Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Trvalé vyřazení auto z evidence / ekolikvidace
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 11:13   Citovat  

Chci se podělit se svou zkušeností s likvidací auta.

Jako modelový příklad uvedu sebe a svoji Honda

Rozhodl sem se, že rozeberu auto na díly, ale díky výborné ekodani a ekologické likvidaci, už to není tak jednoduché jako kdysi.
Tzn. Dokud se auto nevyřadí z evidence, stále se platí povinnko.
Auto nevyřadíš z evidence jenom tak, je potřeba buď doklad o ekolikvidaci, což znamená teoreticky dovézt auto na vrakoviště, kde to dokáží vystavit. (Dnes už to dělá kde kdo, dokonce si proto přijedou, někdy zaplatí/někdy zaplatíš ty, ale vždy musí být auto kompletní)
Existují taky firmy, které to dokáží ztopit bez auta- zaplatíš od 1000 do xx Kč, což může mít pro ně nebo další osoby právní dohru, to mě však jako "běžného uživatele" nezajímá Úsměv

Tzn. Jak zlikvidovat (papírově) auto, nejlíp zadarmo, a mít v pořádku papíry? (To byl můj problém)

1.) Hledat někoho, kdo to zvládne vyřídit bez auta na základě dokladů, RZ, vinka, štítku. - Tahle varianta je schůdná, pokud někoho znáte a zaplatíte si to.

2.) Napsat čestné prohlášení o Trvalém vyřazení vozidla z registru silničních vozidel, ve kterém uvedete své iniciály a vozu, připojíte místo na kterém vozidlo bude odstaveno, tzn. na čím pozemku (s jeho souhlasem), a jako co bude vozidlo používáno. Pokud bude jako bouda na dřevo, prolézačka - je potřeba dodat že je zajištěno proti úniku škodlivých a nebezpečných látek. Připojit několik fotografií, místa, kde auto stojí, vin a štítek. Neboli - že zanikl účel vozidla.

Já použil variantu sklad na materiál. (uvažoval sem ještě o formulaci, že vozidlo bude používáno jako tréninkové a bude používáno na soukromých a uzavřených prostorech a skladováno na soukromém pozemku-viz výše. Technik na registru vozidel mi řekl, že je to jedno, i když úplně nevím, zda by to pak nechtěli, v případě kontroly, nějaký "důkaz o sportovní činnosti apod.")

Tím se dostávám k hodně frekventované otázce: Chodí úředníci kontrolovat, zda se skutečně naplnil slib, daný v prohlášení?
Respektive - přijde mě někdo zkontrolovat, zda skutečně v mé Hondě hnízdí slepice? Mr. Green

Na to mi technik odpověděl, že kdyby náhodou příšli (o čemž osobně hoooodně pochybuju mravenec) a vozidlo na místě nenašli, musím doložit kam, sem to převezl atd. Na což sem mu řekl, že kdyby náhodou v budoucnu "kurník/sklad a kdo ví co" zrušil úplně, stačil by například doklad z sběrných surovin nebo šrotiště? Prý ano - těžko říct co si o tom myslet, každopádně myslím, že v tom mají slušný bordel, sami o tom ví prd a žádné kontroly nechodí.

Prostě ve finále, až mi z toho auta zbude jenom nepotřebný šrot, zavezu zbytek někam na šroťák, tam mi snad dají nějaký doklad, a ten mi bude sloužit pro případnou kontrolu Tak to valím bulvy (štítek a vinko si nechám)

Zbytek si naťukají do počítače, vrátí vám velký TP s 10 novýma razítkama a můžete směle na pojišťovnu zrušit povinnko OK

Tímhle nechci nikoho navádět, dělejte to podle svého nejlepšího uvážení a hodně štěstí, jelikož co sem různě zjišťoval, DI si v každém městě vyžadují jiné věci a jiné kraviny.. naštvanej Moje zkušenost je z DI v Opavě.

Dotazy? Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 11:20   Citovat  

Ještě ses měl zeptat, co by se stalo v případě, kdy bys tvrdil,že jsi "kurník" prodal za panáka rumu "Frantovi z vedlejší vesnice",ale smlouva byla ústní a nevíš,kde bydlí... Úsměv
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 11:30   Citovat  

vždyť to nestíhaji ani přihlašovat natož aby ještě lezli někde v terénu a hledali vraky Úsměv jakmiel to máš na svým pozemku tak je do toho každýmu prd..... JEDINEJ problé může nastat pokud se někde oběví auto se stejným VINkem nebo číslem motoru.........pak by se tě ptali kde je tvoje auto.Takže bych byl klidnej Úsměv už jsem takhle rušil auto Accorda v roce 2008 a do dnes nic.....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 12:07   Citovat  

Hellborn napsal:
Ještě ses měl zeptat, co by se stalo v případě, kdy bys tvrdil,že jsi "kurník" prodal za panáka rumu "Frantovi z vedlejší vesnice",ale smlouva byla ústní a nevíš,kde bydlí... Úsměv

no to mě nenapadlo Se stydím Otázky sem trochu podcenil a moc si jich nenachystal no.. Napíšu tam někdy emil, už tam nejedu, plno lidí, příjemní jak ... a navíc sem tam musel dneska 2x Mr. Green
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 12:08   Citovat  

Radek_KA7 napsal:
vždyť to nestíhaji ani přihlašovat natož aby ještě lezli někde v terénu a hledali vraky Úsměv jakmiel to máš na svým pozemku tak je do toho každýmu prd..... JEDINEJ problé může nastat pokud se někde oběví auto se stejným VINkem nebo číslem motoru.........pak by se tě ptali kde je tvoje auto.Takže bych byl klidnej Úsměv už jsem takhle rušil auto Accorda v roce 2008 a do dnes nic.....

tak to je jasný že Mr. Green Důležité je, že to jde, a nestojí to ani korunu OK
   Návrat  
Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 12:08   Citovat  

Pokud má někdo nějaký auto, který chce zlikvidovat ať mě kontaktuje já ho od něj koupím za 500-1500kč a má po starostech.

Případně je i možné, že bych si pro něj sám i dojel.

Jsem z okolí Žatce okr. Louny

Více SZ, mail...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 13:21   Citovat  

Podryx napsal:
Pokud má někdo nějaký auto, který chce zlikvidovat ať mě kontaktuje já ho od něj koupím za 500-1500kč a má po starostech.

Případně je i možné, že bych si pro něj sám i dojel.

Jsem z okolí Žatce okr. Louny

Více SZ, mail...

Jo,ale Ty bys to koupil komplet. Problém je,že si majitel chce nějaké díly nechat (ať na kšeft nebo do svého auta) a pak vyvstává otázka, co se zbytkem, který je víceméně neprodejný. Nebo bys koupil i ten zbytek?
   Návrat  
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 17:29   Citovat  

přesně jak píše Hellborn. kurník sem prodal maníkovi v hospodě, smlouva byla ustní takže nevim ani jak se jmenuje a kde bydlí a je vyřešeno.

zatím to takhle jde, ale na příští rok se chystá novela kde nejspíš tohle odhlášení na čestné prohlášení padne a už zase jen potvrzení o eko likvidaci...
   Návrat  
Podryx je teď offline  Podryx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.7.2012 , 18:47   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo,ale Ty bys to koupil komplet. Problém je,že si majitel chce nějaké díly nechat (ať na kšeft nebo do svého auta) a pak vyvstává otázka, co se zbytkem, který je víceméně neprodejný. Nebo bys koupil i ten zbytek?

Vše je na domluvě, zbytek třeba za symbolickou cenu či darovací smlouva atd.

Popravdě si pohrávám s myšlenkou udělat si EKO likvidaci + sběrnu surovin.

Za komplet auta bych dával 800-1000kč.

Základní předpoklady jako je pozemek, garáže, váha, betonový podklad mám, ale ještě zjistit co je k tomu potřeba za osvědčení, povolení atd.

Má-li někdo s něčím podobným zkušenost rád uvítám jeho postřehy. OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 15:10   Citovat  

Podryx napsal:
Vše je na domluvě, zbytek třeba za symbolickou cenu či darovací smlouva atd.

Popravdě si pohrávám s myšlenkou udělat si EKO likvidaci + sběrnu surovin.

Za komplet auta bych dával 800-1000kč.

Základní předpoklady jako je pozemek, garáže, váha, betonový podklad mám, ale ještě zjistit co je k tomu potřeba za osvědčení, povolení atd.

Má-li někdo s něčím podobným zkušenost rád uvítám jeho postřehy. OK

Největší problém si myslím bude co se týká nakládání s odpady a případné kontroly zda ti tam něco nevytéká a tak...
Navíc tohle ti asi nepovolí provozovat kdekoli...
   Návrat  
Senoiur je teď offline  Senoiur
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.7.2012 , 16:44   Citovat  

Pokud by někdo chtěl zlikvidovat auto (jižní morava) mám kamaráda který auto vykoupí za lepší peníze než ve sběrnách a ani nemusí být kompletní OK samozřejmě i s dokladem o eko likvidaci

Kontakt přes SZ
   Návrat  
bahamontes je teď offline  bahamontes
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2013 , 21:03   Citovat  

Tak mam cerstvou zkusenost s trvalym odhlasenim auta v Praze - na Bohdalci. Stalo mne to 3 hodiny cekani, ale jinak naprosto v pohode. Stacilo cestne prohlaseni, ze vozidlo uz tedka slouzi jinemu ucelu, nez provozu na pozemnich komunikacich (sklad dreva), nechteli po mne zadne fotky atd. Jenom jsem napsal adresu, kde tedka stoji a stacilo to. Takze krome toho cekani muzu Bohdalec doporucit. Da se to tam rezervovat i online - ale pak to musi byt tak 14 dni dopredu, jinak uz to byva plne.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.1.2013 , 8:15   Citovat  

Václav napsal:
Největší problém si myslím bude co se týká nakládání s odpady a případné kontroly zda ti tam něco nevytéká a tak...
Navíc tohle ti asi nepovolí provozovat kdekoli...

Paradoxne to až takový problém není, ale potřebuješ třeba i mít váhu na auta ( nebo v určité vzdálenosti smluvne zajistenou možnost vážit - a jeste pár takovýchhle vyfikundací které člověka nenapadnou..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2013 , 11:33   Citovat  

Idaho napsal:
Paradoxne to až takový problém není, ale potřebuješ třeba i mít váhu na auta ( nebo v určité vzdálenosti smluvne zajistenou možnost vážit - a jeste pár takovýchhle vyfikundací které člověka nenapadnou..

tak to beru jako samozřejmost, že pokud chceš provozovat šrotak, že to bez váhy asi nepujde...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.1.2013 , 17:32   Citovat  

Václav napsal:
tak to beru jako samozřejmost, že pokud chceš provozovat šrotak, že to bez váhy asi nepujde...

Divil by se kolik lidí si to neuvedomí a a ni neví že je to dokonce jedna ze stežejních podmínek daných zákonem. Ono na druhou stranu váha takových paramtru abys tam zvážil auto ( plošina, najezdová ) zas tak levná není .
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.1.2013 , 18:38   Citovat  

a který pitomec a proč přišel s tou ekolikvidací? Proč prostě nejde říct, že auto jsem rozebral, protože shnila kastle, díly si nechal pro sebe do rezervy a kastli dal do šrotu odkud bych měl potvrzení že tu kasli opravdu vzali? Tohle je podle mě taky ekolikvidace, však sem ho nezapálil a nenechal někde v lese shořet HaHaaa
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.1.2013 , 21:48   Citovat  

Možná proto aby bubáci nedělali bordel po okrajích města když rozeberou auto za pár šup tak jak jsem to pozoroval u nás. Velmi šťastný
   Návrat  
Bor je teď offline  Bor
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 15:37   Citovat  

FastCivic napsal:
a který pitomec a proč přišel s tou ekolikvidací? Proč prostě nejde říct, že auto jsem rozebral, protože shnila kastle, díly si nechal pro sebe do rezervy a kastli dal do šrotu odkud bych měl potvrzení že tu kasli opravdu vzali? Tohle je podle mě taky ekolikvidace, však sem ho nezapálil a nenechal někde v lese shořet HaHaaa

z duvodu aby lidi nedelali bordel s plastama, kapalinama atd...
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.2.2013 , 15:44   Citovat  

dokáže někdo sehnat doklad o ekolikvidaci z Plzně, Berouna, Prahy?
   Návrat  
georgo je teď offline  georgo
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2013 , 7:46   Citovat  

V případě, že bys auto odhlásil trvale z evidence a je jedno jestli jako kurník nebo boudu na cajk ..... je zkrátka trvale vyřazené a už nepodléhá zákonům s tím souvisejících. Je to pak zkrátka jen věc, které seš majitel a nakládáš s tím stejně jako s ostatním odpadem. Už ti nikdo nic nemůže pokud s ním tedy nevyjedeš na silnici, ale to už je jiná věc.
   Návrat  
jenyx je teď offline  jenyx
PříspěvekZaslal: 23.6.2013 , 23:13   Citovat  

Znáte někdo aktuální situaci s čestným prohlášením. Auto už mám na soukromém pozemku atd atd. Budu ho odhlašovat na úřadu v Liberci. Funguje stále styl prolázačka, kurník atd??

Díkec
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 23.6.2013 , 23:55   Citovat  

jenyx napsal:
Znáte někdo aktuální situaci s čestným prohlášením. Auto už mám na soukromém pozemku atd atd. Budu ho odhlašovat na úřadu v Liberci. Funguje stále styl prolázačka, kurník atd??

Díkec
jasne
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.6.2013 , 18:16   Citovat  

jenyx napsal:

Díkec

na každíém uřade se k tomu staví jinak, není nic jednoduššího než si zvednout telefon a zavolat si tam..
   Návrat  
tomas311 je teď offline  tomas311
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.6.2013 , 12:50   Citovat  

To mate este stale v pohode, ked staci Cestne prehlasenie. U nas funguje iba EKO-likvidacia.
Alebo teda odhlasenie (predaj) na nejakeho loosera (ktory ho samozrejme neprihlasi), co teda nieje celkom v poriadku, ale robi sa to, kedze ina moznost nieje.
Na obzore sa ale objavuje zakon, ktory to ma trocha zlepsit. Vlastne sa crtaju zakony dva a ten druhy, posudte sami.
Prvy zakon by mal povolovat odhlasenie na Cestne prehlasenie, s tym, ze treba zaplatit recyklacny poplatok. Zachytil som nejake sumy 200E pri aute do 5 rokov, 150E do 10r, 100E do 15r, alebo nejak tak podobne ...
Ked statu z toho pojdu peniaze, zrazu neni problem ... Je to na hlavu postavene, ze ak chcem svoj vlastny majetok nechat stat na svojom pozemku a nejazdit po statnych cestach, mam za to este zaplatit, ale aspon je to moznost ako z povedzme niekolko-tisicoveho naburaneho auta dostat aspon nejake peniaze a nie ho darovat srotovisku.
Horsi je ale druhy zakon o ktorom sa zacalo hovorit. Mal by Zakazovat fyzickym osobam odovzdavat kovy do zbernych surovin za peniaze Tak to koukám! , resp. sukromne osoby by mali tento "kovovy odpad" odovzdavat bezplatne a "predavat" kovovy odpad do zberni by mohli iba pravnicke osoby/firmy. Osobne mam z takehoto zakonu dost zvyseny tlak, nakolko mam 3 vraky a nerad by som niekomu daroval vyse tony zeleza kiss me Nehovoriac o tom, co by to narobilo medzi bezdomovcami a Brazilcanmi, ktori sa zberom kovov zivia.
   Návrat  
johnyf5 je teď offline  johnyf5
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.7.2013 , 18:35   Citovat  

je tu někdo kdo umí doklad o eko likvidaci z plzeňskýho kraje?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Trvalé vyřazení auto z evidence / ekolikvidace
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina