Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
p4g intake swap (head swap)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 4
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2011 , 0:28   Citovat  

Prosím o radu nebo zda už někdo zkoušel a do zdárného konce dotáhl.
na P5G 2.0i namontovat sací manifold z P4G 2.3 a tak stejně i svody.
Podle těsnění by měly sedět.Nezkoušeli jste někdo?Co by mohlo nastat ??? Nebo co nastalo.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2011 , 11:18   Citovat  

kachnacrx napsal:
Prosím o radu nebo zda už někdo zkoušel a do zdárného konce dotáhl.
na P5G 2.0i namontovat sací manifold z P4G 2.3 a tak stejně i svody.
Podle těsnění by měly sedět.Nezkoušeli jste někdo?Co by mohlo nastat ??? Nebo co nastalo.

tady v CR asi zatim nikdo, podle posledniho zkoumani nejen tesneni ale i hlavy by to jit melo. OK
Pred tim jsem psal ze ty tesneni maji jinde vratne kanaly pro olej ale kdyz se podivas na hlavu tak tam jsou jen slepe odlehceni takze tamtudy ten olej nepotece.
Tady jsou odkazy na predelavky:
odkaz
odkaz tady jsou videt fotky i hlavy kde je zrejme co kam pasuje a ze ty vratne kanaly jsou slepe
odkaz
odkaz

co se tyka jen swapu saciho a vyfkoveho potrubi tak myslim ze to nic moc efekt mit nebude, porad pojedes na stejnou ECU takze tam pujde spis o subjektivni pocity nez o objektivni narust vykonu / momentu...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2011 , 11:30   Citovat  

PreludeZ napsal:
tady v CR asi zatim nikdo, podle posledniho zkoumani nejen tesneni ale i hlavy by to jit melo. OK
Pred tim jsem psal ze ty tesneni maji jinde vratne kanaly pro olej ale kdyz se podivas na hlavu tak tam jsou jen slepe odlehceni takze tamtudy ten olej nepotece.
Tady jsou odkazy na predelavky:
odkaz
odkaz tady jsou videt fotky i hlavy kde je zrejme co kam pasuje a ze ty vratne kanaly jsou slepe
odkaz
odkaz

co se tyka jen swapu saciho a vyfkoveho potrubi tak myslim ze to nic moc efekt mit nebude, porad pojedes na stejnou ECU takze tam pujde spis o subjektivni pocity nez o objektivni narust vykonu / momentu...

Ahoj ahoj na ty předělávky sem už koukal,...ale to jsme zase u zmaštění 2 motoru dohromady a investice že lip by už vyšlo koupit 2.2...
S tím manifoldem mě to jen tak napadlo.....co by se mohlo stát...
No tak to vypada že asi první kdo to prubne, no uvidíme na jaře co z toho vyleze.
No a kdyby se požila ECU z 2.3 ??

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2011 , 11:52   Citovat  

kachnacrx napsal:
Ahoj ahoj na ty předělávky sem už koukal,...ale to jsme zase u zmaštění 2 motoru dohromady a investice že lip by už vyšlo koupit 2.2...
S tím manifoldem mě to jen tak napadlo.....co by se mohlo stát...
No tak to vypada že asi první kdo to prubne, no uvidíme na jaře co z toho vyleze.
No a kdyby se požila ECU z 2.3 ??

P14 ECU ma podle me smysl jen u toho kompletniho swapu hlavy a i tak by byla vhodna minimalne kontrola podle sirokopasmove lambdy, kdyz uz ne nejaka korekce. Nezapomen ale ze P14 je OBD1 ale ty mas OBD2 takze predelavat to jen kvuli pouziti jine ECU bez adekvatni upravy motoru neni efektivni uprava...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2011 , 12:14   Citovat  

PreludeZ napsal:
P14 ECU ma podle me smysl jen u toho kompletniho swapu hlavy a i tak by byla vhodna minimalne kontrola podle sirokopasmove lambdy, kdyz uz ne nejaka korekce. Nezapomen ale ze P14 je OBD1 ale ty mas OBD2 takze predelavat to jen kvuli pouziti jine ECU bez adekvatni upravy motoru neni efektivni uprava...

Já tě obdivuju a vlastně všechny co tomu rozumíte.Já mám z toho vždycky hokej jako koza pod palmou.
No jak sem psal, nikdo to asi ještě nezkoušel tak to prubnu--a uvidíme co se tane,jaké zhoršení nastane nebo vše bude zachováno, jestli se něco stane se spotřebou nebo třeba tahem.Zkusím to pokus - omyl.
Zkusím tam dát i větší přední brzdy z 2.3 měly by pasnout.Tak taky uvidíme.Jaro bude zajímavé Úsměv

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2011 , 13:10   Citovat  

kachnacrx napsal:
Já tě obdivuju a vlastně všechny co tomu rozumíte.Já mám z toho vždycky hokej jako koza pod palmou.
No jak sem psal, nikdo to asi ještě nezkoušel tak to prubnu--a uvidíme co se tane,jaké zhoršení nastane nebo vše bude zachováno, jestli se něco stane se spotřebou nebo třeba tahem.Zkusím to pokus - omyl.
Zkusím tam dát i větší přední brzdy z 2.3 měly by pasnout.Tak taky uvidíme.Jaro bude zajímavé Úsměv

Velmi šťastný
zkus to, jakubM ma ode me vsechny dily, mozna je nepouzije tak mu zkus napsat, treba se dohodnete OK

prelude2.0i je teď offline  prelude2.0i
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2011 , 13:22   Citovat  

kachnacrx napsal:
vy jste kouzelnici to se nestacim divit zmatenej se divim ze jeste nikoho nenapadlo narvat do preludky motor z NSX HaHaaa ale jinak je to zajimave.jste mely delat v japonsku v honde tam by jste se vyradily Hihi

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2011 , 13:27   Citovat  

prelude2.0i napsal:
vy jste kouzelnici to se nestacim divit zmatenej se divim ze jeste nikoho nenapadlo narvat do preludky motor z NSX HaHaaa ale jinak je to zajimave.jste mely delat v japonsku v honde tam by jste se vyradily Hihi

A věříš ze sem už nad tím přemýšlel pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem ale to je nereálné z morálního hlediska. pořádnej výtlem pořádnej výtlem Ale byla by to pila!!

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2011 , 13:59   Citovat  

prelude2.0i napsal:

napad byl ale penize ne Úsměv

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2011 , 14:27   Citovat  

prelude2.0i napsal:

Bacha bacha.To už je!Teda skoro je jen o něco menší obsah ale válce odpovídají Je to tam.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2011 , 21:42   Citovat  

tak jsem porovnával sání Prelude 2.0 a 2.3. Pasovat by mělo , jen tam jsou neší rozdíly.
Nevěděli by jste k čemu to přesne slouží a zda je možne to nějak obejít na 2.3 kovém saání to není.
Viz obrázek:

4066250_1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
4066250_1.jpg, 52.5 kB

michalnero je teď offline  michalnero
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2011 , 17:15   Citovat  

Zdravim. Procetl jsem si to tu vse, ale neni tu, jak to dopadlo ??? ..uskutecnila se ta vymena hlav nebo ne ..a jestli ano, jak to dopadlo ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2011 , 18:55   Citovat  

Uskutečnilo se prozatím jen sání a výfukový svod.Výkon šel nahoru a spotřeba zůstala stejná. je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2011 , 12:17   Citovat  

Prelude napsal:
Uskutečnilo se prozatím jen sání a výfukový svod.Výkon šel nahoru a spotřeba zůstala stejná. je to dobrý

..o kolik se to zvedlo ..zhruba ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2011 , 14:51   Citovat  

..o kolik se to zvedlo ..zhruba ? ....

Tady graf motoru F20A4 pro náhled je to dobrý

Kachna CRX - G-Tech .jpg

Kachna CRX - G-Tech .jpg, 113.84 kB

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2011 , 22:18   Citovat  

kachnacrx napsal:
..o kolik se to zvedlo ..zhruba ? ....

Tady graf motoru F20A4 pro náhled je to dobrý

..hmmm, to nevypada zle OK ..takze takhle to vypada po vymene sani a svodu ? ..za jake vlastne ??? ..stale se tam mluvilo o H22 ale i H23 . Promin, ze se ptam jak blbec, rad bych v tom mel jasno Úsměv Delal jsi neco dalsiho u toho? ..jako treba zaslepeni EGR ventilu,vzduchovy filtr nebo tak neco? ..mam na mysli takove ty drobne upravy, kde sbiras konika ke koniku.

Dnes jsem stravil dost dlouhou dobu na netu hledanim blbosti kolem zvyseni vykonu tohodle motoru. Nasel jsem neco, co se tvari jako supercharger. Ma to sice 20tis RPM, pridava se to na sani, ale nedocetl jsem se nikde o kolik to navysi vykon. Asi napisu email vyrobci.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2011 , 22:45   Citovat  

michalnero napsal:
..hmmm, to nevypada zle OK ..takze takhle to vypada po vymene sani a svodu ? ..za jake vlastne ??? ..stale se tam mluvilo o H22 ale i H23 . Promin, ze se ptam jak blbec, rad bych v tom mel jasno Úsměv Delal jsi neco dalsiho u toho? ..jako treba zaslepeni EGR ventilu,vzduchovy filtr nebo tak neco? ..mam na mysli takove ty drobne upravy, kde sbiras konika ke koniku.

Dnes jsem stravil dost dlouhou dobu na netu hledanim blbosti kolem zvyseni vykonu tohodle motoru. Nasel jsem neco, co se tvari jako supercharger. Ma to sice 20tis RPM, pridava se to na sani, ale nedocetl jsem se nikde o kolik to navysi vykon. Asi napisu email vyrobci.

No hele , ja se v tom autě vrtám cca 4 roky, ale jedná se hlvně o poctivý servis Chápeš! to je zaklad a pak se daji dělat ptákoviny.
svíčky, kabely, rozdělovač, palivový filtr, olej, čistá klapa, správný předstih,kontrola podtlakových hadiček Chápeš!
egr zaslepný
přímé sání vzduch + kvalitní filtr
svody z P4G 2.3 4-2-1
otevřený koncák
rezonátor
manifold sání z P4G 2.3 (sání z P5G 2.2 taky nebude problém)
kvalitní benzín
hlavně se vykašli na turbonátory a podobné capiny Chápeš! Chápeš! Chápeš! Chápeš! Chápeš!

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2011 , 23:44   Citovat  

[quote="kachnacrx"]No hele , ja se v tom autě vrtám cca 4 roky, ale jedná se hlvně o poctivý servis Chápeš! to je zaklad a pak se daji dělat ptákoviny.
svíčky, kabely, rozdělovač, palivový filtr, olej, čistá klapa, správný předstih,kontrola podtlakových hadiček Chápeš!
egr zaslepný
přímé sání vzduch + kvalitní filtr
svody z P4G 2.3 4-2-1
otevřený koncák
rezonátor
manifold sání z P4G 2.3 (sání z P5G 2.2 taky nebude problém)
kvalitní benzín

..jasny OK ..jedes na sraz ? ..rad bych to tam probral, podival se pod kapotu Velmi šťastný ..vic hlav vic vi Velmi šťastný

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2011 , 23:55   Citovat  

michalnero napsal:

supercharger je vlastne kompresor ktery se dava misto manifoldu a je napojeny na remenici od klikovky a to vetsinou misto klimy
narust vykonu je odhadem 20HP ale zalezi to na vice vecech ale na to jsou tady jini machri kteri to delaji

0
PříspěvekZaslal: 12.9.2011 , 0:08   Citovat  

Hondik napsal:
supercharger je vlastne kompresor ktery se dava misto manifoldu a je napojeny na remenici od klikovky a to vetsinou misto klimy
narust vykonu je odhadem 20HP ale zalezi to na vice vecech ale na to jsou tady jini machri kteri to delaji

..jasny, ja vim co je a jak pracuje supercharger Úsměv tohle co jsem nasel je trochu jine. Vsadi se to primo na privod vzduchu, kamkoliv za filtr na ceste sani. Je to pohaneno elektricky ...podstata, vhani vice studeneho vzduchu do sani. Nasel jsem dva evropske vyrobce. Je tam video montaze, je videt jak se roztoci ventilator, ale vic nic bohuzel, zadna data. Stoji to 130 liber. Nevim co si o tom myslet.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2011 , 5:52   Citovat  

michalnero napsal:
..jasny, ja vim co je a jak pracuje supercharger Úsměv tohle co jsem nasel je trochu jine. Vsadi se to primo na privod vzduchu, kamkoliv za filtr na ceste sani. Je to pohaneno elektricky ...podstata, vhani vice studeneho vzduchu do sani. Nasel jsem dva evropske vyrobce. Je tam video montaze, je videt jak se roztoci ventilator, ale vic nic bohuzel, zadna data. Stoji to 130 liber. Nevim co si o tom myslet.
= turbonátor

0
PříspěvekZaslal: 12.9.2011 , 9:41   Citovat  

monty napsal:
= turbonátor

..jo jo, ja vim, nazyvaji to bud turbonator, nebo electric supercharger. Na Anglickem foru jsem nasel, ze to pridava neco mezi 1 az 4 BHP. Montaz je hodne jednoducha, ale mam dojem, ze tohle neni ma cesta.

..takze si rad poslechnu rady z osobnich zkusenosti od lidi na srazu Úsměv

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2012 , 20:01   Citovat  

trosku obnovim toto tema, dostal se mi do ruk blok F20A2 a H23 hlava (ukol zni jasne, dat tyto dve veci dohromady Velmi šťastný ) podelim se o sve poznatky a budu rad za vase nazory je to dobrý na fotkach je tesneni z F20A2 nasazene na H23 hlavu

DSC01196.JPG

DSC01196.JPG, 211.05 kB

DSC01197.JPG

DSC01197.JPG, 235.29 kB

DSC01198.JPG

DSC01198.JPG, 216.9 kB

DSC01199.JPG

DSC01199.JPG, 204.89 kB

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2012 , 22:40   Citovat  

H23 ale neni VTEC, ze?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2012 , 22:41   Citovat  

Budeš muset upravit těsnění pod hlavou ale jinak by to mělo jít.

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2012 , 23:40   Citovat  

Prelude napsal:
Budeš muset upravit těsnění pod hlavou ale jinak by to mělo jít.

mělo? vždyť už jsi to dělal ne Velmi šťastný

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2012 , 0:32   Citovat  

mot napsal:
trosku obnovim toto tema, dostal se mi do ruk blok F20A2 a H23 hlava (ukol zni jasne, dat tyto dve veci dohromady Velmi šťastný ) podelim se o sve poznatky a budu rad za vase nazory je to dobrý na fotkach je tesneni z F20A2 nasazene na H23 hlavu

Tome, tak na tohle bych zkusil kontaktovat PreludeZe ... ten myslím swapoval na H23 blok H22 hlavu, ale mohl by o této problematice vědět dosti ... !

přátele

2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2012 , 14:28   Citovat  

ja teraz zhanam info..idem davat H22hlavu na f18 blok,

ak je f20 blok rovnaky s f22/23(vyvody na bloku atd bo amici na tie bloky nahadzuju hlavy) tak mam par stranok ako co poriesit..skus preluskat..

tudy odkaz
tudy odkaz

ja to idem poriesit taak ze zvysnw diery na hlave zavarim a ostane upravym(zavarit a vyfrezovat) podla tesnenia f18 a blok idem prevrtat na min 86mm

Dalude je teď offline  Dalude
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2016 , 11:11   Citovat  

Dobrý den,

mám také F20A4 (P5G), obstaral jsem si manifold, svody a ECU z H23. Jelikož to budu dávat mechanikovi, rád bych, abych mu dal vše, co je potřeba, aby poté nevolal, že něco chybí nebo je potřeba objednat něco jiného (těsnění apod.). Jaký je vlastně postup výměny?

Moc děkuji Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
p4g intake swap (head swap)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 
Zaslat odpověď