Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 76, 77, 78 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Strana 77 z 333
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 13:56   Citovat  

varuj napsal:
To, ze vcera startovalo na jednotku, neznamena ze baterka nemoze byt vybita. Mozes ju mat aj novu a ked s autom chodis v mrazoch len kratke trasy, nestiha ju dobijat (rataj odber pri startovani, stale zapnute svetla, ventilatory, vyhrievanie okien...). Skus ju premerat a uvidis ze bude vybita.
Doma manzelka jazdi autom iba po meste a v zime raz mesacne davam baterku na nabijacku...

taky bych typoval vybitou baterku.zkusil bych jinou,nebo start pres kabyly z druheho auta!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
elpin je teď offline  elpin
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 14:21   Citovat  

Ale no tak chlapy, baterka se přece nemůže vybít ze dne na den z úplně zdravého stavu do stavu, kdy ani nepřevalí motorem. Ještě k tomu když je nová a včera jsem najel 100km a pak zaparkoval na noc.

Abyste ale neřekli tam jsem šel do toho mrazu a přeměřil. 12,47V. Když zapnu světla, rádio, ventilátory tak 11.8V. To je naprosto zdravá baterka...
   Návrat  
H_71 je teď offline  H_71
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 19:54   Citovat  

kdyby byl zamrzlej altík, tak to by šlo prověřit tak, že s tím zkusíš přes kvalt (5) pohejbat a zároveń koukat jesli se pootáčí. A jestli to bude OK, pak asi zatuh startér.
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.12.2012 , 19:59   Citovat  

altík jen dobíjí a je trvalý přísun elektřiny během jízdy, pro start slouží akumulátor. Během startu alternátor jenom zatěžuje a zvyšuje odpor na řemenu, nic víc.
Je možný že ti startér nevystřeluje do setrváku a točí se jen na místě

U transportéra pomáhalo ho startovat šroubovákem a přitom mu dát jebu u acči bych to nedoporučoval a zkusil něják zahřát starter pokud to bude dělat pořád, tak nevim Ble
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 1:43   Citovat  

Tak baterka je definitivně z obliga, zkoušeli jsme dneska nastartovat přes kabely z jiného auta a stejný výsledek. Přehodit baterku ze zrovna přijetýho auta a taky to stejné. V motoru jen cvakne a nic.

H_71 napsal:
kdyby byl zamrzlej altík, tak to by šlo prověřit tak, že s tím zkusíš přes kvalt (5) pohejbat a zároveń
koukat jesli se pootáčí. A jestli to bude OK, pak asi zatuh startér.

Přesně to jsem někde vygooglil a vyzkoušel. Vše je OK, alternátorem to tedy nebude.

Bubaak napsal:
altík jen dobíjí a je trvalý přísun elektřiny během jízdy, pro start slouží akumulátor. Během startu alternátor jenom zatěžuje a zvyšuje odpor na řemenu, nic víc.
Je možný že ti startér nevystřeluje do setrváku a točí se jen na místě

U transportéra pomáhalo ho startovat šroubovákem a přitom mu dát jebu u acči bych to nedoporučoval a zkusil něják zahřát starter pokud to bude dělat pořád, tak nevim Ble

jj, ale je možný že zamrzlý alternátor se neotočí a zabrzdí tak motor. I když asi by to spíš odnesl řemen...

Můžeš nějak blíž specifikovat co znamená startovat šroubovákem a přitom mu dát jebu? Velmi šťastný

Každopádně to vidím na zaseklý startér Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 10:06   Citovat  

Otočíš klíčkem do druhý polohy, kdy ti auto svítí jak vánoční stromeček (těsně před otočením starteru).
Vlezeš do motoru a šoubovákem s pogumovanou rukojetí přemostíš zadni kontakty na starteru.
Když to nepomohlo, tak v druhý ruce jsem měl kladivo, kterym jsem mu pomohl (dřevěnou stranou)... Nutno podotknot že ten starter pak šel na repas Se stydím
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 10:35   Citovat  

Zkusil bych to roztahnout nebo roztlačit
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.12.2012 , 10:49   Citovat  

Ještě jsem zapomněl. Jsou na to různé názory z hlediska možnosti přeskočení řemenu, ale vycházím z toho, že startér točí setrvákem - klikou, a přo roztlačování taky převodovka přes spojku točí ve finale klikou, tak úplně nevím z čeho ty obavy vychází.
   Návrat  
s.c.a.r.a.b.e.u.s. je teď offline  s.c.a.r.a.b.e.u.s.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 7:35   Citovat  

H_71 napsal:
Ještě jsem zapomněl. Jsou na to různé názory z hlediska možnosti přeskočení řemenu, ale vycházím z toho, že startér točí setrvákem - klikou, a přo roztlačování taky převodovka přes spojku točí ve finale klikou, tak úplně nevím z čeho ty obavy vychází.

A klika je, ku podivu, spojena s vačkovou (vačkovými) hřídelí (hřídelemi) čím? Ozubeným řemenem. Et voila, dva zuby sem dva zuby tam a problém je na světě. Pokud jednou máte v příručce k vozu napsáno NEROZTAHOVAT, NEROZTLAČOVAT - tak to prostě nedělejte a nemudrujte nad tím.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 9:13   Citovat  

s.c.a.r.a.b.e.u.s. napsal:
A klika je, ku podivu, spojena s vačkovou (vačkovými) hřídelí (hřídelemi) čím? Ozubeným řemenem. Et voila, dva zuby sem dva zuby tam a problém je na světě. Pokud jednou máte v příručce k vozu napsáno NEROZTAHOVAT, NEROZTLAČOVAT - tak to prostě nedělejte a nemudrujte nad tím.

Hezky jsi to popsal... Úsměv Mimochodem, kolikrát se tu řeší věci jen proto, že se nechce lidem koukat do manuálu..? A nebo to, co je v manuálu, přijmout jako fakt?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 9:23   Citovat  

To elpin:
Hele, zkusil jsi vůbec jen tak pootočit motorem, abys závadu "zmrzlý alternátor" vyloučil? Stačí dát auto na hever, levé přední kolo do vzduchu, a zařadit dvojku, a kolem točit. Neboj, na rozvoďák to vliv mít nebude... Velmi šťastný
Zjistit závadu "zaseklý startér" je také jednoduché. Stačí kabelem od plusu baterky šáhnout na kontakt kotvy - tenčí svorka - a funkční startér ti bude cvakat, jak bude vysouvat pastorek. Startér se točí, až kdy je pastorek vysunutý. To je tlustá svorka, kabel přímo od baterky. Postup na nastartování přes startér tu máš, já bych jen nezapínal klíček do polohy II, chci jen zjistit, jestli je startér v pořádku, ne...? Úsměv
Můj osobní tip, je v háji startér.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 10:00   Citovat  

Ano, píšou neroztahovat, neroztlačovat. Protože pokud je porucha např. v zapalování, tak ze naplní výfuk nespáleným palivem a to není ideální atd. Ale pokud je vše OK a jen je vybitá baterie nebo nefunkční startér, tak v tom nevidím problém. Prostě je jedno jestli ten setrvák rozhejbe startér nebo převodovka. Rozvoďák přece neví co ten motor tu kliku dalo do pohybu. Kromě toho se taky v manuálech píše, že spotřeba oleje je normální do 1l/1000km a jiné věci.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 10:43   Citovat  

Když prudce a necitlivě, bez našlápnutí plynu podřadíš, tak se ti na moment mohou bloknout kola, kdyby se ti neblokla máš ten zub jasný a to je nastartovaný zahřátý, promazaný motor, který většinou točí o 2500ot. míň před odřazením.. (idální příklad je Škoda 1,2 HTP)
Startér motor roztáčí cca. na 500-700 ot. a opřímo za kliku, to znamená šetrněji, proto když už roztlačuješ, tak se zařazenou dvojkou, aby se motor neroztočil do takových ot., ale i tak ten motor dostane ránu jak šváb když vleze do rozvaděče, protže prudce pustíš spojku ta se napruží a celý auto v ten moment poskočí, to poskočení je odpor motoru, nic jiného...
Taky roztlačuji občas auta (ne svoje), ale nendoporučuji a už vůbec ne v zimě... krom toho, nevyřeší tim problém, proč se starter netočí, vyřeší dočasně problém, ale né příčinu.

Vem si natahovací autíčko na kličku, polož ho na zem, chytni kličku a po té zemi sním začni jezdit... moc super ti to nepřijde si myslim cože cože ?

Piškot dobře radí je to dobrý
   Návrat  
s.c.a.r.a.b.e.u.s. je teď offline  s.c.a.r.a.b.e.u.s.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 11:08   Citovat  

piskot napsal:
Hezky jsi to popsal... Úsměv Mimochodem, kolikrát se tu řeší věci jen proto, že se nechce lidem koukat do manuálu..? A nebo to, co je v manuálu, přijmout jako fakt?

Já rozhodně netvrdím, že manuál se má brát jako dogma. To ne. ALe je rozdíl zařadit 5° a hýbat autem sem a tam abych viděl jestli se točí startér nebo altík. To je ještě celkem přijatelné. Ale pokud auto roztáhneš a pak přes spojku přivedeš kroutící moment na ostatní skupiny pohonné soustavy, tak vznikne ráz. Jednou se nic stát nemusí. Dvakrát taky ne... a nebo taky může. Rozvodový řemen rázy nesnáší a to je prostě fakt...
   Návrat  
needs je teď offline  needs
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 12:06   Citovat  

Jednou ho člověk nechá mimo garáž a sněhu jak na sibiři Úsměv
Tak u koho je více sněhu ? Úsměv

DSC03785.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC03785.jpg, 406.56 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 12:57   Citovat  

sunnx napsal:
Hele tyhle lambda a kat patalie uz mam snad za sebou a tahlo se to dlouho a muzu říct, že kat z ACI mam ctvrt roku a uplne v poho, takze urcite reklamovat.

Tak jsem se ve SPEI dohodnul, že budeme ten katík od ACI reklamovat, stále se opakuje ta chyba P0420 (67) - žádná jiná. Navrli mi, že dokud se nevyřídí reklamace, tak tam daj jen trubku. Je v tom problém?. Je lepší dát jako provizorní řešení trubku a udělat na ní osazení na labdu2 a normálně jí zapojit nebo jen trubku a lamdu vůbec nedávat? A ještě jedna věc. Když dělali v Hondě tu diagnostiku, tak mi ten technik tvrdil, že to je určitě KAT. Nemůže ale tuhle chybu přeci jen způsobit i lamda2? Jinak ta chyba je tak populární, že má i svoji stránku

tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 13:50   Citovat  

piskot napsal:
To elpin:
Hele, zkusil jsi vůbec jen tak pootočit motorem, abys závadu "zmrzlý alternátor" vyloučil? Stačí dát auto na hever, levé přední kolo do vzduchu, a zařadit dvojku, a kolem točit. Neboj, na rozvoďák to vliv mít nebude... Velmi šťastný
Zjistit závadu "zaseklý startér" je také jednoduché. Stačí kabelem od plusu baterky šáhnout na kontakt kotvy - tenčí svorka - a funkční startér ti bude cvakat, jak bude vysouvat pastorek. Startér se točí, až kdy je pastorek vysunutý. To je tlustá svorka, kabel přímo od baterky. Postup na nastartování přes startér tu máš, já bych jen nezapínal klíček do polohy II, chci jen zjistit, jestli je startér v pořádku, ne...? Úsměv
Můj osobní tip, je v háji startér.

Zkoušel, altík se točil. Jinak jak jsem se s tím celý víkend mordoval a měřil proud mezi startérem a baterkou a zkoušel to startovat a hejbat kolama a nevím co všechno, tak včera jsem sednul do auta, nastartoval a odjel... Nejspíš díky teplotám kolem nuly.

V servise mi taky řekli že to bude nejspíš startér. Horší je že se to projevuje nejspíš jen v mrazech. Takže ho otevřou, repasujou jestli je tam něco opotřebované a pak musím čekat až bude mráz a doufat že nebudu zrovna na návštěvě u příbuzných.

Já rozhodně netvrdím, že manuál se má brát jako dogma. To ne. ALe je rozdíl zařadit 5° a hýbat autem sem a tam abych viděl jestli se točí startér nebo altík. To je ještě celkem přijatelné. Ale pokud auto roztáhneš a pak přes spojku přivedeš kroutící moment na ostatní skupiny pohonné soustavy, tak vznikne ráz. Jednou se nic stát nemusí. Dvakrát taky ne... a nebo taky může. Rozvodový řemen rázy nesnáší a to je prostě fakt...

Já vidím roztlačení auta stejně jako se říká že na teflonovou pánev se nesmí jít s nožem. Pokud není člověk lopata tak dokáže oboje a nic se nestane Velmi šťastný Tzn. jak jste psali: při roztlačení dát dvojku a spojku pouštět pozvolna. Pak není šance že by se motoru něco mohlo stát...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 13:53   Citovat  

needs napsal:
Jednou ho člověk nechá mimo garáž a sněhu jak na sibiři Úsměv
Tak u koho je více sněhu ? Úsměv

HaHaaa

Teď mi řekni jak to že máš sníh všude kolem auta ale ne na autě? To mi hlava nebere Úsměv
   Návrat  
sunnx je teď offline  sunnx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 13:54   Citovat  

Hele me tahle chyba vybehla vetsinou po smazani tak do 30km zase. jestli se ti rozsvici taky az po case od vymazani tak to lambdou neni. chyba se zacla projevovat po vymlaceni katu ( takze jako ta trubka co ti nabydli ) kontrolka ti nezhasne kdyz das trubku, ale radsi bych ji tam mel i s tou 2 lambdou. a zvykl si na kontrolku prechodne. A kdyz to meli na diagnostice v honde tak museli videt jestli ta 2 lambda funguje. Jak rikám dal sem KAT od ACI vymazal chybu a zatim jezdim. chyba byt v ty lambde muze, ale to by na tom PC videli, ty udaje jestli meri tam vidi, koukal sem na to na HD u ninji na diagnoze.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 16:10   Citovat  

sunnx napsal:
Hele me tahle chyba vybehla vetsinou po smazani tak do 30km zase. jestli se ti rozsvici taky az po case od vymazani tak to lambdou neni. chyba se zacla projevovat po vymlaceni katu ( takze jako ta trubka co ti nabydli ) kontrolka ti nezhasne kdyz das trubku, ale radsi bych ji tam mel i s tou 2 lambdou. a zvykl si na kontrolku prechodne. A kdyz to meli na diagnostice v honde tak museli videt jestli ta 2 lambda funguje. Jak rikám dal sem KAT od ACI vymazal chybu a zatim jezdim. chyba byt v ty lambde muze, ale to by na tom PC videli, ty udaje jestli meri tam vidi, koukal sem na to na HD u ninji na diagnoze.

Dík. Je to tak, jak píšeš. vymažu to a pak se to objeví až po čase. Takže to tam v pátek hodím, ať to pošlou na tu reklamaci i s těma protokolama z Hondy (mám dva ze dvou dní po sobě) To by snad měli akceptovat.
   Návrat  
needs je teď offline  needs
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 18:34   Citovat  

elpin napsal:
HaHaaa

Teď mi řekni jak to že máš sníh všude kolem auta ale ne na autě? To mi hlava nebere Úsměv

Musíš mít nainstalovanej ten správnej předehřev auta Velmi šťastný pak to bude vždy vypadat takto.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 10:53   Citovat  

needs napsal:
Musíš mít nainstalovanej ten správnej předehřev auta Velmi šťastný pak to bude vždy vypadat takto.

To fakt? Nebo si děláš srandu? Nezávislé topení mě dycky zajímalo, ale cena mě zas dycky odradila... Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 14:11   Citovat  

needs napsal:

Tohle vidím na předehřev ála plachta na auto...
Alespoň já to takhle dělám, jen shrnu plachtu, nastartuju a jedu. Jo, a ještě předtím odházím to, co mi nahrnul k auto pluh... Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 14:22   Citovat  

Já rozhodně netvrdím, že manuál se má brát jako dogma.

Osobně jsem toho názoru, že Accord, resp. jeho motor, už je natolik složitý, že je lepší manuál jako dogma brát. Resp. z něj vycházet. Nezřídka je tu však vidět opačný postup, vymýšlet, rozumovat a pak stejně pokorně skončit u toho, co inženýři Hondy sepsali do manuálu...
Chápu však, že servisy stojí za nic, pokud tam člověk nepřijede s jasnou vizí závady, tak nic neopraví, navíc zdaleka nejsou levní. Takže zbývá jen to, co fungovalo za totáče, podomácku si opravit, co jde.
Já si kolem Accorda dělám, kromě motoru, co zvládnu. Ono vyměnit kotouče, destičky, identifikovat rozpadlý vlnovec, zaseklý lanovod ruční brzdy, atd., to fakt problém není... Úsměv
   Návrat  
marek193 je teď offline  marek193
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 18:05   Citovat  

má někdo zkušenosti s palcem rozdělovače? kupoval jsem v Kelly palec od Nipparts č. NI J5334011 co by měl sedět na 2.0 F20B6 a měl jsem smůlu. nezná někdo přesné objednací číslo?
   Návrat  
handsome je teď offline  handsome
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2012 , 8:09   Citovat  

Tak dnes ráno bolo v Banskej Bystrici cca -16°C a mám zrejme ten istý problém čo elpin. Včera som najazdil cca 300 km a v pohode a dnes ráno štartér netočí. Baterkou to nie je, tá je ako nová a aj samotné auto svieti ako vianočný stromček. Neviem čo to môže byť, buď štartér alebo rozdelovač... tak či onak som dnes ráno cca o 5 potreboval odísť do Prešova a je sedem a stále som v BB...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.12.2012 , 11:40   Citovat  

sunnx napsal:

A jezdilo ti to takhle zapojený bez toho katu úplně normálně? Předpokládám, že ta reklamace bude trvat těch 30 dnů, tak ať vím co mě čeká. Dík
   Návrat  
mikos je teď offline  mikos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2012 , 19:44   Citovat  

Ahoj, nevíte někdo jaký má být iso konektor k autorádiu? Co jsem našel na netu, tak je 1 konektor, který se zapojuje v autě a z něj 2 iso koncovky do rádia. Jenže mě mate, že v autě jsem měl v rádiu zapojený 2 konektory.
   Návrat  
LEp1 je teď offline  LEp1
PříspěvekZaslal: 13.12.2012 , 22:54   Citovat  

Ja mam ES verziu accorda a tam som mal spominany hondacky konektor, konektor ku bose aparature, CD menic a antena, ako vyzera ten druhy co spominas?
   Návrat  
mikos je teď offline  mikos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 8:19   Citovat  

LEp1 napsal:
Ja mam ES verziu accorda a tam som mal spominany hondacky konektor, konektor ku bose aparature, CD menic a antena, ako vyzera ten druhy co spominas?

Díky. Mě to pak trklo, že to je kabel k CD měniči.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 76, 77, 78 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina