Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 88, 89, 90 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Strana 89 z 333
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.4.2013 , 10:10   Citovat  

Obecně? Elektronika stárne, kondenzátory časem vyschnou a pak zvuk padá, otázka ale zní jestli je to i tvuj případ, třeba já na svém domácím DACu měl vyteklý snad všechny kondíky a zvuk se nezměnil Velmi šťastný
Boše co mám ve svý krásce se skládá z
Autorádia - obsahuj AV přijímač, cd přehrávač, předzesilovač (palubka)
EQ - Ekvalizer, nezkoumal jsem ho zatím (pod spolujezdcem)
Koncový zesilovač - Koncnák a snad i aktivní vyhybka, ale je to boše takže pochybuju Velmi šťastný (myslim že pod zadní sedačko)
Repro - Dveře a zadní plato

Základni koncepce je geniální a předurčuje sestavu k tomu aby dobrá byla, bohužel je to ale Boše.... a hraje to jak Boše, takže je to prostě špatný.

Největší vliv na zvuk máj Reproduktory a výhybka, membrány časem starnou a ztrací na rychlosti/razantnosti, nutno ale podotknout, že i 20 let starý bedny občas hrajou velice dobře až vyníkajic.
Bose ale bedny neumí, proto bych začal u nich, bylo by dobré je doplnit o výškáče (+výhybku), bohužel jsem ještě nenašel (ani jsem zatím moc nehledal) kam je umístit, abych zachoval původní vzhled.

Další věc co dost dělá se zvukem je předzesilovač a převodník (tedy autorádio), osobně mám v plánu v něm najít operáky a přeházet je za lepší. (zvuk by měl být trošku čistší, mohl by se zlepšít prostor, slyšitelný vliv bude až s novým reprem)

Zesilovač jako takový má jen zesilovat zvuk z předzesilovače, bohužel je to Bose a bojim se že už tak špatný signál se ještě zhorší, tady jsem měl v plánu koupit ten samej, rozebrat, prozkoumat a přeházet součástky. Opět to skončilo na lenosti.. (Opět pročištení zvuku, zpřesnění, lepší kontorla nad repro, na těhle repro vliv žádný).
S jiným reprem co by mělo větší odběr nemusí stihat (nebude mít kontrolu nad repro), pak vliv mít bude.

EQ - docela by mě zajímalo co to je.... EQ se vyhybám jak upír česnečce, ale bojim se, že u bose postavili tak špatný audio, že to zachraňuje zvuk zmatenej Osobně bych se mu chtěl v budoucnu zcela vyhnout. eq je jen aby dosouložil zvuk a prodloužil dráhu signálu.... KO

Kabely, pokud máš silnou sestavu, maj vliv, nutno vybrat dle charakteru sestavy (na "ostrou" sestavu bych třeba střibo nebral....)

Celé moje plány s Boše v autě ukončila nutnost dořešit zásadnější věci na slečně, takže jsem koupil jen činskou krabičku co čte SD karty a leze z ní horší signál jak z Ipod nano 4g cože cože ? (takže hodně hodně hodně špatný) , teď jsem rád za to, že boše hraje tak jak hraje, protože mi to nerve tolik uši (z tragedie už tragedie udělat nejde)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
elpin je teď offline  elpin
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.4.2013 , 12:17   Citovat  

Díky Bubaku za obsáhlou odpověď je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
fera2 je teď offline  fera2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.4.2013 , 12:19   Citovat  

piskot napsal:
Když zaprší...?
V podlaze by měly být záslepky, mimo jiné slouží pro vypouštění vody... Úsměv Ty tam asi jsou, jinak by jsi si děr všiml... Mě takhle začala plesnivět podlážka, co kreje "schránku" vlevo, u antény. Nechal jsem jedno odpoledne kufr otevřený vyschnout, odkryté vše, a teď přes zimu se voda už neobjevila. Takže popravdě nevím, odkud se ta vlhkost v kufru brala.

zdravím vás, podobný problém jsem taky řešil. Teklo mi tam kolem spodní části světel, je tam místo sváru, byla tam dírka a zatékalo dovnitř, když se auto houpalo, tak to steklo až k rezervě a pěkně mi to orezlo...dal jsem všude kolem platu světěl (vně) silikon a dovnitř taky (k tomu sváru) a zatím se to zdá být v pořádku.
   Návrat  
forever222 je teď offline  forever222
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2013 , 16:54   Citovat  

Jaké značky a označení jsou originál tlumiče ? Úsměv A jaké tlumiče by jste dopuručili nové ? Úsměv
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2013 , 17:13  Naposledy upravil Kendik dne 24.4.2013 , 21:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

angel.CZ napsal:
tak kolik tedy Tak to valím bulvy ? BTW, když nevyměním stane se něco hrozného ?
Jak pise Piskot.Kdyz ho nevymenis?Muzes treba casem prestat radit? Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.4.2013 , 17:19   Citovat  

forever222 napsal:
Jaké značky a označení jsou originál tlumiče ? Úsměv A jaké tlumiče by jste dopuručili nové ? Úsměv

Minule jsem se ptal jak s tlumičema ohledně snížení auta. Myslím ale že jsou rady co mi kluci daly platné i pro nesnížená auta:
odkaz

Originální by měly prej stát kolem 30 tisíc, takže nejlepší řešení jsou nejspíš tlumiče KYB.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.4.2013 , 18:22   Citovat  

Mohl by mi někdo doporučit reproduktory kterýma můžu vyměnit ty Bose co jsou v autě? Chtěl bych je všechny vyměnit, ale nevím po jakých parametrech nových repro se mám dívat (hloubka, průměr, 2 pásmový, 3 pásmový atd.).

Má smysl objednat v Hondě nové originály? To bude asi pálka co? Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2013 , 18:51   Citovat  

Zkus se zeptat tutý dívky to mi hlava nebere tudy odkaz
Mám pocit že už někdy reprák v autě slyšela Se stydím

Osobně časem pujdu cestou repra, který pujdou do stavajících otvorů, nejlépe jednopásmových.
Sub mi hučí vzadu na platě a mít výškáč u nohou je na palici...
Výškáč je přísně směrový a proto by měl být umístěn ve výšce uší a směřován přímo na ně, proto je blbost mít na střeďácích u nohou.
Sub naopak směrový není a proto je "jedno" kam ho plácneš (hodně obrazně řečeno), proto ten co je na platě bych maximálně nahradil, ale necpal bych ho na střeďák, když už ho v autě mám.
Proto nejdůležitější je střeďák (tvoří většinu hudby co poslouchám), který by se v ideálním stavu neměl snažit o středovýškáč/středobas, doplněn o samostatný výškáče a sub + vyhýbku (nejlepe na konkrétní repro sestavu spočítanou). Tohle řešení si ale žádá víc financí a víc práce.

A může se ti stát i pokud koupíš repro za pár koru, tak můžou hrát hůř jak ty Boše co tam chrčí teď, protože pokud u bose neparacuji totalní dementi (což někdy ten pocit mám) tak celou kombinaci radia, zesiku, eq, repro napočítali aby si sestava padla.

Takže to zkus prokonzultovat s paní viz. odkaz an ejlepší by bylo mít na výběr z více možností který by si měl fyzicky na odzkoušení je to dobrý

Hlavně z toho nezbastli něco, co jsem potkal ve čtvrtek na srazu u Chodova, kde hučelo, dunělo něco, co dřív byla prelude a dotyčný to tam ještě osolil, aby mi dokázal že to hraje hůř, jak muj microsystemek od aiwi který používam jen na buzení zmatenej
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.4.2013 , 19:13   Citovat  

Hmm, no jelikož se v tom vůbec nevyznám a nepotřebuju to nejlepší co existuje, tak bych to právě nejraději chtěl nechat tak jak to pánove z Bose naladili Úsměv Jenže léta se na tom podepsaly a teď to hraje dost blbě.

Zkusím se zeptat pani, jak říkáš Úsměv Dívám se že na jejich stránkách se někdo nedávno ptal na úplně tu stejnou věc Tak to koukám!

Každopádně díky za odkaz!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2013 , 19:15   Citovat  

Na stránkách má i ATR, tak i asi bude vědět Úsměv
   Návrat  
Luky je teď offline  Luky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2013 , 22:26   Citovat  

elpin: urcite ze zeptej na tom odkaze jak pise Bubaak.

Ja mam od Mega1 a Hifila namontovane v Prelude jen samotny repra Ampire bez zesiku a hraje oproti srovnani s Bose v A6G naprosto luxusne Úsměv Vim ze delali Kandikovi ATR , Padamovi CTR a spoustu dalsich. OK
   Návrat  
marek193 je teď offline  marek193
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 15:34   Citovat  

Zdarec chalani
Sedí nápravnice z cupé na sedana?
Je nějaký extra rozdíl mezi nápravami F18B2 a F2OB6?
   Návrat  
s.c.a.r.a.b.e.u.s. je teď offline  s.c.a.r.a.b.e.u.s.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 18:25   Citovat  

Zdravím!

Sháním na svého Akouše motorek zamykání - vlevo vpředu u řidiče. Accord je ročník 2002, 6.gen (CG, CK). Věděl by někdo o něčem?

Díky!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 21:45   Citovat  

tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 22:22   Citovat  

Bubáku díky za odkaz, ale těm už jsem psal. Mrk Zatím bez odezvy Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 23:09   Citovat  

Má obliba naší D1 je na úplně novém levelu. Tak dlouho to na ní hopsalo a hopsalo a hopsalo, až mi vyhopsala jedna svorka z baterky naštvanej Ještě k tomu po ní jet v pátek... na trase Praha - Brno jsem stál ve čtyřech kolonách.

Apropo, jak jsem tak pořád řadil 1, 2, 1, 2, všiml jsem si že se z převodovky po přeřazení z 1 na 2 ozývá takové tlumené bouchnutí. Něco jako když v kufru lítá petka s colou a bouchá do tapecu. Dělá to jen z 1 na 2. Pozorujete to taky? Čím to může být? kuky kuk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2013 , 12:11   Citovat  

Ještě dotaz, kdo máte originál Bose rádio na kazety, když zmáčknete tlačítko Tape/CD ukáže se na displeji něco?

Dík!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 10:58   Citovat  

Nikdo nemá originál rádio? Smutný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.5.2013 , 15:55   Citovat  

marek193 napsal:
čuste. Nutně sháním přední nápravnici na F20B6 r.v. 99 v dobrém stavu za příznivé peníze a hlavně nezhnilou jak mám já Smutný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.5.2013 , 15:56   Citovat  

NUTNĚ NUTNĚ NUTNĚ NUTNĚ NUTNĚ NUTNĚ NUTNĚ NUTNĚ
marek193 napsal:
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.5.2013 , 15:59   Citovat  

tudy odkaz
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.5.2013 , 16:54   Citovat  

Cau vrzalisti,

vzhledem k tomu ze vrzani spojky ani po otepleni neprestalo vtrhl jsem se na hlubsi kontrolu a nasledne opravu. Zda se, ze se zadarilo, tak jsem si rekl ze se podelim a treba tim nekomu pomuzu. Takze jsou tu minimalne tri mozne zdroje: hlavni spojkovy valec, pomocny valec a vypinaci vydlicka.

Hlavni valec: vlezte si k pedalu spojky a odelejte spoj pedal vs tahlo valce. Oddelejte prachovku a ocistete vsechno kolem. Kdyz mrknete poradne dovnitr podel toho tahla co leze dovnitr valce, uvidite segrovku. Tu odstrante. Zajistuje kryci plisek a ten zas brani vyskoceni pistku, ktery ve valci tvori tlak. Bacha, je tam tlak a veskery obsah co je v nadrzce vam vytece do auta, kdyz ten pistek vyndate. Takze si nachystejte hodne hader nebo se hodne snazte at vam nevyskoci Velmi šťastný Kazdopadne po odstarneni te segrovky pujde vydelat to tahlo s tim ze pistek zustane uvnitr. Teda mozna ne, protoze ho tlak pozene ven. Da se to udrzet prstem. Pak uz staci namazat treci plochu pistek/tahlo grafitkou. Je to jakoby kulicka co tlaci na dulek, ve kterem je ulozena. Me to vrzalo tam. Po namazani je to OK. Musel jsme teda jeste dolit DOT4ku a odvzdusnit.

Pomocny valec: me osobne nezlobil. Plati to spis pro starsi hondice. Tam udajne staci ocistit a pretesnit. Pokud tam bude, coz nevim, stejny spoj jak u hlavniho valce bude to zrejmne stejne jednoduse resitelna oprava.

Vydlicka: tak je to prus.r. Bez rozpuleni se tam proste nedostanete. Vetsinou to vrze v miste, kde se vydlicka opira. Je to vlastne takova kolibka/houpacka kdo nevi jak to vypada. Na jedne strane tlaci hydraulika. Ve prostred se to opira a na druhe strane to hejbe s loziskem. No a proste tam kde se ta vydla opira to vrze. Bez shozeni prevodovky zbyva jedina moznost. Striknout tam wdcko nebo silikonovej olej. Ale opatrne at si nenamazete spojku naštvanej Kdyz sundate prachovku od vydlicky a strcite tam prst. Po Prave strane ucitite takovou boulicku. Tak na tom miste akorat z druhe strany je bod, kde se ta vydla opira o takovou kulicku. Proto ta boula... Tak tam to namazat (tedy z leve strany kdyz mate hlavu v motoru). Idealne sprej s trubickou at to necakate vsude mozne... Pro upresneni je na te strane kde se to ma prostriknout nahlecena takova dratova pruzinka.

Tak, praci zdar...
   Návrat  
forever222 je teď offline  forever222
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.5.2013 , 22:05   Citovat  

jak je oranžový kroužek kolem zapalovače cigaret tak má svitit? Úsměv jestli ano jak se dostanu na vyměnu ? Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.5.2013 , 22:15   Citovat  

Bubaak napsal:
https://www.honda-club.cz/forum/viewtopic.php?p=886047#886047

jo jo vím díky. Zatím sháním indi vindi kdekoliv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2013 , 8:16   Citovat  

elpin napsal:
Nikdo nemá originál rádio? Smutný

Dnes jsem to zkoumal a rádio nepsalo žádnou informaci "CD/AUX" prostě to tam skočilo, ale teď mám rádio celé rozhozené (měl jsem totál vybitou baterku) to mi hlava nebere
Jsem teda CeDař Se stydím

Dotaz, jak jste na tom s jízdníma vlastnostma na vodě? Přetáčivost, nedotáčivost, nebo drží kde má? to mi hlava nebere
Nejvíc mě zajímaj ryhlý a táhlý zatáčky to mi hlava nebere

V určitých zatáčkách (sjezdy z dálnic) měla tendenci letět zadkem napřed, ale dneska mi utekl zadek na jížní spojce mezi spořilovem a lanovým mostem (směr čerňák) při 120 to mi hlava nebere
   Návrat  
handsome je teď offline  handsome
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.5.2013 , 9:13   Citovat  

forever222 napsal:
jak je oranžový kroužek kolem zapalovače cigaret tak má svitit? Úsměv jestli ano jak se dostanu na vyměnu ? Úsměv

Odstrániš ten dekoračný plast, ktorý ide okolo páky a schránok, stačí ho vyklpiť smerom hore pri páke a pri hornej časti ako je palubovka ho potiahnuť smerom k sebe (nie smerom hore). Potom už len vymontuješ 4 skrutky, ktoré držia ten druhý plast, na ktorom je upevnený aj zapaľovač a popolník, povytiahneš, odpojíš 3 káble (dva do zapaľovača, z toho jeden je napájanie a druhý je svetlo, a posledný je osvetlenie popolníka) žiarovka tam ide klasická taká tá malinká 1,2W myslím.
Veľa sťatia přátele
   Návrat  
DEIMOR je teď offline  DEIMOR
PříspěvekZaslal: 3.5.2013 , 10:58   Citovat  

Zdravím mám jednu technickou otázku bude mě pasovat Rozpěrná tyč pro: HONDA Accord VI na HONDA Accord V ??
Děkuji..
zde ji chci koupit - tudy odkaz

Psal jsem i výrobci tak čekám jen na odpověď a když nebude tak by neměl být problém ji podle jejich inzerátu udělat.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2013 , 11:19   Citovat  

Obávám se že ne, protože se jedná o zcela odlišný auta to mi hlava nebere
Můžu ti zaměřit vzdálenost mezi tlumiči a udělat fotku uchycení... ale bude to zbytečný Mr. Green
Zkus se zeptat třeba: tudy odkaz zda ti nesežene přímo na tvoje auto...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.5.2013 , 11:47   Citovat  

Deimor:

Koukal jsem na ten odkaz, na ty vzpěrné tyče. Člověče já bych je asi od tohohle výrobce nekoupil. Za prvé nevidím nikde, že by to mělo homologaci (až tě fíci pošlou na kontrolu tak by ses mohl divit) a za druhé mi přijde divné používat jeklový profil (obdélník) pro namáhání na vzpěr a ještě ke všemu delší stranou dolů (kdyby byl otočený o 90°tak ok, ale takhle? Ble ), zkus se ještě podívat nenajdeš-li něco lepšího Mrk.

Jak na to tak chvíli koukám, tak ten člověk toho asi obecně moc o konstrukci neví, protože přenesené síly vyvolají u uložení tyče tendenci rotovat kolem osy tlumiče, resp. kolem středového bodu uložení. Včechny kvalitní rozpěrné tyče jsou konstruovány tak, aby do uložení přenášely síly symetricky...

Edit2: To co tu postnul Bubaak vypadá hodně dobře. A cena je jen o 400kč vyšší. Úsměv
   Návrat  
DEIMOR je teď offline  DEIMOR
PříspěvekZaslal: 3.5.2013 , 13:11   Citovat  

s.c.a.r.a.b.e.u.s. napsal:
Deimor:

Koukal jsem na ten odkaz, na ty vzpěrné tyče. Člověče já bych je asi od tohohle výrobce nekoupil. Za prvé nevidím nikde, že by to mělo homologaci (až tě fíci pošlou na kontrolu tak by ses mohl divit) a za druhé mi přijde divné používat jeklový profil (obdélník) pro namáhání na vzpěr a ještě ke všemu delší stranou dolů (kdyby byl otočený o 90°tak ok, ale takhle? Ble ), zkus se ještě podívat nenajdeš-li něco lepšího Mrk.

Jak na to tak chvíli koukám, tak ten člověk toho asi obecně moc o konstrukci neví, protože přenesené síly vyvolají u uložení tyče tendenci rotovat kolem osy tlumiče, resp. kolem středového bodu uložení. Včechny kvalitní rozpěrné tyče jsou konstruovány tak, aby do uložení přenášely síly symetricky...

Edit2: To co tu postnul Bubaak vypadá hodně dobře. A cena je jen o 400kč vyšší. Úsměv

Jo díky za info už jsem se díval.našel jsem ještě tyhle no nevím..

tudy odkaz

tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 88, 89, 90 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina