Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Otevřené sání vs. vložka do origo. boxu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 5
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 20:07   Citovat  

Nevim co ma spolecneho vlozka mezi manifold a hlavu (pripadne spoon venturi TB, kterou spoon taky dela) s konstrukci airboxu??? Ja venturi effekt nepopiram.

btw: videl jsi dyno vysledky? Asi ne co? kouř Lidi co to meli to vetsinou prodali. Zazraky se opet nekonaji.

zdar
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 20:09   Citovat  

infinity napsal:
Nevim co ma spolecneho vlozka mezi manifold a hlavu (pripadne spoon venturi TB, kterou spoon taky dela) s konstrukci airboxu???

btw: videl jsi dyno vysledky? Asi ne co? kouř Lidi co to meli to vetsinou prodali. Zazraky se opet nekonaji.

zdar

VENTURIHO EFEKT !!!

...ja uz fakt nemuzu. Jsi po lobotomii??

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 20:14   Citovat  

A kdyz se tak rad ohanis lidma co to prodali...a grafama z dyna...

Tak je sem DEJ! Jinak je to jen mlaceni prazdne slamy.
Chci videt grafy...kdy jsou jednotlive upravy srovnavany, samozrejme za stejnych podminek.
A citace "lidi" co maji negativni zkusenost, nejlepe s odkazem aby nebyla dana citace vytrzena z kontextu.

Pak zacne teprve ta prava diskuse. meetallll

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 20:15   Citovat  

Zacal ses do me navazet ohledne airboxu, ze je to spatne blabla, ze jsem idiot, ze nic nevim atd...ja trvam na tom, ze je to jedno z nejlepsich reseni v ramci nasich, ne tvojich NASA podminek, pekne si vsechno spocitej, vyrob a dej si to na nejakou svoji B-powered del sol, budu ti drzet palce, at na pristich sprintech neskoncis na poslednim miste v kategorii hned za felicii. Rovnez doporucuju si udelat vylet tady

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 20:16   Citovat  

Newer napsal:
proc ta arogance?
kazdopadne si musis uvedomit ze zamerem vyrobcu neni ani tak aby ti narostl vykon jako spis to aby to prodali vis ?
jim je kazdopadne uplne jedno co ti to s autem udela neudela ..... chtej rejzovat
tudiz si nemyslim ze to co je spocitane ale nevyzkousene je spatne

Tak s tím naprosto souhlasím.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 20:17  Naposledy upravil infinity dne 26.3.2010 , 20:20, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Lukas napsal:
A kdyz se tak rad ohanis lidma co to prodali...a grafama z dyna...

Tak je sem DEJ! Jinak je to jen mlaceni prazdne slamy.
Chci videt grafy...kdy jsou jednotlive upravy srovnavany, samozrejme za stejnych podminek.
A citace "lidi" co maji negativni zkusenost, nejlepe s odkazem aby nebyla dana citace vytrzena z kontextu.

Pak zacne teprve ta prava diskuse. meetallll

Kdyz sem pises, urcite mas internet, tak si to najdi sam. Ty jsi opravdu jediny clovek na svete, kteremu bych neporadil ani nejak nepomohl a navic vzhledem k tomu, ze NIC NEVIM a jsem po lobotomii, tak radit ani nemuzu Mrk

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 20:19   Citovat  

Infiniti & Lukas: Navrhuji, abyste si vyrvali svoje sání z auta a mlátili se s nima navzájem, dokud nezůstane jenom jeden. A ten bude mít pravdu pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 20:20   Citovat  

infinity napsal:
Zacal ses do me navazet ohledne airboxu, ze je to spatne blabla, ze jsem idiot, ze nic nevim atd...ja trvam na tom, ze je to jedno z nejlepsich reseni v ramci nasich, ne tvojich NASA podminek, pekne si vsechno spocitej, vyrob a dej si to na nejakou svoji B-powered del sol, budu ti drzet palce, at na pristich sprintech neskoncis na poslednim miste v kategorii hned za felicii. Rovnez doporucuju si udelat vylet tady

grafy...citace...fakta!! NE zvasty!! Tve urazky jsou mi sumak...

Klidne zkoncim za felicii...ale s dobrym pocitem ze jsem si vse udelal sam.
Vyprosit prachy od rodicu a dat to nekomu at ti postavi motor umi kazdy... V tom ja vyzvu nevidim sorry.

A ze si k tomu dobastlis air-box, tak tim to nezachranis. pořádnej výtlem

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 20:30   Citovat  

Lukas napsal:
grafy...citace...fakta!! NE zvasty!! Tve urazky jsou mi sumak...

Klidne zkoncim za felicii...ale s dobrym pocitem ze jsem si vse udelal sam.
Vyprosit prachy od rodicu a dat to nekomu at ti postavi motor umi kazdy... V tom ja vyzvu nevidim sorry.

ano postavit b16 motor ktery pojede seriova felicie je opravdu uspech, gratuluju. Mas byt na co hrdy, ze jsi auto zpomalil o 50% tomu se rika cesky kutil co vsechno umi a vse zna Mr. Green

Co se tyce motoru, tak ja upravy navrhuju a shanim komponenty. V servise si to nechavam jenom slozit, protoze na to nemam cas ani prostor. Nevim s cim mas opet problem. Ty uz fakt nevis s cim si rejpnout, ze?

aj, kez by tvoje teorie vycucana z prstu o financovani byla pravda. To by bylo faaaajnee Úsměv

zadne grafy ti tu davat nebudu. najdi si je sam. jsou na internetu Mrk

Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 20:38   Citovat  

infinity napsal:
ano postavit b16 motor ktery pojede seriova felicie je opravdu uspech, gratuluju. Mas byt na co hrdy, ze jsi auto zpomalil o 50% tomu se rika cesky kutil co vsechno umi a vse zna Mr. Green

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem ja se snad pocuram pořádnej výtlem
sory za offtopic

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 20:48   Citovat  

Riccardo napsal:
Infiniti & Lukas: Navrhuji, abyste si vyrvali svoje sání z auta a mlátili se s nima navzájem, dokud nezůstane jenom jeden. A ten bude mít pravdu pořádnej výtlem
Velmi šťastnýVelmi šťastnýVelmi šťastný:Velmi šťastnýVelmi šťastnýVelmi šťastnýVelmi šťastný tak ted si me slozil ...
kazdopadne ten kdo bude mit "whale penis" bude mit velkou vyhodu

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 20:53   Citovat  

infinity napsal:
zadne grafy ti tu davat nebudu. najdi si je sam. jsou na internetu Mrk

Tvrdis tu neco...OK Chci videt zdroj z ceho cerpas...
To neni o tom, ze by jsi nekomu radil, ale o zakladnich pravidlech argumentace a diskuse.

V kazde praci kterou vytvoris musis mit citace a odkaz na literaturu. To je bezny akademicky postup.
Nejde o to jestli nekomu radis...ale o to ze jsou tve stanoviska podlozene.

Ja jsem zde sve prameny uvedl... A na jejich zaklade tvrdim ze tato uprava je prinos.
Ty tvrdis ze ne...OK dokaz opak. Nebo toho nejsi schopen?? A jen tu budes nadale urazet a tlachat??
Opravdu s nevzdelanymi lidmi je tezke vest debatu na urovni...a hlavne s valnym vysledkem.

Hanz je teď offline  Hanz
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 21:03   Citovat  

infinity napsal:
baterku bych dal do kufru a misto ni bych dal tu "rouru"...takhe mi prijde ze jsou tam zbytecne ohyby, kolena atd...a uplne nejstudenejsi vzduch to taky asi nesaje Úsměv da se to udelat jednodusejc Mrk No a vylepsil bych to velocity stackem, nejlepe primo na klapku Úsměv ale funguje i hned za filtrem.

tady jsem si udelal nakres boxu ktery delam...treba to nekomu k necemu bude

No jak psal zkoušel vše,mně se osvěčilo toto a chladný vzduch tam jde protože psal, že jde roura pod narazníkem která na obrázku není ještě a ohyby jsou v pohodě,žádné ostré zalomení atd.i co se tíče výkonu a tahu od spoda i do vyšších otáček ......jen uvedl příklad co mě se osvědčilo,není to náký vnucování a jak říkám každýmu autu či modelu ssedne něco jiného Mrk

jagy je teď offline  jagy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 21:13   Citovat  

Lukas napsal:

Ja jsem zde sve prameny uvedl... A na jejich zaklade tvrdim ze tato uprava je prinos.
Ty tvrdis ze ne...OK dokaz opak. Nebo toho nejsi schopen?? A jen tu budes nadale urazet a tlachat??
Opravdu s nevzdelanymi lidmi je tezke vest debatu na urovni...a hlavne s valnym vysledkem.

Ok, uvedl si tu nejake odkazy na Venturiho.. ale ja bych rad videl tu praxi. Mrk Neco overeneho, nejaky graf, stavbu auta, cokoliv.. zatim jsem videl jen FSAE formule, kde jsem mel za to, ze to funguje jako restriktor, omezeni vykonu.

Partner H-C
1
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 21:32   Citovat  

Lukas napsal:
Tvrdis tu neco...OK Chci videt zdroj z ceho cerpas...
To neni o tom, ze by jsi nekomu radil, ale o zakladnich pravidlech argumentace a diskuse.

V kazde praci kterou vytvoris musis mit citace a odkaz na literaturu. To je bezny akademicky postup.
Nejde o to jestli nekomu radis...ale o to ze jsou tve stanoviska podlozene.

Nevim jak jsi na to prisel, jsem na VS ekonomickeho smeru, kam jsem sel po dokonceni SOS...jde videt ze jenom hledas duvod jak urazit. Nazor na Tebe si clovek udela sam. Tady nepisu bakalrskou praci abych se drzel norem, ktere tady nedodrzuje nikdo. jsi fakt padly na hlavu.

Anglicky jiste umis, tak si to prosimte precti. U starsich topiku uz nefungujou linky na dyno. Informace vyctes z obsahu postu

pw:jdm vs cai
pw:jdm vs cai 2
venturi intake

Co se tyce diskuze s tebou, tak se ti k tomu vyjadrim:

Neumis uznat chybu, ze ses do me pustil neopravnene a nemel jsi ve sve teorii pravdu. Bavil jsem se o konstrukci AIRBOXU a ne o vlozce mezi manifoldem a hlavou. Mimochodem ten venturi plate od spoonu je navrzen pouze pro B16A nikoli B16b ci B18 motory - kdybys to chtel nekdy pouzit na B20, cehoz jsi samozrejme schopen. Ta vlozka stoji 200 GBP ani uz se nevyrabi, duvod ti je asi jasny. Na 1.8 uz to fungovalo jako restrikce (restrikce = ztrata vykonu, coz si nejsem jisty jestli vis, po precteni tech tvych zvastu o formulich) Takze nevim proc odbocujes od tematu a snazis se najit "svou pravdu" jinde? Proc nediskutujes o tom, o cem je tento topic? Ukaz mi jaky airbox doma vyrobis ty. Rad se priucim tvym NASA schopnostem.

Venturi nekde v airboxu na B-xx motoru by nefungoval tak jak ma - Ani nefunguje, je to odzkousene, nemusis pocitat, nemusis utracet penize za pw:jdm. Je to sani jako kazde jine. On nefunguje ani na te klapce od spoonu. Na tom platu by to mozna davalo smysl, ale ve je finale rozdil naprosto zanedbately, temer nulovy. Opet podotykam ze se bavim o B-motorech a ne o formulich. To je taky duvod proc to nikdo nejezdi a spoon uz to nevyrabi, takze si prosimte nemysli, ze jsi objevil ameriku a prestan poucovat "hloupe a nevzdelane", kdyz sam vis kulove Tak to valím bulvy

Porad jsi nepochopil, ze ja se bavim o b-motorech (ne o formulich) a resim airbox (ne jinou cast sani) - takze jestli k tomu nic nemas, co by jsi DOAKZAL AKADEMICKYM POSTUPEM, co fugnuje v praxi, tak prosim nepis
a zkousej si to na svojem aute, treba se na tu felicii casem dotahnes (ale vazne pochybuju). Ja nepopiram zadne fyzikalni zakony, ani nerikam ze venturi efekt nefunguje - to samozrejme ano, ale tady o cem se my bavime je to naprosto zanedbatelne.

Opiras se o "akademicky postup" a pritom porusujes zakladni pravidlo - nedrzis se tematu a odbocujes.

Tak se prosim drz tematu a urazky si nech na mamu.

qasper je teď offline  qasper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2010 , 22:53   Citovat  

když na to koukám nezaujatě tak, každej at Infi nebo Lukas má svou pravdu ... urážíte se oba navzájem ... největší problém je asi přiznat něakou svoji chybu taky s tím mívám problém Velmi šťastný život je, ale o kompromisech. Na teoretických základech lidstvo staví, ale v reálným prostředí občas fungují lehce jinak... Když už ste nakously ty formule ...tenhle rok Virgin postavil auto jen pomocí počítačových simulací nepoužil aerodynamickej tunel ... Sem docela zvědavej jak si povede oproti těm kteří testovali v tunelech Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2010 , 0:11   Citovat  

OK...vrátíme se teda zpět k tématu.
Můj osobní názor je, že velocity stack bude mít jen nepatrný efekt...

Jakmile bude chvilka času udělám z modelů síť a proženu to CFDčkem.
...pokud se výsledky budou značně lišit...přiznám svou chybu. No Problem. Cool

airbox.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
airbox.JPG, 75.14 kB

airbox1.JPG

airbox1.JPG, 63.9 kB

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2010 , 1:38   Citovat  

Konecne neco rozumneho. Jenom nevim jestli ti to neco rozumenho rekne, nebot na nekterych motorech (treba na M5) byl velocity stack spise na skodu. Na B-setupech to vsak delalo cca 1-3%.

Tady je jenom rozdil se stack a bez:

(zdroj: tudy odkaz )

tady zase podobne "home made sani" (3" piping, filtr, stack) udelalo 13ps Mrk Hodne zalezi na setupu. "best $95 I've ever spent on a car."
(zdroj: tudy odkaz )

Destroyed je teď offline  Destroyed
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2013 , 18:41   Citovat  

lidi koupil jsem civika mb2 anglána a mám tam takové saní viz foto,
podle mě je to sání k prdu když je takhle vyřešený nedostane se k němu přímí vzduch a tak mě prijde že se to dá vyřesit lépe napadlo mě bud ho dát tam jak byla originální baterie a vyriznout tam do kapoty stříšku a nebo potom mi někdo na Japan kempu poradil at ho dám pryc uplně zdemoluju a dam tam originálni sani co tam bylo že je to i lepší jak tahle šilenost co myslíte ??

Nový foto.jpg

Nový foto.jpg, 1.34 MB

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2013 , 18:51   Citovat  

Destroyed napsal:
lidi koupil jsem civika mb2 anglána a mám tam takové saní viz foto,
podle mě je to sání k prdu když je takhle vyřešený nedostane se k němu přímí vzduch a tak mě prijde že se to dá vyřesit lépe napadlo mě bud ho dát tam jak byla originální baterie a vyriznout tam do kapoty stříšku a nebo potom mi někdo na Japan kempu poradil at ho dám pryc uplně zdemoluju a dam tam originálni sani co tam bylo že je to i lepší jak tahle šilenost co myslíte ??

Ten někdo má pravdu.

0
PříspěvekZaslal: 16.2.2013 , 18:56   Citovat  

takže tohle vyhodit a sehnat si originalni sáno co tam bylo jo?? a co s baterkou kam sní sakra je moc velka natož abych ji dal na misto kde byla originálni Smutný ledaže to trochu upravit

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2013 , 20:23   Citovat  

Podivej, u tveho motoru nema smysl hnat se za vykonem a delat nejake skopiciny. Navic honda ma celkem slusne reseny origo sani a existuje i halda testu ktere to dokazuji. Ano jiste, po investici nekolika tisic lze dosahnout urciteho zlepseni ale pomer cena/pridana hodnota je dosti deprimujici. Vrat tam origo, pokud chces mit pocit ze si udelal neco dobreho pro motor vraz do boxu vlozku. Doporocuju BMC. I kdyz i zde je prinos roven nule, v ramci udrzby vzduchoveho fltru v delsim casovem horizontu je to vice mene plus. Nevim jak u tebe ale u me origo box (rezonator) nasaval vzduch primo od baterky a v horkem letnim pocasi to bylo znat. Pores maximalne tohle. At motor saje co nejstudenejsi zaroven nejcisci vzduch a mas hotovo. Reseni co mas ted je uplne k kiss me. Hluk, ztrata ucinnosti tim padem vykonu šuk

0
PříspěvekZaslal: 17.2.2013 , 11:23   Citovat  

krtekm napsal:
Podivej, u tveho motoru nema smysl hnat se za vykonem a delat nejake skopiciny. Navic honda ma celkem slusne reseny origo sani a existuje i halda testu ktere to dokazuji. Ano jiste, po investici nekolika tisic lze dosahnout urciteho zlepseni ale pomer cena/pridana hodnota je dosti deprimujici. Vrat tam origo, pokud chces mit pocit ze si udelal neco dobreho pro motor vraz do boxu vlozku. Doporocuju BMC. I kdyz i zde je prinos roven nule, v ramci udrzby vzduchoveho fltru v delsim casovem horizontu je to vice mene plus. Nevim jak u tebe ale u me origo box (rezonator) nasaval vzduch primo od baterky a v horkem letnim pocasi to bylo znat. Pores maximalne tohle. At motor saje co nejstudenejsi zaroven nejcisci vzduch a mas hotovo. Reseni co mas ted je uplne k kiss me. Hluk, ztrata ucinnosti tim padem vykonu šuk
oukej vykašlu se na nějaky sportovní filtr a hodím tam ten původní co tam byl a to bude rozhodně lepší , už mi to pár lidi řikalo ať se vykašlu na nějaký filtry apod cituji nahoď tam původní set a más vyhráno Úsměv

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2013 , 22:11   Citovat  

Tak jsem dneska taky vrátil origo airbox... Možná je to jen pocit ale zdá se mi, že auto vevnitř míň řve a líp jede. Ale byl jsem se jet projet po městě, takže je to možná jen subjektivní pocit. Zejtra jedu UL - Praha a z5 tak uvidím...
Pravda fitr to byl z globusu Úsměv , někdo možná řekne že je to jako ucpat sání čepicí ...
motor D16Z6

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2013 , 22:23   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Tak jsem dneska taky vrátil origo airbox... Možná je to jen pocit ale zdá se mi, že auto vevnitř míň řve a líp jede. Ale byl jsem se jet projet po městě, takže je to možná jen subjektivní pocit. Zejtra jedu UL - Praha a z5 tak uvidím...
Pravda fitr to byl z globusu Úsměv , někdo možná řekne že je to jako ucpat sání čepicí ...
motor D16Z6

půjčím ti CAI až do nárazníku a zjištíš zlepšení v omezeném spektru ve vtecu, dole mrtvo Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2013 , 22:38   Citovat  

Lukas28 napsal:
půjčím ti CAI až do nárazníku a zjištíš zlepšení v omezeném spektru ve vtecu, dole mrtvo Úsměv

JJ, můžem vyzkoušet, budeli to mít smysl. Dole stejný nebo větší mrtvo než teď ?

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2013 , 22:45  Naposledy upravil M@jk dne 7.4.2013 , 23:00, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ola Milane,
a já zas mohu poskytnou sání NETAMI (hliníkové) s filtrem SIMOTA:
1) krátká verze tzv. "Short ram" - osobně používám na zimní sezonu, filtr pravidelně dle návodu čistím a výsledky: dle subjektivního pocitu - všude fungujeme jak máme, v nízkých otáčkách síl má dost, ve středních otáčkách s lehkovtí svižní a ve špičce tahne stále
2) dlouhá verze tzv. Cold Air Intaka - osobně používám na zimní sezonu, filtr pravidelně dle návodu čistím a výsledky: i v největších vedrech motor má stále stejnou fuknci.

je to dobrý

přátele

Jinak co se týče účinnosti filtrace a teploty nasávaného vzduchu je bezpochyby nelepší volba OEM kit sání. Já bohužel auto koupil bez něho a v té době jsem to musel řešit nějakou kompromisní variantou.

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2013 , 22:49   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
JJ, můžem vyzkoušet, budeli to mít smysl. Dole stejný nebo větší mrtvo než teď ?

je určen pro jízdu jen ve špičce, v nízkých ti přijde jako bys měl ucpaný filtr Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2013 , 22:54   Citovat  

Tak to mi přislo doposud asi taky...tě někdyzase svezu ať taky pokecáme, kdy můžeš v Ústí ?

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 17:28   Citovat  

Ať budete zkoušet jakákoliv sportovní sání, tak nakonec zjistíte, že celkově nejlíp funguje origo airbox.
Zjistil to každý, kdo takto experimentoval.
I já Mrk

Obsah fóra Honda-club.cz   
Otevřené sání vs. vložka do origo. boxu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď