Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
PROTIpetice za zrušení rallye
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 22:23   Citovat  

Otevřený dopis RRTV

Určeno: Rada pro rozhlasové a televizní vysílání
Odesílatel: Vebr Miroslav

Dobrý den,

chtěl bych se na radu obrátit s návrhem na prošetření reportáží a článků vztahujících se k tragické nehodě, která se stala v sobotu 10. listopadu 2012 při RallyShow Uherský Brod. Všichni příznivci rally, ale i soudní lidé cítí, že se stala velká tragédie, která mnoha lidem zcela změnila život. Nikdo tuto smutnou událost nijak nezlehčuje a soucítí s rodinami pozůstalých.

Jsem příznivcem automobilových soutěží a také mne velká tragédie zasáhla. O to více mne mrzí, že pořadatelé v celé republice mají otázku bezpečnosti diváků na prvním místě. Shoda nešťastných náhod pak byla za příčinou již zmíněné tragédie, při které vyhasly čtyři mladé životy. Chtěl bych ale hlavně poukázat na neobjektivnost a amatérismus některých médií, které se okamžitě chtějí na tragédii zviditelnit.

V médiích bylo uvedeno, že se jednalo o amatérskou rally, přitom soutěž měla povolení od Federace automobilového sportu (FAS) a všechny posádky, to znamená jezdec i spolujezdec musejí mít platnou jezdeckou licenci. Jezdci s touto licencí se NESMÍ (dle řádů FASu) účastnit amatérských soutěží.

Na TV Nova vystoupil s komentářem k události dle reportérky zkušený závodník rally Jan Petlach. V rally se pohybuji více jak 20 let a ani s použitím různých seznamů jsem toto jméno nikde nenašel. Lze takto zneužívat jména k neobjektivnímu hodnocení situace? V Uherském Brodě startovali opravdu zkušení jezdci, jako například Roman Kresta, Pavel Valoušek a další. Proč media neoslovily pravdivou zkušenost a raději si vybraly nějakého komparsistu?

Podobně se zachovaly i Lidovky.cz, které uvádějí názor zkušeného jezdce Josefa Pomajbíka, ale ani tento jezdec se nenachází v žádných seznamech.

Zajímalo by mne, podle čeho reportéři TV Nova a TV Prima posuzují, že řidič, který zavinil tragédii je nezkušený? Odkazují se na to, že tento jezdec nikdy nebodoval. Na závodech v ČR startuje v průměru 70 – 120 posádek. V každé soutěži boduje prvních 15. Znamená to, že ostatní jsou nezkušení? Michael Bartončík jezdí nepravidelně soutěže od roku 2002 a během své kariéry dokázal být ve třídě, kde startoval celkově čtvrtý…

Ani v jedné reportáži nebylo vzpomenuto, asi záměrně, že v diskriminovaném místě byly cedule s nápisem zakázaný prostor. Tato cedule jasně vymezuje, kde můžou a nesmí diváci stát. Na tuto skutečnost poukázal pouze otec zabitých dívek.

Nikde nebylo řečeno, že v tom místě byl pořadatel, který dívky měl vykázat pryč. Ten pořadatel byl totiž ze stejné obce a dokonce byl z rodiny postižených tragédií.

V reportáži nebylo zmíněno, že děvčata stála metr od silnice, kde auta projížděla rychlostí kolem 170 km/hod. Lidský instinkt jasně říká, že od takových věcí raději dál. Nemohu přece spoléhat na to, že auto má brzdy.

Z dostupných informací vyplývá, že si dívky šly nejspíše za kamarádem (pořadatelem) popovídat. Ten je měl vykázat ze zakázaného prostoru, ale neučinil tak. Následně auto ve velké rychlosti dívky smetlo. Nejde mi o to poukázat na nevinnost posádky. Tragédie se stala a je potřeba hledat příčiny, aby se víckrát takové neštěstí neopakovalo.

Automobilové soutěže jsou postavené na tom, že posádka projede daný uzavřený úsek co nejrychleji. Každá posádka nastupuje do soutěže s podvědomím, že tento sport je nebezpečný. Nikdo ovšem nejde do závodu s tím, aby zabíjel sebe nebo druhé. Milióny lidí hraje fotbal i když ví, že i tady jsou zákeřné fauly, které občas člověka zmrzačí. Je ale smutné, že média neinformují objektivně. A co mne nejvíce mrzí je fakt, že se média honí za senzacemi ve chvílích, kdy teče krev. Postavit kariéru na lidském neštěstí je nelidské a s prominutím hodně nechutné.

S pozdravem
Miroslav Vebr
zdroj tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 22:37   Citovat  

na truck triale máme ohromný problém s diváky, prostor sekce je ohraničen páskou a vždy se najde nějaký blb co si vleze dovnitř a doufá, že ho neuvidíme KO

Samozřejmě hnedka pozastavit závod v dané sekci (jedno soutežní auto, prostor cca 200m2) a čekat než osoba se uráčí odejít..

při výjezdu ze sekce sme museli změnit všechny branky na easy, aby nehrozilo nebezpečí přejetí, samozřejmě každý chce být co nejblíže (někdy i pár cm!!) a opravdu musíme odhánět diváky aby jim tatra 813 kolos třeba nepřejela palce u nohou

i když se udělalo maximum (1. změna v plánování sekci k horšímu a bezpečnějšímu 2. více pořadatelů v sekci 3. více komunikace s diváky pomocí rozhlasu) i tak se najde blb (tvor) co si myslí, že nad něj není KO
   Návrat  
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 22:52   Citovat  

podepsano.. holek je mi lito, ale zde jednoznacne plati pravidlo, ze priroda se o blby postara.. hned jak jsem to zahlidnul v TV, tak mi bylo jasny, ze tam nemeli co delat
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
CAD je teď offline  CAD
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 23:14   Citovat  

To, ze zrusi rally nikomu nepomuze. Podepsano přátele
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 23:39   Citovat  

Bullseye napsal:
podepsano.. holek je mi lito, ale zde jednoznacne plati pravidlo, ze priroda se o blby postara.. hned jak jsem to zahlidnul v TV, tak mi bylo jasny, ze tam nemeli co delat

Promiň, kámo, ale ty asi nemáš děti, viď?
Tohle můžeš napsat o člověku, kterýmu je 20, 30 a víc, ten má svůj vlastní rozum, je za sebe odpovědnej...
Ale psát tohle o malým dítěti... to mi hlava nebere
Sorry za offtopic
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2012 , 23:51   Citovat  

to Sakal: Bez sebemenší snahy o zlehčení a s veškerou úctou k mrtvým, ale ta holčička tam byla v doprovodu své dospělé sestry (18let */- rok). Holky prostě stály ve špatnou dobu na špatném místě.
Nejsmutnější na tom je fakt, že díky mediální masáží nejspíše nedojde k opravdovému a řádnému prošetření této události.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 0:11   Citovat  

2bep:
nemyslim si ze by media vubec mohla ovlivnit vysledek vysetrovani. Kazdopadne dokud se vysetrovani neuzavre, muzeme si tady vymyslet milion hypotez o tom jak se to vsechno semlelo a stejne to bude tlachani o nicem.
Mrtvych a pozustalych je mi samozrejme lito, je to tragedie, a zbytecna.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 0:53   Citovat  

SaKaL napsal:
Promiň, kámo, ale ty asi nemáš děti, viď?
Tohle můžeš napsat o člověku, kterýmu je 20, 30 a víc, ten má svůj vlastní rozum, je za sebe odpovědnej...
Ale psát tohle o malým dítěti... to mi hlava nebere
Sorry za offtopic

Petře,
ano Martin děti nemá ... ty ano a já také ano.

Až bude Terce 15náct a více, tak sice ji budeš držet zkrátka, ale i tak mne bude mít u zadku...tak tam prostě půjde a nemusí být blbější. Může to být chytrá holka. Prostě koledování si o smrt tímto způsobem je dětem vlastní.

Já by si to šel hodit.
   Návrat  
666potky je teď offline  666potky
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 2:02   Citovat  

odoslane uz skor, je to smutne ze u vas sme tento rok mali taku smolu, zial k tejto sutazi to patri
pochopitelne kazdeho obcana je luto ale povedzme si pravdu, keby dodrziavali pravidla nic take by sa nestalo

priklad zenskej zo zastavky, stali pred paskou v zastavke schovavali sa pred dazdom, posledna udalost, ja chapem ze clovek strpne v danom okamihu ale preboha vsak ked sa divam na zavody tak sledujem na auta anie kde vtacki s.eru Ble

semeradov kopilot, rovnako tragedia, sikovny pilot s vysledkami ale 3rozbite auta hovoria za seba, len aby este mal dost casu sa to naucit Smutný

a hlavne ma to skre ze 17´.novembra je posledny pretek serialu MRC, kde vedieme k kategorii 4koliek na impreze, 2 v tabulke sme na zadnokolkach na e30 dvojlitre a dnes sme startovali renault megane wiliams a v plane lada vfts
a niakto nahodi takuto kravinu meetallll
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 8:31   Citovat  

Jakože tyhle petice obvykle ingnoruji, tak tadytu jsem podepsal, protože zrušit rally kvůli smrti lidí, který si stoupnou kam nemaji je podle mě nesmysl. Je to vidět dnes a denně, že lidi jsou bezmozci a nepřemýšlí, bohužel u dětí to platí dvojnásob, no někdy bych řek že trojnásob viz. včerejší DN 19i letýho kluka co měl plný auto puberťáků a musel se vytáhnout jakej je jezdec, místo toho díky němu vyhasnul jeden 18i letej život Tak to valím bulvy
   Návrat  
s.c.a.r.a.b.e.u.s. je teď offline  s.c.a.r.a.b.e.u.s.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 8:58   Citovat  

Je to velká tragedie. Mladých životů, zničených rodin a pozůstalých je mi velmi líto. Přesto můj první názor na věc byl "určitě stály v zakázaném pásmu". Disciplína = bezpečnost a to si bohužel spousta lidí neuvědomuje (i když už jim je třeba 40.) Každopádně s dopisem souhlasím. Z TV NOVA a jemu podobných je mi na blití (pardon). Na TV nekoukám a pokud ano, pak většinou na ČT. A co se týče internetových informačních serverů? To je taky pěkná sebranka v čele s (lž)iDnes, Lidovky a podobně.

Nedávno jsem psal do ČT kvuli odvysílání popravy. Odvysílali záběry, kdy je za běhu postřílena skupina lidí palbou z automatických zbraní. To vše prosím ve vysoké kvalitě několikrát během dne. A jejich reakce? Naprosto vlažně mi bylo sděleno, že na záběrech nebylo shledáno nic závadného. Tak toliko k našim mediím...
   Návrat  
JayJerry je teď offline  JayJerry
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 16:28   Citovat  

Nemyslím si, že by petice o zrušení rally prošla, ale pro jistotu podepsáno Úsměv Navíc to co teď opět předvádějí česká média to je neskutečné z těchto krásných závodů se snaží udělat popraviště diváků a lidé tomu opět jako ovce začínají věřit... Důkazem toho je např. ZRUŠENÍ PRAŽSKÉHO RALLYSPRINTU nesouhlas
   Návrat  
zam3k je teď offline  zam3k
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2012 , 22:53   Citovat  

Podepsáno....

Dělám na Bohemce v radiobodech a to co tam každej rok zažíváme s divákama je k to snad ne ....
Nejhorší sou právě ti z obcí a měst,kde se to jede.....

Ať si každej zkusí to arogantní jednání diváků k pořadatelům!!!
Pak piště,že organizátoři za vše mohou! naštvanej
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
PROTIpetice za zrušení rallye
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina