Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 71, 72, 73 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 72 z 158
nota11 je teď offline  nota11
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2013 , 17:19   Citovat  

Ahojte, chce,m sa vas opytat ci mi neviete poradit. Mam v accorde lpg solaris2 a najazdene na plyne no mozno do 20t km a teraz mi to zacalo robit taku vec, ze aj ked je plna nadrz nechce sa prepnut na plyn. aj ked ho prepnem manualne tak sa hned prepne na benzin. Neviete co by to mohlo robit?? ci nejake tie filtre alebo co?? dakujem
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
2
PříspěvekZaslal: 10.6.2013 , 0:18   Citovat  

Pokud řešíte nepravidelný chod motoru , snížený výkon ,příliš chudou nebo bohatou směs doporučuji jako první kontrolovat vstřikovače. Přidám pár fotek dobrot co jsem našel uvnitř vstřikovače to snad ne

DSC01978.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC01978.JPG, 719.33 kB

DSC01979.JPG

DSC01979.JPG, 667.26 kB

DSC01980.JPG

DSC01980.JPG, 631.5 kB

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.6.2013 , 16:19   Citovat  

Máš pravdu. Já pořád řešil chudou/bohatou směs. Kontrolka mi pořád hlásila tuhle chybu ani v servise na to nemohli přijít a pořád říkali, že je vše ok. Až mi vyměnili filtry a dali repas vstřiky ,které se po týdnu rozhodly kleknout a následné reklamaci v servise mi namontovali nové LPG vstřiky. Tak se mi kontrolka ještě nerozsvítila. Takže veškeré problémy asi vesměs způsobují repas zalepené vstřiky

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
_DoDo_ je teď offline  _DoDo_
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.6.2013 , 18:38   Citovat  

nota11 napsal:
Ahojte, chce,m sa vas opytat ci mi neviete poradit. Mam v accorde lpg solaris2 a najazdene na plyne no mozno do 20t km a teraz mi to zacalo robit taku vec, ze aj ked je plna nadrz nechce sa prepnut na plyn. aj ked ho prepnem manualne tak sa hned prepne na benzin. Neviete co by to mohlo robit?? ci nejake tie filtre alebo co?? dakujem

S největší pravděpodobností rozbité teplotní čidlo na reduktoru.
Teplota je sice OK ale čidlo hlásí nízkou a proto ř.j. nepřepne do LPG.

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2013 , 10:12   Citovat  

Popíšu problém.
Auto přepnutý na plyn nedrží volnoběh, má tendenci zdechnout.

1 - Včera sem rozebral vstřiky a byli cajk, na pár místech ochozené. To černění jak na nich je bylo vyleštěné do chromova. Nicméně sem je komplet vyčistil, namontoval z5 a vše bylo cajk. Dnes je problém zpátky.
Mohl by to být jeden z filtrů? nebo prostě ty vstřiky už sou ojetý a špatně je právě to že sou voleštěný?

2 - Diagnostickej kabel pro STAG 4/300 a diagnostickej kabel a SW pro ELPIGAZ nevíte kde sehnat, nebo jak vyrobit za méně než internetových 800,- vočí?

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2013 , 10:30   Citovat  

crxmann kdy jsi naposled seřizoval ventily ?

5 háček
-1
PříspěvekZaslal: 17.6.2013 , 10:43   Citovat  

Rom. napsal:
crxmann kdy jsi naposled seřizoval ventily ?

No já doufám že při výměně motoru v listopadu.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
1
PříspěvekZaslal: 17.6.2013 , 11:09   Citovat  

crxmann napsal:

tzn. před kolika km ? protože je to klasický příznak ventilů bez vůlí při provozu na LPG to mi hlava nebere

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2013 , 11:50   Citovat  

crxmann napsal:

Ano, v listopadu ventily serizene.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2013 , 11:54   Citovat  

Rom. napsal:
tzn. před kolika km ? protože je to klasický příznak ventilů bez vůlí při provozu na LPG to mi hlava nebere

No ale vono to má tendenci chcípnout jen na plyn.

ninja napsal:
Ano, v listopadu ventily serizene.

Díky OK

4 háčka
2
PříspěvekZaslal: 17.6.2013 , 16:07   Citovat  

crxmann napsal:
Popíšu problém.

1 - Včera sem rozebral vstřiky a byli cajk, na pár místech ochozené. To černění jak na nich je bylo vyleštěné do chromova. Nicméně sem je komplet vyčistil, namontoval z5 a vše bylo cajk. Dnes je problém zpátky.
Mohl by to být jeden z filtrů? nebo prostě ty vstřiky už sou ojetý a špatně je právě to že sou voleštěný?

2 - Diagnostickej kabel pro STAG 4/300 a diagnostickej kabel a SW pro ELPIGAZ nevíte kde sehnat, nebo jak vyrobit za méně než internetových 800,- vočí?

Elpigaz tudy odkaz

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 17.6.2013 , 17:59   Citovat  

crxmann napsal:
Popíšu problém.

na tomto odkaze sa dá za dobrý peniaz nakupiť čokoľvek na LPG, sám som kupoval náhradné vstrekovače, doprava do ČR úplne bez problémov, dopravné zanedbatelná položka:
tudy odkaz
- tu je software na Stag 4:
tudy odkaz

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 15:00   Citovat  

Tak dnes sem si všiml že když dám plnou, tak to nechcípá. Ještě to jednou ověřím po vyjetí a natankování.

wokrhlak je teď offline  wokrhlak
0
PříspěvekZaslal: 21.6.2013 , 15:36   Citovat  

o kolik vic oproti normalu vam to žere tedka s klimou ? je možny že tedka v horkach se natlači meně do nadrže ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.6.2013 , 19:16   Citovat  

Do nadrže musíš po vyjetí do sucha natlačit to samé co jsi vyjel nebo o pár deci víc nebo míň, ale s klimou to nemá nic společného, ale se spotřebou to má velkou souvislost Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.6.2013 , 23:00   Citovat  

crxmann napsal:
Tak dnes sem si všiml že když dám plnou, tak to nechcípá. Ještě to jednou ověřím po vyjetí a natankování.

Tak mám vyjeto a stav nádrže na to nemá vliv. teď to je zase v poho. Uvidíme až mi přijde od šílence kabel na diagnozu.

boratko je teď offline  boratko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2013 , 22:01   Citovat  

Tak od cca března - dubna sleduju, že mi to papá tak o litr víc, než dřív. Najeto na LPG cca 23 tis. Po 20 tis se má zřejmě měnit nějaký filtr, ještě jsem neměnil. Může to být tím? V zimě s rakví bralo míň, než teď. Systém magic 3 od HL propan.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2013 , 22:48   Citovat  

boratko napsal:
Tak od cca března - dubna sleduju, že mi to papá tak o litr víc, než dřív. Najeto na LPG cca 23 tis. Po 20 tis se má zřejmě měnit nějaký filtr, ještě jsem neměnil. Může to být tím? V zimě s rakví bralo míň, než teď. Systém magic 3 od HL propan.

Pozoruju něco podobného na svojem C6g Aerodeckovi, ale mám najeto už přes 55tkm na LPG. Každopádně filtry jsem měnil až po více než 40tkm a podle technika byly ještě naprosto v pořádku a na zvyšování spotřeby to nemělo vliv. Spíš mám podezření na vstřikovače...

angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2013 , 23:14   Citovat  

[quote="crxmann"]Tak mám vyjeto a stav nádrže na to nemá vliv. teď to je zase v poho. Uvidíme až mi přijde od šílence kabel na diagnozu.[/quote]

Nechci te zklamat, ale diagnostika ti nic neukaze. Stejny problem mam uz rok a pul. Chcipa na volnobehu, skube pri pridani plynu atd. Ventily,vstriky, filtry i saci klapka i svicky meneny cca v prubehu 5oookm. V HL propan rikaji ze by to mohlo byt tim ci tim a kdyz jim reknu ze to vse je delano, tak mechanik pokrci rameny a rekne ze mu to taky sem tam dela...
Jenze aby mi to behem tydne melo tendenci 3x chcipnout na semaforu ci pri seslapnuti spojky, nedej buh na dalnici ve vetsi rychlosti a skubat tak ze mam tendenci vybit hlavou celni sklo asi nebude moc v cajku...
Problem se objevuje nepravidelne... nekdy to dela treba 3dny v kuse a nekdy je tyden klid... uz jsem si zvykl. Jen me stve kdyz jedu 150 a najednou mam pocit jako slapnout nabrzdu a zase plyn...
Mame stejny problem ?

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2013 , 0:06   Citovat  

angel.CZ: Dost podobne chovani jsem pozoroval u stagu, kdyz jsem nechal omylem zapnutou autoadaptaci tam kde jsem ji zapnutou mit nechtel... zezacatku v pohode, ale casem se hodnoty korekci dostaly z nejakeho duvodu do nesmyslnych hodnot a auto zacalo skubat. Stacilo autoadaptaci vypnout, smazat vytvorene korekce a hned to jelo normalne. Skubat to muze z mnoha pricin, ale i spatne nastaveni muze byt jednou z nich.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2013 , 21:42   Citovat  

silenec: tak dalekosáhle se vtom nevyznám, těch příčin jsem věděl že mohlo být více, právě proto jsem je postupně zmešoval. na nastavení jsem byl taky, už nevím kdy, ale asi rok zpátky.... dokud jezdí, nechám to tak, jak to bude neunosné, tak zase HL propan návštěva. Jen mě to prostě štve za to vypláznout 28tis a měsíc co měsíc s tím něco mít, ještě že se mi investice vrátila do roka (denní ježdění), ale vím, že další auto už HL neuvidí, třeba to není jejich vina, ale i těch 30km tam + zpět dojíždění není jen tak, jak z finanční stránky tak hlavně časové. Takže zvolím jiný podnik (nejspíš Szotek pokud někdo zná) a uvidím, jenže to už Honda nebude Úsměv G4G

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
-1
PříspěvekZaslal: 23.6.2013 , 22:04   Citovat  

angel.CZ napsal:
silenec: tak dalekosáhle se vtom nevyznám, těch příčin jsem věděl že mohlo být více, právě proto jsem je postupně zmešoval. na nastavení jsem byl taky, už nevím kdy, ale asi rok zpátky.... dokud jezdí, nechám to tak, jak to bude neunosné, tak zase HL propan návštěva. Jen mě to prostě štve za to vypláznout 28tis a měsíc co měsíc s tím něco mít, ještě že se mi investice vrátila do roka (denní ježdění), ale vím, že další auto už HL neuvidí, třeba to není jejich vina, ale i těch 30km tam + zpět dojíždění není jen tak, jak z finanční stránky tak hlavně časové. Takže zvolím jiný podnik (nejspíš Szotek pokud někdo zná) a uvidím, jenže to už Honda nebude Úsměv G4G

So Szotkom mi stačil 30s rozhovor aby som vedel,že ho na svoje auto nenecham siahnúť...referencie na netu,hlavne ak vznikne problém, katastrofálne-každemu by menil lambda sondu.
Mne sa oplatilo dať na referencie a odskočiť si 100 km do Prostějova k
tudy odkaz
-po ich doprogramovani jednotky 50tis.km bez problémov je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2013 , 22:47   Citovat  

Dle mého názoru dokonale naladěná mapa je záležitost 5i až 10i ladění. Z vlastní zkušenosti se z Honda nejsnáze ladí Cr-v 1 a naopak velmi citlivý na nastavení mapy je K20.. . Zásadní vliv na nastavení LPG má i velikost trysek vstřikovačů.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2013 , 19:23   Citovat  

angel.CZ napsal:

Tak se Szotkem by jsi to opravdu vyhrál. Nebo toho cvoka Fojtíka z Darkoviček. Nechápu co furt máš za problém s HL Propanem. Já to montoval u toho blázna Fojtíka z Darkoviček a při prvních problémech chtě hned měnit lambdu. Když jsem zajel do HL Propanu vše dali do pořádku k mé naprosté spokojenosti. Momentálně nemám s LPG žádné problémy. Tak se zkus s něma domluvit (s mechanikama)jestli by ti nevyměnili reduktor aby jsi zjistil zda to není jeho příčina třeba za nějaký starší. Nebo jestli máš repas vstřiky tak ať ti dají nové nerepasované

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2013 , 19:38   Citovat  

[quote="optimas"]Tak se Szotkem by jsi to opravdu vyhrál. Nebo toho cvoka Fojtíka z Darkoviček. Nechápu co furt máš za problém s HL Propanem. Já to montoval u toho blázna Fojtíka z Darkoviček a při prvních problémech chtě hned měnit lambdu. Když jsem zajel do HL Propanu vše dali do pořádku k mé naprosté spokojenosti. Momentálně nemám s LPG žádné problémy. Tak se zkus s něma domluvit (s mechanikama)jestli by ti nevyměnili reduktor aby jsi zjistil zda to není jeho příčina třeba za nějaký starší. Nebo jestli máš repas vstřiky tak ať ti dají nové nerepasované[/quote]

s mechanikama mluvím co chvíli, ty vstřiky nerepasované jsem také přemýšlel, ale zase do toho vrážet peníze... zatím to tak něják jezdí, ale jak to začne zase blbnou (otázka času) tak tam nechám vyměnit snad všechno. Jen mě se*e že jsem nechal repasovat vstřiky i když mám LPG od 1/2012, takže tedy ještě v záruce a nevzpomněl jsem to připomenout... až cestou domu mi to docvaklo... no jo, jezdit někam po 16tce taky není moc výhra... Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2013 , 16:14   Citovat  

Tak tam chytni některého mechanika a dej s ním řeč jestli by bylo možno nějak bokem nerepas vstřiky, že s tím máš pořád problémy a chtěl by jsi to vyzkoušet jestli to není těmi repasovanými. Oni si velice rádi přivydělají bokem. Mě ty vstřiky prodal bokem za 150 ks takový vyšší chudý pán kolem asi 45 let. Tuším, že má knírek pod nosem. A pak je ještě možnost domluvit se s "dopisem" on je až z Třince a má kabel a soft na Magica a porovnat nastavení s někým kdo to má ok, jestli to máš dobře nastavené

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 7:13   Citovat  

Tak sem zřejmě identifikoval závadu díky náhlému zásahu vyšší moci.

Opět mi to dělá to že na volnoběh má tendenci chcípnout, při sešlápnutí plynu lag jako prase atd.

No a včera jsem jel po dálnici nějakých 130km v podstatě pořád 150km/h pak jsem zastavil a nevim proč ,,asi bůh,, mi řekl abych mrknul pod kapotu hned jak sem zastavil.
Vyrovnávací nádobka až po víčko plná studené vody a trubky k tomu ,,směšovači,, či co to je,, kde jde voda a mění se kapalný plyn na plyn Úsměv taky studený. Takže... moje teorie je následující:
Minulý týden byla extrémní vedra, tudíž výměna kapalina/plyn probíhala jednodušeji a tudíž auto fungovalo. Nyní kdy je chladněji, dochází ke špatné přeměně a já vstřikuju kapalinu (čemuž odpovídají i zcela čisté vstřiky), místo plynu, což má za následek horší hoření atd.
S čímž by mohla souviset při těchto problémech se rozsvicující kontrola motoru s chybou vstřikování a chybě na lamda sondách.

Může mi někdo mou teorii potvrdit? Nicméně stejně ten okruh rozeberu a mrknu se na to.
pifko

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2013 , 8:51   Citovat  

Pokud byl i reduktor studený, tak bude chyba někde v chladícím okruhu / zapojení reduktoru na něj...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 7:15   Citovat  

Včera sem ten reduktor rozlousknul. Ten ventil, nebo co to je byl tak zasšpiněnej že se pořádně nehýbal. Takže sem ho rozchodil, reduktor rozebral vyčistil. Musím vyměnit ten filtřík, protože ten co tam je je fakt už tragickej. Všechno sem vyčistil, vyfoukal. Po namontování zpátky auto drží otáčky na volnoběh a reduktor je krásně teplej až vařící. Při jízdě tedy zatím žádný problém kromě škubnutí při přidání plynu a to počkám na kabel abych se mrknul jak je nastavena jednotka a mapa.

pifko

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2013 , 16:07   Citovat  

citace:
crxmann

Tak jestli nemá tenhle problém i angel.CZ, který má stejné příznaky