 , 18:15   Citovat  

dimitar napsal:
to mnozstvi plyno je minimalni nemusi mlit vliv na teplotu

tak jsem moc zvědavý na Tvé poznatky OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2011 , 18:40   Citovat  

dimitar napsal:
HHO je vodik Úsměv

tudy odkaz

Ta věc mě sníží spotřebu na dálnici o 4L/100km? Kolik litrů plynu to vyrobí z 1 litru vody?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2011 , 19:00   Citovat  

to nevim ale staci na minimalni 1000km

padam je teď offline  padam
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2011 , 11:11   Citovat  

dimitar napsal:
HHO je vodik Úsměv

tudy odkaz

Jsem zvědavý na výsledky, podle 1. termodynamického zákona je ale bohužel HHO odsouzeno předem do věčných lovišť. KO
Pomocí 360W generátoru opravdu není možné vyrobit cca 15kW energie nutné k úspoře paliva.
Nenašel jsem podobnou stránku v češtině, ale tato stránka shrnuje vše kolem HHO scamu tudy odkaz
Ve zkratce, spalování minimálního množství vodíku opravdu neušetří naprosto nic.
Neplettě si spalování vodíku v 30% účinném spalovacím motoru s úplně jinou reakcí v palivových článcích např. Hondy FCX Clarity, kde je účinnost naprosto v jiném řádu.
Navrhuji zařadit hned vedle turbonátoru a magnetů na přívodu paliva.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2011 , 13:02   Citovat  

zitra budu mit skutecni visledky,a kde co pise na netu pro me neznamena nic .test si udelam sam .

tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2011 , 13:26   Citovat  

dimitar napsal:
HHO je vodik Úsměv

tudy odkaz

A RJ motora odkiaľ vyhodnocuje koľko benzínu má vstrekovať? Pochybujem, ze to robí lambda sonda. Alebo úspora paliva je úmerna nárastu výkonu a tým pádom menej šliapem na plyn ?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2011 , 16:59   Citovat  

k tomu je i mapa pro RJ

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2011 , 17:20   Citovat  

Čiže prístroj sa namontuje a potom sa musí preflashovať RJ ? Samoinštalácia sa tým pádom neda.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2011 , 18:01   Citovat  

je to jen krabicka a dava se to do OBD2 zasuvce

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2011 , 19:59   Citovat  

milujem alternativne paliva Je to tam. ale co bezpečnosť? Čítal som na jednej stránke upozornenie najskôr vypnite HHO generátor až potom motor lebo hrozí vybuch nespaleneho vodika. Okrem toho to nepotrebuje nejakú atestaciu? Co v prípade havárie?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2011 , 8:47   Citovat  

Kto pozna ako funguje motor usudi aky prinos ma HHO v nasledujucom odkaze

padam je teď offline  padam
3 háčka