Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ethanol 85
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 5
JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.2.2012 , 20:13   Citovat  

Tady je - po části o svíčkách - psáno i o provozu na E85. Já osobně bych to do auta nedával..... tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Boracco je teď offline  Boracco
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.2.2012 , 22:02   Citovat  

optimas napsal:
No ty máš taky svůj názor a přes něj taky vlak nejede viď? Vy totiž v servisech máte a víte hned kde je problém. Jak zjistíte že je v autě LPG tak první věc je, že začnete kvičet ,že je to tím LPG a v konečném důsledku se zjistí, že to odešlo stářím, ale to už zákazníkovi nežeknete, protože by jste byli za trotly. Vy to totiž shazujete vše na něco jiného než to je. Neříkám u E85, se tady hodně napsalo o te korizi a leptání gumových dílu. V mém okolí jezdí hodně lidí na LPG a ještě jsem od nich neslyšel že jim něco zkazilo vždy to odešlo stářím a to jezdí už přes 10 let na LPG. U nás v práci máme staré feldy na LPG už 15 let a jezdí pořád bez problému. Mají nalitáno přes 300tkm a není s nima probém. Ale s takovýma lidma je těžké se bavit

Psal jsem o Hondách a to o relativně nových (ikdyž je to pořád stejné) a ne o jiných značkách... S těma nemám moc zkušeností... Jsme na Honda foru
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.2.2012 , 22:09   Citovat  

JARYN napsal:
Tady je - po části o svíčkách - psáno i o provozu na E85. Já osobně bych to do auta nedával..... tudy odkaz

co já vím, tak při provozu na E85 se doporučují svíčky jako na LPG, třeba NGK Laser Line
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2012 , 22:25   Citovat  

Boracco napsal:
Psal jsem o Hondách a to o relativně nových (ikdyž je to pořád stejné) a ne o jiných značkách... S těma nemám moc zkušeností... Jsme na Honda foru

Já taky jen ty 2 feldy jsem dal jako příklad. Dobře tak mechanik co montuje LPG osobně znam má Acco a má najeto přes 100tkm bez flashlube a jezdí bezproblému, ale to ti tu nebudu vykládat je to o E85. Vše je o tom jak se člověk stará o auto a když si to namontuje starší chlap technicky analfabet tak ten bude jezdi a jezdit a jezdit až se to posere to dá rozum. Je třeba taky nějako peči o ten daný systém a není problém
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 7:04   Citovat  

Rom. napsal:
co já vím, tak při provozu na E85 se doporučují svíčky jako na LPG, třeba NGK Laser Line
já bez potíží jezdím na klasickejch ngk který jsou tam minimálně mejch 40 t -o vánocích jsem je měl vytažený a není na nich změn aproti provozu na benzín.
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 8:51   Citovat  

já jezdim na NGKčka iridiový.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 9:46   Citovat  

Chlapi, já sem ten odkaz sem dal kvůli E85 (jsme ve vlákně o palivu), ne kvůli svíčkám.....
   Návrat  
Aceman je teď offline  Aceman
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 10:03   Citovat  

Kluci od nas, co si prestavbu objednavani do amerik, jsou zatim v pohode a jezdi, dokonce i par veteranu e85 ma, ja jen vim, ze dorazi balik s kompletnim prestavbovym setem, tedy par hadicek, spesl jednotka, ktera oblbuje ridici a pak dalsich drobnustek, nejdulezitejsi je samozrejme ta chytra krabicka, protoze e85 ma jine vlastnosti, blablabla...
Urcite bych se i u japoncu podival na neco takoveho, treba existuji specializovane firmy, ktere tyto sety vyrabeji i pro Hondu. Novejsi motory, svedske, usa, maji vyslovne udaj na stitku, e85 rdy (neco takoveho), takze ridici jednotka pozna sama, co mame v nadrzi a nastavi se, to same s hadickama, jsou odolne vuci agresivnejsimu e85.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 11:30   Citovat  

Ano, dá se používat, ale JE POTŘEBA tomu uzpůsobit palivový systém, a motor - NE tam E85 lít jen tak.....
Kdo má zájem o tady tuto problematiku, článek je ve Světě motorů 16/2011.Zkoušeli tam Mondeo na E85.
Jsou tam popsané nutné úpravy motoru - ventilová sedla z odolnějšího materiálu. Jiné je palivové čerpadlo a senzor hladiny - jsou napájené střídavým proudem, takže ve vodivém lihu nepodlehnou destrukci elektrolýzou. Dále jsou zde jiné vstřikovače - schopné dodat o 30% více paliva, jiný software motoru, a elektrický předehřev, který je tu (podle zkušeností uživatelů, že motor na E85 startuje i ve velkém mrazu) spíše kvůli emisím, ale hlavně při startech pod bodem mrazu kvůli velké chemické degradaci motorového oleje, protože při nedokonalém spalování lihu v prochladlém motoru vzniká formaldehyd, acetaldehyd a kyselina mravenčí, což "ničí" olej.....
A jak jezdí - na líh hlučněji, za víc, ale sportovněji, a motor má otáčkově "výš" své maximum. Ale, a to i přesto, že má motor "odolnější" sedla ventilů, Ford předepisuje jejich kontrolu zkrátit ze 160tkm na 60tkm. Dále snižuje o polovinu kilometrový interval výměny oleje, protože kyselé produkty spalování lihu jej rychleji ničí.
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 11:47   Citovat  

Jen se zeptám, pokud máš pístní kroužky vpořádku tak jak se ti dostane ten nedokonale spáleny sajrajt do oleje???
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 12:07   Citovat  

To myslíš vážně? tudy odkaz tudy odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 12:30   Citovat  

Píše se tam závadou na motoru či pístních kroužkách, ale co když mám motor po výbrusu zajetý tak co?? diskutuju tak mi to prosím vysvětlete. Velmi šťastný
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 12:35   Citovat  

KingsKiller napsal:
Co je to palivo C16 ??? drahe jak svina Velmi šťastný je to k necemu v seriove honde ? VTEC ?????????????

Závodní olovnaté palivo, pro běžné použití drahé a nepoužitelné. Hodí se do velmi vysokých kompresí (četl jsem 17:1) a na nitro.
   Návrat  
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 12:50   Citovat  

sablos napsal:
Píše se tam závadou na motoru či pístních kroužkách, ale co když mám motor po výbrusu zajetý tak co?? diskutuju tak mi to prosím vysvětlete. Velmi šťastný

I při novém motoru se ze stěn válců dostanou zbytky směsi do oleje. Zkontroluj například dieselový motor a jeho olej. I u nového Dieselu se olej rychle obarví na černo.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 13:21   Citovat  

Meethos napsal:
I při novém motoru se ze stěn válců dostanou zbytky směsi do oleje. Zkontroluj například dieselový motor a jeho olej. I u nového Dieselu se olej rychle obarví na černo.
jasně, ale E85 pumpedíse nerozchodí, mám nový písty nový kroužky a nově zbroušený blok a vše si sedlo k sobě, netrápí mne že olej místo 8-10t km vyměnim třeba v 5-6t km, dneska ty oleje už jsou k tomu aj trochu přizpůsobený neřikejte mi že ne. kdo nechce at si to tam neleje hotovo šmitec.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 13:44   Citovat  

sablos napsal:
jasně, ale E85 pumpedíse nerozchodí, mám nový písty nový kroužky a nově zbroušený blok a vše si sedlo k sobě, netrápí mne že olej místo 8-10t km vyměnim třeba v 5-6t km, dneska ty oleje už jsou k tomu aj trochu přizpůsobený neřikejte mi že ne. kdo nechce at si to tam neleje hotovo šmitec.

Přesně tak, ať si tam každý leje co chce jedni benzín druzí E85 a další LPG a CNG a každému je po tom prd. Já tam leju LPG a spokojený ,ale Boracco to nemůže překousnout dělá jako by k nim do servisu denně přijelo 30,40,50 aut co mají problém a způsobil to E85 nebo LPG. Až mu tam opravdu začne jezdit tolik aut denně tak bude opravdu někde problém, ale takhle že mu tam přijede jednou za půl roku týpek ,který si to zavinil sám nebo ten díl odešel stářím a servisáci hned vidí problém, že to způsobil E85 nebo LPG.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 14:53   Citovat  

sablos napsal:

Prosím neber to tak, že ti nařizuji co máš lít do svého auta, to v žádném případě. Jen mi přišlo nelogické si vyšperkovat motor takovým způsobem jako ty a pak tam lít něco nestandardního a riskovat že ten opravený motor můžeš odrovnat. A to vše kvůli nevelké úspoře.

Nesuďte mne jako odpůrce. Líbí se mi snahy zachovat spalovací motory (mnohem víc než hybridní a elektrické hokusy pokusy) a možnost tankovat doma s CNG mi přijde přinejmenším zajímavá, ale vše má své meze. Konkrétně u generálkovaného a udržovaného mazlíka bych to prostě neriskoval.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 14:59   Citovat  

Neberu to tak, jen diskutuju, mam kamoše kterýmu když dochází benzin klidně do nádrže naleje ředidlo a prej to pobere. tož asi tak.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 15:16   Citovat  

sablos napsal:
Neberu to tak, jen diskutuju, mam kamoše kterýmu když dochází benzin klidně do nádrže naleje ředidlo a prej to pobere. tož asi tak.

Já slyšel od Adámka, jak jistí menšinoví obyvatelé v obci kde má chalupu neměli na benzín, tak nalili ředidlo do barvy a tu do nádrže a zvesela frčeli Velmi šťastný

No a myslím že i na Absinth by se dalo obstojně jet Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 15:49   Citovat  

Meethos napsal:
Já slyšel od Adámka, jak jistí menšinoví obyvatelé v obci kde má chalupu neměli na benzín, tak nalili ředidlo do barvy a tu do nádrže a zvesela frčeli Velmi šťastný

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem no to néééééééééééé, absinthu by byla škoda.
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.2.2012 , 16:09   Citovat  

D15B2 jezdí i na ředidlo, aceton, čistič brzd, technický benzín, denaturák, .. vše bez zásadnějších problémů. Co to s tím motorem a palivovou soustavou dělá, raději nedomýšlet. Na ten techničák to chvílema při větším plynu detonuje KO (nemusíte mi dávat kázání, že tím to auto ničím - zkušenosti jsou povětšinou od jiných lidí, ředidlo jsem na svém nezkoušel, jezdím spíš na E85+N95..)
   Návrat  
Usmass je teď offline  Usmass
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 22:50   Citovat  

Becky napsal:
uz sem si jeden motor oddelal, kdyz sem zkousel jezdit na neupravenym motoru 1:1
ale byl to spis takovy test, on ten motor nebyl ve 2x dobrym stavu, nekde bych nasel snad i foto ventilu Velmi šťastný

EDIT: tak sem ji nasel

a za jak dlouho jsi ten motor oddělal na udávaný poměr 1:1 ???
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 22:55   Citovat  

Usmass napsal:
a za jak dlouho jsi ten motor oddělal na udávaný poměr 1:1 ???

bylo to radove v mesicich, uz presne nevim
   Návrat  
Usmass je teď offline  Usmass
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 23:09   Citovat  

Becky napsal:
bylo to radove v mesicich, uz presne nevim

Dnes jsem poprvé bral E85, měl jsem asi přes půlku nádrže a dotankoval do plna 22 litrů
a jak to tady čtu a studuju, tak to bylo poprvé a naposledy, jelikož motor už má najeto 216 000 km
a mohl by ještě chvíli vydržet Úsměv ale nepoznal jsem rozdíl auto jelo jako bych jel normálně na N95
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 23:12   Citovat  

ja sem taky nic nepoznal, az najednou sem to poznal, ta chuda sme se nekde podepise, jedna nadrz to nezabije, ale dlouhodobe bez uprav to ma destruktivni ucinky Velmi šťastný
   Návrat  
Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 23:37   Citovat  

Meethos napsal:

..krmit to Absinthem může akorát nějakej šejk...ale třeba by šla ta pendreková vůně z výfuku HaHaaa
Ale asi bych to prolil svým hrdélkem radši Mr. Green
   Návrat  
Boracco je teď offline  Boracco
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.2.2012 , 17:23   Citovat  

optimas napsal:
Přesně tak, ať si tam každý leje co chce jedni benzín druzí E85 a další LPG a CNG a každému je po tom prd. Já tam leju LPG a spokojený ,ale Boracco to nemůže překousnout dělá jako by k nim do servisu denně přijelo 30,40,50 aut co mají problém a způsobil to E85 nebo LPG. Až mu tam opravdu začne jezdit tolik aut denně tak bude opravdu někde problém, ale takhle že mu tam přijede jednou za půl roku týpek ,který si to zavinil sám nebo ten díl odešel stářím a servisáci hned vidí problém, že to způsobil E85 nebo LPG.

Sorry za offtopic Ale nevím kde jsi přišel na to, že k nám jezdí jednou za půl roku někdo s LPG a má problém, když těch aut k nám jezdí mraky a všude je to stejné (Honda prostě na LPG trpí)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2012 , 18:52   Citovat  

Boracco napsal:
Sorry za offtopic Ale nevím kde jsi přišel na to, že k nám jezdí jednou za půl roku někdo s LPG a má problém, když těch aut k nám jezdí mraky a všude je to stejné (Honda prostě na LPG trpí)

Jasně Mrk Tak proč se tady chlapům co jezdí na LPG ještě nikdy nic nestalo, zajímavé, že? A řekni teda s čím mají problém když jsi tak světa znalý. Poděl se snáma o ty zážitky
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 12.2.2012 , 19:11   Citovat  

Dnes jsem po delší době mluvil se známým co jezdí s neupraveným anglickým 5dv Civicem 1997 1.5 Vtec 84 kW na Etanol.
Od jara do podzimu dává "ostrý", teď v mrazech na 1:1 s benzínem.
Po najetých 40t km žádný problém, Check Engine nesvítí, svíčky cihlové, nulová spotřeba olej.
Spotřeba v létě 7l, teď v zimě 8-9l (auto má na krátké trasy okolo 12ti km)

Zřejmě na E85 optimální motor Úsměv
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2012 , 19:21   Citovat  

Boracco napsal:
Jak jsem již napsal, tak lít do motoru něco jiného než co je předepsáno, je jasný problém... Nechápu některé, kteří píšou, že je vše OK... To je stejné jako s LPG, taky to prostě motoru škodí... Ale to hold člověk zjistí časem... Ale někteří mají svůj názor a přes to vlak nejede.... Pak přijedou do servisu a stěžují si, jakto že to a tamto nefunguje a že je to na nic... Naštěstí s takovou přestavbou (jako LPG a Etanol) padá záruka a zákazník si platí opravy z vlastní kapsy.... Klidně ať si lidí jezdí i na vodu, ale ať pak neotravujou v servisech...

je to dobrý to jsi přesně vystihl Velmi šťastný Stejný pocit jsem měl při poslední návštěvě Honda servisu . Nemáš nové auto tak neotravuj , my tady jen měníme oleje po 20i tisících a měníme díl za díl podle příručky .
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ethanol 85
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina