Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 32 z 486
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.9.2012 , 9:36   Citovat  

Clymax66 napsal:

To, ze to do 1800 otacek nejede, neni jen muj subjektivni nazor. Kazdy komu jsem to pujcil mi rikal, ze je to na 103kw liny. Stve me to, protoze diesely jsou pro nizke otacky delane.Pokud s Akem pojedu 2000 ot. a vys, coz jsem zkusil asi 200km, tak to sice jede, ale rve jako prase, zere to jak tank (po pridani klidne i 20l) a prijde mi, ze to auto hrozne tyram.
Celkove me to auto i po vsech obdivnych a pochvalujicich recenzich zklamalo a to predevsim ten motor.

Pre tydnem jsme koupili ojeteho Yarise a to je pane pasak. Motor jenom seveli, auto s litrovym motorem jede jak cert a spotreba?! Ta je jak z rise snu. Sice to ma hodne vlazne brzdy, ale auto pro zenskou do mesta je to super. Manzelka si ho nemuze vynachvalit.

Máš pocit že to má mít 103Kw v 1500ot.? Pokud chceš zátah , tak samozřejmě plyn na podlahu a po přeřazení neklesat pod 2000ot. Nechápu jak s tím autem jezdíš , když Yaris jede proti Acc. jak čert HaHaaa Pokud jde o týrání motoru nad 2000ot. , tak podtáčením ho ničíš mnohem víc Nápad je tu!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.9.2012 , 10:54   Citovat  

pridam se nakonec taky:
Clymaxovo auto jsem ridil a neshledal jsem na nem nic neobvyklyho, ani co do spotreby. Presne si to uz nepamatuju, ale plnym knedlikem Mirosovice-exit Vlasim asi 12, zpatky 6,3 beznou jizdou kolem 130kmh.
Auto bylo linejsi nez muj sedan pofejs a zivejsi nez muj tourer predfejs.
- Co se tyka tahu dole, jezdim mezi cca 1800 a 2500 s pocitem ze tam je motor poslechove doma, tj.mimo jine tak tichej jak diesel umoznuje. Nijak zvlast to neresim, takze urcite se obcas ponorim pod 1600 a pri predjizdeni pres 4t. Motor tahne rekl bych dobre, mezi 2500 a 3500 je subjektivne tah ale vetsi, coz odpovida i krivce vykonu. Dlouhodoba spotreba 7, jezdim myslim opravdu rychle.
- V pofejsu mi taky takhle spina klimakompresor a obdobne me to stve. Predface to nedela. Drncej mi obe predni dvere v tapecu, asi se do nich budu muset podivat. I na pfejsu jsem uz menil praskly svody, na moje konkretni VINko se prodlouzena zaruka nevztahovala. Na predfejsu (285tkm) jsem menil vnitrni klouby (uz 2x!!!), motor zadnich vrat, zamek spolujezdcovych dveri ( ted me ceka ridicuv zamek), odesly uz oba xenony, menil jsem svody, rozvody a chrasteni altíku jsem resil dvakrat. U turba se furt chystam k reseni tech ovladacich ventilu ( obcas extremni turboefekt)

- V oktavce jsem parkrat sedel, a krome 1.9tdi 81kW ( coz se udajne s odstupem casu ukazuje jako nejlegendarnejsi koncern) jsem ji nikdy neridil. Na dalnici jsem se ucastnil parkrat "souteze" s Oktavkou, a kdyz budu predpokladat, ze dotycny jel plny kule jako ja, zpravidla mi neujel, spis nastala ta typicka situace, ze chvili uskocil, pak mu "dosel dech" resp. bylo videt jak musi radit. Obecne se mi oktavka jevi jako velmi dobry auto, ma treba pocitove lepsi interier, ale mit bych ji nemoh ze tri duvodu: 1)kradeze 2)nelibi se mi zvenci ( a ja musim mit auto ktery se mi libi 3) ma maly (uzky) predni sedacky, nevejde se mi pjdel.
A velmi dobre si pamatuju opravdu nesnesitelny dunění 1.9tdi 77kW, co mel tchan. Jsou to asi nejaky konkretni frekvence, co ty motory vydavaj, ale to bylo k nesneseni. U 2.0 103kW jsem si toho uz tolik nevsim.

Muj zaver: Honda obecne neni co bejvala - auta jsou to drahy ( novy i vojety), uz zdaleka ne tak kvalitni, dost casto jim chybi nesmyslně dilci veci ve vybave, ktery by mohly bejt samozrejmosti. A7g je ale krasny auto, sedan i kombik, vyborny jizdni vlstnosti = podvozek, a podle mych zkusenosti i dost bytelnej ( nemenil jsem na predfacu z podvozku v podstate nic). Diesel je uz dneska povazovanej za velmi bytelnej s predimenzovanou konstrukci, s pomerne velkym turbem a dobre a bezpecne se da udajne cipovat.
Kazdopadne vzhledem k tomu, ze nas na jare, da- li Pan Buh, bude pet, resim ted novej kchár a na 99% to nebude Honda a nebude to diesel. Turbo to nicmene bude svatoušek
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.9.2012 , 11:28   Citovat  

kandik napsal:
Kazdopadne vzhledem k tomu, ze nas na jare, da- li Pan Buh, bude pet, resim ted novej kchár a na 99% to nebude Honda a nebude to diesel. Turbo to nicmene bude svatoušek

Off topic: Že by S-MAX 2.5T ...
Kamarád má stejné téma. Třetí potomek za dveřmi a v C5 málo místa.
   Návrat  
Clymax66 je teď offline  Clymax66
PříspěvekZaslal: 17.9.2012 , 12:09   Citovat  

JJ jak rikam, dam tomu jeste 10tis a pak uvidim.
   Návrat  
bambuss je teď offline  bambuss
PříspěvekZaslal: 22.9.2012 , 0:35   Citovat  

Nazdar, jaký kola byste doporučili, nebo máte na Accord 7G?
Rád bych nahradil 15" plecháče něčím elegantnějším. Ideálně v rozměrech určených v TP, což je ale trochu problém.
Kvůli tomu se bojím jít třeba do Sparco Gara, který jsou širší, byť se mi jako jedny z mála dostupných v cz e-shopech líbí :/
Rád bych proto kola, u kterých se počítá přímo s použitím na Acco.
Dost se mi líbí originální Honda Penta:

Ale nevím, jak moc obtížný bude je sehnat.
Jinak třeba Mugen GP apod., to by byla velká paráda, ale to je už hodně drahá legrace.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.9.2012 , 8:30   Citovat  

Bambuss: neni nic jednodussiho nez si nastavit hledani v garazi, zadas tam Acco 7G a uvidis co za kola co tam mame te zaujme Mrk
Jinak pokud chces originalni kola- na Acco sedi kola i z jinych modelu Hondy a porad tu nekdo takove nejake prodava v bazaru (casto treba v 17", z A7G, C8G atd.).
   Návrat  
Matylda je teď offline  Matylda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.9.2012 , 9:26   Citovat  

bambuss napsal:
Nazdar, jaký kola byste doporučili, nebo máte na Accord 7G?
Rád bych nahradil 15" plecháče něčím elegantnějším. Ideálně v rozměrech určených v TP, což je ale trochu problém.
Kvůli tomu se bojím jít třeba do Sparco Gara, který jsou širší, byť se mi jako jedny z mála dostupných v cz e-shopech líbí :/
Rád bych proto kola, u kterých se počítá přímo s použitím na Acco.
Dost se mi líbí originální Honda Penta:

Ale nevím, jak moc obtížný bude je sehnat.
Jinak třeba Mugen GP apod., to by byla velká paráda, ale to je už hodně drahá legrace.

ty sparca jsou pekné,ale nevím jak by sedeli na acco,...
Jinak tady máš inzerát na originály tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.9.2012 , 10:18   Citovat  

Díky, na ty Penty na Sbazaru jsem nenatrefil, akorát vypadají dost odrbaně. Z C8G vypadají pěkně, ale po pravdě nejvíc toužím po tmavých odstínech Úsměv
No budu dál hledat a časem se snad nějaký pěkný objeví.
   Návrat  
-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2012 , 10:41   Citovat  

bambuss - jo tyhle kola se mi taky libí Je to tam.

sp 388.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
sp 388.JPG, 293.02 kB
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.9.2012 , 10:50   Citovat  

bambuss napsal:
Díky, na ty Penty na Sbazaru jsem nenatrefil, akorát vypadají dost odrbaně.

Za 6500 je to skvela cena, za cca 500 kc/kolo (u 17" mozna par kacek navic) to muzes opiskovat a prelakovat (na H-C je spousta lidi, zalezi, kde bydlis - pripadne to dela jakakoliv praskova lakovna) a mas kola jako nova. Tenhle typ stoji v Honde myslim 9000 Kc/ks, mel jsem jedno odrene a tak jsem se ptal na nove, po zjisteni ceny me to tehdy preslo a mam je odrene dodnes (ted jezdi na A8G, kde vypadaji taky paradne - nejsou ale dodrene dost na to, abych je daval prelakovat vsechny ctyri)
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.9.2012 , 11:05   Citovat  

No, máš pravdu. Na britským eBayi jsem se včera díval, že je mají za £250 poškrábaný a po renovaci i za £500, tj. skoro 16 kilokorun.
Navíc v tom inzerátu je to focený kolo spíš hodně špinavý, když si to znova prohlížím Úsměv
   Návrat  
Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.9.2012 , 20:47   Citovat  

bambuss: K těm kolům Sparco se dodávají typové listy ( tudy odkaz ), takže není problém je do TP dopsat. Jen s tím budeš muset na STK, kde se na to kouknou tuším za dvě nebo tři stovky a pak za 50 korun (pokud se to nezměnilo od doby, kdy jsem to nechal dělat já) to necháš zapsat na magistrátu. Záležitost nanejvýš na jedno dopoledne, spíš tak na dvě hoďky.
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.9.2012 , 23:29   Citovat  

Mino21 napsal:
bambuss: K těm kolům Sparco se dodávají typové listy ( tudy odkaz ), takže není problém je do TP dopsat. Jen s tím budeš muset na STK, kde se na to kouknou tuším za dvě nebo tři stovky a pak za 50 korun (pokud se to nezměnilo od doby, kdy jsem to nechal dělat já) to necháš zapsat na magistrátu. Záležitost nanejvýš na jedno dopoledne, spíš tak na dvě hoďky.

Nějak Ti nevím, proč by musel na STK? Pokud má typový list, tak může rovnou na inspektorát... Mě to stálo 50Kč (rok zpátky), jak píšeš...

A k těm kolům Sparco - nevim, ale já bych rozhodně volil kola s tlustšími paprsky. Acco je poměrně bytelné auto (pocitově z profilu), takže mi k němu sedí spíš kola, která mají taky trochu té "hmoty". Ale je to samozřejmě jen můj názor...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.9.2012 , 23:49   Citovat  

Možná se to teď změnilo, já to dělal 4 roky zpátky a na inspektorát jsi musel jít s typovým listem s vyplněnou kolonkou prodejce/dovozce s razítkem (stačil ten dovozce) a razítkem z STK od technika typu "K", který musí zkontrolovat, že ta kola na tom autě jsou skutečně namontována. Ostatně tak je to popsáno i v odkaz.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 0:00   Citovat  

Budu spíš usilovat o originální disky, už jen z principu, že obecně jsem nikdy moc nefandil tuningu a větším odlišnostem od továrního stavu.
Pří rychlosti, s jakou aktuálně pracuje (asi nejen) náš odbor dopravy, by se mi to vůbec řešit nechtělo. Po zkušenosti odhaduju, že nejmíň půl dne by trvalo dostat se na řadu i s takovou drobností, jako je zpasání kol do TP.
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 0:05   Citovat  

Mino21 napsal:
Možná se to teď změnilo, já to dělal 4 roky zpátky a na inspektorát jsi musel jít s typovým listem s vyplněnou kolonkou prodejce/dovozce s razítkem (stačil ten dovozce) a razítkem z STK od technika typu "K", který musí zkontrolovat, že ta kola na tom autě jsou skutečně namontována. Ostatně tak je to popsáno i v odkaz.

Mno, máš asi pravdu... Ona tam byla loni manželka, neb je tourer psaný na ni a něco s STK vlastně řikala, jsem já to hlava děravá Úsměv Nějak jsem měl vsugerováno, že byla na STK kvůli technický, ale tu jsem řešil přes Aldu, takže to muselo bejt kvůli těm kolům... přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 0:09   Citovat  

Osobně taky preferuji originální kola (především tahle se mi hodně líbí odkaz), ale já Primeru už s těmi většími 16" koly koupil a chtěl jsem to mít v pořádku. Sehnat typové listy mi přišlo jako schůdnější řešení, než prodávat prozatím "nelegálně" nasazená kola a pak zas shánět nějaká jiná, která budou sedět. Hodně záleží také na DI, u nás to šlo všecko v pohodě. I s cestou na STK a frontou na DI jsem to zvládl za necelé dvě hodinky.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 12:10   Citovat  

bambuss napsal:
obecně jsem nikdy moc nefandil tuningu a větším odlišnostem od továrního stavu

Teď trochu popřu, co jsem napsal, na druhou stranu Mugen je značka s Hondou přímo spřízněná. Slintám nad Mugen GP, co jsem zmínil; jsou ultraluxusní:

Mugen gp's by lcrazyaznl, on Flickr

Nebo tady

Škoda jen, že se prodávají za cca $500 až $800 za kus a k dostání budou nejspíš jen z US nebo Japonska.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2012 , 19:27   Citovat  

to Mino21 a Sakal: je to jak píše Mino. Nasadíš kola, dojedeš na technickou, tam Ti zkontroluje, že to má dostatečné vůle od podběhů a ostatních věcí. Za 200 Ti dá potvrzení, že se můžou zapsat. Dojedeš na inspektorát a oni Ti to dopíšou do VTP a originál typového listu přiloží k dokumentaci o Tvém autě.

Mugen kola pěkná je to dobrý
   Návrat  
Dark_CZE je teď offline  Dark_CZE
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.9.2012 , 20:57   Citovat  

Zdarec pánové, pročítal jsem to tu ale je toho tolik, že jsem se do toho už solidně zamotal Velmi šťastný
Chtěl bych acco 7g ale nevím jakou zvolit motorizaci to mi hlava nebere , rozhoduju se mezi 2.4 benzin a 2.2 i-ctdi.

Zatím jsem měl zkušenosti jen s benzinem v civiku 5g, 6g ale u toho accorda mě láká právě ta nafta a trochu mě zaráží co o něm někteří píšou, jako že to vůbec nejede na 103kW, že ten motor moc nevydrží a tak podobně.

Tak by mě zajímal názor majitelů jak v dieslu tak v benzínu ale pouze v 2.4L.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 24.9.2012 , 21:08   Citovat  

Dark_CZE:
mas tu toho 32 stranek i s vytridenym FW + nekolik odkazu na dalsi temata hned na 1. strane topicu o A7G. Jeden tvrdi to a druhy ono, domluv se s majiteli obou motorizaci a projed se v nich, jinak nic nepoznas.
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2012 , 9:23   Citovat  

Bully napsal:
Dark_CZE:
mas tu toho 32 stranek i s vytridenym FW + nekolik odkazu na dalsi temata hned na 1. strane topicu o A7G. Jeden tvrdi to a druhy ono, domluv se s majiteli obou motorizaci a projed se v nich, jinak nic nepoznas.

OK ... a najlepsie obe motorizacie v jeden den, alebo aj spolu, pre lepsie porovnavanie. S odstupom casu sa to moze zdat skreslene.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.9.2012 , 10:00   Citovat  

turkpet napsal:
Zdarec.Dnes som zistil,že plechy okolo katalizatoru na vyfu.potruby už držia len jednym šrubom,u ostatnych troch už hrza dokonala dielo. Nakoniec som to navaril(vraj je katalizator extremne horuci pre okolie a tak to chrani a pomaha odvadzať teplo)ale podľa vzhľadu je len otazka času,kedy to znovu bude džať len na dobre slovo.A tak ma zaujíma,či to tam všeci stale máte...a či sa to da kupiť samostatne.

Tak už mám tento problém taky. Včera mi kryt pod katalyzátorem na schodišti D1 upadl, zůstal viset taky na jednom šroubu. Dnes ho sundám a budu věřit zdejším přispěvatelům, že to půjde i bez něj Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.9.2012 , 18:06   Citovat  

bambuss napsal:
Tak už mám tento problém taky. Včera mi kryt pod katalyzátorem na schodišti D1 upadl, zůstal viset taky na jednom šroubu. Dnes ho sundám a budu věřit zdejším přispěvatelům, že to půjde i bez něj Úsměv

Ten ochranny plech pod katem mne uhnil treba na mem ex Nissanovi, tenkrat kdyz jen tak visel a drhnul tak jsem ho rovnou na tom dalnicnim odpocivadle utrhl, hodil do kufru a jel proste dal (divadlo pro vsechny ty Nemce okolo pořádnej výtlem ) a jezdil jsem tak par mesicu bez nej, jasne ze bez problemu. Pak jsem si vyrobil ten kryt sam z nerez plechu v praci, kdyz jsem nemel co delat. Prece jenom je tu prisna STK a mohli by mi delat problemy.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.9.2012 , 20:02   Citovat  

Bully napsal:
Ten ochranny plech pod katem mne uhnil treba na mem ex Nissanovi, tenkrat kdyz jen tak visel a drhnul tak jsem ho rovnou na tom dalnicnim odpocivadle utrhl, hodil do kufru a jel proste dal (divadlo pro vsechny ty Nemce okolo pořádnej výtlem ) a jezdil jsem tak par mesicu bez nej, jasne ze bez problemu. Pak jsem si vyrobil ten kryt sam z nerez plechu v praci, kdyz jsem nemel co delat. Prece jenom je tu prisna STK a mohli by mi delat problemy.

Potvrzuji, mám to uhnité na současném Nissanovi, kryt šel pryč a zatím bez problémů, ve trávě to zatím nechytlo Velmi šťastný Ale je pravda, že se ve trávě snažím neparkovat.
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2012 , 14:02   Citovat  

Resil jste nekdo uz uspesne ten zamek spolujezdce na Acco 7? Taky mi obcas nevyskoci nebo nezaskoci cudlik, musi se delsi dobu drzet ovladac, diky

Renda napsal:
U spolujezdce mi central obcas odemkne/neodemkne dvere, pocitam ze bude asi slaby moturek? Koukal jsem na ebay a nasel actuator

Je soucasti toho actuatoru i moturek nebo ho musim koupit extra?

A jeste jeden dotaz. Je tu sice clanek o dennim sviceni ale mate nekdo tip na dobry denni sviceni na A7G ?
   Návrat  
Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.10.2012 , 15:11   Citovat  

Ja som ho menil na Toureri co som mal predtym, dalo to troska prace ale islo to. Kamos mi s tym pomohol a zvladli sme to. Úsměv Treba len zohnat novy motorcek a prehodit a je po probleme. Zo zaciatku to raz odomykalo, raz nie a potom umrel uplne, je to cele z plastu. Smutný
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2012 , 15:30   Citovat  

Hondak napsal:
Ja som ho menil na Toureri co som mal predtym, dalo to troska prace ale islo to. Kamos mi s tym pomohol a zvladli sme to. Úsměv Treba len zohnat novy motorcek a prehodit a je po probleme. Zo zaciatku to raz odomykalo, raz nie a potom umrel uplne, je to cele z plastu. Smutný

jojo diky moc a je to ten motorcek bily co ukazoval Renda na ebayi?
   Návrat  
Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.10.2012 , 19:21   Citovat  

Neviem aky chce Renda, ale ten co som ja menil original, tak bol tiez biely plastovy.
   Návrat  
Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.10.2012 , 22:53   Citovat  

Doktor napsal:
jojo diky moc a je to ten motorcek bily co ukazoval Renda na ebayi?

Já objednával tu ten. Po třech měsících se z ničeho nic zasekl takovým způsobem, že nešel odemknout ani manuálně vytažením kolíku ani klikou, pomohla až kombinace silného tahu kolíku a kliky Úsměv. Rozhodnul jsem se ten plast rozpůlit a kuknout kde je problém a vypadá to že ten číňan má větší vůle než origoš a zřejmě se vzpříčily zoubky. Slepil jsem půlky zpět a zatím funguje.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina