Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Swap B18C4 do eg5
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 23:09   Citovat  

Zdravím, prosím o radu swapera, který má zkušenosti se swapem B18 do eg5. Vlastním anglána, který mi poslouží jako dárce orgánů pro eg5. Zajímá mě především přední náprava. Sedne na origo uchycení d16z6? Dále pak motor, zda sedne do 5, nebo se musí použít přestavbové silentbloky? Jakou převodovku použít? Vím, že se Vti dá koupit, ale jedno už mám a 3dv. 5g kastly mám komplet vyvařenou s novými díly, takže ji nevyhodím a líbí se mi daleko víc než ten anglán. Chtěl jsem do eg5 turbo, ale sehnal jsem papíry c5g vti, tak turbo ruším dám tam B18 a blok překlepu na b16 - číslo identické s číslem v tp s tím, že se zapíše změna karoserie, bude to možná trochu "legálnější" než šnek. Vážím si každé rady a názoru díky Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 23:26   Citovat  

dle mého soudu, bude pasovat motor na origo silenty, převodovku musíš použít nějakou z řady B, kterou je na tobě... náprava by měla pasovat

jen mi napadá že náprava z anglána VTI bude mít jinou rozteč takže by bylo dobrý swapnout i zadní a mít celý auto na 114,3x4

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 23:32  Naposledy upravil Hellborn dne 13.2.2012 , 23:35, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

posero napsal:
dle mého soudu, bude pasovat motor na origo silenty, převodovku musíš použít nějakou z řady B, kterou je na tobě... náprava by měla pasovat

jen mi napadá že náprava z anglána VTI bude mít jinou rozteč takže by bylo dobrý swapnout i zadní a mít celý auto na 114,3x4

To je otázka jaký jsou rozměry VTi 5g a angličáka... Zadní brzdy na sedanu 6g mi z ET 38 udělaly ET 28 - už si nepamatuju,co je tam širší, ale aby to neměl jako "Cartehama"... Úsměv Swapnout brzdy určitě - brzdilo mi to mnohem lépe.

94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 23:33   Citovat  

kojak swapoval engine z anglana do c5g.. urcite poradi

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 23:39   Citovat  

Hellborn, posero: S tím počítám, že se swapne komplet všechno Mrk rozeč anglána mi nevadí, brzdit to bude parádně..ale jde mi o to, aby ty nápravy měli stejně díry a kotevní body jako karoserie C5g..jinak ta převodovka má hrozně dlooooooouhý kvalty, tak si myslím, že z a2 by byla lepší..

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 23:40   Citovat  

walda91 napsal:
Hellborn, posero: S tím počítám, že se swapne komplet všechno Mrk rozeč anglána mi nevadí, brzdit to bude parádně..ale jde mi o to, aby ty nápravy měli stejně díry a kotevní body jako karoserie C5g..jinak ta převodovka má hrozně dlooooooouhý kvalty, tak si myslím, že z a2 by byla lepší..

Ale z A2 přijdeš o samosvor,ne? možná bych neswapoval celý nápravy,ale jen brzdy...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 23:44   Citovat  

Hellborn napsal:
Ale z A2 přijdeš o samosvor,ne? možná bych neswapoval celý nápravy,ale jen brzdy...

Stejně by to chtělo jinej samosvor s větší svorností Úsměv ale to až to bude reálný. Nápravy bych swapnul celý, protože momentálně ani jiný nemám Velmi šťastný

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2012 , 16:46   Citovat  

přeji ať se ti celý projekt povede, ale běda jak nám na sprintech polezeš do 1,6 ale pokud budeš mít ten motor v sérii tak to moc vadit nebude :hehe:

performance je teď offline  performance
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2012 , 19:26   Citovat  

Motorové silenty môžeš použiť aj z B18C4 motora, aj z D16Z6 (alebo iného D series 5G motora), sú rovnaké. Plechové úchyty (držiaky) motora použi z B18C4 (a to zadný a oba predné spodné). Nápravnica neviem či presne sadne ale je tak 99% pravdepodobnosť, že to bude rovnaké ako na 5G civicu. Ramená či už predné spodné alebo vrchné,predné tehlice, zadné spodné pozdĺžne + ramienka odklonov a zbiehavosti sedia taktiež.
A pokiaľ má človek dostatočne silný motor, tak S9B prevodovka je viac než fajn...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2012 , 23:14   Citovat  

performance napsal:
Motorové silenty môžeš použiť aj z B18C4 motora, aj z D16Z6 (alebo iného D series 5G motora), sú rovnaké. Plechové úchyty (držiaky) motora použi z B18C4 (a to zadný a oba predné spodné). Nápravnica neviem či presne sadne ale je tak 99% pravdepodobnosť, že to bude rovnaké ako na 5G civicu. Ramená či už predné spodné alebo vrchné,predné tehlice, zadné spodné pozdĺžne + ramienka odklonov a zbiehavosti sedia taktiež.
A pokiaľ má človek dostatočne silný motor, tak S9B prevodovka je viac než fajn...

Děkuju Honda

Mailo je teď offline  Mailo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 21:14   Citovat  

Trochu bych to tady rád oživil, mám ve svém coupe EJ2 motor B18C4 ale trochu jsem narazil s elektrikou, po telefonátu s kojakem jsem trochu chytřejší, ale i tak se ptám veřejně tady... Velmi šťastný Má s tím prosím někdo nějaké zkušenosti, s konkrétním zapojením elektriky motoru B18C4 do C5G D15B7? :hehe:

mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2013 , 15:06   Citovat  

Hellborn napsal:
To je otázka jaký jsou rozměry VTi 5g a angličáka... Zadní brzdy na sedanu 6g mi z ET 38 udělaly ET 28 - už si nepamatuju,co je tam širší, ale aby to neměl jako "Cartehama"... Úsměv Swapnout brzdy určitě - brzdilo mi to mnohem lépe.
Ahoj! Jestli jsem to dobře pochopil tak zadní kotoučová náprava z anglána pasuje na C6G sedan akorát budou víc koukat kola. Nevíš náhodou jestli je stejná i na hatchback a které díly pudou použít. Chci to místo bubnu a nejak jsem to nikde nenašel. sorry za offtopic

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Swap B18C4 do eg5
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina