Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
HTB: Honda CRX 2G - Stavba 4x4
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 7
Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.11.2012 , 13:00   Citovat  

Pěkný, Zlínsko je země rally zaslíbená. Úsměv Tady u nás na plzeňsku to letos byla bída Smutný

U těch dvou válečků to bude zase složitější, pokud tam budeš chtít dát stavitelný regulátor tlaku.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
HTB je teď offline  HTB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.11.2012 , 13:07   Citovat  

Nechal jsem tam bubnové brzdy, tak zatím nechám plný brzdý účinek. To vše budu vychtývat až postupně. Je to jak právě narozené dítě. Taky se musí postupně učit chodit.
   Návrat  
Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.11.2012 , 14:48   Citovat  

Jasný, jenom jsem se chtěl podělit o zkušenosti, aby jsi se případně mohl některým dětským nemocím vyhnout. přátele
   Návrat  
HTB je teď offline  HTB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.11.2012 , 14:57   Citovat  

Jen na to už nebyl čas. Dnes to projet, naložit na odtahovku a ráno na závody.
Ale děkuji za postřeh. Kdyby jsi někdo ještě něčeho všimnul, rád si nechám poradit nebo vysvětlím proč jsem to udělal zrovna tak jak to je.
Všem předem děkuji.
   Návrat  
HTB je teď offline  HTB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.11.2012 , 20:13   Citovat  

Nevíte někdo jak funguje mezinápravová vizkózní spojka? Čekal jsem, že auto bude přetáčivé, ale je spíš naopak. Je to nedotáčivé a při použití ruční brzdy se tomu moc do smyku nechce. Přijde mi to, jako by to bylo na tvrdo spojené s předkem. Ještě to zkusím na zvedáku, ale pokud někdo o tom něco ví, uvítám radu.
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 24.11.2012 , 21:01   Citovat  

spojka fuguje tak že kardan žene jedno čerpadlo a diferák druhý , obě tlačí olej proti sobě tzn pokud jsou stejný otáčky tak se vzájemně vyrovnávají a spojka je rozepnutá . když začne předek prohrabávat (nebo zastavíš zadek ručkou ) tak díky rozdílným otáčkám čerpadel dojde k sepnutí spojky a tím přenesení momentu z kardanu na dif Velmi šťastný
   Návrat  
HTB je teď offline  HTB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.11.2012 , 21:07   Citovat  

To znamená, že když zastavím zadek ručkou, začne se sto chovat jako tvrdá čtyřkola a zastaví to i předek?
   Návrat  
Moderátor
Nový příspěvekZaslal: 24.11.2012 , 21:11   Citovat  

ano ,čím víc se liší otáčky tím víc se to svírá , tzn pokud to zastavíš jde tam 100% a samozřejmě to přibrzdí předek
   Návrat  
HTB je teď offline  HTB
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 24.11.2012 , 21:15   Citovat  

Tak s tím budu muset něco udělat, aby to nebylo na plných 100% seplé. První se stím zkusím párkrát svézt, naučit se s tím zacházet, ale pokud mi to nesedne, budu to muset nějak omezit. Moc děkuji za radu a objasnění funkce.
   Návrat  
Moderátor
Nový příspěvekZaslal: 24.11.2012 , 21:43   Citovat  

je to o zvyku , ručka prostě nefunguje tak jak jsi byl zvyklej , lepší to do smyku trhat volantem a spojkou
   Návrat  
HTB je teď offline  HTB
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 24.11.2012 , 23:17   Citovat  

To je pravda, že si budu muset zvyknout. Měl jsem pocit, že můžu vrátit řidičák. Reakce na plyn paráda, v táhlých zatáčkách paráda, ale najednou mi přišlo, jako by to auto ztratilo svou obratnost. Nikdy jsem se 4x4 nejezdil (pokud nebudu počítat jedno svezení v Subaru WRX a Patrolu).
Nějaké rady jak zacházet se čtyřkolkou?
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 25.11.2012 , 12:25   Citovat  

HTB napsal:
To je pravda, že si budu muset zvyknout. Měl jsem pocit, že můžu vrátit řidičák. Reakce na plyn paráda, v táhlých zatáčkách paráda, ale najednou mi přišlo, jako by to auto ztratilo svou obratnost. Nikdy jsem se 4x4 nejezdil (pokud nebudu počítat jedno svezení v Subaru WRX a Patrolu).

jezdit jezdit jezdit
   Návrat  
Moderátor
Nový příspěvekZaslal: 26.11.2012 , 8:36   Citovat  

HTB napsal:

nevím jak patrol ale subo má mezinápravák ,tam to funguje trochu jinak.
hrv čko váhou a výkonem a vysokým těžištěm moc blbnutí neumožnuje , takže jsem nějaký klouzání s tím ani moc nezkoušel,jen klasika v zimě parkoviště u superhyper, pokud jsem chtěl vykroužit nějakej solidní oblouk kdy to bralo opravdu všema 4 ma tak bylo nutný mít velkou nájezdovku (jinak se to neurvalo, nebo se to trhalo až na výjezdu = nedotáčivý),odřadit ,s vyšláplou spojkou pak stočit čumák na střed zatáčky(brzo na začátku oblouku), v tu chvíli dupnout agresivně na brzdu aby se těžiště přeneslo dopředu a odlehčil se zadek a začal tě přebíhat nebo se aspon utrhli kola všechny a oblouk jsi šel bokem (s dostatečným výkonem by to asi šlo utrhnout jen silou motoru ,např prošlápnutím spojky)a pak hned spojka uvolnit a full plyn a tím si to držet na hranici adheze abys tu zatáčku vykroužil po správným oblouku.
neber to jako dogma ,možná to dělám blbě nebo to blbě popisuju,možná se taky cero bude chovat jinak jak hrv ,prostě zkoušet a zkoušet - x krát jsem málo zatočil nebo málo zabrzdil nebo jel pomalu a šel jsem rovně na střed zatáčky , nerozhodil jsem si to dost aby mě zadek předběh .nebo jsem zas brzdy přehnal a nebo byl pomalej s plynem a kola se mi chytli a zustal jsem naštorc v zatáčce.
   Návrat  
HTB je teď offline  HTB
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 26.11.2012 , 8:54   Citovat  

Díky Monty. Je to přesně jak popisuješ. To chování vozu bude hodně podobné. Testoval jsem to je po tmě kde to neznám, tak jsem byl opatrný. Nechtěl jsem poškodit auto a při malé rychlosti s tím už nic nešlo dělat i když jsem byl na písku.
Aspoň jsme našli drobné vady co tam jsou. Občas mi odstavuje palivové čerpadlo. Je ze staré Audi a přidírá se. Naštěstí máme další dvě. Pak nám začali lehce přibržďovat zadní brzdy (asi se moc rozjely samostavy). A výfuk nebyl ještě dokončený, tak se spaliny dostávaly do auta (už vyvedeno za auto). Prostě takové drobnosti, ale snad se to vychytá. Jinak jsme museli předělat uchycení diferenciálu. Ty gumové silentbloky byly rozškubané a měl velké výkyvy nahoru dolů. Skončil vypodložený silonem, ale předělám to do polyuretanu. Silon mi přijde dost drastický.
   Návrat  
odos je teď offline  odos
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 26.11.2012 , 14:20   Citovat  

HTB napsal:
To znamená, že když zastavím zadek ručkou, začne se sto chovat jako tvrdá čtyřkola a zastaví to i předek?

ale viskóza je v zadním diferáku ne? není to ten válec na kardanu.
   Návrat  
MisakITR je teď offline  MisakITR
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 26.11.2012 , 15:15   Citovat  

odos napsal:
ale viskóza je v zadním diferáku ne? není to ten válec na kardanu.

viskoza je ten valec na kardanu, na zadnim diffu byla viskoza az u modelu s ABS
   Návrat  
HTB je teď offline  HTB
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 26.11.2012 , 15:30   Citovat  

Jak je funkce? Jak to tam pracuje. Co tam může být v háji když je to trvale seplé? Dnes to rozdělám a uvidím co z tama na mne vyskočí. HaHaaa
   Návrat  
MisakITR je teď offline  MisakITR
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 26.11.2012 , 15:44   Citovat  

HTB napsal:
Jak je funkce? Jak to tam pracuje. Co tam může být v háji když je to trvale seplé? Dnes to rozdělám a uvidím co z tama na mne vyskočí. HaHaaa

to je dobre ze je to trvale seple, to je princip tehle 4kolky. Jen si koriguje pomoci viskozy prenaseni vykonu-predek zadek. abs verze ale elektonicky odepne kdyz sepne abs. Jinak jak si psal ohledne ovladani 4kolky...idealni az napadne snih, tak se da zkouset. Snih odstrani vykonovy deficit a je mozne roztocit vsechna 4kola...kazdopadne bokem to chodit umi, jak ale psal monty-chce to vetsi najezdovou rychlost, jinak auto bude nedotacive, porad se tlaci ze zatacky ven po cumaku.
   Návrat  
HTB je teď offline  HTB
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 26.11.2012 , 16:07   Citovat  

Jak tak ctu, bude to boj. Moc vam dekuji kluci. Vezmu to na letiste a udelam si autoskolu.
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2012 , 21:31   Citovat  

visco spojka je na kardanu a to co popisuje Monty je az v CR-V a HR-V na shuttle to neni je to jen valec ve kterem jsou lamely pulka pridelana na predek a pulka na zadek a stridaji se teda lamela predek ,zadek,predek,zadek a mezi nima je specialni olej a cim vic se zmeni otacky mezi predkem a zadkem tim vic je sepla Funguje to jako Haldex na octavii
je to temer jako stala 4X4 jen to tomu trochu dovoli prokluz aby se to nehadalo. A patrol je zase neco jineho ten ma nahon na zadek a priraditelny predek a s tim se na asfaltu jezdit nesmi a pokud to zkusis chova se to naprosto silene nez se tam neco polame. Velmi šťastný Velmi šťastný

nedoporucuju ti se do toho divat ja to delal v praci na Jeppu a nesezenes olej co do toho patri nakonec jsme koupili novou i ten nejhustsi olej byl porad ritkej.

a nakonec gratulace k dokonceni ja to tedy delam trosku jinak takze ted mam sotva pridelanou zadni napravnici a jdu montovat zadni dif
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Nový příspěvekZaslal: 27.11.2012 , 22:27   Citovat  

kdyby někdo něco 4WD sháněl, mám rozebranou C4G 4x4 převodku navíc včetně kardanu, 4x poloos i diferáku a začíná mi to překážet...do C5G hatch už to strkat nebudu, hodně rychle mě to přešlo Úsměv

držím palce
   Návrat  
Moderátor
Nový příspěvekZaslal: 28.11.2012 , 8:01   Citovat  

skritek napsal:
visco spojka je na kardanu a to co popisuje Monty je az v CR-V a HR-V na shuttle to neni je to jen valec ve kterem jsou lamely pulka pridelana na predek a pulka na zadek a stridaji se teda lamela predek ,zadek,predek,zadek a mezi nima je specialni olej a cim vic se zmeni otacky mezi predkem a zadkem tim vic je sepla Funguje to jako Haldex na octavii
je to temer jako stala 4X4 jen to tomu trochu dovoli prokluz aby se to nehadalo. A patrol je zase neco jineho ten ma nahon na zadek a priraditelny predek a s tim se na asfaltu jezdit nesmi a pokud to zkusis chova se to naprosto silene nez se tam neco polame. Velmi šťastný Velmi šťastný

nedoporucuju ti se do toho divat ja to delal v praci na Jeppu a nesezenes olej co do toho patri nakonec jsme koupili novou i ten nejhustsi olej byl porad ritkej.

a nakonec gratulace k dokonceni ja to tedy delam trosku jinak takze ted mam sotva pridelanou zadni napravnici a jdu montovat zadni dif

dopr ..omlouvám se jasně , skřítek má pravdu , já prostě tenhle starej system pořád vynechávám,jak se řekne 4x4 tak mi naskočí čerpadla . tohle je teda v podstatě system lamelovýho diferenciálu s nějakou svorností -nešel by tudíž do toho použít olej do lamelovejch samosvorů bmw,medvěd atp ? je to stejnej princip.
   Návrat  
HTB je teď offline  HTB
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2012 , 7:20   Citovat  

Ta visko spojka je opravdu jak píše skřítek. Nevím jakou náplň používá BMW nebo mercedes, ale tady má být silikonový olej s viskozitou 100.000 (extra hustý) a není to levná záležitost. Jedno kilo stojí 60 euro.
Vůbec se mi nelíbí, že je ta viskoza zakouslá úplně natvrdo. Přemýšlím, že odpískám sobotní závody a budu ji muset první zgenerálkovat. Otevřu ji,až budu mít doma olej. Nebyl problém zjistit co tam patří, ale je problém ho sehnat. Tady v republice jsem zatím nesehnal dodavatele. Jsem paličák a neznám slovo nejde. Úsměv
   Návrat  
Moderátor
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2012 , 8:26   Citovat  

HTB napsal:
Ta visko spojka je opravdu jak píše skřítek. Nevím jakou náplň používá BMW nebo mercedes, ale tady má být silikonový olej s viskozitou 100.000 (extra hustý) a není to levná záležitost. Jedno kilo stojí 60 euro.
Vůbec se mi nelíbí, že je ta viskoza zakouslá úplně natvrdo. Přemýšlím, že odpískám sobotní závody a budu ji muset první zgenerálkovat. Otevřu ji,až budu mít doma olej. Nebyl problém zjistit co tam patří, ale je problém ho sehnat. Tady v republice jsem zatím nesehnal dodavatele. Jsem paličák a neznám slovo nejde. Úsměv

do bmw čka třeba toto tudy odkaz
   Návrat  
odos je teď offline  odos
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2012 , 9:44   Citovat  

miro myslím že ten dif. nebude zatuhlý. nicméně ten olej se prodává v modelářství po 50ml. Nebo tam dej silikonový lubrikační gel ze sexshopu Velmi šťastný
   Návrat  
HTB je teď offline  HTB
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2012 , 9:47   Citovat  

Budu objednávat z Německa.
   Návrat  
Paja HTB je teď offline  Paja HTB
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2012 , 9:51   Citovat  

odos napsal:
miro myslím že ten dif. nebude zatuhlý. nicméně ten olej se prodává v modelářství po 50ml. Nebo tam dej silikonový lubrikační gel ze sexshopu Velmi šťastný

ondřeju ty uchýláku... HaHaaa Miro v sobotu teda nejedeš do Biskupek?
   Návrat  
HTB je teď offline  HTB
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2012 , 10:27   Citovat  

Rozhodně tam budu. Buď pojedu nebo tam budu jako divák. Ještě uvidím. Auto není odzkoušené. Vím, že dojedu poslední, ale nechci si udělat totální ostudu. Do závodu jsou ještě dva dny.
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 29.11.2012 , 20:45   Citovat  

to neni zasekli to je normalni!!!!!! pockej az ti to bude prokluzovat a budes jezdit jen na predek nmevrtej se do toho

zajed na parkoviste a pomalu se otacej s plnym rejdem a koukej na kola pokud se ti neprotoci na miste je vse ok

pokud by to bylo natvrdo jako na OFFech tak by se ti kolo proste protocilo a musel by jsi davt hooooodne plynu aby jsi vubec jel

A ja uz mam tez zadni dif v aute tedy jeste dodelat podlahu okolo ale je tam jen jsem upravil zadni drzak o 6cm a jeste nekde jsme se rozesli nebot kardan budu zkracovat jen o 11cm

2012-11-29 16.32.58.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2012-11-29 16.32.58.jpg, 410.5 kB

2012-11-29 16.32.47.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
2012-11-29 16.32.47.jpg, 429.12 kB
   Návrat  
HTB je teď offline  HTB
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 30.11.2012 , 7:31   Citovat  

Viskozu mám funkční. Zkusíš to tak, že zvedneš auto, vyřadíš a pomalu (po milimetrech) budeš otáčet zadním kolem ve směru jízdy. Zadním kolem točíš a přední zůstane stát.

Včera proběhl první test auta. Při startu z 6000 ot. to dokáže motor trošku přidusit, tak to musím jednou pokopnout spojkou, ale pak začne peklo. První jsem ucítil smrad ze spojky a pak smrad ze spálených gum. Po necelých 100 metrech byl nálet do zatáčky smykem. Hezké. To se mi líbí. Myslím, že mi nebude dělat problém si na to zvyknou. Lehce jsme editoval mapu a posunul si omezovač do 7800 otáček. Zatím naprostá spokojenost a myslím, že pokud se mapa dobře udělá na brzdě, nebude nutné ani to turbo.
Jediné co se musím naučit, jsou otočky o 180° a hezky si to rozhodit. Ruční brzda je tam úplně k ničemu. Max jako parkovací.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
HTB: Honda CRX 2G - Stavba 4x4
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina