Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
stavba domu - děláte někdo centrální vysavače?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 4
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 9:02   Citovat  

Speedey napsal:
to je věc ten podavač na pelety a kotel s ventilátorem pro dokonalé prohoření je to dobrý
to já taky schvaluju, nejsou pelety, dá se přejít na černý uhlí, není uhlí šup jinej rošt a dá se jet na dřevo, prostě kotel k nezaplacení....

asi tak , já nemusím ani měnit rošt , jen vypnu podavač a ostatek - větrák,pohyb roštu a odpopelnění funguje dál.akorát už na to člověk musí myslet že tam musí zajít něco přihodit , v automatice jen vynáším popelník a dosypávám pelety a je v podstatě jedno jestli si vzpomenu ráno nebo večer -i když už nemá co "žrát",tak v hubě hořáku vydrží žhavý a stačí mu dosypat palivo a jede dál.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.7.2012 , 9:12   Citovat  

osobně stavět "na zelený louce" tak si vytvořím v návrhu místnost pro palivo adekvátní velikosti ,tak aby tvořila alespon částečně násypku (prostup do utopený kotelny/svažitá podlaha ) zvenku přístup nějakým oknem/dveřmi aby se peletky nebo uhlí dali nafrkat přímo z náklaďáku ,z toho pomocný podavač do násypky kotle a vymalováno.
komín dvoupruduch aby bylo kudy pustit jak tuhý tak případn plyn.
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2012 , 11:34   Citovat  

Pracuji jako projektant dřevostaveb a cca 70% baráků jde s kondenzačním, zbytek elektro.(jinak jak někdo pasl výše-turba už zas můžou být skrz stěnu a ne že ne) Švagrová ma bungalov cca 115m2, 5 let starý, dřevostavba a má pouze krbovky + vakuový trubice na střeše. Když k ní přijedem, tak chcípám-pořád tam má 25-27°C to snad ne
My jsme si s manželkou postavili těžkou akumulační pec s teplovodním a teplovzušným výměníkem se spaním nahoře jak pro línýho Honzu a pohoda kouř . Barák máme kamenej víc jak 200let starej,podlahová plocha cca 150m2. A 4,5t vážící pec spolehlivě vytopí skoro celé přízemí (v kuchyni máme ješkě kuch. sporák na dřevo) + celé podkrový a ještě výměníkem ohřeje vodu v 200l boileru. Podzim a jaro zatápim 1x denně, v zimě 2x, jen když už jsou ty největší hnusozimy (-20°C apod) tak 3x. Dříví na celou zimu mě díky hodnému lesákovi výjde tak na 3000,-kč + 2-3 týdny dřiny Velmi šťastný
   Návrat  
Ludva je teď offline  Ludva
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2012 , 20:25   Citovat  

Daver napsal:
Sorry, ale špatnej topenář ... tohle je nesmysl ... návratovost buďiž, ikdyž si pořád myslím, že jí špatně počítáte ... ale ta poruchovost ... to fakt ne ... jako jo, může mít klient smůlu na vadný kus, ale jinak se tam nemá až tak co pokazit

100 lidí, 100 názorů. Rada od profesionála, k nezaplacení. Mrk Úsměv
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 23:05   Citovat  

no jak vidim ze se tu bavite uz i o cenach tak sem taky neco pisnu Velmi šťastný
my rocne protopime nejakych 1300m3 plynu kde je v tom zapocteno ohrev TUV a vareni na plynove varne desce¨
priznam se ze cenove se v tom neorientuju bo jak vidim tu tabulku ceny kde je nejaky prepocet z m3 na kWh tak je mi zle ale pro predstavu by to melo byt tady napsano mame plyn od bohemia energy
tudy odkaz
   Návrat  
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2013 , 12:23   Citovat  

tak barák je postavený, topení vyřešené, a teď řeším centrální vysavač a potřeboval bych trochu poradit, konkrétně systém husky, rozvod hadice ve zdi....děláte v tom někdo? Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2013 , 14:34   Citovat  

Není trochu pozdě řešit centrální vysavač v hotovym baráku :hehe: Centrální vysavač jsem řešil v projektu zatím asi jen třikrát, ale pokaždý to byl porod to snad ne Křížení trubek od vysavače s kanalizací a vodou mě dohánělo k šílenství. Zkus dát konkrétní dotaz. Buď budu vědět, nebo se můžu zeptat souseda, ten je přímo zaměstnanec Husky a montuje to. přátele
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2013 , 14:56   Citovat  

já mám hotový barák a zastřešený, ale ještě bez rozvodů a příček takže je ještě času dost Úsměv potřebuju vědět jestli na rozvod hadice ve zdi je i jiné potrubí nebo se změna týká jen kolen s větším poloměrem, jinak mě by to s desetimetrovou hadicí mělo vycházet jen na dvě zásuvky na celý barák a asi dvě štěrbiny...
   Návrat  
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2013 , 21:42   Citovat  

sumy napsal:
Není trochu pozdě řešit centrální vysavač v hotovym baráku :hehe: Centrální vysavač jsem řešil v projektu zatím asi jen třikrát, ale pokaždý to byl porod to snad ne Křížení trubek od vysavače s kanalizací a vodou mě dohánělo k šílenství. Zkus dát konkrétní dotaz. Buď budu vědět, nebo se můžu zeptat souseda, ten je přímo zaměstnanec Husky a montuje to. přátele

stejnak co ty nakreslíš my nedodržíme Velmi šťastný , protože kolikrát navržená cesta na plánu neodpovídala technickym možnostem, prostupama atd. kde se to muselo řešit na místě a nedodržet plán a to asi z 60% staveb, samozřejmě nechci říkat že si špatnej projektant to určitě ne ale hodně borců co dělaj projekt neviděli stavbu ani z rychlíku Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2013 , 21:58   Citovat  

Speedey napsal:
stejnak co ty nakreslíš my nedodržíme Velmi šťastný , protože kolikrát navržená cesta na plánu neodpovídala technickym možnostem, prostupama atd. kde se to muselo řešit na místě a nedodržet plán a to asi z 60% staveb, samozřejmě nechci říkat že si špatnej projektant to určitě ne ale hodně borců co dělaj projekt neviděli stavbu ani z rychlíku Velmi šťastný

vidim ze v tom nejsem sam Velmi šťastný
zrovna delame rekonstrukci velkeho objektu a co se tyce projektu tak 50% neodpovida skutecnosti a musis se doptavat co a jak a resit si to sam

ale tim nechci nikoho zde urazit co se tim zabyvaji
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2013 , 22:49   Citovat  

jo a máme bungalov a třeba elektriku budu tahat nad stropama, nechci mít nikde na zdi viditelné krabice, takže bych tudy měl táhnout i ten vysavačový rozvod protože ten systém hadoce ve zdi se vytahuje směrem shora dolů a odpadly by mi i starosti s křížením s vodovodem, i když to by přece neměl být takový problém...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.8.2013 , 11:45   Citovat  

Však proto jsem si na rekonstrukci vlastního baráku projekt nedělal pořádnej výtlem Já to mám ale krapet horší v tom, že projektuju prefabrikovaný dřevostavby a tam není pro improvizaci na místě prostor.
Jonasek: nerozumím tak úplně dotazu. Vysavače jsou vedeny v těch jejich rourách-bílé(tuším 50-ani se mi nechce věřit, že se to neucpe) a kolena maj krapet větší poloměr než klasika HT.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.8.2013 , 12:06   Citovat  

Jonaasek napsal:
jo a máme bungalov a třeba elektriku budu tahat nad stropama, nechci mít nikde na zdi viditelné krabice, takže bych tudy měl táhnout i ten vysavačový rozvod protože ten systém hadoce ve zdi se vytahuje směrem shora dolů a odpadly by mi i starosti s křížením s vodovodem, i když to by přece neměl být takový problém...

stejně budeš muset sekat do zdi nebo dělat do sádroše díru tak je jedno jestli to budeš dělat spodem nebo vrchem ne?
navíc to ani nelze technicky protože kdyby to mělo sát nahoru tak to prostě nedá, většinou se to dělá i do spádu kvůli kondenzu nebo případně nasáté vodě...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.8.2013 , 17:40   Citovat  

já v projektu elektriku udělanou nemám, protože jsem ještě nevěděl, kde co bude, takže to budu dělat za pochodu stejně jak vysavač...technicky nemožné aby to sálo nahoru to přece nemůže být...tady na tom videu je jasně vidět že hadici vytahuje shora tudy odkaz , a kondenz bych řekl že se tam udělat může ale stejně ho vysavač vytáhne i do vrchu, přece je i systém mokrého sání a tam se může vysávat voda i třeba z akvárka nebo při havárii pračky atd. tam se dělají vývody přímo do kanalizace, navíc když se dělají rozvody tak stejně poslední díl jde ze země kolmo nahoru do jednotky, takže je snad jedno jestli potáhnu kolmo nahoru trubku od zásuvky, nebo ze země do jednotky...hm? ale teď jsem to zběžné počítal a asi od toho upustím a zůstanu u klasického systému protože jedna zásuvka vyjde na 7500,- plus nějaké věci okolo a hned to mám o asi dvacku víc než u klasiky Ble
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.8.2013 , 20:40   Citovat  

No tak Husky je drahej jak p...pes HaHaaa My bereme vysavače od jiný firmy, teď si za živýho boha nevzpomenu na jméno(ve středu se ti zeptám obchoďáka) a tam vyjde komplet včetně montáže do dvoupodlažního domku v rozmezí 40-60tkč
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.8.2013 , 21:53   Citovat  

ještě zvažuju elektrolux, resp. beam a když jsem si počítal komplet matroš, tak mě to u nich na oficial stránkách vyšlo na míň než 30...myslím něco kolem 27000,- což není zas tak moc...ale zeptej se, za každou radu nebo info budu rád, aspoň bude z čeho vybírat a nad čím přemýšlet přátele Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.8.2013 , 21:57   Citovat  

asi mi nejak utekla pointa proc chtit centralni vysavac
jake jsou klady a zapory oproti obyc domacimu vysavaci
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.8.2013 , 22:23   Citovat  

Jo, Beam, to je ono Velmi šťastný
Kdybych stavěl novém barák, tak si centrál 100% udelam . Třeba štěrbina pod kuchynskejma skrinkamama je super věc. Žádny behani s vysavacem po baraku. Poradnej vysavač stejně stoji ranec a porad se mění pytle/vysypava. Nedělá to rambajz. Zkratka když už se stavi barak a nemusí se šetřit Kazda kc tak je to fajn
PS: klofu to ted na telefonu a tak jde Čestín stranou Se stydím
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.8.2013 , 9:44   Citovat  

Hondik napsal:
asi mi nejak utekla pointa proc chtit centralni vysavac
jake jsou klady a zapory oproti obyc domacimu vysavaci

jako zápor vidím zatím jen vyšší pořizovací náklady, ale
- vysávaný vzduch s prachem jde ven z baráku, nikde se ti nemotá
- když si správně navrhneš zásuvky a délku hadice vzhledem k velikosti domu tak nemusíš přepínat stokrát vysavač ze zásuvky do zásuvky (třeba mě to vychází na dvě zásuvky a podlahovou plochu mám 170 m, dvojgaráž nepočítám)
- jednotku budu mít v garáži, takže bude stačit malá hadice, kterou napojím na jednotku a můžu vysát auto
- nemusíš za sebou tahat krabici(vysavač), která každou chvilku tluče do rohů a nábytku
- záruky na jednotky jsou 20 let až doživotní
jak psal sumy můžeš si udělat štěrbinu v místech, kde se často zametá, třeba pod kuchyňskou linkou nebo pod krbem a nemusíš běhat s lopatkou
- v případě morkého vysávání i v koupelně a můžeš vysát i vodu, když si odvod napojíš na odpad, tak nemusíš vysypávat bordel z nádoby...
- a co se týká té vyšší pořizovačky, tak klasický vysavač stejně během života xkrát měníš, navíc jak píše zase sumy, musíš pořád měnit sáčky a filtry, a ty taky nejsou zadarmo, takže když si to spočítám tak zas o tolik dráž ten centrál nevyjde...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.8.2013 , 9:56   Citovat  

no já si nakonec odvez vysavač do dílny ,akorát doma překážel , žena jen vezme koště a zamete případně vytře -dlažba a plovoučka .
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.8.2013 , 22:15   Citovat  

Jonaasek napsal:
jako zápor vidím zatím jen vyšší pořizovací náklady, ale
- vysávaný vzduch s prachem jde ven z baráku, nikde se ti nemotá
- když si správně navrhneš zásuvky a délku hadice vzhledem k velikosti domu tak nemusíš přepínat stokrát vysavač ze zásuvky do zásuvky (třeba mě to vychází na dvě zásuvky a podlahovou plochu mám 170 m, dvojgaráž nepočítám)
- jednotku budu mít v garáži, takže bude stačit malá hadice, kterou napojím na jednotku a můžu vysát auto
- nemusíš za sebou tahat krabici(vysavač), která každou chvilku tluče do rohů a nábytku
- záruky na jednotky jsou 20 let až doživotní
jak psal sumy můžeš si udělat štěrbinu v místech, kde se často zametá, třeba pod kuchyňskou linkou nebo pod krbem a nemusíš běhat s lopatkou
- v případě morkého vysávání i v koupelně a můžeš vysát i vodu, když si odvod napojíš na odpad, tak nemusíš vysypávat bordel z nádoby...
- a co se týká té vyšší pořizovačky, tak klasický vysavač stejně během života xkrát měníš, navíc jak píše zase sumy, musíš pořád měnit sáčky a filtry, a ty taky nejsou zadarmo, takže když si to spočítám tak zas o tolik dráž ten centrál nevyjde...

nekde sem tady zahlidl cenu toho centralniho vysavace a nevim jestli by se mi to oplatilo
je sice pravda ze to je nejaky komfort ale za ty prachy to asi neni nic pro me
navic pri dnesnich cenach spotrebicu ktere jdou dolu bych od toho upustil
ale to je vec nazoru a penez Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.8.2013 , 9:46   Citovat  

Ja jsem si pocital toho huskyho a vychazi to kolem 25 tisic, kdyz koupim kousek ktery byl jako vystavni nebo poskozeny pri manipulaci ve sklade a opraveny s plnou zarukou a je slevneny treba o pet tis. beam vychazi podobne...jasne ze to je otazka penez, ale pocitam ze to je na cely zivot, a pri frekvenci vysavani a uklizeni manzelky ji to dost pomuze treba v dome.kde bydlime ted musi prepinat vysavac trikrat a to je polovicni plocha nez budem mit v novem navic ja taky vysavam a kolikrat mam chut tu skatulu vyhodit oknem kdyz triskne do zdi a zasekne se tam Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.8.2013 , 9:52   Citovat  

Kupte si kvalitní vysavač od Vorwerku s 10 metrovou šňůrou kterej má vibrační kartáče a budete maximálně spokojený, hlavně za sebou člověk netahá pixlu a ještě něco dělá pro svoje zdraví, sice stojí krapátko víc, ale máme ho celá rodina cca 15 členů a už v životě jinej vysavač!!!

tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
stavba domu - děláte někdo centrální vysavače?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina