Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 45 z 158
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 23:52   Citovat  

No je fakt ze auto stoji v garazi, takze asi tak nepromrzne a 1.5 je proti treba 2.4 celkem maly motor, tak mozna i proto to prepina celkem rychle... v lete v podstate hned jak vyjedu z garaze.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
boratko je teď offline  boratko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2012 , 6:35   Citovat  

Rom. napsal:
já bych řekl, že to má s LPG hodně společného ...

Mě by docela zajímalo, jestli to po ránu "sežere" víc benzínu když čekám až se nastartované auto ohřeje na nastavených 30st. Celsia, přepne na LPG a pak až vyrážím, nebo když vyrazím se studeným motorem jdoucím na sytič na benzín ?

je to dobrý To jsem měl také na mysli při položení dotazu

inza je teď offline  inza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2012 , 18:39   Citovat  

silenec napsal:
No je fakt ze auto stoji v garazi, takze asi tak nepromrzne a 1.5 je proti treba 2.4 celkem maly motor, tak mozna i proto to prepina celkem rychle... v lete v podstate hned jak vyjedu z garaze.

Byl jsem překvapený že i 2.4 přepíná v -14 na LPG po zhruba 3 minutách od nastartování. Nevím jestli je tam nastavené všechno stejně, ale po zhruba stejné době slyším, že začalo auto výrazněji ventilovat a topit a taky začne vyhřívat sedačka. Jako kdyby na počátku všechny el. systémy dobíjely baterii vyčerpanou startem Úsměv

Tony.r1 je teď offline  Tony.r1
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2012 , 19:59   Citovat  

Nazdar chlapi.
Mám Accorda r.v. Velmi šťastný 05 a před dvěma měsíci jsem si tam nechal nainstalovat LPG.(31tis) A jsu maxxximalně spokojený.........

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2012 , 20:13   Citovat  

Tony.r1 napsal:
Nazdar chlapi.
Mám Accorda r.v. Velmi šťastný 05 a před dvěma měsíci jsem si tam nechal nainstalovat LPG.(31tis) A jsu maxxximalně spokojený.........
a co máš za systém Úsměv

marab je teď offline  marab
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2012 , 20:16   Citovat  

Tak já už mám taky zaplynováno Velmi šťastný
Zatím jsem to jen dovezl domů a moc to nezkoumal. Vešla se mi tam nádrž 46l, plnění mám u víčka nádrže, držák na rezervu zůstal pod autem nedotčený, takže s montáží zatím spokojenost.
Jen mě trochu zarazilo, že nemám měření množství LPG v nádrži. Prý je to u nádrží pod autem na tolik poruchové, že to tam ani nedávají. Mám si to tedy hlídat podle najetých km.....no mohli mě na to upozornit před montáží. Ještě to někde nastuduju na netu, protože se mi to moc nezdá Ble
Jinak mám nainstalovaný STAG 300+ s Flash Lube

omega je teď offline  omega
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 0:00   Citovat  

area07 napsal:
Přijde mi že už se chytáte zbytečných detailů Velmi šťastný - kolik je Hond bez katu, jaký a kolik bylo konkrétních závad Velmi šťastný Mám to spočítat pro území ČR nebo celou EU ? Velmi šťastný

Jak si psal výše, ano Honda montuje podle toho článku CNG (vím že není LPG rači píšu), i jiné automobilky dělají auta přímo z výroby na plyn,ale přesně jak píšeš v tom článku "Motor bol kompletne prepracovaný" a ne že fláknou do benzínovýho série motoru LPG a jeď Úsměv jako tady o tom všichni básní. Já mám prostě z praxe jiný zkušenosti s LPG a nechápu proč to tady zdejší plynaři neradi slyší.

LPG v dnešnej dobe je uplne na inej úrovni ako povedzme pre 10 rokmi ... to že máš zlú skúsenosť s LPG by som povedal že to je vizitka servisu ,kde to naladili. Dnes to montuje bars kto a preto to tak vyzera , probelém je v ladení.
Pokial je firma seriozna , nemaju problem nastavit LPG behom chvilky.
Samozrejme CNG je lepsie ako LPG ale infraštruktura sa zatial nevyrovna LPG staniciam.
trošku odbočím ,ale tudy odkaz na CNG máš zaujimáve dotácie.

Je pravda , že motory sú modifikované ,ale si myslim že kľudne najazdíš 300-400 tisíc km aj splynom
Hondy do roku cca 98-00 nemali problém sedlami ventilov , nerátalo sa vyslovene s prerábkou na LPG.
Napriek tomu ked si zvolíš serioznu firmu + Flash Lube + kvalitné LPG komponenty (napr Prins) tak by som sa toho nebál .
Prehovarať nikoho nebudem každý si to vie spočítať sám a druhá vec , sú tu ludia ktorí na plyne jazdia od začiatku ,ked bol ešte nespolahlivý ako celok a dnes už vobec neváhaju.
Keby odchadzali plynové Hondy , hned by boli všetky fórumy plné toho ( negativna reklama ide hrozne rychlo)

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 0:16   Citovat  

Bylo by možné vložit sem hlasovaní kdo jezdí na lpg? Docela by mě zajímalo kolik je tady plynových Honda

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 8:02   Citovat  

Promazáno.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 8:18   Citovat  

crxmann napsal:
Promazáno.

to je škoda ... bylo to poučný Velmi šťastný

karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 8:22   Citovat  

tak dneska -13 dle teplomeru v aute, mam pocit ze 2-3 stupne pridava, preplo mi to po 3,8 km, je fakt ze cesta byla po rovince pianko na sestku pod 2000rpm. Z prace to mam do kopce, a prepina to mnohem drive.

notabene je teď offline  notabene
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 8:23   Citovat  

Ahoj, rád bych se zeptal.

1. A7G 2.4i a LPG, kdo už máte neco vice najeto, tak zkusenosti, idealne system+spotreba+naklady+kde montovano.
2. Nekdo z Brna, Olomouce a okoli s A7G na LPG kdo by mne s tim svezl? Úsměv

Diky

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 8:42   Citovat  

1) System Magic 3 od HL propanu Praha najeto 20000, cena prestavby 27k, naklady moc nesleduju, najedu cca 410 km na nadrz, za plnou platim cca 770Kc + samo nakej benzin v zime o neco vic, ted jsem si rek ze to spocitam, tak dam vedet az budu mit cisla. Mel jsem trochu problemy viz me predesle prispevky, rozsvecovala se kontrolka motoru(chuda smes), a sem tam to chciplo na neutral, po urgenci z Ostravske centraly mi namontovaly nejakej posledni model vstrikovacu a zatim vse funguje bez nejmensiho problemu (cca 500 km).

Pocitam ze v breznu, kdy to bude rok co jezdim na lpg bude cena prestavby +- zaplacena

Sel bych do tohoto systemu znova - nahradni dily za hubicku, rozumna cena prestavby...ale prestavbu bych rozhodne nechal udelat v HL propanu Ostrava, kde opravdu vedi co delaj a jednaj na rovinu, narozdil od Prahy, kde si vymejslej pohadky jen aby se zakaznika s problemem zbavili.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 8:46   Citovat  

notabene napsal:
Ahoj, rád bych se zeptal.

1. A7G 2.4i a LPG, kdo už máte neco vice najeto, tak zkusenosti, idealne system+spotreba+naklady+kde montovano.
2. Nekdo z Brna, Olomouce a okoli s A7G na LPG kdo by mne s tim svezl? Úsměv

Diky

Najeto sice pouze cca 2 tis, ale naprosto bez problému. HL propan-magic3+přimazávání fleslube - spotřeba ted v zimě 9,5-10l (v létě zatím nevyzkoušeno), montáž Bruntál.
Pokud bys přijel do Bruntálu, není problém podívat se, svézt. Nicméně, mám pouze 2.0 a tourera.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 8:57   Citovat  

karnas napsal:
1) System Magic 3 od HL propanu Praha najeto 20000, cena prestavby 27k, naklady moc nesleduju, najedu cca 410 km na nadrz, za plnou platim cca 770Kc + samo nakej benzin v zime o neco vic, ted jsem si rek ze to spocitam, tak dam vedet az budu mit cisla. Mel jsem trochu problemy viz me predesle prispevky, rozsvecovala se kontrolka motoru(chuda smes), a sem tam to chciplo na neutral, po urgenci z Ostravske centraly mi namontovaly nejakej posledni model vstrikovacu a zatim vse funguje bez nejmensiho problemu (cca 500 km).

Pocitam ze v breznu, kdy to bude rok co jezdim na lpg bude cena prestavby +- zaplacena

Sel bych do tohoto systemu znova - nahradni dily za hubicku, rozumna cena prestavby...ale prestavbu bych rozhodne nechal udelat v HL propanu Ostrava, kde opravdu vedi co delaj a jednaj na rovinu, narozdil od Prahy, kde si vymejslej pohadky jen aby se zakaznika s problemem zbavili.

Mně to instalovali v Bruntále - 70 km od Ostravy, ale na nějaké dopojení, seřízení s laptopem přijel člověk přímo z Ostravy a jezdí tam ke každé montáži. A pravil mi technik v Bruntálu, že ten člověk, co z Ostravy jezdí, má taky accorda a bez fleslube....

marab je teď offline  marab
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 9:06   Citovat  

crxmann napsal:
Promazáno.

OK Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 9:15   Citovat  

boratko napsal:
Mně to instalovali v Bruntále - 70 km od Ostravy, ale na nějaké dopojení, seřízení s laptopem přijel člověk přímo z Ostravy a jezdí tam ke každé montáži. A pravil mi technik v Bruntálu, že ten člověk, co z Ostravy jezdí, má taky accorda a bez fleslube....

No ja mam primazavani green add, coz je totalni smejd a momentale to nedavkuje vubec, podtlak tam je ale asi ten ventil nak nefunguje. Kazdopadne jsem ted na vazkach zdali se na primazavani vybodnout, nebou koupit flash lube davkovac, kterej snad funguje lip. Asi pro klid v dusi ten flash lube davkovac koupim, uz jenom proto ze mam ve skrini 5 l kybl aditiva

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 9:25   Citovat  

karnas napsal:
No ja mam primazavani green add, coz je totalni smejd a momentale to nedavkuje vubec, podtlak tam je ale asi ten ventil nak nefunguje. Kazdopadne jsem ted na vazkach zdali se na primazavani vybodnout, nebou koupit flash lube davkovac, kterej snad funguje lip. Asi pro klid v dusi ten flash lube davkovac koupim, uz jenom proto ze mam ve skrini 5 l kybl aditiva

karnas napsal:

Já jsem tam tu zelenou srajdu nechtěl, to jsem jim řekl rovnou... Dali mi tam trochu něčeho jiného, doma se podívám a napíšu a vzhledem k tomu, že ta tekutina už došla, tak jsem nalil flešlube original a v poho kouř Jen to musím za tepla seřídit

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 9:26   Citovat  

1:05 je vidět že jezdíme na to nejlepší je to dobrý Velmi šťastný

Odkaz

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 9:50   Citovat  

boratko napsal:

Ano je to tak měl Acco bez flash lube a na LPG najel 100.000 km bez problému

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 10:02   Citovat  

hopit napsal:
1:05 je vidět že jezdíme na to nejlepší je to dobrý Velmi šťastný
Velmi šťastný e85 je srovnatelná,škoda že ji cenová politika čerpaček sráží , když to začínalo byl litr za 14 kč -pochybuju,že to bylo s 0 marží, teď to vypadá na karteldohodu všichni za 25,- .

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 10:38   Citovat  

monty napsal:
Velmi šťastný e85 je srovnatelná

citace:
"...often cited 105 octane is incorrect. This number was derived by using ethanol’s blending octane value in gasoline. This is not the proper way to calculate the octane of E85. Ethanol’s true octane value should be used to calculate E85’s octane value. This results in an octane range of 94-96 (R+M)/2. These calculations have been confirmed by actual-octane engine tests." to mi hlava nebere
http://en.wikipedia.org/wiki/E85#Comparisons_to_regular_gasoline

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 11:20   Citovat  

psal jsem srovnatelná
způsob výpočtu mě nechává v klidu , na čistej líh jezdili už vysokokompresní plochodrážky takže ano nedá se říct že by bylo oktanový číslo 105 , hýbe se podle poměru benzínu a v závislosti na kvalitě .i kdyby mělo jen 98-100 ,nic to nemění na tom, že to má víc než běžný benzín - o emisích se snad bavit nebudem -já už na stk a emisích s e85 byl.
o odstavec dál se píše
citace:
One complication is that use of gasoline in an engine with a high enough compression ratio to use E85 efficiently would likely result in catastrophic failure due to engine detonation, as the octane rating of gasoline is not high enough to withstand the greater compression ratios in use in an engine specifically designed to run on E85.

tudy odkaz

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 12:37   Citovat  

Ok no, me jen zajimalo jak to teda s tim cislem je, proti ethanolu nic nemam, uvazoval jsem o uprave auta na jeho provoz, ale zatim vyhralo kvuli cene lpg Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 13:12   Citovat  

silenec napsal:
Ok no, me jen zajimalo jak to teda s tim cislem je, proti ethanolu nic nemam, uvazoval jsem o uprave auta na jeho provoz, ale zatim vyhralo kvuli cene lpg Úsměv

tj to se nehádám , o lpg jsem uvažoval ,ale odradilo mě pár věcí -návratnost pokud počítám jen plyn (17-18kč u nás)bez dalšího (stk,flaschlube+benzín na start a jízdu- jedu pár km většinou se studeným motorem takže by to nebylo zanedbatelné atd) mi vychází na 4 roky .ve skutečnosti to bude ještě horší.vím najedu málo , za rok dám max kolem 10t
za další rozfikaný auto -co jsem vestavby viděl tak se mi teda moc nelíbili - provedení prostupů a následný ošetření,pruchody přes plech bez lemu , silikon nakydanej atd.
A pak mě odradilo tohle tema - stačí to projít : blikání ecu , cukání ,seřizování ,tam nejezdi- fušeři ,ty to neseříděj jeď tam a tam ,flaschlube -něco tam kape , možná to funguje , možná ne , jednou kape moc , pak zas nekape, + dobastlování doma viz obal reduktoru ....atd atd takhle si to prostě nepředstavuju za tu cenu.
přestavba na e85 mě vyšla na 4 t ,sice není takový rozdíl v ceně paliva jako u plynu, ale měsíčně to vychází (pořád při mým nájezdu 00nic )cca o 500 levněji tzn za 8 měsíců jsem to měl zpátky.v autě se jen vyměnila ecu -tankuju do stejný nádrže , hadičky to nerozežralo ,nic necuká , nesvítí, nepřepíná sem tam,ventily po roce provozu mají vuli beze změny.
samozřejmě pro někoho kdo nalítá hodně viz rom -70t /rok tam je plyn o něčem jiným .

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 16:04   Citovat  

To je jasne, po prestavbe uz neni vsechno puvodni a desne zalezi na tom jak kvalitne se to udela, takze ziskat 100% spolehlive auto je narocnejsi nez zajit do autosalonu, koupit nove auto a uz se o nic nestarat a na nic nesahat, proste si to clovek musi pohlidat a overit kam auto dava, aby mu tam neco nezprasili. Da to trochu prace a zabere nejaky cas, ale penize se tim usetrit daji no.

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 17:25   Citovat  

Abych dostál slova, opravdu jsem byl dneska v H servisu, záludnosti provozu na LPG se projevili u CRVček a Streamů - počínaje sedlama ventilů, ventilama až výměnou hlavy. Víc nemá smysl se nějak rozepisovat. Byli to různé roky výroby s různým počtem km, přimazávání ventilů ty vozidla měli, nedá se říct že by ty závady nastaly v tom a tom rozmezí počtu najetých kilometrů, nebo podle roku výroby.
O Civikách nemám žádné info.

Vemte to jako takové "okrajové" info - doufám že to p. Crxmann chvilku ponechá Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 18:06   Citovat  

area07 napsal:
Abych dostál slova, opravdu jsem byl dneska v H servisu, záludnosti provozu na LPG se projevili u CRVček a Streamů - počínaje sedlama ventilů, ventilama až výměnou hlavy. Víc nemá smysl se nějak rozepisovat. Byli to různé roky výroby s různým počtem km, přimazávání ventilů ty vozidla měli, nedá se říct že by ty závady nastaly v tom a tom rozmezí počtu najetých kilometrů, nebo podle roku výroby.

Vemte to jako takové "okrajové" info - doufám že to p. Crxmann chvilku ponechá Úsměv

Takže stručně řečeno sedla výfukových ventilů. To co popisuješ je stále jen jeden problém . Kde je ta další spousta závad ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 19:21   Citovat  

Jediný o kom vím co má CR-V 1 gen v LPG tak je odsud schweiger a má na tom najeto v LPG 40tkm a nemá jediný problém. Jen by mě zajímalo o co se tu jako area snaží. když nemáš rád LPG tak jsem nelez a nepruď tady. Na ty tvoje bludy, že je to špatné atd. tady nikdo není zvědavý. Ano my o tom víme ,že CR-V mají s tímhle problém ,ale řekni nám dalších Hondách co s tím mají problémy. Já o dalších neslyšel navíc jsem několik lidí doneslo infa o lidech co maj Hondy a mají to bez Flashlube a najeli s LPG přes 100tkm ,ale nikde jsem se nedočetl nebo mi to někdo striktně nedoporučil abych si to do Hondy nedal. Kdyby byl někde takový obrovský problém tak by se o tom hóóóóódně mluvilo nemyslíš??? Dokonce jeden mechanik jak jsem psal tady několikrát s HL Propanu co montuje LPG v Ostravě a mají tady od něj kluci systém i já za nim několikrát byl a říkal mi to osobně ,že měl ACCO bez flashLube a najeto 100tkm a bez problému. Nemyslíš, že je to slušná reklama? Pokud opravdu nemáš rád LPG ušetři nás těch tvých stupidních výlevů, ano??

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 2.2.2012 , 19:24   Citovat  

area07 napsal:

Ale jinak bych řek že jsi nic nového nepřinesl o čem by jsme tady nevěděli pořádnej výtlem Takže o co ti vlastně jde celkem nechápu to mi hlava nebere

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina