Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak ochránit proti korozi???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Strana 7 z 9
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.4.2012 , 18:19   Citovat  

Tak jsem si vzpoměl na můj vzorek ošetřený Rodexolem a výsledek vidíte na fotkách.
Ta základovka/plnič ve spreji má asi opravdu mizerné antikorozní vlastnosti, ale i přesto pod ní není tolik vodou nalitých puchýřků jako pod Alkytonem. Pod Alkytonem (stříbrná část) je neošetřený a neobroušený rezavý povrch což je asi příčina těch puchýřků.
Takže si myslím, že Alkyton tu korozi pouze zakrývá a zamezuje přístupu vzduchu a vlhkosti k ní.
Zatímco Rodexol s tou korozí zreaguje a stabilizuje jí.

Resize of Fotografie1958.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Resize of Fotografie1958.jpg, 290.79 kB

Resize of Fotografie1963.jpg

Resize of Fotografie1963.jpg, 255.45 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2012 , 18:57   Citovat  

Diky za foto a info Úsměv Vidim, ze jsem koupil dobre, protoze se zatim asi nic lepsiho u nas sehnat neda.Chystam se totiz odkryt koberce podivat se co se tam deje a taky do kufru pod rezervu i na jiny mista a popripade osetrit az mi Rodexol prijde. Úsměv
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2012 , 20:40   Citovat  

Petr 78 napsal:
Tak jsem si vzpoměl na můj vzorek ošetřený Rodexolem a výsledek vidíte na fotkách.
Ta základovka/plnič ve spreji má asi opravdu mizerné antikorozní vlastnosti, ale i přesto pod ní není tolik vodou nalitých puchýřků jako pod Alkytonem. Pod Alkytonem (stříbrná část) je neošetřený a neobroušený rezavý povrch což je asi příčina těch puchýřků.
Takže si myslím, že Alkyton tu korozi pouze zakrývá a zamezuje přístupu vzduchu a vlhkosti k ní.
Zatímco Rodexol s tou korozí zreaguje a stabilizuje jí.

tohle si myslím už dlouho je to dobrý tady je to pěkně vidět
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 23.4.2012 , 13:59   Citovat  

myslím, že v testu uspěl Úsměv

kolik koštuje plechovka?

EDIT: tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2012 , 15:42   Citovat  

Me to vyslo 345kc s postovnym+dobirka
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2012 , 13:01   Citovat  

Tak uz take testuji.Natrel jsem kousek shnileho lemu na jednom aute dvema vrstvami Rodexolu.Sledoval jsem co se bude dit, ta zelena jako je na fotkach od Petra78 se u me vubec neobjevila (nevim proc) a rovnou to zesklovatelo..To auto na ktere jsem Rodexolem natrel normalne jezdi takze bude zajimave videt jak bude vypadat lem za mesic dva v podminkach normalniho provozu.Necham ho natreny jen Rodexolem. Úsměv .
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.4.2012 , 20:55   Citovat  

To ti za chvilku orezne. Rodexol má jenom krátkodobou odolnost proti povětrnostním vlivů.
A navíc, pokud je ten lem vyrezlý zevnitř a natřel jsi to Rodexolem jenom zvenku, tak bude reznout dál. Je důležité ošetřit korozi v dutině, jinak se budou dělat puchýře znovu a znovu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 20:00   Citovat  

Jen to testuju Úsměv ale postup dle toho co pises zkusim na jinem dilu diky Úsměv
   Návrat  
Madvad je teď offline  Madvad
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.5.2012 , 8:07   Citovat  

ahojte poradte neviem to najst uz som to tu videl mam zanesene respektive mam bordel na ventiloch a rad by som to odstranil poradte aky to je pripravok aby boli ako nove diky je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.5.2012 , 9:27   Citovat  

Jelikož jsem se vrhnul přítelkyni na civica a odrezení zadních bubnů, což byl teda masakr, strávil jsem nad tím včera 6 hodin čistý práce s vrtačkou a dráťákama a udělal jsem necelej jeden buben zmatenej tak si to trochu potřebuju urovnat jak zamezit dalšímu reznutí, jelikož to byla šílená práce a chci to mít pořádně. Loni jsem to udělal stejně na našem druhym civicu, obrousil jsem buben úplně dočista, že nikde nebyla žádná rez a odmastil jsem to a natřel asi 5i vrstvami komaprimu 2v1 ale dnes pozoruju, že to opětovně rezne, takže bych si to potřeboval ujasnit, jak tentokrát postupovat.

Po přečtení tady těch všech stránek jsem to pochopil tak, že to obrousím, vemu nějakým tim odrezovačem, pak na to dám buďto ten Rodexol nebo Hostagrund, na to základovku a na to pak finální barvy třeba už toho Alkytonu nebo Komaprimu, je to tak? Úsměv
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.5.2012 , 9:32   Citovat  

Dante: s vrtačkou to jde pomalu, chce to dráták na flexu (hlavně si vem brýle) OK
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.5.2012 , 9:34   Citovat  

DanTe napsal:
Jelikož jsem se vrhnul přítelkyni na civica a odrezení zadních bubnů, což byl teda masakr, strávil jsem nad tím včera 6 hodin čistý práce s vrtačkou a dráťákama a udělal jsem necelej jeden buben zmatenej tak si to trochu potřebuju urovnat jak zamezit dalšímu reznutí, jelikož to byla šílená práce a chci to mít pořádně. Loni jsem to udělal stejně na našem druhym civicu, obrousil jsem buben úplně dočista, že nikde nebyla žádná rez a odmastil jsem to a natřel asi 5i vrstvami komaprimu 2v1 ale dnes pozoruju, že to opětovně rezne, takže bych si to potřeboval ujasnit, jak tentokrát postupovat.

Po přečtení tady těch všech stránek jsem to pochopil tak, že to obrousím, vemu nějakým tim odrezovačem, pak na to dám buďto ten Rodexol nebo Hostagrund, na to základovku a na to pak finální barvy třeba už toho Alkytonu nebo Komaprimu, je to tak? Úsměv

jestli chceš ty bubny jen natírat, tak nemá cenu to odrezovat do čista. stačí vzít nahrubo rejžákem, pilníkem, pak odmastit, dvě vrstvy alkytonu a hotovo. ta barva se chytne a pod ní to nerezne. mám to tam dva roky a pohoda a práce na hodinu HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.5.2012 , 9:59   Citovat  

Lukas28 napsal:
Dante: s vrtačkou to jde pomalu, chce to dráták na flexu (hlavně si vem brýle) OK

Brýle mám, včera jsem si na to koupil epesní z OBI za 59Kč, ale překvapilo mě že jsou made in Switzerland Velmi šťastný To jsem potřeboval vědět, koupim dráťák na flexu :twisted:
   Návrat  
p.dawe je teď offline  p.dawe
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 21:17   Citovat  

Chtěl bych se zeptat a nezkoušel někdo kombinaci Rodexolu a na to poté Alkyton?...diky Úsměv
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 21:30   Citovat  

chci se zeptat, mam chytle podbehy na aute, jsou varene, vypada ze byly pouze na holy plech nastrikan poze gumoasfalt a ten to asi neudrzel..tak to obrousim, natru tim odrezovacem nebo tim bily pripravkem, a pak nejakou zakladovku a pak as gumoasfalt bo jak by jste to udelali vy?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 22:27   Citovat  

p.dawe napsal:
Chtěl bych se zeptat a nezkoušel někdo kombinaci Rodexolu a na to poté Alkyton?...diky Úsměv

Zatím jsem nezkoušel, ale podle mně je to TOP kombinace. je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 22:28   Citovat  

Brnďa napsal:
chci se zeptat, mam chytle podbehy na aute, jsou varene, vypada ze byly pouze na holy plech nastrikan poze gumoasfalt a ten to asi neudrzel..tak to obrousim, natru tim odrezovacem nebo tim bily pripravkem, a pak nejakou zakladovku a pak as gumoasfalt bo jak by jste to udelali vy?

Jo, vem to odrezovačem nebo Rodexolem a pak nejméně 2 silné vrstvy Alkytonu. Po dokonalém proschnutí nějaký "gumový" nátěr a už to nebudeš muset nikdy řešit.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 22:48   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jo, vem to odrezovačem nebo Rodexolem a pak nejméně 2 silné vrstvy Alkytonu. Po dokonalém proschnutí nějaký "gumový" nátěr a už to nebudeš muset nikdy řešit.
ok, ja mam chelade...tak to prcnu tim to oskrabu, protoze sem koukal a ten gumoasfalt ci co to je se loupe a pouze z tech navarenych casti:)
   Návrat  
p.dawe je teď offline  p.dawe
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.6.2012 , 8:10   Citovat  

Petr 78 napsal:
Zatím jsem nezkoušel, ale podle mně je to TOP kombinace. je to dobrý

po přečtení toho celeho topicu mi to taky přijde jako dobrá kombinace proto se divím že to ještě nikdo nezkusil... Velmi šťastný
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2012 , 19:45   Citovat  

p.dawe napsal:
po přečtení toho celeho topicu mi to taky přijde jako dobrá kombinace proto se divím že to ještě nikdo nezkusil... Velmi šťastný

určitě to někdo zkusil, možná jen s výrobky jiných značek
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 9:05   Citovat  

Tak jsem si včera objednal dvě plechovky toho rodexolu, tak jsem na to zvědavej jestli to tu korozi opravdu zastaví. Hodlám tím natřít bubny a pak to přetřík ještě komaprimem. Samotný komaprim bohužel zklamal a to jsem měl bubny kompletně odrezený až na čistej kov, po necelým roce jsou bubny opět na dost místech prorezlý Smutný
   Návrat  
Boďa je teď offline  Boďa
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 13:17   Citovat  

Hele já mám třeba dobrý zkušenosti s obyč červenohnědou základovkou a dvě vrstvy berneráckýho bitumenu. Chce to dobrej základ a pak něco co nepustí vlhkost až dolu. Více slabejch vrstev a natírat štětkou. Žádný stříkání.
A pak dutiny - vosk + konzervační olej. Po šesti letech se puchýrek o velikosti 4x4mm vubec nezvětšil Mrk
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 18:52   Citovat  

DanTe napsal:
Tak jsem si včera objednal dvě plechovky toho rodexolu, tak jsem na to zvědavej jestli to tu korozi opravdu zastaví. Hodlám tím natřít bubny a pak to přetřík ještě komaprimem. Samotný komaprim bohužel zklamal a to jsem měl bubny kompletně odrezený až na čistej kov, po necelým roce jsou bubny opět na dost místech prorezlý Smutný

Dej tam vrstvu 300um (6-7 štětcem) a vydrží to dýl Velmi šťastný Nevěřím ničemu, co se vaří v polsku Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 23:27   Citovat  

DanTe napsal:

Alkyton nebo Hammerite (dvě vrstvy) nikdy nezklamal a to bubny nebyly odrezený do stříbrna.
Nevím jaké teploty Rodexol vydrží, jestli nebude na těch bubnech dělat nějaký bordel.
Ale když chceš experimentovat než dát přednost osvědčené metodě......
   Návrat  
Karlos je teď offline  Karlos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2012 , 17:17   Citovat  

čau Honda dneska jsem se pustil do opravy tohoto místa(foto) a chtěl jsem se zeptat jak nejlépe toto místo zbavit rzi a zakonzervovat.druhá strana je úplně v pohodě....díky za rady a tipy

12062012199.jpg

12062012199.jpg, 739.93 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.6.2012 , 18:08   Citovat  

Karlos napsal:
čau Honda dneska jsem se pustil do opravy tohoto místa(foto) a chtěl jsem se zeptat jak nejlépe toto místo zbavit rzi a zakonzervovat.druhá strana je úplně v pohodě....díky za rady a tipy
nejlepe novy kus plechu, uz tam vidim diru Úsměv
   Návrat  
Karlos je teď offline  Karlos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2012 , 20:15   Citovat  

Brnďa napsal:
nejlepe novy kus plechu, uz tam vidim diru Úsměv
jj to je my jasný....jde mi hlavně o ty spoje co vedou nahoru....aby to tam dál nerezlo....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.4.2013 , 18:41   Citovat  

Petr 78: Nemas nahodou jeste ten vzorek ktery jsi tenkrat natiral Rodexolem?Rad bych videl jak ted vypada jestli je to mozne Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.4.2013 , 19:36   Citovat  

Kendik:
Vzorek už bohužel nemám, ale teď jsem natíral orezlé nápravy na C8G. Ano, skutečně na autu z roku 2006 byly orezlé nápravy Velmi šťastný
Na místa, kam jsem se nedostal drátěným kartáčem, jsem kydnul Rodexol a na to dvě silné vrstvy Alkytonu.
Ty místa byly docela hodně orezlý a já jsem je vůbec neobrušoval. Jenom odmastil technickým benzínem a hned natíral Rodexolem. Hezky to zreagovalo, povrch se stal stabilním, nic se nedrolilo a dobře se to potom natíralo.
Opravdu super věc, ten Rodexol, na místa kam se nedostaneš drátěným kartáčem a nemůžeš nebo nechceš rozebírat abys ten díl dal třeba na pískování.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.4.2013 , 19:46   Citovat  

2006 a uz orezle? Tak to koukám!
Nevadi ze nemas Úsměv Ja jsem s tim natrel orezly lem zevnitr kdyz koukaly bublinky na laku a ted uz je videt i rez. Velmi šťastný Jedine ze bych natrel jeste vnejsek a uvidim co to udela.Na tom se uz asi neda nic zkazit Úsměv
Ted jsem si vzpomel, ze jsem natiral minuly rok zrezlou lopatu co je ve sklepe tak na ni zitra mrknu jak je na tom po 11 mesicich Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak ochránit proti korozi???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina