Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak často plníte klimatizaci
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 14:54   Citovat  

Kmóďa napsal:
Čím je venku víc teplo,tím to hůř chladí. Třeba když je venku do 15-20 stupňů,naměřím ve výdechu klidně -5°C

opravdu ? Tak to koukám!
co mě říkal starý pán, co dělá klimatizace celý život, tak normál je okolo +10 st. C, třeba A7g umí +3,5 st. C ... ale -5 to mi hlava nebere
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 15:21   Citovat  

ja nameril u accorda 2,2vtec z roku 97 -1°C

Fincz je teď offline  Fincz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 15:36   Citovat  

marek.82 napsal:
ja nameril u accorda 2,2vtec z roku 97 -1°C

OK To jsme dva.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 15:47   Citovat  

člověk se pořád učí Úsměv ... starý pán povídal, že do mínusu by to jít nemělo, že by zamrzal výparník

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 16:18   Citovat  

Rom. napsal:
člověk se pořád učí Úsměv ... starý pán povídal, že do mínusu by to jít nemělo, že by zamrzal výparník

Přesně to samé mi říkali v servisu, kde plní klimatizace.
Když jde z výdechů teplota nižší než 5°C tak to znamená, že je špatné teplotní čidlo u výparníku. To je tam právě proto, aby se výparník nepodchladil až moc a nenamrzal. To by pak ztrácel svoji funkci - nefoukal by skrz něj vzduch, když by byly štěrbiny zamrzlé.

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 16:23   Citovat  

Kmóďa napsal:
Nevím kolik je v Octávce,ale u mě v Hondě je asi kolem 650g a do Corsy 1.0 se dává 900g. Chystme se ji nechat naplnit tak jsem zvědav jak bude chladit.

no v octavce je 525g +-25g no a do anglana sme davali kolem 500g podle tabulky co sme nasli dle roku vyroby a motoru

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 16:40   Citovat  

Fakt nekecám,taky jsem na to koukal. Rekord je -7°C v pravém výdechu. Tam totiž fouká nejstudenější vzduch. V prostředním je to už teplejší a v levém ještě teplejší. Ale nevím proč to tak je. Ale tyhle teploty jsou extrém,naměřeny v době kdy klima není ani potřeba zapnout. Jinak běžná teplota je kolem 5°C v pravém výdechu a z prostředního fouká spíš kolem 12°C. Já bych uvítal spíš ty minusové teploty a pořád,protože jinak je ta klima docela slabá aby uchladila rozpálené auto do kterého pere slunce..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 18:47   Citovat  

Kmóďa napsal:
Fakt nekecám,taky jsem na to koukal. Rekord je -7°C v pravém výdechu. Tam totiž fouká nejstudenější vzduch. V prostředním je to už teplejší a v levém ještě teplejší. Ale nevím proč to tak je. Ale tyhle teploty jsou extrém,naměřeny v době kdy klima není ani potřeba zapnout. Jinak běžná teplota je kolem 5°C v pravém výdechu a z prostředního fouká spíš kolem 12°C. Já bych uvítal spíš ty minusové teploty a pořád,protože jinak je ta klima docela slabá aby uchladila rozpálené auto do kterého pere slunce..

Já ti věřím, že je to možné.
Ale s největší pravděpodobností máš špatné to teplotní čidlo u výparníku.
Když je venku nějakých 10°C a zapneš klimatizaci, tak ti běží neustále bez přerušování nebo se střídavě vypíná a zapíná?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 19:34   Citovat  

Petr 78 napsal:
Já ti věřím, že je to možné.
Ale s největší pravděpodobností máš špatné to teplotní čidlo u výparníku.
Když je venku nějakých 10°C a zapneš klimatizaci, tak ti běží neustále bez přerušování nebo se střídavě vypíná a zapíná?

Ať je venku jak chce,klima samozřejmě neběží pořád,ale vypíná a zapíná. Jo jinak když se zadaří,kouří se z výdechů klimatizace a někdy z výdechu jakoby vylétne nějaká taková sněhová vločka pořádnej výtlem a to nežertuju,to je ale zázrak,protože celkově jsem nespokojen jak to chladí...

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 19:36   Citovat  

Kmóďa napsal:
Ať je venku jak chce,klima samozřejmě neběží pořád,ale vypíná a zapíná. Jo jinak když se zadaří,kouří se z výdechů klimatizace a někdy z výdechu jakoby vylétne nějaká taková sněhová vločka pořádnej výtlem a to nežertuju,to je ale zázrak,protože celkově jsem nespokojen jak to chladí...

tak bych to viděl na netěsnost vysoušeče. to mi dělalo taky. od výměny už se nekouří a jelikož byla doplněná tak to chladí o něco líp Mrk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 19:42   Citovat  

83427 napsal:
tak bych to viděl na netěsnost vysoušeče. to mi dělalo taky. od výměny už se nekouří a jelikož byla doplněná tak to chladí o něco líp Mrk

Netěsnost? Naopak,tenhle rok jsem snad poprvé nemusel doplňovat,protože nic neuteklo. Loni jsem vše přetěsnil. Mě přijde logické,když jde hodně studený vzduch do tepla,tak se kouří,jako když otevřeš mrazák. Ale je to fakt zřídka...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 19:44   Citovat  

Dokud to bude fungovat a chladit,tak mě v servise nikdo neuvidí. Nehodlám platit svoji náplň pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 19:48   Citovat  

Kmóďa napsal:
Netěsnost? Naopak,tenhle rok jsem snad poprvé nemusel doplňovat,protože nic neuteklo. Loni jsem vše přetěsnil. Mě přijde logické,když jde hodně studený vzduch do tepla,tak se kouří,jako když otevřeš mrazák. Ale je to fakt zřídka...

psal jsi, že jsi nespokojenej jak to chladí tak nevim nevim jestli je to úplně v cajku to mi hlava nebere

Kmóďa napsal:
Dokud to bude fungovat a chladit,tak mě v servise nikdo neuvidí. Nehodlám platit svoji náplň pořádnej výtlem

tak to je jasný. Mě to takhle pářilo z ofuků asi rok nebo dva a pak šmitec, všechno uteklo hádej kudy.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 19:57   Citovat  

83427 napsal:
tak to je jasný. Mě to takhle pářilo z ofuků asi rok nebo dva a pak šmitec, všechno uteklo hádej kudy.

Mám takový dojem,že takový ten mrazivý kouř neměl s tou netěsností nic společného
To jak mi to chladí někomu třeba stačí,já mám rád větší chladno. Shodly jsme se tu všichni že Hondy všeobecně chladí hůř než ostatní. Bavíme se o starých jebkách. Ono z toho může foukat třeba 5°C,ale když je venku 35°C a pere do černého auta ještě slunce,tak to nestíhá chladit,když slunce pořád přihřívá a to fest...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 20:12   Citovat  

Stepa napsal:
Koncern má stáloběžné kompresory, tzn nepřipojují se přes spojku...nevím jestli všechny, ale okty to tak mají.

Tak už jsem asi zjistil,jaká je ochrana těch stáloběžných kompresorů,když ti náhodou unikne chladivo. Žádná pořádnej výtlem
Prostě se musí jezdit častěji na kontroly,jestli je tam toho dost,protože když to uteče,tak při nejlepším hodně opotřebováváš kompresor a při nejhorším ho zadřeš. Až pro ten případ je tam nějaká gumová spojka jako pojistka,která se střihne,aby se kompresor třeba neroztrhl,nebo nenadělali ještě větší škody...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2013 , 22:24   Citovat  

Kmóďa napsal:
Tak už jsem asi zjistil,jaká je ochrana těch stáloběžných kompresorů,když ti náhodou unikne chladivo. Žádná pořádnej výtlem
Prostě se musí jezdit častěji na kontroly,jestli je tam toho dost,protože když to uteče,tak při nejlepším hodně opotřebováváš kompresor a při nejhorším ho zadřeš. Až pro ten případ je tam nějaká gumová spojka jako pojistka,která se střihne,aby se kompresor třeba neroztrhl,nebo nenadělali ještě větší škody...

Jo, přesně takhle to mají Němci "vychytané" Velmi šťastný
Zlatej "kopající" klimakompresor se spojkou. je to dobrý

marsiano je teď offline  marsiano
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 9:08   Citovat  

Tak jsem byl dnes v servise na doplnění a kontrolu klimi, zjistili že mi uniklo za rok 340g chladiva, ale netěsnost neobjevili žádnou. Asi hodinu to tam zkoumali tím světlem a nikde nic. Tak mi jí naplnili a auto chladí, jsem zvědavej jak dlouho. Smutný

lukin161616 je teď offline  lukin161616
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 11:23   Citovat  

Zdravim vsechny. Mam C6G a myslel jsem si ze nemam chladivo v klime, ale v servise zjistil ze tam mam 478g chladiva, tak to odsal a naplnil tam 550g, ale ucinek nic moc. Je normalni ze kompresor tak 10 vterin bezi pak 10vterin nic, ale nekdy bezi dlouho nez se vypne a pak citim z vydechu chlad. Meril mi ze mi kompresor tlaci 16bar a to rikal ze je dobre. Tak nevim jestli to ma tak chladit, nebo je neco spatne. Dekuji za informace

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 17:33   Citovat  

lukin161616 napsal:
Zdravim vsechny. Mam C6G a myslel jsem si ze nemam chladivo v klime, ale v servise zjistil ze tam mam 478g chladiva, tak to odsal a naplnil tam 550g, ale ucinek nic moc. Je normalni ze kompresor tak 10 vterin bezi pak 10vterin nic, ale nekdy bezi dlouho nez se vypne a pak citim z vydechu chlad. Meril mi ze mi kompresor tlaci 16bar a to rikal ze je dobre. Tak nevim jestli to ma tak chladit, nebo je neco spatne. Dekuji za informace

Určitě je něco špatně, pokud by jsi měl 478g chladiva, tak by to muselo klimovat dobře. Kompresor by měl běžet stále pokud je zaplá klima. Dle mě máš možná špatný nějaký čidlo, ale víc by ti asi řekl někdo kdo dělá klimatizace.
Když máš nově naplněnou klimu, tak i v těch tropech jako bylo dnes jsem měl v autě chládek. Sice klima u C6G není tak výkonná, jako třeba u VW, ale je to dostačující.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 18:18   Citovat  

lukin161616 napsal:

doba běhu kompresoru závisí na otáčkách motoru. Je tam někde teplotní čidlo který podle potřeby kompresor zapíná a vypíná (alespoň u starších manuálních klim). Mě to dělá taky. Když se v autě nechci potit tak v těchle vedrech musim mít větrák na 3ku

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 18:58   Citovat  

marsiano napsal:
Určitě je něco špatně, pokud by jsi měl 478g chladiva, tak by to muselo klimovat dobře. Kompresor by měl běžet stále pokud je zaplá klima.....

Není pravda.
Kompresor klimatizace se zapíná a vypíná podle teploty v tunelu ventilace. Je tam teplotní čidlo, které hlídá aby teplota neklesla příliš nízko a nenamrzal výparník.
Takže když je okolní teplota nízká (do 10°C) tak se kompresor sepne jenom na pár vteřin, pak vypne a zapne třeba až za půl minuty nebo minutu, až zase stoupne teplota v tunelu ventilace.
A naopak, když je venku vedro jako dneska, tak opravdu kompresor poběží skoro neustále bez přestávky.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 19:01   Citovat  

83427 napsal:
doba běhu kompresoru závisí na otáčkách motoru. Je tam někde teplotní čidlo který podle potřeby kompresor zapíná a vypíná (alespoň u starších manuálních klim). Mě to dělá taky. Když se v autě nechci potit tak v těchle vedrech musim mít větrák na 3ku

Jo tak nějak.
Jenom doplním, že klimakompresor se automaticky vypíná při překročení určitých otáček (nevím přesně, něco kolem 4000 ot.) aby se kompresor nepoškodil vysokýma otáčkama ("nepřetočil" se)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 19:20   Citovat  

Petr 78 napsal:
Není pravda.
Kompresor klimatizace se zapíná a vypíná podle teploty v tunelu ventilace. Je tam teplotní čidlo, které hlídá aby teplota neklesla příliš nízko a nenamrzal výparník.
Takže když je okolní teplota nízká (do 10°C) tak se kompresor sepne jenom na pár vteřin, pak vypne a zapne třeba až za půl minuty nebo minutu, až zase stoupne teplota v tunelu ventilace.
A naopak, když je venku vedro jako dneska, tak opravdu kompresor poběží skoro neustále bez přestávky.

Bohužel to čidlo je přímo ve výparníku kde je největší zima,takže kompresor mi vypíná i v tomhle vedru,výparník je ochlazen a čidlo vypne kompresor a vůbec ho nezajímá že v kabině je vedro jak ve chlévě. Dneska mi z toho foukalo teda hodně,nešlo to snad pod 15°C

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 19:26   Citovat  

Tak jsem zase o něco chytřejší, je pravda že když to víc vytočim, tak už necítím úbytek výkonu, je to tedy tím, že se vypne kompresor. No a co se týče toho teplotního čidla v tunelu, tak to jsem nikdy nezpozoroval, že by se takto klima vypínala.
Ještě jeden malej dotaz, mám na chladiči klimatizace dole trochu vypadaný to žebrování, vadí to něčemu? Chybí tam asi půl jedné řady. V servise mi říkal, že doporučuje chladič vyměnit. Podotýkám nikde tam nebyla viditelná netěsnost.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 19:31   Citovat  

Kmóďa napsal:
Bohužel to čidlo je přímo ve výparníku kde je největší zima,takže kompresor mi vypíná i v tomhle vedru,výparník je ochlazen a čidlo vypne kompresor a vůbec ho nezajímá že v kabině je vedro jak ve chlévě. Dneska mi z toho foukalo teda hodně,nešlo to snad pod 15°C

No, koukám, že tvoje klimatizace je opravdu nějaká "nemocná" a nefunguje jak by měla. Smutný
Máš v klimatizaci správné množství náplně?
Ono je totiž špatně jak málo náplně tak i příliš hodně.
Doporučuju s tím zajet na servis klimatizace. Něco u tvého auta není v pořádku.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 19:34   Citovat  

marsiano napsal:
Tak jsem zase o něco chytřejší, je pravda že když to víc vytočim, tak už necítím úbytek výkonu, je to tedy tím, že se vypne kompresor. No a co se týče toho teplotního čidla v tunelu, tak to jsem nikdy nezpozoroval, že by se takto klima vypínala.
Ještě jeden malej dotaz, mám na chladiči klimatizace dole trochu vypadaný to žebrování, vadí to něčemu? Chybí tam asi půl jedné řady. V servise mi říkal, že doporučuje chladič vyměnit. Podotýkám nikde tam nebyla viditelná netěsnost.

Funkčnost klimatizace to úplně neohrožuje, ale snižuje její účinnost. Pokud je tam méně žeber, tak je tam menší plocha přes kterou se vyzařuje teplo.
Ale chápu, že se ti do výměny nechce, když kondenzátor klimatizace nestojí pár korun jako chladič motoru.
Chladí ti klimatizace dostatečně?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 20:24   Citovat  

Petr 78 napsal:
No, koukám, že tvoje klimatizace je opravdu nějaká "nemocná" a nefunguje jak by měla. Smutný
Máš v klimatizaci správné množství náplně?
Ono je totiž špatně jak málo náplně tak i příliš hodně.
Doporučuju s tím zajet na servis klimatizace. Něco u tvého auta není v pořádku.

podle mě to neni o nemoci ale podle těch nározů co je vidět v tomhle tématu ta klima v hodnách z 90tejch let prostě neni žádnej zázrak. Teploměrem jsem to neměřil ale odhadoval bych zhruba stejnej chladící výkon.

Jinak nevim jestli jste to tak máte taky, ale když se mi podaří vyrovnat teplotu uvnitř a vně vozu zhruba na stejnou úroveň, je efektivnější přepnout na cirkulaci vzduchu a zchladit znovu vzduch v autě než neustále ochlazovat stejně horkej vzduch zvenku. Dostanu se pak vždycky zase o několik stupňů níž.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 20:37   Citovat  

83427 napsal:
podle mě to neni o nemoci ale podle těch nározů co je vidět v tomhle tématu ta klima v hodnách z 90tejch let prostě neni žádnej zázrak. Teploměrem jsem to neměřil ale odhadoval bych zhruba stejnej chladící výkon.

Jinak nevim jestli jste to tak máte taky, ale když se mi podaří vyrovnat teplotu uvnitř a vně vozu zhruba na stejnou úroveň, je efektivnější přepnout na cirkulaci vzduchu a zchladit znovu vzduch v autě než neustále ochlazovat stejně horkej vzduch zvenku. Dostanu se pak vždycky zase o několik stupňů níž.

Jenže Kmóďa nejdřív psal, že mu z ventilace jde vzduch o teplotě pod bodem mrazu a pak že se klima vypíná i když ještě z ventilace nefouká studený vzduch. To není v pořádku a nemá to nic společného s výkonem klimatizace.
Je pravda, že Hondy všeobecně nemají kdovíjak výkonou klimatizaci, ale má to i s voji výhodu - nehrozí že bych to s klimatizací přehnal a měl pak v létě problémy s dutinami. Úsměv

Používat vnitřní okruh při zaplé klimatizaci je opravdu efektivnější už když je vnější teplota nad 15°C. V letních vedrech je dokonce použití vnitřního okruhu nutnost aby klimatizace opravdu chladila.

V uplynulých dnech jsem po práci přišel k rozpálenému autu, otevřel všechny okýnka, ujel pár metrů, zapnul klimatizaci na vnitřní okruh a okýnka zavřel.
A v autě bylo fajn Úsměv
Ale ta facka od teplého vzduchu při vystoupení z auta po jízdě.... Velmi šťastný

lukin161616 je teď offline  lukin161616
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 21:41   Citovat  

A chci se zeptat dalo by se to cidlo v tubusu nejak oklamat?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 22:00   Citovat  

lukin161616 napsal:
A chci se zeptat dalo by se to cidlo v tubusu nejak oklamat?

když ho dáš mimo tubus Velmi šťastný Ale doma to nezkoušejte, to můžou jenom cigáni (hláška z pimp maj rajt nikoliv projev rasizmu či sympatie s utlačovánim menšin)

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak často plníte klimatizaci
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina