Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ethanol 85
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 5
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.2.2012 , 19:27   Citovat  

Rom. napsal:
Dnes jsem po delší době mluvil se známým co jezdí s neupraveným anglickým 5dv Civicem 1997 1.5 Vtec 84 kW na Etanol.
Od jara do podzimu dává "ostrý", teď v mrazech na 1:1 s benzínem.
Po najetých 40t km žádný problém, Check Engine nesvítí, svíčky cihlové, nulová spotřeba olej.
Spotřeba v létě 7l, teď v zimě 8-9l (auto má na krátké trasy okolo 12ti km)

Zřejmě na E85 optimální motor Úsměv

To není možné Ble ať si rychle zajede někam do Honda servisu na prohlídku . Musí mít nějaký zmetek , ten motor už měl dávno zemřít Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 12.2.2012 , 19:38   Citovat  

hopit napsal:
To není možné Ble ať si rychle zajede někam do Honda servisu na prohlídku . Musí mít nějaký zmetek , ten motor už měl dávno zemřít Velmi šťastný

to je motor od Rasputina, ten je nesmrtelnej Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.2.2012 , 23:06   Citovat  

ja na muj d15 taky davam jen e85 a LPG a zatim dobry Velmi šťastný
   Návrat  
Boracco je teď offline  Boracco
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 8:00   Citovat  

hopit napsal:
je to dobrý to jsi přesně vystihl Velmi šťastný Stejný pocit jsem měl při poslední návštěvě Honda servisu . Nemáš nové auto tak neotravuj , my tady jen měníme oleje po 20i tisících a měníme díl za díl podle příručky .

Všiml jsem si, že tady na H-Clubu je mnoho lidí, kteří se těm druhým tady jen vysmívají a nedokáží si přiznat, že mají v autě něco, co by mu mohlo v pozdějším čase ublížit (plně tomu rozumím, to je stejné jako si každý preferuje např.svou značku auta, Vždy je nej ta jeho).... Tak se pak neptejte těch, co už s tím mají nějaké zkušenosti a nevysmívejte se jim, protože vám tady pak nikdo nic neporadí....A ještě jedna věc. Když už někdo bude mít problém s LPG nebo podobně, tak to tady určitě nenapíše, protože to by dostal sodu od některých... A dejte vědět až na nějakém autě např.s LPG ujedete 120 000km a na ventilech budou správné vůle.... (tím myslím v rámci možností, ne že se povolí např. o otáčku)....
Good luck
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 8:26   Citovat  

Boracco napsal:
Všiml jsem si, že tady na H-Clubu je mnoho lidí, kteří se těm druhým tady jen vysmívají a nedokáží si přiznat, že mají v autě něco, co by mu mohlo v pozdějším čase ublížit (plně tomu rozumím, to je stejné jako si každý preferuje např.svou značku auta, Vždy je nej ta jeho).... Tak se pak neptejte těch, co už s tím mají nějaké zkušenosti a nevysmívejte se jim, protože vám tady pak nikdo nic neporadí....A ještě jedna věc. Když už někdo bude mít problém s LPG nebo podobně, tak to tady určitě nenapíše, protože to by dostal sodu od některých... A dejte vědět až na nějakém autě např.s LPG ujedete 120 000km a na ventilech budou správné vůle.... (tím myslím v rámci možností, ne že se povolí např. o otáčku)....
Good luck

Možnost zaklepávání ventilů tady nikdo nepopírá , psalo se to tady už několikrát. Nechápu co je špatného na tom povolit po 120tis. km o otáčku? Jak jsem tu už několikrát psal , i Cr-v 1 najede bez přímazávání 200tis. km na LPG , než se zaklepají sedla a nelze už nastavit vůle .To není žádná teorie , ale osobní zkušenost . Při úspoře 300tis. Kč na palivu by nějakou hlavu řešil jen blázen Mrk
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 9:06   Citovat  

Boracco napsal:
Good luck

No tak nám tady řekni kolikrát za den ti tam přijedou auta co jsou na LPG s nějakým problémem a hlavně s jakým. A jaký mělo na danou poruchu vliv LPG. Já myslím že to by tady zajímalo hodně lidí, protože ty tady pořád jen mluvíš a ještě jsi nic neřekl. Když mluvíš pořád o těch ventilech tak proč už tady nedáváš fotky jak to vypadá. Myslím že to by byl velice dobrý argument. Navíc když jsi ještě zde na Honda foru by to asi celekm dost lidí uvítalo jak vypadají zničené hlavy od LPG nebo díly od E85, protože podle toho co tady píšeš jsi jich musel vidět mraky a nevěřím, že by jsis to nevyfotil. Po 120tkm. nebudou správné vůle ani u benzínu když to nikdo neseřizuje a to bude ten problém když na to řidič kašle a jenom jezdí tak nemůže čekat že to auto vydrží. Já koupil auto od od chlápka 52 ročník a byl to právník auto nechtělo jet. Když jsem rozdělal airbox tak vzducháč neměl vůbec žebra proto to nechtělo jet a o ventilech se ani nebudu bavit. Za těch 10 let to neseřídil ani jednou a můj mechanik řekl, že tam jsou vůle jak prase. Seřídil to a jezdí to a je to bomba. Po roce jsem to nechal znova seřídit a vše v pořádku. Pak jsem hned namontoval LPG a zatím jsem najel 15tkm a šel na ventily ze zvědavosti a nic vše ok žádné vůle. Ano je málo najeto ,ale nemám problém si to zkontrolovat jestli je někde problém když je to zadarmo, že? Jsou tady chlapi co maj najeto daleko více na LPG i takový schweiger co má problémový CR-V 1 má na něm nahrkáno přes 40tkm a taky nemá problém a myslím že by to tady řekli o to nemám strach.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 18:35   Citovat  

hopit napsal:
Možnost zaklepávání ventilů tady nikdo nepopírá , psalo se to tady už několikrát. Nechápu co je špatného na tom povolit po 120tis. km o otáčku? Jak jsem tu už několikrát psal , i Cr-v 1 najede bez přímazávání 200tis. km na LPG , než se zaklepají sedla a nelze už nastavit vůle .To není žádná teorie , ale osobní zkušenost . Při úspoře 300tis. Kč na palivu by nějakou hlavu řešil jen blázen Mrk

No tak jestli ušetřil 300 000Kč za palivo, tak pak je to směšná částka za opravu té hlavy... o tom žádná...ale zrovna CR-V 1.generace mě překvapuje, že vydrželo celých 200 000km na LPG (ty jsou asi nejvíc problémové).... Pro příklad uvedu např. Legend,MDX,Pilot 3,5 V6 kterých k nám jezdí pár kousků na LPG, tak ani ne ve 100 000km už se ventily nedají seřídit... Nehledě na to,že auta s LPG většinou papají olej....
A k tomu seřizování ventilů uvedu jen, že některé auta mají i 160 000km a vůle jsou v pořádku, bez seřizování...(ale vše je o přístupu majitele a dodržování servisních intervalů)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 18:40   Citovat  

optimas napsal:
No tak nám tady řekni kolikrát za den ti tam přijedou auta co jsou na LPG s nějakým problémem a hlavně s jakým. A jaký mělo na danou poruchu vliv LPG. Já myslím že to by tady zajímalo hodně lidí, protože ty tady pořád jen mluvíš a ještě jsi nic neřekl. Když mluvíš pořád o těch ventilech tak proč už tady nedáváš fotky jak to vypadá. Myslím že to by byl velice dobrý argument. Navíc když jsi ještě zde na Honda foru by to asi celekm dost lidí uvítalo jak vypadají zničené hlavy od LPG nebo díly od E85, protože podle toho co tady píšeš jsi jich musel vidět mraky a nevěřím, že by jsis to nevyfotil. Po 120tkm. nebudou správné vůle ani u benzínu když to nikdo neseřizuje a to bude ten problém když na to řidič kašle a jenom jezdí tak nemůže čekat že to auto vydrží. Já koupil auto od od chlápka 52 ročník a byl to právník auto nechtělo jet. Když jsem rozdělal airbox tak vzducháč neměl vůbec žebra proto to nechtělo jet a o ventilech se ani nebudu bavit. Za těch 10 let to neseřídil ani jednou a můj mechanik řekl, že tam jsou vůle jak prase. Seřídil to a jezdí to a je to bomba. Po roce jsem to nechal znova seřídit a vše v pořádku. Pak jsem hned namontoval LPG a zatím jsem najel 15tkm a šel na ventily ze zvědavosti a nic vše ok žádné vůle. Ano je málo najeto ,ale nemám problém si to zkontrolovat jestli je někde problém když je to zadarmo, že? Jsou tady chlapi co maj najeto daleko více na LPG i takový schweiger co má problémový CR-V 1 má na něm nahrkáno přes 40tkm a taky nemá problém a myslím že by to tady řekli o to nemám strach.

Fotky nemám, ale udělám při nejbližší možné příležitosti...
Vlastně mám foto vypáleného katu díky Etanolu (ten kat stojí 65 000kč)

DSC03953.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC03953.JPG, 2.22 MB
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 18:43   Citovat  

Boracco napsal:
Fotky nemám, ale udělám při nejbližší možné příležitosti...
Vlastně mám foto vypáleného katu díky Etanolu (ten kat stojí 65 000kč)
ten kat je prosimte z jakyho auta? bud je ze zlata a nebo z raketoplanu Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 18:47   Citovat  

Doomm napsal:

Acura RDX 2.3 Turbo ULEV (ultra low emission vehicle) (auto má dva katy za sebou a oba byly špatné)
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 19:21   Citovat  

Boracco napsal:

A k tomu seřizování ventilů uvedu jen, že některé auta mají i 160 000km a vůle jsou v pořádku, bez seřizování...(ale vše je o přístupu majitele a dodržování servisních intervalů)

A o tom to celé je jak jsem již psal výše, že jsou lidi co se o auto starají a jezdí na pravidelné kontroly jak se jim ukládá viz. třeba u LPG seřizení ventilů ve 20tkm místo ve 40tkm a další věci. A pak jsou řidiči co jezdí a jezdí a pak se to celé po mravenec a diví se jak je to možné. Vše je jenom o přístupu a chování majitele k vozidlu.

K té fotce, proboha jak to mohl takhle vypálit to snad přeci není možné. Jak říká Doom to muselo být snad v raketoplánu aby se to takhle utavilo. A nemá náhodou tak E85 nižší tepelnou výhřevnost než benzín?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 19:26   Citovat  

Boracco napsal:
No tak jestli ušetřil 300 000Kč za palivo, tak pak je to směšná částka za opravu té hlavy... o tom žádná...ale zrovna CR-V 1.generace mě překvapuje, že vydrželo celých 200 000km na LPG (ty jsou asi nejvíc problémové).... Pro příklad uvedu např. Legend,MDX,Pilot 3,5 V6 kterých k nám jezdí pár kousků na LPG, tak ani ne ve 100 000km už se ventily nedají seřídit... Nehledě na to,že auta s LPG většinou papají olej....

počkej, Legend, Pilot, MDX nejdou seřídit ani nové, mají hydroštely !!!
a žádný motor kde se vůle opravdu seřizují, nedokáže ujet 160t km ani na benzín aby byly vůle v normě

jinak jak už jsem psal, můj Passport 3.2 V6 (hydroštely) má po 140t km na LPG vůle ventilů dle předpisu OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 20:00   Citovat  

Rom. napsal:
a žádný motor kde se vůle opravdu seřizují, nedokáže ujet 160t km ani na benzín aby byly vůle v normě

jinak jak už jsem psal, můj Passport 3.2 V6 (hydroštely) má po 140t km na LPG vůle ventilů dle předpisu OK

nechci ti kazit radost, ale z BENZÍNOVÝCH motorů Honda co znám, tak jediný Legend KA9 3,5 V6 má v motoru hydroštely a možná ten Passport co máš ty, ale typy co jsem napsal, tak mají klasické seřizování ventilů a to až po nejnovější vozy...
Kdybych ty auta denně nedělal, tak to tady opravdu nepíši Úsměv
Jediné Hondy co mají hydroštely jsou diesly bez rozdílu Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 20:02   Citovat  

Rom. napsal:

A zajímalo by mě, jak jsi měřil vůle na hydroštelech...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 20:45   Citovat  

vůle jsem měřil tak jak se měřit mají
a všechny benzínové V6ky Honda mají hydroštely Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 20:55   Citovat  

Rom. napsal:
vůle jsem měřil tak jak se měřit mají
a všechny benzínové V6ky Honda mají hydroštely Velmi šťastný

Asi jsi člověk, co nikdy neměl takový motor rozebraný, co?
Promiň, ale to je opravdu k smíchu, tady toto tvrdit...
Nejnovější Legend, MDX, Pilot, ZDX, atd... Všechny tyto V6 NEMAJÍ hydroštely, ale šteluješ to vše ručně při prohlídkách..
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.2.2012 , 22:43   Citovat  

Boracco napsal:
Asi jsi člověk, co nikdy neměl takový motor rozebraný, co?
Promiň, ale to je opravdu k smíchu, tady toto tvrdit...
Nejnovější Legend, MDX, Pilot, ZDX, atd... Všechny tyto V6 NEMAJÍ hydroštely, ale šteluješ to vše ručně při prohlídkách..

máš pravdu, hydroštely měly zřejmě jen ty starší, ještě bez Vtecu přátele
   Návrat  
Usmass je teď offline  Usmass
PříspěvekZaslal: 25.2.2012 , 12:45   Citovat  

Je to trochu mimo techniku, ale souvisí to s palivem E85.
Jak by na Ethanol zareagoval skútr čtyřtakt obsah 125 ccm.
   Návrat  
Xfantasy je teď offline  Xfantasy
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 0:45   Citovat  

Hodně se tu píše o starých autech,ale o nových moc ne.Co kde čtu,tak nová auta jsou skoro všechny již předpřipravené na E85. Jak je na tom Honda?
Vadí mi tu že velcí odpůrci zde píšou o problémech a dokládají to fotkama starých opotřebených motorú a poškození svádí na E85.Pokud motor není v dobrém stavu a není ani upraven vstřik paliva ,pak chápu že se může objevit problém.

Ale co servisované dva roky staré auto? Byl by problém na E85?
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 7:59   Citovat  

Doomm napsal:

Doome,
to jsou docela normální ceny: Na můj Honda Civic ESi D16Z6 RV. 1992, stojí kat v přepočtu asi CZK 23.500,-, tak se nediv.

To Boraco: noooo, paráda, víš v jakém poměru tankoval majitel vozu? Já nyní zkouším E85 míchat s N95, maximálně 3-2:1,tzn. maxiálně 10l E85 a 30l (a více) N95 - funkce stejná, jen auto trochu emise jsou "alkoholové"a na koncovkách výfuku není nic vidět, žádný černý šmír. Dle rad Wheelmana, více nedám. Pokud bych chtěl používat čistý - tak jedině úprava ECU - naladění samozřejmě a výměna vstřikovačů za větší.

Ale nejraději bych chtěl vidět motor Dj-bobra a jeho D15B2, který v dobách největší chudoby jezdil na čistý E85 a fakt bych chtěl někoho zručného, kdo by proměřil vůle rozebraných částí a jejich opotřebení.

Wheelman říkal, že motor poku jezdí na N95 či E85 a je správně naladěn a upraven, nevidí důvod, proč by měl začít žrát olej. Mluvili jsme jen o motoru, ne o KATu a podobně.

přátele
   Návrat  
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 16:14   Citovat  

Xfantasy napsal:
Hodně se tu píše o starých autech,ale o nových moc ne.Co kde čtu,tak nová auta jsou skoro všechny již předpřipravené na E85. Jak je na tom Honda?
Vadí mi tu že velcí odpůrci zde píšou o problémech a dokládají to fotkama starých opotřebených motorú a poškození svádí na E85.Pokud motor není v dobrém stavu a není ani upraven vstřik paliva ,pak chápu že se může objevit problém.

Ale co servisované dva roky staré auto? Byl by problém na E85?

Protože se tu leje E85 do aut, která už prakticky nemají hodnotu a ztráta by byla minimální. Střelec co by to nalil do nového auta se tu ještě nenašel. Když budu chtít pálit E85, pořídím si Volvo, nebo Forda co jsou pro tohle palivo postavené.

S každou prohlídkou jdu na kontrolu vůlí ventilů a City po 100 k km nebyla ani jednou seřizované (nepotřebovalo) - tankuji u osvědčené trojce Shell. OMV a Lukoil.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 28.3.2012 , 22:17   Citovat  

No, mě to přijde právě vhodné pro nová auta, kde je vše v pořádku nžádné uvolnění nečistot a karbonu. Taky je otázka jak jsou nové Hondy připraveny, když všude píšou že výrobci s tím počítají ale nezmiňují se...
Prostě mě to láká a zajímám se jak to je, jestli to po technické stránce nové technologie jako třeba i variabilní časování a zdvih zvládnou. Co případně sledovat, jak poznat chudou směs? Mám OBD2 a diagnostiku v mobilu, ale nevím co hledat, jaké hodnoty má třeba dávat lambda...
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.3.2012 , 6:25   Citovat  

Meethos napsal:
Protože se tu leje E85 do aut, která už prakticky nemají hodnotu a ztráta by byla minimální.

tak dík , asi hrv čko hodím z meze když nemá žádnou hodnotu.Ale chápu kdo má na nový tak pro něj je to starej křáp.
jinak už víc jak rok na e85 jezdím (něco přes 10t km)bez jakýchkoli problémů . nejnovější auto co jsem dělal byl p206 1,1 cca 6 let starej.
co je třeba dodržet: 1)dodat o 1/3 víc paliva ,aby byl dodržen stechio poměr a nedopadlo to jak na těch fotkách katů.jak ...to už je otázka jaký jsou možnosti.dalo by se zkusit jak to ecu pochroupe bez upravy,musel bys napíchnout lambdu a sledovat jestli cykluje, případně přes wideband lambdu sledovat jestli to ecu zvládne dorovnat.
2)zkrátit výměny oleje cca na 1/2 tzn 7,5-10t km -v závislosti na provozu auta -krátký trasy kde se olej neprohřeje jsou samozřejmě nejhorší.a samozřejmě zima -letošní -25 s ním hodně zamávala.stačí kontrolovat olej, začne smrdět po etanolu,objevovat se emulze = výměna.
   Návrat  
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2012 , 8:08   Citovat  

monty napsal:
tak dík , asi hrv čko hodím z meze když nemá žádnou hodnotu ...

To jsme si nerozuměli, pokud vím upravuješ řídící jednotku, aby jsi udržel správný poměr směsi. Já E85 neodsuzuji, ale odsuzuji člověka co si to do neupraveného auta nalije 1:1 s benzínem, jen aby ušetřil pár drobných. Pokud to člověk udělá pořádně, tak prosím. Bohužel si světlá výjimka, zbytek to nalije v nějakém poměru do neupraveného auta, pak to tu chvilku chválí a o dvě stránky diskuze dál nadává, že musí řešit mrtvé kroužky, prasklá těsnění atd (prosím bez diskuze, už vás tu pár bylo).

No moje City se testu E85 na novém autě nezúčastní. Jednou bylo postavené na benzín, tak na něj jezdit bude. Pokud bych se dostal do situace, že bych na benzín neměl, tak místo experimentů s jiným palivem City prostě odstavím a problém bude vyřešen.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.3.2012 , 8:19   Citovat  

Takže klasika diagnostika a hodnoty lambdy mi nic neřeknou?
Pokud by si s tím moderní elektronika poradila, bylo by zbytečný kupovat přidanou jednotku.
Podle informací co jsem našel mají být všechny auta deset let staré připravené na ethanol. Sice ne na 85, ale 10% byl požadavek EU.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.3.2012 , 8:54   Citovat  

Xfantasy napsal:
Takže klasika diagnostika a hodnoty lambdy mi nic neřeknou?
Pokud by si s tím moderní elektronika poradila, bylo by zbytečný kupovat přidanou jednotku.
Podle informací co jsem našel mají být všechny auta deset let staré připravené na ethanol. Sice ne na 85, ale 10% byl požadavek EU.

ale samozřejmě,že ti hodnoty z lambdy něco řeknou dyt to i píšu ,zkontrolovat podle lambdy , ale otázka je jestli ty jsi schopný z toho co ti diagnostika zobrazí relevantně posoudit zda je to ok nebo ne. 10% je 00nic , na to nic moc nemusí chystat stačí správně nastavit korekce ,případně častěji ukládat adaptace.85 % je jiná liga.
na informace na netu bacha , občas i v technickým článku se najdou chyby neřkuli v PR článcích prodejců. např chudá směs signalizovaná lambdou je chudá i ve skutečnosti , ne kvuli nějakýmu vázanýmu kyslíku v palivu.pokud dodáš dost (správný množství) paliva lambda se bude chovat naprosto stejně jak na benzín = měří prostě zbytkový kyslík -pokud je ho moc = chudá směs.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.3.2012 , 10:09   Citovat  

Jj, osobně z toho samozřejmě nejsem schopen nic vyčíst. Čekal jsem něco jako "když ti ukáže tolik a tolik je to chudé", ale asi to tak snadné není. Obecně teda nestačí pravidlo že pokud auto nehlásí chybu je směs dobrá?
Nejde mi o to za každou cenu vynechat přidanou jednotku, spíše zjistit jestli dva roky "nové"auto nedokáže udělat korekce samo.
Když už si samo seřídí časování a zdvih ventilů, musí mít nějakou "inteligenci"
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.3.2012 , 10:43   Citovat  

Xfantasy napsal:
Jj, osobně z toho samozřejmě nejsem schopen nic vyčíst. Čekal jsem něco jako "když ti ukáže tolik a tolik je to chudé", ale asi to tak snadné není. Obecně teda nestačí pravidlo že pokud auto nehlásí chybu je směs dobrá?
Nejde mi o to za každou cenu vynechat přidanou jednotku, spíše zjistit jestli dva roky "nové"auto nedokáže udělat korekce samo.
Když už si samo seřídí časování a zdvih ventilů, musí mít nějakou "inteligenci"

ono to tak je , ale mění se to v závislosti na režimu motoru , tzn např pokud budeš z kopce brzdit motorem lambda bude ukazovat chudou směs 0,1-0,2V a bude to ok , pak přidáš a musí začít napětí na ní stoupat a pak zas klesat a zase stoupat -prostě cyklovat od min do max ,pokud přidáš víc tak bude cyklovat rychleji až padne na bohato tj 1,1-1,2 V .ale je to právě vědět v jakým režimu právě jsem a co to má dělat , co je normální a co už je chyba.
s tím souvisí i to vyhodnocení chyby kontrolkou na palubce -vzhledem k charakteristice lambdy se právě špatně softwarově vyhodnocuje co je chyba a co je její normální reakce viz např přechod z brždění motorem na akceleraci , lambda ukazuje chudo a několik vteřin jí trvá než se rozběhne a začne cyklovat ,mezi tím ty vyjedeš kopec a znovu brzdíš motorem -defakto lambda pořád vykazuje chudou směs i když podle polohy plynu a zátěže motoru by mezi tím chvíli být chudá neměla -kvuli eliminaci falešnejch poplachů musíš soft postavit tak aby tohle ecu nebrala jako chybu - ale zároveň tím znecitlivíš vyhodnocení při poruše .... tzn lambda se měří až při ustálené jízdě po nějakou dobu kdy se dá sw vyhodnotit že by už měla začít cyklovat -a pokud ne vyhlásit chybu. no a např při jízdě po městě , poskakování v koloně , akceleracích,brzdění atd se do takovýho režimu budeš dostávat málokdy = tzn i když problém bude přítomen ecu ho nedokáže rozlišit.do toho korekce na základě udaje z lambdy + čidel ,hodnoty z adaptací , přechody mezi openloop a close loop, no prostě není to jednoduchý.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.3.2012 , 13:08   Citovat  

Takže když to zobecnim,tak při konstantních otáčkách dejme tomu 3000 ot/min mi lambda má ukazovat 1-2 volty...?
Zkusím mrknout co mi vypisuje Torqe na androidu nyní...

Zas takové iluze že by to zvládlo plnou E85 si nedělám,ale moc se mi nechce přepojovat konektory před "serviskou" aby to tam neviděli.
Napadá mne změnit parametry v ECU,ale netušim kdo by to dokázal a na kolik by to vyšlo... Přídavná jednotka na úpravu vstřiku je kolem 5000...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.3.2012 , 13:26   Citovat  

Xfantasy napsal:
Takže když to zobecnim,tak při konstantních otáčkách dejme tomu 3000 ot/min mi lambda má ukazovat 1-2 volty...?
Zkusím mrknout co mi vypisuje Torqe na androidu nyní...

Zas takové iluze že by to zvládlo plnou E85 si nedělám,ale moc se mi nechce přepojovat konektory před "serviskou" aby to tam neviděli.
Napadá mne změnit parametry v ECU,ale netušim kdo by to dokázal a na kolik by to vyšlo... Přídavná jednotka na úpravu vstřiku je kolem 5000...

těžko říct třeba ty korekce jsou nastavený dostatečně. nejjednodušší je zvednout tlak paliva.s přestavbovejma jednotkama zkušenost nemám , ale daj se pořídit i kolem 3,5 t ,ale co vím tak jsou trochu potíže s ecu při kontrole vstřiků. rozhodně musíš ověřit zda vstřiky dokážou i při max zátěži nadávkovat dost paliva (nejsi na max prutoku).
to zobecnění je právě blbě to napětí nesmí zustat na jedný urovni, při 3 t a lehce sešláplým plynu napětí na lambdě musí pravidelně stoupat od 0,1V až do 1,1V a zase hned klesat na 0,1 a zase stoupat k 1,1 (tohle záleží na rychlosti reakce měřáku , případně na rychlosti komunikace diagnostiky -běžně vidíš spíš sled hodnot 0,2-0,5-1-0,8-0,2-0,4-0,7-1,1-0,8-0,5-0,2 atd pořád dokola )-pokud samozřejmě jsi pořád v tomhle ustáleným režimu.pokud padne na jednu z krajních hodnot je buď chudo nebo bohato -samozřejmě pak musíš uvažovat jestli jsi v režimu a nebrzdíš třeba motorem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ethanol 85
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina