Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prihlaseni auta-kupni smlouva
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 17:39   Citovat  

Zdravim Hondare

Mam dotazek zda je neco proti necemu pokud si na zaklade kupni smlouvy koupim auto v prubehu prosince,ale auto projde odhlaskou a a prihlaskou na me az v novem roce..

ze bych jezdil 14dni s doklady a pojistkou puvodniho majitele a prehlasil to na sebe az na zacatku roku? Nevite nekdo jestli je to neco proti necemu? to mi hlava nebere

a jeste by me zajmalo jestli kdyz je to ve stejnem meste je nutne aby to on na urade odhlasoval a ja pak zase prihlasoval nebo to muzu na zaklade inicialu z te kupni smlouvy udelat zaraz ?

diky za radu přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 17:47   Citovat  

musí to odhlásit, nebo ti vyplnit zplnomocnění k přepisu vozidla
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 17:49   Citovat  

Lukas28 napsal:
musí to odhlásit, nebo ti vyplnit zplnomocnění k přepisu vozidla

okej..dekuju..to sem si myslel takze to si mi potvrdil..co tedy kdyz to budu mit koupene uz v polovine prosince a on to odhlasi na me az 2.1.2012 a do te doby budu jezdit na jeho doklady ja ? i kdyz kupni smlouva bude datovana k polovine prosince a auto bude vlastne moje to mi hlava nebere bude to nejaky problem ?

a nebo mi da plnou moc k odhlasce a ja budu mit cas to odhlasit a prihlasit na sebe az v lednu ?
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 17:53   Citovat  

ne není s tím problém, jezdi na jeho doklady. nenechávej si přestřihnout techničák a kdyby něco máš auto půjčené. Jen tu pojistku si nech rovnout udělat na sebe hnedka jak auto koupíš

nech si k tomu ještě vyplnit zplnomocnění a pak ho už k tomu nepotřebuješ. Až tam půjdeš tak rovnou auto za něj dáš do převodu a na sebe přehlásíš

k tomu potřebuješ pojistku, evidenčku
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 17:55   Citovat  

Pokud potřebujete přepsat auto na nového vlastníka, je nutné provést nejdříve odhlášení vozidla a pokud se jedná o tentýž kraj, je možné provést rovnou i jeho přihlášení (v opačném případě je nutné nejdříve provést odhlášení a při přihlášení v jiném kraji navíc odevzdat registrační značky). Vzhledem k novele zákona o povinném ručení a přísnému vymáhaní dlužného pojistného ze strany ČKP (Česká kancelář pojistitelů), doporučujeme, aby byla vždy sepsána kupní smlouva s přesným vymezením podmínek pro odstoupení jedné ze smluvních stran. Původní vlastník by si měl ohlídal, že vozidlo bylo skutečně odhlášeno na nového provozovatele a tím na něj přecházejí i veškeré povinnosti k vozidlu (mimo jiné hradit povinné ručení). Vlastní registraci vozidla nemusíte zajišťovat osobně, ale můžete na základě neověřené plné moce pověřit třetí osobu. Vždy však bude nutné pro přihlášení vozidla předložit velký a malý technický průkaz, zelenou kartu v originálu (u společnosti PřepiServis je možné objednat si jak službu přepsání vozidla, tak i zajištění povinného ručení dle individuálních potřeb), protokol o evidenční prohlídce (znějící již na nového vlastníka a jeho bydliště) a v neposlední řadě doklad totožnosti. Pokud je vozidlo vedeno na firmu, tak odpovídající doklad (např. výpis z OR v originále či ověřené kopii apod.) a v případě, že za firmu jedná třetí osoba, tak musí mít k dispozici plnou moc podepsanou odpovědnou osobou dle výpisu z OR (např. jednatelem společnosti).

a

Žádost o zápis změn údajů zapisovaných do registru silničních vozidel jsou osoby jichž se zápis v registru silničních vozidel týká povinny podat do 10 pracovních dnů od vzniku skutečnosti, která zakládá změnu zapisovaného údaje.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 17:58   Citovat  

Takze muzu jezdit v aute s doklady na jeho jmeno uz v prosinci kdy sem zaplatil castku a auto prevzal,ale kdyz budu mit od nej zplnomocneni k prevodu nebude problem kdyz na urady zajdu a provedu cely prevod az v ledn?

samozrejme tam pujdu s pojistkou na moje jmeno a evidenckou.. k te pojistce neni potreba aby to bylo uz na me odhlasene ve velkym TP? Staci k pojistce kup.smlouva ? protoze ja mam pocit,ze chteji i velky technicak si ofotit to mi hlava nebere

aha viz Minor : povinnnost tak ucinit do 10dnu od zmeny.. cože cože ? zmatenej
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 18:01   Citovat  

Ručení může uzavřít kdokoli, nejen majitel.
Smlouvu nech zatim když tak bez data, ale hlavní je, aby auto nebylo v převodu déle než 10 dní. I když, většina úřadů to nepostihuje. Ale postihovat to lze.
Více info
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 18:03   Citovat  

Chtel sem puvodnimu majiteli vyjit vstric,ale zase nehodlam kupovat auto na smlouvu ktera neni datovana a pak zase jezdit autem na cizi doklady..je to docela zamotane a asi bude nejlepsi se proste domluvit tak ze se to zaplati,dojede odhlasit a potom ja vyridim pojistku,evidencku tak abych do 10ti dnu to zase prihlasil to mi hlava nebere udelat to hold proste tak jak se to ma kuky kuk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 18:54   Citovat  

A co se tyka odhlaseni mojeho stareho auta po jeho prodeji..to jdu jen s velkym TP a kupni smlouvou na urad a vypisu inicialy noveho majitele a odhlasim to na nej ? ..malej technicak si nechava on spolu s mojim autem nebo ho musim rovnou odevzdat ja na urade pri odhlasce na jeho jmeno?

myslim,ze by to melo byt tak,ze on odjede pouze s autem a kupni smlouvou..ja dolozim pri odhlasce na nej maly a velky TP..oni znehodnoti maly a zapisou zmenu do velkeho a ja pak oba dva jak znehodnoceny maly tak original velkeho poslu novemu majiteli doporucene to mi hlava nebere

nemylim se ?
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 19:16   Citovat  

Teď je to paradoxně tak, že majitel si nechá VTP a OTP a s tím jde na dopravák, kde použije "žádost o změnu údajů v registru silničních vozidel" kde žádá změnu "odhláška na: jméno, adresa, psč, RČ". Úředník to zapíše do VTp a přestřihne roh OTP. VTP a OTP potom zašle nebo předá původní majitel novému majiteli. Jde to udělat i tak, že si nový majitel ponechá OTP a s tím odjede domů, ale při odhlášce můžou na dopráváku dělat pakárnu, jelikož máš při odhlášce mít OTP a VTP, dle zákona (což je ten paradox, jelikož mi naposled úředník razantně na dotaz odpověděl, jak si má nový majitel odvést vozidlo bez OTP a VTP, že prý na kopii). Jak už tu bylo řečeno nech si od původního majitele vystavit plnou moc a můžeš odhlášku udělat sám na sebe a rovnou i přihlášku
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.12.2011 , 19:30   Citovat  

rotker napsal:
Teď je to paradoxně tak, že majitel si nechá VTP a OTP a s tím jde na dopravák, kde použije "žádost o změnu údajů v registru silničních vozidel" kde žádá změnu "odhláška na: jméno, adresa, psč, RČ". Úředník to zapíše do VTp a přestřihne roh OTP. VTP a OTP potom zašle nebo předá původní majitel novému majiteli. Jde to udělat i tak, že si nový majitel ponechá OTP a s tím odjede domů, ale při odhlášce můžou na dopráváku dělat pakárnu, jelikož máš při odhlášce mít OTP a VTP, dle zákona (což je ten paradox, jelikož mi naposled úředník razantně na dotaz odpověděl, jak si má nový majitel odvést vozidlo bez OTP a VTP, že prý na kopii). Jak už tu bylo řečeno nech si od původního majitele vystavit plnou moc a můžeš odhlášku udělat sám na sebe a rovnou i přihlášku

udelam to tak,ze novy majitel mojeho auta odjede jen s autem, kupni smlouvou a tim ruzovym bazmekem k STK..ostatni sebou vezmu k odhlasce a pak mu to poslu doporucene az to bude mit odhlasene na sebe..udelam to pokud mozno na stejnem urade a ve stejny den jak spacham s majitelem mojeho noveho auta odhlasku na moje jmeno s tim,ze ja jelikoz budu u toho si odvezu uz vsechny papiry at si muzu zarizovat prihlaseni..aspn znacky ze se nebudou menit kdyz je to stejny kraj Tak to valím bulvy

ja si pamatuju,ze sem musel udelat novy maly technicak a ona ho prestrihla..protoze sem starej dal minikovi spolu s autem..proste napsala,ze sem ho ztratil..ja zaplatil 100kc..ona udelala novy ktery hned znehodnotila..na hlavu!!!

Hold manik odjede jen s kupni smlouvou..neda se svitit..v sobotu tezko neco nekde odhlasim to snad ne
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2011 , 15:31   Citovat  

rotker napsal:
... (což je ten paradox, jelikož mi naposled úředník razantně na dotaz odpověděl, jak si má nový majitel odvést vozidlo bez OTP a VTP, že prý na kopii...

Mě na férovku řekli, že je to nezajímá..
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2011 , 19:06   Citovat  

vojt4s napsal:
Mě na férovku řekli, že je to nezajímá..

Velmi šťastný taky dobrý, ale jelikož jsem na dopraváku skoro každý den, tak už mě znaj a jsou slušný...takže nový majitel si musí odvést auto pouze na kopii VTP, OTP
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.12.2011 , 19:29   Citovat  

zmenou vlastníka dochází k porušení smlouvy o povinném ručení - respektive je nepaltné ( nevim jak je to v reálu to by potvrdil právník ale tvrdí to kooperativa, česká i generalli ).
problém to obecne enní dokud nedojde k nehodě -pokud nebude nový vlastník napsán ani v odhlášce a skodnou událost bude uplatnovat puvodní majitel a nikde se neobjeví kupní smlouva - bude vse OK. Pokud se cokoliv z toho poruší je velké riziko problému s vyplácením pojistného.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.12.2011 , 19:39   Citovat  

Idaho napsal:
zmenou vlastníka dochází k porušení smlouvy o povinném ručení - respektive je nepaltné ( nevim jak je to v reálu to by potvrdil právník ale tvrdí to kooperativa, česká i generalli ).
problém to obecne enní dokud nedojde k nehodě -pokud nebude nový vlastník napsán ani v odhlášce a skodnou událost bude uplatnovat puvodní majitel a nikde se neobjeví kupní smlouva - bude vse OK. Pokud se cokoliv z toho poruší je velké riziko problému s vyplácením pojistného.

Tohle nemůžu na 100% potvrdit ani vyvrátit, protože jako likvidátor dělám pouze z hav. pojistek, ale u těch to platí. Změnou vlastníka vozidla havarijní pojistka i jakýkoli havarijní připojištění zaniká.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.12.2011 , 19:51   Citovat  

DanTe napsal:
Tohle nemůžu na 100% potvrdit ani vyvrátit, protože jako likvidátor dělám pouze z hav. pojistek, ale u těch to platí. Změnou vlastníka vozidla havarijní pojistka i jakýkoli havarijní připojištění zaniká.

ja sem přímo tento problém řešil u povinného ručení ( naštestí na strane poskozené ) k vyplacení došlo ale zbytečné prutahy Ble
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.12.2011 , 17:42   Citovat  

A co takhle kdyz se koupi auto a vzhledem k tomu,ze to je treba v sobotu a urad neni driv nez v pondeli a jeste v sobotu clovek potrebuje jet do Nemecka..je to problem kdyz bude mit u sebe veskere doklady od puvod.majitele,ale sam jako majitel bude mit jen smlouvu o prodeji auta

nemuze byt problem napr.s nemeckou policii pri kontrole ? to mi hlava nebere
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.12.2011 , 19:13   Citovat  

Hlavator napsal:
A co takhle kdyz se koupi auto a vzhledem k tomu,ze to je treba v sobotu a urad neni driv nez v pondeli a jeste v sobotu clovek potrebuje jet do Nemecka..je to problem kdyz bude mit u sebe veskere doklady od puvod.majitele,ale sam jako majitel bude mit jen smlouvu o prodeji auta

nemuze byt problem napr.s nemeckou policii pri kontrole ? to mi hlava nebere

pokud kolem sebe nebude mávat kupní smlouvou al ejen doklady bývalého majitele tak uřčitě ne.
Pokud vytáhne i kupní smlouvu ( zbytečne to bude komplikovat ) tak po nem na 90% budou chtít i zelenou kartu s platností od data prodeje vozu +- možný nejaký den - proste at je videt že ji má novou al eje to jen zbytečná komlikace, proste netahat tu smlouvu..
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 11.12.2011 , 19:17   Citovat  

Idaho napsal:
pokud kolem sebe nebude mávat kupní smlouvou al ejen doklady bývalého majitele tak uřčitě ne.
Pokud vytáhne i kupní smlouvu ( zbytečne to bude komplikovat ) tak po nem na 90% budou chtít i zelenou kartu s platností od data prodeje vozu +- možný nejaký den - proste at je videt že ji má novou al eje to jen zbytečná komlikace, proste netahat tu smlouvu..

okej..takze jakoze pujcene auto a je klid přátele diky Honzo OK
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.12.2011 , 19:29   Citovat  

Chlapi, proč to tak komplikujete?
Když prodám auto, nechám si velký techničák a jeden exemplář kupní smlouvy.
Nový majitel odjíždí s druhou smlouvou, malým TP a zelenou kartou na jméno.
Hned jak přijede domů, tak mi pošle malý TP a zelenou kartu. Já pak auto odhlásím na něj a pošlu mu zpátky velký TP a malý TP.
On si pak sjedná povinné ručení, zajede na evidenčku a poté auto přihlásí na sebe.

Já jako nový majitel bych rozhodně neriskoval a nejel s autem bez dokladů. Kupní smlouvu nebo kopii malého TP mi policajti nemusí uznat a to že v tu chvíli bude auto bez pojištění je taky dobrý potenciál pro průšvih při kontrole. Nebo spíš jistota průšvihu....
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.12.2011 , 18:44   Citovat  

Vyrizeno

akorat by me zajimalo..jestli je v Praze jedno na jakem urade se udela odhlaska..ja treba jezdim na Phu3, ale treba clovek by mel auto prihlaseny na Pze5..musi on na Phu5 nebo to muze odhlasit na jakemkoli registru v pze ? to mi hlava nebere

chtel sem se dneska zeptat na urade a samozrejme sem zapomnel..jeste nez sem vypsal zadost o odhlasku uz sem byl na rade a musel pro nove cislo..tomu rikam kdyz to ma na urade odcejpat OK
   Návrat  
Spacir je teď offline  Spacir
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2011 , 18:54   Citovat  

Hlavator napsal:
Vyrizeno

akorat by me zajimalo..jestli je v Praze jedno na jakem urade se udela odhlaska..ja treba jezdim na Phu3, ale treba clovek by mel auto prihlaseny na Pze5..musi on na Phu5 nebo to muze odhlasit na jakemkoli registru v pze ? to mi hlava nebere

chtel sem se dneska zeptat na urade a samozrejme sem zapomnel..jeste nez sem vypsal zadost o odhlasku uz sem byl na rade a musel pro nove cislo..tomu rikam kdyz to ma na urade odcejpat OK

Prej neexistuje žádná centrální databáze, takže podle mě budeš muset tam, kde mají tvojí "složku".
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2011 , 21:21   Citovat  

Spacir napsal:
Prej neexistuje žádná centrální databáze, takže podle mě budeš muset tam, kde mají tvojí "složku".

Vzhledem k tomu, že v Praze to dělá magistrát, tak je jedno, na jakou pobočku půjde (já byl asi 2x na Chodovci, jednou ve Vysočanech a Accorda mi někde přihlašoval tchán...). Jinak máš pravdu a dělají to obce s rozšířenou působností (+/- bývalé okresy).
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.12.2011 , 21:45   Citovat  

Hellborn napsal:
Vzhledem k tomu, že v Praze to dělá magistrát, tak je jedno, na jakou pobočku půjde (já byl asi 2x na Chodovci, jednou ve Vysočanech a Accorda mi někde přihlašoval tchán...). Jinak máš pravdu a dělají to obce s rozšířenou působností (+/- bývalé okresy).

Supperr..myslel sem si to..takze Jarov to pripadne jisti Mrk mam to tam rad jak to Frciiii ...diky přátele
   Návrat  
tapras je teď offline  tapras
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 21:26   Citovat  

cauves Úsměv

nechci zbytecne zakladat nove tema , tak to prdnu sem Úsměv doufma ze mi poradite jak stim nalozit Úsměv

nejedna se o hondu ale o vw transporter brano jako nakladni vozidlo do 3,5t

takze je to takhle:
1)auto jsem koupil od XXXXX ,s kterým mám podepsanou kupní smlouvu a vozidlo je jich odhlašeno na ME
2)na evidencce jsem byl a je napsana na ME jmeno
3) zde je ten problem (zelena karta) na ME vychazi pov.ruceni na cca 11,5tis (skoro nulovy bonusy)
4)rozhodl jsem se tedy ze auto pojistim na TATU - u nej pov. ruceni cca 1,5tis - rozdil 10tis Smutný
5)jde mi o to jak to mam ted prihlasit ,kdyz ve VTP uz je auto odhlaseno na me , ale zelenou kartu mam napsanou na TATU Smutný

co stim? vyzna se vtom nekdo? jde to nejak rovnou napsat na nej?nebo me jako vlastnika a tatu jako pojistitele?me napada jen to ze udelam zelenou kartu na sebe za tech 11,5tis, prihlasim auto,pak udelam prodam auto tatovi,odhlasim na nej,zrusim zase zel.kartu,a pak tata zas bude muset na evidencku a zase na urad prihlasit , to se mi teda jako fakt nechce , jde jen o to zk.....y papirovani a litani a o ten zabitej cas Smutný

tak jak na to ? Úsměv díky moc za pomoc vsem Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 21:30   Citovat  

Myslím, že je jedno, kdo je pojistitel, podstatné je, že má auto uzavřené povinné ručení.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 21:35   Citovat  

[quote="Minor"]Myslím, že je jedno, kdo je pojistitel, podstatné je, že má auto uzavřené povinné ručení.[/quote]

no ja prave nevim Smutný oni to furt nejak meni, tak nevim jestli to aktualne tak jde ci nejde to mi hlava nebere
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 21:39   Citovat  

Nevim jak v CR, ale u nas jde to, ze jsem majitel a jina osoba je provozovatel auta. Takze veskere platby i veskerou zodpovednost spojenou s provozem vozidla prejima provozovatel, ktery neni vlastnikem auta. Papirovani je s tim taky, ale mensi.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 21:43   Citovat  

[quote="Bully"]Nevim jak v CR, ale u nas jde to, ze jsem majitel a jina osoba je provozovatel auta. Takze veskere platby i veskerou zodpovednost spojenou s provozem vozidla prejima provozovatel, ktery neni vlastnikem auta. Papirovani je s tim taky, ale mensi.[/quote]

no jasny tohle u nas jde taky ne cesi Velmi šťastný ? v prihlasce je vlastnik i provozovatel, takze ja se napisu jako vlastnik a tatu jako provozovatele , tudis i malej tp bude napsanej na nej ze?
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 21:48   Citovat  

tapras napsal:
no jasny tohle u nas jde taky ne cesi Velmi šťastný ? v prihlasce je vlastnik i provozovatel, takze ja se napisu jako vlastnik a tatu jako provozovatele , tudis i malej tp bude napsanej na nej ze?

Nevim jestli jsem to pak pochopil, ale potom proste veskere pojistky (ponizene o bonusy) plati provozovatel- tedy tvuj tata. Nemusis mu pak fiktivne prodavat auto. Co se tyka PR, plati ho tedy taky provozovatel. Jenom do te doby, dokud neni PR zaplacene, nesmi vuz do provozu.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prihlaseni auta-kupni smlouva
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina