Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Strana 24 z 100
Majky CTR je teď offline  Majky CTR
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.4.2013 , 15:30   Citovat  

Holandan napsal:
Dnes jsem byl s mladym (5D rocnik 2003) na technicke prohlidce. Vozi nas spolehlive 10 let, peci ma vzornou. Odbornici na STK nam nasli 2 zavady, podrobnosti jsem nezjistil. Uvitam radu, jak byste resili Cooo???. Diky.

- opotrebeni v prevodu ovladace parkovaci brzdy nebo zapadkoveho mechanismu, ktere vsak nema vliv na spolehlivost ci funkci parkovaci brzdy

- poskozene prachovky pohyblivych spoju mechanismu rizeni

To je to cvakání na ručce. Stačí přitáhnout šroubek. Myslím že by měla cvaknout jen 4x to mi hlava nebere aby to bylo správně
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.4.2013 , 16:06   Citovat  

Majky CTR napsal:
To je to cvakání na ručce. Stačí přitáhnout šroubek. Myslím že by měla cvaknout jen 4x to mi hlava nebere aby to bylo správně
mě dokonce cvakne jen 3x a je zabrždíno jak když zatáhneš v autobuse až nahoru Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
radeczek je teď offline  radeczek
PříspěvekZaslal: 15.4.2013 , 18:09   Citovat  

čauec.jaký byste mi doporučili olej do 1.7ctdi?díky
   Návrat  
Zbyněk je teď offline  Zbyněk
PříspěvekZaslal: 15.4.2013 , 18:33   Citovat  

Ahoj všichni,
nedávno jsem si pořídil svou první hondu (civic sport EP1 2005) a po pročítání fóra jsem se rozhodl poptat na nějaké věci.

Zjistil jsem, že mi při rozjezdu cca do dvou až dvou a půl tisíc otáček hučí pravděpodobně převodovka. Nejsem mechanik, ale na místě to nedělá a při jízdě cca 40+ pak už taky nic není slyšet. Trošku mi to připomíná jak kdybych se rozjížděl s naf'tákem zmatenej Zkrátka pohodový rozjezd - 1,2... žádné velké vytáčení
Mám koupit převodový olej a vyměnit? Je šance, že to pomůže nebo se mám připravit na nějaký větší zásah. Auto má 170000 km.

Druhá věc je, že se od zadních kol ozývá docela hluk, po nasazení 16" s letňákama. Tam bych to asi přisuzoval gumám i když pravděpodobně ložiska už mírně hučela před tím. Za kolik je možné pořídit nová ložiska? Ať nekupuji něco zbytečně drahého. Nedávno jsem měl ford probe a tam se taky dalo dost věcí pořídit za málo, ale i zbytečně draze, tak bych nerad vyhazoval peníze.

Díky
   Návrat  
petrp je teď offline  petrp
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2013 , 18:38   Citovat  

radeczek napsal:
čauec.jaký byste mi doporučili olej do 1.7ctdi?díky

5W40
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2013 , 18:46   Citovat  

Zbyněk napsal:
Ahoj všichni,
nedávno jsem si pořídil svou první hondu (civic sport EP1 2005) a po pročítání fóra jsem se rozhodl poptat na nějaké věci.

Zjistil jsem, že mi při rozjezdu cca do dvou až dvou a půl tisíc otáček hučí pravděpodobně převodovka. Nejsem mechanik, ale na místě to nedělá a při jízdě cca 40+ pak už taky nic není slyšet. Trošku mi to připomíná jak kdybych se rozjížděl s naf'tákem zmatenej Zkrátka pohodový rozjezd - 1,2... žádné velké vytáčení
Mám koupit převodový olej a vyměnit? Je šance, že to pomůže nebo se mám připravit na nějaký větší zásah. Auto má 170000 km.
Díky

Celkem častý problém C7G. Hučí ložiska v převodovce ,výměna oleje nic nevyřeší. Pokud přežiješ ten zvuk , může převodovka nahučet ještě spoustu kilometrů Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.4.2013 , 21:37   Citovat  

hopit napsal:
Celkem častý problém C7G. Hučí ložiska v převodovce ,výměna oleje nic nevyřeší. Pokud přežiješ ten zvuk , může převodovka nahučet ještě spoustu kilometrů Úsměv

díky za odpověď, pokud se to teda nutně nevysype, tak v pohodě, ale stejně, nechtěl jsem žádnýho nafťáka a teď abych se pomalu styděl s tim zvukem co to dělá... teď odpoledne jsem si všimnul, že to dělá i na místě, což mam pocit ještě včera nedělalo. Když šlápnu na spojku, tak je to ok. Nahrál jsem to na telefon. Je to tam dost slyšet, řekl bych až moc, reálně to tak moc nevynikne, ale opravdu se mi to nelíbí. Dá se s tim něco rozunmýho dělat? Tak krásně tichý auto to bylo a teď si připadam jak nějakej chrochťák Smutný
Odkaz
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2013 , 22:04   Citovat  

Není tohle náhodou spojkové ložisko? A promaž si spojkový pedál, pěkně Ti vrže Mrk
   Návrat  
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2013 , 22:06   Citovat  

Zní to přesně jako špatné ložisko. Buď ložisko spojky, které chrastí po uvolnění a nebo ložiska převodovky. Hlučnost převodovky u D16V1 je většinou způsobena špatnými ložisky předlohové hřídele, ale může to být i jiné. Byla na to myslím i prodloužená záruka. Honda o tom věděla a měnili to zdarma v rámci pravidelných prohlídek. Dnes už ti to nikdo zdarma neudělá, tak si připrav pár tisíc za opravu, pokud to bude ložisko převodovky, odhadem kolem 10tisíc.
   Návrat  
kiruj je teď offline  kiruj
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 12:28   Citovat  

Ahojte. Chystam sa kupit 7gcko a potrebujem od vas radu. Mam 24 a s priatelkou uvazujeme ze do 2 rokov si urobime dieta, otazka nastava: Da sa bezproblemov fungovat aj pri EP2(3D) ? Mate s tym niekto osobnu skusenost?
Alebo sa skor pozriet po inych variantach? Velka vdaka za kazdu radu. Bude to nase jedine auto. Nebude to vikendovka
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 12:40   Citovat  

Ještě bych se s dovolením zeptal, jestli není někdo v okolí Kladna nebo Prahy, kdo se v Hondách vyzná, kdo by mi to zkouknul a řekl co a jak, včetně těchto problémů. Nerad bych aby mi přímo v hondě za x tisíc řekli co by s tím mohlo být a netahali ze mě zbytečně peníze, ale aby někdo na rovinu řekl co a jak a případně to mohl i dát dokupy.
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 12:45   Citovat  

Klidne se Ti na to podivam v Praze. Kdyz se rozdela prevodovka, tak zacnou litat tisice, s tim se musi pocitat.
   Návrat  
smouk01 je teď offline  smouk01
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 14:33   Citovat  

Sháním textilní koberečky (nejlépe černý) do C7G 3dveřová verze r.v. 2003, neznáte někoho či nějakou stránku, kde je sehnat???
Koukal jsem různě po internetu a nenarazil jsem na ně, všude samý gumový...díky za info Honda
   Návrat  
bigy je teď offline  bigy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 16:16   Citovat  

Zbyněk napsal:
Ještě bych se s dovolením zeptal, jestli není někdo v okolí Kladna nebo Prahy, kdo se v Hondách vyzná, kdo by mi to zkouknul a řekl co a jak, včetně těchto problémů. Nerad bych aby mi přímo v hondě za x tisíc řekli co by s tím mohlo být a netahali ze mě zbytečně peníze, ale aby někdo na rovinu řekl co a jak a případně to mohl i dát dokupy.

ty jsi od kadna? sice trochu offtopic ale ted v sobotu 20.4 od dvou bude mensi honda srazek, u oazy Mrk nekdo se ti na to pripadne muzeme kouknout.
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 16:37   Citovat  

kiruj napsal:
Ahojte. Chystam sa kupit 7gcko a potrebujem od vas radu. Mam 24 a s priatelkou uvazujeme ze do 2 rokov si urobime dieta, otazka nastava: Da sa bezproblemov fungovat aj pri EP2(3D) ? Mate s tym niekto osobnu skusenost?
Alebo sa skor pozriet po inych variantach? Velka vdaka za kazdu radu. Bude to nase jedine auto. Nebude to vikendovka

Dá se s tím fungovat, ale každej výstup/nástup a poutání hároše do sedačky budeš proklínat Velmi šťastný .....2 děti (11+4roky)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 17:03   Citovat  

kiruj napsal:
Já mam toto a jsem zatim spokojen, nemusim sklápět sedačku a jede to taky pěkně.

Apropo chlapcí jak mám vyndat teda to radio?? že nemusim sundavat řadičku atakpodobně??musí to jit vyndat nějak nenásilně.

WP_000301.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
WP_000301.jpg, 107.25 kB

WP_000351.jpg

WP_000351.jpg, 1.05 MB
   Návrat  
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 17:55   Citovat  

sablos napsal:
Apropo chlapcí jak mám vyndat teda to radio?? že nemusim sundavat řadičku atakpodobně??musí to jit vyndat nějak nenásilně.

Nikdy jsem to u sedana nedělal, ale podle návodu budeš muset sundat panel s popelníkem. Drží jen na šesti příchytkách okolo (vrchní uprostřed je jako "háček") a jednom vrutu za popelníkem. Pak se dostaneš k jediným dvěma šroubům, které drží vchní panel s rádiem a klimatizací. Vrchní panel je opět po obvodu na devíti příchytkách, takže bude potřeba trochu více síly na sundání, jako u spodního panelu. Nevím jestli bude radio přišroubované, tak se radši koukni zkrz vyndaný kastlík.
   Návrat  
Pospec je teď offline  Pospec
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 19:35   Citovat  

Zdareček, poradí mi někdo jakej vybrat sportovní podvozek na mojeho Cíva EP2 ?
Našel jsem tyto dvě levnější značky: TA Technix, VMAXX (viz odkazy níže), víte o tom někdo něco?
tudy odkaz
tudy odkaz
Případně poraďte kde můžu sehnat líp, díkec moc za komenty Tom Pospec Honda
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 20:25   Citovat  

Nipper napsal:
Nikdy jsem to u sedana nedělal, ale podle návodu budeš muset sundat panel s popelníkem. Drží jen na šesti příchytkách okolo (vrchní uprostřed je jako "háček") a jednom vrutu za popelníkem. Pak se dostaneš k jediným dvěma šroubům, které drží vchní panel s rádiem a klimatizací. Vrchní panel je opět po obvodu na devíti příchytkách, takže bude potřeba trochu více síly na sundání, jako u spodního panelu. Nevím jestli bude radio přišroubované, tak se radši koukni zkrz vyndaný kastlík.
No tak to zas bude pííííííí a čůůůůůůůůůůů Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný už ted se na to netěšim, ale kvůli tomu novýmu Pioneerovi to asi zkousnu.
   Návrat  
Dejw83 je teď offline  Dejw83
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 20:48   Citovat  

[quote="sablos"]No tak to zas bude pííííííí a čůůůůůůůůůůů Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný už ted se na to netěšim, ale kvůli tomu novýmu Pioneerovi to asi zkousnu.[/quote]

Mrkni na youtube.com je tam pár video-manuálů jak vymontovat rádio v sedanu.
D Honda
   Návrat  
Mikeck je teď offline  Mikeck
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 20:52   Citovat  

Ohledně toho rádia, na Youtube jsem narazil na pár videonávodů ohledně výměny rádia, sice US verze sedanu, ale tam jsou nepatrný rozdíly.. Stačí v angličtině trochu zapátrat Úsměv
   Návrat  
petrp je teď offline  petrp
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 21:03   Citovat  

Odkaz

Ind v akci
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 21:06   Citovat  

sablos napsal:

Co si nepochopil na tom "stáhni si manuál"? Vždyť to v tom manuálu, civic 01-05 je.

01.png

01.png, 70.08 kB

02.png

02.png, 64.43 kB

03.png

03.png, 66.96 kB

04.png

04.png, 82.08 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 21:34   Citovat  

Stepa napsal:
Co si nepochopil na tom "stáhni si manuál"? Vždyť to v tom manuálu, civic 01-05 je.
Hoď mi prosim tě odkaz na ten manual, já sem stáhnul nějakej špatnej a jsou tam jen evropský modely a coupe EM2 ES verze tam nejsou.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 21:39   Citovat  

Odkaz je také v sekci manuály: tudy odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 21:44   Citovat  

Stepa napsal:
Odkaz je také v sekci manuály: tudy odkaz
Tady je prinscreen toho co jsem stáhnul.

Manual kopie.JPG

Manual kopie.JPG, 65.95 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 22:15   Citovat  

No a co je za problém, že to je předface? Úsměv Vždyť to rádio je stejné...
   Návrat  
Pospec je teď offline  Pospec
PříspěvekZaslal: 16.4.2013 , 22:56   Citovat  

Zdareček, poradí mi někdo jakej vybrat sportovní podvozek na mojeho Cíva EP2 ?
Našel jsem tyto dvě levnější značky: TA Technix, VMAXX (viz odkazy níže), víte o tom někdo něco?
tudy odkaz
tudy odkaz
Případně poraďte kde můžu sehnat líp, díkec moc za komenty Tom Pospec Honda

711-vmxvw01485_vyskove.jpg

711-vmxvw01485_vyskove.jpg, 50.58 kB
   Návrat  
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.4.2013 , 5:19   Citovat  

Není tuhostne stavitelný KO
   Návrat  
lajna je teď offline  lajna
PříspěvekZaslal: 20.4.2013 , 22:19   Citovat  

Potreboval by som poradiť keďže by som si rád kúpil civic 1,6vtec 5d predface/napriek tomu, že sa mi až tak moc nelúbi/.
tudy odkaz

V recenziách som čítal, že to má podvozok strašne vysoko a oproti 3d to neni nejaký extra zážitok z jazdy..
Takže po teoretickej kúpe by som na to chcel nahodil športový podvozok. Má s tým niekto osobné skúsenosti?
Prípadne vymeniť predné svetlá alebo aj celú prednú masku za poface + vzadu nahodiť krídlo.

Uvažujem tak dopredu či by sa to oplatilo spraviť z toho také športovejšie rodinné auto, keďže 3d moc nechcem.
Alebo naozaj radšej došetriť a dotiahnuť niečo z čiech alebo nemecka?

Viem, že by bolo jednoduchšie kúpiť poface verziu/ktorá je určite krajšia/ ale moc ich tu nevidno hlavne nie 5d, a vychádzajú tak o 2000e drahšie Tak to valím bulvy .

ďakujem za rady
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina