Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Měření propustnosti skel
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Kango je teď offline  Kango
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 0:08   Citovat  

Jen pro informovanost, měřáky na propustnost světla už mají i v Brně ! Minulý týden jsem folie ze dveří ztrhával. (sám od sebe, ne při kontrole). Lepidlo po nich na oknech drží jak sviňa málem jsme na tom nechal ze začátku ruce, technickej benzín nepomohl,, pomohlo až toluenové ředidlo a houbička na nádobí z té hrubší strany. a dobrý si vzít rukavice jinak vám to sežere prsty Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 7:31   Citovat  

Hory88 napsal:
Jo, to zní dost logicky Úsměv jen je teda zarážející že se na to "přišlo" až teď Úsměv Co se dá dělat, už holt nebudu moct dělat xichty na ostatní okolo mě, aniž by mě viděli Velmi šťastný ...a nebo budu, ale pak budu mít rozbitej ciferník Velmi šťastný

Jinak ty pokuty a hrozba odstavení vozidla jsou celkem drsný. Popravdě jsem do dneška (samozřejmě vinou mé lenosti a neinformovanosti) žil v iluzi, že by mě maximaláně příslušníci nějak pěkně napomenuli a řekli, ať si do příště dám do pořádku.

Ono se na to nepřišlo "až teď".. Stanovisko Min. dopravy ohledně vizuální kontroly zatmavení podle toho,jestli je na řidiče vidět i to přirovnání max. zatmavení ke Škodovce je staré min. 5-6let (spíš víc) - ani na ně už nefunguje odkaz... Velmi šťastný Ale neměli ty měřáky, takže pokud jsi měl atest na přípustná %,tak neměli o co opřít, že je to zatmavené víc.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hory88 je teď offline  Hory88
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 8:16   Citovat  

Hellborn napsal:
Ono se na to nepřišlo "až teď".. Stanovisko Min. dopravy ohledně vizuální kontroly zatmavení podle toho,jestli je na řidiče vidět i to přirovnání max. zatmavení ke Škodovce je staré min. 5-6let (spíš víc) - ani na ně už nefunguje odkaz... Velmi šťastný Ale neměli ty měřáky, takže pokud jsi měl atest na přípustná %,tak neměli o co opřít, že je to zatmavené víc.

Spíš jsem to měl napsat tak, že to do teď neřešili a proto to vypadá, že to jakože objevili až teď Úsměv . Ale když je to tak jak píšeš, tak to dává smysl je to dobrý

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 17:25   Citovat  

Kango napsal:
Jen pro informovanost, měřáky na propustnost světla už mají i v Brně ! Minulý týden jsem folie ze dveří ztrhával. (sám od sebe, ne při kontrole). Lepidlo po nich na oknech drží jak sviňa málem jsme na tom nechal ze začátku ruce, technickej benzín nepomohl,, pomohlo až toluenové ředidlo a houbička na nádobí z té hrubší strany. a dobrý si vzít rukavice jinak vám to sežere prsty Velmi šťastný

postrikat jarovou vodou a mechanicky seskrabavat ziletkou - tot zatim nejlepsi zpusob Úsměv

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 17:32   Citovat  

MattiK napsal:
postrikat jarovou vodou a mechanicky seskrabavat ziletkou - tot zatim nejlepsi zpusob Úsměv

Dělal jsem to včera ředidlo, benzínový čistič a nitroředidlo. Ředidlo se nechytalo ani benzínový čistič ,ale s nitrem to šlo velice dobře a pak benzínovým čističem dočistit a následně Clinem vyleštit. Ale nevěřím, že by to šlo jarovou vodou, protože ve firmě co to lepí říkali že na to používají lihobenzín

bigy je teď offline  bigy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 17:35   Citovat  

Já to dělal kdysi tak jak říká mattik, a jednoduchej,poměrně rychlej způsob Úsměv) je to dobrý

Renda je teď offline  Renda
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 18:47   Citovat  

tady je par efektivnich zpusobu zalozenych na horke pare je to dobrý

tudy odkaz

tudy odkaz

Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 21:12   Citovat  

tak mě tak napadá...co když si někdo nechal skla pokovit?...jezdí kolem mě pár aut, které mají pokovené okna i do barvy...a někde jsem četl že u pokovení žádný atest nepotřebuju...že se na to ty problémy nevztahují....jak bych taky měl tu pokovenou vrstvu z okna dostat že?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2012 , 21:47   Citovat  

Jonaasek napsal:
tak mě tak napadá...co když si někdo nechal skla pokovit?...jezdí kolem mě pár aut, které mají pokovené okna i do barvy...a někde jsem četl že u pokovení žádný atest nepotřebuju...že se na to ty problémy nevztahují....jak bych taky měl tu pokovenou vrstvu z okna dostat že?

1. Atest mí musí (z jedněch stránek - tónování pokovením má atest od Ministerstva dopravy a spojů ČR, rádi vám vystavíme osvědčení o homologaci, které obsahuje informace o typu a tmavosti tónování)
2. Je to vrstva a dá se sundat - kdysi to jeden člen klubu dělal a popisoval postup,ale je to tak dlouho,že nevím kdo ani jak(opět nějaké stránky: Další výhodou je i to, že úprava autoskla pokovením není definitivní, autoskla je v případě potřeby (např. při prodeji vozu) možné této vrstvy zbavit a tím je vrátit do původního stavu, nebo jejich zatmavení měnit.).

Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 16:35   Citovat  

Na benzinové pumpě SHELL v brně u Bauhausu na proti M-paláci provádí lepení folii + měření propustnosti tak jsem se byl zeptat za kolik me to změří. Chlapík byl velice ochotnej a měření me provedl zdarma. Měřil to tím stejným přístrojem co má policie. hodnota propustnosti byla 57,7% (já mám štítek 70%). Řekl mi že pokud to není pod 20 tak to až tak moc policie neřeší prej maji takovy nařízení Pod 2O% -+ je to na správní řízení a velkou pokutu prej. Hodnota kterou mě naměřil je na menší pokutu. Takže jestly si někdo není jistej muže si zajet tam je to dobrý

Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 16:47   Citovat  

Jonaasek napsal:

já to mám pokovený.. na každém skle štíteček s atestem... plus mám kartičku a tam i napsáno kolik je to zatmavený... mám 30 - 35 -35 HaHaaa ani se to nezdá Úsměv tím pokovením si může člověk dovolit víc, akorát to je pak jak zrcadlo HaHaaa Se stydím

tak by mě fakt zajímalo jestli mě jako na místě policajti donutí to sundat když nevím jak....

n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 17:07   Citovat  

Neví někdo kde si to nechat změřit v čb, krom odchycení mpčr?

petrp je teď offline  petrp
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 17:15   Citovat  

Jirka.H napsal:
Na benzinové pumpě SHELL v brně u Bauhausu na proti M-paláci provádí lepení folii + měření propustnosti tak jsem se byl zeptat za kolik me to změří. Chlapík byl velice ochotnej a měření me provedl zdarma. Měřil to tím stejným přístrojem co má policie. hodnota propustnosti byla 57,7% (já mám štítek 70%). Řekl mi že pokud to není pod 20 tak to až tak moc policie neřeší prej maji takovy nařízení Pod 2O% -+ je to na správní řízení a velkou pokutu prej. Hodnota kterou mě naměřil je na menší pokutu. Takže jestly si někdo není jistej muže si zajet tam je to dobrý

Ono to může být tím, že už originál skla jsou lehce zatmavená a když dáš na to ještě fólie tak je propustnost menší než 70%. Mě bylo řečeno kde mi fólie dělali (a že tam k nim policajti věčně jezdí), že se nesmí dávat jakékoli fólie už na zatmavená skla z výroby i kdyby dohromady byla propustnost 70%. Tak jsem přední strhnul se slzama v očích.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 17:26   Citovat  

petrp napsal:
Ono to může být tím, že už originál skla jsou lehce zatmavená a když dáš na to ještě fólie tak je propustnost menší než 70%. Mě bylo řečeno kde mi fólie dělali (a že tam k nim policajti věčně jezdí), že se nesmí dávat jakékoli fólie už na zatmavená skla z výroby i kdyby dohromady byla propustnost 70%. Tak jsem přední strhnul se slzama v očích.

Jasně, hodnoty se sčítají pokud bylo ze serie nejakych 20% zatmaveni a oni tam daly 30%zatmaveni (prý v tý době nebyli měřáky a hodnota byla orientační, jsem na hodnotě co mě naměřily -,+. Já ty předky nesundám ani za nic. Je velká nahoda když me chytnou policajti,ješte vetší když maji měřák a tech 500-1000 kč pokuty klidne dám sundávat je nebudu Úsměv

petrp je teď offline  petrp
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 17:32   Citovat  

Mě taky nikdy nechytli. Ale posledně už měli držky na STK a na konci léta mě čeká zas. Tak jsem je sundal, nechci se s nikým hádat. Byla to hnusná změna, ale co se dá dělat.

Jinak pro všechy: PŘI SUNDAVÁNÍ NEPOUŽÍVAT TECH. BENZÍN, ŘEDIDLA, TOULENY APOD. CHEMIKÁLIE. Akorát časem se zničí ty gumy ve dveřích. Nechat na slunci nebo nahřat horkovzdušnou pistolí, strhávat a použít jen jarovou vodu.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 17:35   Citovat  

taky jsem zvedavej na STK. ale folie budou asi to nejmenši za co budou držkovat Úsměv

M@!KL je teď offline  M@!KL
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 22:56   Citovat  

Vy chlapi můžete alespoň folie strhnout, ale já když mám pokovený skla, tak to asi nesundám Velmi šťastný Nechal jsem si to dělat ve specializovaný firmě ve Zlíně, ale mám pocit, že mi předek ztmavili o 30% a nezajímali se o to, že okno už nějak tonovaný je... Venku když svítí dovnitř téměř vidět nelze. Mám k tomu atest i homologační certifikát s %ma zatmavení... Jestli po mě za 2 roky na STK půjdou, tak vážně nevím, jak se to pořeší... ALe jestli říkáte, že nějaký auta by neprošly už ani když vyjeli z linky, tak to můžu shánět na STK nový boční skla Smutný

17112008508.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
17112008508.jpg, 934.7 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 23:00   Citovat  

M@!KL napsal:
Vy chlapi můžete alespoň folie strhnout, ale já když mám pokovený skla, tak to asi nesundám Velmi šťastný Nechal jsem si to dělat ve specializovaný firmě ve Zlíně, ale mám pocit, že mi předek ztmavili o 30% a nezajímali se o to, že okno už nějak tonovaný je... Venku když svítí dovnitř téměř vidět nelze. Mám k tomu atest i homologační certifikát s %ma zatmavení... Jestli po mě za 2 roky na STK půjdou, tak vážně nevím, jak se to pořeší... ALe jestli říkáte, že nějaký auta by neprošly už ani když vyjeli z linky, tak to můžu shánět na STK nový boční skla Smutný

I pokovení lze sundat. ale nevzpomenu si kdo to dělal a jak... Se stydím

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 23:04   Citovat  

Tak aspoň něco, ale nechce se mi platit ještě za odstranění pokovení Úsměv Teď mám STK nový a tam nechtěli ani ten certifikát, ani se na to nezeptali.... Tak uvidím, jak to bude za 2 roky probíhat...

Brian je teď offline  Brian
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 23:04   Citovat  

ja resil ted odstranení pokoveni delá se to chemicky v lázních cena cca 1000,- za jedno okno
tak levnejsí bude mozna sehnat jiny origo Bueee

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 23:06   Citovat  

Brian napsal:
ja resil ted odstranení pokoveni delá se to chemicky v lázních cena cca 1000,- za jedno okno

To si radši asi koupím na STK 2 čirý okna Úsměv I když zase nechci být ve křížkus policií, auto mám na to, abych s ním jezdil...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.8.2012 , 23:07   Citovat  

Brian napsal:

Vím 100%, že to někdo dělal doma.

Madvad je teď offline  Madvad
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2012 , 22:44   Citovat  

ahojte ja som dostal akurat piatok pokutu za pokovene predne okna na dverach myslim co cini 60 euro a rad by som od niekoho dostal radu aku chcemikaliu mam pouzit ze ci pomoze kyselina co sa leje do baterii neviete mi povedat? přátele

Obsah fóra Honda-club.cz   
Měření propustnosti skel
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina