Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Osoba blízká
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 3 z 5
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2011 , 17:56   Citovat  

skyline napsal:
optimas: udelal jsi hloupost, zes mel u ucha mobil by ti dokazovali velmi slozite - vypoved policisty v tomto smeru nestaci, i prumerne zdatny advokat by te z toho vysekal. Nechal ses ukecat, bod pro policisty a pouceni pro tebe.

Jo to jsem potom zjistil taky ,ale to už bylo pozdě abych ho poslal do patřičných mezí. Holt za blbost se platí
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.10.2012 , 19:14   Citovat  

Funguje ještě výmluva na osobu blízkou ? Cvakl mě Radar asi při
65km/h
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.10.2012 , 19:23   Citovat  

jj
jen se na tu fotku nechod koukat pořádnej výtlem
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2012 , 19:25   Citovat  

Jirka.H napsal:
Funguje ještě výmluva na osobu blízkou ? Cvakl mě Radar asi při
65km/h

Fotka není otisk prstu. pokud budeš tvrdit že to nejsi ty , nikdo ti to nedokáže.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2012 , 19:26   Citovat  

PAKO napsal:
jj
jen se na tu fotku nechod koukat pořádnej výtlem
ja myslel že mě to pošlou domů.
   Návrat  
du-lo je teď offline  du-lo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.10.2012 , 20:17   Citovat  

To jo, ale dostanes predvolani.. takze tam nechodit a poslat pouze dopis .. Úsměv
   Návrat  
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 18.10.2012 , 20:36  Naposledy upravil Sakul dne 18.10.2012 , 20:37, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Osoba blízká bude platit do 19. ledna 2013
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.10.2012 , 20:37   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Fotka není otisk prstu. pokud budeš tvrdit že to nejsi ty , nikdo ti to nedokáže.

co když ti budou tvrdit, že jsi to ty? kamaráda nakonec takhle dostali na odboru, měl to za 500kč a dva body Smutný
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 18.10.2012 , 20:39   Citovat  

Obdržel jsem od Vás „Výzvu k podání vysvětlení“. V dopise žádáte, abych se dostavil dne k podání vysvětlení. Nicméně věřím, že Vám postačí mé následující písemné vyjádření k dané věci.

Uvedeného dne jsem v době spáchání zmiňovaného přestupku vůz s XXX XXXX neřídil, tento přestupek jsem nespáchal. Co se týče zjišťování skutečného pachatele přestupku využiji práva nevypovídat na rodinné příslušníky.

Tímto považuji věc za objasněnou.
S pozdravem,

V XXXXXX dne XX.XX.XXXX

Tu mas vzor, pokud ti poslou dopis Úsměv
   Návrat  
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2012 , 20:40   Citovat  

Lukas28 napsal:
co když ti budou tvrdit, že jsi to ty? kamaráda nakonec takhle dostali na odboru, měl to za 500kč a dva body Smutný
tak reknes ze to nejsi ty ze se na fotce nepoznavas ze je to osoba blizka a ze se k tomu vic nebudes vyjadrovat tak at to takto zapise.a hotovo udelal jsem to takto 2x a vzdy v pohode
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2012 , 20:42   Citovat  

Sakul napsal:
Obdržel jsem od Vás „Výzvu k podání vysvětlení“. V dopise žádáte, abych se dostavil dne k podání vysvětlení. Nicméně věřím, že Vám postačí mé následující písemné vyjádření k dané věci.

Uvedeného dne jsem v době spáchání zmiňovaného přestupku vůz s XXX XXXX neřídil, tento přestupek jsem nespáchal. Co se týče zjišťování skutečného pachatele přestupku využiji práva nevypovídat na rodinné příslušníky.

Tímto považuji věc za objasněnou.
S pozdravem,

V XXXXXX dne XX.XX.XXXX

Tu mas vzor, pokud ti poslou dopis Úsměv
Děkuji udělám to tak. Akorát mě to přijde jako pěkná drzost. pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2012 , 20:44   Citovat  

marty89ul napsal:
tak reknes ze to nejsi ty ze se na fotce nepoznavas ze je to osoba blizka a ze se k tomu vic nebudes vyjadrovat tak at to takto zapise.a hotovo udelal jsem to takto 2x a vzdy v pohode

příště sepíšeme kupní smlovu na vozidlo mezi mnou a kamarádem abych se mohl prokázat jak vlastník vozidla u řízení, je to trotl. Takhle přišel o 500kč a bodíky naštvanej
   Návrat  
Pepinho je teď offline  Pepinho
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.10.2012 , 20:44  Naposledy upravil Pepinho dne 18.10.2012 , 20:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jirka.H napsal:

Bud chlap postav se tomu čelem , jdi tam dřív než ti něco pošlou teda Velmi šťastnýD

"Dobrý den včera jsem jel kolem vaší hlídky 80km/h a nic se nestalo. Tak jsem došel za Vámi aby jste mi udělili trest Velmi šťastný"
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.10.2012 , 20:45   Citovat  

Jirka.H napsal:

drzost je jet na rovném úseku kde jsou betonové panely z obou stran pod 50km/hod atd...

viz silnice kolem Labe v Ústí nad Labem pod mostem naštvanej
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 18.10.2012 , 21:01   Citovat  

drzost je spis tech 53% DPH na benzinu naštvanej
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 8:09   Citovat  

Lukas28 napsal:
drzost je jet na rovném úseku kde jsou betonové panely z obou stran pod 50km/hod atd...

viz silnice kolem Labe v Ústí nad Labem pod mostem naštvanej

a buzerace je na tom místě ještě tu rychlost měřit, že ?
Jinak fotka fakt není otisk prstu, když bude tvrdit že to onm není tak je to tvrzení proti tvrzení a nemůžou mu prokázat že to on je. zZ toho důvodu má m taky pořád skloněný stínítko , sluneční brejle a kšiltovku s kšiltem co nejvíc staženým dolu Velmi šťastný Teda do té doby než nám všem daj pod kůži čip a budou nás sledovat permanentně, což možná nebude dlouho trvat.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 8:48   Citovat  

OMG a porad a porad tady ty bludy jsou, i kdyz i v tomto konkretnim topiku to bylo vyvraceno. Znovu a tentokrat nahlas:

Zadna osoba blizka NEFUNGUJE, protoze NEEXISTUJE!

Na osobu blizkou se vymlouva pouze mentalne slabsi jedine, normalni clovek odmita vypovidat.

"Vzor dopisu" je hloupost, jestli se sem podiva Hellborn, rekne presne proc "pravnicky". Nicmene jsou tam dve naproste hlouposti, na ktere staci pouzit to mezi usima:

- Psat neco, co neni pravda je v teto fazi naprosty nesmysl (Jirka auto ridil)
- "Pravo nevypovidat na rodinne prislusniky" je tak dementni, ze se tomu ani neda smat. Zadne takove pravo neexistuje. Existuje pouze pravo nevypovidat. Tecka.

Nesmyslny dovetek o tom, ze je vec povazovana "za objasnenou" uz k smichu je, nicmene ja byt urednikem, hlupce, co takovy dopis posle bych si vychutnal a rozhodne bych to nesmetl ze stolu. Sance, ze takovy clovek netusi, ktera bije a behem podavani vysvetleni bude placat podobne hlouposti a nakonec zaplati je velmi vysoka.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 10:04   Citovat  

Takže se z Toho vykroutit nedá ? Úsměv
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 10:19   Citovat  

Jirka.H napsal:

to vis ze da, kazdej policista je povinnen te o teto moznosti informovat, ze nemusis vypovidat

a pokud tak neucini tak je nutny aby to bylo vyveseno na miste kam site predvolaj, obvykle to bejva vytisknute na papire na okne prez ktere s policistou mluvis

kolega skyline ma jen slabsi nervy a trosku se rozvasnil .. Mrk

na tom papire na okne je napsano zhruba toto: "nejsi povinen vypovidat proti osobe.... jejiz ujmu bys picitil jako sobe vlastni ... "
   Návrat  
Zombie je teď offline  Zombie
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 10:24   Citovat  

Před týdnem jsem to použil už asi po páté. Třikrát za rychlost a dvě parkování.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 10:32   Citovat  

Jirka.H napsal:

Možná jo, pokud nebudeš vypovídat. Na to máš právo, při obhajobě můžeš lhát (takže to mohl řídit tvůj kamarád ze Sibiře,který Ti je docela podobný, jmenuje Ilja Fedurčuk a bydlí na Sibiři (tentokrákt fakt nemyslím za Průhonicema) v Omsku), ale nesmíš obvinit jiného..
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 10:33   Citovat  

Zombie napsal:
Před týdnem jsem to použil už asi po páté. Třikrát za rychlost a dvě parkování.

No jo,ale Ty občas nekecáš, když Jana někde profrčí... Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 10:51   Citovat  

Jirka_H: to jsi vazne z toho, co jsem napsal vydedukoval, ze "se z toho neda vykroutit"? Asi bych mel radsi napsat, at to zaplatis...

Newer: kolega Skyline ma nervy v pohode, bez obav, nicmene pokud sem nekdo jako Sakul pise naproste bludy a obecne lidi omilaji porad ty stejne nesmysly, i kdyz uz byly o stranku drive vyvraceny, nezbyva, nez zvolit jiny font.

Soucasne nevim, proc tady resit neco "zhruba", kdyz to tady muzeme mit presne: pravo nevypovidat vyplyva ze Zákona o Policii České republiky (č. 273/2008 Sb.), kde je konkretne upraveno v Hlave X, par. 61 "Podani vysvetleni" odst. 3 takto:
"(3) Podání vysvětlení nesmí být od osoby požadováno, pokud by tím porušila zákonem stanovenou nebo státem uznanou povinnost mlčenlivosti, ledaže by byla této povinnosti příslušným orgánem nebo tím, v jehož zájmu tuto povinnost má, zproštěna. Osoba může vysvětlení odepřít pouze, pokud by jím sobě nebo osobě blízké způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za správní delikt."

Ta (mnou) zvyraznena cast je dulezita v tom, ze lze nevypovidat predevsim proti sobe. Tedy v pripade Jirky, ktery ridil je naopak naprosto zasadni, aby odmitl vypovidat, protoze blaboleni o osobe blizke je mimo. Proste "vyuzivam sveho prava nevypovidat" a hotovo. Neni duvod to jakkoliv rozvadet a je-li clovek nezkuseny, neni to ani zadouci, maximalne se tak clovek do neceho zamota.

Pro doplneni jeste kdo je to ta "osoba blizka" - definice neni v Zakone o PCR, ale v Zakone o prestupcich (zákon č. 200/1990), par. 68, odst. 4:
"(4) Osobou blízkou se rozumí příbuzný v pokolení přímém, osvojitel, osvojenec, sourozenec a manžel, partner 16); jiné osoby v poměru rodinném nebo obdobném se pokládají za osoby sobě navzájem blízké jen tehdy, kdyby újmu, kterou utrpěla jedna z nich, druhá právem pociťovala jako újmu vlastní."
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 11:45   Citovat  

tak jestly jsme spravně pochopil stačí když napíšu dopis že odmítam vypovídat proti sobě ? to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 11:51   Citovat  

Jirka_H: nejlepsi neni psat dopis (i kdyz jako level 1 to muzes zkusit), ale jit tam osobne. Vypovidat nebudes "proti sobe", proste nebudes vypovidat. Tecka. Konec papiru. Zadny dementni dovetky proc, proti komu nebo s kym a kde tam proste nebudou, mas kratkej papir.
   Návrat  
Isachs je teď offline  Isachs
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 12:55   Citovat  

Ahoj,
protože mám již rozsáhlé zkušenosti s tím jak neplatit pokutu, rád bych zde shrnul pár zásadních bodů.

Osoba blízká je nesmysl a mediální označení. Ve skutečnosti je to "Právo nevypovídat". Nic mezi tím. Když napíšeš „odmítám vypovídat proti sobě“, je to jako bys řekl: „byl jsem to já, ale odmítám k tomu cokoliv jiného říct“. Prostě a jednoduše je to správně: „odmítám vypovídat“.
Řečním jako chytrolín, ale v poslední době jsem nezaplatil pokutu za odbočení přes dva pruhy na zákazu, rychlost v obci (40km/h na 30tce kvůli neprobíhající stavbě), přejezd přes koleje na hranici předpisů a (ne)zastavení na stopce. Teď neřeším, zda jsem byl v právu či nikoliv, ale faktem je že normální slušný člověk by zaplatil, ještě by poděkoval a já ne.

Máme dvě hlavní situace:
a) policista tě zastavil na místě
b) jsi vyfocen a přijde ti předvolání za účelem podání vysvětlení

V situaci a):
První dotaz policisty bývá: „Víte co jste udělal“. Čímž defacto tahá přiznání. Správně by tě měl nejdříve poučit. Doporučuji (pokud nemáš jiný problém na autě, za který tě vytahá poučení požadovat, trochu to ubere vítr z plachet). Rozhodně neříct cos udělal a rovnou požadovat účel zastavení. Což může v praxi být: „podání vysvětlení při podezření na spáchání přestupku“ a nebo „běžná silniční kontrola“. Platí, že nejsi vinen dokud ti to není prokázáno.

Pravidlo č. 1) Nikdy neplatíme na místě
Pravidlo č. 2) Nikdy nic nepodepisujeme

Kecy typu, v přestupkovém řízení zaplatíme víc, jsou kecy. Spíš jde o to, že již nejde do kapsy policistovi, resp. obci, ale teče jinam. Nenechat se natlačit, do nižší pokuty za lehčí přestupek apod. To je naprosto běžná taktika a jde o jistý nátlak na vaší peněženku, prostě zaplať a padej domu.
Já nikdy nepodepsal ani odmítnutí na místě. Prostě nic. Nastává „zdržovačka“ a detailní kontrola. V případě, že to páni cajti přehánějí, je nasnadě požádat o čísla odznaků, máte na to právo.

Už zde je velká šance, že spis bude zahozen a že se s tím nikdo nebude zabývat, protože z toho policista nic nemá.

Předvolání k podání vysvětlení, neboli předvolávací dopis domu, osobní doručení, pruh, klasika.
Zde funguje tradiční technika: „Odmítám vypovídat.“
Nic nepodepisuji a jdu domů. Zde je druhé kolo hození spisu pod stůl.

Nebo přijde rozhodnutí. Buď odloženo nebo zaplatit pokutu. V druhém případě je na čase podat odpor. Tzn. doporučeným dopisem do x dní (kolik dní na to máte bude v rozhodnutí) napíšu „Podávám odpor“ a připojím své jméno, příjmení a další nesmysly, na konec autogram.
Čímž nastává další kolo možného hození spisu pod stůl.

Následně přijde předvolání. Při další návštěvě a jednání ohledně přestupku je nejlepší požadovat věci jako „Prokázání skutkové podstaty přestupku“, na které máte nárok a další extra záležitosti, které stojí peníze bez vidiny vybrání peněz. A zde nastává další kolo hození pod stůl, protože je X dalších ovcí, které radši zaplatí, nestojí to peníze, námahu a opakované předvolávání.

V situaci b) skoč rovnou k předchozímu „Předvolání k podání vysvětlení“ a pokračujte ve čtení dále.

Je možné, že nakonec narazíš na svědomitého policistu a svědomitého úředníka, který všechny dokumenty bude mít řádně připravené a nakonec budeš muset pokutu zaplatit. Ale ta šance je v ČR mizivá. Je spíš obří šance, že důkazy budou sfušované, bude nedoržen postup, nebo se spis ztratí v procesu. A každá tato šance je velká, mnohem větší, než že nakonci zaplatíš.

Na jednu věc to chce myslet. Oni s tebou nebudou jednat ani náhodou fér. Budou lhát na místě, budou lhát během jednání a budou se možná objevovat svědci. Tak proboha taky nehraj fér.
   Návrat  
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 13:09   Citovat  

Isachs napsal:
Ahoj,
protože mám již rozsáhlé zkušenosti s tím jak neplatit pokutu, rád bych zde shrnul pár zásadních bodů.

Osoba blízká je nesmysl a mediální označení. Ve skutečnosti je to "Právo nevypovídat". Nic mezi tím. Když napíšeš „odmítám vypovídat proti sobě“, je to jako bys řekl: „byl jsem to já, ale odmítám k tomu cokoliv jiného říct“. Prostě a jednoduše je to správně: „odmítám vypovídat“.
Řečním jako chytrolín, ale v poslední době jsem nezaplatil pokutu za odbočení přes dva pruhy na zákazu, rychlost v obci (40km/h na 30tce kvůli neprobíhající stavbě), přejezd přes koleje na hranici předpisů a (ne)zastavení na stopce. Teď neřeším, zda jsem byl v právu či nikoliv, ale faktem je že normální slušný člověk by zaplatil, ještě by poděkoval a já ne.

Máme dvě hlavní situace:
a) policista tě zastavil na místě
b) jsi vyfocen a přijde ti předvolání za účelem podání vysvětlení

V situaci a):
První dotaz policisty bývá: „Víte co jste udělal“. Čímž defacto tahá přiznání. Správně by tě měl nejdříve poučit. Doporučuji (pokud nemáš jiný problém na autě, za který tě vytahá poučení požadovat, trochu to ubere vítr z plachet). Rozhodně neříct cos udělal a rovnou požadovat účel zastavení. Což může v praxi být: „podání vysvětlení při podezření na spáchání přestupku“ a nebo „běžná silniční kontrola“. Platí, že nejsi vinen dokud ti to není prokázáno.

Pravidlo č. 1) Nikdy neplatíme na místě
Pravidlo č. 2) Nikdy nic nepodepisujeme

Kecy typu, v přestupkovém řízení zaplatíme víc, jsou kecy. Spíš jde o to, že již nejde do kapsy policistovi, resp. obci, ale teče jinam. Nenechat se natlačit, do nižší pokuty za lehčí přestupek apod. To je naprosto běžná taktika a jde o jistý nátlak na vaší peněženku, prostě zaplať a padej domu.
Já nikdy nepodepsal ani odmítnutí na místě. Prostě nic. Nastává „zdržovačka“ a detailní kontrola. V případě, že to páni cajti přehánějí, je nasnadě požádat o čísla odznaků, máte na to právo.

Už zde je velká šance, že spis bude zahozen a že se s tím nikdo nebude zabývat, protože z toho policista nic nemá.

Předvolání k podání vysvětlení, neboli předvolávací dopis domu, osobní doručení, pruh, klasika.
Zde funguje tradiční technika: „Odmítám vypovídat.“
Nic nepodepisuji a jdu domů. Zde je druhé kolo hození spisu pod stůl.

Nebo přijde rozhodnutí. Buď odloženo nebo zaplatit pokutu. V druhém případě je na čase podat odpor. Tzn. doporučeným dopisem do x dní (kolik dní na to máte bude v rozhodnutí) napíšu „Podávám odpor“ a připojím své jméno, příjmení a další nesmysly, na konec autogram.
Čímž nastává další kolo možného hození spisu pod stůl.

Následně přijde předvolání. Při další návštěvě a jednání ohledně přestupku je nejlepší požadovat věci jako „Prokázání skutkové podstaty přestupku“, na které máte nárok a další extra záležitosti, které stojí peníze bez vidiny vybrání peněz. A zde nastává další kolo hození pod stůl, protože je X dalších ovcí, které radši zaplatí, nestojí to peníze, námahu a opakované předvolávání.

V situaci b) skoč rovnou k předchozímu „Předvolání k podání vysvětlení“ a pokračujte ve čtení dále.

Je možné, že nakonec narazíš na svědomitého policistu a svědomitého úředníka, který všechny dokumenty bude mít řádně připravené a nakonec budeš muset pokutu zaplatit. Ale ta šance je v ČR mizivá. Je spíš obří šance, že důkazy budou sfušované, bude nedoržen postup, nebo se spis ztratí v procesu. A každá tato šance je velká, mnohem větší, než že nakonci zaplatíš.

Na jednu věc to chce myslet. Oni s tebou nebudou jednat ani náhodou fér. Budou lhát na místě, budou lhát během jednání a budou se možná objevovat svědci. Tak proboha taky nehraj fér.
OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 14:25   Citovat  

Isachs: snad to opakovani k necemu bude.

Ad konec: nesouhlasim s dovetkem "nehraj fer" - na odmitnuti vypovidat neni nic nefer. Naopak, je to - na rozdil od lhani organa nebo urednika - dle pravidel. V podstate nic z toho, co jsi popsal neni nefer z tve strany, tedy mi ten dovetek prijde nepresny az nesmyslny. Podporuje to, co se v lidech snazi vyvolavat stat vc. policejni verbeze atd., tj. pocit, ze kdyz se nenechas okrast, delas neco spatne. V lidech je naopak potrebova pestovat vedomi, ze je to v naprostem poradku a je naopak neco spatneho na mavnuti rukou a vytazeni penez.
   Návrat  
Zombie je teď offline  Zombie
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 14:51   Citovat  

Hellborn napsal:
No jo,ale Ty občas nekecáš, když Jana někde profrčí... Velmi šťastný

Nikdy nekecám! To jsou všechno její přestupky. pořádnej výtlem
   Návrat  
Isachs je teď offline  Isachs
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.10.2012 , 15:27   Citovat  

skyline napsal:
Isachs: snad to opakovani k necemu bude.

Ad konec: nesouhlasim s dovetkem "nehraj fer" - na odmitnuti vypovidat neni nic nefer. Naopak, je to - na rozdil od lhani organa nebo urednika - dle pravidel. V podstate nic z toho, co jsi popsal neni nefer z tve strany, tedy mi ten dovetek prijde nepresny az nesmyslny. Podporuje to, co se v lidech snazi vyvolavat stat vc. policejni verbeze atd., tj. pocit, ze kdyz se nenechas okrast, delas neco spatne. V lidech je naopak potrebova pestovat vedomi, ze je to v naprostem poradku a je naopak neco spatneho na mavnuti rukou a vytazeni penez.

Tohle bylo myšleno jinak. Spíš, že lidi se snaží být férový a říct, jak to bylo a že za to nemohli. Úředník se usmívá a je v klidu, chápavě kejve a pak přijde pokuta a odebrání řidičáku...
Jinak fér a podle předpisů je rozdíl. Nicméně ano, podle předpisů člověk jedná správně.
Jinak s tvým komentářem souhlasím. A rozhodně je správně nenechat si na***** na hlavu. Nesvěsit hlavu a nezaplatit silniční výpalné, zvlášť když není žádný důvod.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Osoba blízká
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina