Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 44 z 158
macino je teď offline  macino
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2012 , 20:35   Citovat  

angel.CZ napsal:
Ahoj, něco podobného mi dělalo na feldě, ale technik mi vysvětlil že je to řidší směsí do motoru (hlavně v zimě), u hondy takový problém zase nemám (najel jsem zatím 2000km). Chtěl bych se tě zeptat spíše nato zda jak si to vezl do servisu (předpokládám Honda ) kvůli těm ventilům tak si musel nechat vystydnout motor ? Někdo mi říkal že s těma ventilama je to na déle (to já si bohužel nemůžu dovolit nemít den či dva bez auta.

ano, vetily se delaly zastudena. Nicmene pri prepnuti na benzin je vse ok, takze bude problem (pokud je to vubec problem) asi v serizeni lpg..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2012 , 21:02   Citovat  

angel.CZ napsal:
Ahoj, něco podobného mi dělalo na feldě, ale technik mi vysvětlil že je to řidší směsí do motoru (hlavně v zimě), u hondy takový problém zase nemám (najel jsem zatím 2000km). Chtěl bych se tě zeptat spíše nato zda jak si to vezl do servisu (předpokládám Honda ) kvůli těm ventilům tak si musel nechat vystydnout motor ? Někdo mi říkal že s těma ventilama je to na déle (to já si bohužel nemůžu dovolit nemít den či dva bez auta.

ventily si serizuju sam(ano,na studenem motoru) a nepripada mi,ze by to bylo nejak na dlouho.kdo ti to rekl?prace na cca 0,5-1 hodina Mrk

angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2012 , 17:37   Citovat  

David.306 napsal:
ventily si serizuju sam(ano,na studenem motoru) a nepripada mi,ze by to bylo nejak na dlouho.kdo ti to rekl?prace na cca 0,5-1 hodina Mrk

řekli mi to přímo po telefonu v Honda servise, že je to minimálně na půl dne, ale spíše víc. Tak nevím. Jakože zatím stím něják problém nemám (myslím), ale mám teďka měsíc lpg tak to nechám seštelovat. Poté bych měl cca po 20 tis km (nejlépe s výměnou oleje). To mi zase říkal technik v HL propan.

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2012 , 19:26   Citovat  

Jestli to třeba nemysleli tak, že tam to auto musíš nechat půl dne stát, aby to vychladlo.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2012 , 20:13   Citovat  

Stepa napsal:
Jestli to třeba nemysleli tak, že tam to auto musíš nechat půl dne stát, aby to vychladlo.

No nejspíš jo, zítra tam zavolám, kdyby měli v pondělí volno tak mám noční, bych to tam ráno dal a pochodil po Ostravě...

varuj je teď offline  varuj
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2012 , 23:07   Citovat  

Stepa napsal:

Tak pol dna by to chladlo mozno v lete, lenze pani, je zima - staci 1 hodina vonku a motor musi vychladnut... Hihi

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
boratko je teď offline  boratko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 8:53   Citovat  

Když už jsou ráno teploty dost pod 0 st., necháváte auto po startu ohřát nebo jen jedete? Nastartuju, usadím děti, oškrábu skla a potom až jedu, takže cca 5 min auto stojí s běžícím motorem. Nevím, co je pro motor lepší.. Jestli nastartovat až po všech těchto úkonech a hned jet nebo takto nechat auto "zahřát"

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 9:13   Citovat  

nastartuju a pak škrábu a nebo když jsem línej jako dneska, tak počkám až rozmrzne

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 9:15   Citovat  

boratko napsal:
Když už jsou ráno teploty dost pod 0 st., necháváte auto po startu ohřát nebo jen jedete? Nastartuju, usadím děti, oškrábu skla a potom až jedu, takže cca 5 min auto stojí s běžícím motorem. Nevím, co je pro motor lepší.. Jestli nastartovat až po všech těchto úkonech a hned jet nebo takto nechat auto "zahřát"
je lepší když to aspon chvilku běží, trochu se ohřeje rozmrzne ti zadní okno když zapneš rozmraz, olej dostane šanci trochu se ohřát nebude tak hustej obíhat motorem hned po startu a rozjetí.je to zkrátka dobrý.(a ted kolik lidi bude proti že se nemusí stát s našláplym autem)

inza je teď offline  inza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 10:19   Citovat  

Hodně - odborníci tvrdí, že se pomalou jízdou má zahřívat komplet všechno v autě (při jízdě se otáčí nejen věci v motoru že).

A především - dnes už pamatuje i zákon na to, že nesmíš stát jen tak s nastartovaným autem Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 10:22   Citovat  

inza napsal:
Hodně - odborníci tvrdí, že se pomalou jízdou má zahřívat komplet všechno v autě (při jízdě se otáčí nejen věci v motoru že).

A především - dnes už pamatuje i zákon na to, že nesmíš stát jen tak s nastartovaným autem Úsměv
to je nějakej džouk???

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 10:42   Citovat  

V příručkách píšou, nastartovat a jet...nejhorší režim pro motor je ten na volnoběh a ještě ke všemu studený.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 10:58   Citovat  

Stepa napsal:
V příručkách píšou, nastartovat a jet...nejhorší režim pro motor je ten na volnoběh a ještě ke všemu studený.

Já myslel že nejhorší je nastartovat a hned vytočit studený do max. otáček Úsměv Ráno nastartuji ,nechám rozmrznout a když je v autě trochu teplo vyrazím .

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 11:08   Citovat  

Chlapi na tohle téma jestli na voloběh nebo hned jet, je tad úplně jiné téma. Já teda rozhodně volnoběh oškrábu a jedu a ne kvůli toho abych tam měl dřív teplo ,ale že motor když je studený tak na volnoběh jede do 1800rpm ,ale když jedu tak tam je 3500rpm což je podle mě větší soda než na volnoběh. Samozřejmě že tam nebudu stát 20 minut a čekat jak jelito to je blbost, ale podle mě se na volnoběh pěkně pomalinku motor ohřívá kdežto vyjet hned po startu tak motor je furt zatuhlý a olej ještě není určitě všude. Když jsem chodil na strojnický průkaz tak nás tam právě učili že v zimě máme nastartovat stroj a nechat ho tak a začít s ním pracovat až bude motor v provozní teplotě tedy těch 80°C. Ale jinak můj názor je ten ,že je úplně jedno jestli volnoběh nebo hned jet. Dnešní motory jsou úplně o něčem jiném a je jim to celkem šuma fuk.

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 12:56   Citovat  

Stepa napsal:

to mi hlava nebere vysvětlíš mi to?

Automobilky to tam podle mě píšou z čistě ekologickýho hlediska. Nám to vtloukali do hlavy v autoškole taky že jako to není dobrý kvůli kytičkám a ták. Ale dělám to standartně ....nastartuju, zapnu pozvolný ofuk předního okna, oškrábu a v klidu vyrazím.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 13:01   Citovat  

crxmann napsal:

Automobilky to tam podle mě píšou z čistě ekologickýho hlediska. Nám to vtloukali do hlavy v autoškole taky že jako to není dobrý kvůli kytičkám a ták. Ale dělám to standartně ....nastartuju, zapnu pozvolný ofuk předního okna, oškrábu a v klidu vyrazím.
ee nejhorší režim je ten že s tim autem jedeš všechno se opotřebováva niči, tudiž ráno jít na MHD a žádný auto a uvidiš jak ušetříš pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 13:02   Citovat  

crxmann napsal:

přesně tak...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 14:52   Citovat  

crxmann napsal:

No já Ti to vysvětlovat nebudu Velmi šťastný, jak jsem nakoupil, tak prodávám Mrk Jediné co vím je, že jsem to četl na vícero místech, o tom, k čemu nebo naco to je dobré neřeším...také si myslím, že to píšou z eko hlediska.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 0:21   Citovat  

crxmann napsal:

Kdysi jsem někde četl, že je to kvůli tlaku oleje, kdy na volnoběh je poměr aktuálního tlaku vs. potřebný tlak horší než při pozvolné jízdě a motor hůř maže.
Osobně nevidím důvod, proč plýtvat benzínem a čekat na místě, když můžu v klidu jet. A kvůli eko to má taky smysl, dříve se ohřeje kat a začne správně katovat Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 0:25   Citovat  

Dopis napsal:
Kdysi jsem někde četl, že je to kvůli tlaku oleje, kdy na volnoběh je poměr aktuálního tlaku vs. potřebný tlak horší než při pozvolné jízdě a motor hůř maže.
Osobně nevidím důvod, proč plýtvat benzínem a čekat na místě, když můžu v klidu jet. A kvůli eko to má taky smysl, dříve se ohřeje kat a začne správně katovat Velmi šťastný
a když máš v -5 zamrzlý okno a nevidíš lautr nic sedneš a jedeš??? ne nastartuješ a pustíš topení aby foukalo na sklo a jdeš škrábat nebo to dáš někomu jinýmu pletu se?? tohle už má ale pramálo s LPG.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 0:34   Citovat  

sablos napsal:
a když máš v -5 zamrzlý okno a nevidíš lautr nic sedneš a jedeš??? ne nastartuješ a pustíš topení aby foukalo na sklo a jdeš škrábat nebo to dáš někomu jinýmu pletu se?? tohle už má ale pramálo s LPG.

Pleteš se...ne, nejdřív škrábu a ometám, pak nastartuju a hned jedu. Holt lenost, sednout, nastartovat, vylézt, škrábat a pak znova sedat HaHaaa Rosení a namrzání zevnitř řeším tak, že po dojetí řeba do práce nebo večer domů nechám půlminutky vyvětrat auto, kdy teplý vzduch sebou vezme i vlhkost. A dost offtopic

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 9:21   Citovat  

Dopis napsal:
Pleteš se...ne, nejdřív škrábu a ometám, pak nastartuju a hned jedu. Holt lenost, sednout, nastartovat, vylézt, škrábat a pak znova sedat HaHaaa Rosení a namrzání zevnitř řeším tak, že po dojetí řeba do práce nebo večer domů nechám půlminutky vyvětrat auto, kdy teplý vzduch sebou vezme i vlhkost. A dost offtopic

to stím že necháš auto vyvětrat jen půl minutky moc nesouhlasím. Nechávám to aspoň 2 minutky i s otevřeným kufrem. Na zadním se chytá nejvíce Mrk Jinak taky nejdřív nastartuju, zakouřím si a mezitím škrábu, pokud není co škrábat tak stojím a kuřím. Auto a motor by se měl 100% nechat prohřát to ti řekne každej že není dobrý celkově pro auto -20°C sednou a jet a točit jedničku třeba do 4000ot KO Ble takže já nechávám prohřát, v zimě jsem tohle dělal u každého auta a žádnej problém Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 10:42   Citovat  

Dopis napsal:

vzdyt by stacilo zapnout klimu,ta vzduch vysousi a okna se nemlží a nezamrzaji Velmi šťastný

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 12:11   Citovat  

David.306 napsal:
vzdyt by stacilo zapnout klimu,ta vzduch vysousi a okna se nemlží a nezamrzaji Velmi šťastný

Mám takový neblahý pocit, že klima při -5 nesepne co jsem vypozoroval. Někde jsem četl nevím kde možná, že i tady na foru, že klima spína jen do 8°C a bude to asi pravda jelikož když je pod 8°C tak se mi okna mlží celkem dost a klima mi s tím nic neudělá když ji zapnu.

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 12:32   Citovat  

Heleďte srandisti myslím že skoro jedna poslední strana nemá ani minimum společnýho z LPG,tak by možná bylo fajn tuto debatu ukončit nebo přesunout jinam. díky přátele

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 22:53   Citovat  

já bych řekl, že to má s LPG hodně společného ...

Mě by docela zajímalo, jestli to po ránu "sežere" víc benzínu když čekám až se nastartované auto ohřeje na nastavených 30st. Celsia, přepne na LPG a pak až vyrážím, nebo když vyrazím se studeným motorem jdoucím na sytič na benzín ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 23:05   Citovat  

Rom. napsal:
já bych řekl, že to má s LPG hodně společného ...

Mě by docela zajímalo, jestli to po ránu "sežere" víc benzínu když čekám až se nastartované auto ohřeje na nastavených 30st. Celsia, přepne na LPG a pak až vyrážím, nebo když vyrazím se studeným motorem jdoucím na sytič na benzín ?

tezko rict.chtelo by to zmerit Úsměv
ale ja bych rekl,ze sežere min benzinu,kdyz necham auto nastartovane,nez kdyz pojedu-mozna ze i (ted)ledovy vzduch bude ochlazovat reduktor a za jizdy bude dyl trvat,nez se ohreje a prepne na lpg

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2012 , 0:06   Citovat  

Ono to mozna bude tak nejak nastejno... v zatezi motor topi vic, tak to prepne mnohem rychlej, na volnobeh to zase bere min benzinu ale delsi dobu + se potom na stejne trase jede jen na plyn, ktereho se tim padem spotrebuje vic...
Ja to moc neresim, jedu hned jak to jde a spotrebu benzinu mam cca 0,2-0,3l/100km, ted to mozna jeste klesne - zapnul jsem si startovani na plyn pri teplem motoru (reduktor >30C), takze dalsi starty nez motor vychladne uz nevezmou ani kapku benzinu a rekl bych ze to startuje i lip nez na benzin Cool

bivoj70 je teď offline  bivoj70
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2012 , 0:17   Citovat  

Ahoj , chci se zeptat jestli tu někdo nemá zkušenosti s plynem do HR-Véčka. Díky za odpověď

inza je teď offline  inza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2012 , 0:39   Citovat  

silenec napsal:
Ono to mozna bude tak nejak nastejno... v zatezi motor topi vic, tak to prepne mnohem rychlej, na volnobeh to zase bere min benzinu ale delsi dobu + se potom na stejne trase jede jen na plyn, ktereho se tim padem spotrebuje vic...
Ja to moc neresim, jedu hned jak to jde a spotrebu benzinu mam cca 0,2-0,3l/100km, ted to mozna jeste klesne - zapnul jsem si startovani na plyn pri teplem motoru (reduktor >30C), takze dalsi starty nez motor vychladne uz nevezmou ani kapku benzinu a rekl bych ze to startuje i lip nez na benzin Cool

No všude se uvádí tak 1l benzínu na 100km v zimě... takže tvoje spotřeba je super, ale asi to bude i u mého daleko méně... no uvidíme po delší době.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina