Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
stavba domu - děláte někdo centrální vysavače?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 10:28   Citovat  

Hondik napsal:
to mame mozna my bo tu privezli to velke silo a napojili k tomu vodu a hadici to lili na to topeni a pak to ponornym vibratorem srovnavali

jj to je anhydrit čili na bázi sádry..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 11:06   Citovat  

skyline napsal:
Ze ma podlahovka 2x nizsi teplotu je blud dany tim, ze vetsina lidi ji srovnava s nejakym plynakem co vali na 80 stupnu. Kdyz to srovnas s tepelnym cerpadlem, rozdil v tom neni, protoze voda do radiatoru i podlahovky jde stejna (pokud nemas rozdilne okruhy, coz moc lidi nema). Podlaha je vsak rozhodne studenejsi, vcelku logicky. I tak ovsem tepelne cerpadlo eliminuje vireni prachu (radiatory jedou na max 50 stupnu) a rozdil teplot v dome.

já si fakt nemůžu pmoct, ale ty musíš do každé diskuze vnášet nesmysly, nebo bydlíš nekde na panetě skyline, kde je všechno podle zákonů skyline...tepelné čerpadlo nemá s vířením prachu vůbec nic společné, víření prachu mají na svědomí právě radiátory(sálavý zdroj tepla), které mají při provozu teplotu kolem právě 75-85 stupňů, takže od nich teplý vzduch stoupá a po ohřátí se středem místnosti vrací k zemi a sebou táhne prach, kdežto podlahovka nebude nikdy tak teplá, a stačí jí na ohřev místnosti na nějakých 22 teplota 35-45, podle zálivky, jestli se bavíš o podlahovce, s tím že má nekdo třeba v koupelně nebo v zádveří radiátor, tak má logicky stejnou teplotu...a co se týká zálivky tak samozřejmě je anyhydrit lepší než beton, protože se ho stačí menší vrstva, rychleji se zahřeje a dýl drží tepltu, oproti betonu....
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 11:22   Citovat  

Stepa: kolik si myslis, ze dava tepelne cerpadlo teplotu? Z principu veci jde o nizkoteplotni vytapeni, stejne jako podlahovka. Takze ano, blud to je, protoze proste neni pravda, ze v podlaze je polovicni teplo nez v radiatorech. Neni, ne v pripade tepelneho cerpadla. Pisu, ze to mam doma, ne?

Speedey: termostat tam je, takze lze do podlahy pustit min, nez do radiatoru, ale kdyz to dam naplno (coz mam vice-mene porad), tak bych cekal, ze tam tece to, co do zbytku okruhu (cerpadlo je jednookruhove). A v tom je max 58 stupnu. Po dvou sezonach podlahy nedelaji nic, ani v koupelne (dlazba), ani v kuchynoobyvaku (tam je podlahovka pod necelou polovinou plochy, pricemz cely pokoj ma stejnou plovoucku).

Hondik: u vytapeni TC k cirkulaci vzduchu nedochazi. Ohriva se "vzduchova masa", proto je takove vytapeni na nic do jen obcas vyuzivanych prostor (treba na chatu, kam prijedes na vikend bys to v mrazech ani neohral a uz bys jel zas domu). Proto je to taky z meho pohledu prijemnejsi, nez plyn, protoze to neviri prach. Obecne je to rozdil v principu - plyn muzes treba na den vypnout a zapnout po navratu z prace, ohulit na plno a za chvili mas teplo. Toto s TC nejde, ale ani neni duvod to delat, protoze udrzovani teploty je vcelku energeticky nenarocne prave proto, ze ti staci relativne malo stupnu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 11:36   Citovat  

jonaasek: tvoje nechapavost zacina byt dost na obtiz. Kdyz nejsi schopen rozlustit veci nekde u chrochtaku, tak se zasmeju, ale kdyz uz pak nedavas ani toto, zacina to byt skutecne otravne, protoze tvoje neustale fnukani a navazeni se, pramenici z tve vlastni hlouposti nicemu neprospiva. Nicmene abychom se nekam pohli, specialne pro tvou nechapavou osobu:
- Tepelne cerpadlo je nizkoteplotni zdroj, maximalni teplota v tom mem je 58 stupnu (ne 75-85, jak tady blabolis)
- Protoze to tepelne cerpadlo je tim, co dodava teplo radiatorum, je to i toto tepelne cerpadlo, ktere zpusobuje, ze radiatory nejsou tak horke (neni to tedy tak, ze je to dano radiatory, ty totiz netopi, topi nejaky zdroj a ten kdyz nedava 75-85 stupnu, vcelku logicky a snad i pro tebe pochopitelne tedy ani ty radiatory takovu teplotu mit nebudou)
- Protoze radiatory nejsou horke (u me bezne jen okolo 40-45 stupnu), k vireni, ktere popisujes nedochazi, resp. vireni neni horsi, nez pri vytapeni podlahovkou

Snad uz je ti to jasne, nicmene nepocitej s tim, ze bych ti to takhle po lopate vysvetloval vzdycky, tohle je vyjimka abys zase nenicil diskusi jako jinde neustalym opakovanim blabolu (ne, skutecne ti v tech ostatnich pripadech nic takto rozebirat nebudu).
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 11:54   Citovat  

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

ty by ses měl jmenovat větrný mlýn...ale jen na vysvětlení, já jsem se vžádném případě nebavil o vytápění složeném radiátory a tepelným čerpadlem, samozřejmě je logické že pokud je na TČ máš napojené tak do nich samozřejmě teče voda teplá tak, jak ji ohřeje zdroj, nicméně neznám nikoho, kdo by navrhl vytápění TČ s radiátory..ale jestli to máš a funguje ti to, tak nic proti HaHaaa . já si o tom myslím své, a určitě nejen já...a tvoje věta "u vytapeni TC k cirkulaci vzduchu nedochazi. Ohriva se "vzduchova masa".." svědčí i o tom že máš vlastně zmatky i v tom co to je TČ, to co jsi popsal je vytápěnínuceným větráním s rekuperací tepla, kde je TČ opravdu použito na ohřívání vzduchu, který neustále cirkuluje domem...ale v tomto topicu se bavíme o podlahovce, čili TČ tady zmíněné, jsou buď vzduch voda, voda voda nebo země voda, které teplo předává do oběhu - což je podlahovka, nikoliv radiátory - podlahovka - nízký zroj tepla, buď kondenzační kotel, nebo TČ/radátory - vyšší zdroj tepla - atmosférický kotel...tak si ujasni o čem mluvíš, a napiš to pořádně. a byl bych rád kdyby sis nechal opravdu hloupé poznámky typu tvoje hloupost apod...já se snažím diskutovat, ty do toho pleteš naprosto zbytečně urážky...nikdo jiný mimo tebe to tady nedělá...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 11:54   Citovat  

to skyline:

tak to gratuluju kvalitně odvedené podlahy a tvoje odvážnost je to dobrý
ale nemyslim si že by bylo potřeba hnát tolik stupňů do podlahovky. pokud máš kvalitně udělanou izolaci a maximálně povolenou vrstvu betonu nad okruhem tak bohatě stačí 35°C.
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 12:28   Citovat  

Speedey napsal:
to skyline:

ale nemyslim si že by bylo potřeba hnát tolik stupňů do podlahovky. pokud máš kvalitně udělanou izolaci a maximálně povolenou vrstvu betonu nad okruhem tak bohatě stačí 35°C.

ne ze bych tomu nak rozumel, ale pokavad se podlaha oddilatuje od okolnich konstrukci, takze se ma kam hejbat po zahrati, a ohriva se cela rovnomerne tak by snad ani prasknout nemusela ne?
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 12:31   Citovat  

Speedey napsal:
to skyline:

do podlahovky max 40 jinak to dopadne hooodně špatně Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 12:40   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
do podlahovky max 40 jinak to dopadne hooodně špatně Úsměv

mě to psát nemusíš Velmi šťastný
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 12:41   Citovat  

PAKO napsal:
Na podlahu nedám dopustit(medium voda) ,dělal jsem jak klasiku do betonu,tak do dutin mezi polštáře pod dřevěnou podlahu. Beton má samozřejmě výhodu v akumulaci.

do dutin mezi polstare pod drevenou podlahu? to musi mit uplne zoufalou ucinnost ne? jaky s tim jsou zkusenosti?

jinak za sebe bych ke konstrukci a vytapeni RD rekl nasledujici:
1) dum musi byt postaveny tak, aby energie potreboval co nejmin a mel konstrukce, mimo jine i okna, ktery v podstate uz nevyzaduji presny umisteni topidel ( bezny 0,6 trojsklo se uz dneska nema sanci rosit, a tudiz neni treba resit polohu topidlo pod, nebo u okna
2) u domu s kvalitni tepelneizolacni obalkou se problem akumulace a nadmernych tepelnych zisku odsouva na druhou kolej.
3) primarni zdroj energie pro topeni bych volil urcite elektro, at uz akumulacni nadrz s top spiralou, TČ atd. K tepelnym cerpadlum bych byl mirne skeptickej co do navratnosti versus spolehlivosti. Akumulacni nadrz umi vyuzit narazovy teplo z alt. zdroju, predevsim solar a krbova vlozka. Krbova vlozka, pokud je clovek ochotnej se babrat se drevem, je vybornej zdroj na prechodny obdobi.
4) dobre zateplenej barak potrebuje pro kvalitu prostredi rizeny vetrani, ponevadz bud bude v baraku smrad, nebo budou ztraty vetranim - vyrazne vetsi nez prostupem. Rizeny vetrani s rekuperaci s rozvodem teplyho vzduchu je prostorove narocnejsi ( tlusty trubky) ale v podlaze jsou videt jen drobny vyustky a celej system je blbuvzdornej predevsim tim, ze kdyz system nekde trochu netesni nic se nedeje - teplovodni system je havarie. Montaz je trivialni, da se delat svepomoci.
5) co do konstrukce domu a ekologicnosti jednotlivyhc matrošů se doporucuju zamyslet co ktera konstrukce vazi, z jakejch surovin se vyrabi a kolik energie na to padne, a co zbyde z baraku az se zboura. Nektery zpusoby staveni z toho pak vyjdou jako pekna prasárna
   Návrat  
Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 13:58   Citovat  

koki... napsal:
že podlahový nevytopí tolik co radiátory? Tak to koukám! Mám podlahový a není nic lepšího a když se nebudu bavit a tom co vytopí místnost víc, už jen pocitově teplo od nohou je daleko lepší než od klasika radiátoru, nehledě na to že "sáláním tepla" od podlahy se vytopí třeba i postel, takže máš pod peřinou "teplo" než do ní vlezeš. (osobní skušnost )

Možná bude někde u Nás problém.. Teda abych to vysvětlil.. Dole v baráku máme dejme tomu cca 25°C a nahoře s podlahovou je 21°C což není tak velký rozdíl ale při delším sezené je to znát.
Podlahové mě osobně příjde lepší v tom, že člověk má jakýsi pocit většího tepla, jelikož mu jde teplo do noh, že ano. Je taky možný, že se někde něco pos... protože tam bylo více problému od začátku.. No jo, taky to dělala firma drbal neplatil, že Úsměv

Ale pokud je pravda co píšeš, je asi na čase zkontrolovat to naše podlahový, protože tam s tím fakt spokojený nejsem a je možné, že tam nějaký problém máme
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 14:16   Citovat  

Klejzlik napsal:
Možná bude někde u Nás problém.. Teda abych to vysvětlil.. Dole v baráku máme dejme tomu cca 25°C a nahoře s podlahovou je 21°C což není tak velký rozdíl ale při delším sezené je to znát.
Podlahové mě osobně příjde lepší v tom, že člověk má jakýsi pocit většího tepla, jelikož mu jde teplo do noh, že ano. Je taky možný, že se někde něco pos... protože tam bylo více problému od začátku.. No jo, taky to dělala firma drbal neplatil, že Úsměv

Ale pokud je pravda co píšeš, je asi na čase zkontrolovat to naše podlahový, protože tam s tím fakt spokojený nejsem a je možné, že tam nějaký problém máme

v kazdem patre by mela byt skrinka s rozvodama do pokoju a tam jsou ventily kteryma regulujes prutok vody do dane mistnosti tak bych se mrknul tam jestli to neni nahodou nejak spatne nastaveno
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 14:57   Citovat  

Speedey: standardne to topi do 50 stupnu, 58 je maximalni vystupni z cerpadla a nepredpokladam, ze to na tu teplotu vubec nekdy vyleze. Nicmene se poptam, jak je to vlastne presne zapojene a co teda do podlahy tece, umi byt celkem pekne tepla, ale kolik je to stupnu si od oka netipnu. Problemy bych mel pochopitelne nerad, ale zase predpokladam, ze uz by se projevily, kdyz to clovek pouziva dva roky. Navic v koupelne je sprchovy kout bez vanicky, takze to musi byt docela zahul hlavne pro tu dlazbu - zespodu teplo, zhora treba studena voda nebo naopak na chladne kachlicky v lete tepla. Nicmene na zazraky neverim, takze je to asi udelane tak, ze tam jde jen takova teplota, jaka ma.

Jonaasek: cim vic smajlu, tim vic prispevek? A ano, az budes priste v prvnim prispevku blabolit neco o nesmyslech a planetach, pusobi pak komicky, kdyz moralizujes. Cos to zase vyplodil je fakt ulet, nema cenu komentovat. O cem ty se bavis me nezajima, reagoval jsem na jiny prispevek a ze mas potrebu se do me neustale navazet, protoze nevydychas, kdyz necemu nerozumis a jsi za blbce jinde je holt tvuj problem, ne muj. Bud IQ nahoru nebo se s tim smir. wc
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 15:11   Citovat  

kandik napsal:
do dutin mezi polstare pod drevenou podlahu? to musi mit uplne zoufalou ucinnost ne? jaky s tim jsou zkusenosti?

z byvalé montované chaty se udělal lehce nízkoenergetik ,ve vnitř na kačírek minerální vata do 10cm vzniklé dutiny trubky spočítané jako beton+parketa. na to přišel 28mm smrk(po obroušení cca 25mm). Funguje bez problémů. Podlaha jen neaakumuluje jako beton.

apropo ,do betonu se nepřidává jenom plastifikátor ale dá se armovat sekaným drátkem či sklem a samozřejmě kari
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 9:08   Citovat  

tak jsem se vrátil z francie, a musim říct že jsem celou dobu přemýšlel, jestli se na ten plyn nemám vykašlat a zkusit elektrokotel, když si vezmu že dostanu tarif s levnějším nočním proudem po celý rok, kolik dnů je otopná sezona, a náklady na kondenzační kotel a elektrokotel...přípojku u baráku mám, jen bych ho nechal nepřipojený abych třeba v budoucnu mohl ten plyňák pořídit....fakt nevim...
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 9:47   Citovat  

nezapomeň přípravu TUV ... nicméně jdeš velmi správným směrem ... je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 9:49   Citovat  

co se týká skylina, tak se mu tímto omlouvám za zbytečnou reakci, ale celé jsem to špatně pochopil, myslel jsem že se baví o dvou zdrojích tepla - podlahovka a radiátor, nedošlo mi že má oba napojené na jeden zdroj tepla - TČ. tady je logické že do obou okruhů jde jedna teplota, nicméně i tak mi přijde zvláštní že do podlahy pere 50...to už přece musí být na nohy nepříjemné..a ještě bych byl rád abys mi vysvětlil větu - u vytapeni TC k cirkulaci vzduchu nedochazi. Ohriva se "vzduchova masa", proto je takove vytapeni na nic do jen obcas vyuzivanych prostor...protože tady nevím co myslíš tím TČ....každopádně to co jsem psal je pravda, a tak to je Se stydím
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 12:18   Citovat  

Jonaasek napsal:
tak jsem se vrátil z francie, a musim říct že jsem celou dobu přemýšlel, jestli se na ten plyn nemám vykašlat a zkusit elektrokotel, když si vezmu že dostanu tarif s levnějším nočním proudem po celý rok, kolik dnů je otopná sezona, a náklady na kondenzační kotel a elektrokotel...přípojku u baráku mám, jen bych ho nechal nepřipojený abych třeba v budoucnu mohl ten plyňák pořídit....fakt nevim...

Ten elektrokotel si pořádně spočítej, každej v mým okolí co postavil novej barák, zaizolovanej, topení v podlahách, termostaty všude po baráku atd. (zkrátka žádná ruina) tak beztak platí randály za elektriku. Známej rekonstruoval starou zemědělskou usedlost - prostě starej barák, kamenný zdi a takový ty "poctivý" matroše, dal kondenzační kotel plynovej + podlahový topení + snížení a zateplení stropů nějakou tou izolační foukanou hmotou, vytápí cca 140 m2 + ohřev vody a měsíčně ho stojí plyn 2600,- (spočítaný po letošní zimě, ceny RWE) což je hodně slušný na tu plochu a typ baráku.
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 13:17   Citovat  

area07 napsal:
Ten elektrokotel si pořádně spočítej, každej v mým okolí co postavil novej barák, zaizolovanej, topení v podlahách, termostaty všude po baráku atd. (zkrátka žádná ruina) tak beztak platí randály za elektriku. Známej rekonstruoval starou zemědělskou usedlost - prostě starej barák, kamenný zdi a takový ty "poctivý" matroše, dal kondenzační kotel plynovej + podlahový topení + snížení a zateplení stropů nějakou tou izolační foukanou hmotou, vytápí cca 140 m2 + ohřev vody a měsíčně ho stojí plyn 2600,- (spočítaný po letošní zimě, ceny RWE) což je hodně slušný na tu plochu a typ baráku.

já sem nechal pozměnil projektovou dokumentaci na budoucí novostavbu - zamítl jsem elektrokotel OK
a půjdu cestou, co píšeš..akorát podlahovka jen někde, zbytek radiátory
   Návrat  
svanvo je teď offline  svanvo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 14:13   Citovat  

Čus ,

pracuji již asi 4 rokem ve stavební firmě, která staví nízkoenergetické domky již po dobu 21 let. Já kolem té firmy lítám od mala - vlastní ji muj strejda.

Neřeším o cem se to kluci bavíte, jen vám řeknu jedno - strejda i brácha mají postavenou novostavbu - zateplenou - oba vytápí prostor kolem 150 M2 - elektrickou podlahovkou - ( v kazde mistnosti termostat ) a cena elektriny za jeden rok ( topení vaření na elektřine pocitace televize atp) ( občas si pritopi krbem) 14 000 , připadá vám to moc ?

Myslím, že tomu rozumím až až, mám vystudovanou i stavebku, čili, pokud se chceš na něco zeptat není problém Úsměv
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 15:12   Citovat  

také je to o tom..co komu vyhovuje
mě bys bávem nepřesvědčil, ikdyby bylo zadarmo Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 15:45   Citovat  

já tomu věřím, proč ne, ale já prostě rohožím nevěřím, nedal bych si to do baráku, prostě tomu nevěřim, je to prostě kabel a když se někde přepálí tak rozkopávat celou místnost opravdu nechci..v podlaze prostě budou hadice s vodou Úsměv
   Návrat  
Ludva je teď offline  Ludva
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 12:20   Citovat  

Co se týká vytápění domu, tak já osobně po konzultaci s topenářem jsem úplně upustil od jakéhokoliv tepelného čerpadla a to z důvodu návratnosti, poruchovosti a sní spojenou výměnou daných dílů. Co se týká programu zelená úsporám, tak je to spíš program na obtíž. Při dodržení jejich požadavků není stejně vyhráno a nemusí se na člověka vůbec dostat. Firmy co jsou zařazené v programu pak odolávají náporu zákazníků, co se dožadují slíbených dotací.Proto s ním moc nepočítám. V oblasti vytápění nejsem až tak zdatný, proto si nechám poradit. Z toho důvodu u mého domu bude topení řešeno kondenzačním kotlem o výkonu 12kW Baxi (výkon kotle spočítán podle obvodové obálky domu), v 1.NP podlahovka v podkroví tělesa, ohřev teplé vody doplněn o solární panely,teplovzdušné vytápění krbem. Podlaha v 1.NP bude řešena anihidritem a v podkroví hofatex a plovoucí dřevěná podlaha.
kandik napsal:
5) co do konstrukce domu a ekologicnosti jednotlivyhc matrošů se doporucuju zamyslet co ktera konstrukce vazi, z jakejch surovin se vyrabi a kolik energie na to padne, a co zbyde z baraku az se zboura. Nektery zpusoby staveni z toho pak vyjdou jako pekna prasárna

S tím souhlasím a proto budu stavět difúzně otevřenou dřevostavbu opláštěnou Hofatexem (dřevovláknitýma deskama)
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 14:26   Citovat  

Ludva napsal:
Co se týká vytápění domu, tak já osobně po konzultaci s topenářem jsem úplně upustil od jakéhokoliv tepelného čerpadla a to z důvodu návratnosti, poruchovosti a sní spojenou výměnou daných dílů.

Sorry, ale špatnej topenář ... tohle je nesmysl ... návratovost buďiž, ikdyž si pořád myslím, že jí špatně počítáte ... ale ta poruchovost ... to fakt ne ... jako jo, může mít klient smůlu na vadný kus, ale jinak se tam nemá až tak co pokazit
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 17:02   Citovat  

Velmi šťastný zas všechno jinak, půl vůkendu u pc, a už mám poslanoužádost o kalkulaci na TČ voda - voda mám na pozemku studnu, takže nemusím řešit drahé vrty, a když jsem si propočítal náklady na přípojku, cenu kotle atd.....no a hlavně příští rok mají fakt být ty dotace, takže uvidím jaký bude cenový rozdíl, a pokud se mi podaří tu dotaci dostat, a to čerpadlo pujde tak kašlu na plyn...pokud to vyjde o moc dráž tak plyn bude

s tou poruchovostí bych to taky neviděl tak zle....navíc máš nějakou záruku ne?
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 17:47   Citovat  

Jonaasek napsal:
Velmi šťastný zas všechno jinak, půl vůkendu u pc, a už mám poslanoužádost o kalkulaci na TČ voda - voda mám na pozemku studnu, takže nemusím řešit drahé vrty, a když jsem si propočítal náklady na přípojku, cenu kotle atd.....no a hlavně příští rok mají fakt být ty dotace, takže uvidím jaký bude cenový rozdíl, a pokud se mi podaří tu dotaci dostat, a to čerpadlo pujde tak kašlu na plyn...pokud to vyjde o moc dráž tak plyn bude

s tou poruchovostí bych to taky neviděl tak zle....navíc máš nějakou záruku ne?

věř tomu že ty dotace zas tolik nebudou , jelikož je přečerpaný limit na rok cca 5ti násobně, takže spíše počítej s tím, že dotace nebude ( žena v tom pracuje - deláme zprávy pro MŽP a ma přístup do přehledu a stavu dotací od EU ).

Sami stavíme barák + dílnu tak sem si oveřoval zda mohu počítat s dotacemi at už zelená usporám, reg rozvoj podnikání atd a do soukromého (=nepodnikatelského ) sektoru je mizivá šance, protože je fura žádsotí na které se v předchozích x letech nedostalo ale nebyly zamítnuty, takže budou vyřizovány přednostně ( kupodivu mi stále nebyla zamítnuta moje žádost z roku 2010 ze "zelených uspor" na zateplení ale taky stemi penezi vubec nepočítám, jen sme nepochopil podle jakého klíče žádosti zamítaj/odkládaj k pozdějšímu posouzení..
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 19:00   Citovat  

Ludva napsal:

S tím souhlasím a proto budu stavět difúzně otevřenou dřevostavbu opláštěnou Hofatexem (dřevovláknitýma deskama)

gratuluju OK OK
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 8:36   Citovat  

kandik napsal:
gratuluju OK OK

no nevím jestli je k čemu.tepelně atd ok ale jak se řeší v takový stěně zvířátka ? já řeším jak se zbavit myší za sádrošem a to je půdní vestavba kdy ty k.... musely nějak překonat cca 3 m výšky a najít nebo si vytvořit dírku v podbití .
0,5m sokl a pár cm dřevený desky pro ně nebude moc velká překážka.

add svanvo: nepřehnal jsi to trošku s tou dobou těch staveb ?21 let je hned po revoluci a to se nízkoenergetáky nestavěli a normy byly tehdá taky trochu jinde,pokud vím.a pěkný ego na pouhý 4 roky praxe, už ses byl podívat na stavbě?

ono suma na vyučtování nic moc neřekne,když to není komplet . záleží kolik toho proženou tím krbem a taky na jakou tepelnou pohodu topěj -taky jsem byl u známejch co topí tímhle stylem a s podobnými náklady (a to v krbu topěj pravidelně, takže tak tipuju 2 kubíky za zimu+) ale mužu říct že bych tam dlouhodobě nevydržel na mě tam prostě byla zima.ale jim to asi nevadí, vypadnou v 7 ráno a vrátěj se v 6 večer ,navečerej se a jdou chrnět,takže tam v podstatě nebydlí.doma mívám mezi 22-24 ,tuhý paliva,podlahovka ,radiátory,regulace,vestavba,plášť nezatepleno plast okna dvojskla cca 5 letstáří ,...ročně protopím 16t.
dílna zatepleno i vnější plášt,ve výstavbě ,plastový okna ,topení automat + peletky ,letošní zima cca 11t (2 bigbagy po 1,1t za 4800 kus + nějaký testovací pytle na základní nastavení kotle).
v tomhle je dycky problém,že do toho vstupuje faktor "tak jak to mám já je to nejlepší" -málokdo má srovnání s jiným typem ve stejným režimu.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 8:45   Citovat  

taky máme krb s výměníkem na vodu a protopíme za zimu cca 10 kubíků dřeva, ale celkem malý domeček

a s myšákama se potýkáme taktéž cože cože ?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 8:46   Citovat  

monty napsal:
no nevím jestli je k čemu.tepelně atd ok ale jak se řeší v takový stěně zvířátka ? já řeším jak se zbavit myší za sádrošem a to je půdní vestavba kdy ty k.... musely nějak překonat cca 3 m výšky a najít nebo si vytvořit dírku v podbití .
0,5m sokl a pár cm dřevený desky pro ně nebude moc velká překážka.

add svanvo: nepřehnal jsi to trošku s tou dobou těch staveb ?21 let je hned po revoluci a to se nízkoenergetáky nestavěli a normy byly tehdá taky trochu jinde,pokud vím.a pěkný ego na pouhý 4 roky praxe, už ses byl podívat na stavbě?

ono suma na vyučtování nic moc neřekne,když to není komplet . záleží kolik toho proženou tím krbem a taky na jakou tepelnou pohodu topěj -taky jsem byl u známejch co topí tímhle stylem a s podobnými náklady (a to v krbu topěj pravidelně, takže tak tipuju 2 kubíky za zimu+) ale mužu říct že bych tam dlouhodobě nevydržel na mě tam prostě byla zima.ale jim to asi nevadí, vypadnou v 7 ráno a vrátěj se v 6 večer ,navečerej se a jdou chrnět,takže tam v podstatě nebydlí.doma mívám mezi 22-24 ,tuhý paliva,podlahovka ,radiátory,regulace,vestavba,plášť nezatepleno plast okna dvojskla cca 5 letstáří ,...ročně protopím 16t.
dílna zatepleno i vnější plášt,ve výstavbě ,plastový okna ,topení automat + peletky ,letošní zima cca 11t (2 bigbagy po 1,1t za 4800 kus + nějaký testovací pytle na základní nastavení kotle).
v tomhle je dycky problém,že do toho vstupuje faktor "tak jak to mám já je to nejlepší" -málokdo má srovnání s jiným typem ve stejným režimu.

to je věc ten podavač na pelety a kotel s ventilátorem pro dokonalé prohoření je to dobrý
to já taky schvaluju, nejsou pelety, dá se přejít na černý uhlí, není uhlí šup jinej rošt a dá se jet na dřevo, prostě kotel k nezaplacení....
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
stavba domu - děláte někdo centrální vysavače?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina