Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
95, 98, 100 oktan pro vtecový motory
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 4
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2012 , 19:48   Citovat  

Doktor napsal:
nějak to usnulo koukám, něco nového kolem paliv a N98? Úsměv já mám vysledováno to (sem hodně sensitivní a na autě poznám prakticky jakoukoliv změnu nebo problém), že jedinej výraznější rozdíl sem zaznamenal prakticky jenom mezi benzín ČR a Německo grrr naštvanej

Pokud mas auto s RJ optimalizovanou na 95-ku, ani zadny rozdil poznat nikdy nemuzes.
S druhou casti naprosto souhlasim, kdyz natankuju benzin v CR tak to poznam taky spolehlive. S naftou je to jeste horsi.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2012 , 22:28   Citovat  

Bully napsal:
Pokud mas auto s RJ optimalizovanou na 95-ku, ani zadny rozdil poznat nikdy nemuzes.
S druhou casti naprosto souhlasim, kdyz natankuju benzin v CR tak to poznam taky spolehlive. S naftou je to jeste horsi.

tak ja rikam,ze na ten 100 od OMW to proste jede lip..a nerikam protoze je to udajne 100vka, ale protoze logicky vzato to je premiovy benzin a mel by byt tedy kvalitnejsi.. stejne jako ty udajne poznas jestli jedes na cesky nebo nemecky benzin tak ja vnim,ze mi to na tenhle proste jede lip..nerikam,ze trha asfalt,ale proste mu to lip pasne

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2012 , 23:23   Citovat  

Hlavator napsal:
tak ja rikam,ze na ten 100 od OMW to proste jede lip..a nerikam protoze je to udajne 100vka, ale protoze logicky vzato to je premiovy benzin a mel by byt tedy kvalitnejsi.. stejne jako ty udajne poznas jestli jedes na cesky nebo nemecky benzin tak ja vnim,ze mi to na tenhle proste jede lip..nerikam,ze trha asfalt,ale proste mu to lip pasne

CZ vs. jiny benzin poznam na spotrebe, u nafty zase ze mi to nezanese v zime filtry a vstriky. Na vykonu, jeho prubehu nebo chodu motoru (urceneho pro 95 oktanu a prakticky neupraveneho) nepoznam nic. Navic cim vyssi oktanove cislo, tim driv vyprchavaji tekave prisady zpusobujici zvyseni oktanoveho cisla a drazsi benzin= nizsi vytocnost= nejaka 100 nebo 98-icka bude mit v CR ve vetsine pripadu dopad jenom na vetsi pruvan v penezence.
Oktanove cislo jinak udava odolnost proti detonacnimu spalovani ktere se muze projevovat hlavne u podtoceneho motoru. U motoru urceneho pro 95-ku je s normalne kvalitnim benzinem s 95 oktany klepani pri normalni jizde vylouceno. Nekdy marketing jednotlivych pump u tech nejdrazsich PH udava vyssi podil aditiv (v radu stopoveho mnozstvi), coz se muze projevit mozna tak na stavu motoru po rozebrani po ujeti par stovek tisicu km vyhradne na konkretni palivo. Ale jenom jako jeden z mnoha dalsich faktoru- hlavne zpusob jizdy, udrzba a servis, pouzivani vhodneho motoroveho oleje atd., pujde spis o teoreticke predpoklady.

Lojzik je teď offline  Lojzik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2012 , 11:57   Citovat  

Bully napsal:
...

OK

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2012 , 21:43   Citovat  

ja hlavne poznam rozdil kvality benzinu na SK a na CZ ,pred par lety to byl takovej rozdil ze to auto normalne ozilo ... jinak mam dotaz ,jestli auto bylo nasaveny na 100oktan a jezdilo se s nim na jiny ,mohly se tim nejako poskodit vstrikovace ???

Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 9:34   Citovat  

Bully napsal:

musím zase reagovat...po tejdnu sem jel opět accordem kde mám ještě N95 z tý německý Aralky... a hned mi to zkazilo náladu to mi hlava nebere auto takhle tichy nikdy nebylo a na plyn reaguje uplne jinak, nez jsem zvyklej... ach jo... jakej je aktualni stavu cz pump, maj nekde nemeckej/rakouskej benzin bez bioslozek, tusi nekdo? omv apod? pripadne postupne vyzkousim, jestli stoji litr o 1-2kč víc je fakt zanedbatelný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 11:35   Citovat  

Vseobecne mam nejlepsi zkusenost s OMW - nevim a nepidil sem se proc mi subjektivne pripada,ze autu ten benzin vyhovuje nejvice

Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 14:18   Citovat  

Sice nemam Hondu, ale pripojim sve zkusenosti. Dle meho nazoru nelze na kvalitu paliv a vhodnost udelat jakykoli obecny zaver. Kazdemu motoru proste chutna neco jineho, a to klidne muze platit pro stovku ruznych aut, ktere jsou shodne optimalizovany treba pro N95. Co tak ctu, vetsine lidi snizuje spotrebu Shell FuelSave N95. U meho auta (Primera P11 2,0/96kW) mam na Shell FS v lete spotrebu 7,4 litru. Na OMV N95 je to jen 7,1 litru (úspora 4%). Zkusil jsem i OMV MaxxMotion N95 (zatim jen jednu nadrz) a prestoze jsem lital vetsinu doby plne nalozeny po kopcich s vyssimi otackami motoru, nameril jsem pouhych 6,85 litru. Takze jsem to ted za nekrestanskou cenu nabral znovu a vyzkousim, jak se to bude chovat na obvyklych trasach Úsměv Mozna bude levnejsi tankovat velmi drahy benzin. Ale takovy test si uz musi kazdy udelat sam. Ted uz kazdopadne vim, ze minimalne s timto autem u Shellu tankovat nebudu.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 22:16   Citovat  

Mino21: podle me je to ciste jenom placebo. Zacne foukat protivitr a hned se ti spotreba zvedne celkem vyrazne meritelnym zpusobem oproti tomu kdyz ti fouka do zad. Navic u atmosfer ma vliv na vykon i teplota a vlhkost vzduchu- kdyz to min jede, tim vic na to slapes abys jel normalne a spotreba se zase zveda. Ma to tolik promennych ze podminky nemuzou byt uz z logiky veci objektivni nikdy. A to je rec jenom o spotrebe.
Myslet si ze autu nektery benzin "vic chutna" nebo neco na ten zpusob mne prijde spis jako legrace. Proti detonacnimu horeni je aspon trochu kvalitni benzin s oktanovym cislem odpovidajicim danemu motoru s prehledem dostacujici. Co se tyka nejakeho subjektivniho zvyseni vykonu motoru- lidi utrati i desetitisice za to aby se jim vykon zvedl radove o procenta a to jde porad o zmeny okolo hranice chyby ve vypoctu a mereni vykonu. Kdyby melo auto jet opravdu rychleji jenom diky pouziti "lepsich" PH, vsichni uz davno jezdime na letecky benzin Velmi šťastný
Jine vlastnosti nez spotreba, chod a vykon motoru uz me nenapadaji, mozna nekdo povazuje drazsi benzin automaticky za lepsi uz jenom z duvodu aby si nepripadal jako pitomec ze utratil vic a nic mu to neprineslo.

Mino21 je teď offline  Mino21
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2012 , 22:46   Citovat  

Bully: Pokud bychom se bavili o stovce ujetych kilometrech, tak bych samozrejme souhlasil, nicmene jedna se o namerene hodnoty za poslednich cca 10000 km (spotrebu si sice merim uz na draze 45tkm, ale muj styl jizdy se samozrejme meni a OMV pouzivam az posledni dobou, proto beru asi poslednich 5000 km u obou). Da se rici, ze u OMV jezdim za cca 7,1 at jedu jak chci (7,0 - 7,2), u Shellu to vic lita (6,8 az 7,9).

Partner H-C
-1
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 11:31   Citovat  

myslim,ze nema cenu to rozebirat..vsichni "odbornici" budou rikat,ze to je placebo..at si jezdi kazdy na co chce přátele prece jen mam pocit,ze to jak to auto jede skutecne vi jen majitel ktery na nem ma neco odjezdeno a ne clovek co pise sve nazory od kompu a v zivote auto nevidel natoz tak v nem jel Mrk

Jirka79 je teď offline  Jirka79
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 12:30   Citovat  

Hlavator napsal:
myslim,ze nema cenu to rozebirat..vsichni "odbornici" budou rikat,ze to je placebo..at si jezdi kazdy na co chce přátele prece jen mam pocit,ze to jak to auto jede skutecne vi jen majitel ktery na nem ma neco odjezdeno a ne clovek co pise sve nazory od kompu a v zivote auto nevidel natoz tak v nem jel Mrk

Přesně.
Já třeba beru přes půl roku vervu100 a vím,že mě auto jezdí líp a mám nižší spotřebu než s N95. Ale nemá moc cenu se tady o tom rozepisovat Úsměv.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2012 , 20:41   Citovat  

asi se nekoho dotklo,ze sem mu rekl "odbornik" a hned mi napalil minus pořádnej výtlem pořádnej výtlem meetallll jako kdyby tady mel nekdo skutecne vedet jak se moje auto chova kdyz tam dam 100vku nebo jiny nestandartni benzin Velmi šťastný

a ted ho natentuju jeste vic - dal sem plnou premiove 95ky od OMW a jede to vazne pekne..tiche,klidne,krasne jde do otacek kiss me

Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2012 , 2:33   Citovat  

Možná trošku offtopic když je reč o vtecových motorech ... ale... zkoušel tady někdo už nalít do jazzíka (L12 nebo L13) 100oktanový benál? Cooo???

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2012 , 2:58   Citovat  

Nipper:

Jafný je to dobrý já jen jestli to někdo tady už zkoušel jak to s tím jede, jestli to jde poznat, jak se to chová a tak...

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2012 , 3:11   Citovat  

Ten příspěvek mi zmizel Tak to koukám! ...se mi seknul při úpravě prohlížeč a tím zběsilým klikám jsem ho asi smazal Velmi šťastný

Jinak k tvé otázce... zlepší ti to leda průvan v peněžence. V ČR je 100 oktan na úrovni lepší 98 ze zahraničí a česká 98 zase téměř jako 95. Smutný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2012 , 3:16   Citovat  

Nipper napsal:
Ten příspěvek mi zmizel Tak to koukám! ...se mi seknul při úpravě prohlížeč a tím zběsilým klikám jsem ho asi smazal Velmi šťastný

Jinak k tvé otázce... zlepší ti to leda průvan v peněžence.

taky jsem čuměl... no stejně to možná zkusím a vezmu třeba půl nádrže 100ky... jen jsem se bál, že mi to třeba auto nějak nepobere HaHaaa

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 17:25   Citovat  

Jirka79 napsal:
Přesně.
Já třeba beru přes půl roku vervu100 a vím,že mě auto jezdí líp a mám nižší spotřebu než s N95. Ale nemá moc cenu se tady o tom rozepisovat Úsměv.

Tak jsem v neděli okusil nabrat stovku vervu na benzině Úsměv tuším za 36,80

Musím říct, že třeba na dvojku "pod plným" od spodu to jde daleko, daleko líp do otáček... předtím se tomu absolutně nechtělo... je to dobrý

Klidně se mi tady vysmějte, že to je placebo... ale na tu dvojku od spodu jsem to prostě poznal... nejde o celkový pocit (který samozřejmě mám kladný... )...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 18:03   Citovat  

Zdendad napsal:
Tak jsem v neděli okusil nabrat stovku vervu na benzině Úsměv tuším za 36,80

Musím říct, že třeba na dvojku "pod plným" od spodu to jde daleko, daleko líp do otáček... předtím se tomu absolutně nechtělo... je to dobrý

Klidně se mi tady vysmějte, že to je placebo... ale na tu dvojku od spodu jsem to prostě poznal... nejde o celkový pocit (který samozřejmě mám kladný... )...

Ono záleží jakou N95 si předtím tankoval. Jak už jsem psal, tak N95 v ČR je až na pár výjímek kvalitou hodně nízko a to i u známých značek. Mému sportu například často N95 moc nechutná, tak raději dávám N98, když tankuju tam, kde to neznám. Shell Mělník mu dokonce nechutná tolik, že raději chcípne. Když budeš do auta jako je Jazz dávat pouze kvaliní palivo, tak ten rozdíl po přechodu na N98 nebo N100 bude tak nepatrný, že to nebude mít smysl.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 18:26   Citovat  

Nipper napsal:
Ono záleží jakou N95 si předtím tankoval. Jak už jsem psal, tak N95 v ČR je až na pár výjímek kvalitou hodně nízko a to i u známých značek. Mému sportu například často N95 moc nechutná, tak raději dávám N98, když tankuju tam, kde to neznám. Shell Mělník mu dokonce nechutná tolik, že raději chcípne. Když budeš do auta jako je Jazz dávat pouze kvaliní palivo, tak ten rozdíl po přechodu na N98 nebo N100 bude tak nepatrný, že to nebude mít smysl.

No brával jsem natural95 na benzině a nebo na agipce je to dobrý jinde neberu...

Mimochodem jazz má 8 svíček...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 23:22   Citovat  

Zdendad napsal:
No brával jsem natural95 na benzině a nebo na agipce je to dobrý jinde neberu...

Mimochodem jazz má 8 svíček...

Aha, takže ty máš L12/13 i-DSI. Tam už by to dávalo smysl, že se lehce zlepšil chod motoru. Nejsem odborník na paliva, ale řekl bych, že vysoký kompresní poměr a řízené spalování je dobrý základ pro vyšší oktanové číslo. L12A má myslím kompresní poměr 10,8:1. Podle testů vlivu kompresního poměru na oktanové číslo, které jsem viděl, by pro něj bylo nejvhodnější oktanové číslo 98, pokud pominu další vlivy jako proměnlivé zapalování, spalovací prostor a otáčky. Oktanové číslo 100 už bylo zbytečné pro motory s kompresním poměrem pod 11:1.

Je to na tobě, co zvolíš, ale aspoň si přechodem na oč100 zjistil, že N95 stojí v ČR za houby. Myslím, že 98 by ti posloužila stejně dobře a ještě navíc nějakou tu korunu ušetříš.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2012 , 23:55   Citovat  

Nipper napsal:
Aha, takže ty máš L12/13 i-DSI. Tam už by to dávalo smysl, že se lehce zlepšil chod motoru. Nejsem odborník na paliva, ale řekl bych, že vysoký kompresní poměr a řízené spalování je dobrý základ pro vyšší oktanové číslo. L12A má myslím kompresní poměr 10,8:1. Podle testů vlivu kompresního poměru na oktanové číslo, které jsem viděl, by pro něj bylo nejvhodnější oktanové číslo 98, pokud pominu další vlivy jako proměnlivé zapalování, spalovací prostor a otáčky. Oktanové číslo 100 už bylo zbytečné pro motory s kompresním poměrem pod 11:1.

Je to na tobě, co zvolíš, ale aspoň si přechodem na oč100 zjistil, že N95 stojí v ČR za houby. Myslím, že 98 by ti posloužila stejně dobře a ještě navíc nějakou tu korunu ušetříš.

presne jak pises Mrk na youtube je dokonce video zrychleni L12 na N95 a N98... Zkusim to najit Úsměv rozdil tam je vyditelny...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2013 , 13:12   Citovat  

Trošku jsem zapomněl, ale přeci ...

tudy odkaz

tady je to video Úsměv prostě v jazzu i-dsi to poznat jde...

Obsah fóra Honda-club.cz   
95, 98, 100 oktan pro vtecový motory
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina