Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Strana 47 z 333
needs je teď offline  needs
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.1.2012 , 18:50   Citovat  

Ještě k té výbavě,audio od BOSE se montovalo jen také za příplatek nebo do všech ES?

Jinak F18 asi od 2500 a F20 tedy od 4000 dle zkušeností bych to tak viděl.

Docela bych to rád s někým porovnal,myslím tu 1.8 když to táhne od 2500,to by mne zajímalo jestli je to živější více odspodu nebo stejné jako u 2.0
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2012 , 19:25   Citovat  

krtekm napsal:
pravda ze mam vlozku ktera je hlucnejsi nez origo filtr. ja ho to slysim jen minimalne... kazdopadne nekde jsem cetl ze acco ma dva stupne vtecu. myslim ze nekde kolem 2.5k a pak nekde nad 4k. takze prave nad tema 2.5 se to probira k zivotu. hledat se mi to nechce.

...krtekm nekdo tu tu pred par stankama psal a jelikoz jsem to nenasel tak z hlavy a z meho sledovani chovani vozu
<2500rpm - 12V - kurnik lenive ale jede Velmi šťastný
2500-3800 - 16V - jede lepe ale furt to nerve
3800-4200/4500 - postupna zmena na ostrou vacku Úsměv...
...specifikace jsem necetl a takhle asi nejak to auto mam odsledovane ja Velmi šťastný...
...jinak to zprevodovani je fact tragicke...na 4tku to nad 4500 nema take zrychleni a pritom na 5tku pri 120 musim tocit skoro 4000 :/...

AFY
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2012 , 19:30   Citovat  

needs napsal:
Ještě k té výbavě,audio od BOSE se montovalo jen také za příplatek nebo do všech ES?

Jinak F18 asi od 2500 a F20 tedy od 4000 dle zkušeností bych to tak viděl.

Docela bych to rád s někým porovnal,myslím tu 1.8 když to táhne od 2500,to by mne zajímalo jestli je to živější více odspodu nebo stejné jako u 2.0

nevim nevim... obe verze maji 2-stage vtec. jen posunuty na jiny otacky. chtelo by to pohledat ale to se mi nechce. i f20ka by mela nekde mezi 2500-3000 zacit lepe tahnout...

tady mas profily vacek:
   Návrat  
Chumo je teď offline  Chumo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.1.2012 , 21:31   Citovat  

To co pisete pokial viem maju len i-vtec... F18 aj F20 maju v cca 4100-4300 otackach zopnutie vtecu, kedy sa oba ventily zosynchronizuju na rovnaku vacku, pred vtecom ma jeden z nich nizzsi zdvih, po zopnuti oba rovnaky zdvih... To co citite v 2500 otackach je len bohapusty narast krutiaceho momentu, ktory je dany filozofiou benzinovych motorov... VTEC na F18 a F20 je v okoli 4100 otackach ... Takze ziadna postupna zmena na ostrou vacku... Ale okamzite spojenie dvoch vahadiel...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2012 , 21:49   Citovat  

Chumo napsal:
To co pisete pokial viem maju len i-vtec... F18 aj F20 maju v cca 4100-4300 otackach zopnutie vtecu, kedy sa oba ventily zosynchronizuju na rovnaku vacku, pred vtecom ma jeden z nich nizzsi zdvih, po zopnuti oba rovnaky zdvih... To co citite v 2500 otackach je len bohapusty narast krutiaceho momentu, ktory je dany filozofiou benzinovych motorov... VTEC na F18 a F20 je v okoli 4100 otackach ... Takze ziadna postupna zmena na ostrou vacku... Ale okamzite spojenie dvoch vahadiel...

Ok. V tom pripade nerozumim proc se mi spina Vtec valve kolem tech 2.5k - nevim presne. Tohle mam osobne odmereno. A proc ma teda vacka vybrusy jak je naznaceno na obrazku z manualu. Proc tam jsou tri pasma. Non vtec, mid a seconnd stage?

O tomto motoru moc psano neni ale treba tady hned v prvnim prispevku motor popisuje Rushi - klik

Hlavne tato veta: VTEC implementation is very interesting. Its like 3-stage VTEC without the middle stage. It has 12/16V mode with two separate cam profiles. Low profile for 12V mode and hotter profile for 16V mode.

Takze? Pripadne dik za odpoved. Sam budu rad kdzy v tom bude jasno...
   Návrat  
Jorgensen je teď offline  Jorgensen
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.1.2012 , 22:07   Citovat  

Pánové, mám startér v čoudu.... šel by tam dát z předchozí generace taky 2.0L nevíte??
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 9:53   Citovat  

Ano su tam tri vacky, jeden ventil ide na lavu vacku, druhy ide na pravu vacku... Po zopnuti VTECU, spojeni troch vahadiel dokopy, idu oba ventily na strednu vacku...

Neviem o tom, ze by pri 2500 otackach motor F18b2 menil nejaku charakteristiku... Z akeho zdroja mas info, ze tebe VTEC zopina pri 2500 otackach... Podla mna to je totalna hovadina, aleb mas nieco pokazene...Smutný

Zopnutie VTECu je podmienene hodnotami viacerych cidiel: MAP senzor, senzor polohy skrtiacej klapky, otacky, teplota motora, tlak oleja... Riadiaca jednotka zopina VTEC solenoid az v momente kedy su dosiahnute vsetky hodnoty z danych cidiel... Nie je to dane len otackami... Ale minimalne musia byt 4100... VTEC zopina na Tvojom motore v rozmedzi 4100-4500 otacok TECKA
   Návrat  
fera2 je teď offline  fera2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 15:47   Citovat  

pokud tu je někdo z okolí Uh. Brodu, či Hradiště...můžem se domluvit na zkoušce Mrk samotného by mě zajímalo, jak (a jestli vůbec) se mění charakteristika motoru při překročení 2500 a poté cca 4500 ot/min.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 17:01   Citovat  

Chumo napsal:
Ano su tam tri vacky, jeden ventil ide na lavu vacku, druhy ide na pravu vacku... Po zopnuti VTECU, spojeni troch vahadiel dokopy, idu oba ventily na strednu vacku...

Neviem o tom, ze by pri 2500 otackach motor F18b2 menil nejaku charakteristiku... Z akeho zdroja mas info, ze tebe VTEC zopina pri 2500 otackach... Podla mna to je totalna hovadina, aleb mas nieco pokazene...Smutný

Zopnutie VTECu je podmienene hodnotami viacerych cidiel: MAP senzor, senzor polohy skrtiacej klapky, otacky, teplota motora, tlak oleja... Riadiaca jednotka zopina VTEC solenoid az v momente kedy su dosiahnute vsetky hodnoty z danych cidiel... Nie je to dane len otackami... Ale minimalne musia byt 4100... VTEC zopina na Tvojom motore v rozmedzi 4100-4500 otacok TECKA

to co si popsal je klasicky vtec, jehoz animace potkas na netu... jenze vybrusy na vacce pro intake ventily jsou tri a kazdy z nich ma jiny profil. podivej se na obrazek ktery jsem kvuli tomu posilal. to mi chces rict ze pred vtecem se kazdy vetil otvira jinak a ve vtecu vsechny stejne... samozrejmne mozne to je. proc ale Rushi popisuje vtec system na F18B2 tak jak ho popisuje. Clovek kterej par projektu uz udelal.

sepnuti vtec po 2500 rpm: jak jsem psal, sam jsem to meril. zmerit si to muzes i ty a uvidis. proc by se teda vtec valve spinal? aha mam to rozbite HaHaaa

samozrejmne to neni dane jen otackami motoru. pochopitelne. kdyz mas malo oleje nic se ti nesepne. mluvime tady o idealni situaci. pokud jsou splneny vsechny podminky pro sepnuti Vtecu, poslednim parametrem jsou otacky...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 17:41   Citovat  

Ano odpovedal si si sam... Pod VTEC otacky jeden ventil ide na mensi zdvih druhy na vacsi cize na rozdielne vacky , vtec otacky- oba ventily idu na jednu vacku... Cely tento proces je okamzity nie postupny... Pri 4100otackach... Odporucam si pozriet este raz tie videjka z netu, ktore hovoria vcelku to iste co tu opisujem... A to iste popisuje aj Rushi... Co ty meras pri 2500 otackach to netusim, ale skus odpojit napr cidlo tlaku oleja... Auto Ta nepusti cez 3800otacok, co myslis preco? Preto, ze VTEC je pri 2500 otackach???? Cooo??? To asi nie...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 19:05  Naposledy upravil krtekm dne 18.1.2012 , 19:08, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nic odpojovat nebudu Ble . Takovy profipostup necham na jine. Kazdopadne me to uz nedalo a otevrel jsem manual Velmi šťastný, podle ktereho pravdepodobne sedi to co rika Chumo. Klasicky Vtec uzamykajici vsechny tri ramena. Staci mrknout na timing a synchro pistony... Tim padem jsem nepobral ten 12V/16V vtec rezim. Zmerit si to muze kazdy a hlavne tady bych se rad dozvedel co a jak. Resil jsem to prave kvuli te indikaci vtecu kuky kuk
   Návrat  
Jorgensen je teď offline  Jorgensen
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 19:07   Citovat  

Odpovim si sám, už vim že ne Cool Cool
   Návrat  
tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 19:27   Citovat  

Chalani siel som teraz s mojim Acoo F18B2. Sledoval som spravanie motora.
Pri 2500ot sa vzopne 1. vacka z 12v sa zapne 16v, pri 4000ot 2. vacka. Toto mi pride logicke, kedze motory maju 3 vacky pre sacie ventily. Len neviem ktory stupen povazujete na Vtec.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 20:20   Citovat  

Heh nj. Ale jak pak vysvetlis toto:

Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 22:31   Citovat  

Toto vyzera ako 1 fazovy vtec.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 10:26   Citovat  

No ked to tu tak teraz citam este raz cele, tak info ktore mam su na F20B6... Ci cirou nahodou F18B2 ten VTEC nema naozaj od 2500 otacok, za to ruku do ohna dat velmi nechcem... Ale zda sa mi to blbost, kedze konstrukcne su tie motory az na priemer a zdvih valcov totozne... A ked si pozriem krivky zavislosti Nm od otacok tak su tiez cca totozne... Takze plati vsetko co bolo povedane, ale na F20B6... Zistite to, rad si upresnim ako to teda je... Ale ak aj na F18 citite zmenu pri 4000 otackach tak je to jasne... Ale dam krk za to, ze sa meni casovanie ventilov len raz... Takze ziadne 2500 a 4000, ale 2500 alebo 4000 otacok...
   Návrat  
fera2 je teď offline  fera2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 10:47   Citovat  

Chumo napsal:
No ked to tu tak teraz citam este raz cele, tak info ktore mam su na F20B6... Ci cirou nahodou F18B2 ten VTEC nema naozaj od 2500 otacok, za to ruku do ohna dat velmi nechcem... Ale zda sa mi to blbost, kedze konstrukcne su tie motory az na priemer a zdvih valcov totozne... A ked si pozriem krivky zavislosti Nm od otacok tak su tiez cca totozne... Takze plati vsetko co bolo povedane, ale na F20B6... Zistite to, rad si upresnim ako to teda je... Ale ak aj na F18 citite zmenu pri 4000 otackach tak je to jasne... Ale dam krk za to, ze sa meni casovanie ventilov len raz... Takze ziadne 2500 a 4000, ale 2500 alebo 4000 otacok...

je to přesně tak, jak to popisuju...do technických detailů nezacházím, protože to není můj obor. Ale popisoval jsem subjektivní pocit a zajímalo mě, jestli to cítí majitelé f18b2 podobně...zkrátka na 2.a 3. rychlost jsou cítit oba nárůsty výkonu (jak v 2500, tak v cca 4500)

vážně by to chtělo porovnat...nemá někdo cestu nebo bydliště poblíž?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 10:52   Citovat  

Takze si to vyriesil...Úsměv Tak isto sa sprava aj F20B6... Takze zopnutie VTEC je v 4100-4500 otackach...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 13:34   Citovat  

Takze ozivenie pri 2500 je sposobene narastom krutiaceho momentu? Podla grafu je narast od 2000 do 2500ot cca 20Nm. No neviem. Idem zas na cesty tak si to skontrolujem.
   Návrat  
dukemb je teď offline  dukemb
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 14:43   Citovat  

Tak jsem si panové včera udělal radost a koupil Hondu Accord 2.0ies, počáteční nadšení vystřídalo vystřízlivnění ve skoro hodinové koloně na jižní spojce. Do té doby se teplota motoru držela kousek pod půlkou. Zhruba po 30ti min, začala teplota stoupat a po čase dosáhla 2 čárky od horní červené. To už jsem to nevydržel a zaje k pumpě. Otevřel kapotu, nechal motor vychladnou (odnikud nešla pára). Po 15min, jsem zkontroloval nápln chlad kapaliny a bylo ji dost (hladina na max). Po spuštění motoru, rafička ukazovala teplotu na půlce, ale motor po nastartování lítal na volnoběh mezi 0-500ot. Po chvíli jízdy, už se volnoběh ustalil a při následovném nastartování již otáčky OK. Dost mě tato zkušenost vyděsila. Pak jsem se chtěl zeptat, dost často tu uvádíte spotřebu, ale v Accordu není palub PC se spotřebou, jen teplota, A,B,celkový nájezd. Případně existuje nějaký počítadlo spotřeby co se nechá dodělat..kromě kalkulačky:D U jednech dverí nefunguje venkovní otvírání klikou, kde se nechá sehnat náhradní otvírání (ten plast).Poslední dotaz se týká zadních sedaček. Je nějaká možnost je sklopit pro rozšíření kufru (v nejhorším připadě vymontovat:-)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 19:52   Citovat  

S tou teplotou ti neviem povedat. Spotrebu pocitame klasicky, kalkulackou.
Na klucke od dveri nemas iba vyskocene tiahlo ? Zozenies na vrakoviskach. Sedadla sklapas tak, ze na operadle na krajoch ako je bezp. pas sa nachadza plastove tlacidlo, to stlacis a operadlo sklopis.
   Návrat  
chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 20:04  Naposledy upravil chalejkum dne 19.1.2012 , 20:06, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

...hele kluci ja mam taky f20b6 a proste do 2500otacek je to lenive...
...tak me napadlo neni jeste moznost tzv. chudobnejsi zmesi? - takhle se to chova kdyz na to slapnes a ono nic Mrk...

dukemb...jo merime s kalkulatorem plna to plna nemecky web na sledovani spotreby nebo kup scangauge Úsměv...
...teplota to se mi nezda...nikdy se me to nestalo Mrk...a ohledne klicky muzu doporucit karla ma tu i temu v prodam "nahradni dily acco 5,6 a 7g" /jinak zadni klicku mam taky ulomenou Velmi šťastný/...

tukkan...a hele pochlub se jakou mas spotrebu LPG? Úsměv

AFY
   Návrat  
sunnx je teď offline  sunnx
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 20:04   Citovat  

No spotreba tak 10 po meste v lete 11az 12 v zime. taky pocitam na kalkulacce jinak to nelze. pri jizde z francie 1200km a jizde na max 2900ot. takze 97km sem dal spotrebu 7,5 ale uz to nikdy nechci zazit. Je to fakt rozdil pod 3000 a nad, hold acco neni zadnej niskospotrebovej pekáč. S tema otackama se mi to stavalo kdyz sem mel zadelanej EGR ventil, teplotu ti tez nereknu. Jakoupak mas? 4dver ci 5? a barva?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 21:28   Citovat  

no tak spotřebu uvidime, nechce se mi věřit, že při normální jízdě to bude tak vysoko...mam ještě 1.9i 230ps volvo a pruměr 7,1, tak jsem čekal od 2.0i obdobu:-) ale to je možná tim, že tam je 350nm v 2500ot a tak to malokdy točim a tdy to asi bez točení moc nepojede. jinak barva stříbrná,4dvířka (vlastně 3,když jedno nejde:). je to 2.0i ES, 108KW, do plný výbavy asi něco chybí, myslím že kůže, vyhřívané elektrické sedačky a protiprokluz..
v manualu pišou, že při extremních podmínkách teplota muže dosahnout červené čárky... popojíždel jsem dobrou půlhodinu na 1čku a moc do červené nechybělo...
Dnes při mytí jsem si všiml drobných bublinek na lemu (nejedná se o proreznutí), nevím jestli to hned řešit (stop korozi sprej, očistit,ošmirglovat, dát barvu, dát lak) a nebo to nechat, protože takhle spíš tu korozi urychlím... (je to pozink?), pak ještě pod zadníma dveřma souměrně na obou stranach, 1cm koroze..asi slabe misto. Jinak jsem žádnou jinou korozi nenašel.
má to Magicar, ještě jsem nezkoušel, ale fuknce vypadají zajímavěÚsměv
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2012 , 10:21   Citovat  

To dukemb:
1. manuál tudy odkaz stáhni Ab0VE Honda Accord ESM 98-00 CD ISO zip, nainstaluj a počti si
2. rozhodně není normální tebou popisované problémy s chlazením (kdyby bylo venku +25, tak možná, možná...), nejlepší indicií je ten kolísavý volnoběh, opět, začti se do manuálu
3. na sklápění zadních sedaček není žádná páčka, když "vlezeš" do kufru, čumí ze zad sedaček žluté popruhy, za ty zatáhneš, ozve se cvak, a můžeš sklopit opěradlo. Ani neuvažuj, že budeš mít něco jako pickup, zadní plato je napevno a průlez kufr-prostor sedaček je malý, navíc není obdélníkový, je omezen zkosenou přepážkou.
4. tohle auto a protiprokluz...? Nevím, jak na jiných Acco 6G, ale já ho rozhodně nemám.
5. spotřeba, věčné téma... smiř se s tím, že tohle auto bude žrát v průměru 7,5-8 l, vyšší spotřeba je podle mě známkou nějakého problému na motoru, i při pojížďkách po městě.
6. tohle auto rozhodně pozink má, bublinky jsou na zadním či předním lemu? Zadní lemy mají gumovou ochranu, moje Acco je šest let "garážováno" venku (u předchozího majitele nevím, jakou mělo péči), jezdím s ním celý rok a jediné, co je zkorodované, je krycí plech palivového filtru.
Tož tak.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2012 , 12:28   Citovat  

Co se týče toho VTECU. Asi vás mate to PRIMARY, SECONDARY a MID ROCKER ARM. Vždyť je to jednoduchý, PRIMARY je na první ventil, SECONDARY na druhý ventil a tím MID se zapíná vyšší zdvih (VTEC) v těch cca. 4200 ot./min. Je to jasný i z toho obrázku s tabulkou, kdy do "sepnutí" MID vačky první ventil se otevírá o cca. 5,5 mm víc, než druhý ventil, ale otevírají se oba najednou, takže žádný mód 12V. A po sepnutí ventilu VTEC se pístkem spojí oba ventily a jedou přes MID ROCKER ARM. Jediný rozdíl mezi F18B2 a F20B6 je, že ve fázi VTECU se ventily u F20B6 otevírají nepatrně víc.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2012 , 12:39   Citovat  

A co se týče grafu kroutícího momentu a výkonu F20B6, koukněte tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.1.2012 , 17:31   Citovat  

No a toto mi pride ako logicke. Pri 2500 ozivenie sposobene narastom krutiaceho momentu a 4000 ostra vacka.
Skoda ze 1.8 ma oproti 2.0 vacsi pokles krutiaceho momentu medzi 3000-4000 ot
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.1.2012 , 9:26   Citovat  

prave kdyz odklopim gumicku na zadnich lemech, tak podni jsou ty drobne bublinky. zatim jsem to pro striknul jen sprejem(konkord101) odpozujici vlhkost a zajistujicim konzervaci a premyslim co stim dal aby to neprorezlo.. pri koupi jsem si toho nevsiml.
jsem absolvoval nekolik dalsich cest a teplota je stale v normalu, ale bojim se uviznout nekde v kolone..
po nastartovani tepleho motoru jsou otacky na 300-500 je to normalni?@po rozjeti uz na 500 nebo 800, nevim dle ceho si ty otacky jednotka urcuje.
ve 4200 se zvuk krasne meni:) ale neni moc slyset pres hluk od kol.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.1.2012 , 20:10   Citovat  

Este mam otazku na motor F18B2 tu na fore predava Robbie strieborny Accord 6G 1,8, v diskusii po inzeratom uvadza uzivatel krtekm - Po 4k se teprve zkracuje delka sani a nekde pred 4.5k spina vtec. Ma F18B2 premenlivu dlzku sania?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina