Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Strana 24 z 33
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.4.2013 , 16:38   Citovat  

infinity napsal:
muze mi nekdo z Vas, kdo jezdi N95 a E85 1:1 vysvetlit ono zazracnou usporu?

at pocitam jak pocitam, uspora je 0,03kč km Velmi šťastný
(vstupni data rozdil ceny paliva 10kc a rozdil spotreby 1 litr...viz priloha)

Takze pri rocnim najezdu 10tkm to je 300kc, coz neni ani na vymenu palivaku Úsměv

kdo ti řekl že metodou 1:1 docílíš nějaké úspory? to mi hlava nebere
Pokud vím tak jsme se v tomhle tématu shodli, že 1:1 je na kiss me
Jediná úspora je full E85
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.5.2013 , 21:11   Citovat  

tak konečně přišlo jaro a mohl jsem přestat michat ečko s benzinem (kvuli lepsimu startovani v mrazech) a jezdim za 2kč na kilometr přesně
za 1000,- naberu 40 l a ujedu 500km
na benzín bych jezdil tak za 2,50 - 2,80kč na kilometr (nutnost tankovat 100oct za min 38kč)
když bych jezdil hooodně slušně, což jsem zatím neměl možnost ( Velmi šťastný ) tak bych se dostal i pod 2kačky

edit: takže když bych za rok ujel dejme tomu (jen) 10000km tak ušetřím minimálně 5tis korun
10000km * 2kč (E85) = 20000kč
10000km * 2,50(N95) = 25000kč
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.5.2013 , 20:05   Citovat  

ethanol forewa Je to tam.
tudy odkaz
ještě že se mě to netýká šuk
a ještě že existuje ten hondaclub, jinak bych o ethanolu věděl kulový je to dobrý
   Návrat  
moriett je teď offline  moriett
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 21:48   Citovat  

ahoj. zkusil jsem do ka7 natankovat asi 15.5L e85 ke zbyvajicim 8L n95, bez uprav. prvnich asi 50km se ctyrmi starty ok, zadna zmena, snad jen znatelne klidnejsi volnobeh. druhy den si toho vsimla ecu (lambda poplach) a check engine se rozsvitil, od te doby zerejako tank coz je mozna nakonec dobre protoze tam toho paliva cpe vic a nejede na tak chudou smes jako predchozi den na puvodni mape. motor je o poznani klidnejsi nez na benzin, nevydava pazvuky a je kultivovanejsi ale je to mozna tim ze nemam rozbor na natural ktery bezne tankuji Úsměv v closed loop modu ma lepsi zatah, staci jen trochu hnout pedalem a odezva je okamzita. motor ve vyfuku vic slysim, jednotlive vybuchy a to jeasi zpusobeno vyssim oktanovim cislem. OK zatim mam tedy zkusenost pozitivni. nejde mi o penize, ale o klystyr pro motor, jak mozna vite ze zahranicnich webu, legend kdyz se mu zanese egr tak se diky nizke bohatosti smesi podpaluje tesneni pod hlavou. asi jsem si teda moc nepomohl ale chtel jsem to zkusit. nesnasim karbon. ted premyslim jak tam toho paliva do valcu nacpat vic at nejede na chudou ses. natankoval jsem zpet benzin..
   Návrat  
PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 21:55   Citovat  

moriett napsal:
ahoj. zkusil jsem do ka7 natankovat asi 15.5L e85 ke zbyvajicim 8L n95, bez uprav. prvnich asi 50km se ctyrmi starty ok, zadna zmena, snad jen znatelne klidnejsi volnobeh. druhy den si toho vsimla ecu (lambda poplach) a check engine se rozsvitil, od te doby zerejako tank coz je mozna nakonec dobre protoze tam toho paliva cpe vic a nejede na tak chudou smes jako predchozi den na puvodni mape. motor je o poznani klidnejsi nez na benzin, nevydava pazvuky a je kultivovanejsi ale je to mozna tim ze nemam rozbor na natural ktery bezne tankuji Úsměv v closed loop modu ma lepsi zatah, staci jen trochu hnout pedalem a odezva je okamzita. motor ve vyfuku vic slysim, jednotlive vybuchy a to jeasi zpusobeno vyssim oktanovim cislem. OK zatim mam tedy zkusenost pozitivni. nejde mi o penize, ale o klystyr pro motor, jak mozna vite ze zahranicnich webu, legend kdyz se mu zanese egr tak se diky nizke bohatosti smesi podpaluje tesneni pod hlavou. asi jsem si teda moc nepomohl ale chtel jsem to zkusit. nesnasim karbon. ted premyslim jak tam toho paliva do valcu nacpat vic at nejede na chudou ses. natankoval jsem zpet benzin..

nad timhle jsem přemejšlel celou dobu ale nikdy jsem se k tomu nerozhoupal.......vlastně oni ho tu nikdy když jsem chtěl neměli Smutný
   Návrat  
moriett je teď offline  moriett
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 22:25   Citovat  

PeteZ napsal:
nad timhle jsem přemejšlel celou dobu ale nikdy jsem se k tomu nerozhoupal.......vlastně oni ho tu nikdy když jsem chtěl neměli Smutný

ahoj, s tou dostupnosti je to mizerne, ja musel takovat 30km od domova. libi se mi, jak to maji udelane v usa, na cerpackach maji zvlast pistole na ruzne pomery ethanol:benzin. snadse rozsiri flexifuel auta, mozna se alergikum na benzin ulevi (ja treba nesnesu naftu, a verim ze lide trpi na zplodiny ze spalovani benzinu). asi je dobre byt opatrny ohledne tankovani e85, moc lidi to nezna aje tu prostor na sizeni. hodnotit ma smysl az po nekolika nadrzich a uprave motoru jinak ty nazory jsou k nicemu. jednoducha uprava mozna spociva ve vysokoprutokovych vstricich a tim by se teoreticky meli vyresit neduhy spalovani e85 ve standardnich motorech, takove vstriky se pro legenda prodavaji v usa za 600dolaru sada, tak co se vyplati vic, prodlouzena doba vstriku krabbickou nebo vyssi tlakovani nebo lepsi vstrikovace plus citlivejsi lambdy... jestli na etanol narazis tak to smichej, myslim ze kdyz mas motor v cajku tak to na zkousku neboli... priste zkusim sekacku jak se s tim popere
   Návrat  
PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2013 , 22:33   Citovat  

moriett napsal:
ahoj, s tou dostupnosti je to mizerne, ja musel takovat 30km od domova. libi se mi, jak to maji udelane v usa, na cerpackach maji zvlast pistole na ruzne pomery ethanol:benzin. snadse rozsiri flexifuel auta, mozna se alergikum na benzin ulevi (ja treba nesnesu naftu, a verim ze lide trpi na zplodiny ze spalovani benzinu). asi je dobre byt opatrny ohledne tankovani e85, moc lidi to nezna aje tu prostor na sizeni. hodnotit ma smysl az po nekolika nadrzich a uprave motoru jinak ty nazory jsou k nicemu. jednoducha uprava mozna spociva ve vysokoprutokovych vstricich a tim by se teoreticky meli vyresit neduhy spalovani e85 ve standardnich motorech, takove vstriky se pro legenda prodavaji v usa za 600dolaru sada, tak co se vyplati vic, prodlouzena doba vstriku krabbickou nebo vyssi tlakovani nebo lepsi vstrikovace plus citlivejsi lambdy... jestli na etanol narazis tak to smichej, myslim ze kdyz mas motor v cajku tak to na zkousku neboli... priste zkusim sekacku jak se s tim popere

chtěl jsem to s Legendem a s Civicem na to prdim a jezdim jen na N95
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 7:36   Citovat  

moriett napsal:
¨sekačka vyzkoušena, 2l benzinu+ 1l e85 a má lepší chod, už papá trpchu olej tak sem řikal že ji to neuškodi, a ono to jde.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 15:16   Citovat  

sablos napsal:
¨sekačka vyzkoušena, 2l benzinu+ 1l e85 a má lepší chod, už papá trpchu olej tak sem řikal že ji to neuškodi, a ono to jde.

V zahradním traktoru jedu 100% E85 už druhou sezonu je to dobrý Na studený start mu vždy fouknu trochu start spray , protože umírající baterie druhý pokus nedovolí Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.6.2013 , 20:26   Citovat  

hopit napsal:
V zahradním traktoru jedu 100% E85 už druhou sezonu je to dobrý Na studený start mu vždy fouknu trochu start spray , protože umírající baterie druhý pokus nedovolí Velmi šťastný
tak to je je to dobrý já jsem to zkoušel jen tak, při chodu na benzin sekačka mírně klepala, ale jak dostala trochu e85 tak chod/otáčky byly o něco vyšší ne o moc a zmizelo klepání při záběru(přecijen holka už má 10 let a stále seká) tak ji dopřávame a čekáme kdy odejde do sekačkových lovišť.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.6.2013 , 19:11   Citovat  

chlapi, nemůžu najít seznam čerpacích stanic s E85 na slovensku. V jednom starším článku jsem se dočetl že na svk ethanol vůbec nemají Velmi šťastný Jak to tam je dnes?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.6.2013 , 22:00   Citovat  

Civic7g D16V1 10L n95 +5L E85 a líta to bez chyby.
   Návrat  
Gavly je teď offline  Gavly
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.6.2013 , 12:14   Citovat  

sablos napsal:
Civic7g D16V1 10L n95 +5L E85 a líta to bez chyby.

to asi lítat bude, ale vyplatí se to, vzhledem k těm cenám a s tím že musíš tankovat na 2x?
   Návrat  
metatron je teď offline  metatron
PříspěvekZaslal: 26.6.2013 , 12:34   Citovat  

FastCivic napsal:
chlapi, nemůžu najít seznam čerpacích stanic s E85 na slovensku. V jednom starším článku jsem se dočetl že na svk ethanol vůbec nemají Velmi šťastný Jak to tam je dnes?

U nás je to zabité... behám po celom SVK ale nepamätám sa že by som niekde videl E85 .. vraj nejaký benzinky blízko hraníc s ČR sú.... ale inak to je celkom o ničom. Teda podľa toho čo viem ja. Možno niekto prida ešte svoje skúsenosti. Hladal som aj cez google.. ale nepochodil som.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.6.2013 , 18:56   Citovat  

Gavly napsal:
to asi lítat bude, ale vyplatí se to, vzhledem k těm cenám a s tím že musíš tankovat na 2x?
je to otázka položit jednu pistoli a vzít druhou, zdržení v řádu sekund, prubnu co to dělá a uvidim a až zas narazim na shellce na ten jejich katalog tak vemu vpower se slevou at si civic chrochtá.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.6.2013 , 20:37   Citovat  

sablos napsal:
je to otázka položit jednu pistoli a vzít druhou, zdržení v řádu sekund, prubnu co to dělá a uvidim a až zas narazim na shellce na ten jejich katalog tak vemu vpower se slevou at si civic chrochtá.

Aha, no já spíš slyšel názory, že spousta benzinek chce nejdřív zaplatit benzín a pak teprve můžeš tankovat Ečko
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.6.2013 , 20:58   Citovat  

Gavly napsal:
Aha, no já spíš slyšel názory, že spousta benzinek chce nejdřív zaplatit benzín a pak teprve můžeš tankovat Ečko
to se mi ještě nestalo, apropo mam poznatek že když s civicem jedu svižněji 110-120 tak mam o něco větši nájezd oproti tomu když jedu volnější tempo. má to taky někdo okoukaný???
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.6.2013 , 22:29   Citovat  

sablos napsal:
to se mi ještě nestalo, apropo mam poznatek že když s civicem jedu svižněji 110-120 tak mam o něco větši nájezd oproti tomu když jedu volnější tempo. má to taky někdo okoukaný???

ono si myslím že by to mohlo být sbůsobeno tím, že se změní celá výkonová charakteristika, vzhledem k tomu že na ten ethanol není vůbec přizpůsobená palivová mapa. A v nízkých otáčkách je to lepší a naopak ve vysokých horší
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 6:31   Citovat  

Gavly napsal:
A v nízkých otáčkách je to lepší a naopak ve vysokých horší

? jak na tohle přišels ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 8:01   Citovat  

monty napsal:
? jak na tohle přišels ?

to jen můj dojem z toho jak jsem sám jezdil a názory známých...
a když tu regulaci necháš jen na lambda sondě tak to vy vyšších otáčkách nebude ideální

nechci se tu hádat z odborníky, já tomu zas tak nerozumím... Úsměv
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 8:32   Citovat  

otázka je jestli to lambda dokáže uregulovat a jak často se z funkce vyřazuje (např % otevření klapky případně rychlosti pohybu pedálu plynu ) ale pokud pominu její zásah tak mapa v horním pásmu otáček je už z fabriky bohatší tzn v tomhle případě bezpečnější.otázkou je samozřejmě poměr lihu a benzínu ,pokud bude spalována chudá směs tak samozřejmě to bude "lepší" v nízkých otáčkách ale pouze v close loop režimu.v open loop(plyn podlaha) to bude naopak nejhorší protože lambdy bude mimo , chudá směs =vysoká teplota spalování , náchylnost k detonacím -to ani vysoký oktanový číslo nezachrání.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.7.2013 , 19:50   Citovat  

asi stárnu nebo co, neumím najít ani seznam čerpaček s Éčkem v maďarsku Velmi šťastný
Tam bude snad všude, ne?
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.7.2013 , 20:15   Citovat  

FastCivic napsal:
asi stárnu nebo co, neumím najít ani seznam čerpaček s Éčkem v maďarsku Velmi šťastný
Tam bude snad všude, ne?

ty jedes do madarska jo? nebo ze by az dolu do chorvatska? Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.7.2013 , 20:29   Citovat  

Hondik napsal:
ty jedes do madarska jo? nebo ze by az dolu do chorvatska? Úsměv
neboj, na to nemam Velmi šťastný jedu jen az dolu na slovensko k madarskym hranicim Úsměv Jen velky meder do termálu Mrk Úsměv A prece nepojedu domu na stooktan kdyz do madarska pro ethanol je to 10km Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.8.2013 , 19:44   Citovat  

je taky jedna z moznosti "prestavby" na ethanol (krabicka, regulator tlaku paliva, uprava/obohaceni mapy v ecu) pouziti o 30% vetsich vstrikovacu?
Konkretne u D-series, misto seriovych 240ccm dat 310ccm (resp. 320ccm) a tak jezdit?
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 7.8.2013 , 14:58   Citovat  

FastCivic napsal:
je taky jedna z moznosti "prestavby" na ethanol (krabicka, regulator tlaku paliva, uprava/obohaceni mapy v ecu) pouziti o 30% vetsich vstrikovacu?
Konkretne u D-series, misto seriovych 240ccm dat 310ccm (resp. 320ccm) a tak jezdit?

Pokud při stejném tlaku paliva ty vstřiky dávají o 30% více, tak by to teoreticky mělo fungovat. Problém bude jen při chladných startech.
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2013 , 16:10   Citovat  

LK7R napsal:
Pokud při stejném tlaku paliva ty vstřiky dávají o 30% více, tak by to teoreticky mělo fungovat. Problém bude jen při chladných startech.

Přidat na tvrdo těch 30%-35% je sice levný a použitelný,ale bude s tím víc problémů,než užitku. Při teplotě pod 5 stupnů studený start 5-6startování,studený motor vůbec nepojede a bude protestovat,ohřátý pak pojede normálně. Pokud člověk jezdí krátké trasy,není to moc štastný řešení
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 7.8.2013 , 16:16   Citovat  

Fish napsal:
Přidat na tvrdo těch 30%-35% je sice levný a použitelný,ale bude s tím víc problémů,než užitku. Při teplotě pod 5 stupnů studený start 5-6startování,studený motor vůbec nepojede a bude protestovat,ohřátý pak pojede normálně. Pokud člověk jezdí krátké trasy,není to moc štastný řešení

Jako letní provoz by se to dalo. Na zimu pak šoupnout trochu menší vstřiky (někde na půl cesty) a tankovat říznutý E85 půl na půl s N95.

Rozhodně to není ideální, na starších Hondách se dá jednoduše (a relativně levně) vyřešit programovatelný ECU ne? Tak proč to dělat polovičatě...
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2013 , 16:24   Citovat  

LK7R napsal:
Jako letní provoz by se to dalo. Na zimu pak šoupnout trochu menší vstřiky (někde na půl cesty) a tankovat říznutý E85 půl na půl s N95.

Rozhodně to není ideální, na starších Hondách se dá jednoduše (a relativně levně) vyřešit programovatelný ECU ne? Tak proč to dělat polovičatě...

Já takhle (+35%) jezdil 3 měsíce(září-listopad). Pokud bylo 15stupnů,start na 2-3pokus a tak nějak to jelo i za studena. Ale spotřeba šla hodně nahoru. V konečným součtu jsem ušetřil 0,10kč/km při výrazně horším jízdním komfortu. V té době jsem měl sériovou OBD2 ecu. Takže buď to pořádně odladit na E85,nebo nic. Tzn. náklady na změnu paliva při malém nájezdu km se nevrátí. To je můj závěr Úsměv

Nepočítam tu hrstku lidí,co už laditelnou ecu mají a jsou schopný si mapu postavit sami zdarma...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 7.8.2013 , 16:48   Citovat  

Fish napsal:
Já takhle (+35%) jezdil 3 měsíce(září-listopad). Pokud bylo 15stupnů,start na 2-3pokus a tak nějak to jelo i za studena. Ale spotřeba šla hodně nahoru. V konečným součtu jsem ušetřil 0,10kč/km při výrazně horším jízdním komfortu. V té době jsem měl sériovou OBD2 ecu. Takže buď to pořádně odladit na E85,nebo nic. Tzn. náklady na změnu paliva při malém nájezdu km se nevrátí. To je můj závěr Úsměv

Nepočítam tu hrstku lidí,co už laditelnou ecu mají a jsou schopný si mapu postavit sami zdarma...

Ještě mi řekni jednu věc, podle toho setupu co jsi měl a z toho co jsem nastudoval, by to mělo jet stejně jako na benzín pouze v plné zátěži. Při normálním ježdění by to mělo být již příliš bohaté a tím pádem pocit z jízdy "ospalý". Projevovalo se ti to tak nebo byl jiný průběh?

Já v E85 moc úsporu na normálním autě nevidím. Má to smysl v podstatě jen u Turbo/Kompresor aplikací (vyšší výkon a částečná úspora, ovšem jezdí se jen od benzíky k benzínce Velmi šťastný ), nebo tam kde je nutný vysokooktanový benzín (tam ta úspora může být)
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jezdíte někdo na Etanol E85?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 31, 32, 33  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina