Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic, Accord, CR-V nebo koncernové auto?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 5
Jumbo je teď offline  Jumbo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 14:19   Citovat  

Každopádně - ropáky tu asi řešit nebudeme, s tím mým nájezdem by to bylo pro nás nejspíš dost kontraproduktivní, je sice hezké, že je člověk se spotřebou úplně jinde než u benzínu, ale ruku na srdce, když se na ropě něco začne kazit, tak se většinou mluví o vstřikách či turbíně a případné opravy nakonec zvednou cenu za ujetý kilometr minimálně na výši ceny za km u benzínu, je tak? Navíc mám rád hondí motory!!! přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 14:37   Citovat  

Jumbo napsal:
Každopádně - ropáky tu asi řešit nebudeme, s tím mým nájezdem by to bylo pro nás nejspíš dost kontraproduktivní, je sice hezké, že je člověk se spotřebou úplně jinde než u benzínu, ale ruku na srdce, když se na ropě něco začne kazit, tak se většinou mluví o vstřikách či turbíně a případné opravy nakonec zvednou cenu za ujetý kilometr minimálně na výši ceny za km u benzínu, je tak? Navíc mám rád hondí motory!!! přátele

Taky jsem spíš benzinovej, ale tehdy jsem jezdil 1 autem 60tkm a manželka druhym ještě 30tkm ročně.
Teď máme obě benzinové a to i když máme nájezd minimálně 20tkm na auto na rok. S náklady jsem na tom stejně, jak s ropákem, jen to nejsou takový žihadla Velmi šťastný Ufo s 1,4 cca 6,5 a mitsu space wagon 2,4(110kW) s průměrem 8,5. Ale C7.g s 1,6 by pro tebe nemusela být špatná volba. U 8.g bych se bál, že v rámci tvého rozpočtu to budou jen první ročníky, kde se těch chybek vyskytovalo víc.
   Návrat  
Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.4.2013 , 15:10   Citovat  

Mam C7g poface(2005) 1.6 a jsem spokojenej. Zere celkem v klidu, v zime za necelejch 8 a v lete kolem 6ti. Jizda hlavne po meste. Kdyz jsem v lete jel na dovcu tak prumerna spotreba po 2000 kilometrech byla 5.1l/100km. Auto v nizsich rychlostech tichy, dalnicnich 130 je uz hluk slyset(mam ale dost hlucny pneumatiky). Je prostorny jak blazen. Kufr neni sice nic extra, ale ve sve tride prumer. Mam ho rok a za tu dobu jsem menil jen sterace, zarovky H1 a olej. Sviznej je taky celkem(nebojim se peedjizdeni:) )
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 9:51   Citovat  

BunGee napsal:
Mam C7g poface(2005) 1.6 a jsem spokojenej. Zere celkem v klidu, v zime za necelejch 8 a v lete kolem 6ti. Jizda hlavne po meste. Kdyz jsem v lete jel na dovcu tak prumerna spotreba po 2000 kilometrech byla 5.1l/100km. Auto v nizsich rychlostech tichy, dalnicnich 130 je uz hluk slyset(mam ale dost hlucny pneumatiky). Je prostorny jak blazen. Kufr neni sice nic extra, ale ve sve tride prumer. Mam ho rok a za tu dobu jsem menil jen sterace, zarovky H1 a olej. Sviznej je taky celkem(nebojim se peedjizdeni:) )

Tenhle model se mi začíná čím dál více líbit. Dokonce i ženě šuk je to dobrý
Chtělo by ho to však vidět na vlastní bulvy a svézt se
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 9:52   Citovat  

Doktor napsal:
podle najezdu a pozadavku bych vzal asi toho civica 5D 1,6 poFL 04-05 s co nejmensim najezdem (u Hondy zvlast plati cim mensi tim drazsi), to auto je uvnitr hodne prostorny a kufr taky, nezere to (priklad, pekna vonafka Úsměv tudy odkaz )

btw je ufo vzadu prostorny stejne jako 7g?

Asi jsem se zamiloval! Zrovna tahle v inzerátu vypadá fakt jak nový auto je to dobrý
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2013 , 9:55   Citovat  

Jumbo napsal:
Tenhle model se mi začíná čím dál více líbit. Dokonce i ženě šuk je to dobrý
Chtělo by ho to však vidět na vlastní bulvy a svézt se

Nejhezčí je v modrý metalíze, nebo červenej, popřípadě tmavě šedej poface Velmi šťastný
Jinak ještě jsem si vzpomněl na nectnost(stejná u 7.g i 8.g) při dešti se po zvednutí 5 dveří dobře valí voda směrem kufr a za krk HaHaaa a také při pootevřených okýnkách za deště zatéká dovnitř. To mě jako kouř fakt irituje a asi buku kupovat ofuky.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2013 , 15:02   Citovat  

Nikdo mi tu zatím nenapsal nic k CR-Véčkům... Bueee
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2013 , 19:06   Citovat  

A co třeba přímého konkurenta Civica 7g, Corolla e12 s benzínovým 1.4/1.6?
tudy odkaz
   Návrat  
wokrhlak je teď offline  wokrhlak
PříspěvekZaslal: 27.4.2013 , 20:49   Citovat  

acco 2,4 TOURER do 9 litru se vejdeš i na kratčich trasach tvojim stylem jizdy jak pišeš do kufru bisi soupravu naskladaš neskutečně pohodlny na dalši trasy hlavně vpředu vzadu budou mit děcka tady dost prostoru perfektně tichy i na dalnici ve vyšších rychlostech (200km/h) ohledně dilu co 150 tis čepy + kosti stabilizatoru co 250 spojka, při klidnym ježděni jinak filtry, olej,brzdy, pneumatiky, kapalina do ostřikovačů Velmi šťastný prostě z meho pohledu perfektni auto nevim jake konkretni priority maš ale je to hodně dobré autko.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 3:09   Citovat  

tudy odkaz

Takovýhle Civic nikdo nevlastní? Jaké jsou zkušenosti s 1.8 i-VTEC, jak je to prostorné auto a co kuférek?
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 4:28   Citovat  

Ale ano, tu na H-C ho ma Hlavator Mrk
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 7:38   Citovat  

Jumbo napsal:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/honda/civic/12420913?goFrom=list

Takovýhle Civic nikdo nevlastní? Jaké jsou zkušenosti s 1.8 i-VTEC, jak je to prostorné auto a co kuférek?

A pak taky:
tudy Petr 78
tudy Gotchi
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 12:09   Citovat  

Jumbo napsal:
Ahoj dobří lidé,

na podzim přijde k řešení nové rodinné auto, jsme v současné době 4 člená rodina - 2 prckové 5 + 2,5 roku...
Připíši rovnou náš teoretický nájezd:
ráno start - odjezd 3 km do města z kopce s dětmi do školky
od školky 1,5 km dojezd do práce
odpoledne to samé + po cestě nákup
1-2x týdně cesta 40 km za kapelou + 40 zpět
4x měsíčně cesta 100 km za nákupy + 100 zpět
max. 6x ročně cesta za tchýní 110 km
občas přejezd na nějaký konzert či hraní s kapelou...
měsíčně tedy najezdíme max. 1.000 km

Úplně nutně mega velký kufr není nutností - kočárek nevozíme. Max. že bychom vozili nějaké kola. O dovolených v Chorvatsku či jinde zatím neuvažujeme - děti jsou zatím malé. Avšak když spolehlivě převezu celou bicí soupravu, tak jedině dobře meetallll

Má představa je také taková, aby nás auto dalších 5 let spolehlivě vozilo s minimálně vynaloženým úsilím do oprav. Samozřejmě mezi opravy nepočítám výměny destiček, oleje apod...Jezdím s rodinou bezpečně, bez nehod, hlídám si okolí, takže otázku bezpečnosti neberu tolik v potaz, nicméně člověk nikdy neví, kdy přiletí nějaký magor, že...

Prostředky na auto ve výši max. 200k.
Tak teoreticky vybírám z:
Honda Accord - r.v. 2004 - 2006 - kombík či sedan. V motorizaci mám absolutně nejasno, nevím zda-li s mým nájezdem má vůbec smysl uvažovat o naftě? Moc se mi líbí ve verzi Type-S, ale děsí mě spotřeba...

Honda Civic - 7G nebo 8G

Honda CR-V - absolutně netuším v jaké generaci, nicméně líbí se nám nejvíc ta v současné době předposlední, nicméně cenovka neodpovídá rozpočtu, takže se poohlížím spíše po 2.generaci. Kde jsem slyšel, že jsou problémy s nápravou?

Anebo nějaké koncernové auto - VW Passat, Škoda Octavia, Audi A4, Ford Mondeo či BMW 320?

Můžu znát vaše názory na výše uvedené, jak si stojí v poruchovosti Hondy vúči koncernům a ostatním výrobcům? Slyším opravdu různé názory, že koncern se sice sype, ale jsou levné ND a že Honda se sice tak nesype, ale poté když už ano, jsou ND brutálně drahé a že dokonce pro nějaké modely neexistuje druhovýroba ND?

Pokud by přišel na řadu benzín, velmi mě láká myšlenka předělání na etanol, nicméně se zdá, že uvést do spolehlivé praxe ježdění na etanol je stále spousta laborování a nejistot.

Ohledně spotřeby - u benzínu bych akceptoval do 8l / 100km v průměru maximálně.

Mockrát vám děkuji za plodnou diskuzi! Úsměv

Ahoj, osobne bych volil Accord Tourer a jedine naftu, benziny jsou nenazrany, pocitej s deseti litry, pokud nekdo tvrdi opak, tak nejezdi vic jak 80 ani na dalnici..nafta se vyplati i pri tomhle najezdu, pokud se umis k autu chovat, nebude koor u 2.2nafty Honda zadnej problem. Auto je to velmi dobre, ale nicim nenadchne, je strohe, necekej zadne vychytavky a dalsi veci, na ktere jsme zvykli z koncernovych aut. Jinak je velmi spolehlive a ceny ND nejsou nijak drasticke, pokud mas kontakty, mas vzdy nekde nejake slevy a ceny nejsou o nic horsi nez u nejaky dvojkovy oktavky..

Kazdopadne tourer, do sedanu nic nedas, spatny pristup do kufru a velikostne taky nic moc..pokud prekousnes design toureru (vec vkusu) tak je volba jasna..

Co se tyce koncernu, posledni dobre kusy jsou Octavia 1.generace 1.9TDi poface, to je vicemen jedno z nejlepsich aut vubec, dale treba Passat B5.5 (facelift,posledni nez se zacli delat ty novy s 2.0TDI ty nebrat ani zadarmo) ale vseobecnej problem je s tim, ze je to oblibene auto, sehnat dobry kus je dnes jiz prakticky nerealne, i v Nemecku, protoze Nemec ho zase neproda, pokud ma malo najeto..u nas cokoliv pod 200 000km je nesmysl..navic trpi podvozkove komponenty a vsichni cipujou atd...zkratka sazka do loterie.

Takze Accord Tourer 2.2i-CTDI (nebo jak se to pise) a idealne poface a s nejakou lepsi vybavou, exekutive apod...v sestikvaltu a mas vystarano, cenove by ses mel vejit...tohle auto je jeste poctivy japonsky zelezo vicemene Mrk

Co se tyce Civicu tak u vsech je problem s mistem, vevnitr je to auto opravdu hodne male a o kufru nemluve, zkratka bych ho ani neresil pokud mas rodinu atd jinak samozrejme auto super.
Mondeo spatny, ty TDCIcka jsou docela nenazrany a dost poruchovy a celkove Ford mi nic nerika, ikdyz prostorove je to extrem, vetsi auto uvnitr jsem snad nevidel v tyhle kategorii..
Audi A4 to same jako Passar ale priprav se na brutalni ceny ND.
BMW 320D je dobre auto, ale treba e46ka je uvnitr priserne mala a ceny servisu a ND nejsou zrovna privetive, jinak pokud bys koupil v dobrem stavu, je to tez dobre auto..jen hodne hodne male..

Takze..Accord Toure Velmi šťastný
   Návrat  
mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 12:39   Citovat  

cocks napsal:
Ahoj, osobne bych volil Accord Tourer a jedine naftu, benziny jsou nenazrany, pocitej s deseti litry, pokud nekdo tvrdi opak, tak nejezdi vic jak 80 ani na dalnici..nafta se vyplati i pri tomhle najezdu, pokud se umis k autu chovat, nebude koor u 2.2nafty Honda zadnej problem. Auto je to velmi dobre, ale nicim nenadchne, je strohe, necekej zadne vychytavky a dalsi veci, na ktere jsme zvykli z koncernovych aut. Jinak je velmi spolehlive a ceny ND nejsou nijak drasticke, pokud mas kontakty, mas vzdy nekde nejake slevy a ceny nejsou o nic horsi nez u nejaky dvojkovy oktavky..

Kazdopadne tourer, do sedanu nic nedas, spatny pristup do kufru a velikostne taky nic moc..pokud prekousnes design toureru (vec vkusu) tak je volba jasna..

Co se tyce koncernu, posledni dobre kusy jsou Octavia 1.generace 1.9TDi poface, to je vicemen jedno z nejlepsich aut vubec, dale treba Passat B5.5 (facelift,posledni nez se zacli delat ty novy s 2.0TDI ty nebrat ani zadarmo) ale vseobecnej problem je s tim, ze je to oblibene auto, sehnat dobry kus je dnes jiz prakticky nerealne, i v Nemecku, protoze Nemec ho zase neproda, pokud ma malo najeto..u nas cokoliv pod 200 000km je nesmysl..navic trpi podvozkove komponenty a vsichni cipujou atd...zkratka sazka do loterie.

Takze Accord Tourer 2.2i-CTDI (nebo jak se to pise) a idealne poface a s nejakou lepsi vybavou, exekutive apod...v sestikvaltu a mas vystarano, cenove by ses mel vejit...tohle auto je jeste poctivy japonsky zelezo vicemene Mrk

Co se tyce Civicu tak u vsech je problem s mistem, vevnitr je to auto opravdu hodne male a o kufru nemluve, zkratka bych ho ani neresil pokud mas rodinu atd jinak samozrejme auto super.
Mondeo spatny, ty TDCIcka jsou docela nenazrany a dost poruchovy a celkove Ford mi nic nerika, ikdyz prostorove je to extrem, vetsi auto uvnitr jsem snad nevidel v tyhle kategorii..
Audi A4 to same jako Passar ale priprav se na brutalni ceny ND.
BMW 320D je dobre auto, ale treba e46ka je uvnitr priserne mala a ceny servisu a ND nejsou zrovna privetive, jinak pokud bys koupil v dobrem stavu, je to tez dobre auto..jen hodne hodne male..

Takze..Accord Toure Velmi šťastný
S tím BMW(E46) máš pravdu. Jen dodám ,že spotřeba je srovnatelná s Oktavkou 1,9tdi , ale má to zadní náhon. Né že by to byla nevýhoda ale kolega se málem vysekal, když v zatáčce na mokru zapoměl, že má vyplou stabilizaci. Ale naštěstí bylo v poli bláto.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 13:08   Citovat  

Jumbo napsal:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/honda/civic/12420913?goFrom=list

Já za sebe můžu 1,8 i-VTEC vřele doporučit.
Pro tvůj jízdní režim ideální motor. I při těch krátkých popojížďkách nebude problém s rychlým ohřátím motoru (na provozní teplotu se i v mrazech dostane po max. 2 km) a se spotřebou se při používání mozku za volantem nedostaneš přes 8L.
Dálky se dají jezdit pod 6L a nejsi brzda provozu.
Šestý rychlostní stupeň je moc příjemná věc a využiješ ho i na okreskách.
Když podržíš motor v otáčkách, tak těch 140 koní postačuje pro rychlé a bezpečné předjetí.
Zkrátka univerzální motor - umožňuje jezdit klidně, pohodlně a s neuvěřitelnou spotřebou (vzhledem k obsahu a výkonu) a když je potřeba jet nebo předjet rychle, tak to není problém - nějaké koně v zásobě vždycky jsou.

Co se týká spolehlivosti motoru.
Dnes mám auto přesně rok, najezdil jsem na něm 10 000 km v každodenním provozu a měnil jsem jenom olej. Ani nebylo potřeba dolévat.

Jinak sedan je oproti ufonovi pohodlnější, tišší a má větší rozvor (dokonce o 2cm větší než Acco 7G), ale není bohužel tak praktický. Kufr má sice dost velkej, ale díky menšímu víku hůř přístupnej. Jo a nemá Magic Seat. To je u ufona geniální věc.

Doporučuju si vyzkoušet jak ufona tak sedana, abys na vlastní oči viděl rozdíly v praktičnosti. Jinak obě auta s motorem R18A2 budou skvělá volba pro tvoje popojížďky. je to dobrý
A navíc se nebudeš muset bát nechat je zaparkované přes noc venku jako u koncernu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 13:17   Citovat  

cocks:
V podstatě souhlas je to dobrý
Ale nejsem si jistý jestli ten nafťák nebude trpět při takových popojížďkách.
A vůbec je nesmysl pořizovat nafťáka při ročním nájezdu do 20 000km. To se prostě nevyplatí s ohledem na celkové provozní náklady a zvýšené riziko co se může pokazit - i v důsledku častých krátkých tras.
A taky nevím jestli má smysl vozit víc než 90% nájezdu prázdný obrovský kufr. Jak často ho naplní?
Tu bicí soupravu naloží v pohodě i do C8G ufona, když nepoveze i děti.
   Návrat  
Newtom je teď offline  Newtom
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 13:18   Citovat  

Mám s 2.4 dlouhodobě 9L a rozhodně pod 80 na dálnici nejezdím Úsměv . Dokonce bych řekl, že z 80% jezdím město a krátké trasy. Samozřejmě jezdím s rozumem, ne brzda plyn, ale když mám chuť, auto protáhnu, a to auto mi dělá chutě i po třech letech Mrk. Mám ale ověřeno, že spotřeba hodně záleží na volbě disků. Jezdil jsem v zimě origo 16" s prům. spotřebou 9L. Na léto 18", hmotnost srovnatelná a stejná spotřeba. Teď jsem jezdil první zimu na origo 17" a spotřeba se přibížila k 10L. Toť mé postřehy.

Každopádně pokud bych řešil Tourera, dal bych do něj plyn. Co se týká cen dílů, druhovýroba je a ceny nejsou nijak strašné. Pokud by tě zajímaly mé další zkušenosti s A7G 2.4, pisni SZ.
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 15:50   Citovat  

No je pravda, že bicí sestavu převezeš asi jenom v Accordu Combi, se sedanem jsem musel vždycky na dvakrát, ale taky záleží, jakou bicí sestavu máš žeano Úsměv
Osobně bych volil také Accorda nejlépe 2.4 a zplynovat meetallll OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 16:58   Citovat  

mimozo napsal:
S tím BMW(E46) máš pravdu. Jen dodám ,že spotřeba je srovnatelná s Oktavkou 1,9tdi , ale má to zadní náhon. Né že by to byla nevýhoda ale kolega se málem vysekal, když v zatáčce na mokru zapoměl, že má vyplou stabilizaci. Ale naštěstí bylo v poli bláto.

Me to vadilo jen v zime..na zadek musely vraniky a pytel do kufru..jinak auto dobry, hlavne ta 320 krasne jede, da se tocit pomalu jak benzin..jen je zvyseny riziko v tom, ze je to zadek, tudiz dalsi dily navic..kardan atd..a spotreba je zhruba o litr vyssi nez u oktavky..ta jezdi dejme tomu za pet, tohle za sest..ale s odpovidajici dynamikou Úsměv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 18:08   Citovat  

Jo,jo, s Tourerem jsem měl teď opakovaně 10l na 100km.. Asi se na spotřebě trochu podepsalo vyhánění pavouků po zimě a prázdné silnice. Dálnice u Tábora - kromě začátku to pod 210 tacho nešlo.. A pak krásná silnice Sloup - Jin. Hradec - z vesnice za dva, plneeej, tři, čtyři a k pětce jsem se do další obce nedostal... Úsměv
   Návrat  
ICE.J je teď offline  ICE.J
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 18:51   Citovat  

Dle mého by byl ideální Civic 8g 1,8 i-Vtec OK třeba něco takovýho: tudy odkaz Úsměv
   Návrat  
Tranďák je teď offline  Tranďák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 20:57   Citovat  

Osobně doporučuji Acco 7g Tourer. Mám 2.0 a stačí to. Sice 2.4 je určtě lepší , ale 2.0 fakt stačí. Já mám dlouhodobě 8.0 - 8.5 l/100 km. Těd dokonce (cesta Bratislava ,v Bratislavě , cesta zpět ) jsem jel za nějakých7.5 Mrk
   Návrat  
AccoJDM je teď offline  AccoJDM
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 21:09   Citovat  

Tranďák napsal:
Osobně doporučuji Acco 7g Tourer. Mám 2.0 a stačí to. Sice 2.4 je určtě lepší , ale 2.0 fakt stačí. Já mám dlouhodobě 8.0 - 8.5 l/100 km. Těd dokonce (cesta Bratislava ,v Bratislavě , cesta zpět ) jsem jel za nějakých7.5 Mrk

Kdyz Acco 7g,tak nez 2,0 tak radeji tu 2,4...Spotreba skoro stejna a svezeni taky jine!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 21:59   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo,jo, s Tourerem jsem měl teď opakovaně 10l na 100km.. Asi se na spotřebě trochu podepsalo vyhánění pavouků po zimě a prázdné silnice. Dálnice u Tábora - kromě začátku to pod 210 tacho nešlo.. A pak krásná silnice Sloup - Jin. Hradec - z vesnice za dva, plneeej, tři, čtyři a k pětce jsem se do další obce nedostal... Úsměv

Teda, že se Hellbi přizná...to bych nečekal Úsměv Je ot jednoduchý..naftě můžeš stát na krku a furt nejdeš přes určitou hranici..ale u benzínu mi čím dál víc vadí, že pořád šteluju pedál, abych náhodou neměl těžkou nohu a neustále hypnotizuju stav paliva, což m idost vadí...natankuješ za litr a můžeš to mít hned pryč, kdežto u nafty se nemusí hlídat a pořád víš, že najedeš bez problému tolik a tolik...teď jsme třeba do Passatu 4.generace tankoval 80litrů nafty a točil Ansbach-Jičín-Ansbach a sežralo to ani ne půl nádrže a to byla furt podlaha..tohle udělat s benzínem tak ani nedojedu domů natož zpět..
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 22:04  Naposledy upravil Hellborn dne 28.4.2013 , 22:06, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

cocks napsal:
Teda, že se Hellbi přizná...to bych nečekal Úsměv Je ot jednoduchý..naftě můžeš stát na krku a furt nejdeš přes určitou hranici..ale u benzínu mi čím dál víc vadí, že pořád šteluju pedál, abych náhodou neměl těžkou nohu a neustále hypnotizuju stav paliva, což m idost vadí...natankuješ za litr a můžeš to mít hned pryč, kdežto u nafty se nemusí hlídat a pořád víš, že najedeš bez problému tolik a tolik...teď jsme třeba do Passatu 4.generace tankoval 80litrů nafty a točil Ansbach-Jičín-Ansbach a sežralo to ani ne půl nádrže a to byla furt podlaha..tohle udělat s benzínem tak ani nedojedu domů natož zpět..

Já se nikdy netajil tím, že jezdím za 9l a víc (dálnice tempomat 150, okresky +/- 120). Teď jsem mu šplapal mírně víc a spotřeba byla jen o litr vyšší... Velmi šťastný Na druhou stranu Kandík jezdil s naftou za 7l a rozdíl 2l mi zas tak velký nepřijde vzhledem třeba k tomu,že na naftě víc trpí poloosy, na větší servis by měla jí častěji (Alda říkal něco o 40tis.km, kdežto benzín po 120tis. - to by mě čekal další za 9let) apod...

Bohužel můj otec ještě nikdy nevyjel v Accu celou nádrž (vždy posledních 100-200km lítám já), takže zatím nejnižší spotřeba Accorda je asi 8.3l.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 22:05   Citovat  

Petr 78 napsal:
cocks:
V podstatě souhlas je to dobrý
Ale nejsem si jistý jestli ten nafťák nebude trpět při takových popojížďkách.
A vůbec je nesmysl pořizovat nafťáka při ročním nájezdu do 20 000km. To se prostě nevyplatí s ohledem na celkové provozní náklady a zvýšené riziko co se může pokazit - i v důsledku častých krátkých tras.
A taky nevím jestli má smysl vozit víc než 90% nájezdu prázdný obrovský kufr. Jak často ho naplní?
Tu bicí soupravu naloží v pohodě i do C8G ufona, když nepoveze i děti.

No trpět netrpět...jde o to nastartovat a počkat alespoň minutu a pak mu nedávat hned za uši...víc bych to neřešil a to jsem pedant na studený motory...benzín trpí víceméně stejně, jen se trochu rychleji ohřívá, ale nepřijde mi, že by to bylo nějak markantní.. A nesmysl to není...př koupi novýho auta možná, ale u ojetiny nikoliv (můj názor) když už kupuju auto, tak si radši připravím trochu víc, 30 000 atp není zas takovej rozdíl, kdž pak vždycky natankuješ plnou a jezdíš pomalu měsíc (obrazně řečeno) než když pak stojíš u pumpy obden...navíc se to vždy počítá i z hlediska poruchovosti nafty, což se Honda nafty zas tolik netýká, ze všech stran na ten motor mám jen samý dobrý reference..podle mě není úplně relevantní počítat ty roční nájezdy atd...nafta je nafta...benzín už jen na hraní.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 22:42   Citovat  

Schází se tu opět 2 tábory různých názorů. V čem se nejspíš začínáme shodovat je, že volba půjde nejspíš do Acco Tourer. Auto znám, je prostorné, to je že je to rakev se dá překousnout, jestli má nebo nemá nějaký vychytávky vúči koncernovaným autům to nevím, ale jeho výbava v Exe se mi líbí. Mám tu 2 přátele, kteří ho vlastní v i-CTDI. Pro mě je to vkusný kombík, ač další generace se opticky hondě povedla víc, ale zase už není tak praktický a je samozřejmě mimo můj možný rozpočet. Respetive, víc do než 200k do jetého auta prostě nepůjde. Čím dál víc, ač milovníka spáleného benzínu mne to přitahuje k naftě. Zrovna ten jeden kamarád ho nechal čipnout, projeli jsme se u nás na Libínské sedlo (kam se jezdí vrchy) a musím říct, že se mi těžko věřilo, že jedeme v kombíku a v naftě, protože podřazování a vytáčení nafty je u mne pořád španělská vensnice, ale ejhle - ono to umí! je to dobrý Příjemné překvapení, spotřeba samozřejmě v režimu plný plyn je relativně vysoká, ale proto takové auto neplánuju kupovat a holt si nechám na vúni spáleného benzínu tu radost jen na sezónu, kdy se prostě vytáhne VTEC a je to Velmi šťastný ... V podstatě jsem myslel, že jako argument proti naftě by mohl být ten můj nájezd a krátké jízdy se studeným motorem, nicméně zde v podstatě už je napsáno, že je to skoro jedno přátele Díky zatím lidé za plodnou diskuzi, přesně tak jsem si to představoval. Moje rozhodnutí není ještě stále definitivní a rád si počtu další názory a možnosti. S čím tedy je počítáno (naštěstí už i doma), je, že to prostě bude 100% Honda Je to tam.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 22:54   Citovat  

cocks napsal:
No trpět netrpět...jde o to nastartovat a počkat alespoň minutu a pak mu nedávat hned za uši...víc bych to neřešil a to jsem pedant na studený motory...benzín trpí víceméně stejně, jen se trochu rychleji ohřívá, ale nepřijde mi, že by to bylo nějak markantní...

A to právě jde - za jak dlouho dosáhne motor provozní teploty.
Když budu jezdit s benzíňákem v zimě trasy do 15 km tak se jentaktak ohřeje na provzní teplotu, ale ohřeje se, takže se vysuší kondenzát z výfuku, vypaří benzín z oleje a další věci, které se při krátkých jízdách podílejí na rychlém opotřebení všeho kolem motoru.
Když budu jezdit s nafťákem v zimě do 15 km, tak olej v motoru půjde rychle do kytek, bude se hromadit karbon v motoru, voda ve výfuku atd.....
A to všechno protože se ten motor nedostane na provozní teplotu.

Není to jenom o tom nedávat tomu za studena za uši.....

Já jsem zastáncem benzíňáků a odpůrce nafťáků.
Diesely mi smrdí, nesnáším jejich zvuk a nebaví mě s nima jezdit. Prostě je nemám rád, tak ber můj názor spíš subjektivně Mrk
   Návrat  
whiteno9 je teď offline  whiteno9
PříspěvekZaslal: 28.4.2013 , 23:22   Citovat  

mel jsem resp. mam oba accordy. tourera v nafte a ted 2.4 v sedanu. motorizace se nedaj srovnat, i kdyz zrovna nafta ma uplne jiny prubeh, nez treba koncern, chova se vice jako benzin. jinak bych ani nahodou benzin za naftu nevymenil, to byl taky duvod, proc jsem sel do benzinu. zkus se projet v obou a nemuzes podle me zvolit naftu. pokud te spotreba k 10litrum premluvi, tak bych to spis poslal do plynu. a za me stopro eibach, tourera jsem mel bez nej a strasne se naklani, kdyz jedes trochu svizneji H+
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2013 , 8:38   Citovat  

tudy odkaz

Takže takhle nějak by to mohlo vypadat? 2.4 Type S s LPG? Za kolik bych s tím jezdil a jak je na tom LPG a mými malými trasami? Vadí-nevadí?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic, Accord, CR-V nebo koncernové auto?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina