Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda 6g - 55 Kw - škrcená?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.6.2010 , 9:40   Citovat  

vasa napsal:
No tak prvni level maš za sebou.To ti bude tak na měsic stačit. Úsměv Ted level druhy Swap D16Z6 hlavy včetne sani at se ta dravost zvetši ještě vic a hlavně VTEC

Čaues,
jak píšeš tak první level už mám delší dobu za sebou a už mi to nějak nestačí Se stydím Auto nechci měnit, protože to má kastli jak novou a swap celýho motoru taky dělat nechci kvůli STK a dalším problémum. Takže se táži, co všechno musim pořídit abych měl tvuj setup? Předpokládám D16Z6 Vtec hlavu, ECU, Kabeláž a co dalšího a na kolik zhruba tenhle špás vyjde? přátele
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.6.2010 , 9:50   Citovat  

mrgrudge napsal:
.... swap celýho motoru taky dělat ... co všechno musim pořídit abych měl tvuj setup? Předpokládám D16Z6 Vtec hlavu, ECU, Kabeláž a co dalšího a na kolik zhruba tenhle špás vyjde? přátele

vyjde to na dost a stejne Ti to za chvili nebude stacit a budes se drbat zes nesel hned do b16ky. takovych tu uz par bylo...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.6.2010 , 9:55   Citovat  

happy napsal:
vyjde to na dost a stejne Ti to za chvili nebude stacit a budes se drbat zes nesel hned do b16ky. takovych tu uz par bylo...

No já jsem do B16ky jít nemoh, na to sem neměl peníze, já to auto koupil s rodinnou slevou za 37 tisíc Velmi šťastný a to mi na to půjčila babča Úsměv Jasně že mít prachy, tak už jezdim v B16ce vo tom žádná je to dobrý

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.6.2010 , 13:58   Citovat  

mrgrudge napsal:
No já jsem do B16ky jít nemoh, na to sem neměl peníze, já to auto koupil s rodinnou slevou za 37 tisíc Velmi šťastný a to mi na to půjčila babča Úsměv Jasně že mít prachy, tak už jezdim v B16ce vo tom žádná je to dobrý

v garáži máš psaný že máš vstřiky z 1.6?? Jak je tam dostal? Jsem měl za to že máš dual point... HaHaaa a k tomu power chip?? to je jako co? zmatenej

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.6.2010 , 14:10   Citovat  

Jakub Erben napsal:
v garáži máš psaný že máš vstřiky z 1.6?? Jak je tam dostal? Jsem měl za to že máš dual point... HaHaaa a k tomu power chip?? to je jako co? zmatenej

Dík za upozornění na ty vstřiky, to je blábol od minulýho majitele, zapoměl jsem to smazat přátele Jinak power-chip je ve zkratce tohle: "Power chip upravující vstupní informace pro řídící jednotku je částečnou, ale podstatně levnější náhradou opravdového drahého přečipovávání řídících jednotek motorů. Zvýší výkon bez poškození motoru bez jakýchokoliv úprav. Znatelný rozdíl v akceleraci a maximální rychlosti vozu (záleží samozřejmě na objemu, kw, stáří motoru atd. ). 100% bezpečný. Funguje na všechny BENZÍNOVÉ AUTOMOBILY s řídící jednotkou vstřikování paliva (alfa romeo, audi, bmw, citroen, daewoo, fiat, ford, honda, mazda, mercedes, mitsubishi, nissan, opel, peugeot, renault, seat, suzuki, toyota, vw, atd. ) BEZ TURBA" A když se koukneš v garáži na fotku motoru, tak je to ta malá černá krabička uprostřed zadního čela.

EDIT: Jinak to je všechno po bejvalym majiteli, já jsem jedinou věc v motoru dělal výměnu svíček za NGK a no name filtru za K&N filtr k tomu kitu sání :hehe:

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.6.2010 , 14:29   Citovat  

mrgrudge napsal:
Dík za upozornění na ty vstřiky, to je blábol od minulýho majitele, zapoměl jsem to smazat přátele Jinak power-chip je ve zkratce tohle: "Power chip upravující vstupní informace pro řídící jednotku je částečnou, ale podstatně levnější náhradou opravdového drahého přečipovávání řídících jednotek motorů. Zvýší výkon bez poškození motoru bez jakýchokoliv úprav. Znatelný rozdíl v akceleraci a maximální rychlosti vozu (záleží samozřejmě na objemu, kw, stáří motoru atd. ). 100% bezpečný. Funguje na všechny BENZÍNOVÉ AUTOMOBILY s řídící jednotkou vstřikování paliva (alfa romeo, audi, bmw, citroen, daewoo, fiat, ford, honda, mazda, mercedes, mitsubishi, nissan, opel, peugeot, renault, seat, suzuki, toyota, vw, atd. ) BEZ TURBA" A když se koukneš v garáži na fotku motoru, tak je to ta malá černá krabička uprostřed zadního čela.

EDIT: Jinak to je všechno po bejvalym majiteli, já jsem jedinou věc v motoru dělal výměnu svíček za NGK a no name filtru za K&N filtr k tomu kitu sání :hehe:

ne však v pohodě, jen jsem musel... Se stydím jinak přátele

simak93 je teď offline  simak93
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2012 , 17:06   Citovat  

Cau tak bych trošku oživil tohle téma Úsměv
Zrovna jsem byl na tomhle vylepšeni u týpka s nickem Petk@(dělá v hondě chodov), jinak kdo by o to měl zájem tak bych řekl že neni problém OK ...Rozdíl je samozřejmě znát( na to že se z motoru vynda jen malý plíšek, tak je to dobrý)
P.s. dát za trošku lepší výkon 2 stovky je bomba OK
takže kdo má 55kw tak do toho Je to tam. OK

Kynio je teď offline  Kynio
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2013 , 14:13   Citovat  

Tak dneska provedena výměna těsnění. Koupil jsme original pro 1.4iS za 135Kč. Rozmontovat to, když to člověk vidí poprvé bylo celkem jednoduchý. Jen spousta konektorů a čidel. Náhodou se mi podařilo cosi urvat :-/ nevím k čemu to je. Platový váleček umístěný viz foto.

Jinak rozdíl ve výkonu je trochu znát. Hlavně od 3000ot výš. Volnoběh kolem 800-1000ot, což je podle mě ok. Nejprve jsem motor spustil bez zapojenýho konektoru, nevím od čeho byl, ale svítila kontrolka motoru a otáčky byly úřes 1500. Pak jsem na to přišel, tak jsem odpojil baterku na 3min, zapojil konektor a připojil baterku. Asi se ani nestihla resetovat ECU. Po nastartování už si to štelovalo volnoběh kolem 800 - 1000 ot. Možná to bude chtít pořádně vyresetovat ECU ať z toho vymáčknu co to půjde Úsměv

IMG_20130126_115130.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20130126_115130.jpg, 2.3 MB

IMG_20130126_140015.jpg

IMG_20130126_140015.jpg, 20.48 kB

IMG_20130126_140021.jpg

IMG_20130126_140021.jpg, 19.38 kB

Váša je teď offline  Váša
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2013 , 18:09   Citovat  

To je ventil odvětrání nádrže.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2013 , 19:46   Citovat  

Děkuju. Mám to nějak řešit? Vadí, že je to urvaný?

Jinak druhá jízda už byla záživnější a od 3000ot to auto vystřelí Úsměv je to paráda a usmíval jsem se za volantem jak debil Je to tam.

Ještě kdyby někdo hledal objednací číslo těsnění, tak pro motor D14A3 je to original náhradní díl 16176-P2A-004

Destroyed je teď offline  Destroyed
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 14:28   Citovat  

Zdravím vás Honďáci koupil jsem si Honda civic MB2 1.4 55 kw Motor D14A7.
Chtěl bych se vás zeptat , moc se mi nezdá spotřeba jezdím skoro za cca 14 litru když jedu do tý 100km zdá se mi že je to moc a už si nevím rady napadlo mě že zajedu do Autorizovaného servisu Honda a napojím to na PC jesli stím neco není protože podle mě i když je to 1.4 a má to 1 140kg tak me prijde dost ale o co jde ..nedávno jsem objevil radu tudy odkaz udělal jsem vše podle návodu, mám Civica D14A7 r.v. 97. Výkon je opravdu znát, ale když jsem v menších otáčkách a stačí když jen trochu přidám tak se to dusí tak tři, čtyři vteřiny a až potom se to rozjede. Vyzkoušel jsem odpojit baterku, tak na půl hodiny jsem jí nechal, aby se vyresetovala ECU (poradil mi to známý), ale stejně nic. Mohl by mi někdo poradit co mám s tim provést, abych tam nemusel dát znovu tu plechovou vložku a nechat si jen 55 kw?

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2013 , 3:15   Citovat  

Jak vypadají svíčky? Stalo se mi kdysi dávno asi 2x, když byly svíčky zaprasený (motor žral olej) spotřeba byla dvojnásobná Se stydím

The Joker je teď offline  The Joker
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2013 , 5:25   Citovat  

14 snad nejde ne ... max je asi 12 .... DanTe kdysi jezdil podobnou cifru protoze mu odesla lambda tusim to mi hlava nebere

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2013 , 7:42   Citovat  

Pripojenim na PC ti na aute nezjistej o nic vic, nez to co si vyblikas sam, pokud ti zustava svitit SRS kontrolka na budicich. Jestli ne, tak tam ve vetsine pripadu (bohuzel) stejne budou stat a krcit ramenama.

Jak se zde pise, lambda? svicky? vzduchovy filtr? za 14l/100 neni funkcni 1.4

0
PříspěvekZaslal: 13.2.2013 , 8:20   Citovat  

zkuším to co jste psali vyčistím svičky filtr apod . Jinak jak čtu je zaručený že to funguje ? No je to něco okolo 12-13 L motor ma 116 tisic najeto koupil jsem to od borce kterýmu to pět let stálo v garáži hned jak sem to koupil tak sem vymenil Oleje jak prevodový tak motorový a samozřejmě filtry jinak mam Servisní knížku tak mě jeste treba napadlo kdyby to nešlo jesli by se nevyplatilo to dat do Hondy a udelat generálku jesli to teda nepůjde zatím nebudu házet stestí do pytle a vyzkousím to jak čtu může to být i sonda jo? ... Promin te napsal jsem to špatně mám tam do 100km/H mělo to být nad 100 km/hÚsměv

0
PříspěvekZaslal: 13.2.2013 , 21:52   Citovat  

Zdar hondaři , tak dneska jsem aplikoval upravu těch původních 55kw-66kw udelal jsem to znova a pořadne ještě jednou těsnení jsem udělal z klingeritu namazal vazelínou a dal zpátky na místo potom jsem vyčistil svíčky a pak jsem po dobu celeho procesu zapojil baterku aby jsem resetl tu RJ ...Nastartoval jsem, chvíli kolísaly otáčky ale pak dobrý po čase když přídám plyn a pak ho pustím tak se zhoupne pod 500 a pak zas vyleze na těch 800 udělá to chvily a pak se to ustali a tak řikáte že ta Jednotka si to prebere ??? nemám se treba napojit na PC a zmenit ji aby podle ni sli i cidla ?? nebo se to srovna pri urcitých KM ???? potom mě jeste zajímá kdyz jedu tak slyším neco jak píská je to tím že tam jde vic vzduchu do klapky ??? Díky moc za Odpovedi moc za odpovedi Honda Honda Honda

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 1:57   Citovat  

moznosti je tolik a radit po pc je este tezsi ...

piskani ti zpusobi jaka koliv ..hranka.. ktera vycniva a tzv. reze vzduch stejne jako sem to slysel ja (a bylo to lozisko na spojce Je to tam.)

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 2:20   Citovat  

Máš nejspíš špatně vyříznutý to těsnění, taky mi to pískalo, koupil jsem origo a pískání zmizelo kouř

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 6:07   Citovat  

Destroyed napsal:
Zdar hondaři , tak dneska jsem aplikoval upravu těch původních 55kw-66kw udelal jsem to znova a pořadne ještě jednou těsnení jsem udělal z klingeritu namazal vazelínou a dal zpátky na místo potom jsem vyčistil svíčky a pak jsem po dobu celeho procesu zapojil baterku aby jsem resetl tu RJ ...Nastartoval jsem, chvíli kolísaly otáčky ale pak dobrý po čase když přídám plyn a pak ho pustím tak se zhoupne pod 500 a pak zas vyleze na těch 800 udělá to chvily a pak se to ustali a tak řikáte že ta Jednotka si to prebere ??? nemám se treba napojit na PC a zmenit ji aby podle ni sli i cidla ?? nebo se to srovna pri urcitých KM ???? potom mě jeste zajímá kdyz jedu tak slyším neco jak píská je to tím že tam jde vic vzduchu do klapky ??? Díky moc za Odpovedi moc za odpovedi Honda Honda Honda

první část viz faq a seřízení volnoběhu ,druhá část nejspíš viz mirage , zkus otevřít klapku a přejet vevnitř prstem po spoji klapka - sání jestli tam nepřesahuje Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 8:06   Citovat  

Jasně vyzkouším ještě tyhle věci a uvidím jako dneska ráno sem stim jel do Prace a občas se mi zdálo že kdyz pridam tak že ten motor zacucka jako když je priškrcenej a pak to treba neudela a pak po nejaky chvile jizdy kdyz podradím tak zas co muze byt co ?

0
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 8:08   Citovat  

mirage21 napsal:
Máš nejspíš špatně vyříznutý to těsnění, taky mi to pískalo, koupil jsem origo a pískání zmizelo kouř
a to jsi objednával u prodejce nebo přímo někde na netu ?? ja abych se podival taky jak vypada nebo to uz koupim na 1,4 66 kw ??

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 9:09   Citovat  

Destroyed napsal:
Jasně vyzkouším ještě tyhle věci a uvidím jako dneska ráno sem stim jel do Prace a občas se mi zdálo že kdyz pridam tak že ten motor zacucka jako když je priškrcenej a pak to treba neudela a pak po nejaky chvile jizdy kdyz podradím tak zas co muze byt co ?

asi by to chtělo ayb se na to někdo koukl kdo má ponětí co a jak a udělal základní seřízení , mrkl na svíčky jakou mají barvu ,seřídil předstih , proměřil lambdu atd ,takhle je to střelba na slepo

0
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 9:11   Citovat  

monty napsal:
asi by to chtělo ayb se na to někdo koukl kdo má ponětí co a jak a udělal základní seřízení , mrkl na svíčky jakou mají barvu ,seřídil předstih , proměřil lambdu atd ,takhle je to střelba na slepo
dobre díky moc pak nápíšu jak jsem pochodil

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2013 , 11:10   Citovat  

Hlavně že jsem psal jaký těsnění se má koupit Mrk original honda..

Kynio napsal:
Ještě kdyby někdo hledal objednací číslo těsnění, tak pro motor D14A3 je to original náhradní díl 16176-P2A-004

0
PříspěvekZaslal: 16.2.2013 , 11:21   Citovat  

Lidi tak jsem to udělal a ještě jsem to zavezl kamarádoj který se v Hondách taky vyzná a výsledek je takový....
bylo dobrý chce to rozjezdit a pak to jede suprově jsem spokojen ... ale co mě vice zaráží je spotřeba docela dost mi to cudí od výfuku a myslím si ze se spotřebou jsem na tom dost mizerně řekl bych 10a vis I otázka je co to muže byt L.sonda nebo škrticí klapka zjistil jsem že mi zůstává vyset plyn tzn že když zastavím tak tam mam kolem 1500 a kdyz ho pritahnu na pedálu tak mi začnou skákat otáčky nahoru dolu Ble mohl by mi někdo poradit co s tím ?? jestli to dat do původního stavu a zajet na PC aby mi zjistil co a jak na čem sem ?? Smutný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2013 , 11:50   Citovat  

jak už ti tu radili, nech to zkontrolovat. Očividně tam máš něco v pr.. Já tuhle výměnu těsnění taky udělal a už hned od začátku se to zlepšovalo co se výkonu týče. Spotřeba je stále normální, nevšiml jsem si vyšší. Otáčky kolísají, ale to je podle zimy. Někdy mám 500 někdy 800 někdy tak odhadem kolem 300 ale hned si to srovná nad 500. Tohle třeba řešit nebudu. Ještě mí to ani jednou nechcíplo, takže si hlídá otáčky dobře. Rozhodně ty problémy co máš ty nemám ani jeden. Problém bude jinde, ne v těsnění..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2013 , 15:47   Citovat  

a to se ti vsechno zaclo dit az potom co si to rozebral to mi hlava nebere

0
PříspěvekZaslal: 16.2.2013 , 16:06   Citovat  

The Joker napsal:
a to se ti vsechno zaclo dit az potom co si to rozebral to mi hlava nebere
presně tak ... jako ta spotřeba to bylo už driv to jsem měl i tak v plánu to napojit pac se mi to nezdálo na 1,4 tak velika spotreba tam je něco spatně a co jsem pak aplikoval tu upravu tak abych ti rekl tak včera jsem na vecer natankoval bezmála 400kc a dnes pojedu pro přítelkyní a muzu tankovat znova KO KO vypada to jako kdyby tam šlo moc benzinu a nestihalo to spalovat coz mě prijde divny napadá mě leda to napojit na PC a zkontrolovat to .... taky mě dost napadá L,sonda ktera si vlastně ridi spaliny a ridi cely proces trutoku benzínu ne ? a dalsi problem což sem prisel dnes je že mi zustava vyset pedál tzn jedu zastavím mam tam 1,500 a viš a pak ho pritahnu nohou a spadne to na 500 a zhoupne na 800 coz ma tak byt tak leda ze na to ma vliv i Sktící klapka ktera zustava otevřena tím tam jde vzduch a taky to ma vliv i treba na tu spotřebu ... vázně nevim co pokuď to tak bude tak to vratím do původních 55kw jezdit za takovou palbu já si dovolit nemůžu ..Smutný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2013 , 17:56   Citovat  

Jenže teď když to vrátíš zpátky, tak problémy zůstanou. Alespoň si to myslím, protože jsi beztak tou demontáží a následnou montáží něco poškodil :-/

0
PříspěvekZaslal: 16.2.2013 , 18:16   Citovat  

Hele teď jsem to byl dat taky jak to bylo predtím tzn 55kw původní natocil jsem to chvily to houpalo a po chvilce otacky 800 motor nekuckal a spaliny minimalni jediny co vím ze budu bude novej stedovej dil vyfuku protoze to si myslim ze tou smesi jsem ho oddělal ... jinak jsem to projel a motor slape jako predtím jede krasne bouzel 55kw je 55kw ale vsechno jde tak jak má otačky jsou na optimalní pozici a to 800... nechám to takhle a začnu znova a líp zajedu na diagnostiku motoru to bude nejlepší protoze se me nelibí stejne ta spotřeba takže asi l.sonda nëbo nevim co by to mohlo jestě byt az tohle vsechno vyresím tak vylepším sání to co tam mám je na prd už tak koupený a a taky svicky a až tohle udělam a budu vedet ze motor je O.K tak se vrhnu na tuto upravu znova to uz by bylo proti přirode aby to nešlo ... Smutný ledaže by se pak muselo napojit na PC a ECU naprogramovat na tech 66 kw nebo neco takovýho

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda 6g - 55 Kw - škrcená?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina