Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Hondo, chtělo by to budíček! :-)
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 5
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 19:35   Citovat  

Dany1788 napsal:
No jo, ale lidi chtějí klimu, sound systém, vše v elektrice atd, navíc auto musí plnit nějaké normy a taky bys rád několik airbagů a 5* v EuroNCAP....to znamená cca 200 kilo navíc a stále o litr míň na spotřebě u CR-Z!!! ( spotřeba beru podle reálných hodnot lidí na tudy odkaz )

A EK3 nemá klimu a vše v el.? Moje měla. Úsměv Ale jen 2 pytle no. Na druhou stranu v něm nepípala každá ....!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.8.2012 , 20:16   Citovat  

A zase se resi ta spotreba Velmi šťastný Nezapomente ze typicky kupujici CR-Z neni ten kdo touzi po sportovnim svezeni a zazitcich za volantem, ale klidne se presunujici clovek co touzi po spetce sportovniho image + kouka na spotrebu (nebo da primo i na eko- image). A ma CR-Z jako 2. nebo 3. auto v rodine. Kdo od hybridu (tehle kategorie) ocekava neco jineho, pak je rozcarovany ze vlastne neusetri ani ty PH a priste uz ho nechce.
Ad youngtimery vs. soucasna auta- kdo by chtel dneska novy vuz co se pri kolizi s jinym modernim vozem slozi jak domecek z karet, pak jeho hmotnost musi zakonite rust smerem vzhuru. Nehlede na dalsi bezpecnostni a komfortni prvky jak tu uz zaznelo. Myslet si ze hmotnost aut zustane na urovni jako pred 20 lety a ze jejich vykon a jizdni parametry porostou zavratne nahoru je trosku naivni. Kdo chce auto vylozene pro zabavu a na pure-sport svezeni tak pro nej bude urcite daleko levnejsi sahnout prave po youngtimeru nez ocesavat nove auto prave o ty prvky co ma oproti starym modelum navic, a stejne se ze shora uvedenych duvodu na hmotnost starsich papiraku nedostane nikdy.
Jako dalsi zalezitost vidim to ze je atmosfericky spalovaci motor uz dlouhe roky temer na hranici sve ucinnosti (vzhledem k predpokladane zivotnosti). Pak jsou i jednotliva dalsi drobna vylepseni vykonu zbrzdena zase snahou o co nejnizsi emise. Pokud roste jenom hmotnost vuci vykonu, nejde cekat ze se treba klasicky atmosfericky Civic stane po dalsich 5 generacich nejakym Ferrari.
Ti co chteji proste sportovnejsi auto se budou muset divat po necem uplne jinem nez po rodinnych vozech Mrk , trend proste smeruje jinam.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 4.10.2012 , 16:24   Citovat  

Sice je hezké, že je Honda v první 5 mezi nejcennějšími automobilovými značkami, ale jediná se propadá Smutný Viz. článek
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.10.2012 , 17:23   Citovat  

tudy odkaz Úsměv
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2012 , 20:59   Citovat  

Tak jsem se konecne svezl s GT86. Auto jsem mel pouze na okruhu, takze dojmy jsou pochopitelne zkreslene, hluk pri 130 na D1 ani spotrebu po meste s lehkou nohou jsem fakt neresil Velmi šťastný

Na uvod to nejdulezitejsi - to auto je, jak uz psal buchtak, naprosta bomba. Ted uz poporade:

Interier
Vypada fajn, zadnej Lexus ani zadnej fiat, proste sportovni a ucelny. Fantasticky posed za volantem - vsechno je po ruce, velmi dobre sedacky, skvely volant, rozmisteni pedalu. Nechapu komentare o miste jako psal varuj - to auto je vzadu malicke, sedacky jsou tam uplne zbytecne (kdyz jsem si sedl dopredu tak, jak bych byl jeste ochotny jet nekam dal, zustalo za mnou cca 5-8 cm, tedy by se tam nevesla ani detska sedacka a vetsinu casu byla sedacka spolujezdce tak, ze se o sedak zadni rady opirala, tedy misto nula cm). Toto ale neni kritika, nic jineho jsem necekal. Naopak kufr je presne takovy, jaky tvrdi reklama - po sklopeni zadnich sedacek je tam rovna, pomerne velka i kdyz nizka plocha - na rozdil od CR-Z bych tam snowboard dal, na dovcu pro 2 idealka a verim, ze ty 4 gumy na okruh se tam vejdou.

Prevodovka
Moc pekna mechanika. Podle me to neni ani tajpar a uz vubec ne S2000, ale radi se s tim velmi dobre. Na miste ale pusobila presneji, nez za jizdy - na nejake soudy ovsem moc brzo, chtelo by to test na okreskach a ne jen par kol. I tak v dnesni dobe jedna z nejlepsich, co jdou koupit, za 800k rozhodne to nejlepsi (ruzne hot hatche tomu nesahaji po kolena).

Motor
Mockrat jsem cetl, ze to ma nic-moc zvuk. Podle me je paradni - zvenku to moc neni slyset, ale vevnitr vladne prava sportovni "boxerska" atmosfera. Velmi slusne tahne uz ve strednich otackach, necha se krasne tocit az k 7500 a co je - opet predevsim v dnesni dobe - naprosto neskutecne je odezva na plyn. Clovek lehce brnkne do pedalu a uz se to toci, auto okamzite reaguje na sebemensi povel, az bych rekl, ze to ma lanko a ne elektroniku. Motor pochopitelne neni formule jako CTR nebo S2k, nicmene svou zivosti okamzite vykouzli usmev na tvari a pokud vim, pod milion uz se nic, co toci pres 7500 koupit neda.

Podvozek
Vsude chvalen a neni se vubec, vubec co divit. Rizeni by mohlo byt strmejsi, i kdyz 2.48 je porad super (CTR 8G 2.29) a ani v ostrych zatackach nebyl problem. Neskutecna je vsak hravost auta - auto je sice porad klasicky nedotacive (jako vsechno co mam motor vpredu), ale soucasne jde citelne do pretacivosti a diky nic-moc pneu (primacy hp) i do smyku. Pro zacatek se hodi sportovni mod stabilizace, ktera rozhozene auto bez problemu srovna. Kdyz se clovek trochu otrka, nezbyva, nez stabilizaci vypnout a jit natacet novou Drift Bible. Diky rychlemu a presnemu rizeni, lehkosti auta a perfektni odezve na plyn se to da proste ridit ve smyku jako nic jineho. Tady bych vzpomenul na jinou "native drift machine", Genesis 3.8. Prestoze ma Hyundai skvely motor a driftovat lze na kazdem kruhaci jen prislapnutim plynu, zpusob, jakym toho Genesis dosahuje je diametralne odlisny a vedle hbite Toyoty pusobi jako boxer tezke vahy vedle Cynthie Rothrock (nevim proc jsem dnes jeji jmeno slysel v radiu, ale kdo je starsiho data vyroby si jiste vzpomene na serii Martial Law).

Secteno, podtrzeno, uz po prvni jizde jsem vystupoval s usmevem jak tele a kdyby to nemelo strechu, asi bych mel velky problem nejit proti vsem svym zasadam a resit "lizacku". To auto je v dnesni dobe premotorovanych a prevykonovanych bestii uplny zavan sveziho vetru. Nerikam, ze jsem se za volantem treba Megane RS nebo TT RS nebavil, ale v Toyote je ten zazitek komplexni, ten pocit uzasne kontroly nad autem a zabava i v rychlostech, kdy se nad ridicakem nevznasi ruda zare je jednoduse nakazlivy.

Na zaver jen k autum, ktera tu padla jako srovnani - jak jsem uz psal, CR-Z je uplne jine auto, rozdil v cene odpovida rozdilum ve vykonu a prestoze je jizda z CR-Z velmi zabavna (jezdil jsem ji dokonce na stejnem okruhu), Toyota je proste a jednoduse jina liga.

Srovnani s Genesisem je fajn do prvni zatacky - 2.0T nema podle me sanci, 3.8 boduje zvukem a hrubou silou, ale jako celek to auto nefunguje ani zdaleka tak jako GT. Osobne bych se moc nerozhodoval (pokud bych chtel zabavny daily driver/okruhovy special).

Kdo s tim jeste nejel a ma mysl otevrenou, hura k Toyote - kdo nosi tricko s emblemem honda-clubu i do divadla, na hlave ma vyfrezovane hacko a na zadech vytetovane CRX VTEC by se mel naopak dealerum toyoty ve vlastnim zajmu vyhnout, hrozi hluboke deprese (zvlast v tomhle pocasi). HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Hondo, chtělo by to budíček! :-)
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina