Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 69 z 158
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 27.3.2013 , 22:48   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Poraďte , v čem to bude, možná už to někdo z vás řešil :
Ráno, studenej motor, nastartuju na benzín, jede to normálně, po ujetí cca 2-3 km, tedy po zahřátí motoru se tak jak má automaticky přepne na LPG. A tady je právě ten problém , ale jen ráno . Motor jede na plyn napřed jakoby snad na dva válce chvilku, takový prd prd prd, pak se chytne třetí , to už je lepší a teprve pak - odhadem tak po 20 vteřinách až půl minutě se to chytne a pak už to jede normálně. A kdykoliv během dne už se to pak nestane, při žádném přepinání, vše funguje jak má. Zase až ráno. Jinak je to den ode dne horší , závada se jakoby stupňuje. Původně jsem to přikládal zimě a že snad chvilku trvá než plyn proteče vstřikama a pokud to byl jen fakt malinkej ten mezičas než to začne jet naplno, tak mi to nevadilo , ale teď už mi to vadit začíná. Dneska ráno mi to dokonce na křižovatce chcíplo , protože se to přeplo právě ve chvíli, kdy jsem k ní přijížděl a musel tam zastavit.
Takže co ? Svíčky? Vstřiky ? Fitr? Ať vím co mě čeká.

Stejný problém jsem řešil nedávno na C7G. Pokud mrzlo měl po přepnutí na LPG snahu chcípnout. Pomohla výměna svíček a nastavení ochuzení studeného motoru (Stag 4) . Problém už se pak neobjevil. Nejlepší je koupit vlastní kabel a naučit se nastavovat si LPG jednotku sám. Každé auto potřebuje něco jiného a jedno seřízení po montáži obvykle k dokonalému vyladění nestačí. .
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2013 , 8:14   Citovat  

Tak já mám ten servis v podstatě za rohem, a ten šéf a mechanik v jedný osobě je v pohodě. Na to nastavování já bych byl asi kopyto, musel by mě to někdo naučit krok za krokem.
Dík za typ, svíčky mě taky napadly , ale že by to udělaly jen takhle ráno vždycky? Přepíná mi to až když už je motor teplej, myslím že to mám nastaveno na 35°C. A jak píšu , pak už během dnes se to chová normálně.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2013 , 13:30   Citovat  

Budu objednavat par drobnosti z http://nagaz24.pl/, nechcete tam nekdo taky neco? Trochu by se dalo usetrit na postovnem.

karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2013 , 14:40   Citovat  

Nema nekdo zkusennost s lpg-obchod? Ted sem mluvil po telefonu s panem z pobocky Praha 6 ohledne naladeni a byla s nim rozumna rec. Tvrdil ze s negativnima zkusenostma z HL propan Praha se setkava casto.

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2013 , 16:10   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Ráno, studenej motor, nastartuju na benzín, jede to normálně, po ujetí cca 2-3 km, tedy po zahřátí motoru se tak jak má automaticky přepne na LPG. A tady je právě ten problém , ale jen ráno . Motor jede na plyn napřed jakoby snad na dva válce chvilku, takový prd prd prd, pak se chytne třetí , to už je lepší a teprve pak - odhadem tak po 20 vteřinách až půl minutě se to chytne a pak už to jede normálně. A kdykoliv během dne už se to pak nestane, při žádném přepinání, vše funguje jak má. Zase až ráno. Jinak je to den ode dne horší , závada se jakoby stupňuje. Původně jsem to přikládal zimě a že snad chvilku trvá než plyn proteče vstřikama a pokud to byl jen fakt malinkej ten mezičas než to začne jet naplno, tak mi to nevadilo , ale teď už mi to vadit začíná. Dneska ráno mi to dokonce na křižovatce chcíplo , protože se to přeplo právě ve chvíli, kdy jsem k ní přijížděl a musel tam zastavit.

Něco podobného jsem taky měl a zůstal seklý jeden vstřik a jelo to jen na 3 válce. Vpnutí a zapnutí LPG nepomáhalo až jsem musel vypnout motor a pak už to šlo. A stalo se mi to vždy po přepnutí na LPG. Pak mi vyměnili vstřiky filtry a bez problému to zas jezdí.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2013 , 16:19   Citovat  

karnas napsal:
Jojo to sem byl ja Úsměv az 3ti vstriky co tam daly fungovaly...myslim ze to je jenom blbe naladeny...prijde mi jako by vypnul podminku minimalnich otacek pro prepnuti...uprimne uz me s nima nebavi jednat,slusny vychovani je jim cizi davaj neprimo najevo ze je otravujes...radsi bych resil s nekym kdo by to treba poladil prede mnou a vysvetlil co a jak...

Tak nevím jak v Praze, ale v Ostravě se normálně s mechanikama bavím o problémech když mi auto seřizují nebo mění nějaký díl co jde vyměnit na počkání. Když to připojí na PC tak se díváme spolu co to dělá a on mi vysvětlí co je to a naco je to to. Takže komunikace je v pohodě. Samozřejmě pokud je to větší zásah tak auto odstavím a příjdu si až druhý den ,ale opět se pobavíme o tom problému a vše v cajku. Samozřejmě pokud člověk vymejšlí kraviny, tak tě taky pošlou k šípku, protože oni mají svojí práci,kterou musí udělat a když tam příjde někdo kdo je otravuje nesmyslama tak se jim to taky nelíbí. Ale pokud tam máš auto tak jsou ochotní a poradí

karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.3.2013 , 11:23   Citovat  

Mno v Praze to holt chodi trochu jinak - privez te to rano odpoledne si to vyzvednete a jeste si casto vymejslej ruzny pohadky viz moje predesle prispevky v tomuto tematu. To ze auto chcipalo v kazdy 3 krizovatce a kontrolka motoru porad svitila mi rozhodne neprijde jako nejaka prkotina.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2013 , 9:32   Citovat  

To ne to máš pravdu

Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2013 , 23:11   Citovat  

Tak druhý týden jezdím na LPG, systém stag 300+, montovaný u pana Čadka, první dojmy pozitivní, absolutně nepoznám rozdíl mezi plynem a benzinem, ani přepnutí nepoznám, spotřebu zatím neřeším, tu změřím po prvním seřízení... je to dobrý

_DoDo_ je teď offline  _DoDo_
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2013 , 9:42   Citovat  

Jelikož pracuju ve firmě, která se LPG montáže mi a vývojem zabývá více jak 20let, tak může být můj názor zkreslený. Plyn nemontuju, dělám spíš distribuci materiálu a zakázky. Na popud všech ve firmě jsem si nechal Preludu taky přestavět na LPG. Použité LPG zařízení italské Tartarini, samozřejmě sekvenčni vstřikování plynu + Flashube tj. přimazávání a ochrana ventlů. Při předchozí spotřebě 10l benzínu, teď bere 10,5 plynu + nějaký benzín na starty( ještě jsem nevypozoroval kolik přesně ). Výkonové jsem žádnou změnu nepocítil. Nádrž místo rezervy je velká 53l, přičemž natankuju cca 45l LPG a na jedu na ní cca 450km. Takže zatím naprostá spokojenost. je to dobrý

wokrhlak je teď offline  wokrhlak
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 21:26   Citovat  

zdravim jedu tenhle tyden do italie a měl bych na vas dotaz jestli se nachazeji v italii lpg stanice i mimo značené v POI do navigace jedna se mi konkretně o okoli Stelvia Úsměv

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 21:47   Citovat  

wokrhlak napsal:
zdravim jedu tenhle tyden do italie a měl bych na vas dotaz jestli se nachazeji v italii lpg stanice i mimo značené v POI do navigace jedna se mi konkretně o okoli Stelvia Úsměv

V IT. je LPG na každém rohu Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2013 , 22:28   Citovat  

wokrhlak napsal:

seznam lpg
Tady najdeš seznam LPG stanic v Itálii
LPG v podstatě z Itálie pochází, takže je tam častější skoro jak Benzin. je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2013 , 16:03   Citovat  

wokrhlak napsal:

Je to tak. LPG mají opravdu na každém rohu akorát se to nejmenuje LPG ,ale GPL tak se nediv když nikde nenajdeš nápis LPG. A taky to nemají všichni na těch panelech před pumpou i když tam GPL je. Pozor na to. Když jsem byl loni v Bibione tak jsem nevěřil kde všude může být nádrž na LPG. Normálně klasická pumpa AGIP ale v podstatně menších rozměrech. Asi tak velká jak byly za komáru ty nejmenší pumpy se 2 stojany. Nad pumpou a těsně vedle ní se tyčil 7 patrová panelák kde hned pod ním byla obrovská nádrž na LPG. Lidé se na ni dívali přímo z balkonu a nikoho netrápilo nějaká bezpečnostní zona. To kdyby prdlo tak by to byla katastrofa a u nás jsou wc z toho aby si náhodou zákazník nenatankoval LPG sám. Velmi šťastný V Itálii problém opravdu není, ale v Rakousku už je to prý mnohem horší

0
PříspěvekZaslal: 9.4.2013 , 17:21   Citovat  

_DoDo_ napsal:
seznam lpg
Tady najdeš seznam LPG stanic v Itálii
LPG v podstatě z Itálie pochází, takže je tam častější skoro jak Benzin. je to dobrý

kurna podle tohohle se budu muset spokojit s nabidkou v rakousku a německu Smutný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2013 , 19:57   Citovat  

wokrhlak napsal:
kurna podle tohohle se budu muset spokojit s nabidkou v rakousku a německu Smutný

nerozumím... vždyť tam je popsaných cca 2000 čerpaček.
Tak kde je problém? to mi hlava nebere

Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2013 , 7:53   Citovat  

vespula.mortifer napsal:

Můj typ: repase reduktoru

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2013 , 8:16   Citovat  

Peliator napsal:
Můj typ: repase reduktoru

Aha... no ono teď jak se oteplilo, tak to tolik nezlobí, v podtatě se to vrátilo na původní stav a ten mně tolik netrápí.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2013 , 8:48   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Aha... no ono teď jak se oteplilo, tak to tolik nezlobí, v podtatě se to vrátilo na původní stav a ten mně tolik netrápí.

Jasný chápu... Ale to co popisuješ i s tím oteplením tak to bude na 90% ten reduktor.

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2013 , 9:03   Citovat  

Peliator napsal:
Jasný chápu... Ale to co popisuješ i s tím oteplením tak to bude na 90% ten reduktor.

a co kdyby to dělalo občas i u zahrateho auta?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2013 , 9:52   Citovat  

David.306 napsal:

Tak to netuším, ale podle popisu problému uživatele "vespula.mortifer" bych to tipoval na reduktor, protože stejné příznaky jsem měl taky a byl potřeba ten reduktor zrepasovat.

0
PříspěvekZaslal: 10.4.2013 , 14:57   Citovat  

_DoDo_ napsal:
nerozumím... vždyť tam je popsaných cca 2000 čerpaček.
Tak kde je problém? to mi hlava nebere

problem je v tom že zrovna na tom kousku kde ja jedu tak při cestě žadna stanice neni Velmi šťastný Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2013 , 18:37   Citovat  

wokrhlak napsal:
problem je v tom že zrovna na tom kousku kde ja jedu tak při cestě žadna stanice neni Velmi šťastný Velmi šťastný

Já jsem našel hned 2 LPG pumpy 10km od Stelvia Tak to valím bulvy

boratko je teď offline  boratko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2013 , 21:03   Citovat  

pánové, ti, co jeli do XHorvatska autem, je po cestě z ČR přes Rakousko, Slovinsko a Chorvatsko dostatek stanic? A je zpotřebí nějaká redukce? Otvor na tankování mám v nárazníku.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2013 , 21:06   Citovat  

David.306 napsal:

Můžou to dělat i vadné vstřikovače. Taky mi občas při přepnutí jelo auto na 3 válce kuckalo a dělalo bordel. Pak mi dali orginal vstřikovače a repasy vyhodily a hned to jezdí jak nové.

boratko je teď offline  boratko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2013 , 21:06   Citovat  

Musím sdělit jeden postřeh.
Byl jsem na servisní prohlídce v hondě Samohýl v Olomouci, projel se CRV (výborné) a při jízdě narazil na LPG v motorech hondy. Prodejce mi sdělil, že to v žádném případě nedoporu´čuje a že už jim na servis takto přijely dva vozy, jeden acco 2,4 a jeden 2.0, oba prý měli zadřené motory a jezdili na LPG. Prý ale jezdili jak závodníci a točili to pořád mezi 5-6 tis. Tak si říkám, jestli by ten motor neodrovnali i na benzín a v případě, že ne, jestli je možné, že by se to stalo provozem na LPG.

Vergas je teď offline  Vergas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2013 , 21:42   Citovat  

Boratko, je to právě tím rozmezím otáček. Ono se nedoporučuje motor při provozu na LPG hnát ve vysokých otáčkách (proto to technici většinou nastavují tak, že při vyšších otáčkách jednotka přepíná zpět na benzín. Některé systémy dokonce už umí ve vysokých otáčkách přivstříknout benzín. Takže ano, zadřeli motory, protože to byli "závodníci"

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2013 , 22:04   Citovat  

Vergas napsal:
Boratko, je to právě tím rozmezím otáček. Ono se nedoporučuje motor při provozu na LPG hnát ve vysokých otáčkách (proto to technici většinou nastavují tak, že při vyšších otáčkách jednotka přepíná zpět na benzín. Některé systémy dokonce už umí ve vysokých otáčkách přivstříknout benzín. Takže ano, zadřeli motory, protože to byli "závodníci"

Co to je za nesmysl Ble Přepnutí nastavují z důvodu že se LPG vstřikovače nestíhají zavírat a ne kvůli zadření motoru. Přivstřikování benzínu je pouze na ochranu sedel ventilů a pro lepší pocit majitele.

slem je teď offline  slem
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2013 , 9:19   Citovat  

zdravim nevi nahodou nekdo cim by mohlo byt ze kdyz se mi to prepne na lpg tak to jen sviti a pipa a nakonec se to vypne??

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2013 , 9:58   Citovat  

slem napsal:
zdravim nevi nahodou nekdo cim by mohlo byt ze kdyz se mi to prepne na lpg tak to jen sviti a pipa a nakonec se to vypne??

nízký tlak

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 68, 69, 70 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď