Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Strana 42 z 333
Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.11.2011 , 11:20   Citovat  

Zalezi kolko mas km,ked mas viac ako 200 000,tak by som pouzival 10W-40,lebo je hustejsi a predsa len uz tam nejake vole budu pri tych km,ked mas menej,tak by som daval 5W-40,pripadne 5W-50 ak motor casto zenies do VTECu.Ja som daval vzdy iba Mobil.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.11.2011 , 12:51   Citovat  

Kvasnour napsal:
Čau Hondáci ,zajímalo by mě jaký motorový olej (viskozita,specifikace ) dle servisního manuálu doporučuje Honda pro motor 1,8 Vtec ? Nikde to nemužu dohledat, momentálně jezdím na Castrol Magnatec 5W-40 , popřípadě nějaké vaše zkušenosti a názory ohledně této problematiky velmi ocením je to dobrý

pokud ti to olej nezere,tak tam davej to co doposud.
ja mam najeto 277000km a stale jezdim na 5w40,jako predchozi(prvni)majitel.pouzivam valvoline.
pokud das 10w40,tak uz nemuzes prejit na plnou syntetiku 5w40.
   Návrat  
needs je teď offline  needs
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.11.2011 , 19:26   Citovat  

David.306 napsal:
pokud ti to olej nezere,tak tam davej to co doposud.
ja mam najeto 277000km a stale jezdim na 5w40,jako predchozi(prvni)majitel.pouzivam valvoline.
pokud das 10w40,tak uz nemuzes prejit na plnou syntetiku 5w40.

On si to ten motor nějak přebere Úsměv Taky jsem přešel z 5w40 na 10 a v pohodě.
Nedávno jsem tě viděl stát u bazaru u Hrušové,asi jsi pokukoval po jiné káře co Velmi šťastný
   Návrat  
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.11.2011 , 19:33   Citovat  

needs napsal:
On si to ten motor nějak přebere Úsměv Taky jsem přešel z 5w40 na 10 a v pohodě.
Nedávno jsem tě viděl stát u bazaru u Hrušové,asi jsi pokukoval po jiné káře co Velmi šťastný

no spis po dalsi kare,pro pritelkyni neco maleho Úsměv chteli sme peugeot 106,ale nakonec to bude toyota corolla e10 :)tak sem rad,ze to bude japonec.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 19:39   Citovat  

Mám jednu technickou,byl jsem na jednom testovacím okruhu,imitace náledí,řízený smyk atd.Při jednom intenzivním brždění se mi rozsvítila komtrolka abs a od té doby svítí,auto brzdí ale pořád stejně jako předtím,netušíte jak to vypnout?
   Návrat  
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 20:10   Citovat  

needs napsal:
Mám jednu technickou,byl jsem na jednom testovacím okruhu,imitace náledí,řízený smyk atd.Při jednom intenzivním brždění se mi rozsvítila komtrolka abs a od té doby svítí,auto brzdí ale pořád stejně jako předtím,netušíte jak to vypnout?

a abs "abeesuje" ? jestli ne tak ti mozna odesel rozdelovac abs nebo tak neco ( novej v honde 50tis nebo jetej za cca 2000 ) ... zkus vyrestartovat ridici jednotku -> odpoj na chvilku baterku a zas pripoj, kdyz uz svitit nebude tak je to ok, kdyz se znova rozsviti tak je nekde neco spatne Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2011 , 22:48   Citovat  

osiris napsal:
a abs "abeesuje" ? jestli ne tak ti mozna odesel rozdelovac abs nebo tak neco ( novej v honde 50tis nebo jetej za cca 2000 ) ... zkus vyrestartovat ridici jednotku -> odpoj na chvilku baterku a zas pripoj, kdyz uz svitit nebude tak je to ok, kdyz se znova rozsviti tak je nekde neco spatne Úsměv

No baterku jsem odpojil hned jak se to rozsvítilo,ale zůstalo to stejně svítit.Odpálil jsem tam nadobro i zadní kotouče ktere už tak měli i dost viz foto co jsem dával nedávno.Tak uvidím,dnes jsem dal komplet nove zadní ale chyba stejná,pokud to nebude jen čidlo a bude to případ co píšeš tak to hodím ze skály Tak to koukám!

album_pic.php.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
album_pic.php.jpg, 110.67 kB
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2011 , 21:57   Citovat  

osiris napsal:

Po kolikátý se ještě dočtu, jak takhle "odborně" resetovat ECU..." Manuál přeci jasně říká, jak při resetu ECU či ABS jednotky postupovat a, pokud mě paměť neklame, nic o odpojování baterky tam nepíšou. To je jako bych chtěl zjistit, jestli je žárovka v pořádku tak, že nejdřív vyhodím jistič a pak vypínačem zkouším svítí/nesvítí...
To needs: Co takhle třeba vyblikat kód chyby? Kontrolka ABS sice svítí ale vyblikáním číslem chyby pomůže jednoznačně chybu identifikovat.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.11.2011 , 20:39   Citovat  

piskot napsal:
Po kolikátý se ještě dočtu, jak takhle "odborně" resetovat ECU..." Manuál přeci jasně říká, jak při resetu ECU či ABS jednotky postupovat a, pokud mě paměť neklame, nic o odpojování baterky tam nepíšou. To je jako bych chtěl zjistit, jestli je žárovka v pořádku tak, že nejdřív vyhodím jistič a pak vypínačem zkouším svítí/nesvítí...
To needs: Co takhle třeba vyblikat kód chyby? Kontrolka ABS sice svítí ale vyblikáním číslem chyby pomůže jednoznačně chybu identifikovat.

Odborně to určitě není,to souhlasím,ale jet do servisu aby mi za 450 kč připojili PC a vyresetovali banální chybu během pár minutek se mi zdá jako vyhození peněz a beru to jako poslední možnost.Obvzláště po zkušenostech s odpojením baterie.Nejsem jistě sám kdo má zkušenosti s odpojením,poslední cesta na Honday by Skyline s ATR mohl vyprávět kdy se mu kontrolka rozsvítila a odpojením baterie byl jednoznačný klid.Chápu že to co radíš je jistota odstranění,ale není to poprve co se to takto stalo.(nebo nevím asi jak jinak vyblikat kod chyby sám v garáži. Úsměv
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.11.2011 , 15:47   Citovat  

To needs: Servis nepotřebuješ, alespoň pro tu základní orientaci, co se s ABS či ECU děje. Jistě to tu na fóru najdeš, přesto to se dám ještě jednou.

ECU MIL Indication.JPG

ECU MIL Indication.JPG, 134.57 kB

ABS DTC Indication.JPG

ABS DTC Indication.JPG, 109.07 kB

Reset ECU.JPG

Reset ECU.JPG, 97.2 kB
   Návrat  
Chumo je teď offline  Chumo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.12.2011 , 14:27   Citovat  

OT FYI
tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kocour je teď offline  kocour
PříspěvekZaslal: 2.12.2011 , 11:02   Citovat  

Zdravím pánové, tak jsem se stal majitelem accorda a musím říct, že svezeníčko je vtom parádní, jen trošku ta spotřeba..chce to lehkou nohu Mrk , ale řeším jeden problém, myslím, že to již řešilo více z Vás ale...něco mi klepe na zadní nápravě...nejsou to žádné plasty nebo něco v kufru (komplet jsem jej odstrojil), ale nedaří se nikomu přijít nato co to je, nápravy jsou zkontrolovány (výměna silentbloků uložení ramen + kosti stabilu) a vše je dle techniků OK, ale klepání tam pořád je...máte někdo nějaký typ co by to mohlo být? jestli uložení tlumičů nebo něco v tlumiči?! Díky za rady a přeji hezký den..

Kocour
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2011 , 11:25   Citovat  

Heh. No nerikam ze je to stopro ono ale byt tebou tak si do servisu sjedu jeste jednou. At se ti podivaji na cep zadniho horniho ramene. Pravdepodobne se neda vymenit a musis koupit cele rameno. Ja jsem na to prisel az kdyz jsem sundal cely zadni stabec. Kdyz byl stabec dole zvedl jsem auto a zacal s kolem normalne vybat. Coz se dit nesmi!!! Stabec trosku brani tomu pohybu takze se to tezko identifikuje.

Vymenou ulozeni tlumicu nic nepokazis...

Jinak vitej OK
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.12.2011 , 11:53   Citovat  

krtekm napsal:
Heh. No nerikam ze je to stopro ono ale byt tebou tak si do servisu sjedu jeste jednou. At se ti podivaji na cep zadniho horniho ramene. Pravdepodobne se neda vymenit a musis koupit cele rameno. Ja jsem na to prisel az kdyz jsem sundal cely zadni stabec. Kdyz byl stabec dole zvedl jsem auto a zacal s kolem normalne vybat. Coz se dit nesmi!!! Stabec trosku brani tomu pohybu takze se to tezko identifikuje.

Vymenou ulozeni tlumicu nic nepokazis...

Jinak vitej OK

No je fakt, že bych kvůli tomu nerad měnil díl po dílu i když jsou třebas ještě dobrý...ale zjistit co to přesně je bude asi problém takže to vypadá na pokus/omyl?! Ono to jako nemlátí nijak zásadně, ale tak jako při nerovnostech to poklepává....ale ten zvuk mne dost štve to je fakt....ještě dotaz, jsou nějací ověření prodejci dílů na naše Hondy, aby věděli co opravdu posílají atd... protože zkušenosti s dodavateli v servisu kde jsem to měl to byla hrůza, snad všechno poslali špatně, ale s tvrzením, že je to 100% na můj motor atd...jednalo se o rozvoďák, kladky, kotouče atd. hrůza všechno se prej muselo vracet a že prý mám nějaký atypický motor atd...sice to nechápu, vše mám původní no ale...tak právě sháním někoho kdo tomu rozumí a má dobré ceny, něco jsem četl, že by Idaho?!
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.12.2011 , 12:52   Citovat  

kocour napsal:
No je fakt, že bych kvůli tomu nerad měnil díl po dílu i když jsou třebas ještě dobrý...ale zjistit co to přesně je bude asi problém takže to vypadá na pokus/omyl?! Ono to jako nemlátí nijak zásadně, ale tak jako při nerovnostech to poklepává....ale ten zvuk mne dost štve to je fakt....ještě dotaz, jsou nějací ověření prodejci dílů na naše Hondy, aby věděli co opravdu posílají atd... protože zkušenosti s dodavateli v servisu kde jsem to měl to byla hrůza, snad všechno poslali špatně, ale s tvrzením, že je to 100% na můj motor atd...jednalo se o rozvoďák, kladky, kotouče atd. hrůza všechno se prej muselo vracet a že prý mám nějaký atypický motor atd...sice to nechápu, vše mám původní no ale...tak právě sháním někoho kdo tomu rozumí a má dobré ceny, něco jsem četl, že by Idaho?!

Tak pak dej vědět, co to bylo. Mě taky něco tak trochu poklepává na Accordu už delší dobu zezadu, z pravé strany, když přejíždím nerovnosti, zatím jsem to neřešil, nechávám to ještě projevit.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2011 , 17:18   Citovat  

U hond to byvaji vetsinou stabce - kosti nebo ulozeni. Ja to vymenil a nic. Vzhledem k tomu ze uz tam nic neni tak vsechno ukazuje na to rameno. Ostatni ramena maji totis ulozeni resene jinak. Pres silentbloky. Cepy jsou jen na kostech a hornim ramenu.

Proste sundej stabec alespon z jedne kosti. Zvedni zadek a vem kolo a vsi silou z nim zacni kejvat (ve svisle rovine). U me je to krupani slyset a kdyz si sahnu na ten cep krasne citim jak to v nem lupe. U kolegy co si na to stezoval to dela taky a to jsem stabec zdelavat ani nemuseli.

Vzdy kdyz jsem slysel ze nekomu klepe zadek tak menil stabce a nepomohlo... Tedy u A6G. Pravdepodobne driv odchazi to rameno no. Cca 2000 za kus. Vypalti se to udelat. Ja zrovna cekam na dily tak pak poreferuju...
   Návrat  
Luky je teď offline  Luky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2011 , 19:30   Citovat  

kocour: a vymenili ti v servisu i tyhle gumy co drzi stabilizator ?

dokaze to udelat peknej kraval...

acco99.jpg

acco99.jpg, 119.9 kB
   Návrat  
Pajtáš je teď offline  Pajtáš
PříspěvekZaslal: 3.12.2011 , 9:02   Citovat  

kocour napsal:
Zdravím pánové, tak jsem se stal majitelem accorda a musím říct, že svezeníčko je vtom parádní, jen trošku ta spotřeba..chce to lehkou nohu Mrk , ale řeším jeden problém, myslím, že to již řešilo více z Vás ale...něco mi klepe na zadní nápravě...nejsou to žádné plasty nebo něco v kufru (komplet jsem jej odstrojil), ale nedaří se nikomu přijít nato co to je, nápravy jsou zkontrolovány (výměna silentbloků uložení ramen + kosti stabilu) a vše je dle techniků OK, ale klepání tam pořád je...máte někdo nějaký typ co by to mohlo být? jestli uložení tlumičů nebo něco v tlumiči?! Díky za rady a přeji hezký den..

Kocour
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.12.2011 , 18:24   Citovat  

piskot napsal:
To needs: Servis nepotřebuješ, alespoň pro tu základní orientaci, co se s ABS či ECU děje. Jistě to tu na fóru najdeš, přesto to se dám ještě jednou.

Tak servis asi přece jen navštívím.ABS se vyřešilo samo,párkrát jsem na náledí podhrábnul a protočil kola,ABS zhaslo OK Ale včera ráno přijdu k autu a zustalo mne svítit SRS,tak jsem z toho jelen.Nechápu proč zrovna Airbagy .
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 18:04   Citovat  

Luky napsal:
kocour: a vymenili ti v servisu i tyhle gumy co drzi stabilizator ?

dokaze to udelat peknej kraval...

Myslím, že mi to měnili, ale pro jistotu jsem jim ten obrázek přeposlal ať nato mrknou...díky za upozornění
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 18:08   Citovat  

krtekm napsal:
U hond to byvaji vetsinou stabce - kosti nebo ulozeni. Ja to vymenil a nic. Vzhledem k tomu ze uz tam nic neni tak vsechno ukazuje na to rameno. Ostatni ramena maji totis ulozeni resene jinak. Pres silentbloky. Cepy jsou jen na kostech a hornim ramenu.

Proste sundej stabec alespon z jedne kosti. Zvedni zadek a vem kolo a vsi silou z nim zacni kejvat (ve svisle rovine). U me je to krupani slyset a kdyz si sahnu na ten cep krasne citim jak to v nem lupe. U kolegy co si na to stezoval to dela taky a to jsem stabec zdelavat ani nemuseli.

Vzdy kdyz jsem slysel ze nekomu klepe zadek tak menil stabce a nepomohlo... Tedy u A6G. Pravdepodobne driv odchazi to rameno no. Cca 2000 za kus. Vypalti se to udelat. Ja zrovna cekam na dily tak pak poreferuju...

Zdravím, no tak už je to zase v servise a předal jsem mechošům popis co píšeš tak třebas na to kápnou, hlavně ať to moc nestojí, nechci do toho narvat majlant, ale poslouchat to teda taky nechci...to je fakt Ble
fakt je, že o víkendu jsem ještě odstrojil komplet kufr a vlezl jsem do něj a poslouchal od kud to jde a je to levé zadní kolo, tzn buď uložení toho tlumiče a nebo nějakej ten čep..asi to rameno, ale hlavně ať na to přijdou co to přesně je, protože vyměnit komplet všecko to umí každej blbec a stojí to majlant...tak se modlím ať na to kápnou...každopádně poreferuju jak to vypadá a dík za radu
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2011 , 19:08   Citovat  

tak at ti to dopadne...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 15:50   Citovat  

krtekm napsal:
tak at ti to dopadne...

Takže nakonec to vypadá na uložení zadních tlumičů, stabily i čepy na ramenu jsou ok, stejně tak silentbloky, ale tlumiče uložili znova a trochu snima potočili a už to nedělá, ale bude to chtít asi ty uložení tlumičů brzo vyměnit na obou stranách...takže jen pro info

Kocour
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 20:16   Citovat  

Skus tam vrazit podlozku a poradne utahni. Na chvilku to vydrzi...
   Návrat  
sunnx je teď offline  sunnx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 20:28   Citovat  

No tak to jsem zvedav co to bude u me taky mi to klepe uz od dob co sem ho koupil od Lukyho a gumy stablu ani kosti to nebyly. Ale ted pri prezouvani na zimaky slo taky s kolem hezky hybat. No jaro to jisti.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 17:14   Citovat  

krtekm napsal:
Skus tam vrazit podlozku a poradne utahni. Na chvilku to vydrzi...

No když už to takhle řeším tak se toho problému chci zbavit, takže Idaho mi pošle 2x uložení zadn. tlumiče a dá se to tam a uvidíme, doufám, že bude pokoj....jinak jedno vyšlo na 275,- s dph takže to není nic drahého...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 17:26   Citovat  

btw kolik mas najeto pls...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 17:31   Citovat  

krtekm napsal:
btw kolik mas najeto pls...

asi 96tis. proč?
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 17:38   Citovat  

Ahojte, onehda jsem si vsimnul, ze mi neco chybi na tahelku razení.
Tam jak je nastrcene takove oko na hridelce od prevodovky. V te hrídelce ma byt asi zavlacka a tu tam nemám.
Stací tam dát zpatky nějakou zavlačku, nebo tak musí byt jeste i něco jiného?
Díky.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 17:45   Citovat  

kocour napsal:
asi 96tis. proč?

jen pro predstavu kdyz to odchazi... dik
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz