Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 1,8VTi vs. Audi A4(B5) 1,8T vs. Octavia 1,8T
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.4.2012 , 21:50   Citovat  

alien44 napsal:
Myslel jsem to obecně ohledně témat a jak poznáváš rozdíly mezi vozy? Táhnou doprava, jedou špatně? Já si třeba interiéru vozu vůbec nevšimnu, jestli je to atmosféra nebo turbo je mi fuk. Pokud řeším kufr, tak si koupím kombíka. Přece ti nemůžou vadit u různých aut stejné věci, jako mně. Proto si je projedu, vyzkouším a pak se rozmyslím.

A pak třeba přijdeš na výrobní vadu, o které sis nikde nepřečetl, protože o ní žádný test nepsal. U Jazze se např. může vyskytnout problém s chlazením hlavy, který když se neřeší, tak zadřeš motor. Zkus o ní něco najít v testech,článcích apod. Já o tom nic nenašel a dozvěděl se to až když jsem měl Jazze v servisu = docela pozdě... Jinak Jazzík vyhovoval,ale vědět o tomhle dřív,tak hledám jinde a nespláchnu kolem 30tis. do WC. Kdybych se zeptal,tak bych se to možná dozvěděl. Moje blbost... Úsměv Co když podobnou vadu má některé z aut v Tvém výběru? Jel bys Xkm,abys ho projel? Koupil bys ho a riskoval opravu? Já ne...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.4.2012 , 22:08   Citovat  

Hellborn napsal:
A pak třeba přijdeš na výrobní vadu, o které sis nikde nepřečetl, protože o ní žádný test nepsal. U Jazze se např. může vyskytnout problém s chlazením hlavy, který když se neřeší, tak zadřeš motor. Zkus o ní něco najít v testech,článcích apod. Já o tom nic nenašel a dozvěděl se to až když jsem měl Jazze v servisu = docela pozdě... Jinak Jazzík vyhovoval,ale vědět o tomhle dřív,tak hledám jinde a nespláchnu kolem 30tis. do WC. Kdybych se zeptal,tak bych se to možná dozvěděl. Moje blbost... Úsměv Co když podobnou vadu má některé z aut v Tvém výběru? Jel bys Xkm,abys ho projel? Koupil bys ho a riskoval opravu? Já ne...

takovejch nas bylo vic ,nejspis kdybych si pocetl na UFOforu nejspis bych mel acco 7G Úsměv
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 7:45   Citovat  

Hellborn napsal:

Tak to bych u jazze nečekal, předpokládám, že vážné závady se odstraňují v servise v rámci záruky. U kterého motoru se to projevuje? Doporučil jsem známé jazze Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 9:58   Citovat  

alien44 napsal:
Tak to bych u jazze nečekal, předpokládám, že vážné závady se odstraňují v servise v rámci záruky. U kterého motoru se to projevuje? Doporučil jsem známé jazze Velmi šťastný

Prý u obou i-DSi, aspoň to tvrdil servisák. Ale nevím,jestli to byly jen první roky.
   Návrat  
pvodik je teď offline  pvodik
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 15:13   Citovat  

Mám audi a4 kombajn v naftě 4 roky a kdybych naftu neměl za pakatel tak ji prodám. Má hodně drahej provoz.Náprava 11 tis.+ práce a to je bez tlumičů jenom ramena + čepy. Klekají naftový motory. Vzadu málo místa pro dospělého na nohy. Odchází roleta v kufru - 2500 polská, gum.ochrana dveří - sada 3000 atd. Je to pohodlný a snadno ovladatelný auto ale naprosto nudný. Má dost chyb ale je rozhodně lepší než ochcávka minimálně o třídu. Manželka s kombiochcávkou nezaparkuje s audi OK. Vyzkoušej si obě v autobazaru a uvidíš sám. Jsem jednoznačně pro hondu. je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 15:32  Naposledy upravil Lukas28 dne 10.4.2012 , 16:13, celkově upraveno 5 krát. Citovat  

Hellborn napsal:
No jo,ale zkus vyndat a prodat rádio z Accorda a to samé ze SuperBu (i z toho nového jí mají venku za pár vteřin). Co jsem měl na stole vybraný Hondy,tak to byla vždy blbost majitele,že tam nechal tašku, navigaci apod. Nikdy nebrali rádio.

a nebo přední světla, nové stojí 24tis jedno. Škoda byla 48tis na novém autě (snad po 2měsících)

Honda: radost z jízdy. Výkonostní rezerva u motoru (když nemáš 1,3 a 1,4). Krátké převodovky určené spíše na okresky

Audi: jízda jak v kožené sedačce v obyváku, možná tak požitek z rychlosti. Auto stavěné primárně na něměcké dálnice a rychlý přesun. Na machrování ideální, auto je krásné ale děs běs. Zrovna sem tedka dost jezdil v A4 v kombajnu 1,9 tdi, místa fakt málo. Posezení krásné, ale kde byla radost z jízdy? rozhodně bych si nekupoval benzín, auto je dost těžké a spotřeba nepůjde po 9l/100km. Osobně jsem viděl 1,8 T naposledy u Lejčiho na dílně, po roce se opět měnily všechny čepy na přední nápravě. Sme si z toho dělali srandu: Za hodně peněz, málo muziky Velmi šťastný Velmi šťastný

Škoda: hoodně se vykrádají, jestli nemáš garáž dost riskuješ hlavně u novějších modelů. Pracant tuctový, který neurazí, ani neoslní. Opět nekupovat benzín, spotřeba je dost vysoká

proč si chceš auto koupit? Kvůli jízdě z A do B? nebo pro to se svézt svižně a užít si jízdu VTEC

Sám bych si koupil Ochcávku, ale jen proto, že mám Honda na hraní Je to tam. jinak bych za volantem umřel nudou KO
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 15:38   Citovat  

Lukas28 napsal:
a nebo přední světla, nové stojí 24tis jedno. Škoda byla 48tis na novém autě (snad po 2měsících)

A dále airbagy... Úsměv

Prostě nějak vybranou Škodovku mám na stole denně v počtu +/-10-15ks a to jsou jen auta,co lidi oznámí (služebáky, auta na leasing nebo jinak pojištěné). Kolik jich neoznámí se dá jen odhadovat... A to nemám "v rajónu" velká sídliště...
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 17:13   Citovat  

jak jste tu nadhodili to parkovani, tak vyhled z ejrodeka taky neni nic o cem bych psal domu, ma malicky zadni okno, takze bych rek ze to bude dost podobny jako octa, takze jestli jde o tuto tak pozor, ale da se to vyresit parkovacima senzorama za par kacek
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 17:24   Citovat  

HonDan napsal:
jak jste tu nadhodili to parkovani, tak vyhled z ejrodeka taky neni nic o cem bych psal domu, ma malicky zadni okno, takze bych rek ze to bude dost podobny jako octa, takze jestli jde o tuto tak pozor, ale da se to vyresit parkovacima senzorama za par kacek

Přijeď se podívat na Accorda,abys věděl,jak vypadá malý zadní okno. Velmi šťastný
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 17:35   Citovat  

Hellborn napsal:
Přijeď se podívat na Accorda,abys věděl,jak vypadá malý zadní okno. Velmi šťastný

acco mezi temi tremi neni Hihi
nebudeme si tu prece merit pindiky Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 17:38   Citovat  

HonDan napsal:
acco mezi temi tremi neni Hihi
nebudeme si tu prece merit pindiky Velmi šťastný

To ne, máš větší (zadní okno). HaHaaa
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 20:25   Citovat  

HonDan napsal:

Jo přesně. Mám je tam a opravdu to je dobrý pomocník. je to dobrý
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 20:44   Citovat  

A uz jste nekdo parkoval s C8G, nejlip s CTR kridlem? To je dobra tragedie šuk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 20:53   Citovat  

Bully napsal:
A uz jste nekdo parkoval s C8G, nejlip s CTR kridlem? To je dobra tragedie šuk

jo, radši podle vnějších. Úsměv
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 20:58   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
.. a je pravda ze celkove 6G je posledni kvalitni honda

Co novejsiho mas doma a jake jsou s tim problemy? Accordy 7G i 8G jsou vyrazne kvalitnejsi, nez 6G Civic, o Legendu nemluve.

Acco JDM: vsechno je o penezich, Audi je o tridu vetsi a s tim souvisi typicky o neco vyssi provozni naklady za servis, i kdyz zalezi, kam s tim budes jezdit a co vsechno se na tom pokaka. Hlavne je to ale vsechno stare, nevim, jaky mas rozpocet, ale pokud se divam na Aerodeck VTi, tedy auto za cca 70k kc, tak v teto cenove hladine bych se jak Audi, tak Skode obloukem vyhnul. Obecne bych se dival na neco novejsiho, ale to jsme zase u tech penez. Pokud jde o parkovani, tak je to uplne jedno, protoze za par kacek dokoupis parkovaci senzory a nemusis se nervovat, ze budes mit promackly zadek od sloupu nebo hur, ze to draha polovicka nekomu odre.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 21:18   Citovat  

skyline napsal:
Co novejsiho mas doma a jake jsou s tim problemy? Accordy 7G i 8G jsou vyrazne kvalitnejsi, nez 6G Civic, o Legendu nemluve.

Acco JDM: vsechno je o penezich, Audi je o tridu vetsi a s tim souvisi typicky o neco vyssi provozni naklady za servis, i kdyz zalezi, kam s tim budes jezdit a co vsechno se na tom pokaka. Hlavne je to ale vsechno stare, nevim, jaky mas rozpocet, ale pokud se divam na Aerodeck VTi, tedy auto za cca 70k kc, tak v teto cenove hladine bych se jak Audi, tak Skode obloukem vyhnul. Obecne bych se dival na neco novejsiho, ale to jsme zase u tech penez. Pokud jde o parkovani, tak je to uplne jedno, protoze za par kacek dokoupis parkovaci senzory a nemusis se nervovat, ze budes mit promackly zadek od sloupu nebo hur, ze to draha polovicka nekomu odre.

Srovnáváš jablka s hruškama. Accord je o třídu výše než Civic, takže byl vždy kvalitnější bez ohledu na generaci.

Jo a Aerodecku VTI za 70 000,- bych se taky vyhnul obloukem.... To bude auto, u kterého stav odpovídá stáří. KO
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.4.2012 , 21:41   Citovat  

Petr 78 napsal:
Srovnáváš jablka s hruškama. Accord je o třídu výše než Civic, takže byl vždy kvalitnější bez ohledu na generaci.

Jo a Aerodecku VTI za 70 000,- bych se taky vyhnul obloukem.... To bude auto, u kterého stav odpovídá stáří. KO

osobne si myslim ze kdyz bude mit C8G za sebou 14 let tak bude v mnohem horsim stavu jako civic 98 ted ,pocitame stejne podminky a starani se o auto ,hlavne co se pohyblivych casti a kvlity laku tyce Se stydím pozink nepozink C8G ma lak odflaklej hlavne na plastech tak jak vsechny novy auta jako treba novy Lancer 1.8 a pod ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 9:16   Citovat  

Petr78: chce to vic cist a min do cizich slov projektovat vlastni myslenky, takhle placas mimo misu.

DOHCVTEC: Zas bych ty stare hondy tak neglorifikoval, antikorozni ochrana byla drive hodne odflaknuta (C5G a A5G, castecne C6G). Kazdopadne mluvis pouze o C8G, takze by mozna stalo za to se vyjadrit jasneji rovnou. Jak jsem rekl, u jinych modelu to rozhodne pravda neni a dle zkusenosti s A7G to auto bude po 15 letech vypadat vyrazne lip, nez C6G.
   Návrat  
mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 15:38   Citovat  

Petr 78 napsal:

A já jsem si myslel že 70 000,- za kombajna Vti je tak akorát. Za fastbacka možná do 100 000kč.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 20:07   Citovat  

skyline napsal:
Petr78: chce to vic cist a min do cizich slov projektovat vlastni myslenky, takhle placas mimo misu.

DOHCVTEC: Zas bych ty stare hondy tak neglorifikoval, antikorozni ochrana byla drive hodne odflaknuta (C5G a A5G, castecne C6G). Kazdopadne mluvis pouze o C8G, takze by mozna stalo za to se vyjadrit jasneji rovnou. Jak jsem rekl, u jinych modelu to rozhodne pravda neni a dle zkusenosti s A7G to auto bude po 15 letech vypadat vyrazne lip, nez C6G.

Promiň, ale nepochopil jsem. Mohl bys to napsat konkrétněji?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.4.2012 , 20:08   Citovat  

mimozo napsal:
A já jsem si myslel že 70 000,- za kombajna Vti je tak akorát. Za fastbacka možná do 100 000kč.

Jakože Aerodeck má při stejném stavu výrazně menší hodnotu?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.4.2012 , 13:18   Citovat  

Petr 78 napsal:
Promiň, ale nepochopil jsem. Mohl bys to napsat konkrétněji?

DOHCVTEC psal o Hondach, nepsal nic o konkretni modelove rade. Nic s nicim nesrovnavam, pouze pisu, ze "posledni kvalitni Honda" C6G rozhodne nebyl. Tedy se tocit na tom, ze neco srovnavam nedava smysl.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 1,8VTi vs. Audi A4(B5) 1,8T vs. Octavia 1,8T
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina