Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Koupě vozu - dotaz ohledně papírů
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Aidiantes je teď offline  Aidiantes
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 12:52   Citovat  

Zdravím,

potřeboval bych poradit, říkal jsem si, že na HC by někdo mohl mít zkušenost. Známý kupuje auto v Praze a je to v poloze, kdy majitel vozu je v Brně bez auta na dovolené a pověřil prodejem kamaráda.

Osobně jsem mu říkal, že se mi to moc nezdá, protože je to nejistota. Nemáte prosím tip na nějaký postup, aby to bylo aspoň trochu vpohodě po právní stránce? Napadlo mě, že by ten kamarád musel mít plnou moc k tomu prodeji a smlouva by se napsala klasicky jako smlouva mezi majitelem a kupujícím s tím, že by tam byl dodatek o plné moci, že to bylo prodáno přes tohoto člověka na základě plné moci. Plus nějaké prohlášení nebo potvrzení, že převzal peníze za tohle a tohle auto v souvislosti s touto kupní smlouvou.

Myslíte, že by něco takového mohlo obstát? Čím rychleji dojde nějaká rada, tím lépe. Auto by chtěl známý odpoledne odvézt a upřímně, ani já už to nechutný vedro nedávám na jedničku.

Předem moc díky za jakoukoliv radu a výtku!

EDIT: Plus mě v teoretické rovině napadlo, že bych trval na tom, že si s sebou odvezeme všechny doklady od auta a pokud je ten majitel v Brně, tak se s ním sejdeme (míříme zrovna tam) a na základě nějaké další smlouvy to vyřídíme. Jednání raději nahraji na telefon.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
metatron je teď offline  metatron
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 12:57   Citovat  

Byt na kamaratovom mieste, tak si urobim skusobnu jazdu do Brna a vyriesim to priamo s majitelom. Predsa to nie koniec sveta, ak to auto za to stoji.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Santi je teď offline  Santi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 12:57   Citovat  

Aidiantes napsal:
Zdravím,

potřeboval bych poradit, říkal jsem si, že na HC by někdo mohl mít zkušenost. Známý kupuje auto v Praze a je to v poloze, kdy majitel vozu je v Brně bez auta na dovolené a pověřil prodejem kamaráda.

Osobně jsem mu říkal, že se mi to moc nezdá, protože je to nejistota. Nemáte prosím tip na nějaký postup, aby to bylo aspoň trochu vpohodě po právní stránce? Napadlo mě, že by ten kamarád musel mít plnou moc k tomu prodeji a smlouva by se napsala klasicky jako smlouva mezi majitelem a kupujícím s tím, že by tam byl dodatek o plné moci, že to bylo prodáno přes tohoto člověka na základě plné moci. Plus nějaké prohlášení nebo potvrzení, že převzal peníze za tohle a tohle auto v souvislosti s touto kupní smlouvou.

Myslíte, že by něco takového mohlo obstát? Čím rychleji dojde nějaká rada, tím lépe. Auto by chtěl známý odpoledne odvézt a upřímně, ani já už to nechutný vedro nedávám na jedničku.

Předem moc díky za jakoukoliv radu a výtku!

Víceméně jsi si na to odpověděl, ale i tak bych byl obezřetný a radši počkal na majitele. Těchto případů s kamarádem už bylo celkem dost.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 13:00   Citovat  

Určitě originál plné moci ke smlouvě.

Prodáváající je pak uveden jako pan XY, nar., bytem zastoupen na zakladě plné moci ze dne .. panem YX, nar., bytem... A ověřit si z občanky zmocněnce ty údaje.

A jak to bude s odhlášením? Zmocněnec by měl mít PM i na odhlášení,aby rovnou odhlásil a předal papíry...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 13:04   Citovat  

Díky kluci za rychlou odpověď. Máte pravdu, že jsem z toho osobně hodně skeptický. Myslíte si tedy, že to řešení co jsem navrhoval v prvním příspěvku není jistota vymožitelnosti faktu, že jsem jej koupil a zaplatil cenu?
   Návrat  
metatron je teď offline  metatron
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 13:04   Citovat  

Ak to budes nahravat na telefon, tak druhu stranu (majitela auta) na to upozorni aby s tim suhlasil, inak je to nezakonne (aspon v SR)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 13:07   Citovat  

Hellborn napsal:
Určitě originál plné moci ke smlouvě.

Prodáváající je pak uveden jako pan XY, nar., bytem zastoupen na zakladě plné moci ze dne .. panem YX, nar., bytem... A ověřit si z občanky zmocněnce ty údaje.

A jak to bude s odhlášením? Zmocněnec by měl mít PM i na odhlášení,aby rovnou odhlásil a předal papíry...

Ahoj, díky za radu. To je dobrý nápad. Možná jsem to nevysvětlil úplně dopodrobna. Situace se má tak, že to auto by odhlašoval majiel (ne ten zmocněnec). Říkám si, že pokud to není podvod, tak nebude tomu zmocněnci vadit, že si odvezeme papíry a hned dnes se v Brně sejdeme s majitelem a dořešíme to nějak přímo.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 13:11   Citovat  

Záleží jaké má to auto RZ - jestli je hlášení v Praze,tak to půjde odhlásit jen v Praze.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 13:14   Citovat  

Hellborn napsal:
Záleží jaké má to auto RZ - jestli je hlášení v Praze,tak to půjde odhlásit jen v Praze.

Jasně s tím počítám no, auto mí značky xSI xxxx, co si pamatuji. Pokud bychom se v Brně sešli s tím majitelem, tak by pak nebyl problém (byla-li by v ruce smlouva přímo majitel-kupující bez účasti toho zmocněnce), aby si s sebou vzal papíry, odhlásil to a poslal je zpět (anebo v neděli do Prahy mířím znovu, tak bych se pro ně stavil), ne?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 13:18   Citovat  

Aidiantes napsal:
Jasně s tím počítám no, auto mí značky xSI xxxx, co si pamatuji. Pokud bychom se v Brně sešli s tím majitelem, tak by pak nebyl problém (byla-li by v ruce smlouva přímo majitel-kupující bez účasti toho zmocněnce), aby si s sebou vzal papíry, odhlásil to a poslal je zpět (anebo v neděli do Prahy mířím znovu, tak bych se pro ně stavil), ne?

Pokud byste se sešli v Brně s majitelem,tak nemá cenu dávat peníze zmocněnci,ale jen s ním prohlédnout auto a odjet do Brna, ale to se asi moc líbit nebude. Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 13:24   Citovat  

Právě, asi se nebude tomu "zmocněnci" (budu ho tak nazývat) líbit, že odjedeme s autem do Brna a nedáme peníze no. Na jednu stranu to chápu, ale na druhou ... a vidím to stejně jako vy ... jsem dost skeptický. Jojo ideál by bylo, kdyby s náma sedl do auta, jel do Brna, tam jsme se všichni potkali, podepsali a zaplatili mu vlak do Prahy.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.6.2013 , 22:25   Citovat  

Zdravím, díky ještě jednou za rychlé rady a odpověďi, moc jste mi pomohli. Případně můžete téma smazat, jestli není užitečný pro další.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Koupě vozu - dotaz ohledně papírů
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina