Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 53 z 158
Mapone je teď offline  Mapone
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2012 , 11:34   Citovat  

Tak jsem se též po dlouhém rozhodování odhodlal na přestabnu na LPG. Mám hondu jazz 05 s motorem z hondy fit 1.5Vtec.
Jelikož jsem viděl spoustu kladných recenzí na firmu HLpropan, obědnal jsem se na jejich nejbližší pobočku do Brna, jelikož se mi nechce jezdit do Ostravy. Po teloefonátu do Ostaravy mi pán potrvdil že Brněnská pobočka je v pořádku, a nevrací se k nim žádné reklamace nebo stížnosti. Chtějí mi namontovat systém Magic II. Nemá někdo zkušenosti s tímto systémem? Na co si dát pozor, co by mě mohlo překvapit, atd... Děkuji
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2012 , 12:13   Citovat  

Mapone napsal:
Tak jsem se též po dlouhém rozhodování odhodlal na přestabnu na LPG. Mám hondu jazz 05 s motorem z hondy fit 1.5Vtec.
Jelikož jsem viděl spoustu kladných recenzí na firmu HLpropan, obědnal jsem se na jejich nejbližší pobočku do Brna, jelikož se mi nechce jezdit do Ostravy. Po teloefonátu do Ostaravy mi pán potrvdil že Brněnská pobočka je v pořádku, a nevrací se k nim žádné reklamace nebo stížnosti. Chtějí mi namontovat systém Magic II. Nemá někdo zkušenosti s tímto systémem? Na co si dát pozor, co by mě mohlo překvapit, atd... Děkuji

Jazz má mělký prostor na rezervu , vejde se tam poměrně malá nádrž Smutný

DSC00732.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC00732.JPG, 596.47 kB

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
inza je teď offline  inza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2012 , 17:44   Citovat  

Mapone napsal:

Takový Jazz / Fit přece jezdí sám o sobě za 6 ne? Na to není žádný LPG potřeba... Úsměv

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2012 , 18:44   Citovat  

Mapone napsal:

A neměli by ti dát náhodou už Magic 3?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2012 , 19:56   Citovat  

optimas napsal:
A neměli by ti dát náhodou už Magic 3?

Je to stejně polská jednotka KME Diego Úsměv Nebo se pletu? tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.4.2012 , 19:59   Citovat  

hopit napsal:
Je to stejně polská jednotka KME Diego Úsměv Nebo se pletu? tudy odkaz

Jednotka ano ,ale v reduktoru je rozdíl. Já mám třeba tu Diego G3

pufo20 je teď offline  pufo20
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2012 , 6:42   Citovat  

Zdravim pani,
Ma niekto skusenost kolko litrova nadrz LPG (max) sa zmesti na miesto rezervy do Accord 2003 sedan?
dakujem Honda

Mapone je teď offline  Mapone
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2012 , 21:44   Citovat  

Hopit: vim o tom, daji mi tan nadrz na 45litru, ale bude tam presah na vysku asi 5cm. to se nejak doladi.
Inza: za 6 litru jsem nejezdil ani s 1.4 osmiventilem a 4mi svickami. Nejde o to kolik to zere ale najezdim celkem dost km a tydne beru plnou za 1400,- nekdy i vic. Takze plyn se mi vyplati.
Optimas: Magic 3 mi nenabidl. Jen Magic2. Jaky je v tech systemech rozdil?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 17:10   Citovat  

Mapone napsal:
Optimas: Magic 3 mi nenabidl. Jen Magic2. Jaky je v tech systemech rozdil?

Velký rozdíl je hlavně v reduktoru, ale přesné rozdíly nevím lepší by bylo zavolat do HL Propan Ostrava a tam by ti měli říct co a jak. A jestli ti řeknou že 3 tak po nich chtěj 3. Můžou ji mít skladem už delší dobu a třeba se jí nemůžou zbavit tak ti ji vnucuje, ale těžko říct. Já mám tohle Magic 2 je starší systém

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 17:15   Citovat  

optimas napsal:
Velký rozdíl je hlavně v reduktoru, ale přesné rozdíly nevím lepší by bylo zavolat do HL Propan Ostrava a tam by ti měli říct co a jak. A jestli ti řeknou že 3 tak po nich chtěj 3. Můžou ji mít skladem už delší dobu a třeba se jí nemůžou zbavit tak ti ji vnucuje, ale těžko říct. Já mám tohle Magic 2 je starší systém

Rozdíl není až tak v reduktoru,jako v řídící jednotce. Lepší nastavovací program, umožňujě řívstřiky benzínu atd celkově vyspělejší. Šel bych určitě do Magic 3

Partyzan je teď offline  Partyzan
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 18:40   Citovat  

Zdravim Hoňdáci!
Jakou máte osvědčenou ČS na LPG?
Pán, co mi dělal vestavbu LPG systému, mi doporučoval Benzinu nebo Lukoil. Prý s tím nikdo nikdy neměl problém. Naopak se zmínil o konkrétních ČS v HK, kde se několika lidem zničil filtr už po jednom natankování, ale už je to nějaký čas zpět. to mi hlava nebere
Benzinu mám rád, že si tam člověk může natankovat sám. Lukoil mám zase blízko od domu a při cestě, ale zase je tam většinou narváno a jsem nucen se bavit s obsluhou (ne že by to občas nevadilo, když je obsluha sympatická Mrk ).

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 20:08   Citovat  

Partyzan napsal:
Zdravim Hoňdáci!
Pán, co mi dělal vestavbu LPG systému, mi doporučoval Benzinu nebo Lukoil. Prý s tím nikdo nikdy neměl problém. Naopak se zmínil o konkrétních ČS v HK, kde se několika lidem zničil filtr už po jednom natankování, ale už je to nějaký čas zpět. to mi hlava nebere
Benzinu mám rád, že si tam člověk může natankovat sám. Lukoil mám zase blízko od domu a při cestě, ale zase je tam většinou narváno a jsem nucen se bavit s obsluhou (ne že by to občas nevadilo, když je obsluha sympatická Mrk ).

Tohle se mi na Benzině právě líbí, že si to můžu nalejt sám a na LukOilu mě právě štve ta pomalá obsluha (aspoň u nás) Než oni vylezou ven. Kolega si třeba na LukOil stěžuje, že na to najede málo km,ale to bude asi jen jeho pocit. Když se ptám těch lidí co mi to tam tankujou proč si to nemůžem dělat sami, vždyť v cizině je to normální. Tak argumentují tím, že kdyby se něco stalo a že nejsme proškoleni a další kidy.

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 20:45   Citovat  

pufo20 napsal:
Zdravim pani,
Ma niekto skusenost kolko litrova nadrz LPG (max) sa zmesti na miesto rezervy do Accord 2003 sedan?
dakujem Honda

Mam tam 45, uprostred batož.priestoru je papundekel ľahko nadvihnutý, odhadujem tak do 1cm, v praxi to je ale poznať len pri poriadnej obhliadke..nijako sa to neprejavuje.

whiteno9 je teď offline  whiteno9
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 21:53   Citovat  

Jestli myslis Lukoil v Trebsi, tak tam beru porad (podotykam, ze plyn nemam v Honde) a nemuzu si ho vynachvalit a po ceste, kdyz jedu dal, tak Lukoil vyhledavam a nikdy zadny problem. Jeste pry je dobry plyn na Hradubicky Na Rybarne, ale nevim, nebral jsem tam a nejde tam platit kartou. Kdo ti delal v HK plyn? Jake ti rekli, ze jsou v HK spatne?

Partyzan napsal:
Zdravim Hoňdáci!

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 22:51   Citovat  

V poslední době tankuji převážně Flagu je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 23:56   Citovat  

whiteno9 napsal:
Jestli myslis Lukoil v Trebsi, tak tam beru porad (podotykam, ze plyn nemam v Honde) a nemuzu si ho vynachvalit a po ceste, kdyz jedu dal, tak Lukoil vyhledavam a nikdy zadny problem. Jeste pry je dobry plyn na Hradubicky Na Rybarne, ale nevim, nebral jsem tam a nejde tam platit kartou. Kdo ti delal v HK plyn? Jake ti rekli, ze jsou v HK spatne?

Jasný, Lukoil v Třebši. Mám určitý reference, že benzin tam občas šiděj, ale to jsou taky jen klepy. Naopak na plyn jen chválu.
Montoval mi to pan Kánský (Autogas Kánský), ulice Říční v HK. Zmiňoval se o jistém panu Peškovi, co má dvě malé ČS ve Svobodných Dvorech a ještě někde v HK. Jednu dobu prý nakoupil levný plyn, ale kvalita asi špatná. Lidi tam tankovali a hned jeli do servisu. Teď už je to asi ok, je to nějakou dobu zpět. Nechci na nikoho házet špínu, jen píšu, co jsem slyšel od člověka, co o tom něco ví. Problém bude asi v tom, že tydle menší ČS asi nezajistí tolik stálost kvality, ať už je jakákoliv, oproti těm franšízovým.

angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 23:57   Citovat  

hoj hosi, mam maliu a zapeklitou otazku, nechal jsemsi tonovat okna a strhli mi nalepku LPG z okna. Vadi zo pri stm nebo nejakym policajtum? muze byt z toho nejaky postih ??

u mynuleho auta jsem to resil nalepenim chro.ovanych pismenek na 5ty dvere, ale to byla felda Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 7.4.2012 , 0:12   Citovat  

angel.CZ napsal:
hoj hosi, mam maliu a zapeklitou otazku, nechal jsemsi tonovat okna a strhli mi nalepku LPG z okna. Vadi zo pri stm nebo nejakym policajtum? muze byt z toho nejaky postih ??

u mynuleho auta jsem to resil nalepenim chro.ovanych pismenek na 5ty dvere, ale to byla felda Velmi šťastný

Tak postih nevím, ale kvůli hasičům je to asi potřeba. I když z hlediska požáru je nebezpečnější benzinová nádrž. Tu nálepku by měli mít normálně k dostání na pumpě. Na STK jsem byl bez nálepky jednou v cizim autě a vůbec se o nálepku nezajímali. Já ji mám u nádrže i na skle.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2012 , 0:25   Citovat  

Partyzan napsal:
Tak postih nevím, ale kvůli hasičům je to asi potřeba. I když z hlediska požáru je nebezpečnější benzinová nádrž. Tu nálepku by měli mít normálně k dostání na pumpě. Na STK jsem byl bez nálepky jednou v cizim autě a vůbec se o nálepku nezajímali. Já ji mám u nádrže i na skle.

Bleskova odpoved Velmi šťastný no na to sklo to dat je zbytecne (5% propustnost). A pokud to uradum nevadi tak to neresim. U nadrze by to vypadalo nehezky Mrk
diky za odpoved, zkusim se jeste v utery zeptat na stk, pro jistotu.

0
PříspěvekZaslal: 7.4.2012 , 0:36   Citovat  

angel.CZ napsal:
Bleskova odpoved Velmi šťastný no na to sklo to dat je zbytecne (5% propustnost). A pokud to uradum nevadi tak to neresim. U nadrze by to vypadalo nehezky Mrk
diky za odpoved, zkusim se jeste v utery zeptat na stk, pro jistotu.

Tak oni asi mají i nálepku na vnější stranu okna, ale asi vim, kam míříš . Taky se mi nelíbí ten cejch evokující něco "podřadného" Velmi šťastný

1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 7.4.2012 , 1:25   Citovat  

Partyzan napsal:
Tak oni asi mají i nálepku na vnější stranu okna, ale asi vim, kam míříš . Taky se mi nelíbí ten cejch evokující něco "podřadného" Velmi šťastný

Velmi šťastný no urcite se za lpg nestidim ba spise naopak. jen se mi to proste nelibi Mrk

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2012 , 12:04   Citovat  

angel.CZ napsal:
Velmi šťastný no urcite se za lpg nestidim ba spise naopak. jen se mi to proste nelibi Mrk

mam acco coupe a nalepka by tam vypadala hodne blbe,tak ji tam nevozim.ale na stk(asi za mesic) ji radsi nalepim Úsměv

whiteno9 je teď offline  whiteno9
1
PříspěvekZaslal: 7.4.2012 , 19:52   Citovat  

Benzin tam taky beru a taky vzdy bez problemu, ale je pravda benzin ustoji hodne, kazdopadne nemerim kolik na co najedu atd. Jinak lidi, co znam a maj naftaky, tak jim to zamrzlo s naftou z Lukoilu, s Vervou, nebo OMV, takze tam to bylo asi jedno.

Taky mam plyn od Kanskyho, celkem ferovej typek mi prijde. Parkrat jsem to potreboval sestelovat a hned druhy den rano, ze se mam stavit, vybehnul s kompem a za 5 min jsem jel dom. Ve Svobodnych Dvorech je jedna z nejlevnejsich benzinek, takze je mozne, ze tam nekdy problem mohl byt, nicmene nevim, nikdy jsem tam nebral.

Partyzan napsal:
Jasný, Lukoil v Třebši. Mám určitý reference, že benzin tam občas šiděj, ale to jsou taky jen klepy. Naopak na plyn jen chválu.
Montoval mi to pan Kánský (Autogas Kánský), ulice Říční v HK. Zmiňoval se o jistém panu Peškovi, co má dvě malé ČS ve Svobodných Dvorech a ještě někde v HK. Jednu dobu prý nakoupil levný plyn, ale kvalita asi špatná. Lidi tam tankovali a hned jeli do servisu. Teď už je to asi ok, je to nějakou dobu zpět. Nechci na nikoho házet špínu, jen píšu, co jsem slyšel od člověka, co o tom něco ví. Problém bude asi v tom, že tydle menší ČS asi nezajistí tolik stálost kvality, ať už je jakákoliv, oproti těm franšízovým.

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2012 , 22:54   Citovat  

Tak přátelé, potřebuju poradit, pravděpodobně mám problém s LPG. Jde ot o že od instalace cca před měsícem vše v pohodě a teď ve středu jsem jel po dálnici a po nastartování a ujetí cca 20km se mi rozsvítila kontrolka motoru, auto jelo v pohodě takže mi to neskočilo do nouzového režimu. zastavil jsem a resetoval jednotku dojel jsem do Prahy druhý den jsem na jel cca 10km po Praze a v pohodě. Potom jsem jel další den domů a po ujetí zase cca 10km blik kontrolka, takže jsem zavolal známému do Hondy Ustí že přijedu. Zde mi to napíchli a zjistili, že byli naměřeny nízké hodnoty v katalyzátoru a říkal, že může být v háji katík a že mám ještě starý software v ECU a že s tím byly problémy u prvních ACCO a že mi to přeinstalují a mohl by být klid. Toto udělali a já najel cca 20km po ustí a dnes sem jel do liberce a v děčíně blik kontrolka (po ujetí cca 30km) takže jsem to dojel do liberce a zde jsem si řekl, že to katík nemůže být když jsem byl před 5ti měsíci na Emisích a pán říkal že to má hodnoty nového auta, tak jsem natankoval benzín a hle po ujetí 150km nic se nerozvítilo. Ptám setkal jste se někdo s touto chybou ?

přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2012 , 23:16   Citovat  

Dutch: Co znamená nízké hodnoty v katu? Nebyla náhodou chyba system too lean / rich ? Chyba bude asi ve špatném nastavení mapy LPG. Dle manuálu ř.j. by měla ideální LPG mapa kopírovat benzínovou , ale mě i-vtec s takto nastavenou mapou také nefungoval na 100%. Ideální je sledovat korekce ECU při jízdě na LPG/ benzín a hned se ukáže jestli je mapa OK Úsměv

tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2012 , 23:31   Citovat  

Ja mam tiez problem s LPG mam Solaris V3, uz asi 4x mi pocas jazdy preplo na benzin, a LPG prepinac zacal pipat asi 5s v kuse, nasledne moje rucne prepnutie na LPG a auto pokracovalo uz ok. Nikdy som nemal prazdnu nadrz. Nechapem to. O chvilu pojdem na pravidelnu prehliadku tak budem reklamovat, a aj vykon, respektive krutiaci moment nad 4tis je slaby.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2012 , 23:50   Citovat  

hopit napsal:
Dutch: Co znamená nízké hodnoty v katu? Nebyla náhodou chyba system too lean / rich ? Chyba bude asi ve špatném nastavení mapy LPG. Dle manuálu ř.j. by měla ideální LPG mapa kopírovat benzínovou , ale mě i-vtec s takto nastavenou mapou také nefungoval na 100%. Ideální je sledovat korekce ECU při jízdě na LPG/ benzín a hned se ukáže jestli je mapa OK Úsměv
Bohužel víc nevím toto mi řekly s tím jako že už bude slabší funkce katu, ale to se mi nezdá za 1. mám najeto 150 tisíc což musí kat vydržet víc. 2. z emisí mi řekly vše ok jako nové auto 3. nikdy jsem neměl problém až když jsem dal lpg se objevil a za 4. děláto pouze při jízdě na LPG na benzín ne takže to je blbost kdyby byl v háji kat tak to je jedno na co jedu. Asi máš pravdu zajedu do Neptuna na opravu... přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2012 , 0:41   Citovat  

Dutch napsal:
Bohužel víc nevím toto mi řekly s tím jako že už bude slabší funkce katu, ale to se mi nezdá za 1. mám najeto 150 tisíc což musí kat vydržet víc. 2. z emisí mi řekly vše ok jako nové auto 3. nikdy jsem neměl problém až když jsem dal lpg se objevil a za 4. děláto pouze při jízdě na LPG na benzín ne takže to je blbost kdyby byl v háji kat tak to je jedno na co jedu. Asi máš pravdu zajedu do Neptuna na opravu... přátele

Je to častý problém , navíc máš čerstvě přestavěno a bude to potřeba ještě doladit je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2012 , 0:42   Citovat  

hopit napsal:
Je to častý problém , navíc máš čerstvě přestavěno a bude to potřeba ještě doladit je to dobrý
ok díky přátele dám vědět jak to dopadlo je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2012 , 9:11   Citovat  

Mě to taky blbne. Když natankuju plnou a najedu zhruba 70km tak se rožne engine a po několika dalších desítkách km zase sám zhasne

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina