Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 6G Anglánech
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 90, 91, 92  Další 
Zaslat odpověď

Strana 13 z 92
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.1.2013 , 19:07   Citovat  

Badunclesam napsal:
Mám tu funkci setření při ostříknutí čelního okna a je tam dostatečně dlouhá rezerva na ostříknutí.
I když mám menší uprage v podobě ostřikovačů z Jazze, ty čtyři čůrky co tam jsou v sérii jsou to snad ne
nojo t je jiná liga no, mě zas chybí víc možností nastavení cyklovače, jsem holt zhejčkanej z služební dodávky, tam je asi 6možností cyklovače a pak až nastaveni rychleho stírani a rychlejšího.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2013 , 19:47   Citovat  

sablos napsal:
nojo t je jiná liga no, mě zas chybí víc možností nastavení cyklovače, jsem holt zhejčkanej z služební dodávky, tam je asi 6možností cyklovače a pak až nastaveni rychleho stírani a rychlejšího.

Jó, tak víc stupňů na cyklovači bych taky uvítal Se stydím
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.1.2013 , 19:54   Citovat  

Sethox napsal:
Mě to taky dělá, ale začně to až po chvilce a to už jsou skla mokrý od ostřikovačů. Takže no-problema. je to dobrý

Jo a když ti dojde kapalina v ostřikovačích tak máš místo mokrého skla, poškrábané sklo. Smutný
   Návrat  
Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.1.2013 , 21:46   Citovat  

[quote="Petr 78"]Jo a když ti dojde kapalina v ostřikovačích tak máš místo mokrého skla, poškrábané sklo. :([/quote]
S tím už jsem to koupil :jupi: tam kde končí spolujezdcův stěrač, tak je po celym skle takovy drouboučký rýhaneček. Je vidět jen když myju sklo tak proti sluníčku, jinak ne. Napadlo mě, jestli to nejde nějak "vybrousit" třeba 2000 brusným papírem pod vodou? :ehh:
   Návrat  
Matjbc je teď offline  Matjbc
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.1.2013 , 22:28   Citovat  

Asi jsem úplnej trotl, ale njk jsem furt z těch vašich rad nevychytal co vlastně mám vykuchat z těch modelů co uměj to autosetření po ostřiku? nebo jsem to njk přehlédl mezi řádky?
Jinak k debatě jestli jo nebo ne, tak u mě rozhodně ano, páč jsem na to prostě zvyklej z jiných aut a vzhledem k tomu že moje H+ je daily car a ne leštěnka, tak se njk nedejbožeškrábanečku na skle nebojim Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.1.2013 , 22:38   Citovat  

Sethox napsal:
S tím už jsem to koupil Je to tam. tam kde končí spolujezdcův stěrač, tak je po celym skle takovy drouboučký rýhaneček. Je vidět jen když myju sklo tak proti sluníčku, jinak ne. Napadlo mě, jestli to nejde nějak "vybrousit" třeba 2000 brusným papírem pod vodou? to mi hlava nebere

Taky jsem to takhle měl na minulém autě od "chytrého" majitele poškrábané.
Existují speiální leštící pasty na sklo, ale nemám vyzkoušené takže nevím jak moc jsou účinné.
Nejlepší řešení je výměna skla a následné dávání si pozor. To je pak nové sklo dřív posekané od kamínků než poškrábané od stěračů. Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.1.2013 , 22:41   Citovat  

Matjbc napsal:
Asi jsem úplnej trotl, ale njk jsem furt z těch vašich rad nevychytal co vlastně mám vykuchat z těch modelů co uměj to autosetření po ostřiku? nebo jsem to njk přehlédl mezi řádky?
Jinak k debatě jestli jo nebo ne, tak u mě rozhodně ano, páč jsem na to prostě zvyklej z jiných aut a vzhledem k tomu že moje H+ je daily car a ne leštěnka, tak se njk nedejbožeškrábanečku na skle nebojim Úsměv

To mně to právě na daily caru vadí. Jezdím s ním i za tmy a v dešti a není nic horšího než díky škrábancům rozptýlené světlo od protijedoucích aut.
To už pak není jenom o estetice, to už jde i o bezpečnost....

Jo a z těch aut vykuchej páčku pro stěrače co je pod volantem a "řídící jednotku" pro stěrače. Je pod palubkou za středovým panelem. Nejsem si jistej jestli je potřeba obojí, ale radši ať máš něco navíc než aby ti něco chybělo Mrk
   Návrat  
lajna je teď offline  lajna
PříspěvekZaslal: 10.1.2013 , 1:50   Citovat  

Zdravím.

Uvažujem nad kúpou auta ale neviem sa rozhodnúť, aký motor by v ňom mal byť.. Do úvahy som najprv vzal 1,5vtec a 1,6 - 1,8 vti. Vti-čka som vyradil keďže majú krátke prevody a určite nepotrebujem trhať asfalt a každý deň stáť na pumpe tak som ostal pri ekonomickom motore 1,5 vtec/ s myslím si dostačujúcim výkonom/

Ale našiel som tento inzerát:
tudy odkaz

Poprosil by som Vás o nejaké rady, skúsenosti s týmto typom motora, lebo ja som toho na nete o ňom veľa nenašiel.
Zaujímalo by ma celkovo chyby, dostupnosť dielov na tento model, spotreba, sprevodovanie ..
   Návrat  
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2013 , 23:10   Citovat  

1,6ka nema V-tek... nebo se pletu?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.1.2013 , 23:13   Citovat  

VlastaFR napsal:
1,6ka nema V-tek... nebo se pletu?

Pleteš.
I do anglána se dával motor 1,6 SOHC VTEC. Ale bylo jich hrozně málo a ani si nepamatuju kód typu motoru.
Mnohem běžnější byla 1,6 bez VTECu, ikdyž ani ta nebyla rozšířená tak jako 1,4 a 1,5. A i to 1,8 VTI bylo víc rozšířené.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2013 , 1:12   Citovat  

Do anglána se dával SOHC Vtec D16W4, je to skoro stejnej motor jako D16Y8, který najdeme v C6G Coupe.

Motorizace....

D14 - A2;A6;A7;A8;Z3;Z4 (nežere - nejede a když chceš aby to jelo,tak to stejně nejede a žere Velmi šťastný )
D15 - Z3;Z8 (nežere - nejede)
D16 - Y2;Y3;W3;W4;B2 ( něco mezi )
B18 - C4 (no comment VTEC)
20T2N - nafta (vím že existuje,viděl jsem,slyšel jsem raději jsem nejel Velmi šťastný )

"lajno" záleží na co to auto budeš nejčastěji využívat např. dlouhý nebo krátký trasy, jestli budeš jezdit sám nebo s více lidmi, jezdíš na spotřebu nebo máš rád dynamickou jízdu ?.?.

Jinak měl jsem právě "ESi" anglána s Sohc Vtec D16W4 (93kW) a průměrná spotřeba po městě s klidnou nohou 7-8L, teď mám 1.8 VTI a jezdím za 9L.
Markantní rozdíl nastane v okamžiku když se auto naloží (víc osob + kufr), tak VTIčko to ještě udejchá ale "Déčko" už lapá po dechu ...

Na co "trpí anglán"

Co se týče koroze, tak v určitých místech rádo rezne brzd.potrubí, spoj/svár podlahy-podběhu u spolujezdce, časem klasika zadní lemy, pokud auto nemá přední zástěrky tak spodní hrana předních blatníků.

Sem tam praskne čelní okno (většinou u spolujezdce). To je většinou způsobeno korozí, která se objevuje a "tlačí" na spodní část okna (pod torpedem).

Jinak s reznutím je na tom kombík (Aerodeck) lépe protože má už z výroby nějakou antikorozní ochranu, takže tolik netrpí na korozi.

A takové ty děcké nemoci jako odcházející mechanismus stahovaní oken (většinou odejde to nejpoužívanější-řidičovo), nefunkční některé rychlostní stupně větráku topení/AC (jde levně opravit), sem tam se podaří urvat venkovní kliku dveří (únava materiálu,která se projeví když je auto zamčený a nějakej bezmozek za kliku zatáhne) kliky jsou tak trošku nedostatkový zboží pořádnej výtlem , náchylnější zadní brzdy (přibržďování), stropnice se ráda odlepuje, pokud si koupíš auto se šíbrem tak je dobré zkontrolovat odtok vody (měl jsem jí vypadenou a voda mě vytíkala místo z auta tak do zadního blatníku Velmi šťastný )

Dostupnost dílů není problém ať už nové (kotouče, desky, čepy, filtry, řemeny, výfuk atd.) nebo z vrakáče (mechanismus okna), tak i ceny nejsou nějak strašné ...

Civic MA,MB,MC "anglán" jsou v průměru 16 let starý auta, takže už holt mají něco za sebou a únava materiálu (např už zmiňovaná klika Velmi šťastný ) se bohužel dřív nebo později musí projevit. I přes ty chybky co jsem vypsal je to podle mě povedené, pohodlné, praktické (nikdy bych neřekl,že to slovo někdy použiju pořádnej výtlem), docela i prostorné a když máš VTI tak i rychlé auto LucyšukVTECkouřzzzzzzz ...... H+
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2013 , 9:42   Citovat  

S tou korozí bych až tak nesouhlasil, že je na tom Aerodeck lépe než zbytek, ale je to podle roku výroby. Kdy od roku 98 je ta antikorozní o hodně lepší než roky 95 - 97 kdy anglány neměly žádnou ochranu.
   Návrat  
mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.1.2013 , 10:37   Citovat  

lajna napsal:
Zdravím.

Uvažujem nad kúpou auta ale neviem sa rozhodnúť, aký motor by v ňom mal byť.. Do úvahy som najprv vzal 1,5vtec a 1,6 - 1,8 vti. Vti-čka som vyradil keďže majú krátke prevody a určite nepotrebujem trhať asfalt a každý deň stáť na pumpe tak som ostal pri ekonomickom motore 1,5 vtec/ s myslím si dostačujúcim výkonom/

Ale našiel som tento inzerát:
tudy odkaz

Poprosil by som Vás o nejaké rady, skúsenosti s týmto typom motora, lebo ja som toho na nete o ňom veľa nenašiel.
Zaujímalo by ma celkovo chyby, dostupnosť dielov na tento model, spotreba, sprevodovanie ..

Ešte by som doplnil, že na tento typ (predfacelift-MA) je večší problém so zhánaním predných blatníkov. Kolega ich zháňal a druhovýroba asi neexistuje.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Strober je teď offline  Strober
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.1.2013 , 10:42   Citovat  

mimozo napsal:
Ešte by som doplnil, že na tento typ (predfacelift-MA) je večší problém so zhánaním predných blatníkov. Kolega ich zháňal a druhovýroba asi neexistuje.

Plechařina obecně je problém...druhovýroba opravdu není, tže je potřeba se spolehnout na díly z vysloužilých aut...
   Návrat  
mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.1.2013 , 11:08   Citovat  

Strober napsal:
Plechařina obecně je problém...druhovýroba opravdu není, tže je potřeba se spolehnout na díly z vysloužilých aut...
Tak na pofacelift jsem blatníky sehnal, přední(3600kč/kus) i zadní(700kč/kus) a někde jsem viděl i kapotu ale je tomu už tak 2-3 roky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2013 , 11:10   Citovat  

Nekoupil bych englána u kterého jsem neviděl co je pod plastovou prahovou lištou. Ještě dřív než lemy to začne na začátku prahu, protože pod blatníkem stéká voda od stěračů a rádo to tam sbírá listí, pak se přídá hlína a dole v blatníku se pak dělá kapsa s bordelem co drží vlhkost, první náznak je vidět, když se člověk podívá k pantům předních dveří. Záleží na tom, zda to majitel 10let před tebou vědel, nebo ne a občas ten prostor vystříkal/vyčistil, když se sundáta lišta tak je jasno, pokud z pod ní vypadne kompost (je to taková skrytá hrozba, chápu, že kdo to neví, tak to nečistí).

ad kliky, není problém je sehnat, jen to něco stojí, protože praskají všechny, kupoval jsem od Rom.a nové z německa. Nelakované přední jsem měl asi za 1200,- obě (před rokem), lakovaná stojí cca jen 550,- ale je v základovce (kupováno před pár měsíci). Nepočítám cenu dopravy (pošta po republice).

Odpadávající stropnice je klasika, ještě jsem neřešil, bavil jsem se o tom jednou s Ninjou, prý koupili lepidlo ve spreji od 3M a spravili to doma, ale až na druhý pokus (druhá stropnice co sehnali na pokusy), musí se to sundat a nalepit celé znova.

polohy ventilátoru jsem si spravil sám za pár korun (koupě odporového drátu za 15,- a pájku mám)

Uhnilé palivové potrubí na jednou englánovi mám, lze opravit levně hadicí, ale je to otrava, protože se musí spustit celá nadrž dolů, jinak se tam člověk nedostane. Spravil jsem to na jaře provizorně, musím to teď řešit znovu a pořádně.

Stalo se mi a viděl jsem to i na jiném englánovi, že praklo zrcátko přesně uprostřed vertikální zlom. Uvnitř je to dost našponované a umí to prasknout. Já koupil zrcadlo za 900,- v Hondě, protože jsem měl dárkový poukaz, ale pak mi kolega doporučil příště navštívit sklenáře.

Jinak nevím o jiné systematické chybě. Praskající žárovičky v podsvícení jsou tam 10let, co na to říct, asi normální. S elektrikou oken jsem u obou aut neměl problém.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2013 , 11:35   Citovat  

Optimas,ale aerodeck se začal vyrábět/prodávat v roce 1998 Se stydím Velmi šťastný
A s elektrikou oken jsem taky teda problém neměl Mrk ...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.1.2013 , 13:59   Citovat  

DrSlimm napsal:
Nekoupil bych englána u kterého jsem neviděl co je pod plastovou prahovou lištou. Ještě dřív než lemy to začne na začátku prahu, protože pod blatníkem stéká voda od stěračů a rádo to tam sbírá listí, pak se přídá hlína a dole v blatníku se pak dělá kapsa s bordelem co drží vlhkost, první náznak je vidět, když se člověk podívá k pantům předních dveří. Záleží na tom, zda to majitel 10let před tebou vědel, nebo ne a občas ten prostor vystříkal/vyčistil, když se sundáta lišta tak je jasno, pokud z pod ní vypadne kompost (je to taková skrytá hrozba, chápu, že kdo to neví, tak to nečistí).

Můžeš se trochu rozepsat o tom jak to čistíš? Nápad je tu!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2013 , 14:21   Citovat  

Strober napsal:
Můžeš se trochu rozepsat o tom jak to čistíš? Nápad je tu!

Pokud to nebylo čištěno nikdy, tak doporučuju prahouvou lištu sundat, podběh na straně u dveří povolit a dutiny pak hadicí, nebo ještě lépe wapkou vystříkat mezerami u té dutiny co tam je.

Pokud to pak člověk děla pravidelně, tak už jen stačí vystříkávat bez rozebrání.

Přesně jak je spodní pant, tak tam vzniká pod blatníkem kapsa (jsou tam vyvedeny okapnice od šíbru a od sřeračů voda protéká taky tudy).

A druhá kapsa je právě pod plastovým podběhem hned u toho (tam se to sbíra jen z podběhu, není třeba řešit tak často).

Jeden příklad za všechny (z topicu na civic5, UK fórum jen o englánech)

201220091476.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
201220091476.jpg, 91.48 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2013 , 14:33   Citovat  

Taky to mám v plánu sundat ty plastový prahy. Jak je budu mít sundaný, tak v nich ze spodní strany udělám nějakou menší dírku, aby se tam ten binec neusazoval ....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2013 , 14:41   Citovat  

Badunclesam napsal:
Optimas,ale aerodeck se začal vyrábět/prodávat v roce 1998 Se stydím Velmi šťastný
A s elektrikou oken jsem taky teda problém neměl Mrk ...

Já vím že se vyráběl od roku 98, ale ty jsi napsal že Aerodeck je na tom lépe s antikorozní ochranou. Tudíž si někteří můžou myslet že 5D je na tom s antikorozí špatně. Když už tak napiš, že od roku 98 je ochrana lepší a nevyzdvihuj jeden model Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.1.2013 , 14:43   Citovat  

DrSlimm napsal:
Pokud to nebylo čištěno nikdy...

Vyčerpávající...děkuji je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2013 , 14:50   Citovat  

optimas napsal:
Já vím že se vyráběl od roku 98, ale ty jsi napsal že Aerodeck je na tom lépe s antikorozní ochranou. Tudíž si někteří můžou myslet že 5D je na tom s antikorozí špatně. Když už tak napiš, že od roku 98 je ochrana lepší a nevyzdvihuj jeden model Mrk

Napsal jsem to tak jak mě to bylo řečeno v Honda karosářské dílně ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2013 , 17:45   Citovat  

Jo, tak to byl asi opravdu odborník na svém místě Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.1.2013 , 21:56   Citovat  

optimas napsal:
Jo, tak to byl asi opravdu odborník na svém místě Velmi šťastný

Ano, byl to skutečně odborník, protože Aerodeck netrpí na korozi zadních lemů, zatímco 5D ano (i r.v. 2000).
U 5D totiž v továrně neošetřovali dutiny zadních blatníků voskem, tak jako u Aerodecka. Mrk

Jinak Aerodeck zase trpí korozí zadních vrat pod miskou pro SPZ.
A trpí stejně jako 5D (bez rozdílu r.v.) na korozi přední části práhu a spodku předního blatníku (jak bylo psáno výše).
Stejně tak jako na korozi palivového a brzdového potrubí.
V menší míře pak taky na korozi olejové vany a hnacích hřídelů.

Ale jsou to všechno věci, které se dají v domácích podmínkách celkem snadno podchytit a máte pak nereznoucí auto i přesto, že to není pozink.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 0:23   Citovat  

Petr 78 napsal:
Ano, byl to skutečně odborník, protože Aerodeck netrpí na korozi zadních lemů, zatímco 5D ano (i r.v. 2000).
U 5D totiž v továrně neošetřovali dutiny zadních blatníků voskem, tak jako u Aerodecka. Mrk

Díky Petr, mě už se to dál pak ani nechtělo rozepisovat Se stydím

K již zmiňované korozi pátých dveří pod miskou na SPZ jsem už viděl bohužel i na pár kousků 5D (jedny takový vrata mám stále doma z mého původního anglána).
Asi je to zpusobený tím, že na ty misky nedávali z výroby třeba těsnící pásek.
Za první by eliminovali přistup vody a nečistot za i pod misku SPZ a za druhý by se nestávalo to, že miska spolu s těma nečistotama vydře barvu na dveřích a pak už je jenom otázka kdy to začne rezivět.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 1:17   Citovat  

Badunclesam napsal:
Díky Petr, mě už se to dál pak ani nechtělo rozepisovat Se stydím

K již zmiňované korozi pátých dveří pod miskou na SPZ jsem už viděl bohužel i na pár kousků 5D (jedny takový vrata mám stále doma z mého původního anglána).
Asi je to zpusobený tím, že na ty misky nedávali z výroby třeba těsnící pásek.
Za první by eliminovali přistup vody a nečistot za i pod misku SPZ a za druhý by se nestávalo to, že miska spolu s těma nečistotama vydře barvu na dveřích a pak už je jenom otázka kdy to začne rezivět.

Jo, přesně tak. Ta miska se dotýká karoserie a v tom místě se odře barva až na plech a pak to rezne.
Tam stačí tu plastovou misku obrousit tak aby se nedotýkala plechu a plech odrezit a ošetřit.
   Návrat  
Jorge je teď offline  Jorge
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 11:13   Citovat  

Zdravím, Diskutéři Mr. Green

Můžete mi, prosím, poradit s pár otazníky? Jsem šťasný majitel Aerodecka 1,4/ 66 kW, uvedení do provozu 28.9.1999. Mám ho už rok a musím, říct, že mě vážně uhranul- v pozitivním duchu Velmi šťastný

Chystám jarní údržbu+ nějaký věci, který chci pořešit, byť bych asi nemusel.... Předně zadní brzdy- tam si nevím moc rady, protože i když zadám modelovej rok mýho auta, tak na mě vyběhnou 2 velikosti kotoučů ( 239mm a 260 mm ), potom zadní brzdový segmenty- liší se podle brzdovýho systému ( Akebono, TRW ) a v neposlední řadě rozvody- všude se nabízej rozvody pro D14 A8, ale Já mám Z4, je to stejný?

Dokážete, prosím, poradit? Mám z toho trochu guláš Se stydím
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 11:26   Citovat  

Co se týče brzd, musíš to prozkoumat, jestli je tam TWR/Akebono ve v podstatě loterie, ale zatím jsem na všem viděl TRW. Asi minimálně budeš muset sundat kolo, pokud bude na třmenech nápis Lucas, je to TRW. Kdyby sis nebyl jistej, budeš si muset vytáhnout brzdovou desku a podel obrázků na auto kelly to poznáš. 239mm nebo 260mm kotouč myslíš asi na zadku. Bude odvislé od motorizace + kombik/5D, kombík nemám, takže nemůžu radit, nejspolehlivější je opět fyzicky zjistit. 239mm kotouč má pak vzadu 30mm pístky a 260mm kotouč má ty větší, teď nevím jestli 32mm, nebo 34mm (kdybys kupoval gumičkovou sadu na repasi třmenu).

Co se týče rozvodů, asi tam bude to samé co na D14A8, blok je stejný, takže vodní pumpa a napínací kladka bude stejná, pokud je stejné rozvodové kolo na hlavě (asi ano), tak bude stejný i řemen. Dalo by se to ověřit podle VIN v Honda EPC katalogu, ale teď ho zrovna nemám naistalovaný.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2013 , 11:44   Citovat  

Petr 78 napsal:

A trpí stejně jako 5D (bez rozdílu r.v.) na korozi přední části práhu a spodku předního blatníku (jak bylo psáno výše).
Stejně tak jako na korozi palivového a brzdového potrubí.
V menší míře pak taky na korozi olejové vany a hnacích hřídelů.

Ale jsou to všechno věci, které se dají v domácích podmínkách celkem snadno podchytit a máte pak nereznoucí auto i přesto, že to není pozink.

Hm, tak to potom musím mít 5D nějaké divné když na lemech nemám ani tečku koroze to mi hlava nebere No a nějak se mi nechce věřit že by jen tak u Aerodecka navíc vysříkavali dutiny a u 5D ne. Já když jsem před 2 lety koupil 5D tak jsem si chtěl vystříkat dutiny a když jsem vlezl do kufru a oddělal tapec a podíval se do kapes u zadních lamp. Tak byly zahnojené lepkavým sninstvem. Tak jsem volal původnímu majiteli ročnik 52 Judr. a ptal se ho jestli si nechával vystříkávat dutiny. A bylo mi řečeno, že ne, nikdy tohle nedělal a neměl ani důvod. Takže jsem si řekl, že je to z výroby a tohle mi bylo potvrzeno i v Hondě ,že se to dělá už z výroby prahy lemy a další dutiny. A tak jsem si je pro jistotu vystříkal sám a dělám to každý podzim. Jediný problém je jak jsi psal to potrubí. To jsem taky kartáčem očistil a natřel Hammeritem.
Prostě se tady nebudem dohadovat jak báby na trhu a jednoduše anglány mají od roku 98 lepší antikorozní upravu a hotovo přátele
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 6G Anglánech
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 90, 91, 92  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina