Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 37 z 158
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2011 , 20:52   Citovat  

optimas napsal:
Jen tě musím upozornit na špatné přepočty u plnění nádrží. Ventil v nádrži je nastaven aby jsi natankoval max. 80% paliva to k vůli bezpečnosti ,takže ja jsem do 43,5 Lit. troidní nádrže natankoval jen nějakých 31 lit. LPG což stačilo na 300 km. Takže nikdy nenatankuješ to co jsi napsal ty 29 L do 30L nádrže nelze A to samé u 55 Lit

Já mám toroidní nádrž 60l od HL Propanu a vejde se mi tam 54l, takže 90%. Ke konci už to tam leze ale fakt pomalu Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 2:13   Citovat  

jaké byste mi tedy doporučili aby se spouštělo buď ručně či po sešlapnutí plnu na určitou otáčku ??

Teďka mám feldu v plynu a no problém, jen teďka jsem řešil přívod vzduchu do směsi (čím teplejší tím lepší). To jsem vyřešil tím že jsem vytáhl 15cm gumový přívod vzduchu co jede přímo od nasavaní (při zařazem neutrálu to chcípalo) vytaženo a no problém i za -5° celsia ráno nastartuji vklidu na plyn a otačky na neutralu se mi drží.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 14:59   Citovat  

hopit napsal:
natankovat nádrž lze na 100% , záleží jen na nastavení plováku

Ano to vim taky jen jsem to tady nechtel psat jelikož jsem si plovak takhle upravoval a ted mi tam vleze 41,80lit. Ale když jsem se na tohle tema bavil s mechanikem od HL Propanu tam mi zdêlil že on tam nemá plovák vubec a nic se nestane. To zas jen nëjaky trotl v kanclu nemël co dëlat a vymyslel tuhle blbost. Kdysi jak byly jen ty stare systemy facko a 120 tak nemely žadne omezeni a rvalo se to do plna a nikdy se nic nestalo

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 15:06   Citovat  

angel.CZ napsal:
jaké byste mi tedy doporučili aby se spouštělo buď ručně či po sešlapnutí plnu na určitou otáčku ??

Teďka mám feldu v plynu a no problém, jen teďka jsem řešil přívod vzduchu do směsi (čím teplejší tím lepší). To jsem vyřešil tím že jsem vytáhl 15cm gumový přívod vzduchu co jede přímo od nasavaní (při zařazem neutrálu to chcípalo) vytaženo a no problém i za -5° celsia ráno nastartuji vklidu na plyn a otačky na neutralu se mi drží.

Nevím jestli se to dnes dělá takhle. Co vím, tak je to spíš opačně. V určitých otáčkách dojde k odpojení plynu. mám to nastavené na sepnutí vtecu abych nebyl ochuzen o VTEC
Jinak je to podle teploty . Není potřeba nic manuálně zapínat. V momentě kdy je ok teplota, tak se to sepne. Je to uživatelsky komfortnější než si to řídit sám.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2011 , 23:57   Citovat  

crxmann napsal:
Nevím jestli se to dnes dělá takhle. Co vím, tak je to spíš opačně. V určitých otáčkách dojde k odpojení plynu. mám to nastavené na sepnutí vtecu abych nebyl ochuzen o VTEC
Jinak je to podle teploty . Není potřeba nic manuálně zapínat. V momentě kdy je ok teplota, tak se to sepne. Je to uživatelsky komfortnější než si to řídit sám.

no, jde mi o to jestli to můžu přepnout na ten plyn třeba 5sekund po startu motoru v - 25°C...

inza je teď offline  inza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 0:05   Citovat  

angel.CZ napsal:
no, jde mi o to jestli to můžu přepnout na ten plyn třeba 5sekund po startu motoru v - 25°C...

Když ti to bude fungovat, můžeš cokoliv. Jinak co se týče dotazu ohledně otáček, bylo to myšleno tak, že u Feldy se dělalo to, že se motor musel vytočit nad určité otáčky aby se to přeplo na LPG.

Jezdil jsem s tím kdysi s firemním a byl to děs Úsměv

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 0:19   Citovat  

No se sekvencnim vstrikovanim to bez nejakeho specialniho vyhrivani v - 25°C 5s po startu asi moc fungovat nebude... ale jinak jo, prepnout to muzes a klidne se i muzes pokusit startovat primo na lpg...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 2:10   Citovat  

silenec napsal:
No se sekvencnim vstrikovanim to bez nejakeho specialniho vyhrivani v - 25°C 5s po startu asi moc fungovat nebude... ale jinak jo, prepnout to muzes a klidne se i muzes pokusit startovat primo na lpg...

no uvodíme, a na lpg bych nestartoval. a za jak dlouho myslíš abych to mohl přepnout ? Jinak v létě to jde bezproblému ne ?

boratko je teď offline  boratko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 7:54   Citovat  

angel.CZ napsal:
no uvodíme, a na lpg bych nestartoval. a za jak dlouho myslíš abych to mohl přepnout ? Jinak v létě to jde bezproblému ne ?

Měl jsem nissana almeru (dnes jimají rodiče) a přesně tento systém tam byl namontován. LPG bylo děláno někdy v roce 1999 a nebyl tam dán více bod, ale jdnobodové a po nastartování to během 2-3 sec přepne hned na LPG automaticky.Má najeto na LPG 100 tis km a nic se nestalo a takto to funguje v létě i v zimě..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 11:41   Citovat  

boratko napsal:
Měl jsem nissana almeru (dnes jimají rodiče) a přesně tento systém tam byl namontován. LPG bylo děláno někdy v roce 1999 a nebyl tam dán více bod, ale jdnobodové a po nastartování to během 2-3 sec přepne hned na LPG automaticky.Má najeto na LPG 100 tis km a nic se nestalo a takto to funguje v létě i v zimě..

jedno bodové mám taky na feldě, teďka řeším sekvenční (vícebodové) HaHaaa

rambi je teď offline  rambi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 13:24   Citovat  

tak jsem zvědav na kolik vyleze .. odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 13:42   Citovat  

optimas napsal:
Ano to vim taky jen jsem to tady nechtel psat jelikož jsem si plovak takhle upravoval a ted mi tam vleze 41,80lit. Ale když jsem se na tohle tema bavil s mechanikem od HL Propanu tam mi zdêlil že on tam nemá plovák vubec a nic se nestane. To zas jen nëjaky trotl v kanclu nemël co dëlat a vymyslel tuhle blbost. Kdysi jak byly jen ty stare systemy facko a 120 tak nemely žadne omezeni a rvalo se to do plna a nikdy se nic nestalo

já měl za to, že to je kvuli bezpečnosti, aby tam byla rezerva pro případ deformace nádrže. Úsměv

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 14:18   Citovat  

Střelec napsal:
já měl za to, že to je kvuli bezpečnosti, aby tam byla rezerva pro případ deformace nádrže. Úsměv

Já mám 45L a natankuju tam kolem v poho i 43 L. Rezerva si myslím, že kvůli deformaci rozhodně nebude, slyšel jsem příběh maníka u nás na šroťáku, jak nadával, jak se mu wc lis na šrot, když tam strčil starou LPG nádrž HaHaaa Rozhodně ta nádrž bude pevnější než zadnice poloviny aut...

rambi je teď offline  rambi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 14:24   Citovat  

No nevím chlapi, měl jsem kdysi Mazdu MX3, byla na LPG a měla místo rezervy nádrž .. za Federálním to do ní nakouřilo zezadu, nedobrzdilo na světlech nový mondeo a mělo předek na šrot, mazda zkrácená o 30cm a nádrž v pohodě.. díky ní vydržena podlaha kufru v celku a tak se rovnali jen blatníky a měnil zadní nárazník. Tak že tolik o praktické pevnosti LPG nádrže.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 17:03   Citovat  

Střelec napsal:

Ne, je to kvůli rozpínavosti plynu hlavně v létě když naleješ plnou, ale myslím tím uplně plnou a necháš to celý den na slunci tak plyn zvětší svůj objem. Jde to poznat když natankuješ a jezdíš a zhasne ti jedna dioda na palivoměru a odstavíš auto na slunci a pak nastartuješ tak ti svítí ,že máš plnou, ale po chvílí ti zase ta jedna zhasne. A ono stejně ten ventil co je na nádrži má přetlakovou pojistku. Takže když se zvedne tlak nad určitou mez tak si ten ventil odfoukne aby to neroztrhlo nádrž. Já to narval do plného těch 41 litrů a nechal to stát na šichtě asi 8 hod. na slunci a stalo se prd

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2011 , 1:56   Citovat  

optimas napsal:
Ne, je to kvůli rozpínavosti plynu hlavně v létě když naleješ plnou, ale myslím tím uplně plnou a necháš to celý den na slunci tak plyn zvětší svůj objem. Jde to poznat když natankuješ a jezdíš a zhasne ti jedna dioda na palivoměru a odstavíš auto na slunci a pak nastartuješ tak ti svítí ,že máš plnou, ale po chvílí ti zase ta jedna zhasne. A ono stejně ten ventil co je na nádrži má přetlakovou pojistku. Takže když se zvedne tlak nad určitou mez tak si ten ventil odfoukne aby to neroztrhlo nádrž. Já to narval do plného těch 41 litrů a nechal to stát na šichtě asi 8 hod. na slunci a stalo se prd

já bych to taky určitě nezvedal , tu pojistku ? řešíš opravdu moc jestli natankuješ o 4L vic nebo přijedeš o 50km dříve ?? Velmi šťastný A pokud to daváš uplně do plna (třeba v létě a jedeš na dovolenku, nebudeš pak řešit že to doho pere slundko a je 45°C a máš tam o dva litry víc než by mělo být ? Ti co to tam dali určitě nejsou blbý, jen bezpeční ! OK

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2011 , 13:35   Citovat  

test FL

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2011 , 14:15   Citovat  

hopit napsal:
test FL

věř tomu, že ani tohle nebude místním "inženýrům" stačit aby uvěřily Velmi šťastný

inza je teď offline  inza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2011 , 14:34   Citovat  

Jen pokud se podívám na logiku toho testu, tak věřím tomu, že je schválně postaven tak jak je.

Tedy

- pokud jsem to pochopil, nebyla změřena vůle ventilů těsně před a těsně po zahájení provozu na LPG, pouze v momentě před LPG, před FlashLube.

Tedy daleko přesnější by bylo změřit vůle před přechodem na LPG a pak v intervalu řekněme 1000km, aby bylo zjistitelné, zda třeba při prvních 1000km nedojde ke změně a následně již se situace nestabilizuje.

Tímto testem totiž bylo pouze zjištěno že mezi zahájením provozu na LPG a zahájením aditivace FlashLube došlo k poklesu (ovšem není jasné kdy) a při provozu s FlashLube už další pokles nebyl (což ale nelze připisovat pouze FlashLube.

Tím neříkám, že to tam nedávám Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2011 , 17:39   Citovat  

angel.CZ napsal:
já bych to taky určitě nezvedal , tu pojistku ? řešíš opravdu moc jestli natankuješ o 4L vic nebo přijedeš o 50km dříve ?? Velmi šťastný A pokud to daváš uplně do plna (třeba v létě a jedeš na dovolenku, nebudeš pak řešit že to doho pere slundko a je 45°C a máš tam o dva litry víc než by mělo být ? Ti co to tam dali určitě nejsou blbý, jen bezpeční ! OK

Ale já řešil problém 13,5 litru a to je dost. Když se to tady probíralo o několik stránek zpět tak většina natankovala o 4-5litrů méně já o 13,5 to je jako myslíš v pořádku??? 4 lity neřeším ale 150km je dost velký rozdím myslím a když není člověk blbej tak si v létě nechá natankovat kolik potřebuje

Kockopes je teď offline  Kockopes
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2011 , 18:24   Citovat  

zdravím chtěl jsem se zeptat jesli je vhotný na přestavbu lpg civic coupe 6g 1.6i, v topiku jsem to nenašel tak se, jen to od jakého roku se je to dobré a od jakého už ne

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2011 , 18:45   Citovat  

Kockopes napsal:
zdravím chtěl jsem se zeptat jesli je vhotný na přestavbu lpg civic coupe 6g 1.6i, v topiku jsem to nenašel tak se, jen to od jakého roku se je to dobré a od jakého už ne

Ten si o LPG přímo říká Úsměv

schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2011 , 19:07   Citovat  

Kockopes napsal:

všechny auta jdou přestavět,dále je to na tobě,jak se budeš o auto starat (pravidelná údržba jako olej svíčky,filtry a hlavně kontrola vůle ventilů apod.)Pokud chceš mít jistotu,tak si tam dej přimazávaní ventilů FlashLube.Já mám CRVčko a tyhle auta se prý vůbec nehodí na přestavku.Mám už 2 a pul roku LPG,najeto asi 40 000km a bez problémů

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2011 , 11:44   Citovat  

schweiger napsal:
všechny auta jdou přestavět,dále je to na tobě,jak se budeš o auto starat (pravidelná údržba jako olej svíčky,filtry a hlavně kontrola vůle ventilů apod.)Pokud chceš mít jistotu,tak si tam dej přimazávaní ventilů FlashLube.Já mám CRVčko a tyhle auta se prý vůbec nehodí na přestavku.Mám už 2 a pul roku LPG,najeto asi 40 000km a bez problémů

Tak tak. A čím má auto větší objem a více válců, tím se stává vhodnějším na přestavbu Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2011 , 17:50   Citovat  

Střelec napsal:
Tak tak. A čím má auto větší objem a více válců, tím se stává vhodnějším na přestavbu Velmi šťastný

Tak tak a čím větší žrout,tak tím větší radost z přestavby na LPG. Je to tam.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2011 , 20:25   Citovat  

Ahoj, včera jsem jsem volal do HLpropan ostrava a bylo mi řečeno ýže přimazavaní flustube (nevím jak přesně) je uplnou zbytečností za 1500kč, že si to veme oleje kolik bude chtít. Co si myslíte ? měl bych si to nechat dát nebo ne ? Mám accorda 2.0 6g (zatím nevím zda mi to žere olej Smutný

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2011 , 20:58   Citovat  

angel.CZ napsal:
Ahoj, včera jsem jsem volal do HLpropan ostrava a bylo mi řečeno ýže přimazavaní flustube (nevím jak přesně) je uplnou zbytečností za 1500kč, že si to veme oleje kolik bude chtít. Co si myslíte ? měl bych si to nechat dát nebo ne ? Mám accorda 2.0 6g (zatím nevím zda mi to žere olej Smutný

Už sem to tu psal. Řešíš v investici 30tis kč to jestli to bude stát 32, když ti to může ochránit motor? Kterej když ti odejde bude stát víc než ty dva tisíce?! To radši než abych vyhodil třeba 20tis (za motor) oknem, nebo dva tisíce, hádej co bych si vybral. PS: LPG mám od září, mám flashlube a uvažoval jsem tak jak jsem popsal.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2011 , 21:00   Citovat  

crxmann napsal:
Už sem to tu psal. Řešíš v investici 30tis kč to jestli to bude stát 32, když ti to může ochránit motor? Kterej když ti odejde bude stát víc než ty dva tisíce?! To radši než abych vyhodil třeba 20tis (za motor) oknem, nebo dva tisíce, hádej co bych si vybral. PS: LPG mám od září, mám flashlube a uvažoval jsem tak jak jsem popsal.

Ok, díky moc, taky do toho půjdu Mrk

PS, máš tam něco navíc co třeba nabízí ? Nějákou tu elektroniku či co...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2011 , 6:51   Citovat  

angel.CZ napsal:

Od HLpropanu ten přimazávač neber!!!!!!Oni nemají FlashLube,ale nějakou německou kopii.řekni si o originál FlashLube,pokud to nemají,obědnej si to na stránkách FlashLube,vyjde tě to levněji a nech si to u nich namontovat,pokud jsi více zručný,tak to zvládneš namontovat i ty podle přiloženého návodu.JInak HLpropan doporučuji,na montáž LPG jsou profíci,jen nechápu,proč neprodávají origo přimazávač,asi pro tu cenu.Raději se poptej,možná už nabízejí i ten originál.Montáž jde udělat i dodatečně po montáži LPG.

boratko je teď offline  boratko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2011 , 7:40   Citovat  

Právě jsem dal taky na přestavbu accord 7G tourer s tím, že se tam vleze nádrž velká jako do fabie, aby nebyl v kufru schod a prý mají tu zelenou tekutinu na přimazávání (někde jsem tady četl, že je to šmejd, ale už nevím, kde to bylo). Taky jsem jim řekl, že bych rád měl originál, oni na to, že je to úplně jedno, olej, jako olej. Trval jsem na svém a dívali se na mě nějak divně, nicméně mi tam dají nějakou malou dávku té zelené kapaliny a potom už budu dávat originál fleslube.Doufám, že to malé množwství, které mi tam dají, aby to mohli seřídit a nastavit asi i rychlost kapání (10 kapek-min snad bude stačit), nebude motoru vadit. Až bych ji vypotřeboval, dám originál, který jsem už v 5 l kanystru objednal.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina