Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak zabit Hondu, resp.motor :-(
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
mrfann je teď offline  mrfann
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 17:37   Citovat  

Caute lidi, musim se s vami podelit o nemilou zkusenost s tim jak se nekdo muze chovat ke “svemu” autu.

Byl jsem se podavat na Hondu z insolvence, ktere stalo pres pul roku venku a nejezdilo, ale to co jsem zjistil mne uplne dostalo.
Kdyz jsem vytahl merku oleje tak po cele delce byla jakasi cerna mazlava hmota neco jako gel, jen ten konec byl malilinko tekutejsi.
Baterka vybita, po pripojeni startovacich kabelu moji pracovni fabie a cekani cca 10min si motor ani neskrk, jen neco cvaklo a zhasly budiky. I opakovany pokus neuspesny.
Nechal jsem si podle VIN zjistit jestli bylo auto servisovano a odpovedi byla neskutecna vec, ze auto bylo na servisni prohlidce jen jednou a to par mesicu po koupi!
Rok prodeje noveho 4.2010 a dnes najeto 81000 a nepojizdne diky nejakymu podnikateli s velkym egem. Motor R18A. Ted tam stoji a je mi ji lito… Bueee
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 17:53   Citovat  

Jednou v autorizovaným, nebo jednou byla zápis v servisce, neznamená to nutně že nebylo nikdy v servisu..
Pokud dlouho stálo, tak olej mohl dospět do stadia ve kterém si ho viděl, pak je lepší to vypustit a propláchnout, než to někdo začne startovat. Stejně tak mohl být motor uvnitř zkorodovaný a tak měl větší odpor, je lepší odšroubovat svíčky a kapnout tam olej, nechat hodinu, dvě v klidu, pak několikrat starterem protočit motor a zas nechat minutku stat (aby se olej pěkně rozlil všude), pak by to mělo chytnout to mi hlava nebere
Jednou jsem v tomhle stavu viděl TT audi a i když to auto nesnáším, bylo mi ho líto Tak to valím bulvy

Nezapoměň že v tom autě je vše zatuhlý a i když chytne, je lepší ho nechat běžet pár minut jen tak na prázdno, koukl bych na olej v převodovce a jiné kapaliny... auta nerady stojí
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 17:57  Naposledy upravil Badunclesam dne 19.4.2013 , 18:00, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nechci rejt, ale tvrdíš jakej v tom byl humus "olej", ale sám si ten motor chtěl nastartovat to mi hlava nebere Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 17:59   Citovat  

on to není už olej, spíš dehet pořádnej výtlem je to fakt kentus, dokážu si tu hmotu představit v hororu kde by obživla a zabíjela malé pejsky Se stydím
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 18:01   Citovat  

Vyměnit olej a baterii a bude jezdit vesele dál Úsměv
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 18:09  Naposledy upravil Hlavator dne 19.4.2013 , 18:10, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

presne..nedelal bych z toho takove drama..neni asi nejchytrejsi to zkouset kdyz se to aspn neproplachne Tak to valím bulvy ale nemyslim si,ze by to uz nemelo jezdit OK
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 18:10   Citovat  

To bude za pár kaček , když je to z insolvenc ne? dej sem odkaz, my se jí tady ujmem, tý nic nebude, chce jen oživit náplně atd...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 18:41   Citovat  

Badunclesam napsal:
Nechci rejt, ale tvrdíš jakej v tom byl humus "olej", ale sám si ten motor chtěl nastartovat to mi hlava nebere Velmi šťastný

kuci ja prece nemuzu koupit auto pokud nevim jestli jede motor, je mi jasny, ze to chce pruplach motoru. Ted mi dokonce napsali ze mi daj slevu 20k Úsměv typ vozu vam nechci sdelit, bo jak uz tu nekdo pise tak by se ujmul Hondicky za mne. Ble apropo: pokud by byl ten motor v haji za kolik mi sezenete druhy Tak to koukám! dik za vsechny reakce Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 18:43   Citovat  

mrfann napsal:
kuci ja prece nemuzu koupit auto pokud nevim jestli jede motor, je mi jasny, ze to chce pruplach motoru. Ted mi dokonce napsali ze mi daj slevu 20k Úsměv typ vozu vam nechci sdelit, bo jak uz tu nekdo pise tak by se ujmul Hondicky za mne. Ble apropo: pokud by byl ten motor v haji za kolik mi sezenete druhy Tak to koukám! dik za vsechny reakce Úsměv

tak sdelovat nemusis-je to Civic 8G - nejsips UFo protoze sedanu tolik neni takze spis tipuju UFO .. motoru bude nejspis fakt kulove kuky kuk nahod link Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 18:49   Citovat  

jojo dej link, kouknem ti na to Velmi šťastný myslim že tu nejsou takové mrchy aby ti ho vyfoukli a ti co hledaj nový, tak ho už nejspíš i viděli, pokud je na netu zmatenej
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 19:04   Citovat  

UFO to neni, sedan to neni, na netu to take neni. Kolik by mne stala v tom nejhorsim pripade vymena motoru ?
   Návrat  
Petk@ je teď offline  Petk@
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 19:14   Citovat  

motor bych ti mohl vyměnit . možná i nějakej sehnat . dyštak SZ
   Návrat  
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 19:18   Citovat  

Jestli je to coupe, respektive Si, tak se ani nedivím, že to sem nechceš dát. Taky bych si to nechal pro sebe. Mrk

Za použitý motor do 100tisíc km najeto dáš cca 40tisíc a práce v servisu odhadem dalších 10tisíc, ale nejdřív bych ho zkusil propláchnout a případně zrepasovat.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 19:52   Citovat  

Nipper napsal:
Jestli je to coupe, respektive Si, tak se ani nedivím, že to sem nechceš dát. Taky bych si to nechal pro sebe. Mrk

Za použitý motor do 100tisíc km najeto dáš cca 40tisíc a práce v servisu odhadem dalších 10tisíc, ale nejdřív bych ho zkusil propláchnout a případně zrepasovat.

Coupe SI s motorem R18A? Tak to valím bulvy
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 19:53   Citovat  

asi tak..Si tipuju na K20 nebo tak,ne ? nevim kolik typu aut mohlo byt v CR k sehnani s R18 ale tipuju 2 - to je jedno..melem tady o nicem..domluv se ze si to nejdriv proplachnes a pak to odzkousis..jinak nvm co tu resime takhle Tak to valím bulvy kdyz ani nechces rict co to je za auto a ma to R18A a neni to 8g civic kouř
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 20:07   Citovat  

To že si motor při pokusu o nastartování anineškrtl a jenom něco cvakalo a zhasínaly kontrolky je důsledek mrtvé baterky a ne zatuhlého motoru.
Pokud ta Fabie při "nabíjení" běžela na volnoběh a baterka byla mrtvá, tak těch 10 minut byla ztráta času.
Vyzkoušej funkční baterku a ještě před prvním nastartování vyměň olej.
Klidně tam nalej nějakou levnou polosyntetiku, kterou pak po krátké době stejně vypustíš.

Jo a rozhodně nelej žádnej olej do spalovacího prostoru dírama po svíčkách.
To by byl skvělej způsob jak odpálit katalyzátor nebo lambda sondu.
Po půl roce stání motor uvnitř určitě zrezlej nebude.
   Návrat  
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 20:12   Citovat  

Petr 78 napsal:
Coupe SI s motorem R18A? Tak to valím bulvy

No dobře, tak ne Si, ale jen obyčejné coupe FG1.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 20:17   Citovat  

tak pokud by to byl JDM FD1 nebo US FA1 nebo FG1 to by bylo zajmave a celkem raritni
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 20:18   Citovat  

proto jsem psal nechat odstat hodinku dvě a myšleno bylo par kapek, nikoliv decka, a následné na prazdno protocení bez startu a zas čekat než olej všude steče Mrk
Pokud zrezlej není, pak netřebe u TT třeba zrezlej byl to mi hlava nebere
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2013 , 21:37   Citovat  

Že by fr-v? Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.4.2013 , 6:52  Naposledy upravil mrfann dne 20.4.2013 , 7:31, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

hopit napsal:
Že by fr-v? Úsměv

ok, vidim ze blaznite po uplne jinych karach tak uz to reknu na rovinu..
je to FR-V
co je potreba na tom aute udelat a co jsem vysledoval:
1.motor se mi nehnul olej hnus-kentus a nepodarilo ze mi otevrit vicko pro doliti oleje!
2.karoserie na predni kapote a nasledne pres blatnik hluboka odrenina az na plech a prohnutim plechu 40cm.
3.zrezle a sjete kotouce/desticky je to kousle auto se nehne! rucni brzda nejde uplne dolu.
4.pravdepodobne KUNY vykousaly odhlucneni ktere je zespodu na kapote, a to je popadane do prostoru motoru-doufam ze neni prekousane neco jineho.

servisni historie dle zdeleni hondy Praha -maji jen jeden zaznam tesne po koupi auta, servisni kniha je prazdna bez razitek a ma prvni stranku tam kde maji byt razitka vytrhlou.
Pry se s tim jezdilo do Honda-Zlin, ale tam se nemuzu dovolat.
vybava Comfort, +hlinikove kola+zamykacka spatecky do provozu 3-4/2010
Najeto 81000 cena pro mne 160.000.

Jsem pesimista a nevrtam se v motorech, ale urcite byla zanedbana udrzba toho motoru, prece kazdy normalni kdyz si koupi NOVE auto tak jezdi na garancni prohlidky kvuli zaruce. A je to po firme-podnikateli ktery skoncil v insolvenci! tzn.ze to je to po cloveku ktery hledel jen a jen usetrit Chápeš!

dekuji vsem za rady ani jsem necekal takovou odezvu
   Návrat  
hubby je teď offline  hubby
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.4.2013 , 7:04   Citovat  

mrfann napsal:
, servisni kniha je prazdna bez razitek a ma prvni stranku tam kde maji byt razitka vytrhlou.

vyškubanou servisku mám i já na accordě rok 2009 a je to z důvodu toho, že auto má už elektrickou servisku. Myslím, že by tohle měl být stejnej případ.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2013 , 7:33   Citovat  

160 je pěkná, moc pěkná cena, otázka ale zní kolik do něj budeš chtít vrazit, spíš kolik do něj dáš to mi hlava nebere
Jak bych postupoval na tvém místě.
1. zkusil bych prověřit servisní historii(což se snažíš Úsměv ) a následně tu zkusil někoho poprosil (kdo se v tom vyzná, Petk@, Alda, Dany, Rom. ... a další se najdou podle toho ale kde auto odpočívá) aby to šel zkouknout semnou a postavil by mě před něco.

Sečetl bych si všechny teoretické náklady a k tomu připočetl cca. 10 za nenalezeny při prohlídce a

2. A pak bych se rozhodoval, zda bych vrazil peníze do tohohle, nebo se nevyplatilo požádat Rom.a aby dovezl nějaký FR-V z německa zmatenej jasně asi to nebude 2010 za 160, ale auta co tahá na tom bejvají slušně.
Bohužel o FR-V nevim že by někdo z místních prodával to mi hlava nebere

To že nejde nastartovat nemusí být chyba motoru (ten bude ok si myslim), otazka teď spíš zní co všechno sežraly kuny to mi hlava nebere

Důležité je vystřízlivět z myšlenky velice výhodného kupu to mi hlava nebere
Neodrazuji tě, motor nejspíš bude ok, otázka, jestli se to ale vyplatí a za zainvestovaný auto nebude lepší sehnat třeba i straší FR-Vo Se stydím
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2013 , 8:56   Citovat  

Podle toho co teď o tom autě píšeš - děkujem za kompletní informace - tak tě uklidním, i když asi jinak než bys čekal . 160 za tříletou káru jakou je FR-V je na první pohled luxusní cena. Přeci jen to není nějaký pidiautíčko v základu který se dá koupit za 250 nový.
Ale má to spoustu ale - a teď Tě vyvedu z euforie pokud si jí z toho auta měl ( i když to spíš byla euforie z ceny, že ?)
Najeto 81 tisíc - za jak dlouho ? jak dlouho to auto už stojí ? Ok, aspoň je to poctivej stav , ale jak najeto , kým najeto, mělo to vůbec nějakou údržbu ?
Nějaká ta plechová kosmetika, škrábace až na plech , prohnutí - Nutná investice - díly, práce, lak.
Investice než to vůbec začneš startovat - olej , svíce, možná kabely. Možná zjistíš že kunám zachutnalo i něco jinýho.....
Já nevím, ale aby to měla být zajímavá cena tak by to musela být půlka, tedy 80, protože počítej s tím že dalších klidně až 80 ( nebude to levný, je to přece jen relativně nový auto, díly budou dražší ) tě to možná bude stát než z toho budeš mít to krásný luxusní rodinný auto jaký FR-Večko je.
A na druhou stranu, pokud by se to mělo skutečně navýšit až o těch 80 ( možná přeháním, možná ne, kdoví jaká tam jsou ještě překvapení ) a cena stejná ,tedy , 160 + 80 = 240 .... Za 240 můžeš mít krásnou hotovou pořádnou káru, stačí se rozhlídnout nebo požádat právě Rom.a ...
Shrnutí. Cena lákavá ale jen ta na první pohled. Pokud nejsi schopný si to dát do kupy sám, pryč od toho....
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.4.2013 , 9:01   Citovat  

FR-V s timhle motorem nebude v CR asi tak moc aby sis mohl vybirat..abych pravdu rekl tak tohle auto me ani nenapadlo,protoze sem vedel jen o 1.7 a 2.2 motorizaci. Kazdopadne rada zni si sebou vzit mechanika.. Ales s Alda servisu by ti podle me na ferovku a bez prikras rekl co a jak s takovym autem...staci mu zavolat 723133134 a domluvit se kdy by ste to spachali jak bude mit cas-je to lepsi nez na to koukat solo OK

vsechno cos vypsal bych nevidel jako nic co by nemelo byt odstranitelne v nejake rozmne castce..zalezi co vsechno si spis nevidel - od toho je diagnostika a pohled zkuseneho mechanika

good luck H+
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.4.2013 , 9:05   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Podle toho co teď o tom autě píšeš - děkujem za kompletní informace - tak tě uklidním, i když asi jinak než bys čekal . 160 za tříletou káru jakou je FR-V je na první pohled luxusní cena. Přeci jen to není nějaký pidiautíčko v základu který se dá koupit za 250 nový.
Ale má to spoustu ale - a teď Tě vyvedu z euforie pokud si jí z toho auta měl ( i když to spíš byla euforie z ceny, že ?)
Najeto 81 tisíc - za jak dlouho ? jak dlouho to auto už stojí ? Ok, aspoň je to poctivej stav , ale jak najeto , kým najeto, mělo to vůbec nějakou údržbu ?
Nějaká ta plechová kosmetika, škrábace až na plech , prohnutí - Nutná investice - díly, práce, lak.
Investice než to vůbec začneš startovat - olej , svíce, možná kabely. Možná zjistíš že kunám zachutnalo i něco jinýho.....
Já nevím, ale aby to měla být zajímavá cena tak by to musela být půlka, tedy 80, protože počítej s tím že dalších klidně až 80 ( nebude to levný, je to přece jen relativně nový auto, díly budou dražší ) tě to možná bude stát než z toho budeš mít to krásný luxusní rodinný auto jaký FR-Večko je.
A na druhou stranu, pokud by se to mělo skutečně navýšit až o těch 80 ( možná přeháním, možná ne, kdoví jaká tam jsou ještě překvapení ) a cena stejná ,tedy , 160 + 80 = 240 .... Za 240 můžeš mít krásnou hotovou pořádnou káru, stačí se rozhlídnout nebo požádat právě Rom.a ...
Shrnutí. Cena lákavá ale jen ta na první pohled. Pokud nejsi schopný si to dát do kupy sám, pryč od toho....

Tak nějak...
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.4.2013 , 9:25   Citovat  

mám kamaráda, co se pár let v ČR zabýval obchodem se zabavenými auty a měl s nimi dost špatné zkušenosti,
většinou byly od původních majitelů "dojeté" bez servisování až "do konce" a dost často i záměrně poškozené podle hesla "když ho nebudu mít já, tak ani nikdo jiný" KO
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.4.2013 , 13:00   Citovat  

Jak psal vespula.mortifer.
160 000,- není extra výhodná cena vzhledem k riziku, že opravy můžou stát opravdu hodně peněz a kór když si to necháš dělat v servisu.
Pokud si na autě neumíš udělat většinu oprav sám, tak se na to raději vykašli.
Mohlo by tě to auto ve finále stát víc než když rovnou koupíš auto, které je v pořádku.

Pokud tě to ale neodradí a budeš to chtít risknout, tak si sebou vezmi někoho zkušeného na Hondy (jak tady bylo razeno), aby zhodnotil stav a odhadnul nutné investice na opravy.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak zabit Hondu, resp.motor :-(
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina